- 24 Haziran 2012
- 1.966
- 4.361
- 133
- 52
bebeğim çok haraketli. kanala mı inmeye çalışıyor acaba. karnımı delicek sanki. doğumun yaklaştığını nasıl anlıyacağım .
cnm son dedıgını yap bencede hast.dahı o ka ozen yokk o kadr kasma kendını tmm
bence doğum yapmayanların listesini yapsak daha iyi olur. çünkü az kaldıkdoğuran gidiyo doğuran gidiyo
biz kaldık ya burda anacım
iki üç kişi dışında yazan yoookk
tebrik ederim ve geçmiş olsun .Allah sağlıklı bir ömür versinVEEE BENDE ANNE OLDUM.
Bebeğim 09.06.2013 tarihinde 08.25te dünyaya geldi.yazmıştım size cumartesi suyum geldi.hastaneye gittik sabaha kadar açılma ve ağrı bekledik ama olmadı.dr um suni sancı versek bile bebek kanala inmedi doğmaz dedi ve zorunlu olarak sezeryan oldum.sütüm daha gelmedi.süt gelmese bile emziriyorum biran önce gelsin diye.mamayla beslemek zorunda kalıyoruz.bebeğim uyuyo şuan .allah herkese böyle bir duygu nasip etsin.o kadar güzel ki.sabaha kadar ona birşey olacak die uyuyamıyorum.
darısı bebeğini bekleyenlerin başına.allah herkese sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.
başınız sağolsun keepcimkızlar doğum yapanları tebrik ediyorum, bebişler çok tatlı. Bekleyenlere de sabır diliyorum umarım sorunsuz mutlu mesut bebişlerinize kavuşursunuz. Biz iyiyiz, biraz düzene girdioğlumun beslenmesi uykusu çok şükür. Bu arada dedemi kaybettik. Bekliyorduk ama yine de işte.. İlginç bir ay oldu bizim için bol olaylı. Hepinizi öpüyorum
Kızlaaar nişanım geldikten 20 dk sonra sancılarım başladı. Hemen bir duş aldım. Sancılarım sıklaşmaya başladı. Önce 6 dk arayla sonra 5-4 derken hemen hastaneye yola çıktık. Yolda bir yandan dua ettim bir yandan okunmuş hurmalarımı yedim. 10 dk sonra Hastaneye vardığımızda suyum geldi ve sancılarım korkunç boyutlara çıktı. Hemen doğum masasına aldılar 4 cm açılmış. Epidural istedim aradılar 10 dk sonra epiduralcı gelince tekrar muayene ettiler 7 cm Epidural için çok geç dediler çok korktum ama nefes tekniği çok işe yarıyor kızlar. Hemşire ne derse yaptım. 10 dk sonra birden telaşlandılar bebek geliyor diye bağırdılar. Çatalı bile açamadılar. İki ıkınmada çıktı. Birden ağrım geçti. Hemen karnıma yatırdılar biraz ağladı sonra beni süzmeye başladı ayyyyy süperdiiii. Bir anda çektiğim sancıları unuttum. Hiç dikişim yok şaka gibi resmen. Zaten toplam 40-50 dk sancı çektim. Doktor bebek doğduktan 15 dk sonra geldi beni hemşireler ve eşim doğurttuuuu. İnanamıyorum halaa. Çok dua edin kızlar sancı sırasında sürekli dua ettim. Mucizem mucize gibi geldi çooook kolay oldu. Hala şoktayız. Ben en az 6-7 saat sancı çekerim falan sanmıştım. Bu kadar kolay olacağını hayal bile etmedim. allaha sonsuz şükürler olsun. Oğlum 4 kilo 100 gr ve 53 cm. Biraz önce duş aldım giyindim sanki hiçbişey olmamış gibi hissediyorum. Hiç ağrım sızım yok. Sanki bu çocuk benden çıkmadı sanki dün hiç yaşanmadı. Ne olup bittiğini anlayabilmiş değilim. Sürekli oğlumu seyrediyorum. Sütümde hemen geldi elhamdulillah.
Neyse ayrıntıları sonra doğum hikayeme yazarım. Şimdilik bu kadar. Allah herkese böyle doğum nasip etsin. Amiiin
Maşallah canım. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Canım benim 7 kez hatim indirdim hamileliğim boyunca sonrada hergün Yasin, Fetih, Abese ve İnşirah surelerini bol bol okudum. Hurmalarada bunları okudum. Bol bol egzersiz yaptım ve hurma yedim. Ailem annem babam benim için Meryem suresi okudular. Birde ahududu yaprağı çayı içtim.Eki Görüntüle 732742
benim de aynen öyle oluyorsırt üstü yaslanıp pc yle ilgilendiğim zaman benimki çok haraketli oluyor, kasılmalarımda çok oluyor . neden acaba?
