- 8 Şubat 2013
- 2.117
- 4.174
- 133
- 36
gitmedim canım yaa zaten o hisde bir kaç saate geçti o neydi anlamadım :26:ay acile gitme şimdi zaten boşver gereksiz sıkılırsın... bekle sancıların gelsin nasıl olsa anlarsın güzelim yaa...
canım o his buraya yazdıktan bir kaç saat sonra geçti,yoksa hemen irtibata geçecektim seninle,sana öyle olduğunu hatırlıyorum başka olan varmı diye sordum ama yok sanırım bizim topikde, geceden beri hafif hafif ağrılarım var ama çok düzensiz,bi belimden giriyor bazen kasıklarımdan giriyor ama çok hafif,yarın nst için randevum var yarına kadar acil bişey olmazsa bekleyeceğim nst den çıktıktan sonrada doktorun birine söyleyeceğim böyle oldu diye, zaten sancı varsada çıkar sanırım nst decanım aynı durum bana oldu.ben büyük tuvaletim gelcekmişim gibi oluyordu meger bebegin kafasıymış.
ben agrısız sancısız dogum çekiyormuşumda haberim yokmuş gittigimde 9 cm acılma olmuş ve bebegin sacları gözküyor demişti doktor.suni sancıya bile gerek kalmadan 10 dakikada bi kaç ıkınmayla dogmuştu hemde dikişsiz yırtıksız
canım sen hemen hastaneye git o bebek evde zaman kaybetme.
doktor bana az kalsın tuvalette dogurcakmışın diye kızmıştı
senden mutlaka haber bekliorm doktora git ne olur
sağol canım, malesef istanbulda değilim ordudayım,bende diyorum olsun artık dr falan öneemli değil bazende dr unu beklesn diyorum karışık şeyler işteo durum bende bazen olabiliyor.bebek basınç yaptıkça makatta veya vajinada öyle bir his oluşabilir.yalnız doğum esnasındada böyle bir durum olabileceği söyleniyor.enesibelde öyle olmuştu.onuda gözardı etme.biraz daha devam ederse bencede doktora gitmelisin.
bu arada benim doktorumda bu cumaya kadar izinli.yoksa aynı doktora mı gidiyoruz diycem ama sen istanbulda değildin sanırım:)bende bir taraftan artık bunaldım kızım doğsun istiyorum.bir taraftanda doktorum olmayınca cumaya kadar bekle diyorum.ama bellide olmuyor bu işler bakarsın gününüde doldurur temmuz annesi oluveririrm:)
hayırlısı nsl gelır cnm benımmmayyy evet tatlım ben duşa gireyim sancı varsa gelsin biran öncedr um da izinde ama napim yani illa dr um demiyorum oğlum gelsinde sağlıkla gerisi önemli diill
hakkınızda hayırlısı olsun cnm bnım koay bır dogum dılegımleeeeeeemerhabalar annişler!doktorumuzun kararıyla yarın sabah yedide sezeryanla oğluma kavuşuyorum inşallah.. kanala inmediğinden bahsetmiştim size göbek kordonu dahada sıkıntı olmuş dedi doktorumuz,normal olması mümkün değil dedi ve hemen yarın alalım dedi..çok karışık duygular içerisindeyim ,ağlıyorum gülüyorum ne hissedeceğimi bilemedim..hemen annemlere haber verdim yola çıktılar,geldiğim gibi evi temizledik kayınvalidemle herşeyim hazırdı zaten biraz kafam dağıldı iyi oldu..ailem Allahın izniyle yanımda olucak buna çok seviniyorum..şaşkınım hala sağ salim oğluma kavuşurum inşallah,dualarınıza ihtiyacım var..ayyy çok heyecanlıyımmm
ınsl darısı bıse sagolasın pozıtıf olugun ıcnnnnnnnnnnnnsonun da bende doğurdum dün:)
nopnormal bi doğum yaptım hikayemi yazcam ama şunu söleyebilirim
ameliyat acısını bilmiorum hayatımda hiçolmadım normal doğumda tabiki acılı ama dün akşama dogru beşte dogurdum
şu an evdeyim duşumu aldım masaya oturdum yemeğimi yedim bebğimi emzirdim çok uykum geldi hazır uymuşken gidip yatcam sonrası gerçekten çok süper:)
ne olursa olsun normal diorum başka bişe demiorum:)
tabi alt taraf harpten çıkmış gibi oluyo birazcık ama olcak o kadar:)
hakkında hayılrısı canım benımmmm ınsl kavusacakasın melgınee darısı dua ıle bıse ınslllslm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
kolay bır dogum dılegımle canm benımmerhaba kızlar umarım herkesler iyidir doğuranları tebrik ediyorum canı gönülden geride kalanlarıda kısa zamanda yavrularına kavuşmalarını diliyorum ...
