Cnm benim gözün aydın geçmiş olsunGecmisi tek tek okumak istiyorum ama olmuyor birkac yeni ogrendigim seyi paylasayim bizim kizin sarilik orani bugun biraz daha artti dogumunun 3. Ve 6. Gunu sarilik artarmis bizim bugun 3. Gunumuzdu ablamda bugun cok uyur uyusa bile kaldirip emzir dedi sariliginin gecmesini sagliyor ne kadar cok emse o kadar kolay gecermis.Bende resmen surekli uyandirip emzirdim birde sekerli rezene cayi verdik 2 kucukcay kasigi cunku sekerli su gecirirmis.Ve suan gercekten gozunun ak kismindaki sarilik cok azalmis.Bizde ise yaradi belki sizinde isinize yarar diye paylastim
Birde rezene midesini rahatlatmasinada yardimci oldu
Evde ablam yanimda kaliyor ilk 2 gun annemde vardi o gitti simdilik yine donucek, ablama nasil dua ediyorum onlar olmasaydi dusumiyorum.
Sevgili kayinvalidem 2. Gunu aile dostlariyla yemege gitti eglenceye nasil birseydir anlamiyorum torunun oldu ya daha 2. Gun , tabi gec geldikleri eve bugunde aksam esimin halasini alip gelmis ok. Bana nedese sen yemek yedin degil mi?
Yok yemedim beni ac birakiyorlar 2 ablam butun gun hizmet ediyor bana, dun gece yemege gitmissinsimdi kalkmis bana cok ilgiliyim havalari cekiyor.
Kayinpederim kaynanadan beter ilk eve geldigimiz gun gelmis bebege su verdiniz mi annemde dediki yeni dogmus kucuk bebege verilmez olsun siz verin annemde zaten annesi su iciyor ordan aliyor dedi, olsun siz yinede verin.Buna vakif olacak en son insan karisacak en son insan sensin evde 30 tane cocuk bakan kisi var erkeklerin kadin isine karismasindan nefret ediyorum.
:) allahtan lohusa sendromunda degilim suan bunlara gulebiliyorum, insallah bu rahatligim kalir.Yoksa laf sokucam daha cok canim sikilacak.
Al benı vur sana
Sorma canım ya annemler de geldı bır haftadır burdalar bebek dogcak gıtmek zornda kalcaklar ben yıne yapayalnız..buda cok aklımı mesgul edıyo
Bugun bızde gıdıcektık ama annem agrın sancın yok bıgun daha erteleyelım yarın gıdeelım dedı.ıns acılmada artma olmus olur da sunı sancıyla da olsa bu kadar beklemeye normal dogumla alırım oglumu kucagıma..
Ins senın bebıste de hersy yolundadır canım su sezeryanın da en guzel tarafı yavrunu ne zaman kucagına alacagını bılıyo olman..ıns saglıkla kolyca kavusursun mınıgıne
merhaba annişler..
çok özledim hepinizi
1 aydan sonra tekrar katılabildim aranıza..
doğum yapan bebişine kavuşan annelerimizi tebrik ediorum. uzun, sağlıklı mutlu ömürlü bebişler olurlar inş.
bana gelince izne çıktıktıktan sonra bebişin odasıysdı alışverişiydi felan derken 2 hafta öyle geçti (tabi o yorgunlukla bide erken doğum riski atlattık pre par kullanıorum hala ) daha sonra bebiş dursun biraz daha die pek hareket edemedim tabi buda depresyonu yanında getirdi.2 haftada öle geçti bu hafta iyiyim artık bebiş biraz daha yukarıda artık rahat yürüyebiliorum kasılmalırmda ağrılı diil artık çok şükür.
evde int bağlantımızda problem vardı kocacım da saolsun hep yavaştan aldı geçen hafta halledebildi ancak.
