- 2 Ocak 2012
- 1.122
- 8
- 158
ay canım yane güzel ya benimkide bu kadardı 5 haftada 7.7 mm di şimdi kocaman oldu sende yarın görünce şaşırırsın ben şaşırdım valla nasıl belli oluyo bu kadar diye mucize diye buna denir işte
ben kullanıyorum canım banada verdi gyno ferrum diye bi ilaç folik,demir,b12var içeriğinde ayrıca folik kullanmıyorum. yanlız acyip iştahımı açtı durmadan yiyorumkızlar benim kan değerlerim düşük çıktığı için kan ilacı kullanıyorum şu an ve aynı zamanda folik asite de devam ediyorum dr öyle söyledi aranız da kan ilacı kullanan var mı?
Allahım biran önce yarın olsada görsem bebeğimi şaşırmak için sabırsızlanıyorum resmenaynen canım hemde nasıl bir mucize tabi bu görüntü çekildiğinde bende ne bulantı ne kusma hiçbişey yoktu ama birkaç gün önce korkulu günler başladı bulantı,öğürme,yorgunluk,halsizlik, depresyon yağdır mevlam suu
aynen tatlım ben tam mutfağa kahvaltı yapmaya gidiyorumdumki
u dönüşü yaptım
öğle tatiline bile çıkmadım yemekhane 1 de sakinliyor
ozaman çıkıcam
arkadaşlarımla her öğlen yürüyüş yapardım şimdi
elimde poşetle gezmek istemiyorum
bu herkese olacak diye birşey yok canım ama elinde açık yara varsa çiğ ete dokunmak toxoplazma diye bir enfeksiyona sebep olabiliyomuş anneye bi zararı yok ama bebeği kötü etkiliyormuş canım
olsun canım bende her sayfayı takip edemiyorum:44: bende bahara gitiim fena değildi hastane olarakta fena değil bide ahmet beye gitmeyi düşünüyorum sonra karar vericemsaol canım bugün söledi özlem hanım şubatta ayrılıcam isterseniz değiştirebilirsiniz diye bende 5 hafta sonra ahmet beye ya da güler hannıma gidicem henüz ikisi arasında karar veremedim sen naptın canım daha önce de sorduysam kusura bakma hatırlamıyorum
yaaaaaaaaaaaaaa ben bayramda cok dokundum cıg ete
noluomus kı
sorma canım bende öle şimdi allaha çok şükür öle kusma falan yok ama kuru kuru mide bulantısı iyy iğrenç bişey ama onu görünce unutuyosun herşeyi ya
yok canım sormadım 1250 civarı diye bilyorum bende çok kararsız kaldım bahara gidip gitmemek konusunda devlet hastanesi gibi oldu falan diyolar sen gittiğinde nasıldı hemşirelerin ilgisi falanolsun canım bende her sayfayı takip edemiyorum:44: bende bahara gitiim fena değildi hastane olarakta fena değil bide ahmet beye gitmeyi düşünüyorum sonra karar vericembu arada ahmet beyde sgk ya geçmiş artık öyle söylediler 10 kasıma aldım randevuyu... bu arada baharda doğuma 550 dediler sen sordunmu medicalde?
katlancaz artık napalımBendede kusma yok ama o bulantı zaten beni benden alıyo canım ya tabiki onu görünce bikaçgün etki etmez bu bulantılar ama şiddeti artınca isyana devam
ben hala devam ediyorum bencede ne olmuşki
katlancaz artık napalım
cnm bence doktorunu arayabiliyorsan ara yoksa bugun git. bence cumayı bekleme...
en azından ne olduğunu anlarsın...
dualarımız seninle...
arkadaşım benim bildiğim pembe leke, yani daha çok taze kan görünümlü akıntılar sıkıntılı... kullandığın ekstra bir şey ilaç vs. yapmış olabilir. mesela ben bazen çamaşırımda idrar kaçağı buluyorum ve koyu renkli olabiliyor. dikkat ettim geçen başım ağrımıştı parol içmiştim ondan sonra olmuştu ben de ona yordum ve takılmadım...
