2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canm suni sancı olayını iyi araştır bence, suni sancı ile doğum yapanlarla da konuş. beni gören suni sancı ile doğum yapmış kişiler ya da yakınları bu şekilde doğum yapmış olanlar, aman sakın suni sancı alma, gerekirse sezeryan ol demişlerdi. beni fazlasıyla korkuttular. kolay bişey değilmişş:26:

canım doktorun bile doğumu başlatırız dememiş
başlatmaya çalışırız demiş
yani o da farkında bence doğum başlayabilir de başlamayabilir de diyor bir bakıma
doktoruna açık açık söyle ben suni sancı istemiyorum diye
alternatifleri o sana söyleyecektir zaten

ay kızlar demin bir akıntı geldi yani var ya hayatımda ilk defa bu kadar fazla oldu oha dedim :26:
nişan filan değildi beyazdı ve kokusuzdu ama resmen altıma yapıyorum sandım bir baktım komple akıntı
rahim ağzı mı yumuşuyor acaba dedim
zaten bir kaç gündür hafif hafif adet sancısı gibi ara sancım oluyor ama kısa kısa hep
dün biraz belim de ağrıdı ama evi süpürdüm sildim yemek yaptım pazara gittim derken yoruldum
ondan ağrımıştır herhalde diyorum
her gün kaç kişi arıyor doğurdun mu diye ama ı ıh yok anam diyorum yok

canım geçmişte yazını gördüm 2 li takım almışsınız bol bol
iyi yapmışsın güle güle kullanın, bebişin güle güle batırsın inşş

canım sen yazmıştın galiba
bizde 1 numara bebek bezi kullanıyoruz, şu an 3. paket bitmek üzere 4. paketi açarım bu akşam,
2 numara alanlar bencede 1 numara mutlaka alsınlar ..
1 numara daha epey alıcaz gibi geliyor bana

Ben geldim kizlar. Oglum hala gobisimde. Dunku sancilar amma yalanciymis hicbir ise yaramamis. Bebek milim kimildamamis. Santim acikligim yok Suyu iyi, hareketleri iyi, kalp atimi iyi. Kilo da almis tombisim 3500 olmus. Hala dogmaya niyeti yok.

Dun gece gec uyudum uykum gelmedi. Sabah da 5 gibi kalktim uyuyamadim bir daha. 7'de biraz dalmisim o arada ruya gordum. Kucagima bembeyaz kundaklanmis misil misil uyuyan bir bebk verdiler. Saatin calisiyla uyanmisim. Kahvaltida esime ruyami anlatirken o bembeyaz kundak kefen gibi gelmeye basladi ve yine gozyaslari icinde kaldim. Doktora bu stresli halimden bahsettik. Zaten onun yaninda da yaslarla doldu gozlerim. Bana sikinti yasayan hastalarindan bahsetti. Istersen mudahale ederiz ama bebgin durumu da senin durumun da gayet iyi, biraz daha bekleyelim dedi. Dun sabah gelen hastasinin suyu bitmis ve rahim olgunlastirici fitil verip suni sanci takmislar. 24 saat sonra bu sabah sadece 3 cm acikligi varmis. Sen dusun artik acisini dedi. Hic acilma yokken suni sanci pek ise yaramiyor, hastaya da eziyet oluyor dedi.

Doktor bana bugun 40+2 ' sin dedi. Gunumu geriye mi cekti anlamadim nerden cikti bu hesap una gore 41 hafta pazar gunu bitiyor. 42.haftayi doktorlar riske atmazmis cunku literaturde 41 sonrasi riskli donemmis.

Cuma gunu yine gidecegim. O gu de yine boyle olursa her sey 10 hazirani beklemeyi tavsiye ederim diyor doktorum. Beklemek istemezseniz mudahale ederim ama bence biraz daha bekleyelim dedi. 2-3 gun kaldi diyorum hep sonra 2-3 gun daha biniyor ustune. 10 haziranda da belki 2 gun daha bekleyelim denecek. Sonsuza kadar boyle kalacakmisim gibi geliyor bana Bebegin kirki cikacak icerde.

Dogumu tetiklemek icin caylar ictim, iliskiler oldu, yurudum, hareket ettim, ne deniyorsa yaptim ama Rabbim ol demeyince olmuyor. Bu mubarek gecede beni icin de dua edin kizlar. Artik sabrimin son demlerindeyim.