sıra bana geldi kızlar büyük gün geldi çattı 9 ay nasılda geçti hala inanamıyorum bugün hastaneye gittim tetkikler yapıldı anestezi uzmanıyla görüştüm ve yarın sabah 09.00 da sezeryan olucam hayırlısıyla alev gül'ümüz bizimle olacak inşallah sizlerden dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum hayırlısıyla rabbimin yardımıyla kızımda bende sağlıklı bir şekilde kurtuluruz inşallah.... şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum biliyorum ki dualarınız benimle olacak hepinizden allah razı olsun allah geride kalanlarıda kurtarsın yarın iyi hissedersem yazarım sizlere hepinizi öpüyorum ...
şimdi çıkmam lazım son kez çantaya konucaklara bakmalıyım hepinize iyi geceler..
ınsl pers.once kendıglııngdne gelır cnm benımmmkızlaar bugün kontrole gittik,pelvis yumuşamış ama yine açıklık yoookmuş yaaa...artık en son perşembeye kadar beklicez.hala gelmiyorsa suni sancı verilcek perşembe sabahı..suni sancıdan çok korkuorum yaaaama sezeryanda olmak istemioruumm..uuff bakalım nolcak...
hayırlısı ıle kolay ca dogur ınsll cnm benım korkmak melegıne kavusacaksın ınsallahHerkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
tebrıkler canım bu tarz konusmalar o ka ıı gelıyorkı ınsanaa pozıtıf oldugun cın cok tesekkurlerrrrrrrrrr ısındede kolaylıklar dılıyorum paşan laaaaaaSen cok akli basindasin. Ben de panik yapmamaya sakin olmaya calisiyorum. AMa oglum cok nazli ve inatci. Sag gogusten emmeme olayini zorlayarak emzirmek suretiyle astik cok sukur. Duzenli emmedigi icin dolan memeyi bosaltmak amaciyla sutumu sagip verdim bir iki kez, bu sefer de biberona alisti. Memeyi gorunce basiyor cigligi. Biraz anne sutu veriyorum biberonla sakinlesince de memeyi veriyorum. Ancak bu sekilde emiyor. Bu sefer de tek memeyi 10-15 dk emip uyuyor. Uyandirmak 15 dk suruyor, uyaninca emmek istemiyor. Eger uyumaya devam ederse yarim saat sonra uyanip agliyor. Tekrar sil bastan Cok yoruldum artik. Var mi bana onerin? Kasiktan kesinlikle icmiyor, agzini muhurluyor. Inan emzirmem 1 saati buluyor bazen, aglamasini kes emzir, uyandir, diger memeyi ver, uyandir, aglmasini kes derken zaman geciyor. Bu sefer de ya uyuyor hemen uyaniyor ya da gozunu bile kirpmiyor. Daha toparlanamadan dinlenemeden tekrar acikiyor, meme vakti geliyor.