İnan bana doğum sancısı yalancı sancılara benzemiyor anlamaman mümkün değil. Sancı geldiğinde dizlerimin bağı çözülüyordu kıpırdayamıyordum. Açılmayı hızlandıran en etkili şeylerden biri sancı aralarında yürümek. Ben sancı aralarında sürekli nefes egzersizi yapıp yürüdüm.
İnan bana doğum sancısı yalancı sancılara benzemiyor anlamaman mümkün değil. Sancı geldiğinde dizlerimin bağı çözülüyordu kıpırdayamıyordum. Açılmayı hızlandıran en etkili şeylerden biri sancı aralarında yürümek. Ben sancı aralarında sürekli nefes egzersizi yapıp yürüdüm.
bebeğim çok haraketli. kanala mı inmeye çalışıyor acaba. karnımı delicek sanki. doğumun yaklaştığını nasıl anlıyacağım .
benimki her akşam öyle canım .öyle hareketleniyorki çığlık atıyorum:)birde alttan çok baskı yapıyor hareket ettikçe.sendede varmı ? bence iyice aşagıya iniyor. ayrıca doğum olucagını mutlaka anlarsın gibime geliyor. ben yalancı sancı yaşamıştım. yalancı sancı agrıları aynı dozajda diye düşün.ayrıca yalancı sancılarda pozisyonu degiştirdiginde yani yürüyüş yaparsan bir iki daha oluyor sonra geçiyor. ama normal dogum sancısı gittikçe dahada sancılanıyormuşşun.ve daha sık sık dkkaları.o yüzden mutlaka anlarsın diye düşünüyorum .(bende kaçtane doğurdum gibi yazmışımm :)
ya komik ama ben sancı gelmezse nasıl anlarım onu merak ediyorum. annem öyle bi anlattı ki :) onun doğumlarında sancı olmuyormuş suni sancıyla doğum yapıyormuş. birinde suyu gelmiş öyle anlamış. ötekilerini hatırlamıyorum şimdi. annelerle kızlarınki benzer derler ya. şimdi de sancım gelmezse nasıl anlayacağım onun derdine düştüm :)
masallah oglusunaaa cokk tatli artis artis bakmiss ya masallahh allah anali babali buytsun insallah :))geçen hafta pazar gecesi sancılandım .. önce mide ağrısı zannettim doğum sancısı olacağı aklıma bile gelmedi çünkü daha 3 hafta vardı.. ama sabaha karşı dayanamayınca hastaneye gittik ve ebe açılmam olduğunu söyledi.. doktorum geldi oda muayene ettikten sonra açılmam olduğunu ama çatımın dar olduğunu söyledi.. bebişimde daha dönmemişti zaten .. sezeryan zorunlu oldu ve pazartesi öğlen 14:30 da sezeryana girdim.. ameliyat gayet başarılı herşey yolundaydı taa ki gece olup uyuşmam geçene kadar .. ameliyat sonrası gaz çıkarmam gerekiyodu ve çarşamba öğlene kadar bi türlü yapamadım.. okadar iğne ilaç serum fayda etmedi .. ameliyatlı halimle 3 gün yatak yüzü görmedim.. sürekli yürüyüş yaptırdılar..tekrar lavman yaptılar yine fayda etmedi..iki kez genital tüp taktılar makattan..iğrençti.. kaç saat içimde bi hortumla bekledm.. neyseki 3. gün öğlene doğru rahatladım.. ancak ozaman oğluma bakabildim.. gaz sancısı ne zormuş.. düşmanıma dilemem.. bu arada sütüm gelmedi ve oğlum aç kaldı sarılık oldu 4. gün ışık tedavisi gördü.. şükür şimdi iyiyiz ama .. emmekte zorlanıyo.. doktor tembellik ediyor diyor .. alıştırmaya çalışıyorum.. bakalım inş alışır.. tüm ağrısına sancısına zahmetine rağmen ne müthiş bi duyguymuş bu annelik.. tarifsiz.. phptoterapy deyken gözlerine bant taktılar etkilenmesin diye.. 24 saat gözümü kırpmadan onu seyrettim.. bandını açmasın diye.. Rabbim olmayan herkese versin inş..
buda oğluşum Yusuf Efe...