Herkese hayirli kandiller

canım bebeğin sağlığı yerinde olduktan sonra gerisi boş.ha bugün doğmuş ha 1 hafta sonra.9 aydır taşıyosun sen 1 hafta daha mı dayanamayacaksın.demekki içerde keyfi yerinde öyle düşünsene.huzursuz olsa elli kere gelmeye kalkışırdı senin oğlan.rahatını bozma annesi öyle rüyalara falanda takılma.eşinle geçirdiğin başbaşa son günlerin öyle düşün.benim annem gelecek 10 gün sonra falan eşime diyorumki seninle 4 yıldır yalnızız son 1-2 haftamız tadını çıkaralım:)ne kadar çıkarabilirsek artık:)

canım sen stres yapma lütfen, öyle yada böyle bir şekilde gelecek,
topikteki bir çok kişi bende dahil olmak üzere hep erken dogurduk, onun için sana daha çok bekliyormusun gibi bir his gelebilir
ama inan ki aslında normal olan senin ki,
1 hafta geç dogması çok normal.. bebek gelişimini tamamlıyor ne güzel,
bak biz erken erken dogurduk sarılık la uğraşıp duruyoruz

canimya cok iyi yapmisin iyiki öyle bir durum olmamis bir ay sonra hemde tek basina bencede senin icin korkunc bir dönem olurduu allah korusun ( ben hep onu dusunuyorum zaten sana dogumdan sonra kim bakacak diye insallah esin ev isidne yemekten fln anliyordur yardimci oluyordur sana :) ama bebegi yikama fln konusunda napcasin bilmiyorum. hee gerci ebe geliyor eve istersen burda ordada vardir kesin banyo yaptirmaya emzirmeye fln cok yardimci oluyormus ben istemedim hic briinde ebeylemi ugrasacam birde diyee:26:insallah ordada vardirda en azindan biraz olsun yardim eder sana :))

Miraç kandiliniz mübarek olsun arkadaslar. Allah sizi sevdiklerinizle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Hayirli evlatlar ve hala dogum yapmamis olan arkadaslara kolay dogumlar nasip etsin rabbim insallah.
saol canim sende kandilin mübarek oolsun hayirlara vesile olsun insallah :)

Ben doğurmağa gidiorum a dostlar, Allah'a emanet olun

ay ne guzel kizlar bu mübarek gnde dogum yapcaksinizz hadi hayirlisi olsun insallah dogumunuzda kolay gecmistir bebeginizi almisinizdir kucaginizaa :))
günaydın kızlar kandiliniz mübarek olsun oncelıkle.
Allah izin verirse bende yarın minik yavrumu sezeryan ile kucağıma alacağım.
çok şükür günlerimiz bitti
Allah herkesi kurtarsın bir avazda ...

seninde kandilin mubarek olsun canim sende insallah yarin bebegini sag saglim kucagina alirsin kolay dogumun olur insallah :))

Bu bebek 8 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya geldi | Anneler Kulübü

arkadaşlar linkte haberi yazıyor. bir bebek 8,700 gr doğmuş. maşallah tosuncuğa yerim ben onuu
ohaaa diyorm yaa kadin bunu nasil tasimis dokuz ay yaaa anam bir yanindaki bebek gibii duruyorr masallahhh

canim bencede en iyisi beklemen gunun birgun gecti diye hemen suni sanci vermesi cok sacma hemde acilma hic olmadann bk burda bekleyen kac tane arkadas var gunu gectigi halde doktornla konus biraz bekle o gunu gelince dogacaktir mutlaka :))

evet canim ben yazmistimm bizde öyle 3. bitirdik 4. geciyoruzz korkarim 5. yide kullaniriz sankii
emir bebek nasil iiyimi canim sariligi ecmis gözun aydin sonunda kurtulmusunuz addayada gidilmis bugun ohh
bende dusunuyordum bugun ama uykumu almadigim icin gözum yemedi disariya cikmayi ( belki yarin cikariz bizde
canim emir kac kilo aldi ben kizimi tartim simdi 600 gr yakin almis 2 haftada

bu yürüyüşler duşlar ilişkiler hep açılmanın ilerlemesi için biraz açılman olsun hafif sancılar başlasın bak gör nasıl etkili olacaklar

canimya stres yapma lütfennn sakin olmaya caliss bilinc altin ruyalarinida tettikliyor malesef o yuzden bölye rüyalar göruyorsun
etkisi altinda kalma onlarin sakin ol akisina birak biraz oluruna birak . okadar cok uzuyacagini samiyorm artik senin bence birden bire acilman olcak ve doguracaksin hemen bu yaptiklarin o an cok ise yariyacak inanmi :))
canim seninde kandilin mübarek olsun ben senin adina dua edecem insallah bu gecenin sabhina oglunu kucagina alirsin :)) mirac size hayirli gelirr :))

canım açılma olmadan suni sancı verilince genelde sonu sezeryanla bitiyormuş.tabi öyle olmak zorunda değil.iyice araştırıp doktoruna danışarak karar ver bence.

Kızlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bende erken olduğu kanısındayım. Gerekirse 10 gün daha bekleyeyim diyorum. Bebek hazır olduğunda ben istemesem bile kendisi doğacaktır. Doktor acemiperiye örnek vermiş 24 saat suni sancı vermişler yazık günah değil mi ya. Şuan açılmam yok açılmam olmadan da suni sancı almak istemiyorum. Cuma doktor ile görüşür derdimi anlatırım bakalım neye karar verecek. Bu gece çok dua edelim birbirimize Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin.

