Kızlar yardım edin lütfen.
Benim 40. haftam perşembe günü doluyor. doktor cuma gel bakalım dedi. Duruma göre yatış veririz suni sancıyla doğumu başlatmaya çalışırız dedi Ama ben çok korkuyorum suni sancıdan. Suni sancı istemiyorum. Madem dışarıdan bir müdahale edilecek 1 hafta daha bekleyelim gelmezse sezeryan olayım diyorum. Suni sancı beni çok ürkütüyor. Siz neler düşünüyorsunuz. Yanlışmıyım. Bu arada bebeğimin kilosu 3800 olmuş ve ilk doğumum olacak.
Benim 40. haftam perşembe günü doluyor. doktor cuma gel bakalım dedi. Duruma göre yatış veririz suni sancıyla doğumu başlatmaya çalışırız dedi Ama ben çok korkuyorum suni sancıdan. Suni sancı istemiyorum. Madem dışarıdan bir müdahale edilecek 1 hafta daha bekleyelim gelmezse sezeryan olayım diyorum. Suni sancı beni çok ürkütüyor. Siz neler düşünüyorsunuz. Yanlışmıyım. Bu arada bebeğimin kilosu 3800 olmuş ve ilk doğumum olacak.
Evet canim yasasin kötülük demiyorum tabiiki ama kurnazlik yapip doguruyorum gel diye aramasaydim babasi oglunu dogumdan 1 ay sonra görebilecekti tek basima bebekle birde sezeryanla allah korusun direk bunalima girmistim kesin..
Hatirlamazmiyim son günlerimi hic bir sey tat vermiyor kizim neden dogmuyor diye resmen isyan ediyordun canim ama bak simdi
Ne güzel kollarin da yavrun kurtuldun ne güzel darisi geride kalanlarimizin basina insallah :)
Birtek dondurma fayda ediyor canim artik oda eskisi kadar degil maden suyu veya soda ictigim an direk wc e kosuyorum agzimdan ictigimin hepsi aci aci cikiyor tekrar..
Artik 9 ay sabrettim yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim son bir hafta daha dayanicam ne yapalim..
Sanada iyi geceler kizini benim yerime de öp kokla kendine iyi nak canim grsz :)
saol canim sende kandilin mübarek oolsun hayirlara vesile olsun insallah :)Miraç kandiliniz mübarek olsun arkadaslar. Allah sizi sevdiklerinizle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Hayirli evlatlar ve hala dogum yapmamis olan arkadaslara kolay dogumlar nasip etsin rabbim insallah.
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar akşam 10 dan beri kasığımdan başlayıp bacaklarıma ve belime yayılan agrım var biraz öncede nişan wc de peçeteye nişan geldi ne olur dualarınızı esirgemeyin bu güzel mübarek günde kolay bir doğum yapayım her derdin devasıdır dua öpüldünüz biraz daha bekleyip hastaneye gidicem
Ben doğurmağa gidiorum a dostlar, Allah'a emanet olun
günaydın kızlar kandiliniz mübarek olsun oncelıkle.
Allah izin verirse bende yarın minik yavrumu sezeryan ile kucağıma alacağım.
çok şükür günlerimiz bitti
Allah herkesi kurtarsın bir avazda ...
ohaaa diyorm yaa kadin bunu nasil tasimis dokuz ay yaaaBu bebek 8 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya geldi | Anneler Kulübü
arkadaşlar linkte haberi yazıyor. bir bebek 8,700 gr doğmuş.maşallah tosuncuğa yerim ben onuu
canım sen yazmıştın galiba
bizde 1 numara bebek bezi kullanıyoruz, şu an 3. paket bitmek üzere 4. paketi açarım bu akşam,
2 numara alanlar bencede 1 numara mutlaka alsınlar ..
1 numara daha epey alıcaz gibi geliyor bana
Ben geldim kizlar. Oglum hala gobisimde. Dunku sancilar amma yalanciymis hicbir ise yaramamis. Bebek milim kimildamamis. Santim acikligim yokSuyu iyi, hareketleri iyi, kalp atimi iyi. Kilo da almis tombisim 3500 olmus. Hala dogmaya niyeti yok.
Dun gece gec uyudum uykum gelmedi. Sabah da 5 gibi kalktim uyuyamadim bir daha. 7'de biraz dalmisim o arada ruya gordum. Kucagima bembeyaz kundaklanmis misil misil uyuyan bir bebk verdiler. Saatin calisiyla uyanmisim. Kahvaltida esime ruyami anlatirken o bembeyaz kundak kefen gibi gelmeye basladi ve yine gozyaslari icinde kaldim. Doktora bu stresli halimden bahsettik. Zaten onun yaninda da yaslarla doldu gozlerim. Bana sikinti yasayan hastalarindan bahsetti. Istersen mudahale ederiz ama bebgin durumu da senin durumun da gayet iyi, biraz daha bekleyelim dedi. Dun sabah gelen hastasinin suyu bitmis ve rahim olgunlastirici fitil verip suni sanci takmislar. 24 saat sonra bu sabah sadece 3 cm acikligi varmis. Sen dusun artik acisini dedi. Hic acilma yokken suni sanci pek ise yaramiyor, hastaya da eziyet oluyor dedi.
