2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
öncelikle hoşgeldin canım, inşallah hamileliğin sağlıklı ve mutlu geçer. Üstüne gördüğünü söylemişsin yani beklenen adet tarihinden sonra kanaman mı oldu? Eğer öyleyse; üstüne görme esasen düşük tehlikesi geçirmişsin demek oluyor hele ki bir damla değil de bir kaç gün üst üste kanama şeklinde olduysa epey tehlike atlatmışsın. Sana tavsiyem hemen doğru düzgün bir doktor bulup vakit kaybetmeden doktora gitmen. Doktora adet düzensizliğini vs. anlatman ve gerekli testleri yaptırman gerek. Bazı durumlarda hamileliliğin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için ilaç kullanmak gerekebiliyor (misal ben iki ayrı ilaç kullanıyorum şu an). Önlemleri alıp hamileliğe güvenle devam etmek gibisi yok canım, inşallah sağlıkla evladını kucağına alırsın.

aa onlar ne biçim insanlarmış öyle, ne demek dalga geçmek alay konusu yapmakDünyanın her yerinde kadınlar düşük yapıyor maalesef ve bu yüzden acı çekiyorlar bu yüzden birbirlerine destek oluyorlar. Amerika'da da aynı burada olduğu gibi düşük yapmış ve birbirine destek olan insanlar var, onları yatıştıran doktorlar var. O dalga geçenin doktor olduğunu hiç sanmıyorum ben, arkadaşlarınızdan biridir. Büyük ihtimalle empati eksiği olan ve sorunlu bir arkadaştır. Ben onunla samimiyeti azalt derim görüşmeleri sınırla derim canım. Doktorundan memnun değilsen de değiştir. Ben de bebeğimi kaybettim, bu süre zarfında tam 6 doktor değiştirdim. O umursamaz tavrı ben burada da gördüm yani. Şu andaki doktorumu bulana kadar doktorlara güvenim kalmamıştı. Şimdiki doktorum çok iyi ve düşük geçirmiş bir hasta ile nasıl konuşacağını ne yapacağını gayet iyi biliyor. Örneğin "tender loving care" diye bir yöntem var, onu uyguluyor (daha önce düşük geçmişi olan anneler için uygulanıyor: düzenli ve sık olarak ultrasonda bebeği görüyorsun ve bu sırada dr. seni verdiği bilgiler vs. ile rahatlatıp kaygını azaltıyor). Misal bu yöntem bildiğim kadarı ile Amerikalı doktorlar tarafından bulunmuş. Yani şunu demek istiyorum, etrafında duyarsız insanlar olabilir, bazısı için yapılabilecek pek bir şey yok ama duyarsız doktorla devam etmek gibi bir zorunluluğun yok. İnşallah huzurlu bir hamilelik geçirirsin, güzel ve iyi insanlarla orada da karşılaşırsın. Aramıza hoş geldin.

şuan görev nedeniyle hakkaride oturuyorum.hakkari van arası 3 saat ordan ucakta 1 saat sürüyor..
Senin gebelik riskli miydi canım-kanaman vs. olmuş muydu,kusura bakma hatırlayamadım..benim 2 saatlik uçak yolculuğu vardı iş için ona bile dr. otur oturduğun yerde dedi. Doktoruna bir danış istersen, izin verirse de Van'da koşturmayıp dinlenme imkanı varsa aslında. Orada bir yerlerde biraz uzanırsın sonra uçak ile devam edersin.

maşallah canım yaa tarihlerimiz yakın ben de haftaya gidicem inşallah ben de duyarım

doktora gitme sıklığı kişiden kişiye ve hamilelikten hamileliğe değişiyor canım. 5 gün, eğer hamileliğinde sıkıntı yoksa sorun olmaz tabi ki amma beklemek sana zor gelebilir

ben dun senın durumunu esımle konustum
manevı tazmınat alabılıyormussun
aynı zamanda bebegın ıcın nafaka baglanıyormus bılgın olsun

Günaydın güzel anneler:)

Ben ilk once doktorumun bana kesinlikle yapma dediği şeylerden bahsetmek istiyorum. Üç şey kesinlikle yasak dedi
(Ki benim doktorum oldukça rahat bir doktordur).

1) Oje kullanmak yok.
2) Mikro dalgadan kesinlikle uzak duracaksın.
3) Çiğ et ve türevlerini yemiyecek ve dokunmayacaksın.