İltifat etmişsin acemiperi
Öğrendiğim herşeyi araştırarak okuyarak sonrada deneyip uygulayarak öğreniyorum. Yoksa benimde sizden farkım yok acemilik konusunda. Bide genellikle pozitif biriyimdir. 5 kez düşükten sonra bu yaşta doktorum bile bana inanmazken ben yılmadım. Çokta inatçıyımdır. Ama burada yazdıkların aslında benimde yaşadığım şeyler. Benim oğlumda yaklaşık 1 hatta 2 saat boyunca emiyor işiyor yine emiyor kakasını yapıyor yine emiyor yani o kadar komikki eşim dalga geçmeye başladı. Benim memeler hep dışarda:)))))
Aynı şeyi gece kalktığındada yapıyor. Bugün ilk doktor kontrolumuz vardı hemen sordum doktora hayata uyum sağlamaya çalışıyor hepsi düzene girecek sabır dedii. Bu arada nasıl bir biberon kullandın oda önemli. Anne memesini bıraktırmayanlar var gerçi ben henüz hiç kullanmadım ahkam kesmiim ama o konuyu bir araştır istersen. Bildiğim kadarıyla sütün zor gelmesi gerekirmişki biberonu sevmesin. Yani deliği çok küçük olmalıymış. Yorulma konusundada yalnız değilsin bende çok yorgunum dün geceden beri başım zonkladı şimdi yine duş aldım rahatladım ama gözlerim çok ağrıyor hala. Ama hepsinin geçici olduğunu düşünüp kendimi rahatlatıyorum. Bugün ben çalışmayada başladım. Ofis biraz soğuktu oğluş üşüdü baya birde heryere işedi biraz olaylı bir gün geçirdik ama atlattık bunada alışıcaz sonuçta başka yolu yok. Göbeğimiz düştü sünnet yerimiz iyileşti yavaş yavaş alışıyoruz dünya hayatına. Zamanla hepsi geçecek. Hatta kim bilir bugünleri özlücez. Bugün birde çok genzine kaçma olayı eklendi. Oda gaz yapıyor. Herşeyi deniyorum doğru pozisyonu bulayım genzine kaçmasın diye:))
Herşeyden önce bize muhtaç aciz bir canlı getirdik dünyaya. Allah'ın bir hediyesi emaneti. Bizim çok güçlü olmamız lazım. Onun ihtiyaçlarını bizden başka kimse karşılayamaz. Anneyiz biz. Kahramanız biz. vazgeçilemeyeniz. Cennet bizim ayaklarımızın altında. Ne olursa olsun üstesinden gelicez. Sakin olalım sabırlı olalım. Keşke biraz genç olsaydım ama bunada şükür en azından sağlıklıyım. Doktorum en fazla 2-3 ay sonra hepsi düzelir merak etme dedi. Bu arada bebeğe ilk 4 ay asla su verilmemeliymiş çünkü böbrekleri doğru çalışmadığı için beyinde su toplanmasına neden olurmuş çok tehlikeliymiş. Bilgin olsun. Kendine ve cennet kokulu oğluna iyi bak.
Allahım hayırlısını versin ,sağlık sıhat güç kuvvet kolaylık verir inş. cnmmerhabalar annişler!doktorumuzun kararıyla yarın sabah yedide sezeryanla oğluma kavuşuyorum inşallah.. kanala inmediğinden bahsetmiştim size göbek kordonu dahada sıkıntı olmuş dedi doktorumuz,normal olması mümkün değil dedi ve hemen yarın alalım dedi..çok karışık duygular içerisindeyim ,ağlıyorum gülüyorum ne hissedeceğimi bilemedim..hemen annemlere haber verdim yola çıktılar,geldiğim gibi evi temizledik kayınvalidemle herşeyim hazırdı zaten biraz kafam dağıldı iyi oldu..ailem Allahın izniyle yanımda olucak buna çok seviniyorum..şaşkınım hala sağ salim oğluma kavuşurum inşallah,dualarınıza ihtiyacım var..ayyy çok heyecanlıyımmm
Hayırlı olsun Allah'ım analı babalı büyütsün .Darısı bizlere.sonun da bende doğurdum dün:)
nopnormal bi doğum yaptım hikayemi yazcam ama şunu söleyebilirim
ameliyat acısını bilmiorum hayatımda hiçolmadım normal doğumda tabiki acılı ama dün akşama dogru beşte dogurdum
şu an evdeyim duşumu aldım masaya oturdum yemeğimi yedim bebğimi emzirdim çok uykum geldi hazır uymuşken gidip yatcam sonrası gerçekten çok süper:)
ne olursa olsun normal diorum başka bişe demiorum:)
tabi alt taraf harpten çıkmış gibi oluyo birazcık ama olcak o kadar:)
Allah'ım sabır ,sağlık sıhat verir inş. Kendini güçlü tutmalısın canım.Ben bugun iiyice patladim artık kizlar oyle dolmuş ki icim hala da iyi değilim ve bu lohusaliktan falan değil
Bugün doktora gittik çok şükür bebegimde birsey yok 5.gun taramasiydi 6. Gun ama