Doktor bana bugun 40+2 ' sin dedi. Gunumu geriye mi cekti anlamadim nerden cikti bu hesapuna gore 41 hafta pazar gunu bitiyor. 42.haftayi doktorlar riske atmazmis cunku literaturde 41 sonrasi riskli donemmis.
Cuma gunu yine gidecegim. O gu de yine boyle olursa her sey 10 hazirani beklemeyi tavsiye ederim diyor doktorum. Beklemek istemezseniz mudahale ederim ama bence biraz daha bekleyelim dedi. 2-3 gun kaldi diyorum hep sonra 2-3 gun daha biniyor ustune. 10 haziranda da belki 2 gun daha bekleyelim denecek. Sonsuza kadar boyle kalacakmisim gibi geliyor banaBebegin kirki cikacak icerde.
Dogumu tetiklemek icin caylar ictim, iliskiler oldu, yurudum, hareket ettim, ne deniyorsa yaptim ama Rabbim ol demeyince olmuyor. Bu mubarek gecede beni icin de dua edin kizlar. Artik sabrimin son demlerindeyim.
Herkese hayirli kandiller
Ben geldim kizlar. Oglum hala gobisimde. Dunku sancilar amma yalanciymis hicbir ise yaramamis. Bebek milim kimildamamis. Santim acikligim yokSuyu iyi, hareketleri iyi, kalp atimi iyi. Kilo da almis tombisim 3500 olmus. Hala dogmaya niyeti yok.
Dun gece gec uyudum uykum gelmedi. Sabah da 5 gibi kalktim uyuyamadim bir daha. 7'de biraz dalmisim o arada ruya gordum. Kucagima bembeyaz kundaklanmis misil misil uyuyan bir bebk verdiler. Saatin calisiyla uyanmisim. Kahvaltida esime ruyami anlatirken o bembeyaz kundak kefen gibi gelmeye basladi ve yine gozyaslari icinde kaldim. Doktora bu stresli halimden bahsettik. Zaten onun yaninda da yaslarla doldu gozlerim. Bana sikinti yasayan hastalarindan bahsetti. Istersen mudahale ederiz ama bebgin durumu da senin durumun da gayet iyi, biraz daha bekleyelim dedi. Dun sabah gelen hastasinin suyu bitmis ve rahim olgunlastirici fitil verip suni sanci takmislar. 24 saat sonra bu sabah sadece 3 cm acikligi varmis. Sen dusun artik acisini dedi. Hic acilma yokken suni sanci pek ise yaramiyor, hastaya da eziyet oluyor dedi.
Doktor bana bugun 40+2 ' sin dedi. Gunumu geriye mi cekti anlamadim nerden cikti bu hesapuna gore 41 hafta pazar gunu bitiyor. 42.haftayi doktorlar riske atmazmis cunku literaturde 41 sonrasi riskli donemmis.
Cuma gunu yine gidecegim. O gu de yine boyle olursa her sey 10 hazirani beklemeyi tavsiye ederim diyor doktorum. Beklemek istemezseniz mudahale ederim ama bence biraz daha bekleyelim dedi. 2-3 gun kaldi diyorum hep sonra 2-3 gun daha biniyor ustune. 10 haziranda da belki 2 gun daha bekleyelim denecek. Sonsuza kadar boyle kalacakmisim gibi geliyor banaBebegin kirki cikacak icerde.
Dogumu tetiklemek icin caylar ictim, iliskiler oldu, yurudum, hareket ettim, ne deniyorsa yaptim ama Rabbim ol demeyince olmuyor. Bu mubarek gecede beni icin de dua edin kizlar. Artik sabrimin son demlerindeyim.
canım açılma olmadan suni sancı verilince genelde sonu sezeryanla bitiyormuş.tabi öyle olmak zorunda değil.iyice araştırıp doktoruna danışarak karar ver bence.
bana da saatlerce suni sancı verdiler ama ben hiç sancı çekemedim, hissetmedim yanii,
sancı çekmeyincede açılmam olmadı,
bu tarz şeyler kişiden kişiye degişiyor, saatlerce suni sancı çekipte normal dogum yapamayanlar da var,
yani o kadar sancı çekip sezeryan olanlar bu kez boşuna mı çektim o kadar sancı diyebiliyor.