öyle böyle derken 1 ay geçmiş oldu. bugün çatı muayenem var sezeryan mı normal mi bugün karar vericez.
geçmişe pek bakamadım ama bebişi sarılık geçirenler var sanırım allahım hepsine şifa versin inş.
biliyorum canım ya nedense erken geçer diye ummuşum, benim gözüm dışında herkesin gözünün içine bakıyor bir de öyle korkutuyor beni..emzirirken yapmadığım maymunluk kalmıyor gözüme baksın diye ama eşim kucağına aldığında hipnotize olmuş gibi ona gözünü dikiyor serseribabacı olacak bu oğlan babacı
merhaba kızlar, ben yazdım diye hatırlıyorum ama yazmadıysam (malum bebişlerden sonra kafa kalmadı) şimdi yazıyorum; gözünüz aydın Allahım analı babalı büyütsün, sütünüz bol olsun inşallah ayy çok sevindim üçünüzü de tebrik ediyorum
buraya her girdiğimde veya her yazdığımda ömerin uyanması beni benden aldı :) geçmişi acayip merak ediyorum, mutlaka atladığım arkadaşlar vardır doğum yapan veya doğum yapmak üzere hastanede olan, hepsini tebrik ediyorum, doğurmayanlara da bir avazda kurtulmayı diliyorum.. biz de 21 günlük olduk bile ve gaz sorunu bizde de var, tülbenti gördüm şimdi bu gece için onu deneyeceğim umarım işe yarar çünkü bizimki de aynen ıkınırken kendini öyle bi sıkıyoki yüzündeki damarlar patlayacak nerdeysebi de pişik oldu, sanırım ıslak mendil dokundu çocuğa, 3 gündür bepanthol, talk pudrası ve aklıma gelmeyen şeyleri denedik ama geçmedi.. şimdi trosyd almayı düşünüyorum.. siz ne kullandınız ne önerirsiniz?
emmeyle ilgili de bişey danışmak istiyorum; gündüz sütüm yetiyor çok şükür, ama çok sık emdiği için midir bilmem benim süt akşam oldu mu yani saat 23.00 gibi azalıyor sanırım.. emiyor emerken uyuyor yerine yatırır yatırmaz bir daha uyanıp meme istiyorbiz de 60 ml mama veriyoruz luk luk bitirip uykuya dalıyor.. ama ben gece neden yettiremiyorum, bu sorunu yaşayan var mı? bi de göğsümü emerken öyle heytecanlanıyor ki bazen, genzine kaçıyor bi öksürüyor ödüm kopuyor tıkanacak diye üf ne zormuş derken uyandı :) öptüm sizi
BEN AŞIK OLDUM KIZLAAAARR :)
Ctesi akşamı gaz sancısı şikayetiyle hastaneye gittim, pazar sabahı saat 7 de kızımı kucağıma aldım.Normal doğum istiyordum, öyle oldu. Omirilik eğrillği nedeniyle epudral alamadım.Sancılardan sonra her şey yani doğum 10 dk da bitti. Şimdi kızımla emişiyoruz :) darısı tüm bekleyenlerin başına
Benim tecrubelilere sormak istedigim su:
An itibari ile 39+4 olduk; bebegim cok hareketli. Az zamanimiz kalmasina ragmen bugune kadar ne bir sanci ne de bir agri hissettim bu normal mi? Benim gibi bir durum yasayan var mi? Cocuk kanala inince mi basliyor tum belirtiler yoksa yalanci sanci denen sey olmadan direk dogum surecine mi gececegim dersiniz? Beni aydinlatirsaniz sevinirim...
