2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canimya ne kadar zor bir dogumun olmuss hele birde kolunun kirik olmasi alicida olmasi aman allahim ne zor bir durumm
ben dogumda tum gucumu kolarimdan almistimm sen iyi dayanmisinn o kollarla (

hikayeni okurken cok gerildim canim kendi dogumu tekrar yasadimm gözlerimden yaslar akti geldi (
benim kizda inmemek icin inat etti ama biz son anda sezeryandan yirttikk :))))
o muayneyi bende hic hatirlamak istemiyorumm en son seferde bende doktora kizmistim cek elini artik yeter cok aciyor diyee ((
o da corba karistiri gibi karistiyordu mubarekk:26:
ama okurken neden nurgu paylasmi bunu dedim dogum yapmayanlar etkilenebilirr ne yazikki ((

Bizde kontrolden geldik hemen anlatmam lazım... Önce nst ye girdik sancılar çıktı.Zaten cumartesiden beri sancı, kasılma, batma, akıntı, Allah ne verdiyse var yani :) Bebişim başı zaten 3 haftadır kanalda, hareket edemiyorum.Suyu geçen hafta 13 değermiş (yani bu iyiymiş) ama şu an 8 imiş.Literatürde 5 olursa sıkıntı var demekmiş, fazla beklenmezmiş.Doktorum biraz pimpirikli bana o sızıntıyı tespit eden pedlerden yazdı.Çünkü ben anlamıyorum afedersiniz terden mi yoksa sızıntıdan mı ıslanıyorum?! Bakacaz görecez...
İdrar tahlilimde iltihap çıkmış, onun için vajinadan verilecek krem gibi bir ilaç verdi.He ayrıca o pedler bu iltihapıda tespit ediyormuş.Herhangi bir şekilde ped renk değiştirirse vakit geçirme gel dedi...Gebelik şekerim olduğu için değerleri gösterdim.Tokluklar 140dan aşağı çıkmıyor insüline rağmen.Bu 140 çıkıyorsa bebişin biraz kilolu olması lazımmış ama 3362grammış.Aslında bunu sanırım 3500den fazla bekliyordu.Acaba bebek beslenemiyor mu diye bunu tespit etmek için 3.Trimester Dopler adında bir test istedi.Doçent yapıyormuş bunu, fiyatı 300TL miş.Yaptırmadık hemen, araştıralım dedik.Çoğu hastane bu testi yapmıyor.Bi tıp merkezi bulduk, 160 a yaparız dedi. Yani ben bu özel hastanelerden çok çekmiş biri olarak o testi bu testi diyen doktorlara hiç güvenmiyorum, mutlaka araştırıyorum.Zamanında bi hastanenin (daha doğrusu doktorun)bizi yanlış yönlendirmeleriyle bi sürü para dökmüştük bu zırt pırt testlerine... Ayrıca gebelik şekeri olduğu için her ağrı ve sancıda mutlaka hastaneye gelin bizim takibimizde olun dedi.Normalde ağrı durumunda evde olmanızı isteriz ama şekerde bizde olmanız iyi olur, tansiyon, şeker vb. durumları bizim takip etmemiz daha emniyetli olur dedi.Sonuç olarak erken bi durum olmazsa Perşembe sabahtan tekrar görünücez doktor ablaya...

o yaradan dan cık emrını beklıyor kafana bu skeılde sınyal gonder tatlımınsl cık emrını alınca kendılıgınden gelecektır ınsll normalındenn kolaycaaa no stress tmm

canım bende gunluk 1 st bılemedın en az 30 dk yuruyorum tempolu yorulunca yavass ıyı yapıyorum dımı ınsl sımdılık normal gosukuyor dogumumdaa:44::44:1 aydır boleyız kocısle aksamalrıı ve her ısım kendım yapıyorum surkelı aktıfım yaniipozıtıf enrjıde yollyorum beynıme paşam ıcınn

