Tesekkür ederim canim benim senin de gözün aydin kizini gördüm masallah pamuk gibi ne kadar sirin sanirim biraz sarisin :) bende sana ve taliaa ya yazmak icin alinti yapmistim pazar gecesi o ara tuvalete gittim yarida birakip tam geri geldim tlf u elime aldim devam yazmak icin uzandigim gibi yataga pit diye bir sesle birlikte neredeyse bütün suyum bosaldi acil doguma gittik kaldi öyle
Aaaa öylemi hayatim hic fark etmedim seni de cok tebrik ediyorum seninki de oglandi sanirim ? Ayin 10 bizim icin ömrümüzde ki en güzel be özel zaman bundan sonra.. Ayin 10. Dan önce bosuna yasamisiz :)
Sen ne kadar aldin bilmiyorum ama Ben cok kilo almistim dogum yaptigim günün sabahi tartildigim da tam 30 kilo fazlam vardi cok kolay kilo veren bir vücud yapim yok benden en fazla gitse gitse 5-6 gider kendiliginden diye cok üzülüyordum ama 7 gün icin de 14 kilo vermisim bende cok saskinim insallah bu hizla olmasa da devam vericem
bu arada kızlar bebeğim doğduğunda doktor burunda sol tarafta tıkanıklık var demişti bişey olmaz demiş ama hala emerken fosur fosur ötüyoo acaba ne yapmalıyım bilmiyorum
d.t 06.06.2013
doğum şekli genel anestesi sezeryan
kilo ve boy 3.100gr 50 cm
valla öle çok duygusal bi hikaye olmıcakkk tarihimiz belliydi zaten sabah 7de çıktıkk hastane zaten çok yakın direk doktorumuzun yanına girdikk yatışımızı yazdı spinal olmaya kararlısın dimi dedi evet dedim ancak ogüne kadar hala anestesiztle hiç görüşmedim neyse nstye girdik daha sonra sözde spinal olucam yaa serum takılıcak denildi neyse odaya çıktık giydirildim saat 10da alıcam seni demişti doktorumm ben giyindim serum takıldı hade bbi baktım sondayı takmaya geldilerr hemen hallettiler hiç acımadıı sonra satt 9.25 geçe hadee ameliyata dediler ben şokk heyecan dorukta tabii ama ama demeye kalmadıı kendimi ameliyathanede buldumm gidene kadar ağlamadım kimsenin yüzüne bakamadım kapılar kapanınca başladım ağlamayaa ayyyy orda hemşire sırt üstü yat falan dedi ben neye uğüradığımı şaşırdım tabi daha önce spinal olmuş biri olarak ben hem yatıyorum hem ben spinal olucaktım falan diyorum onlar bişiler diyo ama ben sinirlendim iyicee sonra yatırdılar beni ben hala dert anlatmaya çalışıyorum sonra anestesi uzmanı geldi uyuz oldum zaten herifee ne oldu dedi bende böle böle dedim bana birsürü bahane sıraladı işte tansiyonuna bakmak lazım falan iyi sonra hade kalkta yapalım ozaman dedi sallar gibi yok dedim ya sen neyi öneriyon yada en iyi hangisini yaparsın falan ben geneli öeneririm falan dedi baktım bu adamda iş yok tamam dedim genel olsun bu arada beni boyuyolarr anestesi uzmanı bide demezmii aa sadece göbek varmış ya ne güzel hiç kilo almamışsın diyee ameliyat masasında çıplak yatan birine bu bir iltifatmıydı pek anlamadım neyse bunu duydum iğneyi hemen vurdular ben başım dönüyo dedim ve gittim....tabi sonra ayılma süreciii ameliyathanede uyandırıldım hayal meyal hatırlıyorum yutkunamıyorumm diye böğürdüğüm aklımdaa.....daha sonra odada kızımın sesini duyarak uyandımm..uynamadım diyelimm sonra bir sürü saçmalamışım...kızım iyimi lekesi varmıı...kocaammmmm..kocamm nerdeee...anneeee çok ağrım varrr uyanamıyorummm...falan diyee tabi anlattılar çok güldüm...sonra kızımı yarı açık gözle kucağıma aldımm kokladım öptümmm...ağrılarımı unutturdu bana...işte böleee benm hikayemin ameliyathane kısmı pek uzun ve komik ötesi....hastane benii tam bir hayal kırıklığına uğrattı....neyse bu kadar yeterr allah kurtulmayı bekleyen herkese nasip etsin arkadaşlar...