canım bak bide sen inanırmısın bilmem ama bizde bu mutlaka yapılır yenidoğan bebeğin yüzüne sarı bir tülbent yada bez örtülür sırf sarılık olmasın diye sarılığı alır derler ben iki çocuğumdada yaptım sarı örtü her giren ışığı sarıya çevirdiği için bide florasan lambanın altında yatırın derler fototerapi etkisi yaratıyomuşşş...Bende zaten sizlerin fikirlerinden yola cikarak 2 gün verdim sekerli suyu bugün bira tereddütte kaldim sekerli su vermek yerine güneste tutacagim biraz bakalim.. Bu eskilerin yöntemlerini bende bazan uyguluyorum ama kinu daha 2 günlük bebek olunca insan herseyi 2 kez düsünüyor.. Bebegin kiyafetine sari altin takin diyor mesela babanem bu sarilik icin birde 40i cikmadan kesinlikle bebegin üzerine babasinin kiyafetlerini örtmeyin, atmayin diye tembihliyorlar bol bol bilmem ne derece dogru veya yanlis vardir bir bildikleri heralde
Haklisin bu yine cok basit bir hastalik cok sükür rabbim daha kötülerinden saklasin insallah..
Canim ben 14 kilo verdim ama 65 ile hamile kalip 95 olmustum suan81 deyim senden hatirladigim kadariyla 20-25 kilo fazlam var hala ben yine sonuc olarak senden daha kötü durumdayim inan bana..sen zaten cok fazla kilo almamistin sirf bir göbegin vardi eminim onu da cabucak toparlarsin..
alla alla, bebege su ver diyen de çocuk doktorubenim doktor özellikle her emdirdikten sonra 1-2 çay kaşıgı su ver ki çişiyle atsın sarılıgı dedi.
şekerli suyu ben kendim verdim işede yaradı açıkçası, ben artık koca karı yöntemlerine daha çok güveniyorum
valla benm kocanın gözü sürekli ya göbeğimde yada memelerimdee gıcık..hiiihiii kocamda bana kirli diyoo koca göbeğimden dolayıofff bende doğurmadım daha, henüzde hiç belirti yok yahuuu
bana inmemiş gibi geldi ama bilemedim canım yaa...Eki Görüntüle 737338 Eki Görüntüle 737339 37+2 yız göbegım ındı gıbı sızcee de öle mi????
Dogum yapanlari tebrik ediyorum, saglikla buyutsunler yavrularini. Gununu doldurdugu halde bekleyen epey var, Allah yardimciniz olsun kizlar. Uzulmeyin bekleyen cocuk daha da gelismis olarak cikiyor disari, ele avuca geliyor, bakarken ufak tefek bebekler gibi zor olmuyor. Turlu turlu huyu oluyor gerci ama olsun
Benim pasam bir iyi bir huysuz derken canima okuyor.
Sen cok akli basindasin. Ben de panik yapmamaya sakin olmaya calisiyorum. AMa oglum cok nazli ve inatci. Sag gogusten emmeme olayini zorlayarak emzirmek suretiyle astik cok sukur. Duzenli emmedigi icin dolan memeyi bosaltmak amaciyla sutumu sagip verdim bir iki kez, bu sefer de biberona alisti. Memeyi gorunce basiyor cigligi. Biraz anne sutu veriyorum biberonla sakinlesince de memeyi veriyorum. Ancak bu sekilde emiyor. Bu sefer de tek memeyi 10-15 dk emip uyuyor. Uyandirmak 15 dk suruyor, uyaninca emmek istemiyor. Eger uyumaya devam ederse yarim saat sonra uyanip agliyor. Tekrar sil bastan Cok yoruldum artik. Var mi bana onerin? Kasiktan kesinlikle icmiyor, agzini muhurluyor. Inan emzirmem 1 saati buluyor bazen, aglamasini kes emzir, uyandir, diger memeyi ver, uyandir, aglmasini kes derken zaman geciyor. Bu sefer de ya uyuyor hemen uyaniyor ya da gozunu bile kirpmiyor. Daha toparlanamadan dinlenemeden tekrar acikiyor, meme vakti geliyor.
