geçmiş olsun canım durumuna üzüldüm ama tek sıkılan ben değilmişim bunada sevindim aynı dertten bendede yatsam yatamıyorum otursam oturamıyorum :))))ben ben bennn...babamız evde yok aynı zamanda gribiz uykuda gelmiyooorrrgelsede rahat yatamıyorum kaburgalarım batıyor artık
gerçekten miii
peki nasıl ucunu çıkarcam o zaman yaaaa
bu topik açılalı aylar olsu ysmc
bugün de ilk dogumunu yapan lımonagaci ndan rıca ettım oraya detaylı eklemesı ıcın
topiğin ilk sayfasındna lınkı bulabılırsın
Hepsi çok güzel güle güle giyin canım
geçmiş olsun canım durumuna üzüldüm ama tek sıkılan ben değilmişim bunada sevindim aynı dertten bendede yatsam yatamıyorum otursam oturamıyorum :))))
walla benimde hiç yok yeni doğum yapan teyzem var o doğumdan sonra bebeğin emerek ucunu çıkarttığını söylüyor bekleyip görücez hep birlikte:))))
kızlarr benm göğüslerimin ucu yok , o yüzden şundan almıştım
şimdi azcık oynayım dedim, ucu çıksın diyee
acıyo ya, o iç kıısmın dışarı çıkması lazım komple bebeğin emebilmesi için
o da beni çok zorlucakk, böle her akşam yapsam etkili olur mu acaba
canim insallah sag saglim gidersin turkiyeyeEasy jetten aldık canım bileti
Azcık dolmuş gibiymiş uçakları ama başka şansımız yoktu hem aktarmasız direk Antalyaya uçuyor hem 35. haftanın sonuna kadar kabul ediyor.
Yalnız benim canımı sıkan bir durum var şimdi benim 34. Haftada olduğum yazıyor altta ama normalde 33+lardayım uçuştada 35+1 oluyorum
Doktoruma da sordum rapor aldım hatta 35.haftanın içindedir diye doğumu şu tarihtedir diye ama yine de kuşku kaldı içimde ben şuan hangi haftanın içindeyim arkadaşlar?
Slm canlarım. Geçmişi oku oku ancak bitirdim. Doğum yapanları görünce heyecanlandım. Rüyamda ben de doğum için yatıyordum. Ayy çok heyecanlıydım. Gerçek gibi. Limonaağacı gözün aydın hayatım. Allah analı babalı uzun ömürlü versin inşallah. Geçmişten aklımda kalanlara kısaca cevap verip birazda dertleneceğim. Benim 2. hamileleiğim 1 ay öncede sütüm geldi. İlk hamileleiğimde de erken gelmişti. Göğüslerim sert değil bayağı bayağı yumuşak. Çünkü sütün tamamı gelmedi. Allahın izniyle doğumla birlikte öyle bir şişecek gibi memişler bunlar benim mi diyeceksiniz:))) Telaş yapmayın yani. Benim ilk hamileleiğimden çatlaklarım var hafif. Bında henüz oluşmadı. Banyodan banyoya ıslak tenime bebe yağı uyguluyorum yağlı güreşçiler gibi oluyorum sonra karın ve bel bölgeme bir sıkımlık Mustela Krem uyguluyorum. Candan can çıkıyor arkadaşlar çatlayıversin ne yapalım.:))
Gelelim derdime sıkıntıma. Kayınvalidem malum cadaolozun pisliğin ta kıendisi kıskançlıktan kalp krizi geçirecek nerdeyse. Gelmiyorum gitmiyorum diye daha da kuduruyor. Ben hamile kaldım diye tırnağımı geçirdim sanmamalıymışım doğumumu bekliyorlarmış büyük bir patlama yaşatacaklarmış bana. Eşim onun 1 lafına bakarmış beni baoşatacakmış çocuğumu da yurt dışına kaçıracaklarmış Ben 2 yıl önce 2. evliliğimi yaptım hatırlatma amaçlı söylüyorum kYın validem ilk kardeşinin kızını almış eşime öle bayıla. Sonra