Evet sonun da geldik evimize canim tesekkür ederiz... Onu da yapiyorum koltuk altindan kaldiriyorum gözlerini aciyor baygin baygin bakiyor sonra devam uyuyor.. Geceleri ve sabahlari özellikle cok emmek istiyor en az her 2 saatte bir emziriyorum.. Gündüz her 3-4 saatte anca uyanip emiyor benim zorla uyandirmam mümkün degil sarilikta basladigi icin her durumdan korkar oldum ister istemez hemen herseyi ona bagladim gözleri sapsari yavrumun kurban olsun annesi bizde en kisa zaman da atlatacagiz insallah.. Yatiyor yanim da simdi yeni emzirdim rüya görüyor sanirim uykusun da sürekli gülümsüyor kafasini sallayarak :) göbegimiz de düsmedi henüz bu arada bugün 7. Gün daha ne kadar sürer acaba bir an önce düşse de yikasam oglumu mis gibi
dr umda izine çıktyı yaa perşembe günü gelecek tamda zamanı yaniannem var yanımda ama onada soramıyorumki hemen telaş yapar, her dk neren ağrıyor şuran şöyle oluyomu deyip duruyor hiç bişeyim yok, bugün sağlık ocağına gitmiştik ilaç yazdırmak için hemen ebeyi gördü siz şöööyle bi muayene etseniz daha iyi bilirsiniz anlarsınız ne zaman olacak bilgi verseniz dedi ebede aceleniz ne, son gün 29 haziran zaten dedi, dr u daha iyi bilir dedi
neyse ben azıcık bekleyeyim bakalım ağrım falanda yokki gitsem acile
merhabalar annişler!doktorumuzun kararıyla yarın sabah yedide sezeryanla oğluma kavuşuyorum inşallah.. kanala inmediğinden bahsetmiştim size göbek kordonu dahada sıkıntı olmuş dedi doktorumuz,normal olması mümkün değil dedi ve hemen yarın alalım dedi..çok karışık duygular içerisindeyim ,ağlıyorum gülüyorum ne hissedeceğimi bilemedim..hemen annemlere haber verdim yola çıktılar,geldiğim gibi evi temizledik kayınvalidemle herşeyim hazırdı zaten biraz kafam dağıldı iyi oldu..ailem Allahın izniyle yanımda olucak buna çok seviniyorum..şaşkınım hala sağ salim oğluma kavuşurum inşallah,dualarınıza ihtiyacım var..ayyy çok heyecanlıyımmm
ayy çok heyecanlı canım yaa... benim 3 gün var bende bi tuhafım allahım sağlıkla,sıkıntısız,sorunsuz kurtarsın inşallah...
ya kızlar bişey sorucam amasanki büyük tuvaletim varmış gibi bir his var şuan tuvalete gidiyorum bişey yok, çokda zorlamak istemiyorum oğluma bişey olur diye,daha önce okumuştum sanki bebek doğacağı zaman böyle bir his olur diye, aranızda böyle olan varmı, ama bende sancı falan yok, nişan falanda gelmedi henüz gerçekten acaba tuvaletim mi var
ahh o kan alma olayı beni de benden alıyor lanet olasıca.. keçke topuk kanıyla bitseydi..bizim dr umuz yumurtalıklarının renginden şüphelendi (koyuymuş) ve bizim bitmek bilmeyen çilemiz başladı.. bu çocuğu marmara üni eğt. arş. hastanesine götürün dedi elimize bi kağıt verdi böbrek üstü bezleri ile alakalı bi hastalık var ondan şüphelendim umarım değildir dedi.. neyse hastalığın adı konjenital adrenal hiperplazi..enzimlerle alakalıymış, bayağı bi araştırdım ucu bebek ölümüne kadar gidiyor.. günlerce hastanelere gittik, bir günde 3 tüp bi hastanede, 1 tüp başka hastanede alındı.. hormon testlerinin birini yapan laboratuar bulamadık en son bağdat cad. de bi yere yaptırdık.. çok şükür marmara üni. deki ve lab. deki ilk sonuçlar iyi çıktı, bir de doğrulaması niteliğinde olan son bir sonuç kaldı o da bu çarşamba ya da cuma çıkacak onu bekliyoruz ama inanın canımdan can gitti, böyle bi hastalık zaten milyonda birmiş ve genetikmiş, ne bende ne eşimde yok öyle birşey.. bizi mahvettiler valla şu 20 günüm öyle zor geçti ki sütüm kesilmediyse daha da kesilmez herhalde..şimdi de testisleri normal renkte, gidip o doktoru öldürim mi yoksa şüphelendi de baktırdı diye sevineyim mi bilemedim çünkü doğar doğmaz ölümcül bi hastalıktan şüphelenilmesi bizi inanamayacağınız kadar çok yıprattı arkadaşlarAllah hepimizin yavrusuna sağlık versin, düşünmesi bile ölüm gibi
canım geçmiş olsun.. bize hep şekerli su vermiş annelerimiz bence bir zararı dokunmaz çok abartmadan verebilirim bende ama sadece suyu benim doktorum da verirsiniz diyor mesela burada bazı doktorlar özellikle tavsiye ediyor..
