merhaba kızlar umarım herkesler iyidir doğuranları tebrik ediyorum canı gönülden geride kalanlarıda kısa zamanda yavrularına kavuşmalarını diliyorum ...
sıra bana geldi kızlar büyük gün geldi çattı 9 ay nasılda geçti hala inanamıyorum bugün hastaneye gittim tetkikler yapıldı anestezi uzmanıyla görüştüm ve yarın sabah 09.00 da sezeryan olucam hayırlısıyla alev gül'ümüz bizimle olacak inşallah sizlerden dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum hayırlısıyla rabbimin yardımıyla kızımda bende sağlıklı bir şekilde kurtuluruz inşallah.... şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum biliyorum ki dualarınız benimle olacak hepinizden allah razı olsun allah geride kalanlarıda kurtarsın yarın iyi hissedersem yazarım sizlere hepinizi öpüyorum ...
şimdi çıkmam lazım son kez çantaya konucaklara bakmalıyım hepinize iyi geceler..
oğluma farklı insanlar tarafından aynı günde "kapkara" ve "sarışın" benzetmeleri geldi...münasebetsiz mıknatısı olduğuma kanaat getirdim,bakıyorum çocuğuma gayet eli yüzü düzgün şirin bir bebecikçok zayıf diyeni mi ararsınız yok kafası niye böyle diyeni mi ararsınız en başta da kayınvalide, sevemedi oğlumu-ve de oh sevmesin uzak dursun bizden-böyle demeyi öğrenmişim artık sanırım
gözünaydın canım.allah analı babalı büyütsün.son cümleni okumasaydım iyiydi ya neyse:)
kibarca artık herkesi yollasan evine olmaz mı canım.1 hafta olmuş artık.yemeği falan dışardan idare edersin bir süre.iş güçte yapmazsın.yapılması gereken bir şeyide eşin yapsın.bu kadar kalabalıkta senin psikolojin dahada bozulacak.
hadi gözünaydın.sende yarın kavuşuyorsun o zaman bebeğine.ne güzel.
annene böyle bir durumda izin vermemeleride çok tuaf bu işverenlerin hiç acıması yok.
eşin yanında olmayacak mı canım.ya da kayınvaliden gelsin.benimde yanımda kimsem yok anneme ne kadar geç gelirsen benim için o kadar iyi dedim.çünkü doğum sonrası daha fazla ihtiyacım olacak.şimdiden gelirse doğum sonrası az kalır.çünkü kardeşlerim ve babam uzun süre idare edemezler annemsiz.es kaza yarına bir güne doğum sancım başlasa sadece eşim var yanımda.ama yeter bana çok şükür.
ayyy canım dr unu çok sevdimEpey sütüme taktı kafayı ka.validem daha doğum yapalı 2 gün olmuş
Bana senin durumun gibi olanlar pompayla sağıp dolaba koyuyor sendende gele gele 2 damla süt geldi dedi bana
Canım sıkıldı baya snaki ben bilerek mi yapıyorum.Allahın şefkat tokatı işte
O esnada doktorum geldi Merve ruh halin nasıl diye sordu.Bakın Lohusalık şöyle şöyle diye zor yanlarını anlattı
Bu lafım sana diyerek eşime döndü.Ondan sonrada sakın süte laf söylemeyin bu lafımda siz annelere dedi
Merve sana baskı yapıyorlar mı açıkça söyle dedi doktorum bende k.validem böyle böyle dedi diye ispiyonladım onu
Oda tekrar uyardı.O esnada annemde gözlerini berertmiş bana bakıyordu kaş göz işareti yapıp sus diyordu
Banane ne susacağım ya o susuyor mu ki ohh sefam olsunn
Bebeğim 8 günlük oldu ve ben onun gazını çıkaramıyorum:18: Emziriyorum hemen omuzumun üzerine koyuyorum sırtına vuruyorum poposuna vuruyorum, sırtına masaj yapıyorum olmuyor. Bazen oluyor oda çok nadir. İnternetten videolar izledim ama yokŞimdiden gaz şurubu vermek istemiyorum. Bol bol rezene içiyorum gaz yapmasın diye bulgur tahıl yemiyorum. Sizin öneriniz var mı ?
Uconn 12 günün kalmış sancın felan yok mu canım ya:26:
deneyimim yok henüz dourmadım ama eğitimdevgördüğüm kadarıyla bir iki önerim olailir.karnına da masaj yapaşlirsin göbek deliği etrafına saat yönünde bunun gaz çıkarmaya çok yardımcı olduğunu söylemişlerdi.bi de emzirirken bebeği tam yatar pozisyonda tutmamayı önermişlerdi.başı biraz daha yukaıda olacak şekilde tutun kolunuzda ddemişlerdi.bunları yapıyosundur belki ama aklıma geldi okuyunca.
