Insallah sikintilarimi yazinca kimseyi korkutmuyorumdur. Her bebek farkli. Benimki biraz fazla inatci ve huylu. Siz korkmayin yani. Buradan aldigim fikirler cok isime yariyor o yuzden yaziyorum.
Bir de dundan beri cok kotu durumdayim. Esim lohusa depresyonuna girdi, ilgi istiyorKalbimi kiriyor Koskoca babam bile bana naz yapiyor Ben de sinirler harap zaten, gerginlik de had safhada. Dua edin ne olur
ağrım kasılmalarım var evet daha önce doğum sancısı gibi sancı çektim geceden sabaha kadar fakat 10 dkya düşüncehemen hemen aynılar yanii, hayırlısı olsun bakalım ağrın falan varmı senin
Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
deneyimim yok henüz dourmadım ama eğitimdevgördüğüm kadarıyla bir iki önerim olailir.karnına da masaj yapaşlirsin göbek deliği etrafına saat yönünde bunun gaz çıkarmaya çok yardımcı olduğunu söylemişlerdi.bi de emzirirken bebeği tam yatar pozisyonda tutmamayı önermişlerdi.başı biraz daha yukaıda olacak şekilde tutun kolunuzda ddemişlerdi.bunları yapıyosundur belki ama aklıma geldi okuyunca.
benimde bebeğim henüz olmadı ama omzuna yatırarak gaz çıkaramıyorsan bebeğinin karnı senin dizine gelecek şekilde kucağına yatırarak gazını çıkarmayı dene.
Canim karnina masaj yapmayi diger arkadaslar önermiss ama yapamiyormusun daha cok rahatsiz oluyor diye sancisi oldugu icin rahatsiz olyuor canim sen hafif hafif yapmaya caliss birde karnini avucunun icine alarak dizine yatir kafasinida koluna yatairip sirtna masaj yap avcun karnini tutsun altan cok rahatliyor öylee .
2.Karnini sicak tutmaya calis sicak bebegi yakmayacak sekilde birseyler koy yada sar gecengun zeyynoo tulpent sardigino soylemisti
cok faydasi olmus
3. benimde kiziminda cok sevdigimiz pozisyon var ben surt ustu uzaniyorum kizimida ustume yatiriyorum karni bana dönuk sekilde
sirtini sivazliyorum o sekilde cok hosuna gidiyor bazen oyle uyudugumuz bile oluyorr
sahra arkadaşımız bu sabah 09:45 de sezeryanla 3100 grm 50 cm kızı dünyaya gelmiş.
dün yazmıştı büyük abdestim geliyo gibi diye benim gibi olmuş oda ben yazmıştım dogurusun diye
hadi sahra arkadaşımızında gözü aydın olsun
darısı bekleyen arkadaşların başına
allah analı babalı büyütsün gül
kızlar çok önemli bilgilerle gelmiş bulunmaktayım
dün telefonda arkadasımda konuşuyordum, oğlumun yaşadıgı sancı sıkıntısından falan bahsettim, oda bana ablasınında aynı sorunları yaşadıgını aile dostu emekli bir uzman doktor tanıdıklarının oldugundan bahsetti. bu uzman doktor ablasına birkaç saat ne yapması gerektigini anlatıp uygulamalı olarak göstermiş ve sancı sıkıntısı ortadan kalkmış
tabi ben bunu duyunca başladım baskı yapıp ablana söyle benide götürsün o doktorla tanıştırsın demeye
baskılarım sonuç verdi ve bugun o doktorun evine gittik oğluşumlakoşuyolunda oturuyormuş.
söylediklerini aynen yazıyorum..
birincisi gittigimizdede sancısı vardı oğlumun ıkınıp sıkılıyordu, doktor baya yaşlıydı..
altını açıp poposuna çubuk gibi bişi soktu hafiff yuvarlak 1-2 hareket yaptı oğlum içinde nekadar kaka varsa hepsini çıkardı,
benim gözler faltaşı gibi açıldı tabiirahatladı,şimdi bakabiliriz dedi...
öncelikle emzirmeden önce bebegi kucagımıza alıp mutlaka gaz çıkarır gibi sadece sırtına aynı tempoda vurmalıymışız.