Sut gelmesi konusundaki onerilerin cok isime yaradi. Evde cok gezinip ufak tefek is yapiyorum ben, onlari azaltacagim. Bu konuda da yardimci olursun insallah
Gogus ucuna kendi sutunu sikip sur. Lansinohtan daha etkili. Yaralarim iki gunde kayboldu
canım gözün aydınn allah analı babalı büyütsün..BEN AŞIK OLDUM KIZLAAAARR :)
Ctesi akşamı gaz sancısı şikayetiyle hastaneye gittim, pazar sabahı saat 7 de kızımı kucağıma aldım.Normal doğum istiyordum, öyle oldu. Omirilik eğrillği nedeniyle epudral alamadım.Sancılardan sonra her şey yani doğum 10 dk da bitti. Şimdi kızımla emişiyoruz :) darısı tüm bekleyenlerin başına
Pellori ben pişik kremi olarak başından beri sudocrem kullanıyorum ve çok memnunum.
acemiperi valla önerilere bende açığım. Bu gece sadece 1 saat uyudum. Emiyor, ıkınıyor gazını çıkartmak için, çıkaramıyor ağlıyor. Sakinleştirmem bir tek meme verince mümkün oluyor. Sonra tekrar gazla uğraşırken tuvaletini yapıyor. altını değiştirirken hıçkırık tutuyor ona sinirleniyor haydi bi daha emzir derken saatler geçiyor ve benim ağlayasım geliyor.
Uyandığında yatmamız en iyi ihtimal 2 saat.
Hayırlı olsn canım Allah analı babalı büyütsün,kucağınızda koysun.BEN AŞIK OLDUM KIZLAAAARR :)
az kaldı canım, bu rüya bence doğum habercisikızlar ben doğurdum ama rüyamda
bebeği falan görmedim. tek gördüğüm karnımın artık indiği ve çok rahatlamış olmamdı. artık karnımdan uyuyamıyorum çünkü. ne sağ ne sol ne sırtüstü. uyumak zor.
inmemiş suzii, inmesin de zaten daha erken canım ya..Eki Görüntüle 737338 Eki Görüntüle 737339 37+2 yız göbegım ındı gıbı sızcee de öle mi????
tugokcum şurada ne kaldı, gözümüz kulağımız sizde şöyle kolaycacık yapın doğumlarıcanım benim senin kokunu alsa yeter ona.. diğer kişileri tanımaya çalışıyordur.. ayyy yerim ben onu yaa maaşallah hepsine..benim oğluşum da gelsin çipil çipil baksın etrafa kuzum..
amınnn ne gusel bır aber bu ya bende bole gıdıp dırek hop dogurmak ıstıyorum ALLAH ın ıznı ıle ınslll dua ıel hayırlı evlat olsunla rınslBEN AŞIK OLDUM KIZLAAAARR :)
o ka sıs degıl aslında nurgu 66 aykalrını dusunuyorumdaa pöfffffffffCanım ya ayaklar nasılda şişmiş. Benim daha beterdi doğurdum düzeldiler darısı başına
saglık olsuncanım bak bide sen inanırmısın bilmem ama bizde bu mutlaka yapılır yenidoğan bebeğin yüzüne sarı bir tülbent yada bez örtülür sırf sarılık olmasın diye sarılığı alır derler ben iki çocuğumdada yaptım sarı örtü her giren ışığı sarıya çevirdiği için bide florasan lambanın altında yatırın derler fototerapi etkisi yaratıyomuşşş...
aman ya ne toplıcamm koca göbek oldummm
canım benm doktorumda aynısını sölemişti su verde çişiyle atar olanıda demişti...
valla benm kocanın gözü sürekli ya göbeğimde yada memelerimdee gıcık..
bana inmemiş gibi geldi ama bilemedim canım yaa...