Bebeğim 8 günlük oldu ve ben onun gazını çıkaramıyorum:18: Emziriyorum hemen omuzumun üzerine koyuyorum sırtına vuruyorum poposuna vuruyorum, sırtına masaj yapıyorum olmuyor. Bazen oluyor oda çok nadir. İnternetten videolar izledim ama yokŞimdiden gaz şurubu vermek istemiyorum. Bol bol rezene içiyorum gaz yapmasın diye bulgur tahıl yemiyorum. Sizin öneriniz var mı ?
slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
merhaba kızlar umarım herkesler iyidir doğuranları tebrik ediyorum canı gönülden geride kalanlarıda kısa zamanda yavrularına kavuşmalarını diliyorum ...
sıra bana geldi kızlar büyük gün geldi çattı 9 ay nasılda geçti hala inanamıyorum bugün hastaneye gittim tetkikler yapıldı anestezi uzmanıyla görüştüm ve yarın sabah 09.00 da sezeryan olucam hayırlısıyla alev gül'ümüz bizimle olacak inşallah sizlerden dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum hayırlısıyla rabbimin yardımıyla kızımda bende sağlıklı bir şekilde kurtuluruz inşallah.... şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum biliyorum ki dualarınız benimle olacak hepinizden allah razı olsun allah geride kalanlarıda kurtarsın yarın iyi hissedersem yazarım sizlere hepinizi öpüyorum ...
şimdi çıkmam lazım son kez çantaya konucaklara bakmalıyım hepinize iyi geceler..
Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
Bende nasipse yarin oglen giricem ameliyata benimde tam belli degil ama genel olucak sanirim doktorum oyle uygun gordu..bende aynen cok heyecanliyim, korku telas hepsi karmakarisik Allah sizede banada diger hamislerede kolaylik versin hergun bir bebis geliyo allah hayirlisiyla guzel gunlerde buyutmeyi nasip etsin ins...sayili saatlerimiz kaldi uyku tutmuyooo...
s.a kızlar öncelikle doğum yapanları tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütsün benim gibi gün sayanları da sağlıkla kurtarsın inşallah... bende 20 haziranda 38 +3 oluyorum ve sezaryene giricem sadece bir gün kaldı hıçkırıklı oğlumu kucağıma almama :) herşey hazır ama ben hazır değilim çok heyecanlıyım nasıl bir şey çıkacakumarım sütüm hemen gelir yara falan olmaz gerçi bazı şeyleri de yaşayarak öğrenmek lazım dimi ama dualarınızı bekliyorum..
ohh hadi gözun aydin canim annen gelmiss biza rahatlarsin sende artik iyice dinlen keyfini cikar bugunlerin :))günaydın millettt bugün annem yine geldiiiii acayip rahatladım yaa psikolojikk olarakkkk zirve yapıyorum yanee......çok uykususuzmmm kahvaltımı ediyimde yatıyım bariii nasıl olsa artık yalnız değilim....
Epey sütüme taktı kafayı ka.validem daha doğum yapalı 2 gün olmuş
Bana senin durumun gibi olanlar pompayla sağıp dolaba koyuyor sendende gele gele 2 damla süt geldi dedi bana
Canım sıkıldı baya snaki ben bilerek mi yapıyorum.Allahın şefkat tokatı işte
O esnada doktorum geldi Merve ruh halin nasıl diye sordu.Bakın Lohusalık şöyle şöyle diye zor yanlarını anlattı
Bu lafım sana diyerek eşime döndü.Ondan sonrada sakın süte laf söylemeyin bu lafımda siz annelere dedi
Merve sana baskı yapıyorlar mı açıkça söyle dedi doktorum bende k.validem böyle böyle dedi diye ispiyonladım onu
Oda tekrar uyardı.O esnada annemde gözlerini berertmiş bana bakıyordu kaş göz işareti yapıp sus diyordu
Banane ne susacağım ya o susuyor mu ki ohh sefam olsunn
Canim biz dun sap-simplex'e basladik. Acayip rahatlatti oglumu. Birinci verisimizde etki etti. Simdi bir damla agzina akitinca o hirsla almadigi memeyi kapip 10 dk emiyor. Biberon vermiyorum artik. O da mememi boykot ediyor. Boykotta 36 saati geride biraktik. Ikimiz de inatciyizPellori ben pişik kremi olarak başından beri sudocrem kullanıyorum ve çok memnunum.
acemiperi valla önerilere bende açığım. Bu gece sadece 1 saat uyudum. Emiyor, ıkınıyor gazını çıkartmak için, çıkaramıyor ağlıyor. Sakinleştirmem bir tek meme verince mümkün oluyor. Sonra tekrar gazla uğraşırken tuvaletini yapıyor. altını değiştirirken hıçkırık tutuyor ona sinirleniyor haydi bi daha emzir derken saatler geçiyor ve benim ağlayasım geliyor.
