canim ebe yönlendirior zaten napman gerektigini söylüyor turkiyedeki ebelerde mutlaka söylüyordurr
sanci esnasinda burnund derin nefess aliyorsun sonra agzinda derin derin üflüyorsunn
deryafdi sanirim dogum hikayesinde okurken bu teknigi ona ebesi su sekilde anlatmis
bir cicek koklar giib icine cekiyorsun enfesini sonra da bir corba yi sogumasi icin üfler gibi birakiyorsun agzindan :))
bunu yaparken benim ebem iki elimde duvara dayanarak dans eder gibi popomu saga sola hafif hafi sallamami soluyordu
en son tmm dogum sirasinda ikinmaya sira gelmeden öncee burnumdan derin nefes almami agzimdan 3 kkez hizli hizlu uflememi soyledi püf püf diyerek ikinmayi sen beceremesende o kendiliginden gelyor ve ikiniyorsun ama bagirmiyacaksin ikinma esnasinda agzini kapatarak popona dogru ikinacaksin benim yöntemim buydu ama ben bunu 3 oldugu halde tek basima basaramazdim ebe yönlendirmeseydi bazende ister istemez gelisi guzel birakiyorsun herseyi yani o an nasil davranman gerektigi kuralalri herseyi unutabilyiorsun :)))
Evet supriz yaptı ama ben biraz üzüldüm ne guzel sezeryana alacaktı beni kv de de gidecekti cok kafaya taktım kv gördükçe sinirlerim zipliyor birde yüzüme yapmadık yapmadık gülmedi yok mü sinir ediyor hic samimi degil neyse hayırlısı neyse o olsun kuzum
cok sagol senin kizcende iyidir insallah simdi buyumusturde yerime öp cnm
evet sevindim tek olmadığıma yoksa bende aliklik mı var diyecektim ama kafa dolu yanlış anlamam normal yani
Evet gercEkten sinirlerimi bozuyor oğlunun yanında kızım ne zahmet ettin boşver uğraşma bız yabancimiyiz bı çorba yeter dıyo ama yokken birsey demiyor mutfağın kapısında bı gözüküyor veya hic gelmeden kızım yardıma ihtiyacın var mı diyor arkamı donüyorum ki kimse yok dedim kaçtım misali ayy iyice nefret ededim geldi neyse kapatalım sinir oluyorum anlattikca cnm
Neyse cnm bana musade seni gördüğüme sevindim iyi bak kendine ve kızına bacağım ağrıyor ben çıkayım artık Hayirli geceler Rabbimeemabet olun
TALIAA
doğumu hep normal düşünüyordum ama 3800 kiloyu duyunca korkmaya başladım.Cuma suni sancı verecekler bakalım doğurabilecekmiyim.:26: dualarınızı esirgemeyin.
Sevgili dünürüm nasılsın damadım nasıllar bakim bak elini çabuk tut bizim kiz geldi geliyor sonra ben büyük gelin istemem deme ha:)))
gözün aydın hayatımm hem kocan evde hem bebişine kavuşma tarihin belli olduuu ohhh ondan takılmıyon sennnvalla benmde annem burda ama arada yine girmeye çalışıyoruımm...bebeğinede maşallah. valla tosuncukk olucakk oğluşun yerim ben onu tombiş tombiş....
ask olsun esra nasil aklina gelmeyiz biz senin yaaa ben dogurdugum halde butun gun aklim burda oluyorr nerdeyseacab kim dogurdu naptilar diye merak ediyorumm sen bizi dusunmuyorsun ozaman hihhhh evet canim seni baya gören oldu ruyasinda hayirdir insallah diyelimm hayira ciksin senin sezeryandan kacisin yok yanii
ya ben dogum yaptigimda birisi 5 kilo dogurmustu bebeginii ama normalmiyid sezeryanmiydi sormayi unuttum:26:gerci hic sezeryana benzemiyordu poposu disariya firliyacak gibi beli iki buklum duruyorduu yani kesin normal dogum yapmis
ayy canimyaa allah yardimcin olsun bol bol sabir versin bosver ya hic takma kafanaaa o yokmus gibi davran keyfin ne istiyorsa öyle yap yorma kendiniiinsallah kizin cabucka gelirde kurtulursun kv dende :)) canim iyi geceler allah rahatlik versin kendine iyi bak :)
hayirlisi olsun canim demekki hakinda bu hayirli olcakmiss :)) insallah dogumun kolay olur canim sorunsuz bebegini kucagina alirsin hemencecik cok uazmadan bir avzda dogurusun korkma canim yaa biraz önce ben esraya yazmistim burda biris 5 kilo dogurmustu ben le birliktee valla benden cabuk yuruyordu kadinnsanki onu doguran bendim:26::26: kaplumgaba gibi gidiyordum rabbim yardimcin olsun canim benim etmez olurmyuz tabiki ederir. sende kendine gelince durumundan haberdar et bizler unutmaa :))
peki ıkındık diyelim.nefesini tutarak ıkınmak en fazla ne kadar sürerki. sonra nefessiz kalınca nefes alıp tekrar mı ıkınacaksın. ayyy komik oldu bu soru. yaşayınca anlarsın diyeceksin dimi.