5 dakika sonra emzirmeye başlamalıymışız. bazen bebek çok aç oldugunda agzını açıp gögsü kapmaya çalışırsa ve bulması zaman alırsa hemen gögsü agzından çek ve tekrar sırtını sıvazla, o esnada hava yutuyor çünkü dedi.
püf nokta işe bebegi aynı anda 2 gögüsten emzirmemekmiş.meseal bebek acıktı tek gögüsle 15-20 dakika emmesi demek %95 doydugu anlamına gelir dedi.
tekrar uyudu tekrar uyandı bu kez diger gögüsü 15-20 dakika emmesi gerekirmiş. aynı anda kesinlikle 2 gögüsden süt verme, çünkü gögüse dolan sütün ilk gelen sıvısı yağlı ve doyurucudur, arkasından gelen ise karbonhidrat barındırır, sen eger 2 gögüsden emzirirsen yaglı ve gazlı süt vermiş olursun dedi.
15-20 dakika emdi, tekrar sırtına aynı tempoda vurmaya başlayıp gazını çıkart dedi.
eger bebek aglamaya devam ediyorsa gazı çıkarır pozisyonda kucagında sıkıca tut ve susana kadar sırtına vurmaya devam et dedi..
bunları anlatırken aynı zmanda emirin üzerinde gösterdi ve gerçekten emir aglarken uyumaya başladı
birde bebekleri sıcakta tutmayın vücutları su kaybettigi içinde zorlanıyorlar dedi.
bakalım az önce eve geldik uygulamaya başladım ama bakalım inş olumlu sonuçlar alırız
ağrım kasılmalarım var evet daha önce doğum sancısı gibi sancı çektim geceden sabaha kadar fakat 10 dkya düşünce
geri düzensizleşti o yüzden gitmedim.Açılmam olmuş ama 1.5 cm kadar en son öyleydi yani bebeğim kanala
yerleşmiş bide yumuşamış demişti ebe :) Şuanlık duruos hala hayırlısı.
Kizzzz hatlar karisti ben dogurmadim isimler karisti galiba, evet dun tuvaletim var gibi olan bendim ama doguran ben degilim,kizz bugun kardesimde beni aramis abla dogurmussun komsular soyledi dedi, yok artik dedim icinizemi dogdu ne bugun doguracakmiyim acaba duruunn ben bi kuafore gideyim barii
Al benden de o kadar hayatım benim bir de 2. Olacak yani. Yok hayatım Haziran bebekleri pek Nazlı çıktıkralkaya biz ne zaman dogurcaz yaaa
bende hic belirti yok karnim buyumese hamile olduumu bile anlamicam ya
ısıslık sıcagı da olur cnm sıcak ortamda blundugu zaman ustunu ınc gıydır benceeeSlm hanimlar,
Bebisim 10 gunluk oldu cok sukur. Ama ufak bi sorunumuz var havalar cok sicak oldugundan sanirim memenin sicagindan bebegimin yanaklari hafif hafifisilik gibi birsey oldu(((nemli bezle silmeye basladim bi de hafif pisik kremi suruyorum baska etkili bi onerisi olan var mi acabaa????
ınsl saglıcakal dıldıgın gıbı olur cnm yas.a kızlar öncelikle doğum yapanları tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün benim gibi gün sayanları da sağlıkla kurtarsın inşallah... bende 20 haziranda 38 +3 oluyorum ve sezaryene giricem sadece bir gün kaldı hıçkırıklı oğlumu kucağıma almama :) herşey hazır ama ben hazır değilim çok heyecanlıyım nasıl bir şey çıkacakumarım sütüm hemen gelir yara falan olmaz gerçi bazı şeyleri de yaşayarak öğrenmek lazım dimi ama dualarınızı bekliyorum..
oh cok sukur darısı sıra ıle bıseeKızlar dilca yı aradım kv siyle konuştum doğumhanedeymiş miray da geliyorrrrr
canım yedıgın malz.kımyon at gazını alırsın bolelıkleeeBebeğim 8 günlük oldu ve ben onun gazını çıkaramıyorum:18: Emziriyorum hemen omuzumun üzerine koyuyorum sırtına vuruyorum poposuna vuruyorum, sırtına masaj yapıyorum olmuyor. Bazen oluyor oda çok nadir. İnternetten videolar izledim ama yokŞimdiden gaz şurubu vermek istemiyorum. Bol bol rezene içiyorum gaz yapmasın diye bulgur tahıl yemiyorum. Sizin öneriniz var mı ?
sımıdden koyp yaptım yazıklarını elıne saglık cnm bneımkızlar çok önemli bilgilerle gelmiş bulunmaktayım
dün telefonda arkadasımda konuşuyordum, oğlumun yaşadıgı sancı sıkıntısından falan bahsettim, oda bana ablasınında aynı sorunları yaşadıgını aile dostu emekli bir uzman doktor tanıdıklarının oldugundan bahsetti. bu uzman doktor ablasına birkaç saat ne yapması gerektigini anlatıp uygulamalı olarak göstermiş ve sancı sıkıntısı ortadan kalkmış
tabi ben bunu duyunca başladım baskı yapıp ablana söyle benide götürsün o doktorla tanıştırsın demeye
baskılarım sonuç verdi ve bugun o doktorun evine gittik oğluşumlakoşuyolunda oturuyormuş.
