sağol canım valla anlamadım ki bu isal nereden çıktı öyle bir halsiz bıraktıki beni
karnımda baya aşağı indiYaklaşmış olabilir belkide
sen ne yaptın eşinle?en son limonuyiz yazmıştın:26:
:18::18::18: Anneciiimmmmm:18::18:
Kontorlüm var zaten olmazsa öne çekerim biraz.baya su kaybettim öyle halsizimki...
ayyy canım benim yaaa ben su olayını hiç hesap etmemiştim... Sen yarınıda bekleme canım.gidebiliyorsan en yakın devlet hastanesine git sana serum flan baglasınlar .benim oglumda ishal olmuştu doktor hemen acilde serum baglamıştı bide senin bebegin suyu flan inan hiç aklıma gelmedi bak şimdi daha ben telaşlandım önemsememzlik yapma canım.doktoruna ara devlet hastanesinin aciline faln git serum baglarlar hemen
Ay canım okuyunca çok duygulandımHele kızının sana ilk bakış anı orada koptum yavrum benim kıyamam ein olmadan ne zor olmuştur senin için
tabi sancılı haldeykende otobüse binip gitmek kimin aklına gelir bravo sana
Aynısını benim annem yaşamış beni doğururken.babam yurtdışındaymış.annemin sancısı gelmiş ama açılması yokmuş
tam 3 gün sancı çekmiş artık çataldan inmiş hastanede yeter artık ben ölüyorum diye bağırmış
annemi hemen acil sezeryana almışlar ben doğduğumda kafam sivri ve mosmormuşum
Canım ışığın sönmüştü benimde uykum geldi tıpış tıpış yatağıma gittim
Asesim olur mu öyle şey canım geldiğini görseydim gitmezdim iki tatlı sohbet ederdik
Canım zaten yoktun 4-5 gündür ama tahmin etmiştim söylemiştin kardeşinin annenin babanın geleceğini.
ne yaptın hallettiniz mi temizlik işini beşiği aldın mı?
kızlar lütfen yanlış anlaşılam olmuş ben sadece isim üzerine peygamber efendimizin hadislerini söyledim
canım peygamber efendimizin cocuklarınıza dogadan isim koymayın dedigi hadisini ben internette okumadım duydum ve biliordum zate. ama senin için araştırırım kimin rivayet ettigini.mesela yeni dogan bebege sarı giydirmeyin diye buda bi peygamber efendimizin hadisi .
yeni dogan bebege dogar dogmaz hurma emdirin buda hadisi hani hepsini bi ilim meclisinde dinlemiştim.kesinlikle ben bunları uydurmuyorum
dogadan isim derken güneş bulut kaya dag vs... bunlar günahmış çünkü gayri müslümler bunlara taptıgı içinmiş
Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça'da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.
yani her kulaga hoş gelen isim aslında kökünü araştırıp koymak gerekli
yanlış anlayan arkadşlardan özür dilerim ama ben yanlış bişey söylemedim
kızlar karnım çok kaşınıyor kaşımak iz yapar derler ama duramıyorum cok kaşınıyor. sizinde kaşınıyormu...iz kaldıgı dgrumudur
habire su içiyorum 2 litre oldu yetmez demi:26: Dahada fazla içeyim
olmazsa yarın hastaneme gideyim bir serum verir doktorum belki
sağol canım söylediğin için.oğlişinede geçmiş olsun
canım 5 gün kaldı bizimkiler bugün döndüler.beşiğini aldık bu arada ayın yirmisinde gelsin diye talimat verdik.evde değil yani.cuma günü izne çıktım.yarın doktora gidip raporumu alıcam inşallah.bu hafta içide yavaş yavaş eşyaları yıkayıp çantamı hazırlıycam inşallah.200 sayfadan fazla geçmiş vardı okuyamadım.ama şöyle bir göz gezdirdim doğuran bikaç arkadaş var sanırım bayada erken dönemdelermiş.ne olacağımız belli değil vallla korktum hemen bu hafta halledeyim işlerimi dedim. bu arada canım ishal hamilelikte gözlemlenebilen bişey.illaki doğum başladığı anlamına gelmez.çok korkma ama tabi aynı zamanda sancında varsa doktorunla iletişime geç.
estagfurullah arkadasim ben sadece merak ettim ama gunes,bulut vb benzeri tanrilastirsak zaten bu isimleri koymayiz tam tersi allahin yarattigina hayranliktan dolayi koyabilirdim.neyse artik hayirlisi ya senin isinde zor kocanin ismide busaatden sonra degisicek :) ben ismi ile pek hitap etmesemde tuhaf gelirdi heralde.