evet canim zaten ikinma en son olan is hemen ikimaya izin vermiyorlar ama benim dayanamadigim zaamnlarda ikiniyodum ne yazikki buda bebegi SIKINTIYA Sokuyordu ikinmaya baslayinca zaten ebe diyor deva, et devam et diyee nefesin kesilene kadar ikiniyorsun evet ve sonra zaten ikinma duygusu bir an geciyorr sanci geri gelnce tekrar derin nefes alip ikiniyorsun en son anda ikinma duygusu gelmesede ebe ikinmaya devam et diyorr bebegin son kafa cikma olayinda yani ve mutlu son bebek doguyorr
dunyanin en tali varlgi geliyorr kucaginaa
çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu kafamda netleşti birazevet canim zaten ikinma en son olan is hemen ikimaya izin vermiyorlar ama benim dayanamadigim zaamnlarda ikiniyodum ne yazikki buda bebegi SIKINTIYA Sokuyordu ikinmaya baslayinca zaten ebe diyor deva, et devam et diyee nefesin kesilene kadar ikiniyorsun evet ve sonra zaten ikinma duygusu bir an geciyorr sanci geri gelnce tekrar derin nefes alip ikiniyorsun en son anda ikinma duygusu gelmesede ebe ikinmaya devam et diyorr bebegin son kafa cikma olayinda yani ve mutlu son bebek doguyorr
dunyanin en tali varlgi geliyorr kucaginaa
canim benimya saka yapmistim ben zaten kolay degil artik son haftalarda hersey daha cok zor geliyor bende son haftalarmda pc ye girmekten neftret eder olmustum hatirliyorsan demistim burda bunuda sirf can skintisindan giriyordum :)))Hayatim nasil unuturum sizi gün icin de kac defa aklima geliyorsunuz bak vallahi.. Belki asagida ismimi görüyorsunuz da cok kez girip gecmisi okuyayim derken biri geliyor veya birsey oluyor aradan cikiyor öyle.. Geceleri de inan son 4-5 gündür hep moralim bozuk kafama bir sürü sey takip duruyordum kocam olmadigindan yanim da, birde üstüne hastalik derecesin de migde yanmalarim var her agzima aci su geldigin de kusar oldum aci aci.. Hamileligin basin da wc bekledigim gibi simdide ya wc basindayim yada yatakta saga dön sola dön okadar kafam da düsünceyle derken hic pci acamiyorum veya tlfu elime almak bile gelmiyordu inan aklima.. Yukarda da yazdigim gibi en sonun da kocami getirdim eve az biraz kurnazlik yapip simdi biraz rahatim keyfim yerin de sükür, cok fazla karamsarlasmistim iki bucuk haftadir kocam yok birde üzerine bu sel felaketi yüzünden 1 aya yakin gelemeyecegini duyunca cok kötü olmustum..
Bugün ctg e girdim iste hic sancim cikmadi bebek hala makat gelisi bu saatten sonra dönse bile gec artik dogum kanslina girmesi falan zor normal dogum da en az 4 hafta öncesinden dönmesi saglikli onun disin da sonuc 50% yine sezeryanla sonuclanir dediler.. Terminimizi aldik cok sükür simdiden heyecandan duramiyorum zaman gecmek bilmiyor..
Canim 5 kiloyu nasil dogurmus kadin ya eminmisin normal oldugundan?? Hani normal dogurmussa bile kac dikisi vardir düsünemiyorum bile
hepinize çok teşekkür ederim. Böyle birbirimizi görmeden samimi şekilde dua etmeniz ne kadar hoşuma gidiyor anlatam.Allah razı olsun sizden
kendiliginden düsüyor canim onun icin extra bir efor sarf etmiyorsun ama sunu sanci gibi birsey verdi ebe serum gibi koluma taktiBebeğin eşi içinde ıkınıyormusun yoksa o kendiliğinden mi düşüyor :44:
çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu kafamda netleşti biraz
canim benimya saka yapmistim ben zaten kolay degil artik son haftalarda hersey daha cok zor geliyor bende son haftalarmda pc ye girmekten neftret eder olmustum hatirliyorsan demistim burda bunuda sirf can skintisindan giriyordum :)))
esinin gelmesinde cok sevindim canim bir ay gelemeseydi cok kötu olcakti dogumunda yaninda olamamadigini dusunmek bile istemyiorum :))) ne yaptiysan cok iyi yapmisinahh ahh o migde yanmalarindan ne cektim ben bikmistim hayattan
sodayi sakizi fln deniyorsundur mutlaka dondurma yemeyide dene yine wasser eis varda onu ye cok iyi geliyor
canim bu saaten sonra dönmesin bencede artik senin tosuncugu dogurmak kolay olmzayok canim emin degilim sormayi unuttum maleseff zaten iki defa gördum ondada firsat olmadi ama sezeryan olmus bir kadina benzemyiordu butun belirtiler normal dogum yaptigina isaret ediyordu
Ben doğurmağa gidiorum a dostlar, Allah'a emanet olun
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar akşam 10 dan beri kasığımdan başlayıp bacaklarıma ve belime yayılan agrım var biraz öncede nişan wc de peçeteye nişan geldi ne olur dualarınızı esirgemeyin bu güzel mübarek günde kolay bir doğum yapayım her derdin devasıdır dua öpüldünüz biraz daha bekleyip hastaneye gidicem
Ben doğurmağa gidiorum a dostlar, Allah'a emanet olun
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar akşam 10 dan beri kasığımdan başlayıp bacaklarıma ve belime yayılan agrım var biraz öncede nişan wc de peçeteye nişan geldi ne olur dualarınızı esirgemeyin bu güzel mübarek günde kolay bir doğum yapayım her derdin devasıdır dua öpüldünüz biraz daha bekleyip hastaneye gidicem
Rabbim bi avazda kurtarsın insallah siziBen doğurmağa gidiorum a dostlar, Allah'a emanet olun
genital bölgemi bilmiyorum göremiyorum ama göğüslerim çok karardı.göğüs ucu falanda değil neredeyse yarısı karardı göğüsümün çil çil oldu hep.herhalde geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?