onu boşatmış. Sıra bana gelmiş hayatım. Eşim öküzü sesini şimdilik çıkarmıyor o da doğumumu bekliyormuş güya. Allah a havale ettim böyle hesap yamış ya Rabbim onlara ince ince hesap yapmayı gösterir inşallah. Anne yok ben de baba yok ilgilenen arayan soran yok. Eşim de zaten ilgi alaka yok. Hiç birşey paylaşamıyorum sanki başkasından yaptım ben bu çocuğu. Çook üzülüyorum. Üstünü başını herşeyini aldım zaten bir iğne alanda soranda yok. Beşiğği uyku seti filan kaldı onu da öküze söyledim bakarız dedi 2 hafta geçti ses soluk yok. 4 gündür kayınpederim başımda kaynanam attı başıma özellikle eziyet edecek ya... Kendisi geziyor aklınca ben arayıp sormuyorum diye beni cezalandırıyor. Kayınpederim 87 yaşında. İiydir hastır ama yaşlı işte. Ocağın üstinde ne bulursa tencereden yiyor yediği kaşığıda geri çekmeceye atıyor, yemek bıçağı ile ayak tırnaklarını kesiyor, banyodaki diş macun koyma kabını diş koyma kabı yapmış, delireceğim çıldıracağım Allah günah yazmasın midem ağzımda kahvaltıda burnunu siliyor elişni ağzına sokup dişlerini temizliyor( Daha neler neler ... Dün köye kadar gittiler geri gelecekler bugün inşallah eviğne geçer. Dün heryeri dezenfekte ettim öldüm kızlar canım çıktı yaaaa. Hamlamışım sağ kasığımda ağrı var. Kadın alıyorum normalde ama bunlar gidene kadar almak istemiyorum. Halıları yıkamaya gönderip kadın alacağım. Ne olur dua edin bana. Çok mutsuzum çooookkkk (( Hepinizi seviyorum sık sık yazamıyorum iş güç koşturmaca ilşte... Allah a emanet olun....
yarin degil canim bu sabah dogurmus olmasi gerekiyor insallah hayirlisi ile kucagina almistir :))) sureyya diye bir arkadar sezryan olcakti sanirim o da:)) insallah ikiside cok iiyidr simdi :))bu arada yarın dogum yapacak kim kızlar ben bayagı şeyler kaçırmışım ya.kusura bakmayın fazla giremiyorum girsemde gecmişi okuyamıyorum
malum kaynanam söyleniyor tık tık bilgisayar başından kalkmıyosun diye laf söylüyo
Kızlar merak edenlere diyabetim vardı insülin kullanıyodum erken doğum olabilecek bişeydi ama bu kadar erken beklemiyorduk hiçbişeyimi yıkamamıştım çantam hazır değildi pat diye oldu ama şükür gayet iyiyim tek isteğim sütüm olması ve oğlancığın dolması sizlerede en az benimki kadar kolay doğumlar inş
canim uzme kendini sende esler ne kadar kavga ederseniz okadar cok kötu oluyorsunuzz kavga etmekle onlara hic birsey yaptiramazsinizz:)) tatli dille isve cilveyi deneyinn kizlar o zaman cok ise yariyorr,Kızlar benim de duanıza ihtiyacım var ben ediyorum ediyorum durduramıyorum sabah 8 de eşimle kavga ettim işi yüzünden o saatten beri ağlıyorum, duramıyorum, 2 sigara içtim, elletim gözlerim ayaklarım şişti ve başım davul gibi. Susmak istiyorum susamıyorum. Bebeğime bişey olacak korkuyorum
canim sende daha yeni evlisin evliligin baslarinda yemek yapamayan bri cok kadin var birilede bendim takvim yapraklarindan yemek tarifi bulup yemek yapmaya casliyordummkarnım acıkmaya başladı. ne yemek yapim diye düşünürken " akşama ne yemek var" topiğine girdim.
