2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ben yaklaşık 2 haftadır hiç bi şeyin tadını alamıyorum..bu aralar sadece ekmek arası peynir yada tost yiyorum..mutfağa girip yemek yapamıorum..eşim sen iyice alıştın yemek yapmamaya diyo..garibimö o da peynir ekmek yedi
midem de 3 gündr bulanıyo dün yediğim çubuk krakeri de istafrar ederekçıkardım..midem sürekli bulantı ve yanma arasında gidip geliyor..açlık hali de var ama yemek istemiyorum işte..bugün eylem vardı çocuklar okula gelmedi erken çıktık ..korka korka eve geldim taşlarlar falan diye...bakalım bundan sonra nasıl gececek..hiçbir şeyin tadı yok yaa

:84:

canım bilmiyorum ya hamilelere yapılması gereken bazı testler varmış bir defa yapılıyormuş onları yaptırmamı istedi dr 13 tane tahlil yaptırdım sonuçlarını daha almadım tiroit hiv hepatit falan anlayacağın çok fazlaydı hepsini hatırlamıyorum bile.canım benim sat 20 eylül 5 kasımda gel kalp atışını dinleriz dedi.senin adet aralığın ne kadardı canım ben 26 güne bir adet oluyordum belki yumurtalama dönemlerimiz farklıdır ondan olabilir.sen yine de doktorundan memnun kalmadıysan yarın başka bir doktora git.ben şu an bir doktora bağlı kalmıyorum özellerde bir kaç doktor deniyorum bakalım hangisinden memnun kalırsam onunla devam edeceğim. sen hangi şehirdesin?belki yardımcı olabilirim doktor konusunda ben istanbuldayım.

deryacım kamu yönetimi mezunuyum temmuzda kpss girmiştim kasımda da memurluk için atamalarımız var :) inş atanırım

önlisans sanırım bende girdimde o yüzden sordum evet kasımda atama var ama ben kasımda atanamam sanır5ım kaç puan aldım sen ilk atamalarda umutlusun sanırım bende 2. yada 3. atamada giderim heralde:)

git başka bir doktora canım, hiç bekleme doğru düzgün cevap alacağın içinin rahat olacağı bir doktor bulmak çok önemli. Benim de ilk haftamda bir doktor faciam var, yanlış ilaç kullandım 4 gün onun yüzündenşimdiki doktorumdan çok memnunum,iyi ki değiştirmişim diyorum
hoşgeldinkan tahlilleri için aç gitmeyi unutma

yatmaktan olmasın o ah canım, nasıl sevindim, çok şükür başka arkadaşlar da duymuş/görmüş Allah herkese nasip etsin. Hepsini kutluyorum

Arkdaslar tablo sorunu hala cozulmedi mi ? Konu sahibinden baskasina devredeyim o kisi denesin olur mu ? Var mi tabloyu guncellemek isteyen ?

Listeniz cok buyuyecek sonra zor olacak ...

Arkadaşlar, folik asit konusunda hekimlerin büyük çoğunluğu bildiğiniz gibi kullanma yanlısı. Folik asite hamileyken ve özellikle de bebeğin omurgasının vs. oluştuğu ilk haftalarda çok ihtiyaç var. Planlı hamilelik yaşayanlar bilir, aylar önceden önlem olarak kullanmaya başlanır (misal ben 9 ay kullandım). Azınlıkta olan bir kısım doktor "kullanmayın" diyor, "düşen düşsün, ölen ölsün sağlamlar kalsın". "eskiden folik asit mi vardı, siz zaten besinlerden alıyorsunuz". Şimdi buna ilişkin bildiğim ve düşündüğüm bazı şeyleri paylaşmak isterim;

1.Eskiden folik asit yoktu ama genetiği ile oynanmış besinler, değiştirilmiş tohumlar da yoktu. Her şeyin besin değerinin 100-200 yıl önceki gibi olduğu ve besin çeşitliliğimizin de o kadar geniş olduğunu kim söyleyebilir...pek çoğumuz diyetisyen değiliz ve günlük almamız gereken folik asit miktarını takip etmek oldukça zor hele ki yediklerimizden de emin olmak mümkün değilken.

