Canı. Bende de durum aynı. Ayak değil resmen toynak :) kasılmaları zaten hiç sorma. Alt tarafa bir baskı yapıyor kasılınca dersin şimdi doğacak. Ama Nazlı kızımın Cansın hanımı. Hiç gelmeye niyeti yokbenım 4-5 gundr ayaklarım sısmeye basladı acaba paşam kanala gırdımı sızce tecrubesı olanlarrrrr:44::44:
aynı sekilde 1 haftadır paşam kasım kasım kasılıyor gobisımdeee nedenkı acaba ep sem sert oluyor gobısımmmmmmmm:44::44:
maşallah çok yakışıklı oğluşun
canım kucağına almışsındır inş sağlılkla bebişinimerhabalar annişler!doktorumuzun kararıyla yarın sabah yedide sezeryanla oğluma kavuşuyorum inşallah.. kanala inmediğinden bahsetmiştim size göbek kordonu dahada sıkıntı olmuş dedi doktorumuz,normal olması mümkün değil dedi ve hemen yarın alalım dedi..çok karışık duygular içerisindeyim ,ağlıyorum gülüyorum ne hissedeceğimi bilemedim..hemen annemlere haber verdim yola çıktılar,geldiğim gibi evi temizledik kayınvalidemle herşeyim hazırdı zaten biraz kafam dağıldı iyi oldu..ailem Allahın izniyle yanımda olucak buna çok seviniyorum..şaşkınım hala sağ salim oğluma kavuşurum inşallah,dualarınıza ihtiyacım var..ayyy çok heyecanlıyımmm
sonun da bende doğurdum dün:)
nopnormal bi doğum yaptım hikayemi yazcam ama şunu söleyebilirim
ameliyat acısını bilmiorum hayatımda hiçolmadım normal doğumda tabiki acılı ama dün akşama dogru beşte dogurdum
şu an evdeyim duşumu aldım masaya oturdum yemeğimi yedim bebğimi emzirdim çok uykum geldi hazır uymuşken gidip yatcam sonrası gerçekten çok süper:)
ne olursa olsun normal diorum başka bişe demiorum:)
tabi alt taraf harpten çıkmış gibi oluyo birazcık ama olcak o kadar:)
canım çok dolmuşsun sana iyi gelen insanlarla sıkıntılarını paylaşmaya çalış içine atma sakın. benimde kocam çok dırdırcıdır şimdiden onu hazırlamam lazım lohusalıkta bana iyi davranması içinBen bugun iiyice patladim artık kizlar oyle dolmuş ki icim hala da iyi değilim ve bu lohusaliktan falan değil
Bugün doktora gittik çok şükür bebegimde birsey yok 5.gun taramasiydi 6. Gun ama
Benimle eltim ilgilenmisti hastanede cikinca da sagolsun yalnız bırakmadı ama artik bebeğe davranışları kontrolden çıktı resmen ellerini falan hareket ettiriyorum diye çarpaz yapıyordu ayaklarını zorluyordu falan birkac kez uyandım ben 6 cocugu boyle buyuttum dedi yine de uyarıyorum yüzümü eksitiyorum ama yok nafile
Bugun doktora soyledim kirarlar çocuğun orasini burasını dedi bunu ben de biliyorum da anlatamamistim bi de cocugu saatte 1 emzir demelerine rağmen hastanede ben gizli gizli uyandirabiliyordum ancak doktor uyardi saatte 1diye yoksa büyümez 3 saat ne demek dedi ve bunlari esim de duymasina rağmen cikinca ben yengeni sen uyar dedim ve ister istemez ağlayarak söyledim vay sen misin diyen çocuğuma artik kimse karismazmis ben hep agliyormusum hassas misim hastaneden sonra saglik ocağına gittik gidene kadar hickirahickira ben ağladım o söylenmeye devam etti ki dikislerimin acisindan öldüm saglik ocağında ebe çocuğu birak da sen ne haldesin dedi atesim çıkmış sapsariyim
Neyse eve geldik dayanamadım ağlayarak doktorun dediklerini soyledim eltim dedi üzülme kiyamam birsey olmaz insallah falan filan bir daha yapmayalım dikkat edelim ve bu bitti simdi de en son baktim ki ne zaman çocuğun yanına gelse bir öpüyor ki sormayın en son dudaga doğru gördüm ve eşime dedim ama o da artik ne diyelim ki daha diyor
Annem de kv m de yazık birsey olur diye çocuğa doknamiyor hatta ben hayatta dudagina yakin opemem
Çok kötüyüm kizlar hep aklima Londradaki o karanlik odada çektiğim bulantilar agrilar o agrilarla ragmen didinip ders calistigim zamanlar yaptigim yürüyüsler bebeğim için nasıl cabaladigim geliyor ve su hali gördükçe icim içime sigmiyor agliyorum bir başıma
Eşimi cok seviyorum o da ne yapacağını şaşırdı arada kaldi cok nolur bana dua edin Rabbim oğluma sağlık versin o benim canım..