canım benm zaten bi bebeğin 20 dakka emmesi yeterlii illa göğsü tamamen boşlatmasını bekleme ayrıca öncesinde biberonlada veriyosan doyuyodur mutlkaka bence fazla takma 40 ı çıknan kadar bebelerin düzenleri genelde böle oluyoo benmkide aynısıı sabah 5 buçuktan sonra falan anca bi 8 e kadar uyuyabiliyorum...
canım gözün aydınn allah analı babalı büyütsün..
bi anda kendimi gördümm bağırsakları gurul gurul ya normalmi bilmiyorum sonra emiyoo cortlatıyo temizliyorum hıçkırık tutuyo sonra yine emzirr...ayyy....gece çok gıcık oluyooo bide ben arada oğlumuda çişe kaldırıyorummm...bazen hatlar karışıyoo...
az kaldı canım, bu rüya bence doğum habercisi
inmemiş suzii, inmesin de zaten daha erken canım ya..
tugokcum şurada ne kaldı, gözümüz kulağımız sizde şöyle kolaycacık yapın doğumları
varmı böyle dünya tatlısı, görmüşlermi daha önce böyle güzel bebek, boşvr sen onları canım benim ne güzelde bakıyor boncuk boncuk Allah bağışlasın
çok tatlı
bence kumralll
ya kızlar bişey sorucam amasanki büyük tuvaletim varmış gibi bir his var şuan tuvalete gidiyorum bişey yok, çokda zorlamak istemiyorum oğluma bişey olur diye,daha önce okumuştum sanki bebek doğacağı zaman böyle bir his olur diye, aranızda böyle olan varmı, ama bende sancı falan yok, nişan falanda gelmedi henüz gerçekten acaba tuvaletim mi var
tugokcum şurada ne kaldı, gözümüz kulağımız sizde şöyle kolaycacık yapın doğumları
ya kızlar bişey sorucam amasanki büyük tuvaletim varmış gibi bir his var şuan tuvalete gidiyorum bişey yok, çokda zorlamak istemiyorum oğluma bişey olur diye,daha önce okumuştum sanki bebek doğacağı zaman böyle bir his olur diye, aranızda böyle olan varmı, ama bende sancı falan yok, nişan falanda gelmedi henüz gerçekten acaba tuvaletim mi var
demi bekleyeyim bakalımvalla bunu bende duymuştum hayatımmm....ama belkide tuvaletin vardır dene ve gör....
dr umda izine çıktyı yaa perşembe günü gelecek tamda zamanı yaniya canım sibelin öyle olmuştu da doğurmuştu sanki.. bi doktoruna sorsan mı ki...
oyy bunumu beyenmıyor kv kılıklı anımmmmm pöfffffff snır sey ne ka tatlı keepp bu ya maasla subhanallah yaa
canım evet bekle ve gor cok da zorlama ama dur sun varsa gelır zatennn yoksa arkası gelır sancı -nişan vb.belırtılerleee ama cok zorlama dusa gır cık ata sıcak dusa kı sancın varsa gelsınnn ve damarların acılsınn ınslllll dr öle dedı ılk zmnlar soguga yakın dus sancı geldıgınde ıse sıcak dusss sennkıde belkı dogum belırstısı ıse varsa sancın cıkar meydana dımı amaademi bekleyeyim bakalım
ayyy evet tatlım ben duşa gireyim sancı varsa gelsin biran önceoyy bunumu beyenmıyor kv kılıklı anımmmmm pöfffffff snır sey ne ka tatlı keepp bu ya maasla subhanallah yaa
canım evet bekle ve gor cok da zorlama ama dur sun varsa gelır zatennn yoksa arkası gelır sancı -nişan vb.belırtılerleee ama cok zorlama dusa gır cık ata sıcak dusa kı sancın varsa gelsınnn ve damarların acılsınn ınslllll dr öle dedı ılk zmnlar soguga yakın dus sancı geldıgınde ıse sıcak dusss sennkıde belkı dogum belırstısı ıse varsa sancın cıkar meydana dımı amaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?