Benimle eltim ilgilenmisti hastanede cikinca da sagolsun yalnız bırakmadı ama artik bebeğe davranışları kontrolden çıktı resmen ellerini falan hareket ettiriyorum diye çarpaz yapıyordu ayaklarını zorluyordu falan birkac kez uyandım ben 6 cocugu boyle buyuttum dedi yine de uyarıyorum yüzümü eksitiyorum ama yok nafile
Bugun doktora soyledim kirarlar çocuğun orasini burasını dedi bunu ben de biliyorum da anlatamamistim bi de cocugu saatte 1 emzir demelerine rağmen hastanede ben gizli gizli uyandirabiliyordum ancak doktor uyardi saatte 1diye yoksa büyümez 3 saat ne demek dedi ve bunlari esim de duymasina rağmen cikinca ben yengeni sen uyar dedim ve ister istemez ağlayarak söyledim vay sen misin diyen çocuğuma artik kimse karismazmis ben hep agliyormusum hassas misim hastaneden sonra saglik ocağına gittik gidene kadar hickirahickira ben ağladım o söylenmeye devam etti ki dikislerimin acisindan öldüm saglik ocağında ebe çocuğu birak da sen ne haldesin dedi atesim çıkmış sapsariyim
Neyse eve geldik dayanamadım ağlayarak doktorun dediklerini soyledim eltim dedi üzülme kiyamam birsey olmaz insallah falan filan bir daha yapmayalım dikkat edelim ve bu bitti simdi de en son baktim ki ne zaman çocuğun yanına gelse bir öpüyor ki sormayın en son dudaga doğru gördüm ve eşime dedim ama o da artik ne diyelim ki daha diyor
Annem de kv m de yazık birsey olur diye çocuğa doknamiyor hatta ben hayatta dudagina yakin opemem
Çok kötüyüm kizlar hep aklima Londradaki o karanlik odada çektiğim bulantilar agrilar o agrilarla ragmen didinip ders calistigim zamanlar yaptigim yürüyüsler bebeğim için nasıl cabaladigim geliyor ve su hali gördükçe icim içime sigmiyor agliyorum bir başıma
Eşimi cok seviyorum o da ne yapacağını şaşırdı arada kaldi cok nolur bana dua edin Rabbim oğluma sağlık versin o benim canım..
Hadi hayırlısı canım Allah kolaylık güç kuvvet verir inş.slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
Herkez doğurdu biz kaldık yaff :) Allahım yardım eder inş. cnm şimdiden h.olsun.merhaba kızlar umarım herkesler iyidir doğuranları tebrik ediyorum canı gönülden geride kalanlarıda kısa zamanda yavrularına kavuşmalarını diliyorum ...
sıra bana geldi kızlar büyük gün geldi çattı 9 ay nasılda geçti hala inanamıyorum bugün hastaneye gittim tetkikler yapıldı anestezi uzmanıyla görüştüm ve yarın sabah 09.00 da sezeryan olucam hayırlısıyla alev gül'ümüz bizimle olacak inşallah sizlerden dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum hayırlısıyla rabbimin yardımıyla kızımda bende sağlıklı bir şekilde kurtuluruz inşallah.... şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum biliyorum ki dualarınız benimle olacak hepinizden allah razı olsun allah geride kalanlarıda kurtarsın yarın iyi hissedersem yazarım sizlere hepinizi öpüyorum ...
şimdi çıkmam lazım son kez çantaya konucaklara bakmalıyım hepinize iyi geceler..
Rabbim kolaylık verir inş.Sağ sağlim bebeğinle doğumdan çıkarsınız inş.Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
sninle günlerimiz aynıymış, bizim bebişlerde doğsa artık sabırsızlanıyorummm, bende perşembe dr a gidicem ay şu nst de falan sancı çıksa artık keşkeee,birde inşallah oğluşum kilo almıştır 15 gün önce 2750 gr dı benim cılızımMerhaba kızlar ben geldim hayla göbişimde bebişimle beraberperşembe doktorun yanına
gidicem ozamana kadar normal doğum sancım başlar inş. başlamassa hafta sonuna sezeryan düşünüyorum
genede hayırlısı benim kızın çıkası yok Ne nişan var ne sancı ağrı ve kasılmalarım oluo ama tedirginim diye
bilirim umarım kızımız bizi çok bekletmez babada sabırsızlanıyor artık :)
ah canım ya faydası olur inşallah..ohh tabi sesi çıkmaz benide çıkartsalar günde 1 saat güneşlendirmeye bende keyif yaparım ölee...altını değiştiriken niye hoşlanmıyoo acaba üşüyoo olabilirmii..Canim cok tesekkür ederek bende seni tebrik ediyorum rabbim hepimizin evlatlarini bize bagislasin..