Eki Görüntüle 732290 Eki Görüntüle 732291 Eki Görüntüle 732292
canlar ben cumartesi akşam 10 da doğurdum
müsait olamadığım için yazamıyorum pek annem yanımda
gündüzleri kv de geliyor gelen giden ve kızım
doğum hikayemi hemen yazmak istemiyorum gözünüz korkmasın
kızımı gördüğüm an dışında hayatımın en zor en felaket günüydü diyebilirim
doğumumu hiç güzel hatırlamayacağım malesef
ama kızım çok tatlı görseniz
müsait olduğumda resim de koyucam mutlaka
şu an sütüm gelmiyor en büyük derdim o
cumartesi doğurdum ama hala ağız sütü denilen koyu sarı yoğun kıvamlı süt geliyor
o da çok az
ben de mama takviyesi yapıyorum napiyim kızımın aç kalmasından iyidir
ama içim hiç rahat değil
göğüs uçlarım felaket acıyor her emzirişimde ağlıyorum
ona rağmen vazgeçmicem sütüm gelene kadar emziricem
zaten sağıyorum sürekli ama dedim ya çok az geliyor
napıcam bilmiyorum ya üf
dua edin canlar sütüm gelsin aksın bol bol
süt kanallarım tıkanacak diye de ödüm kopuyor
bizde gelişmeler kısaca böyle
aaaa ask olsun dilca cim ben burdayimya hergunn yaziyorumm :)))doğuran gidiyo doğuran gidiyo
biz kaldık ya burda anacım
iki üç kişi dışında yazan yoookk
VEEE BENDE ANNE OLDUM.
Bebeğim 09.06.2013 tarihinde 08.25te dünyaya geldi.yazmıştım size cumartesi suyum geldi.hastaneye gittik sabaha kadar açılma ve ağrı bekledik ama olmadı.dr um suni sancı versek bile bebek kanala inmedi doğmaz dedi ve zorunlu olarak sezeryan oldum.sütüm daha gelmedi.süt gelmese bile emziriyorum biran önce gelsin diye.mamayla beslemek zorunda kalıyoruz.bebeğim uyuyo şuan .allah herkese böyle bir duygu nasip etsin.o kadar güzel ki.sabaha kadar ona birşey olacak die uyuyamıyorum.
darısı bebeğini bekleyenlerin başına.allah herkese sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin.
Kizlar ben 1 haziranda dogum yaptim.normal dogumu cok istemistom ama doktor catin basik dedi.bende riske atamadim.sezeryan sonrası çok zormuş agrılar devam ediyor.ama genede şükür daha iyiyim ..hemen hemen herkes doğum yapmış darısı yapmayanların başına.
slm kızlar uzun zamandır giremiyorum çünkü oğluşum süpriz yaptı ve 17 gün önce geldi allah herkese bu güzelliği yaşatsın
Slm hanimlar
7 haziran 14.45'te epidural sezeryanla oglumu kucagima sagsalim aldim sukurler olsun. O ana kadar hep normal dogum olsun istedim suni sanci bile aldim ama acilmam olmayinca cok da fazla zorlamanin bi manasi olmadigini anlayip sezeryana karar verdik. 3250gr 51cmlik minik yavrumuza kavustuk.