çok korkuyorsan o kadar sancı çekip sezeryan olacagına direk sezeryan olabilirsin,
ama dedigim gibi bellide olmaz suni sancı ile kolay bir normal dogumda yapabilirsin.
belli olmuyor malesef
canm suni sancı olayını iyi araştır bence, suni sancı ile doğum yapanlarla da konuş. beni gören suni sancı ile doğum yapmış kişiler ya da yakınları bu şekilde doğum yapmış olanlar, aman sakın suni sancı alma, gerekirse sezeryan ol demişlerdi. beni fazlasıyla korkuttular. kolay bişey değilmişş:26:
canım doktorun bile doğumu başlatırız dememiş
başlatmaya çalışırız demiş
yani o da farkında bence doğum başlayabilir de başlamayabilir de diyor bir bakıma
doktoruna açık açık söyle ben suni sancı istemiyorum diye
alternatifleri o sana söyleyecektir zaten
Doktora bu stresli halimden bahsettik. Zaten onun yaninda da yaslarla doldu gozlerim. Bana sikinti yasayan hastalarindan bahsetti. Istersen mudahale ederiz ama bebgin durumu da senin durumun da gayet iyi, biraz daha bekleyelim dedi. Dun sabah gelen hastasinin suyu bitmis ve rahim olgunlastirici fitil verip suni sanci takmislar. 24 saat sonra bu sabah sadece 3 cm acikligi varmis. Sen dusun artik acisini dedi. Hic acilma yokken suni sanci pek ise yaramiyor, hastaya da eziyet oluyor dedi.
evet canim ben yazmistimm bizde öyle 3. bitirdik 4. geciyoruzz korkarim 5. yide kullaniriz sankii
emir bebek nasil iiyimi canim sariligi ecmis gözun aydin sonunda kurtulmusunuz addayada gidilmis bugun ohh
bende dusunuyordum bugun ama uykumu almadigim icin gözum yemedi disariya cikmayi( belki yarin cikariz bizde
canim emir kac kilo aldi ben kizimi tartim simdi 600 gr yakin almis 2 haftada
canım bebeğin sağlığı yerinde olduktan sonra gerisi boş.ha bugün doğmuş ha 1 hafta sonra.9 aydır taşıyosun sen 1 hafta daha mı dayanamayacaksın.demekki içerde keyfi yerinde öyle düşünsene.huzursuz olsa elli kere gelmeye kalkışırdı senin oğlan.rahatını bozma annesi öyle rüyalara falanda takılma.eşinle geçirdiğin başbaşa son günlerin öyle düşün.benim annem gelecek 10 gün sonra falan eşime diyorumki seninle 4 yıldır yalnızız son 1-2 haftamız tadını çıkaralım:)ne kadar çıkarabilirsek artık:)
canım sen stres yapma lütfen, öyle yada böyle bir şekilde gelecek,
topikteki bir çok kişi bende dahil olmak üzere hep erken dogurduk, onun için sana daha çok bekliyormusun gibi bir his gelebilir
ama inan ki aslında normal olan senin ki,
1 hafta geç dogması çok normal.. bebek gelişimini tamamlıyor ne güzel,
bak biz erken erken dogurduk sarılık la uğraşıp duruyoruz
Moralimi yuksek tutmaya calisiyorum ama bir yerden sonra kopuyorum. Neden boyle oldugumu anlamiyorum. Saglikli oldugu icin sukrediyorum zaten. Bugun hemsirede de dedi sen bana cok garip geliyorsun, ben iki gebeligimde de bir gun daha dursun da gelisimini tamamlasin diye aglayarak dua ediyordum hep, sen de dogsun diye agliyorsun dedi.bu yürüyüşler duşlar ilişkiler hep açılmanın ilerlemesi için biraz açılman olsun hafif sancılar başlasın bak gör nasıl etkili olacaklar
canım emir iyi sarılıgı tam olarak atlatmış degiliz, bu kadar uzun sürünce panik olmuştum, eşimde başka bir hastaneye daha gidelim deyince götürdük kan idrar tüm tahlillerini yaptırdık, çok şükür herhangi bir sorun çıkmadı, deger de düşmeye başlamış,
ama hala istenilen düzeyde degil, 10 haziranda kontrolümüz var bakalım ne kadar düşmüş olacak
evet dışarı çıktık, eşimin kuzenlerine gittik yedik içtik gezdik,
ama şöyle bir gercek var, hiç bir çayı sıcak içemedim, kahveyideyemege oturmamla kalkmam bir oldu
emir bey ile hayat ona güzellsürekli onla ilgilenmem gerekti, ama yinede o herseye deger
kilosuna gelince 15 mayısda dogum yaptım, 3.300 gr olarak
20 mayısdaki kontrolünde 380 gr almıştı, 3.680 olmuştu. 5 günde 380 gr için doktor gayet iyi demişti,
fakat 20 mayısdan sonraki kontrolde kilosunu ölçmedik, yani şu an ne kadar hiç bilmiyorum
insallah o da gecer degerleri bir an evvel düser canim :))
ahh canimyaa annesini birakmak istemyor demekki hic ay bu oglan sana cok bagli olcak desene. artik ilerde gelininin kiskancliklarini dusunemiyorum. masalalh 5 gunde cok iyi almis ee ozaman benim kiz baya az almis oluyorr (ay gerci ben kendim tarttim icin nekadar dogru cikar degerler bilmiyorum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?