2.Folik asit yetersizliği olursa bebek gelişmeyebilir ve düşebilir. 1850lerde yaşıyor olsaydık ve 15-20 yaşlarımızda olsaydık veya 9-10 çocuğumuz olsaydı tabi ki "ölen ölsün kalan sağlar bizimdir" diyebilirdik. Amma bu yaşa kadar beklemişsin, bir tane evladın olmuş ve bir hap içmediğin için kaybetmişsin, "Allah'ım sen koru, kimsenin başına böyle bir acı verme" derim. Bebek başka nedenlerle sağlıksızsa folik asit onu kurtarmıyor yine düşüyor ama sadece folik asit eksikliğinden 21.yy.da neden bir can gitsin ki diye düşünüyorum. Ben şahsen bu riski almam.

3.Folik asit eksikliği her zaman bebeğin anne karnında ölümü ile sonuçlanmıyor. Spina bifida diye bir hastalık var misal, bebeğin omurgası kapanmıyor. Açık oluyor. Omurga açık olunca bedensel zihinsel yetersizlikler olabiliyor. Bu hem aile hem de çocuk için çok zor bir hayat demek oluyor. Spina bifida hakkında yapılan araştırmalar folik asit eksikliğini gösteriyor. Her folik asit kullanmayanın bebeği spina bifidalı olacak diye bir kural yok tabi, spina bifida 500'de 1 görülüyor, ama isterse milyonda bir görülsün, böyle bir risk de alınmaz bence. (Alttaki linkte spina bifida hastası bebekler var, acı verici görüntüler uyarayım)

https://www.google.com.tr/search?q=...PT0QXM74DYCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=681

Doktorlar da insan ve insanların görüşleri çeşit çeşit arkadaşlar. Folik asit kullanmak alabileceğimiz kolay ve risksiz bir önlem. Ben kullanılsın diyen ve demeyen insanlarla konuştum, bu konuda yapılmış bilimsel çalışmaları inceledim ve kendi kararımı verdim; şahsen kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Sizinle de görüşlerimi paylaşmak istedim.
Hepimize sağlıklı ve mutlu bir hamilelik diliyorum

Son düzenleme:
önlisans sanırım bende girdimde o yüzden sordum evet kasımda atama var ama ben kasımda atanamam sanır5ım kaç puan aldım sen ilk atamalarda umutlusun sanırım bende 2. yada 3. atamada giderim heralde:)

yok canım benimki önlisans değil lisans ben temmuzda girdim sınava 80 aldım bakalım inş ilk atamada olur yoksa 2. atamada kesin olur diyor hocalar geçen sene dershaneye gitmiştim baya sıkı hazırlanmıştım ama bu sene lisans sınavı çok zordu

kızlar bende 5.5 6 haftalık hamileyim..eşim ankaraya gidiyo benıde götürmek istiyo.ama yolculuk konusunda bı kararsızım..sizce bi zararı olurmu eğer gidersem ankaraya gata da baktırabılırım..sizce napayım..lütfen düşüncelerinizi ve yolculuk hakkında bildiklerinizi anlatın banaa.

canım ilk haftalarda 3-4, 7 ve 8.haftalarda 5 saate kadar en fazla izin veriliyor. Eğer uzak bir yerde oturuyorsanız risk alma derim, kaç saat sürecek Ankara yolculuğu?

bence bunu doktoruna sormalısın herkesin durumu farklı oluyor çünkü işini garantiye al derim canım.

evet zordu o türkçe hele sizin neydi öyle :) ama hocalr öyle diyorsa bebeişlerimiz kısmetiyle geldi desene bende önlisans 86 aldım ama bakalım atanacakmıyım atanırım heralde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…