herkes ne güzel çeşit çeşit yemek yapıyor ya. ben değil onları yapmak aklıma bile gelmez. ben niye böyleyim ya. bende çeşit çeşit yemek yemek istiyorum
bu arada hamur işine ve beyaz ekmeğe dikkat ediyordum. ona rağmen 3 kilo almışım gene diye saldım bu ay. beyaz ekmek de yiyorum bol bol. açma poğaça da
ya bitanem ne kadar nazli kizin var ya simdiden baksana bir göstermedi kendini annesine bilmem bundan sonra bir daha düsünrmüsün ama eger son hamileliginse digerlerin de büyük ihtimal yapamadin bunda da kizcen kendini göstermedi icinde kalicak canim vallahi yaa dogunca yüzünü kapattigi o parmaklarini tek tek isir cadinin....
hamile hamile mantiyla ugrasmana ne demeli hele canim evdeki kapi pencereyi kocisine sildiriyorsun yorulmamak icin gidip saatlerce mantiylami ugrasiyorsun birde mervenin dedigi gibi keske hic gitmeseydin bir bahane bulsaydin bak sonra sancisindan duramiyorsun iste o an degil ama illaki acisini sonradan cikartiyor bu isler..
gördügün gibi canim sende düsmüs gibi duruyor dedin bana da öyle geliyordu zaten hep disardan birisi gördügü zaman hemen farkeder farki önden bakinca gercekten cok asagi da duruyor hani oglusum da hala dönmedi niye böyle hic bilmiyorum bu sebebten dolayi günde 5-6 defa sanci giriyor göbegimin altina doktora göre bebk cok büyük ve bu yüzden kaynaklaniyormus yarin hem kilosu boyuna bakicaklar hemde döndermeye calisacaklar bakalim iste.. buara da sürekli senin dogurdugun geliyor gözümün önüne bak daha yüzünü bile görmedim ama ciddiyim son 2 gündür sürekli doguracagini düsünüp duruyorum sancilarin da sik olmaya baslamis bu aralar dikkat et kendine bu 2 hafta icin de gelicek gibi geliyor bana hayirlisi bakalim
canim senin bebiste dönmustur o yuzden agri yapiyodur artik normal bu agrilar hatta daha cok ilerliyecek suan ben mesela baya yuruyemez hale geldim birde son aylarda bol bol yuruyus yapiun diyorlar nasil yapcaksakkiyi akşamlar kızlar benim rahmim çok ağrıyor ya özellikle yatarken, ayağa kalkarken resmen sızlıyor sanki sert bir şey ile vurmuşlar gibi sizin de oluyor mu? Birde ben arada bir meyveli maden suyu içiyorum hamilelikte yararlı olduğunu duymuştum sizde içiyor musunuz yoksa içilmemeli mi?
canim sakin oynama göguslerinle erken doguma neden oluyorrkızlarr benm göğüslerimin ucu yok , o yüzden şundan almıştım
şimdi azcık oynayım dedim, ucu çıksın diyee
acıyo ya, o iç kıısmın dışarı çıkması lazım komple bebeğin emebilmesi için
o da beni çok zorlucakk, böle her akşam yapsam etkili olur mu acaba
TALIAA yine mi annenle konuşuyorsun telde:))
Kızlar bu ayak şişliğine bir çare:26:bilen varsa yazsın çok kötü ayaklarım fil ayağı gibi
bileğim ayağımla birleşti neredeyse
tuzluda yemiyorum çok dikkat ediyorum hamur işini tamamen çıkardım mutfaktan
arada bir beyaz ekmek kaçıyor ama olsun o kadarda
Ne yapabilirim?eşim akşam bebe yağıyla masaj yaptı ama hala tık yok
Çok acıyor bide sizinkide mi böyle? tarif ettiğim gibimi?
Kızlar bu ayak şişliğine bir çare:26:bilen varsa yazsın çok kötü ayaklarım fil ayağı gibi
bileğim ayağımla birleşti neredeyse
tuzluda yemiyorum çok dikkat ediyorum hamur işini tamamen çıkardım mutfaktan
arada bir beyaz ekmek kaçıyor ama olsun o kadarda
Ne yapabilirim?eşim akşam bebe yağıyla masaj yaptı ama hala tık yok
Çok acıyor bide sizinkide mi böyle? tarif ettiğim gibimi?