allah yardımcın olsun canım inş. kolay bi doğum olurslm ben geldimm. dr. a gitmiştim bugün. bebeğin suyu azalmış. suyu az olduğu için artık bekleyemeyiz dedi. suyu yeterli olsaydı 41. haftanın sonuna kadar beklerdik dedi. bebek 3500 u biraz geçmiş. o yüzden çatı muayenesi yaptı. çok gerildim ama hiç acımadı. çatın 3500 luk çocuk için müsait dedi.
ama hiç açılmam yokmuş. yarın önce suni sancı deneyecek. annem de suni ile doğurduğu için bir denemek istiyorum. yoksa açılmam yok, bebek kanalda değil. burdaki arkadaşları örnek aldığımda suni denememem lazım ama annemden yola çıkarak bi denemek istiyorum..
annem işten izin alamamış. yarın gene zorlayacak ama sabahtan yanımda olamayacak. o yüzden suniyi denemek istiyorum bi. benim yardımcım destekçim kimse olmayacak
Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
Amin inş.Allah analı babalı büyyütsün.Dilca bebeğini kucağına almış çok şükür darısı başımıza inşallah :)
Ben hic bilmiyorum acilmami var yumusamami, dr hic muayene etmedi persembe ne diyecek bakalim kanala inipinmediginide blmiyirum,oyy gelsinler artik demi ama yaa
Al benden de o kadar hayatım benim bir de 2. Olacak yani. Yok hayatım Haziran bebekleri pek Nazlı çıktı
slm kızlar ben de doğurdum. tam 40 haftayı doldurduğum gün. 16.06.2013 20:10da kızımı dünyaya getirdm. normal doğum yaptım. epidural istiyordum doktor iyi gidiyo açılman dedi yapmadı. çatır çatır dedikleri cinsten doğurdum 3090gr 49 cm minik balımışuan yapışık olarak yaşıyoruz darısı tüm bekleyenlerin başına.
tebrıkler cn umarım gogus yaran cınde sorun cosulurr darıs ı kolay bır dogum la bıse ınslkızlar geçmişi tam bitiremedim ama sohbete dahil olim dedim. Dilca sağolsun benden haber vermiş size 16.06.2013 saat 14.00 da babalar gününde eşime dünyanın en güzel babalar günü hediyesini verdimmeleğim 3330gram 50 cm , epidural normal doğum ile dünyaya geldi, epidural ile normal doğum inanılmaz rahat ve hiç korkulacak bişey değil normal bekleyenlere şiddetle tavsiye ederim. Kızlar gece sancılarım tuttu ama ben 2 cm bile açılmamıştır diyodum çünkü niana benzer hafif kahvemsi bi lekeden başka bişey gelmedi sadece düzenli gelen sancılarım vardı sabaha kadar sabrettim sabah duşumu alıp herkesi kaldırdım hastaneye gittik eşimde muayene olup işe vaktinde yetişmenin derdinde ve bana diyoki şu telefonla uğraşacağına (ben o sırada dilca ile yazışıyorum ) sancı çekiyomuş numarası yap bari sabah sabah bizi hastaneye sürüklüyosun diyo çünkü ben gayet soğukkanlıyım sancı geldimi burnumdan nefes alıp uzunca ağzımdan veriyorum sancıları atlatıyorum hastanede muayene oldum doktor 4 cm açılma var doğum başlamış demezmi hepimiz şok olduk ben dahil , eşim beni öpüyo tabi helal kız sana diyo ben senin canın az en ufak sancıda buraya geldik sanıyodum diyo sen ne dayanıklı çıktın diyo neyse burdan sonrasını doğum hikayemde anlatırım çünkü kızım mızırdanıyo uyanacak galiba emzirmem gerek ama ödüm kopuyo emzirmekten o nasıl bir acıdır tarifi yok burda yazdıklarınızı şuan yaşıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum göğüs koruyucu siparişi de verdim internetten ama nezaman gelir ben nasıl dayancam o gelene kadar
ayy nednekıne acaba yaaaaaa:44:Canı. Bende de durum aynı. Ayak değil resmen toynak :) kasılmaları zaten hiç sorma. Alt tarafa bir baskı yapıyor kasılınca dersin şimdi doğacak. Ama Nazlı kızımın Cansın hanımı. Hiç gelmeye niyeti yok
ohhmıs cnm darısı bıse dua ıle ınsl saglıcakla buyut evladıınııııııııslm kızlar ben de doğurdum. tam 40 haftayı doldurduğum gün. 16.06.2013 20:10da kızımı dünyaya getirdm. normal doğum yaptım. epidural istiyordum doktor iyi gidiyo açılman dedi yapmadı. çatır çatır dedikleri cinsten doğurdum 3090gr 49 cm minik balımışuan yapışık olarak yaşıyoruz darısı tüm bekleyenlerin başına.