hosgeldin canimm sanirim en son doguran 3 ksiiden habwerin vardi en sok ikizler dogmustuu yoksa siralam soyle limonagac,in oglu oldu, sureyya nin kizi oldu desta miydi acaba aismini hatirlayamadim onunda ikizleri olmus;;; simdilik herkes iyi sayilyir bebislerde iyi cok sukur agrilar sancilar cogaldi sadece ve tabi temizlik herkesde haril haruiil devam etmeKTE benden habwerler bu kadarkızlar 5-6 gündür annemler vardı bizde.foruma giremedim günlerdir.aklım hep burda kaldı.son haftalarda doğuran falan var mı acaba diye:)biri bana özet geçse ne güzel olur merve de yok ki
30 yaşındaki eşim bile sırf adım kuranı kerimde gecmiyor diye güzel degil diye adını degiştircek babasını mahkemeye verip
ismi aytaç ama peygamber efendimiz buyuruyorki çocuklarınıza dogadan isimler koymayın diyor
hani haram kılmıştır hadisi şerifte
aytacda ay biçimindeki taç anlamındaymıi ve kuranı kerimdede geçmiyor
eşim bana mahmut de diyor ama bi türlü agzım alışamadım mahmut demeye.
sacmaa bi dusunce isimlerin kuranda gecmesi diye bir sart yok asla peygaber efendimiz bunu söylememistir. kuranda iblisin adida geciyor o halde cocuklara o isimde verilebilir dimibüyük ogluma kayınpederin ismini koyduk ibrahim enes diye
bunada babamın adını koyarım diyordum ama babamın adı kuranda gecmedigi için sırf bu yüzden koyamıyorum
oyyy canim kiyamam sanaa nasilda korkmussAman bu ne ya Allah'ım..Çok fena ishal olmuşum afedersiniz.içim dışıma çıktı resmen
Günümün yarısı klozetin üstünde geçtiDoğumdan 2-3 gün önce ishal olunur diyorlar:18:
Acep böyle bir şey var mı?
Neyse ben geçmişe gidiyorum
benimde kaşınıyor ama kaşımamaya çalışıyorum.yırtık olabiliyormuş dediler.
Ya bizimkiler niye boyle doktor sana normal doguramiyabilirsin falan dedi mi yada tatli ve cok kalorili seyler yeme.
Birde esinle sen nasil boyunuz posunuz iri yapili misiniz?
32+6 iken
karnimiz 36+2
Boyumuz 35+5
Basimiz 35+6
Kilomuzda 2877 ama yanilma payi ile 2600 farzediyor doktor
Birde bizimki kiz biraz daha ufak olmasi gerekiyor
hosgeldin canimm sanirim en son doguran 3 ksiiden habwerin vardi en sok ikizler dogmustuu yoksa siralam soyle limonagac,in oglu oldu, sureyya nin kizi oldu desta miydi acaba aismini hatirlayamadim onunda ikizleri olmus;;; simdilik herkes iyi sayilyir bebislerde iyi cok sukur agrilar sancilar cogaldi sadece ve tabi temizlik herkesde haril haruiil devam etmeKTE benden habwerler bu kadar
sacmaa bi dusunce isimlerin kuranda gecmesi diye bir sart yok asla peygaber efendimiz bunu söylememistir. kuranda iblisin adida geciyor o halde cocuklara o isimde verilebilir dimidoga ismini vermektede bir sakinca yok sadece ismin kötu anlama gelmemesi alayki ve kirici cocugun ilerkedi piskolojisini etkileyecek bir isim olmamasi gerekiyorr peygaber efendimizde sadece boyle isimlre yasak koymustr, savas gibi mesala siddet iceren bir isim olmamalii hatta hz ali hz huseyin ve hz hasan dogusunda savas ismini vermek istemis peygaber efdendimiz bu ismi ben sevmyiorum verme demiss hasan ve huseyin diye degismis isimlri :))
oyyy canim kiyamam sanaa nasilda korkmussya merak etme gecne gun bende oldum ama hala kizim karnimdaa dogmadii henuz :)) cok gcmis olsun canim sana bguun birisinede söyledim o daishal olmsutu kimdi suan hatirlayaamdim ya kusura bakmasin:26: bir cay kasigi kuru turk kahvesine bir iki damla limonu damlatt ye canim cok iyi geliyor bol bol sivi tuket patates ve havus haslamasi yee birde pilav ye :)) yagsiz tuzsuz olsun :)) haa simdi hatiorladim hayat isimli arkadasti ingiletereden yasayan :)) insalla iyilesmistir o da
Ay canım okuyunca çok duygulandımHele kızının sana ilk bakış anı orada koptum yavrum benim kıyamam ein olmadan ne zor olmuştur senin için
tabi sancılı haldeykende otobüse binip gitmek kimin aklına gelir bravo sana
Aynısını benim annem yaşamış beni doğururken.babam yurtdışındaymış.annemin sancısı gelmiş ama açılması yokmuş
tam 3 gün sancı çekmiş artık çataldan inmiş hastanede yeter artık ben ölüyorum diye bağırmış
annemi hemen acil sezeryana almışlar ben doğduğumda kafam sivri ve mosmormuşum
Canım ışığın sönmüştü benimde uykum geldi tıpış tıpış yatağıma gittim
Asesim olur mu öyle şey canım geldiğini görseydim gitmezdim iki tatlı sohbet ederdik
Canım zaten yoktun 4-5 gündür ama tahmin etmiştim söylemiştin kardeşinin annenin babanın geleceğini.
ne yaptın hallettiniz mi temizlik işini beşiği aldın mı?