Uyandığında yatmamız en iyi ihtimal 2 saat.
Tebrik ederim. Allah anali babali buyutsun. Normal doguranlara ozeniyorum. Sutun hemen gelmemesi normalmis. Biraz sabredeceksin. Ucuncu gun aksamina ya da dorduncu gun mutlaka geliyor, hic uzulme. Benim memeler dolup tasiyor artik ama bebem emmiyor simdi desonun da bende doğurdum dün:)
nopnormal bi doğum yaptım hikayemi yazcam ama şunu söleyebilirim
ameliyat acısını bilmiorum hayatımda hiçolmadım normal doğumda tabiki acılı ama dün akşama dogru beşte dogurdum
şu an evdeyim duşumu aldım masaya oturdum yemeğimi yedim bebğimi emzirdim çok uykum geldi hazır uymuşken gidip yatcam sonrası gerçekten çok süper:)
ne olursa olsun normal diorum başka bişe demiorum:)
tabi alt taraf harpten çıkmış gibi oluyo birazcık ama olcak o kadar:)
Senin yardimcin da Allah olur. Suniyi dene, en azindan icinde hic suphe kalmaz, elinden geleni yapmis olursun.slm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
Canim ben de seni merak ediyordum. Mesajina cevap verdim gelmistir insallah. Doguma girmissin ama spinali secmissindir umarim. Cok daha rahat. Dogumdan sonra migren tarzi bas agrin olursa korkma. Kafein tuketerek geciyor onlar. Ben de bazen feci bas agrisi oluyor.Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
Benim memeler de ortada. BEbegim memeyi tek basina tutmuyor. Biberon ariyor. Biberon olarak chicco step 0 kullandim ilk basta. Dogal akisli ve anne gogsune benzer etki yapandan. Sonra iki gun dr. browns kullandim ama ondan cok verim alamadim. Sonra sut sagma pompasindaki aventin biberonuna gectim. Daha az hava yutup meme emer gibi emiyordu. Benim bebek sut akisi ile gaz cikarmaya kaka yapmaya calisiyor. O yuzden emerek uzun surede alacagi sut isine gelmiyor. Sutum de artti halbuki, bir emse hemen geliyor fazla fazla. Ama inatlasiyor benle. Biberonu havada kapiyor. Memeye basini cevirince aglamaya basliyor. Dunden beri cok caresizim, uykusuzum, bebegim artik o kadar sevimle gelmemeye bile basladiAynı şeyi gece kalktığındada yapıyor. Bugün ilk doktor kontrolumuz vardı hemen sordum doktora hayata uyum sağlamaya çalışıyor hepsi düzene girecek sabır dedii. Bu arada nasıl bir biberon kullandın oda önemli. Anne memesini bıraktırmayanlar var gerçi ben henüz hiç kullanmadım ahkam kesmiim ama o konuyu bir araştır istersen. Bildiğim kadarıyla sütün zor gelmesi gerekirmişki biberonu sevmesin. Yani deliği çok küçük olmalıymış. Yorulma konusundada yalnız değilsin bende çok yorgunum dün geceden beri başım zonkladı şimdi yine duş aldım rahatladım ama gözlerim çok ağrıyor hala. Ama hepsinin geçici olduğunu düşünüp kendimi rahatlatıyorum. Bugün ben çalışmayada başladım. Ofis biraz soğuktu oğluş üşüdü baya birde heryere işedi biraz olaylı bir gün geçirdik ama atlattık bunada alışıcaz sonuçta başka yolu yok. Göbeğimiz düştü sünnet yerimiz iyileşti yavaş yavaş alışıyoruz dünya hayatına. Zamanla hepsi geçecek. Hatta kim bilir bugünleri özlücez. Bugün birde çok genzine kaçma olayı eklendi. Oda gaz yapıyor. Herşeyi deniyorum doğru pozisyonu bulayım genzine kaçmasın diye:))
Herşeyden önce bize muhtaç aciz bir canlı getirdik dünyaya. Allah'ın bir hediyesi emaneti. Bizim çok güçlü olmamız lazım. Onun ihtiyaçlarını bizden başka kimse karşılayamaz. Anneyiz biz. Kahramanız biz. vazgeçilemeyeniz. Cennet bizim ayaklarımızın altında. Ne olursa olsun üstesinden gelicez. Sakin olalım sabırlı olalım. Keşke biraz genç olsaydım ama bunada şükür en azından sağlıklıyım. Doktorum en fazla 2-3 ay sonra hepsi düzelir merak etme dedi. Bu arada bebeğe ilk 4 ay asla su verilmemeliymiş çünkü böbrekleri doğru çalışmadığı için beyinde su toplanmasına neden olurmuş çok tehlikeliymiş. Bilgin olsun. Kendine ve cennet kokulu oğluna iyi bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?