ayırlısı ınsl koalyından gelsınler bende dualara balaıdm canım soleyım sanda burda butun sevdamın dedıklerınıde kesıklerıme kattaımmerhaba kızlar ..
dün çatı muayenemi oldum normale müsait dedi dr. normal doğumu bekliyeceğiz dedi. ilaçları kestik artık saatte 6 7 kere kasılmam oluyor ama ağrım sancım yok. zaten 5 temmuza kadar yolu var dedi dr . burda en son ben doğurcam gibi geliohayırlısı olsun tabi sağlıkla gelsinde. şimdi kolay doğum yapmak için yöntemler dualar araştırmaya başladım korkuyorum baya çünkü :18:
maşallah çok yakışıklı oğluşunboşver kv sevmesinler onlar mümkünse zaten
canım kucağına almışsındır inş sağlılkla bebişini
hayırlı olsun bebişin. sağlıklıa büyüsün kuzucuk
canım çok dolmuşsun sana iyi gelen insanlarla sıkıntılarını paylaşmaya çalış içine atma sakın. benimde kocam çok dırdırcıdır şimdiden onu hazırlamam lazım lohusalıkta bana iyi davranması için
allah yardımcın olsun canım inş. kolay bi doğum olur
ben geçmişi okuyana kadar sen bebişini kucağına aldın allah analı babalı büyütsün nazardan korusun
Kizzzz hatlar karisti ben dogurmadim isimler karisti galiba, evet dun tuvaletim var gibi olan bendim ama doguran ben degilim,kizz bugun kardesimde beni aramis abla dogurmussun komsular soyledi dedi, yok artik dedim icinizemi dogdu ne bugun doguracakmiyim acaba duruunn ben bi kuafore gideyim barii
bende böyle bir doğum istiyorum...kızlar geçmişi tam bitiremedim ama sohbete dahil olim dedim. Dilca sağolsun benden haber vermiş size 16.06.2013 saat 14.00 da babalar gününde eşime dünyanın en güzel babalar günü hediyesini verdimmeleğim 3330gram 50 cm , epidural normal doğum ile dünyaya geldi, epidural ile normal doğum inanılmaz rahat ve hiç korkulacak bişey değil normal bekleyenlere şiddetle tavsiye ederim. Kızlar gece sancılarım tuttu ama ben 2 cm bile açılmamıştır diyodum çünkü niana benzer hafif kahvemsi bi lekeden başka bişey gelmedi sadece düzenli gelen sancılarım vardı sabaha kadar sabrettim sabah duşumu alıp herkesi kaldırdım hastaneye gittik eşimde muayene olup işe vaktinde yetişmenin derdinde ve bana diyoki şu telefonla uğraşacağına (ben o sırada dilca ile yazışıyorum ) sancı çekiyomuş numarası yap bari sabah sabah bizi hastaneye sürüklüyosun diyo çünkü ben gayet soğukkanlıyım sancı geldimi burnumdan nefes alıp uzunca ağzımdan veriyorum sancıları atlatıyorum hastanede muayene oldum doktor 4 cm açılma var doğum başlamış demezmi hepimiz şok olduk ben dahil , eşim beni öpüyo tabi helal kız sana diyo ben senin canın az en ufak sancıda buraya geldik sanıyodum diyo sen ne dayanıklı çıktın diyo neyse burdan sonrasını doğum hikayemde anlatırım çünkü kızım mızırdanıyo uyanacak galiba emzirmem gerek ama ödüm kopuyo emzirmekten o nasıl bir acıdır tarifi yok burda yazdıklarınızı şuan yaşıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum göğüs koruyucu siparişi de verdim internetten ama nezaman gelir ben nasıl dayancam o gelene kadar
kralkaya biz ne zaman dogurcaz yaaa
bende hic belirti yok karnim buyumese hamile olduumu bile anlamicam ya
Herkesten sizi haberdar ettim kendimi yazmaya bi türlü vakit bulanadım
Kızlar bebek dönmedi maalesef
YArın sabahtan sezeryana giriyorum