kızlar yardım edin nolur oğlum bugün geceden beri hep ağlıyor bi türlü uykuya dalamıyor uyurken mırıldanıp duruyo gözünden uyku akıyo aç desem emdi baya hatta az mama da verdik altınıda temizledik acaba bi yeri mi ağrıyo
canim saka gibisin cidden ben daha nisanin geldi habere yorum yazmaya calisirken sen dogrudugnu coktann yazmisinnKızlaaar nişanım geldikten 20 dk sonra sancılarım başladı. Hemen bir duş aldım. Sancılarım sıklaşmaya başladı. Önce 6 dk arayla sonra 5-4 derken hemen hastaneye yola çıktık. Yolda bir yandan dua ettim bir yandan okunmuş hurmalarımı yedim. 10 dk sonra Hastaneye vardığımızda suyum geldi ve sancılarım korkunç boyutlara çıktı. Hemen doğum masasına aldılar 4 cm açılmış. Epidural istedim aradılar 10 dk sonra epiduralcı gelince tekrar muayene ettiler 7 cm Epidural için çok geç dediler çok korktum ama nefes tekniği çok işe yarıyor kızlar. Hemşire ne derse yaptım. 10 dk sonra birden telaşlandılar bebek geliyor diye bağırdılar. Çatalı bile açamadılar. İki ıkınmada çıktı. Birden ağrım geçti. Hemen karnıma yatırdılar biraz ağladı sonra beni süzmeye başladı ayyyyy süperdiiii. Bir anda çektiğim sancıları unuttum. Hiç dikişim yok şaka gibi resmen. Zaten toplam 40-50 dk sancı çektim. Doktor bebek doğduktan 15 dk sonra geldi beni hemşireler ve eşim doğurttuuuu. İnanamıyorum halaa. Çok dua edin kızlar sancı sırasında sürekli dua ettim. Mucizem mucize gibi geldi çooook kolay oldu. Hala şoktayız. Ben en az 6-7 saat sancı çekerim falan sanmıştım. Bu kadar kolay olacağını hayal bile etmedim. allaha sonsuz şükürler olsun. Oğlum 4 kilo 100 gr ve 53 cm. Biraz önce duş aldım giyindim sanki hiçbişey olmamış gibi hissediyorum. Hiç ağrım sızım yok. Sanki bu çocuk benden çıkmadı sanki dün hiç yaşanmadı. Ne olup bittiğini anlayabilmiş değilim. Sürekli oğlumu seyrediyorum. Sütümde hemen geldi elhamdulillah.
Neyse ayrıntıları sonra doğum hikayeme yazarım. Şimdilik bu kadar. Allah herkese böyle doğum nasip etsin. Amiiin
MASALLAHHHHH canim cokk tatli bir bebegin var seninde allah annali babali buytsun insallah :)))Canım benim 7 kez hatim indirdim hamileliğim boyunca sonrada hergün Yasin, Fetih, Abese ve İnşirah surelerini bol bol okudum. Hurmalarada bunları okudum. Bol bol egzersiz yaptım ve hurma yedim. Ailem annem babam benim için Meryem suresi okudular. Birde ahududu yaprağı çayı içtim.Eki Görüntüle 732742
Kızım neredeyse 24 saattir uyumuyor
Gece 1 saatlik uykuyla duruyorum ondada annem baktı sağolsun biraz uyudum
Ama hiç uykum yok yorgunda değilim kurban olurum minnoşuma
parçalarını birlikte takıyorduk. çalışıyor mu diye denemem lazımdı. baktım yanımda saf ve masum duruyor eşimonda da meme olduğu aklıma geldi, denedim itiraz etmedi itiraz edemeyeceğini biliyor tabi :) hoşuna bile gitti sanki. masaj gibi gelmiştir ona
tebrik ederim canim gozun aydin allah anali babali buytsun insallahhhh hayirli uzun ömurlu olsun :)))oğluşum geldi, ekremim
10.06.2013 pazartesi günü
saat 09.05 de
normal doğum ile
3.750 gr dünyaya geldi yakışıklı oğlum.
babasıın kopyası ya, kv doğursa tekrar aynısını yapamazdı ben yapmışım
doğum sancısı inanın anlaşılmayacak gibi bişey deil, benim doğumumda çok zor oldu, hastaneden bugün geldik, biraz kendime gelim ayrıntışı anlatırım.
doğum yapamayanlara, allah yardım etsin şimdiden
ya komik ama ben sancı gelmezse nasıl anlarım onu merak ediyorum. annem öyle bi anlattı ki :) onun doğumlarında sancı olmuyormuş suni sancıyla doğum yapıyormuş. birinde suyu gelmiş öyle anlamış. ötekilerini hatırlamıyorum şimdi. annelerle kızlarınki benzer derler ya. şimdi de sancım gelmezse nasıl anlayacağım onun derdine düştüm :)
bebeğimin haraketleri en son azalmıştı aslında. sırt üstü oturunca kasıyordu kendini, birde sağ tarafımdan kolunu mu bacağını mı bişiyeni uzatıyordu. bugün karnımda dört döndü ama. aşağısını da baya acıttı. inş kanala giriyordur. geçen haftada öyle sandım ama kanala girmemişti. kandırıyor beni.
evde ultrason cihazı olsaydı keşke ....
Kızlar uzun zamandır yazamıyorum çünkü üyeliğimle ilgili bişiler olmuş anlamadım bende hgorgulu1 olarak yeniden kaydoldum...