Her ihtimale karsi gec olmasindansa önlem alip muayene ettirmesi iyi olmus doktorunun ama diger yandan da okadar igne girip cikiyor daha minicik yavrularin vücuduna, sizde endiseyle perisan olmussunuz.. Ama allahtan kötü birsey cikmamis canim cok sevindim.. kendimizin cani yansa bukadar cok hissetmeyiz ama konu yavrularimiz olunca canimdan can alip götürüyorlar sanki.. İllaki bu muayeneler olucak sagliklari icin kimbilir kac defa daha asi vurulcak..
Bende bol bol emziriyorum özellikle bugün oglum toplamda 3-4 saate yakin uyanikti ve her yarim saatte bir emmek istiyor sükür.. Yarim saat kadar güneste durduk bugün oglumla yeterli d vitamini alsin diye düne göre daha hareketli bugün masallah,.
Normal suyun sakincasi bebege fazla verildigi zaman anne sütünü birakabiliyormus bana bu yüzden oldugunu söylediler..
İnsallah en kisa zaman da bizde atlatacagiz
Aynisini yengelerim de dün bana yazmislar sari tülbent diye ama bende sari tülbent yok malesef simdilik bol bol emzirip günes isigina cikariyorum bugün henüz 7. Günümüz olmasina ragmen disari ciktik doktor icin ordan da güneste kalmak icin 1 saat kadar disarda kaldik hic sesi bile cikmiyor oglusumun masallah alt degistirme disin da cok uslu
Ben dogum yaptigim 2. Günden buyana gögüs kalkani kullaniyorum ve her emzirme sonrasi krem sürüyorum hic sorunsuz aliyor ve yara falan diye hic birsey kalmadi gögsüm de suan cok rahat emziriyorum bende.. Bu sariligini da hep beraber atlatacagiz insallah.. Kesinlikle günes isigina cikar bebegini tam günesin altina demiyorum günes isigin da aydinlikta bulundur 15-20 dk kadar gün icin de ben bugün yaptim inan 2-3 saate yakin uyanik kaldi ve devamli emmek istedi az veya cok faydasi olduguna inaniyorum
canım ya morelini bozmaa yazık sana lohusalık çok zor bi dönem geçicek merak etme bebeğini koruma duygusu hep ağır basar sen konuşmayı dene bikerede kocanı sokma araya...hem sen rahatlarsın hemde seni daha çok dinlerler emin ol...Ben bugun iiyice patladim artık kizlar oyle dolmuş ki icim hala da iyi değilim ve bu lohusaliktan falan değil
Bugün doktora gittik çok şükür bebegimde birsey yok 5.gun taramasiydi 6. Gun ama
Benimle eltim ilgilenmisti hastanede cikinca da sagolsun yalnız bırakmadı ama artik bebeğe davranışları kontrolden çıktı resmen ellerini falan hareket ettiriyorum diye çarpaz yapıyordu ayaklarını zorluyordu falan birkac kez uyandım ben 6 cocugu boyle buyuttum dedi yine de uyarıyorum yüzümü eksitiyorum ama yok nafile
Bugun doktora soyledim kirarlar çocuğun orasini burasını dedi bunu ben de biliyorum da anlatamamistim bi de cocugu saatte 1 emzir demelerine rağmen hastanede ben gizli gizli uyandirabiliyordum ancak doktor uyardi saatte 1diye yoksa büyümez 3 saat ne demek dedi ve bunlari esim de duymasina rağmen cikinca ben yengeni sen uyar dedim ve ister istemez ağlayarak söyledim vay sen misin diyen çocuğuma artik kimse karismazmis ben hep agliyormusum hassas misim hastaneden sonra saglik ocağına gittik gidene kadar hickirahickira ben ağladım o söylenmeye devam etti ki dikislerimin acisindan öldüm saglik ocağında ebe çocuğu birak da sen ne haldesin dedi atesim çıkmış sapsariyim
Neyse eve geldik dayanamadım ağlayarak doktorun dediklerini soyledim eltim dedi üzülme kiyamam birsey olmaz insallah falan filan bir daha yapmayalım dikkat edelim ve bu bitti simdi de en son baktim ki ne zaman çocuğun yanına gelse bir öpüyor ki sormayın en son dudaga doğru gördüm ve eşime dedim ama o da artik ne diyelim ki daha diyor
Annem de kv m de yazık birsey olur diye çocuğa doknamiyor hatta ben hayatta dudagina yakin opemem
Çok kötüyüm kizlar hep aklima Londradaki o karanlik odada çektiğim bulantilar agrilar o agrilarla ragmen didinip ders calistigim zamanlar yaptigim yürüyüsler bebeğim için nasıl cabaladigim geliyor ve su hali gördükçe icim içime sigmiyor agliyorum bir başıma
Eşimi cok seviyorum o da ne yapacağını şaşırdı arada kaldi cok nolur bana dua edin Rabbim oğluma sağlık versin o benim canım..
