2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
saol canımmm işlerimi hallettiöm artık rahat rahat doğurabilirimm..ayy ben aldım temizlikçii iki kadın geldi 1 günde bütün duvarları evi hallettiler mis gibi oldu yeni boyanmış gibi harikaaa...ama doğuma yakın bikere daha alırım birini cam falan silinir yine yağmur yağdı battııı
ee sende ne var ne yok hamileliğin iyi geçiyodur inşallah...

günaydın kızlar...
doktordan geldik şimdi.çalışamaz raporumu aldım sonunda.cuma günü iş yerindekilerle vedalaşmıştım zaten.raporu bile eşimle yolladım bugün:)artık bir sağıma bir soluma sırasıyla yatmayı düşünüyorum:)ohhh evde olmak süper bir duyguymuş...
bu arada kızım 3 hafta önceki muayenede haftası ile uyumlu çıkmıştı dahaa öncekilerde hep 1-2 hafta önde gidiyordu.çok üzülmüştüm.1400 gramdı.şimdi 3 hafta önde çıktı 2200 gr.doktor biraz yediklerine dikkat et dedi.3 haftada 1 kiloya yakın almasına inanamadım.

bizde seni dogurdun sandık hatta muhabbetin gecti

gözün aydın, ev candır yaaa :))) alıyor bu minişler çaktırmadan kiloyu, o yüzden çok endişelenmemek lazım sürprizlerle dolular

Doğum hediyesi araba süpermiş. Allah nazardan korusun. Bence küçük bir kurban kestirin kan akıtmak iyidir derler bizde.
Bizimkinde daha tık yok. Hediye almazsan doğurmayacağım diyorum Bakalım ne alacak.
Bu arada eşin çok duygusalmış. Ama bilim adamalrı deney yapmışlar. Doğum sancısının şiddetindeki sancıyı erkeklere vermişler hiç bir erkek bu sancıya dayanamamış. Korkutmak gibi olmasın ama aynı anda 18 kemiğin kırılmasına eş değermiş ama Allah bize o gücü veriyor. Benimde eşim sezeryan yapalım 10 dk. bitsin diyor ama ben istemiyorum. Bebeğim ile yaşayabileceğim en özel an ve ben o anı kaçırmak istemiyorum. Epiduralede karşıyım. Çatır çatır doğuracağım (Tabi işin içine girince epidural istiyorum diye çığlıkta atabilirim )

gözün aydın, ev candır yaaa :))) alıyor bu minişler çaktırmadan kiloyu, o yüzden çok endişelenmemek lazım sürprizlerle dolular

vallaha öyle:)))yıllardır çalış çalış ben birde doğum sonrası 1 yıl ücretsiz izine çıkmayı düşünüyorum.azcıkta ev hanımlığının tadını çıkaralım dimi ama:)

dilcaaa canım arabanız hayırlı olsun rabbim kaza bela göstermesin güle güle sürün inşalllahhh
ne güzel acil bişey olsa kapında araban var

Kızlar merhaba,

Hemen hepimiz kritik haftaları atlatıyoruz artık, ne guzel;
bu saatten sonra mınık kuslar gelse de, o kadar da buyuk sorunlar yasamayız, ınsallah..

Son ay ozellıkle meme bakımı cok onemlı..
Yenı dogum yapanlar meme ucundakı agrıların dogum agrılarından daha can sıkıcı oldugunu yazıyorlar,
cunku gecmek bılmıyor.. İlk zamanlarda bebegıne sut verıp bı an once beslemek ısteyen annelerı delırtıyor..
O yuzden sımdıden lansınoh, bepanten, vazelın vb urunlerle her gun mutlaka bakım yapmamız gerektıgını hatırlatmak ısterım..
Dogumdan sonra da meme ucları asla ıslak bırakılmamalı, cunku bu durum memeyı kurutuyor ve catlamasına neden oluyor.
En guzel bakım kendı sutumuzla olanmıs,
yetmezse lanolınlı kremler kullanmalıymısız..
Dogum sonrası bır bebegın alt temızlıgıne bır de meme bası temızlıgıne onem vermek gerekıyormus..
İkisi de temız ve kuru tutulmalı kı, ne catlaklarla ne pısıklerle ugrasmayalım..
Son kalan gunlerımızde bebek bakımı konularında okur ve bılgı sahıbı olursaaak dogumdan sonra daha rahat ederız...