Sağol canım valla anlamadım ki bu isal nereden çıktı öyle bir halsiz bıraktıki beni
karnımda baya aşağı indiyaklaşmış olabilir belkide
sen ne yaptın eşinle?en son limonuyiz yazmıştın:26:
Üzülmem mi her gidişleri bir dram.ama bu seferki tesllim 2 aya kalmadan doğum için tekrar gelecek olmaları:)ama evin içi bomboş oldu birden.7 yıl oldu alışamadım.Üzülmüşsündür giderlerken..
Oh hadi beşik işini hallettiysen işin yarısını hallettin sayılır
Hayırlı uğurlu olsun canım benim.iznede ayrılmışsın bol bol dinlen
evet iki arkadaş var ikiside 34 haftalık sanırsam bebekler küvözdeymiş şuan
İnşallah yavrularına sağlıcakla kavuşurlar
tabş hazırla artık her şeyini çantanıda bir kenarda dursun.için rahat eder en azından
hoşbulduk canım.ikizleri daha okumamıştım bak:)allah hepsine bir an önce sağlık versin küvezden çıkıp yuvalarına kavuşsunlar inşallah.üçüzlerin anneciği ne yaptı ki?hosgeldin canimm sanirim en son doguran 3 ksiiden habwerin vardi en sok ikizler dogmustuu yoksa siralam soyle limonagac,in oglu oldu, sureyya nin kizi oldu desta miydi acaba aismini hatirlayamadim onunda ikizleri olmus;;; simdilik herkes iyi sayilyir bebislerde iyi cok sukur agrilar sancilar cogaldi sadece ve tabi temizlik herkesde haril haruiil devam etmeKTE benden habwerler bu kadar
sacmaa bi dusunce isimlerin kuranda gecmesi diye bir sart yok asla peygaber efendimiz bunu söylememistir. kuranda iblisin adida geciyor o halde cocuklara o isimde verilebilir dimidoga ismini vermektede bir sakinca yok sadece ismin kötu anlama gelmemesi alayki ve kirici cocugun ilerkedi piskolojisini etkileyecek bir isim olmamasi gerekiyorr peygaber efendimizde sadece boyle isimlre yasak koymustr, savas gibi mesala siddet iceren bir isim olmamalii hatta hz ali hz huseyin ve hz hasan dogusunda savas ismini vermek istemis peygaber efdendimiz bu ismi ben sevmyiorum verme demiss hasan ve huseyin diye degismis isimlri :))
oyyy canim kiyamam sanaa nasilda korkmussya merak etme gecne gun bende oldum ama hala kizim karnimdaa dogmadii henuz :)) cok gcmis olsun canim sana bguun birisinede söyledim o daishal olmsutu kimdi suan hatirlayaamdim ya kusura bakmasin:26: bir cay kasigi kuru turk kahvesine bir iki damla limonu damlatt ye canim cok iyi geliyor bol bol sivi tuket patates ve havus haslamasi yee birde pilav ye :)) yagsiz tuzsuz olsun :)) haa simdi hatiorladim hayat isimli arkadasti ingiletereden yasayan :)) insalla iyilesmistir o da
ee napcaz o zaman tuzlamı ovsak karnımızı ne yapsak kaşıntıyı tuz alır diye biliorum kolanyada olurmuki acaba
Canım takatim kalmadı valla nasıl bir şeymiş bu uyudum gene kaç saat
Bir şey olmaz ALlah'ın izniyle:26:
patates haşladım yedim içim yanıyor şimdide
sen ne yaptın görüşmeyeli bugüğn hangi temizliği yaptın
desene sende benim kiz gibi inatci cikmsin annesi yormusunnyazik annede cok cekmis o da benim gibi dayanamamis bende turkiyede olsaydim hemen alirlardi ama burda almadilar beklediler ama simdi iyikide beklemisler diyorum :26: o ani yasamak bir baskaydi :))) kiziminda öyle kafasinin ardinda bir kafa daha var sandim demisti annem ama ben hic görmemistim onu öylee gözlerine bakcam diye kafasina bakmamisim bile iyikide bakmamisim onu o halde görmemisim :26:hic sorma ya o bakisini hic unutamiyorumm hala daha dun dogmus gibi hissediyorum ayni ani
tahmin ettim canim zatenn o yuzden ciktigini ben de fazla yazdim cok uzattimm gec oldu tabiki :26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?