Doğum hikayeni okudum korkmadım değil ama her doğum farklı tabii ki. yine de teşekkürler paylaştığın için. :)
Dün kontrolümüz vardı. 38+1'deyiz. çatı muayenesi de olduk. doktor kendini kasma hiç acımayacak dedi. ben de kasmadım gerçekten de hiç acımadı. normal doğum için müsaitsin dedi ama bebek daha çok yukarda dedi. bizimkinin gelmeye niyeti yok zamanında gelecek galiba. tontişim 3 kilo olmuş. kilosu iyi dedi 3200 falan olur doğumda, kolay doğurursun dedi. nstde sancım bi kere 50yi gördü sanırım yani sancı da yok. Haftaya tekrar kontrolümüz var. suyun gelirse gel ama dedi tabii ki. bakalım 40 haftayı gören hamişlerden olucam galiba. hakkımızda hayırlısı.

Son düzenleme:

benimki de çok kıvranıyor ama gazını çıkartamıyor ne yapsak yeterli olmuyor ben de kimyon duymuştum sıcak suya koyup içiyorum bakalım faydası olacak mı

Bizde aynı durumdan muzdaripizz..uykusuz kalıyor yavrum ve cok kivraniyor
Aglamaktan sesi değişti ara ara sakinlestigi , rahatladigi durumlar var

Kendim kimyon tüketiyorum..rezene, anason,tane kimyon demleyip iciyorum
Altını açınca bacaklarini hareket ettirebilirsiniz,dizlerini büküp bacaklarini hafiften karnina dogru bastirinca gazini atabiliyor
Gobek dustuyse banyo yapincada rahatliyor
Anakucagina koyup, mutfakta davlumbaz yaninda uyutmakta bizde cok etkilionun sesini duyunca susuyor, bazende uyuyor
Bu durumda ayak altlarına ve karnına acı elma yağı (adaçayı) ile masaj etkili oluyor (benim buyuk oglumda cok etkiliydi, disari cikinca yagin yenisini alacagim...bi deneyecegim bebegime..umutluyum bundan
Dr da bioGaia diye bitkisel bi damla verdi..günde 1 kere veriliyor..rahatliyor ama sonra tekrar sıkıntıya girdiği icin başka çareler aramak gerekiyor

Ben verim alamasamda kolik müzikleri var internette; fayda görenler çok..denenebilir

Her bebege iyi gelen biseyler vardır, deneyerek gormek lazım
Ama cok zorlu ve sabır isteyen bi surec bu kolik..
Etkili yontemler keşfederseniz, paylaşımınızı bekliyorum kızlar. ..denemiş oluruz, etkili olur belki:26:

Son düzenleyen: Moderatör:

istisnalar haric erkek cocugunda genelde geciyormus bunu bana doktorum soyledi. 2 hafta gectigi oluyormus tamamen normal dedi.

doğuma çok az kaldı ama son 2 haftadır doğru dürüst yürüyüşe çıkmıyorum.eşim işe çok erken gidiyo çok geç geliyo.yalnızda yürüyüşe çıkmamı istemiyor.annemi götürsem çok yavaş yürüyo.kaldım öyle evde.ne yürüyüş yapıyorum nede spor.nasıl normal doğurcam bilmiyorum.

Nurgu dogum hikayen korkuttu beni :18: Cok aci cekmissin canim ya. O pamuk gibi melek bu kadar acidan sonra mi geldi.

Suni sanci istemiyorum ben ya Kendiliginden acilmam olsun, sancim gelsin artik

canim benim bebek hazir olunca suni sanci kesin ise yariyormus. bende cok sorguladim doktorumu ama 17 yillik doktor cok emin kendisinden. senin bebek coktan hazirdir gunu bile gecti. kendini nurgulle kiyaslama onun 40 hafta olmamisti daha. bide onun yasadigi stres te etkilemistir. stres anne karnindaki bebegi cok etkiliyormus. sen gordugum kadariyla sakin bir hatunsun ben senin kolay doguracagini dusunuyorum Allahin izniyle insallah gonlunden gecen olur ve yarin mubarek gecede ogluna kavusursun.