söylediklerini aynen yazıyorum..
birincisi gittigimizdede sancısı vardı oğlumun ıkınıp sıkılıyordu, doktor baya yaşlıydı..
altını açıp poposuna çubuk gibi bişi soktu hafiff yuvarlak 1-2 hareket yaptı oğlum içinde nekadar kaka varsa hepsini çıkardı,
benim gözler faltaşı gibi açıldı tabiirahatladı,şimdi bakabiliriz dedi...
öncelikle emzirmeden önce bebegi kucagımıza alıp mutlaka gaz çıkarır gibi sadece sırtına aynı tempoda vurmalıymışız.
5 dakika sonra emzirmeye başlamalıymışız. bazen bebek çok aç oldugunda agzını açıp gögsü kapmaya çalışırsa ve bulması zaman alırsa hemen gögsü agzından çek ve tekrar sırtını sıvazla, o esnada hava yutuyor çünkü dedi.
püf nokta işe bebegi aynı anda 2 gögüsten emzirmemekmiş.meseal bebek acıktı tek gögüsle 15-20 dakika emmesi demek %95 doydugu anlamına gelir dedi.
tekrar uyudu tekrar uyandı bu kez diger gögüsü 15-20 dakika emmesi gerekirmiş. aynı anda kesinlikle 2 gögüsden süt verme, çünkü gögüse dolan sütün ilk gelen sıvısı yağlı ve doyurucudur, arkasından gelen ise karbonhidrat barındırır, sen eger 2 gögüsden emzirirsen yaglı ve gazlı süt vermiş olursun dedi.
15-20 dakika emdi, tekrar sırtına aynı tempoda vurmaya başlayıp gazını çıkart dedi.
eger bebek aglamaya devam ediyorsa gazı çıkarır pozisyonda kucagında sıkıca tut ve susana kadar sırtına vurmaya devam et dedi..
bunları anlatırken aynı zmanda emirin üzerinde gösterdi ve gerçekten emir aglarken uyumaya başladı
birde bebekleri sıcakta tutmayın vücutları su kaybettigi içinde zorlanıyorlar dedi.
bakalım az önce eve geldik uygulamaya başladım ama bakalım inş olumlu sonuçlar alırız
wuu kımseler kalmyr hazıradann hehe sıra temmuze gecıyor hayırlısı ıleeeeeeeeeeeesahra arkadaşımız bu sabah 09:45 de sezeryanla 3100 grm 50 cm kızı dünyaya gelmiş.
dün yazmıştı büyük abdestim geliyo gibi diye benim gibi olmuş oda ben yazmıştım dogurusun diye
hadi sahra arkadaşımızında gözü aydın olsun
darısı bekleyen arkadaşların başına
allah analı babalı büyütsün gül
gozunuz aydın cnm benım sadaka verın hemen ınsll karsılgını almısısnız ınsllllkızlar bu arada ben hamileyken ultrasonda doktorun gördügü kadarıyla doktor bebegimin böbreginin bir tanesinin büyük oldugunu söylemişti.ve biri büyüme yapıyo demişti bu durum aynısı minikuşta yani minikuşun bebegindede vardı acaba ondan haberiniz varmı .biz dün doktora gittik ultrason cekildi bebegime tahiller yapıldı ve büyümenin küçlldügünü ikisininde normal boyutta oldugunu söylediler ayy nasıl sevindim bilemezsiniz son 2 ayda hamileligimde hep aglamıştım allahıma şükürler olsunki oglumun adının hürmetine saglık sorunu tertemiz çıktı .aynı durumda olan adını hatırlayamadıgım 2 kişi daha vardı sakın sizde korkup endişelenmeyin allahın izniyle kendiliginden küçülüyorlar
dr sorudm ben de farkı yok dedı guldu cunku normal dogum sancısını cekmedıgnı ıcın sunı yı zor bılınıyormuss dr ıkısıde aynı sneı korkutmuslar dediii:26:yasayayıp gorcegız yanıDün doktor kontrolümüz vardı . Dr pazara kadar bekleyeceğiz olmazsa pazarte suni sancı ile doğum yaptıracağım dedi suni sancıya kötü diyorlar çok korkuyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?