2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Insallah sikintilarimi yazinca kimseyi korkutmuyorumdur. Her bebek farkli. Benimki biraz fazla inatci ve huylu. Siz korkmayin yani. Buradan aldigim fikirler cok isime yariyor o yuzden yaziyorum.

Bir de dundan beri cok kotu durumdayim. Esim lohusa depresyonuna girdi, ilgi istiyor Kalbimi kiriyor Koskoca babam bile bana naz yapiyor Ben de sinirler harap zaten, gerginlik de had safhada. Dua edin ne olur

yok canım hem içimizi döküyoruz hemde birbirimize faydamız oluyor işte ne güzel.. sonuçta herkes kendine yazılanı yaşayacak bütün bebekler farklı.. hem bunlar ilk günler çok normalmiş 2-3 aydan sonra herşey düzene giriyormuş.. yalnız sen lohusa depresyonuna girsen anlarımda eşine noluyo kısss... kıskanıyo mu ki seni bebişten...

Doğuma gidenlerden haber var mı kızlar?
İnşallah bebeklerini kucaklarına almışlardır

merhaba arkadaşlar umarım hepınız ıyısınızdır.bızde kızımla ıyı olmaya çalışıyoruz.malum gaz problemı etkılı bır ılac varmı dun uykusunda bıle ınleyıp durdu.ısıtme testımızı gectık cok sukur.aylık asımız var 24,nde hastanede karsılastıgım bır bayana ası ıcın ateş dusurucu fıtıl vermıs her ıhtımalıne karsı doktoru.benım doktorum vermedı.endıselıyım ya ateş olursa gece gece naparım dıye.asısını yaptıran varmı ateslendımı bebegınız.kendınıze ıyı bakın.dogum yapacak arkadaşlara allahım kolaylok versın.

kızlar çok önemli bilgilerle gelmiş bulunmaktayım

dün telefonda arkadasımda konuşuyordum, oğlumun yaşadıgı sancı sıkıntısından falan bahsettim, oda bana ablasınında aynı sorunları yaşadıgını aile dostu emekli bir uzman doktor tanıdıklarının oldugundan bahsetti. bu uzman doktor ablasına birkaç saat ne yapması gerektigini anlatıp uygulamalı olarak göstermiş ve sancı sıkıntısı ortadan kalkmış

tabi ben bunu duyunca başladım baskı yapıp ablana söyle benide götürsün o doktorla tanıştırsın demeye
baskılarım sonuç verdi ve bugun o doktorun evine gittik oğluşumla koşuyolunda oturuyormuş.

söylediklerini aynen yazıyorum..

birincisi gittigimizdede sancısı vardı oğlumun ıkınıp sıkılıyordu, doktor baya yaşlıydı..
altını açıp poposuna çubuk gibi bişi soktu hafiff yuvarlak 1-2 hareket yaptı oğlum içinde nekadar kaka varsa hepsini çıkardı,
benim gözler faltaşı gibi açıldı tabii rahatladı,şimdi bakabiliriz dedi...

öncelikle emzirmeden önce bebegi kucagımıza alıp mutlaka gaz çıkarır gibi sadece sırtına aynı tempoda vurmalıymışız.
5 dakika sonra emzirmeye başlamalıymışız. bazen bebek çok aç oldugunda agzını açıp gögsü kapmaya çalışırsa ve bulması zaman alırsa hemen gögsü agzından çek ve tekrar sırtını sıvazla, o esnada hava yutuyor çünkü dedi.
püf nokta işe bebegi aynı anda 2 gögüsten emzirmemekmiş. meseal bebek acıktı tek gögüsle 15-20 dakika emmesi demek %95 doydugu anlamına gelir dedi.
tekrar uyudu tekrar uyandı bu kez diger gögüsü 15-20 dakika emmesi gerekirmiş. aynı anda kesinlikle 2 gögüsden süt verme, çünkü gögüse dolan sütün ilk gelen sıvısı yağlı ve doyurucudur, arkasından gelen ise karbonhidrat barındırır, sen eger 2 gögüsden emzirirsen yaglı ve gazlı süt vermiş olursun dedi.

15-20 dakika emdi, tekrar sırtına aynı tempoda vurmaya başlayıp gazını çıkart dedi.
eger bebek aglamaya devam ediyorsa gazı çıkarır pozisyonda kucagında sıkıca tut ve susana kadar sırtına vurmaya devam et dedi..
bunları anlatırken aynı zmanda emirin üzerinde gösterdi ve gerçekten emir aglarken uyumaya başladı

birde bebekleri sıcakta tutmayın vücutları su kaybettigi içinde zorlanıyorlar dedi.

bakalım az önce eve geldik uygulamaya başladım ama bakalım inş olumlu sonuçlar alırız

sahra arkadaşımız bu sabah 09:45 de sezeryanla 3100 grm 50 cm kızı dünyaya gelmiş.
dün yazmıştı büyük abdestim geliyo gibi diye benim gibi olmuş oda ben yazmıştım dogurusun diye
hadi sahra arkadaşımızında gözü aydın olsun
darısı bekleyen arkadaşların başına
allah analı babalı büyütsün gül

hemen hemen aynılar yanii, hayırlısı olsun bakalım ağrın falan varmı senin
ağrım kasılmalarım var evet daha önce doğum sancısı gibi sancı çektim geceden sabaha kadar fakat 10 dkya düşünce
geri düzensizleşti o yüzden gitmedim.Açılmam olmuş ama 1.5 cm kadar en son öyleydi yani bebeğim kanala
yerleşmiş bide yumuşamış demişti ebe :) Şuanlık duruos hala hayırlısı.