Merhaba kızlar.. Dogum yapan anneleri tebrik ediyorum yapacak olanlarada Allah kolaylık versin inş.. Oglum bugun 18 günlük oldu işitme testimiZde sorun cıkmıstı sol kulağında test tekrarlandı cok şükür bi sorun yokmuş. Kalbindede üfürüm var demişti doktor onuda muayene ettirdik üniversitede iğne ucu kadar bir delik varmış 1 yaşına kadar kapanır dedi 6. Ayda kontrolumuz var.. İnşallah kapanır ben bu yüzden sünnet olayını biraz erteledim doktor sorun olmaz sadece ameliyat olursa bi antibiyotik kullanması gerekir dedi ama ben yinede cesaret edemiyorum.. Son olarak oglum 3.400 dogmustu 14 günlükken 3600 di siZce kilo alımı nasıl mama vermiyorum? Şişi ne kadardı bilmiyorum ama doğum kilosu üzerine sadece 200g almış oldu iki haftada. Doktor mama verme diyo ama içim hiç rahat değil
bizimkide aynıı kendimi damızlık inek gibi hissediyorum artık benm kız biraz önce üstümü başımı mahvetti altını değiştirirken gazla berbar kakyı heryere cortlattı ilk kazamızı yaşamış bulunuyoruz bölece..canım sarılığı kafana takma yaa geçer inşallahh doktorunuza gösterdinmi bu arada... süt durumların nasıl canımm benmki yetmiyo gibi yaa geliyo ama yetrli değil gibi...
benimde bugün belli olacak gelmeye niyeti yok benim günüm dolalı çok oldu kızım çok inatçı :)kızlar bugün takvimimız doldu. Kızımin gelmeye niyeti yok. Saat 9 da belli olacak suni sancı mi sezeryan mi. Bana da dua edin ne olur sağ sağlım kızımi kucağıma alıyim. Korkuyorum. Rabb im yardımcımız olsun bütün annelere kolay doğumlar.
Kizlaaar bnde yrn 40+4 oluyoruz... kontrolumuz var yarin. Doktor en son persembeye kadar bekleyelim dedi. Bnden gecen hafta sumuksu kahverengi leke gelmisti.bugun yine ayni lekeler geliyor. Artik gelsin oglum yaaa... birde persembeyi beklemek cok uzun geliyoor ama doktorumda en sagliklisi son ana kdr bekleyip dogumun kndiliginden baslamasi diyor..
Kızlar yarın kontrolümüz var bizim de
Mirayımız hala dönmediyse gün verir sezeryana sanırım
Heyecan dorukta hayırlısı bakalım :26:
canim benim kiyamam aglama lütfen ben cok ciddii samimi olarak dedim canim evde yalniz lohusalik gecirmek zorunda kalanlar kimseden yardim görmeyenlere hele birde eside yardimci olmuyorsa cok uzuliyuorummallahim yardimcinizz olsunn size guc kuvvet versinn :)) bebeginide öp benim iicin
eşin adına çok üzüldüm
canım bizimki nerelere yapmadı kiiAltını degiştirirken alt açma minderi oldugu halde yeni koltuguma kakasını yaptıı
kaka dedigin sidik gibi 2 metre öteye yapılır mıı :26: bizimki yapıyor işteannem temizledi ama canı çıktı kadının
Suyun gelmesi çok hoşuma gitti. böyle sıcak sıcak bişey bacaklarımdan akıp gittiBende 25 kilo aldim
Ya canim valla cok imrendim size ne kadar güzel ne alt degistirme de nede yikarken falan seve seve yaptiriyorsa yokmu buna alistirmanin bir yöntemi
Sen bilirsin canim, biliyorsun her doktora falan gittigimiz de üzerini cikarmamiz gerekiyor her defasin da agla agla vay halime :)
Sarilik icin de dün gece endiselendim uyuyamadim hastaneye götürdük ne olur ne olmaz diye 16 a yükselmis sarilik derecesi yazik daha 7 günlük bebegimin elinden kan aldilar okadar yarin yine alicaklar icim gidiyor hic dayanamiyorum bir an önce atlatmak tek dilegim
Ayy hayatim ayni durumdan bizde nasibimizi aldik kesinlikle yalniz degilsiniz eve geldigim gün altini actim sildim tam yeni bezi koyucam sari bir renkte sanki idrarla karisik gibi daha gecen ay aldigim masa örtüsüne sulu bir sekil de kakasini yapti, senin de dedigin gibi birde minderi vardi altin da.. Bakalim daha neler görecegiz :)
Artik altini degistirirken hep elimde bir bezle hava da bekliyorum tedbir amacli
valla al bendende okadar koca bi göbek kaldı gitmiyooo sinir oldumm azda yiyemiyorum korkumdan sütüm gidicek diyeee off sinir oldum..:)) al benden de okadar psikolojim bozuldu resmen memeyi ac kapa :)
Dün oglumu yatirdim annemle tlf da konusuyorum esim gögsünü kapat da öyle konus bari canim deyince fark ettim evin icinde resmen gögsüm disarda geziyormusum artik.. Bizde o kazayi cuma gecesi yasadik ilk bugün de ikinci kezayni sekil de biraz önce zeynoya da yazmistim..
