günaydın herkese..çalışan anne adayları için yeni bir hafta daha başladı:) ayın 17sini iple çekiyorum artık işe gelmek istemiyorum ben yaaaabu arada cumartesi kontrolümüz vardı bebişim 35+4 te 2750 gram ve 49 cm olmuşşşş:) acaba bu ölçümler ne kadar tutarlı bilen var mıııı
sanada günaydın cnm maşallah bebişine bümüş annesi valla tahminen söylüyorlar yüksekte çıkabiliyor düşükte 300 gr gibi bi oynama oluyormuş doğduktan sonra bebeğin şişlikleri geçtiğinde kilo düşedebiliyormuş
herkesin bebişi masallah geçmiş 3 kiloyu..düzenlide beslenmeye calışıyorum ama genede minik kalmış sanki kızımm..bide doğum yapan arkadasları falan düşündükçe az bi zaman kalmış gibime geliyorr..son haftalarda gelişimi devam eder herhalde dimi canım
Günaydın tetelerrr
Dün o kadar yoğunduk ki, ara ara telden girip okuduk ama yorum yazamadım
Şöyle bi özet geçiyim
Aldığm park yatağı ( kraft kırmızı-gri) iade ettrdm kayınvaldeme
Sağolsun ya direnmedi bu kez, yani aslında onun da içine sinmemiş
Şimdi süslü tahta beşiklerden alcam, ne kadar az kullanışlı olursa olsun, onlardan istyorum ya
Eşim çok yoğun hala, ama beni idare etmeye çalışıyo
Ben kızııp bağırıyorum, o gec gelse de beni gezdrmeye çalışıyo
Bugün akşam kayınvaldeme gitcem, burda sıkılıyorum çünkü
Hiçkimse yok, bişey olsa ( Allah korusun) kapımı çalcak bi komşum yok
Çok yabaniler, biraz farklı bi yer burası ya , tayinim çıksaydı da taşınsaydık artık
Buarada doğum hediyesi olarak araba aldı eşim bana, dün trafiğe çıktım ilk defa
Ama çok yavaş kullanıyorum, eşime de söz verdm, hiç yalnız çıkmıcam doğuma kadar
Dün çok abur cubur yedim bide, çok vicdan azabı duyuyorum, tortillamı hiç iyi besleyemedim hep kendimi düşündüm
Bu yüzden vicdan azabı duyuyorum, bu hafta iyi beslencem inşallah, kayınvaldem iyi bakar ( gıcıktır mıcıktır ama)
Bizden haberler böyle, henüz sancı, kasılma vs.. bir belrti yok doğuma dair, herşey yolunda ama benm doğurasım var
3 Hafta sonra doğuraym artık mesela ya dimi, 2 haftaya kadar bisürü doğum olur burdaaaaaaaaaaaaa
Bu arada eşime diyorum ki , normal doğuramam ben, özele gidelim talep üzerine gün alalım sezeryan yapıveriyim diyorum, beni biraz da teşvik etsn diye yapıyorum
Diyor ki : biz erkeklerin öyle bi şansı olsa her yıl doğururdum diyor
O an ki duyguyu düşünsene, bütün duaların kabul oluyor, bütün günahlarından kurtuluyosun diyor
Ben olsam dua etmek için sadece o an gelse , sancılarım başlasa diye dua ederdim diyor
Ah benm kocammm
günaydın cnm benim beşiğimin aynısıydı senin ki neden içine sinmedi ki merak ettim
bu arada hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah
valla bende doğurmak istiyorum ama istemekle olmuyor zamanı gelince doğuyor
valla cnm ne yalan söylim bende kocanın aklındanım normalden yanayım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
tabiki eder son ayda çok daha fazla gelişiyor ve kilo alıyor merak etme sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil benim doktorum çok iri bi bebek olmayacak çok küçükte değil 3 kilo doğar dedi senin kızında bu kilolarda doğarsa normal cnm
bide bak bunu internetten buldum
HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) BEBEĞİN TAHMİNİ KİLOSUNUN ÖLÇÜLMESİ (TFA)
Hamilelikte ultrason yöntemi ile bebeğin tahmini olarak ağırlığı hesaplanabilmektedir. Burada yapılan gerçek br ağırlık ölçümü değildir, ultrason cihazı veya başka bir cihazla bebeğin ağırlığını tartı gibi gerçek anlamda ölçmek mümkün değildir. Ancak ultrasonda bebeğin kafa çapı (BPD), bacak boyu (FL), karın çevresi (AC) gibi ölçümlerden faydalanarak kilo tahmini yapılabilmektedir. Bu tahmini ultrason cihazında yüklü olan bilgisayar programı otomatik olarak yapmaktadır. Buna tahmini fetal ağırlık denir, TFA (ingilizce EFW) olarak kısaltılır. Ultrafonografi sonuç raporlarında genellikle EFW Hadlock gibi isimlerle belirtilir. Ultason yöntemi ile geliştirilen yöntemlerin ve diğer yöntemlerin belirli bir oranda yanılma payı vardır, her zaman tam ve doğru sonuç vermezler, bebeğin pozisyonu, amniyon suyu miktarı, doğumun başlamış olması, bebeğin doğum kanalına girmiş olması gibi çeşitli faktörlerden etkilenir sonuçlar. Ayrıca her ırkın ve ülkenin bebekleri farklı fiziksek özellikler gösterdiğinden bir ülkede iyi sonuç veren formül başka ülkelerde başarısız sonuçlar verebilir, bu nedenle her ülke kendisinde başarılı sonuç veren formülleri ultrason cihazlarında kullanmalıdır
