2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sagolasın cnm koca karı sozune gore 3 parmak sıgıyor 4.sıgmıyor dahaayok onla alakası tabıda ınsan artık dogum belırtısı arıyor kendındeeehemen gecmıyor gunler cunküüüüüüüü

Ay canim hepsi bir ayri alem hepsinin kendine göre yöntemi var ne derlerse tamam diyoruz iste doktor sonucta.. Suyu neden vermemem gerek diye sordum sakincasi bebek suya alisirsa anne sütünü ve emmeyi reddedebiliyormus bir süre sonra valla ne yapayim bende verdim diyorum ya..simdi birde kiyafetine altin takacagim eve gidince Zaten minicik ellerine igne sokup kan aldilar yavrumdan dün yarin yine alicaklar icim gidiyor.. Babasi kanini alirlarken dayanamadi basi döndü hemen tutup sandalyeye oturttu bir bardak su veri doktor

merhaba kızlar, ben yazdım diye hatırlıyorum ama yazmadıysam (malum bebişlerden sonra kafa kalmadı) şimdi yazıyorum; gözünüz aydın Allahım analı babalı büyütsün, sütünüz bol olsun inşallah ayy çok sevindim üçünüzü de tebrik ediyorum
buraya her girdiğimde veya her yazdığımda ömerin uyanması beni benden aldı :) geçmişi acayip merak ediyorum, mutlaka atladığım arkadaşlar vardır doğum yapan veya doğum yapmak üzere hastanede olan, hepsini tebrik ediyorum, doğurmayanlara da bir avazda kurtulmayı diliyorum.. biz de 21 günlük olduk bile ve gaz sorunu bizde de var, tülbenti gördüm şimdi bu gece için onu deneyeceğim umarım işe yarar çünkü bizimki de aynen ıkınırken kendini öyle bi sıkıyoki yüzündeki damarlar patlayacak nerdeyse bi de pişik oldu, sanırım ıslak mendil dokundu çocuğa, 3 gündür bepanthol, talk pudrası ve aklıma gelmeyen şeyleri denedik ama geçmedi.. şimdi trosyd almayı düşünüyorum.. siz ne kullandınız ne önerirsiniz?
emmeyle ilgili de bişey danışmak istiyorum; gündüz sütüm yetiyor çok şükür, ama çok sık emdiği için midir bilmem benim süt akşam oldu mu yani saat 23.00 gibi azalıyor sanırım.. emiyor emerken uyuyor yerine yatırır yatırmaz bir daha uyanıp meme istiyor biz de 60 ml mama veriyoruz luk luk bitirip uykuya dalıyor.. ama ben gece neden yettiremiyorum, bu sorunu yaşayan var mı? bi de göğsümü emerken öyle heytecanlanıyor ki bazen, genzine kaçıyor bi öksürüyor ödüm kopuyor tıkanacak diye üf ne zormuş derken uyandı :) öptüm sizi

canım benim oğlanında poposu hafif pişik oldu, ben desitin krem almıştım ama pek iyi çıkmadı.
sonra aklıma dogum yaptıgım hastane bana bir hediye paketi vermişti, içinde bebekbezi, pişik kremi şampuan gibi şeyler vardı,
onların verdigi paketteki pişik kremi sudocrem di, birde onu denim dedim, inanmıcaksın ama sürmemle aynı akşam geçmişti pişik
bizde yedek olarak bi tane daha aldık, tavsiye ediyorum.. birde ıslak mendili kullanırken muslugun altına suya tut, iyice sıkıp o şekilde kullan.
gece aynı sorunu bende yaşıyorum, akşam saatlerinde süt azalıyor, doymuyorlar galiba, bende 3 gündür mama vermiyordum ama dün gece yine vermek zorunda kaldım,
genze kaçma olayı hepimiz yaşıyoruz, başının altına bir yastık koy, vücudundan yüksekte dursun, daha az oluyor bu şekilde

ay Allah razı olsun zeynocum yaa bi de sudocrem alim valla içim gidio o ağladıkça çünkü kıpkırmızı garibimin poposu bu arada az önce ağladığında emzirirken kafayı az daha yüksekte tuttum ilk defa olmadı çok şükür; bi de evde tekim ilk defa, annem kızkardeşimin kep törenine gitti ( yani ben gidemedim kızcağızın kep törenine, taa izmitte çünkü) benim de ödüm bkuma karışıyo genzine kaçarsa diye :) neyse ki bu emzirmeyi atlattık uyuttuk :) bize de ay uni baby çok iyi, biz bunları kullanıyoruz demişlerdi hastanede, zavallı çocuk pişik oldu, bi de premium care bezimiz bittiğinde babası pampers bulabilmişti, pamperstan sonra pişik oldu çocuk valla, o beze de uyuz oldum haberiniz olsun kızlar, şimdi yine premium care'e döndük hem de 2 numara ayy çok büyüdü totomuz