ayni haftada banada olmustu hatta buraya yazmistim ama gecti. hala ara ara oluyor 1-2 saat surup geciyor. gecmesin devam etsin istiyorum artik ama geciyor(((((

ayni haftada banada olmustu hatta buraya yazmistim ama gecti. hala ara ara oluyor 1-2 saat surup geciyor. gecmesin devam etsin istiyorum artik ama geciyor(((((

benimde geçti şimdilik.biraz karnımın içi yırtılmış gibi ağrıyor sadece.3 saat boş yere ağrı çektim resmen.ama ben daha beklesin istiyorum.seninki gelebilir haftan ilerlemiş yeterince:)

Selam kızlar bız geldik hastandan simdi bı özet gecelim pazar gunü gece sancıdan bel ağrısından acile gittim ebeler cati muayenesi yaptı bebek ters donmemiş dedi sancıları bosuna çekme acil hit doktorun seni sezeryana alsın bu cocuk daha dönmez dedi o geceki halimi gören bu doğuruyor derdi anlayacağınız neyse eve geldik sancılarım iki gündür devam ediyordu bugun 16:30 da rendevumuz vardı saat 2'de yola çıktık neyse doktor ameliyattaymis 16:30 da geldi bı kalabalık sıra var neyse nts ye girdim once sonra beklemeye devam ettim 5'i gece beni aldı nasilsiniz Mesude Hanim dedi doktor valla iyi olmak istiyorum cok kötüyüm dedim belli dedi nts sonuclarına baktı sancilar ve agrilarim cikti ve cok kötüysen acil sezeryana alalım seni dedi birde ultrasyonda bakalım dedi neyse bide baktı ki bizim yaramaz kiz yine donmuş bize bı supriz daha yaşattı anlayacağınız sen normal dogum istiyor musun dedi evet dedim o zamanmış hafta daha bekleyelim bebek dogum pozisyonuna donmuş kanala girmesini bekleyelim haftaya kadar girmezse sezeryana alırız seni dedi bu arada bol bol yürüyüş yap bebek kanala girdim senin ve bebegin hareketlerine dikkat et bacak ağrılarım icinde mahvediyor devam et acil bı durum olursa ( kanama, şutum veya sancım) hic bekleme hemen gel dedi
İste bizden durumlar bu kadar kizlar

Çook ağlattın beni.
Allah böyle bir şeyi kimseye yaşatmaz inşlh.

aaa hadi dönmüş senin balık kızın.bu koca totosuyla nasıl becermiş bu haftada:)
kanama hakkında ne dedi doktor.nişan belirtisimiymiş?

O haftalarda 36 ve 37. Haftalarda benimde oluyordu bende ayni senin gibi dusunuyordum ama gecti suanda cok nadir agrilar yasiyorum.

O haftalarda 36 ve 37. Haftalarda benimde oluyordu bende ayni senin gibi dusunuyordum ama gecti suanda cok nadir agrilar yasiyorum.

benim hamileliğin başından bu yana ilk defa oldu geçti şükür.sadece karnımın içi yırtılmış gibi ağrıyor şuanda:)zaten yarın kontrolüm var.bir dahaki ağrı doğum ağrısı olur inşallah.tabi bikaç hafta sonra:)yoksa 3 saat boşu boşuna ağrı çekmiş oldum.

bugun 40+2 yiz nst de sancım sıfır çıktı bebeğin suyu ve durumu iyi. doktorum 1 hafta daha bekleyeceğini söyledi, sancılar başlamazsa suni sancı verecekmiş. sancım hiç olmadıgı için şimdi suni sancı versem ve dogumu başlatmaya çalışsam büyük olasılıkla sezaryene yönelmek zorunda kalırız bu nedenle mümkün oldugunca dogal dogum sürecinin başlamasını beklemeliyiz dedi. beklemekten başka çare yok sanırım, aynı durumda olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…