İlişkiyi tavsiye ediyor (haftada 3 ü geçmemek şartıyla) ama benim canım hiç istemiyor
Seyahat için birşey demedi, ben de bayramda çok uzun araba seyahati yaptım.
Makyaj için iki marka verdi bir tanesi nivea diğeri bir fransız markası ama adını hatırlamıyorum şimdi.
Gerçi niveanın makyaj ürünü varmı bilmiyorum ama kötü bir markaydı o yüzden hiç sormadım bile. Bu ikisinde kortizon yokmuş galiba veya ona benzer birşey dedi.

Yanlız benim cildim oldukça yağlı olmasına rağmen şu an acaip kuruyor ve dökülme oluyor arada. Cildinde kuruluk yaşayan var mı???
Nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz???
İlk defa nem problemi yaşıyorum((

günaydın:)))
ben de en son kalp atışlarını duymak için ayın 22sinde gitmiştim.
Ve beklenen doğum tarihim 7 hazirandı ama 3 gün onde gidiyormuş bebeğim o yuzden 4 haziran yazıyordu ultrason çıktısında.
Ama benim doktorum 1 ay sonrasına randevu verdi. Yani 22 kasımda ikili test için gidicem. Ondan öncesinde çağırmadı.
Gerçi benimki biraz rahat bir doktor ama :)))
yani sıklık doktordan doktora değişiyor anladığım kadarıyla...

doktora gitme sıklığı kişiden kişiye ve hamilelikten hamileliğe değişiyor canım. 5 gün, eğer hamileliğinde sıkıntı yoksa sorun olmaz tabi ki amma beklemek sana zor gelebilir

hımmm mantıklı :) zaten takan bir tip olduğumdan beklerken stresse girsem daha zararlı benim ve bebeğim için :) en iyisi 1 gün önce gideyim verdiği tarihten...

ben dun senın durumunu esımle konustum
manevı tazmınat alabılıyormussun
aynı zamanda bebegın ıcın nafaka baglanıyormus bılgın olsun

saoğal tatlımmm.. bende bir avukatla konuştum c.tesi gidicem yüzyüze konuşucaz..

Bu arada herkese günaydınnnnn....

keepmeinformed tebrik ederim çok güzel bir yazı...
kesinlikle sana katılıyorum.
Boyle bilgilendirici yazılar görmek de çok hoş ayrıca:))))

Kızlar ben iyiden iyiye tırsmaya başladım.Cuma gününden beri kahve rengi lekelenmem oluyo ve hala devam ediyo.Cuma günü randevum.Nolur dua edin bebeğime bşy olmasın.2,5 sene uğraştım.Rabbim yüzümü güldürür inş.

doktorlar durum ve gelişime göre karar veriyor herhalde. benim de durumum benzer. dün gittik en son herşey normal dedi. büyüklük kalp atışı vs... 30 kasımda ikili test için gelirsiniz, bu arada bi problem olmazsa tekrar kontrole gerek yok dedi.

anladım canım sağolasın :) benim geç döllenme oldu, sat a göre 1 hafta gecikmeli gidiyoruz biz ama normal zaten yumurta takibi yapıldığı için tarihler birebir tutuyor. ben ayın 5 inde gitmiştim dr.a yumurtam daha çatlamamıştı, 20sinde hamile olduğumu öğrendim düşün artık :) benim çikolata kistlerim var ondan riskli gebelik sınıfına sokuyor beni sanırım. ilişki falan da yasak mesela.
cildinin kurumasından bahsetmiştin, bu çok normalmiş, kadınlar kulübünün hamilelik takviminde rastlamıştım hatta, anneler yüzünü sık sık yıkasın, deri kuruma ve döküntüleri olabilir, yazıyordu bilgin olsun.

cnm bence doktorunu arayabiliyorsan ara yoksa bugun git. bence cumayı bekleme...
en azından ne olduğunu anlarsın...
dualarımız seninle...

arkadaşım benim bildiğim pembe leke, yani daha çok taze kan görünümlü akıntılar sıkıntılı... kullandığın ekstra bir şey ilaç vs. yapmış olabilir. mesela ben bazen çamaşırımda idrar kaçağı buluyorum ve koyu renkli olabiliyor. dikkat ettim geçen başım ağrımıştı parol içmiştim ondan sonra olmuştu ben de ona yordum ve takılmadım...

günaydın güzel tatlı anne adaylarııı...nasılsınızz..ben de okuldayım yine midem bulanıyo böğğh böğh yapıp duruyom..neyse yanıma poşet aldım..orta yerde kusmayayım öğrencilere rezil olmayayayım:2:

ben de teşekkür ederim canım verdiğin bilgi için:)))
o zaman seni sık kontrole alması normal bence de verdiği günden birgün önceye al randevunu için rahat eder en azından:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…