canım büyük ihtimal doğumdasın allah yardımcın olsun...slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
canım daha yeni doğum yapmışsınn benm 12 gün olduu hala tam olarak gelmedii sabırr ve üzülme morelini yükserk tut gelir oooo bide her gün ılık duş al göğüslerine ılık su tut...kızlar doğumumun üstünden tam 1.5 gün geçti normal yaptım ama sütüm gelmiyo
bebişi sürekli emziriorum ağlayınca artık çay kaşığıyla mama veriorum
duş aldım humana çayı içiorum bugün spğan yedim bulgur yedim petibör yedim lohusa şerbeti içtim deli gibi su içiorum napim başka?
bişi diyin.....
canım bu genze kaçma olayını bizde yaşıyoduk doktorumuza söledimm bu durumm sürekli olursa bebeğe memeyi bile bıraktırabilir dedi senin yapabiliceğin tek şey göğsünün emzirirken sızlama olursa yada batma tarzı ağrılar bebeği memeden çek dedi ozaman göğsüne süt indiği için bebeğinin ağzına fışkırır gibi gider ve onun genzine kaçar dedii göğüslerini çok doldurmadan emzir ve bebekler çok aç ve hırslı emdikleri zaman kaçarmış genzine araları çok uzun tutma dediii off tam bir anlatım bozukluğu oldu ama idare et uykusuzluktann...Sen cok akli basindasin. Ben de panik yapmamaya sakin olmaya calisiyorum. AMa oglum cok nazli ve inatci. Sag gogusten emmeme olayini zorlayarak emzirmek suretiyle astik cok sukur. Duzenli emmedigi icin dolan memeyi bosaltmak amaciyla sutumu sagip verdim bir iki kez, bu sefer de biberona alisti. Memeyi gorunce basiyor cigligi. Biraz anne sutu veriyorum biberonla sakinlesince de memeyi veriyorum. Ancak bu sekilde emiyor. Bu sefer de tek memeyi 10-15 dk emip uyuyor. Uyandirmak 15 dk suruyor, uyaninca emmek istemiyor. Eger uyumaya devam ederse yarim saat sonra uyanip agliyor. Tekrar sil bastan Cok yoruldum artik. Var mi bana onerin? Kasiktan kesinlikle icmiyor, agzini muhurluyor. Inan emzirmem 1 saati buluyor bazen, aglamasini kes emzir, uyandir, diger memeyi ver, uyandir, aglmasini kes derken zaman geciyor. Bu sefer de ya uyuyor hemen uyaniyor ya da gozunu bile kirpmiyor. Daha toparlanamadan dinlenemeden tekrar acikiyor, meme vakti geliyor.