Son düzenleme:
bende çarşambayı iple çekiyorum bakalım benim paşa kaç kilo olmuş
aman çokta kilolu olsun istemiyorum normal doguracagım için ne kadar bebek küçük olursa o kadar kolay dogar diye düşünüyorum ama yanlışmı düşünüyorum acaba kızlar

Gayet doğru düşünüyorsun, bebek kucuk olunca normal dogum kolaylasıyor.
3.200-3.300 ideal gibi geliyor bana en azından ılk dogum ıcın.
3.500 ve ustu bırazcık zorlayabılıyor..

çok kilolu elbette zor.ama çok zayıf olursada kendini itmekte zorluk çekiyormuş diyorlar.ne kadar doğru bilemem.ideali 3-3,5 arası sanırım.

benim büyük oglumda doktorum son ayımda mısır gevregi glan yememi söylüyordu bebek 3000 kiloyu gecmesin diyordu
ama ben her şeyi yedigim halde 3200 dogurmuştum ama oglumu 37 haftalıkken dogurdum 40 haftaya kadar kalsa olurdu 3500 galiba.

yok kızlar vazgeçtm, cesaret edemedim, epilasyon aletimin kesici bi ucu var, permatik tarzı bişey , aynayı aldım, onla yaptım, gayet de rahat oldu aynayla, 5 günde bir yapsam gayet iyi ya napalım bebişler için herşey, sıklaşması umrumda değil, doğuma giderken temiz olsun da
bu arada teşekkrler PELLORİ

oohh hadi rahatladın canım maşallah
az kaldı zaten annen gitmiyeydi keşke

canım bu konuda kesnlkle aynı düşünüyoruz
ben de epidural istemiyorum, yani hissetmeden ıkınabilmenin mümkün olmadığını düşünüyorum
sonra kesikler, karından bastırmalar, olmadı vakum
en iyisi yapabiliyosan, yani bi aksilik olmadan doğum kanalına girerse bebekler normal doğurmak yoksası zaten sezeryan mecbur

dilcaaa canım arabanız hayırlı olsun rabbim kaza bela göstermesin güle güle sürün inşalllahhh
ne güzel acil bişey olsa kapında araban var

Allah razı olsun canım
var ama aniden bişey olsa ben kullanamam o kadar iyi değilm daha

canım ben de öyle düşünüyorum da zaten şuan normal kilodalar
yemeden kısmaya gerek yok bence, beslemeye devam etmeli bebişleri
Rabbim kolaylıkla doğurmayı nasip etsin inşallah ya

Merhaba 33+5 haftalığım karnımda cok sertleşme oluyor bu normalmi sizdede oluyormu?

benm sertleşme olmuyor da iğne batması çok ya
yürüyüş yapın diyorlar da yüryüş yapmak ne mümkün, azcık ayaklansam yorulsam iğne batıyor sol tarafa
böle bişey var mı kızlar sizde de

haziran anneleri merhaba
yaa imrendim size bi an ne güzel hepiniz 35 - 36. haftalara gelmişsiniz
15 - 20 güne bir sürü kişi sanırım doğum yapmış olur
ben taaa 26 haziranı beklicem

bu arada haftasonu boyacı gircek evi salon ve çocuk odaları boyanacak
kızımın odasını pembe boyayacağız ve duvar kağıdı olcak
sobnrada mobilyaları gelecek

bi şey sorcam ikeanın beşiğini alan arkadaşlar vardı burda hensvik serisini
acaba dolabını da alan oldu mu biraz küçük gibi geldi benim gözüme netten baktım da eşim gidip alacak
fikirlerini almak isterim

maşalllah nazar değmesin kilosu çok iyi gelşmiş kuzun ya ne yediriyorsun merak ettim bu arada gözün aydın izne ayrılmışsın dinlen bol bol yat
aman günü geldiğinde doğur cnm bende de aynı be ne olsun sancı ağrı geçinip gidiyoruz işte belim çok ağrıyor oturamıyorum işte çok şükür iyiyim ya
bencede öyle ne çok düşük olsun ne de fazla 3 kilo iyi bence

bende başından beri aynı fikirdeyim ne kadar küçük o kadar kolay inşallah normal olur da bebiş te 3buçuğu geçmez çatır çatır doğururuz toptan

benm sertleşme olmuyor da iğne batması çok ya
yürüyüş yapın diyorlar da yüryüş yapmak ne mümkün, azcık ayaklansam yorulsam iğne batıyor sol tarafa
böle bişey var mı kızlar sizde de

sol taraf dediğin göğüsün orası mı canım benim de orda felaket bi batma oldu da bikaç gün
bu arada doğum hediyen de süper olmuş canım güle güle kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…