anladım cnm iyi inşallah istediğin gibi bulursun evet ya doktorum bu hafta gittiğimde yürüyüş yap dedi doğumun kolay olsun helede normal doğumu düşnenler günde en az yarım saat 40 dakka yürümesi lazımmış yakın olsak hep beraber yürüyüşe çıksak ne güzel olurduya canım şu süslü beşiklerde hep aklım kalmıştı
aldığım yatak fena değildi ama benm o ahşap miniklerde aklım kalacaktı
Hareketli olmak kolaylıştırır dimi, tembellk etmemek lazım, yürüyüş yapmalııyız bol bol şimdidden sonra
bunları netten okudum işte bende yaa daha minik doğarsa bebğim diye panik oldum:) çok merak ediyorum ben yaaaa
herkese günaydın kafama takıla bişey sormak istiyorum sizlere 33.haftadayım şu an ve cuma günkü kontrolde idrarda protein görldü eser miktarda, doktorum tuzu kesmemi söyledi ben de cumadan beri kestim ama yine de korktum tabi, böye bi durumla karşılaşan var mı 10 gün sonra yine çağırdı yine test yapılcak düzelir mi ki tuzu kesmekle...tansiyonum 11x7 cıkıyo ama ilerde hipertansiyona ve gebelik zehirlenmesi diye okudum internette korktum tabi çok okumamak lazımmmm ama olmuyooo
anladım cnm iyi inşallah istediğin gibi bulursun evet ya doktorum bu hafta gittiğimde yürüyüş yap dedi doğumun kolay olsun helede normal doğumu düşnenler günde en az yarım saat 40 dakka yürümesi lazımmış yakın olsak hep beraber yürüyüşe çıksak ne güzel olurdu
cnm korkma ya hepimiz için bu geçerli aklına kötü düşünceler sokma doktorun iyi diyorsa sıkıntı yapma boş yere en son ne kadardı kilosu kızının
Sayili gun gecmiyor bir turlu:))günaydın cnm he ya sorma tatlım bu günlerde zaman durdu ilerlemiyor sanki yada biz çok aceleciyiz bizde 33+5 olduk
Canim 33 te 2100gr dik biz..Günaydın canım teşekkürler bu arada.birazdan oğluşumu görmeye gidicem 32.haftada kaç kg oluyorr bebişlerrr
mervişko bugun bana enesibel yazmış 13 kilo gidiyor 7 si sende kalır diye, bende çok şaşırdım ama sanırım inanmak istedigim için hemen inandım
ya bide ben epilasyon olayına cözüm bulamadım hala eziyet gibi geliyor, aniden yakalnırsak doğuma yandık ya
bişey sorcam, 'EMLA' diye bölgesel uyuşturucu bi krem vardı bilen var mı bilmiyorum
onu özel bölgeme kullansam kızlar bi zararı olur mu sizce, kullanıp ağdaya gidicem, o zaman 3 hafta fln çıkmaz ya
rahat ederrim...
bende bulamadım inan hala ne yapacağımı bilemiyorum hiç kuaföre gitmedim utanıyorum birde nasıl oluyor bilmiyorum
cnm sen yine de öyle şeyler kullanma bence kimyasal birşeyler muhakkak vsrdır
3-4 gündür hissediyorum. Bariz şekilde aşağı indi göbeğim. Bebek de kasıklarıma doğru baskı yapıyor.Hafifledim kuş gibi oldum nerdeyseBende kisliklari kaldirdim yazliklari cikardim ama yazliklarin bircogunu giyemem diye geri koydum yerlestirme isinide esim yapti ama perisan oluyor insan birde sicak basiyor esim ruzgar carpmasin diye cami kapatiyor cildiricaktim. 37. Haftalari gormek bizede nasip olsun ben o evreye yaklasirken sen dogurmus olacaksin belkide.Allah hepimize kolay dogum nasip etsin can sagligiyla dogurup evlerimize donelim insallah.
Bebegin asagi inme olayi ne zaman oluyor sen bu hafta mi farkettin bunu merak ediyordum hangi hafta basliyor normal sartlarda?
38.haftada başlıycam ben. Meme ucunun uyarılması doğumu tetikliyormuş çünkü. Gerçi şimdi de kantaron yağı sürüyorum ama 38.haftadan itibaren lansinoh kullanacağımkızlar birde daha önce konuşulmuştu hep. son bir ay kala göğse krem sürülmeli diye. benim dr. um bana bu konuda bişi demedi. bende sormadım. sizin dr.larınız bişi dedi mi. krem kullanmaya başladınız mı?
3-4 gündür hissediyorum. Bariz şekilde aşağı indi göbeğim. Bebek de kasıklarıma doğru baskı yapıyor.Hafifledim kuş gibi oldum nerdeyse
38.haftada başlıycam ben. Meme ucunun uyarılması doğumu tetikliyormuş çünkü. Gerçi şimdi de kantaron yağı sürüyorum ama 38.haftadan itibaren lansinoh kullanacağım
Günaydın kızlar,
işimde son 5 günümün içine girmiş bulunmaktayımm.Bugünü de saymazsak kaldı 4
Dilca,tüy dökücü kullanma canım doktoruma sormuştum asla demişti.Bu arada bende bebeğin odasını hazırladım.Fakat yanımda yatırmak için bişey almadım.Sepet istiyorum ama sonra işi bitince onu nereye koyarım diye düşünmeden edemiyorum.Park yatak kalıyor bana.
3-4 gündür hissediyorum. Bariz şekilde aşağı indi göbeğim. Bebek de kasıklarıma doğru baskı yapıyor.Hafifledim kuş gibi oldum nerdeyse
Geçen hafta perşembe yada cumaydı bende indiğini anladım.Hafifledim bende.Aynen gece falan resmen kasıklarımda cok bariz hissettim minik kafasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?