Gelelim doğumuma malum hatırlayanlar bilir benim şeker sorunum vardı son zamanlarda iyice yükselmeye başlayınca 38+1 de 3300 kg 49 cm olarak Sezeryanla doğurdum...
Benim en büyük sorunum şuan kan revan içinde olan gögüslerimm.Çoook canım acıyo.Hiç mama vermiyoruz doktor da sütün yeterli dedi ama ne yapmam lazım .lansinoh krem kullanıyorum ama banamısın demiyor(( YARDIM LÜTFENN.
Bu arada sekerden de esek kalmadı :))
gözun aydin canim tebrik ederimmm sende kavusmusun yavrunaa allah anali babali büyütüsn insallahhh üyeligin gitmesinde üzüldüm neyseki yenisi acabilmisin :)) seker sorunu bendede vardi benimde dogumdan sonra hic birsey kalmadi cok sukurr .:))
gögüs yarasna gelince banada hic birsey fayda etmedii sag gösgum hala cok aciyorr her emzirmeden bagiriyorum kizim ilk agzina alincaaYavrum oda sesimle irkilip korkuyor geri cekiyor agzinii insallah cabuk iyilesirlerr canim :))
koptum şimdi ,çok tatlısın canım :)valla kızlar anneye o anlamda çektiysee ben çok zor normal yaparım herhalde .annemin çok zormuş dogumları.canım mutlaka anlarsın sancı gelmezse suyun gelir ,olmazsa nişanın gelir ,nebilim mutlaka sancı bişey hisssedersin farklı .belkide doktora gittiğinde sezeryan olucaksın oda olabilir ,hiçbirşey hissetmeden direk .sen bebeginin hareketlerini hep dinle .mutlaka temiz bir bez koy farklı bişey gelirse görürrsün.ayrıca msjının sonunua yeni gördüm bence sen bi kaç güne doğurursun .öyle hissettim. ciddiyim
Kızlar uzun zamandır yazamıyorum çünkü üyeliğimle ilgili bişiler olmuş anlamadım bende hgorgulu1 olarak yeniden kaydoldum...
Gelelim doğumuma malum hatırlayanlar bilir benim şeker sorunum vardı son zamanlarda iyice yükselmeye başlayınca 38+1 de 3300 kg 49 cm olarak Sezeryanla doğurdum...
Benim en büyük sorunum şuan kan revan içinde olan gögüslerimm.Çoook canım acıyo.Hiç mama vermiyoruz doktor da sütün yeterli dedi ama ne yapmam lazım .lansinoh krem kullanıyorum ama banamısın demiyor(( YARDIM LÜTFENN.
Tebrikleriniz ve samimi dualarınız için çok teşekkür ederim. Oğlumu işitme testi için götürdüler bende başka doğum yapan varmı diye bi bakayım dedim. Allah herkesi sağ salim yavrusuna kavuştursun. Gerçekten dünyanın en güzel duygusuymus bu. Oğluma resmen aşık oldum. Eki Görüntüle 732941
oğluşum geldi, ekremim
10.06.2013 pazartesi günü
saat 09.05 de
normal doğum ile
3.750 gr dünyaya geldi yakışıklı oğlum.
babasıın kopyası ya, kv doğursa tekrar aynısını yapamazdı ben yapmışım
doğum sancısı inanın anlaşılmayacak gibi bişey deil, benim doğumumda çok zor oldu, hastaneden bugün geldik, biraz kendime gelim ayrıntışı anlatırım.
doğum yapamayanlara, allah yardım etsin şimdiden
heheheh onunda canina minnetmis deseneedikkat et arada kullanmasin masaj yapiyor iyi geliyor diye
tebrik ederim canim gozun aydin allah anali babali buytsun insallahhhh hayirli uzun ömurlu olsun :)))
heheh masallah sana esine cok baktin galiba hamileyken aynisi olsun diye
canim sancilarini anlamaman mumkun degil mutlaka bir belirti göstrecektir bak annenin suyu gelmis seninde oyle olabilir yada nisanin gelebilirr :))yada baska bir belirti olabilirr. kizlarin annelerine benzedigi dogruu benim annanemde zor dogum yapmis annemde zor dogum yapmis bende 2 kizimi zor dogurdum ama tek oglum kolay oldu o da baba tarafina cekti galibaa kv dem pirt pirt cikartmiss 8 cocuguu
sen daha gırmedınmı ben bıle 2-3 kere gırıdm her hafta cagırıyor her hafta alıyorr artıkkkcatı ııcn erken bence bıızm dr son dk bırakıyor o ısııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?