Hastaneyi aradik emmezse hep böyle baygin bir sekilde yorgun bitkin olursa ozaman getirin yeni dogan bebekler de normal 1-2 hafta icin de kendiliginden atlatir dediler bize onun icin götürmedim.. Götürmelimiyim sence yine de canim bilemedim simdi..
Süt konusun da bende cok endiseliyim inan bu konu da cok moralimi bozuyor her emdigin de yeterince geldigini ve doydugunu düsünüyorum burda okuyorum birde fazla gelip sagip buzluga atiyorlarmis ben oglumu emzirip yatirdiktan sonra fazlaligi sagayim diye ugrasiyorum iki gögsümden de gelen süt fazlaligi 20 cc i gecmiyor.. Okadar bulgur pilavi sogan bisküvi falan yazmislar oturdum yedim hepsini h dün hem bugün ama öyle dedikleri gibi hicte tas gibi olmadi benim gögüsler gayet normal birsekil de geldi.. Mamayi da kesinlikle vermek istemiyorum kilo konusun da daha ilk haftadan dikkat edecegim dedim ama sütüm bitecek korkusundan bir düzene sokamiyorum yeme icmeyi
yok canım ya spinal bende daha kolay ve güzel geçmiştii bunda perişan oldum bide üstünee annem 5. gün gitti k.v vardı ama annem gibi değildi çoğu işimi ben yaptım ayyy yeni yeni toplandım...canım bence kolay bir ameliyat olmuş bu sefer kesinlikle bende genel olmayı tercih ederdim
epiduralde uyuşamadım ben ve bir çok şeyi hissettim bu da kızımın genel durumu bozulunca acilen sezaryene alındığım
için olmuş korkudan gerilmiş benim sinirler falan ondan tam uyuşamamışım benim için resmen bir travmaydı
bebeğe bir şey olacak korkusuyla eşimide ameliyathaneye almadı doktorumuz ve ben çok kötü oldum o an..
sonrasında odama getirildim ve ben ayaklarımı falan oynatabiliyordum düşün yani...
ilk doğumda nerdeyse 4 saat sonra başlamıştı...
neyse geçti bitti haa birde karnım tok olduğu için kusma süreci vardı tam bir felaket..
kızın ve oğluşunla mutlu ol tatlım hep ne güzel bir duygu
yok canım ya vermedi damla falan aspiratörle al falanda demedii ne biliyim anlamadım..ayy annemler anlattıkça ben yıkıldım yaa önce oğlumu sayıklamışım sonra kızımı sormuşumm sonrada kocammm diye inletmişimmm ne çok severmişim...Suyun gelmesi çok hoşuma gitti. böyle sıcak sıcak bişey bacaklarımdan akıp gittiBende 25 kilo almıştım
Doktor bize hastaneden çıkarken burun damlası yazdırmıştı. Sizede damla falan vermedi mi. Burnu tıkanırsa kullanın demişlerdi.