İltifat etmişsin acemiperi
Öğrendiğim herşeyi araştırarak okuyarak sonrada deneyip uygulayarak öğreniyorum. Yoksa benimde sizden farkım yok acemilik konusunda. Bide genellikle pozitif biriyimdir. 5 kez düşükten sonra bu yaşta doktorum bile bana inanmazken ben yılmadım. Çokta inatçıyımdır. Ama burada yazdıkların aslında benimde yaşadığım şeyler. Benim oğlumda yaklaşık 1 hatta 2 saat boyunca emiyor işiyor yine emiyor kakasını yapıyor yine emiyor yani o kadar komikki eşim dalga geçmeye başladı. Benim memeler hep dışarda:)))))
Aynı şeyi gece kalktığındada yapıyor. Bugün ilk doktor kontrolumuz vardı hemen sordum doktora hayata uyum sağlamaya çalışıyor hepsi düzene girecek sabır dedii. Bu arada nasıl bir biberon kullandın oda önemli. Anne memesini bıraktırmayanlar var gerçi ben henüz hiç kullanmadım ahkam kesmiim ama o konuyu bir araştır istersen. Bildiğim kadarıyla sütün zor gelmesi gerekirmişki biberonu sevmesin. Yani deliği çok küçük olmalıymış. Yorulma konusundada yalnız değilsin bende çok yorgunum dün geceden beri başım zonkladı şimdi yine duş aldım rahatladım ama gözlerim çok ağrıyor hala. Ama hepsinin geçici olduğunu düşünüp kendimi rahatlatıyorum. Bugün ben çalışmayada başladım. Ofis biraz soğuktu oğluş üşüdü baya birde heryere işedi biraz olaylı bir gün geçirdik ama atlattık bunada alışıcaz sonuçta başka yolu yok. Göbeğimiz düştü sünnet yerimiz iyileşti yavaş yavaş alışıyoruz dünya hayatına. Zamanla hepsi geçecek. Hatta kim bilir bugünleri özlücez. Bugün birde çok genzine kaçma olayı eklendi. Oda gaz yapıyor. Herşeyi deniyorum doğru pozisyonu bulayım genzine kaçmasın diye:))
Herşeyden önce bize muhtaç aciz bir canlı getirdik dünyaya. Allah'ın bir hediyesi emaneti. Bizim çok güçlü olmamız lazım. Onun ihtiyaçlarını bizden başka kimse karşılayamaz. Anneyiz biz. Kahramanız biz. vazgeçilemeyeniz. Cennet bizim ayaklarımızın altında. Ne olursa olsun üstesinden gelicez. Sakin olalım sabırlı olalım. Keşke biraz genç olsaydım ama bunada şükür en azından sağlıklıyım. Doktorum en fazla 2-3 ay sonra hepsi düzelir merak etme dedi. Bu arada bebeğe ilk 4 ay asla su verilmemeliymiş çünkü böbrekleri doğru çalışmadığı için beyinde su toplanmasına neden olurmuş çok tehlikeliymiş. Bilgin olsun. Kendine ve cennet kokulu oğluna iyi bak.
Sanırım spinal olmaya karar verdim kesinlikle bebeği ilk görme fikri çok cezbesini
RAbbim hayırlı olanı nasip etsin
Çok heyecanlıyım
heyecanımı arttıran aslında annemin yanımda olmayışı
Annecim de yanımda olsaydı keşke
İnş.Bi doğsalar bebekler,En son 6 haziranda gitmiştim ozaman 2.800 hatta 3 kilo olabilir demişti doktorumuz şimdi kaç bilmiyorum tatlımsninle günlerimiz aynıymış, bizim bebişlerde doğsa artık sabırsızlanıyorummm, bende perşembe dr a gidicem ay şu nst de falan sancı çıksa artık keşkeee,birde inşallah oğluşum kilo almıştır 15 gün önce 2750 gr dı benim cılızımsağlıklı olsunda kilo pek önemli değil diyorum artık, seninki kaç kiloydu canım en son
hemen hemen aynılar yanii, hayırlısı olsun bakalım ağrın falan varmı seninİnş.Bi doğsalar bebekler,En son 6 haziranda gitmiştim ozaman 2.800 hatta 3 kilo olabilir demişti doktorumuz şimdi kaç bilmiyorum tatlım
aman sağlıklı olsunda kilo önemli değil doktorlar sadece doğduğunda 2.800den aşağı olmaması daha iyi diolar
yoksa öle 3.5 4 kilo demiolar zaten
talia benim hayalimdeki doğumda kendi sancımla gitmekti ama olmadı malesef. hatta denizkızı gibi gece gelsin sancım istiyordum. dakika tutayım sıklaşınca hastaneye gideyim isterdim.
ama annemle konuştuğumdan beri kendi sancımın geleceğine olan inancım azdı. anneminde sancısı kendiliğinden gelmiyormuş. öyle anlattı.
umarım vücudum suni sancıya tepki verir. o kadar sancı çekip sonra sezeryana alınmak zor olacak. sezeryan olursam ne şekilde olmalıyım onu da bilmiyorum. genel mi spinal mi?
dualarınıza ihtiyacım var. inş suni sancı ile açılmam olur bebek kanala girer. öncelikle hayırlı doğum olsun dileğim bu ama sancı çekmişken o kadar sonu normal olsa iyi olur . dua edin bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?