Son düzenleme:

ahh o kan alma olayı beni de benden alıyor lanet olasıca.. keçke topuk kanıyla bitseydi..bizim dr umuz yumurtalıklarının renginden şüphelendi (koyuymuş) ve bizim bitmek bilmeyen çilemiz başladı.. bu çocuğu marmara üni eğt. arş. hastanesine götürün dedi elimize bi kağıt verdi böbrek üstü bezleri ile alakalı bi hastalık var ondan şüphelendim umarım değildir dedi.. neyse hastalığın adı konjenital adrenal hiperplazi..enzimlerle alakalıymış, bayağı bi araştırdım ucu bebek ölümüne kadar gidiyor.. günlerce hastanelere gittik, bir günde 3 tüp bi hastanede, 1 tüp başka hastanede alındı.. hormon testlerinin birini yapan laboratuar bulamadık en son bağdat cad. de bi yere yaptırdık.. çok şükür marmara üni. deki ve lab. deki ilk sonuçlar iyi çıktı, bir de doğrulaması niteliğinde olan son bir sonuç kaldı o da bu çarşamba ya da cuma çıkacak onu bekliyoruz ama inanın canımdan can gitti, böyle bi hastalık zaten milyonda birmiş ve genetikmiş, ne bende ne eşimde yok öyle birşey.. bizi mahvettiler valla şu 20 günüm öyle zor geçti ki sütüm kesilmediyse daha da kesilmez herhalde..şimdi de testisleri normal renkte, gidip o doktoru öldürim mi yoksa şüphelendi de baktırdı diye sevineyim mi bilemedim çünkü doğar doğmaz ölümcül bi hastalıktan şüphelenilmesi bizi inanamayacağınız kadar çok yıprattı arkadaşlar Allah hepimizin yavrusuna sağlık versin, düşünmesi bile ölüm gibi

yaa akşamları bebek kafasıyla ittiriyor sanki aşağıya doğru o zman birden sokulan sancılarım oluyor,soluğumu kesiyor bazen.ama regl sancısı gibi ufak ufak oluo genelde geceleri.gündüz hiçbişey ne sancı ne ağrı olmuo... nolcak bakalım,sanki hep orda kalcak gibi geliyor bana yaaa 40+4 olduk.doktorumda ısrarla 41+0 kadar bekleyelim diyor.. olmazsa suni sancı veririz diyor...

ne mutluki herkes dogum yapmis.dogum yapan.arkadaslarimi tebrik ederim.
bende dogum yapmak istiorm ama oglum kanala bile girmemis...insallah 3 gin icinde kavusurm ogluma

Dogum yapanlari tebrik ediyorum, saglikla buyutsunler yavrularini. Gununu doldurdugu halde bekleyen epey var, Allah yardimciniz olsun kizlar. Uzulmeyin bekleyen cocuk daha da gelismis olarak cikiyor disari, ele avuca geliyor, bakarken ufak tefek bebekler gibi zor olmuyor. Turlu turlu huyu oluyor gerci ama olsun

Benim pasam bir iyi bir huysuz derken canima okuyor.

Sen cok akli basindasin . Ben de panik yapmamaya sakin olmaya calisiyorum. AMa oglum cok nazli ve inatci. Sag gogusten emmeme olayini zorlayarak emzirmek suretiyle astik cok sukur. Duzenli emmedigi icin dolan memeyi bosaltmak amaciyla sutumu sagip verdim bir iki kez, bu sefer de biberona alisti. Memeyi gorunce basiyor cigligi. Biraz anne sutu veriyorum biberonla sakinlesince de memeyi veriyorum. Ancak bu sekilde emiyor. Bu sefer de tek memeyi 10-15 dk emip uyuyor. Uyandirmak 15 dk suruyor, uyaninca emmek istemiyor. Eger uyumaya devam ederse yarim saat sonra uyanip agliyor. Tekrar sil bastan Cok yoruldum artik. Var mi bana onerin? Kasiktan kesinlikle icmiyor, agzini muhurluyor. Inan emzirmem 1 saati buluyor bazen, aglamasini kes emzir, uyandir, diger memeyi ver, uyandir, aglmasini kes derken zaman geciyor. Bu sefer de ya uyuyor hemen uyaniyor ya da gozunu bile kirpmiyor. Daha toparlanamadan dinlenemeden tekrar acikiyor, meme vakti geliyor.

Sut gelmesi konusundaki onerilerin cok isime yaradi. Evde cok gezinip ufak tefek is yapiyorum ben, onlari azaltacagim. Bu konuda da yardimci olursun insallah

Gogus ucuna kendi sutunu sikip sur. Lansinohtan daha etkili. Yaralarim iki gunde kayboldu

benimde belimde şu an inanılmaz bir ağrı var ama eminimki doğum sanısı değil,çünkü biraz önce annemle sağlıkocağına gittik ve çoook uzun yürüdük belim bacaklarım kasıklarım acaip ağrıyor şu anda, ama eminim yorgunluktan

Bir sorum daha var. Cocugum acayip gazli. Surekli bagirsak faaliyeti var. Bildigin zart zort gaz cikariyor. Uzerini siki giydiriyorum, usutme ihtimali yok. Sadece basligini gunduzleri takmiyorum, gece takiyorum, basindan usur mu? Bugun gaz ilacina da baslayacagim zaten.