Benimde sancım yok. ama ağrım war. Adet ağrısı gibi her iki kasığımda ağrılar oluyor. Bide karnım accayip sertleşiyor bebek bir tarafa toplanıyor. İğne batmalarım var. Doktor bu rahim ağzının yumuşadığının göstergesi dedi. Belki cumaya kadar açılmamda olur.

canım emir iyi sarılıgı tam olarak atlatmış degiliz, bu kadar uzun sürünce panik olmuştum, eşimde başka bir hastaneye daha gidelim deyince götürdük kan idrar tüm tahlillerini yaptırdık, çok şükür herhangi bir sorun çıkmadı, deger de düşmeye başlamış,
ama hala istenilen düzeyde degil, 10 haziranda kontrolümüz var bakalım ne kadar düşmüş olacak

evet dışarı çıktık, eşimin kuzenlerine gittik yedik içtik gezdik,
ama şöyle bir gercek var, hiç bir çayı sıcak içemedim, kahveyide yemege oturmamla kalkmam bir oldu
emir bey ile hayat ona güzell sürekli onla ilgilenmem gerekti, ama yinede o herseye deger

kilosuna gelince 15 mayısda dogum yaptım, 3.300 gr olarak
20 mayısdaki kontrolünde 380 gr almıştı, 3.680 olmuştu. 5 günde 380 gr için doktor gayet iyi demişti,
fakat 20 mayısdan sonraki kontrolde kilosunu ölçmedik, yani şu an ne kadar hiç bilmiyorum

herkesin kandili mübarek olsun hayirlara vesile olsun insallahh. dogum yapacak olanlara kolaylik nasip etsin rabbim herkes bir avzda beebgini kucagina alsin insallah :))

bu yürüyüşler duşlar ilişkiler hep açılmanın ilerlemesi için biraz açılman olsun hafif sancılar başlasın bak gör nasıl etkili olacaklar

Moralimi yuksek tutmaya calisiyorum ama bir yerden sonra kopuyorum. Neden boyle oldugumu anlamiyorum. Saglikli oldugu icin sukrediyorum zaten. Bugun hemsirede de dedi sen bana cok garip geliyorsun, ben iki gebeligimde de bir gun daha dursun da gelisimini tamamlasin diye aglayarak dua ediyordum hep, sen de dogsun diye agliyorsun dedi.

Kaka olayini da sordum doktora. Gunu gecen kakasini yutar diye bir sey yokmus. 38.haftasinda kakasini yutan bebekler olmus. Hersey olunda sadece beklememiz lazim, zaten es yaslaniyor, bir iki gune suyun da azalmaya baslar, sen son tarihi 10 haziran olarak dusun dedi.

Insallah bu beklemelerin sonu guzellikle sonuclanir ve bir anda sancilarim baslayip acilmam hizla ilerler. Sonra da nazlanmaktan turlu turlu hale giren oglumu kucagima alirim. Ama ahdim var popoya saplagi yiyecek o pasa

Bu suni sanci olayinda bunye cok onemli anladigim kadariyla. Herkeste ayni etkiyi yapmiyor. Benim bir arkadasimin suyu azaliyordu suni sanci verdiler, hem hissetmedi hem de acilma olmadi eve geri yolladilar. Bir hafta her gun kontrole gitti. Sonra su bitti diye suni sanci verdiler. 10 saat kadar cektikten sonra ise yaramayinca sezeryan oldu. Eger cidden cok korkuyorsan suni sancinin ise yarayacagini sanmam. Doktorunla konusup direk sezeryan isteyebilirsin.

Bugun doktor bana da istersen beklemeyiz mudahale edebilirim ama suni sanci ila cok zor olur dedi.

insallah o da gecer degerleri bir an evvel düser canim :))
ahh canimyaa annesini birakmak istemyor demekki hic ay bu oglan sana cok bagli olcak desene. artik ilerde gelininin kiskancliklarini dusunemiyorum. masalalh 5 gunde cok iyi almis ee ozaman benim kiz baya az almis oluyorr (ay gerci ben kendim tarttim icin nekadar dogru cikar degerler bilmiyorum :)))

inş canım senin prenses nasıl bakim
evet ya sorma herkes öyle diyor, ağladıgında eşim alıyor kucagına, annesi alıyor, benim annem alıyor yok susmuyor...
ben bi alıyorum hemen susuyor gözlerini gözlerimin içine dikip öyle bana bakıyor
gerçekten bebek annesini hissediyor bide memelerime emzik muamelesi yapmasaydı aramız tam süper olurdu ama
neyse idare edtcez artık

canım sen kendi ölçtügüne bakma, doktor terazisinde ölçüleni baz al :)

Son düzenleme:
şöyle yemyeşil şırıl şırıl bir dere kenarında ağaç gölgeleri altında olsak şimdi
hafiften rüzgar esse ağaçlar hışırdasa
biz hamaklara uzanmış dinleniyor olsak
kuşlar cıvıldasa filan
çok canım çekti bunu

anneler merhaba 02/06/2013 18;40 itibariyle bende doğum yaptım

bebeğimin ismi;nil

doğum şekli;sezeryan

kilosu:3670

haftası:36+4

hikayemi yazıcam en kısa zamanda başka doğumlar varsa onlarada hayırlı olsun kolaylıklar...

doğumu daha önce yapanlara şunu sormak istiyorum benim sütüm gelmedi henüz ne yapmalıyım bi türlü gelmiyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…