Cuma mı? Neden?
Hemen gitmelisin, bu kadar bekleme kesinlikle, geçen cuma başlayan bir lekelenme ve bu cuma randevu..
Bugün hemen git lütfen.
Geçen yılı hatırlamak istemiyorum, aynı şeyi bende yaptım, bir hafta bekledim dr gitmek için.. Tamamen yaptığım en büyük hataymış..
Lütfen bekleme, git doktora durumum acil kanamam var de zaten alıyorlar arada seni.
Panikleme tamam ama bu kadarda bekleme, yaşayan biri olarak tavsiye sadece..
canım madem öyle bir durumun var bence cumayı bekleme benimde olmuştu bayramın 3. günü hemen dr. gittim ve progestan verdi şu an kalmadı kanamam.korkma da çünkü dr. bana ilk 3 ay bu tür kanamalar olabiliyor dedi ama sen yine de bugün git doktora.Allahım herkesin bebeğini korusun sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.
avare, canım kahverengi leke kanaman olmuş demek oluyor. Bir an önce doktora git, ihmal etme. Bir çoğumuzun başına geldi, ilaç veriyor doktor, atlatılıyor ama mutlaka hemen doktora git canım
Çiğ ya da az pişmiş yenen etlerden ya da kedi besleyenlerde bakımı esnasında kedinin dışkısından insana bulaşan toksoplazma, gebelik esnasında enfeksiyon oluşmasına ve bu enfeksiyonun doğmamış bebeğe bulaşmasına neden olabilir. Herhangi bir aşısı olmayan bu enfeksiyonu gebelikte geçirme riskini azaltmak elinizdedir.Toksoplazma adı verilen bu parazit gebelik döneminde geçirilen enfeksiyonun seyrinde bebeğe bulaşabilir. Bunun sonucunda bebekte ortaya çıkan enfeksiyon düşüğe neden olabileceği gibi göz, beyin gibi organlarda hasara yol açabilir ve/veya bebekte gelişme geriliği (IUGG)oluşturabilir.Öncelikle anne adaylarının bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini bilmelerinde fayda vardır. Bu amaçla gebeliğin planlandığı dönemde ya da gebeliğin en erken dönemlerinde kanda toksoplazma IgM ve IgG ölçümleri yapılır. IgG'si pozitif olanların (çok yüksek pozitiflik olmaması koşuluyla) daha önceden enfeksiyonu geçirdikleri kabul edilir. Bu anne adaylarındaki antikorlar yeni bir enfeksiyona karşı koruyucu olduklarından gebelikte enfeksiyon geçirme riskleri olmadığı kabul edilir.
Herkes için geçerli olan genel gıda hijyen kuralları anne adayları için daha önem kazanır. Etleri iyi pişirerek yemek, meyve ve sebzeleri iyi yıkamak önemlidir. Anne adaylarının kedilerle yakın temasta bulunmamaları önemlidir. Özellikle dışarıda dolaşma alışkanlığı olan ev kedilerinin dışkılarında toksoplazma olma olasılığı çok yükselir ve siz ne kadar temizliğinize önem verseniz de herhangi bir şekilde bu parazit yumurtaları size geçebilir. (alıntıdır)
ahh canım valla beni ifade ettin su dan tiksinir mi insan ya bide çok su için deyip duruyo herkes içemiyoruz kişöyle tadını ala ala, korkmadan, kana kana su içmeyi özledim kızlar yaa
ben gitiğimde bomboştu hemen giridk zaten hemşire olarak pek muhatab olmadık bi tansiyonumu ölçtü doktorun yanındaki kız okadar ama doğumda falan çok iyi davranıyoyorlar diye duydum bizde bu yüzden kararsız kalıyoruz.. baharamı devam etsek diye:44:yok canım sormadım 1250 civarı diye bilyorum bende çok kararsız kaldım bahara gidip gitmemek konusunda devlet hastanesi gibi oldu falan diyolar sen gittiğinde nasıldı hemşirelerin ilgisi falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?