Ay ben neler neler saçmalamışımGülmekten dikişlerim acıyor. Daha rezil şeyler saçmalamışım neyse yazmıyım rezil etmeyim kendi mi
Alllah şifa versin canım. İnşlh 1 yaşını beklemeden en kısa sürede kapanır. İğne ucu kadarda olsa insanın içi kan ağlıyor. Benim oğlumda da çıktı. Bugün kontrole gideceğiz. Bakalım kardiyolog bize ne diyecek. İnşlh kapanmıştır der. Dua edin lütfen
canım asla takma tabi bende veriyorumm arasıra aç kalmasından iyidir ama sık sık emzirmeye devam ett...Benimde yeterli değildi çocuk açlıktan kıvrım kıvrım kıvranıyordu inatla emzirdim şimdi şükür fena değil ama geceleri mama takviyesi yapıyorum. Kimse cık cık cıkdemesin çocuk açlıktan kıvranıyor bazen sadece anne sütü diye inatlaşmamak lazım. Sakın mama vermeyin diyenlere kulağımı kapatıyorum günde 30 cc den bişey olmaz
Ya canim valla cok imrendim size ne kadar güzel ne alt degistirme de nede yikarken falan seve seve yaptiriyorsa yokmu buna alistirmanin bir yöntemi
Sen bilirsin canim, biliyorsun her doktora falan gittigimiz de üzerini cikarmamiz gerekiyor her defasin da agla agla vay halime :)
Sarilik icin de dün gece endiselendim uyuyamadim hastaneye götürdük ne olur ne olmaz diye 16 a yükselmis sarilik derecesi yazik daha 7 günlük bebegimin elinden kan aldilar okadar yarin yine alicaklar icim gidiyor hic dayanamiyorum bir an önce atlatmak tek dilegim
Ayy hayatim ayni durumdan bizde nasibimizi aldik kesinlikle yalniz degilsiniz eve geldigim gün altini actim sildim tam yeni bezi koyucam sari bir renkte sanki idrarla karisik gibi daha gecen ay aldigim masa örtüsüne sulu bir sekil de kakasini yapti, senin de dedigin gibi birde minderi vardi altin da.. Bakalim daha neler görecegiz :)
Artik altini degistirirken hep elimde bir bezle hava da bekliyorum tedbir amacli
Ay canim seneye bir daha hamile kalirsin okadar cok hosuna gittiyse :)
Ben kalktim hemen duscha attim kendimi su gelince hem sakin kalabilmek hemde suyumla her adim attigim yeri mahvetmeyeyim diye ama ambulans geldigin de gayet sakinim ve kalkip yurüyebildigim halde sedyeye bagladilar o sekilde cikardilar evden yattigim sedyeden bir kalktim hastane de en az bir iki kova su vardi
ben doktoruma sormuştum dikişleri kapatmadığın sürece olabilir demişti. Korse takmadım,hamilelik öncesi bodylerimden giydim göğüs kısmını indirip (epey küçük beden kendilerimerhaba hanımlar
cuma sabahı sezeryanla oğlumuzu kucağımıza aldık bugun de evimize cıktık Rabbime binlerce sükür
darısı tüm isteyenlerin bekleyenlerin başına muhtesem bi duygu
merak ettiğim bişey var sormayı unuttum doktora sezeryandan sonra göbek sarılırmı doktorlarınız ne dedi
beni çok rahatsız ediyo sallanması fln zorlanıyorum yürüken dönerken yatarken devriliyo sanki bi tarafa
ne yapim bana bi akıl verin
canım senin zillinin burnuna sütünü damlat açılır nefesii
kızlar bebişlerinizin nedensiz gülme ve çene titremeleri geçti mi?bizimkinin bi iki gereksiz refleksi kayboldu ama bunlar hala var,daha zamanı var gerçi ama kaygı yapıyor insan işte..geçiverse de anlamlı anlamlı gülüşsek
al benden de o kadar,arkadaşlardan 10 günde 10 kg vereni vardı ya ben doğumdan sonra tartıldığımda doğum öncesi kilomdan bir kilo düşüktüm sadece, e 3,5 kg çocuk çıktıvalla al bendende okadar koca bi göbek kaldı gitmiyooo sinir oldumm azda yiyemiyorum korkumdan sütüm gidicek diyeee off sinir oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?