Guzel haber ise, nihayet gobegimiz dustu. Yarin bici bici yapip temiz temiz dolascaz artik

BEN AŞIK OLDUM KIZLAAAARR :)

Ctesi akşamı gaz sancısı şikayetiyle hastaneye gittim, pazar sabahı saat 7 de kızımı kucağıma aldım.Normal doğum istiyordum, öyle oldu. Omirilik eğrillği nedeniyle epudral alamadım.Sancılardan sonra her şey yani doğum 10 dk da bitti. Şimdi kızımla emişiyoruz :) darısı tüm bekleyenlerin başına

Al benı vur sana
Su aralar revasta olan tek sıkıntım aksam kasıntısı! Dun gece artık kollarım bacaklarım ellerım yuzum ıstısnasız heryerım kasıntıdan kabardı ve cogu yerı artık dayanamayıp kanattım suan heryerım sızlıyo ve yara bere ıcınde :26:
Oglum da gelmıyo umıdı kesmek uzereyım sankı hep karnımda kalcak buna yuzde doksan ınanmıs durumdayım vs vs ..
Saymak ıstesek sıkıntı bulunur da bulunur.ne yapalım gec olsun temız olsun artık Allah buyuk saglık olsun da gerısı onemlı degıl ..

Sorma canım ya annemler de geldı bır haftadır burdalar bebek dogcak gıtmek zornda kalcaklar ben yıne yapayalnız..buda cok aklımı mesgul edıyo
Bugun bızde gıdıcektık ama annem agrın sancın yok bıgun daha erteleyelım yarın gıdeelım dedı.ıns acılmada artma olmus olur da sunı sancıyla da olsa bu kadar beklemeye normal dogumla alırım oglumu kucagıma..
Ins senın bebıste de hersy yolundadır canım su sezeryanın da en guzel tarafı yavrunu ne zaman kucagına alacagını bılıyo olman..ıns saglıkla kolyca kavusursun mınıgıne

Pellori ben pişik kremi olarak başından beri sudocrem kullanıyorum ve çok memnunum.

acemiperi valla önerilere bende açığım. Bu gece sadece 1 saat uyudum. Emiyor, ıkınıyor gazını çıkartmak için, çıkaramıyor ağlıyor. Sakinleştirmem bir tek meme verince mümkün oluyor. Sonra tekrar gazla uğraşırken tuvaletini yapıyor. altını değiştirirken hıçkırık tutuyor ona sinirleniyor haydi bi daha emzir derken saatler geçiyor ve benim ağlayasım geliyor.

Uyandığında yatmamız en iyi ihtimal 2 saat.

Kizlar merhaba,

uzun suredir aktif olamasam da forumu takip ediyorum. Bebeklerini kucaklarina alanlari tebrik ederim allah bebislerinize uzun saglikli omurler versin!

Benim gibi halen bebislerini bekleyenlere ise sabir diliyorum:)

Benim tecrubelilere sormak istedigim su:
An itibari ile 39+4 olduk; bebegim cok hareketli. Az zamanimiz kalmasina ragmen bugune kadar ne bir sanci ne de bir agri hissettim bu normal mi? Benim gibi bir durum yasayan var mi? Cocuk kanala inince mi basliyor tum belirtiler yoksa yalanci sanci denen sey olmadan direk dogum surecine mi gececegim dersiniz? Beni aydinlatirsaniz sevinirim...

canım seninde az kalmış heyecan artmıştır artıkk allah yardımcın olsun canım ya...

evet canım ya bildiğin gibi değil heyecan korku hepsi birbirine karıştı strese girmeyeyim diye uğraşıyorum.. allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah herkes doğurdu bak hepsi gelip geçiyo diye avunuyorum...

canım geçmiş olsun.. bize hep şekerli su vermiş annelerimiz bence bir zararı dokunmaz çok abartmadan verebilirim bende ama sadece suyu benim doktorum da verirsiniz diyor mesela burada bazı doktorlar özellikle tavsiye ediyor..

canım bu işin çaresi kalkan ve kelebek uç kullanmakta.
bu yazıdakiler benim hayatımı kurtarmıştı, göz atmanı öneririm: Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne

meme uçlarım o kadar acıyordu ki, acıdan gözüm yaşarıyordu.
ama çok da çok istiyordum süt vermeyi.
avent kalkanla kurutup ve kelebek uçla emzirerek hallettim bu işi.
bir de havuç pansumanını yaptım o da yaradı işe.

umarım sana da yarar bilgiler.

doktorlar çok kızıyor böyle işlere. Biz buna alternatif tıp diyelim bizim sarılığımızda biraz iyileşmiş çok şükür. bol bol emziriyorum bide güneşe yatırdım geçsin diye Darısı başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…