Halk ekmegin cavdarli ekmegi var o kuru degil bende beyaz ekmek seviyorum ama onu yiyebiliyorum dene istersen.Ayaklarini yukari kaldir birde kan dolasimi yavas oldugu icin olabilir sik sik soguk su ile yika ayaklarini dizden asagi.
canim benim bildigim cözüm tuzlu soguk suda bekletmek iyi geliyor. birde ayaklarini yukarda tutmaya calis yere uzatarak oturma asla daima yuksekte tutmaya caliss birde cok ayakta kalmamaya calis :))
Talia arkadasimiz paylasinca gordum kralkaya nin yasadigini.Eyvahlar olsun, iste kizlar ufak tefek seyleri gormezden gelin neler var.
O kadinin akil hastanesine yatmasi lazim ugrasacak baska seyi kalmamis Allahtanda mi korkmuyor nasil bir vicdan cocugunun yuvasini bozup bundan haz duyup egosunu tatmin ediyor rahatsiz.El insani benim benim evliligimi yikmaya calisti hergun beddua ediyorum nasil insanlar bunlar diye aklim almiyordu, bir anne yaptiktan sonra baskalari neler yapar.
Kralkaya o kayinvalideni alip valla. . . . . . yazik hayattan nasibini alamamas kotu kalpli arsiz, milletin utanicagi seyle bu ovunuyor.ay cok sinirlendim kimsenin yaptigi kimsenin yanina kalmaz.
Eşim almıştı bir iki kere yedim üst üste tiksindim ondan canım ya şöyle yemeğede banamıyorsun ya onu yok tat alamadım ben ondan
Soğuk su mu.Ay bende duşa girdim akşam sıcak suyu tuttum ayaklarıma ovdum dakikalarca belki damarlar gevşer diye
Tam tersini yapacakmışım demekki teşekkür ederim
Canim halk ekmekde 2 tane var birisi kare cok sert o tam bugday, bir tanede yuvarlak odun ekmeginin minyaturu seklinde saf cavdar degil cavdarli ekmegi var o yumusak onu banabiliyorsun valla ayni kafadayiz bende oyle seviyorum birtek onu yiyebiliyorum.
Sicak dolasimi yavaslatir daha beter sisersin.Rica ederim opuyorum
Ben uyur yarin is var hadi size iyi geceler
Talia arkadasimiz paylasinca gordum kralkaya nin yasadigini.Eyvahlar olsun, iste kizlar ufak tefek seyleri gormezden gelin neler var.
O kadinin akil hastanesine yatmasi lazim ugrasacak baska seyi kalmamis Allahtanda mi korkmuyor nasil bir vicdan cocugunun yuvasini bozup bundan haz duyup egosunu tatmin ediyor rahatsiz.El insani benim benim evliligimi yikmaya calisti hergun beddua ediyorum nasil insanlar bunlar diye aklim almiyordu, bir anne yaptiktan sonra baskalari neler yapar.
Kralkaya o kayinvalideni alip valla. . . . . . yazik hayattan nasibini alamamas kotu kalpli arsiz, milletin utanicagi seyle bu ovunuyor.ay cok sinirlendim kimsenin yaptigi kimsenin yanina kalmaz.
Tuzlı soğuk sumu mesela iki litre suya ne kadar su öyle ölçüsü var mı rastgele mi yoksa?
Yaırn hemen yapmam lazım çünkü yere basamıyorum moralim bozuluyor baktıkça ayağıma
gercekten cok zor bir durum rabbim boyle kötu vijdanli insalardan korusun bizleri insallah( kralkaya arkadasimizinda rabbim yardimcisi olsunn öyle insanlarin ancak tedaviye ihtiyaclari var (
himmmm bak bun u hic düsünmemistim canim sen suya ekler tuzu sonra tadina bak yemege ekledigimiz gibi tadi olsun yeterlidir galiba:26: saka saka sakin öyle yapma yarim kova suya bir avuc kadar tuz ekle yeterlidirr bence dolu dolu olmasin ama avucunda :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?