doktorlar çok kızıyor böyle işlere. Biz buna alternatif tıp diyelimbizim sarılığımızda biraz iyileşmiş çok şükür. bol bol emziriyorum bide güneşe yatırdım geçsin diye Darısı başına
Aynisini yengelerim de dün bana yazmislar sari tülbent diye ama bende sari tülbent yok malesef simdilik bol bol emzirip günes isigina cikariyorum bugün henüz 7. Günümüz olmasina ragmen disari ciktik doktor icin ordan da güneste kalmak icin 1 saat kadar disarda kaldik hic sesi bile cikmiyor oglusumun masallah alt degistirme disin da cok uslucanım bak bide sen inanırmısın bilmem ama bizde bu mutlaka yapılır yenidoğan bebeğin yüzüne sarı bir tülbent yada bez örtülür sırf sarılık olmasın diye sarılığı alır derler ben iki çocuğumdada yaptım sarı örtü her giren ışığı sarıya çevirdiği için bide florasan lambanın altında yatırın derler fototerapi etkisi yaratıyomuşşş...
aman ya ne toplıcamm koca göbek oldummm:
benimkide sürekli uyuyor ...gözleri sarı sarı...çok üzülüyorum
Gögüs için doktor gögüs kalkanı al dedi.Ebebekten aventin 35 tl ye aldım gerçekten çok rahat ettim
ya kızlar bişey sorucam amasanki büyük tuvaletim varmış gibi bir his var şuan tuvalete gidiyorum bişey yok, çokda zorlamak istemiyorum oğluma bişey olur diye,daha önce okumuştum sanki bebek doğacağı zaman böyle bir his olur diye, aranızda böyle olan varmı, ama bende sancı falan yok, nişan falanda gelmedi henüz gerçekten acaba tuvaletim mi var
dr umda izine çıktyı yaa perşembe günü gelecek tamda zamanı yaniannem var yanımda ama onada soramıyorumki hemen telaş yapar, her dk neren ağrıyor şuran şöyle oluyomu deyip duruyor hiç bişeyim yok, bugün sağlık ocağına gitmiştik ilaç yazdırmak için hemen ebeyi gördü siz şöööyle bi muayene etseniz daha iyi bilirsiniz anlarsınız ne zaman olacak bilgi verseniz dedi ebede aceleniz ne, son gün 29 haziran zaten dedi, dr u daha iyi bilir dedi
neyse ben azıcık bekleyeyim bakalım ağrım falanda yokki gitsem acile
gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsün.son cümleni okumasaydım iyiydi ya neyse:)sonun da bende doğurdum dün:)
nopnormal bi doğum yaptım hikayemi yazcam ama şunu söleyebilirim
ameliyat acısını bilmiorum hayatımda hiçolmadım normal doğumda tabiki acılı ama dün akşama dogru beşte dogurdum
şu an evdeyim duşumu aldım masaya oturdum yemeğimi yedim bebğimi emzirdim çok uykum geldi hazır uymuşken gidip yatcam sonrası gerçekten çok süper:)
ne olursa olsun normal diorum başka bişe demiorum:)
tabi alt taraf harpten çıkmış gibi oluyo birazcık ama olcak o kadar:)
kibarca artık herkesi yollasan evine olmaz mı canım.1 hafta olmuş artık.yemeği falan dışardan idare edersin bir süre.iş güçte yapmazsın.yapılması gereken bir şeyide eşin yapsın.bu kadar kalabalıkta senin psikolojin dahada bozulacak.Ben bugun iiyice patladim artık kizlar oyle dolmuş ki icim hala da iyi değilim ve bu lohusaliktan falan değil
Bugün doktora gittik çok şükür bebegimde birsey yok 5.gun taramasiydi 6. Gun ama
Benimle eltim ilgilenmisti hastanede cikinca da sagolsun yalnız bırakmadı ama artik bebeğe davranışları kontrolden çıktı resmen ellerini falan hareket ettiriyorum diye çarpaz yapıyordu ayaklarını zorluyordu falan birkac kez uyandım ben 6 cocugu boyle buyuttum dedi yine de uyarıyorum yüzümü eksitiyorum ama yok nafile
Bugun doktora soyledim kirarlar çocuğun orasini burasını dedi bunu ben de biliyorum da anlatamamistim bi de cocugu saatte 1 emzir demelerine rağmen hastanede ben gizli gizli uyandirabiliyordum ancak doktor uyardi saatte 1diye yoksa büyümez 3 saat ne demek dedi ve bunlari esim de duymasina rağmen cikinca ben yengeni sen uyar dedim ve ister istemez ağlayarak söyledim vay sen misin diyen çocuğuma artik kimse karismazmis ben hep agliyormusum hassas misim hastaneden sonra saglik ocağına gittik gidene kadar hickirahickira ben ağladım o söylenmeye devam etti ki dikislerimin acisindan öldüm saglik ocağında ebe çocuğu birak da sen ne haldesin dedi atesim çıkmış sapsariyim
Neyse eve geldik dayanamadım ağlayarak doktorun dediklerini soyledim eltim dedi üzülme kiyamam birsey olmaz insallah falan filan bir daha yapmayalım dikkat edelim ve bu bitti simdi de en son baktim ki ne zaman çocuğun yanına gelse bir öpüyor ki sormayın en son dudaga doğru gördüm ve eşime dedim ama o da artik ne diyelim ki daha diyor
Annem de kv m de yazık birsey olur diye çocuğa doknamiyor hatta ben hayatta dudagina yakin opemem
Çok kötüyüm kizlar hep aklima Londradaki o karanlik odada çektiğim bulantilar agrilar o agrilarla ragmen didinip ders calistigim zamanlar yaptigim yürüyüsler bebeğim için nasıl cabaladigim geliyor ve su hali gördükçe icim içime sigmiyor agliyorum bir başıma
Eşimi cok seviyorum o da ne yapacağını şaşırdı arada kaldi cok nolur bana dua edin Rabbim oğluma sağlık versin o benim canım..
slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
merhabalar annişler!doktorumuzun kararıyla yarın sabah yedide sezeryanla oğluma kavuşuyorum inşallah.. kanala inmediğinden bahsetmiştim size göbek kordonu dahada sıkıntı olmuş dedi doktorumuz,normal olması mümkün değil dedi ve hemen yarın alalım dedi..çok karışık duygular içerisindeyim ,ağlıyorum gülüyorum ne hissedeceğimi bilemedim..hemen annemlere haber verdim yola çıktılar,geldiğim gibi evi temizledik kayınvalidemle herşeyim hazırdı zaten biraz kafam dağıldı iyi oldu..ailem Allahın izniyle yanımda olucak buna çok seviniyorum..şaşkınım hala sağ salim oğluma kavuşurum inşallah,dualarınıza ihtiyacım var..ayyy çok heyecanlıyımmm
muhtemel doğum tarihimiz seninle aynıymış...benim oğlum 13 günlük oldu bile.Allah Kurtarsın arkadaşım...Kolay bir doğum olur insallah
gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsün.son cümleni okumasaydım iyiydi ya neyse:)
kibarca artık herkesi yollasan evine olmaz mı canım.1 hafta olmuş artık.yemeği falan dışardan idare edersin bir süre.iş güçte yapmazsın.yapılması gereken bir şeyide eşin yapsın.bu kadar kalabalıkta senin psikolojin dahada bozulacak.
hadi gözünaydın.sende yarın kavuşuyorsun o zaman bebeğine.ne güzel.
annene böyle bir durumda izin vermemeleride çok tuaf bu işverenlerin hiç acıması yok.
eşin yanında olmayacak mı canım.ya da kayınvaliden gelsin.benimde yanımda kimsem yok anneme ne kadar geç gelirsen benim için o kadar iyi dedim.çünkü doğum sonrası daha fazla ihtiyacım olacak.şimdiden gelirse doğum sonrası az kalır.çünkü kardeşlerim ve babam uzun süre idare edemezler annemsiz.es kaza yarına bir güne doğum sancım başlasa sadece eşim var yanımda.ama yeter bana çok şükür.
Canim benimde ilk gun cok az geliyordu cok uzuluyordum o sirada arastirdim 3,4 gun hatta 1 hafta gelmeyenler oldugunu ogrendim sicak dus ,dus basligini goguslerine tut masaj yap, cok su, humana cayi,malt icecegi,dere otu iyiymis.
Birde cekirdekli kuru uzum,kuru kayisi birde elma dograyip suda kaynat sonra blendirdan gec ve iliyinca icecegin kadari bardaga alip pekmez koyup karistir ic.
Benim yaptiklarim bunlar, ama hepsinide ayni anda yapma busefer atesin cikabilir.
Canim kendini strese cok sokma rabbim yardim eder ne kalmis surda rabbimin izniyle kendini güclendi rmotive etmelisin bebegin icin bol ol duaet sukret
yase burak sıkıntılarını tez zamanda atlatırsın inş.
İnan bana erkekleri ve kayınvalideleri anlamak çok zor. Bende açıkcası hayal kırıklığına uğradım ama umurumda bile değil. Oğlumla o kadar mutluyumki gerisi vız gelir. Eşim geceleri uyku ilacı alıp uyuyor doğum yaptığımdan beri. Ben daha ilgili olur sanmıştım. herşeyi birlikte yaparız sonuçta tek oğlan başka yok.Bazan çok ilgili genellikle gündüzleri daha iyi ama bazan tam tersi o yüzden şaşkınım ama umursamıyorum. İnan bana oğlun eve gelsin herşey farklı olacak. Onunla ilgilenmek o kadar güzelki herşeyi unutturuyor bazan uyuyo bile olsa kucağımda tutuyorum onu seyrediyorum tv bile seyretmez oldum. Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda oğlunu kucaklar ve ondan başka herşeyi unutursun. Biraz daha sabır.
slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?