hayırlısı neyse o olsun canım
rabbim yardımcın olur inşallah.
bir an önce bebişin fotosunu beklioruz :)
şimdiden gözün aydın canımmm

kızlar bu arada ben hamileyken ultrasonda doktorun gördügü kadarıyla doktor bebegimin böbreginin bir tanesinin büyük oldugunu söylemişti.ve biri büyüme yapıyo demişti bu durum aynısı minikuşta yani minikuşun bebegindede vardı acaba ondan haberiniz varmı .biz dün doktora gittik ultrason cekildi bebegime tahiller yapıldı ve büyümenin küçlldügünü ikisininde normal boyutta oldugunu söylediler ayy nasıl sevindim bilemezsiniz son 2 ayda hamileligimde hep aglamıştım allahıma şükürler olsunki oglumun adının hürmetine saglık sorunu tertemiz çıktı .aynı durumda olan adını hatırlayamadıgım 2 kişi daha vardı sakın sizde korkup endişelenmeyin allahın izniyle kendiliginden küçülüyorlar

benimde bebeğim henüz olmadı ama omzuna yatırarak gaz çıkaramıyorsan bebeğinin karnı senin dizine gelecek şekilde kucağına yatırarak gazını çıkarmayı dene.

Çok teşekkür ederim kızlar. Daha dikkat edeceğim ve biraz daha sabır göstermem lazım. Ben hemen çıkarsın istiyorum galiba. Daha uzun süre masaj yapacağım. 15-20 dk yapıyordum bu defa deneyeyim çıkarana kadar masaj yapayım. Oğlum çokta huysuz hiç sevmiyor sırtına vurmamı Omuzumda iken kafası ile kendini itiyor ödüm kopuyor bir yeri kırılacak diye hemen indiriyorum.

Kizzzz hatlar karisti ben dogurmadim isimler karisti galiba, evet dun tuvaletim var gibi olan bendim ama doguran ben degilim,kizz bugun kardesimde beni aramis abla dogurmussun komsular soyledi dedi, yok artik dedim icinizemi dogdu ne bugun doguracakmiyim acaba duruunn ben bi kuafore gideyim barii

kizz sen bir emzirmede iki gögsunudemi veriyordunn canimya ben sizlerinde bunlari bildiginizi saniyorum galiba bu yuzden bahsetmek dile getirmek aklima biel gelmiyorr ancak konusu gecerse fikrimi solyorumm (
tek gogsunu doyana kadar emmesi gerek doyurucu olan sivi en son geliyorr bunlari turkiyede ebeler doktorlar bahseder diye dusunmustum ben ancak doymazsaa digerinide veriyorsun vee en son hangi gögsunu verdiigni hatirlamalisin surekli ayni gögsu vermemek icin yoksa digerinde sut azalabiliyorr :))

birde su kaka cikartma olayinida burda atesölcecegiyle yapiyorlardi koltuk altindna ölculenle 12 yil önce kizimdayken ögrenmistim ama ben hic denemedim onu icime sinmedi cani acir diyee :26: neyseki cok da ihtiyac duymadik :))

su emzirmeden önce gaz cikartma hareketini hic bilmiyordum ama ben kendim emzirmeye baslamadan önce ayni doktorun dedigi gibi bir muddet kizimi sevmek icin onu yapiyordumcok sasirdimm duyuncaa bunu bilmeden faydali birsey yapiyormusum bende

Ben hic bilmiyorum acilmami var yumusamami, dr hic muayene etmedi persembe ne diyecek bakalim kanala inipinmediginide blmiyirum,oyy gelsinler artik demi ama yaa

bende diyorum yanlismi okudum aacaba bu daha bir iki saat önce burda ismini görmustum asagida baska sahra varmiydii

bencede sn bugun hazirlan kardesine komsular bile dgurdu dedigine göre hadi hayirlisii

kralkaya biz ne zaman dogurcaz yaaa
bende hic belirti yok karnim buyumese hamile olduumu bile anlamicam ya

Dün doktor kontrolümüz vardı . Dr pazara kadar bekleyeceğiz olmazsa pazarte suni sancı ile doğum yaptıracağım dedi suni sancıya kötü diyorlar çok korkuyorum kızlar

ısıslık sıcagı da olur cnm sıcak ortamda blundugu zaman ustunu ınc gıydır benceee
ınsl saglıcakal dıldıgın gıbı olur cnm ya
Kızlar dilca yı aradım kv siyle konuştum doğumhanedeymiş miray da geliyorrrrr
oh cok sukur darısı sıra ıle bısee
canım yedıgın malz.kımyon at gazını alırsın bolelıkleee
sımıdden koyp yaptım yazıklarını elıne saglık cnm bneım

wuu kımseler kalmyr hazıradann hehe sıra temmuze gecıyor hayırlısı ıleeeeeeeeeeee
gozunuz aydın cnm benım sadaka verın hemen ınsll karsılgını almısısnız ınsllll
Dün doktor kontrolümüz vardı . Dr pazara kadar bekleyeceğiz olmazsa pazarte suni sancı ile doğum yaptıracağım dedi suni sancıya kötü diyorlar çok korkuyorum kızlar
dr sorudm ben de farkı yok dedı guldu cunku normal dogum sancısını cekmedıgnı ıcın sunı yı zor bılınıyormuss dr ıkısıde aynı sneı korkutmuslar dediii:26:yasayayıp gorcegız yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…