Dualarınıza ihtiyacım var
Lütfen esirgemeyin :26:
Çok heyecanlıyım
korkuyorum
hala genel mi spinal mi olsam ona karar veremedim
canım çok özel değilse acaba yaşını merak ettimİltifat etmişsin acemiperi
Öğrendiğim herşeyi araştırarak okuyarak sonrada deneyip uygulayarak öğreniyorum. Yoksa benimde sizden farkım yok acemilik konusunda. Bide genellikle pozitif biriyimdir. 5 kez düşükten sonra bu yaşta doktorum bile bana inanmazken ben yılmadım. Çokta inatçıyımdır. Ama burada yazdıkların aslında benimde yaşadığım şeyler. Benim oğlumda yaklaşık 1 hatta 2 saat boyunca emiyor işiyor yine emiyor kakasını yapıyor yine emiyor yani o kadar komikki eşim dalga geçmeye başladı. Benim memeler hep dışarda:)))))
Aynı şeyi gece kalktığındada yapıyor. Bugün ilk doktor kontrolumuz vardı hemen sordum doktora hayata uyum sağlamaya çalışıyor hepsi düzene girecek sabır dedii. Bu arada nasıl bir biberon kullandın oda önemli. Anne memesini bıraktırmayanlar var gerçi ben henüz hiç kullanmadım ahkam kesmiim ama o konuyu bir araştır istersen. Bildiğim kadarıyla sütün zor gelmesi gerekirmişki biberonu sevmesin. Yani deliği çok küçük olmalıymış. Yorulma konusundada yalnız değilsin bende çok yorgunum dün geceden beri başım zonkladı şimdi yine duş aldım rahatladım ama gözlerim çok ağrıyor hala. Ama hepsinin geçici olduğunu düşünüp kendimi rahatlatıyorum. Bugün ben çalışmayada başladım. Ofis biraz soğuktu oğluş üşüdü baya birde heryere işedi biraz olaylı bir gün geçirdik ama atlattık bunada alışıcaz sonuçta başka yolu yok. Göbeğimiz düştü sünnet yerimiz iyileşti yavaş yavaş alışıyoruz dünya hayatına. Zamanla hepsi geçecek. Hatta kim bilir bugünleri özlücez. Bugün birde çok genzine kaçma olayı eklendi. Oda gaz yapıyor. Herşeyi deniyorum doğru pozisyonu bulayım genzine kaçmasın diye:))
Herşeyden önce bize muhtaç aciz bir canlı getirdik dünyaya. Allah'ın bir hediyesi emaneti. Bizim çok güçlü olmamız lazım. Onun ihtiyaçlarını bizden başka kimse karşılayamaz. Anneyiz biz. Kahramanız biz. vazgeçilemeyeniz. Cennet bizim ayaklarımızın altında. Ne olursa olsun üstesinden gelicez. Sakin olalım sabırlı olalım. Keşke biraz genç olsaydım ama bunada şükür en azından sağlıklıyım. Doktorum en fazla 2-3 ay sonra hepsi düzelir merak etme dedi. Bu arada bebeğe ilk 4 ay asla su verilmemeliymiş çünkü böbrekleri doğru çalışmadığı için beyinde su toplanmasına neden olurmuş çok tehlikeliymiş. Bilgin olsun. Kendine ve cennet kokulu oğluna iyi bak.
canım bizimkide ilk bir kaç gün bağırdı ağladı altını değişirken üstünü değiştirirken şimdi daha iyiyiz..Yok kizlar altini acmadan önce iyice karnini doyuruyorum gazini da cikarip alt degistirme minderine yatiriyorum tam soymaya basliyorum agliyor.. Baslar da bende üsüyormu acaba diye düsündüm ama hastane de özel altini degistirirken havadan sicaklik veren bir alet var tükcesini bilemedim simdi onun altinda bile agliyordu.. Suan burda hava sicakligi 37 derece zaten aksine terliyor sanki bebek göbegi de hala düsmedigi icin boynunun altini falan sürekli yumusak bir havluyu islatip siliyorum.. Ilk alti hafta cok gerek olmadikta bebekte nemli bezi tavsiye etmiyorlar zaten cok cabuk pisik yapabiliyormus..
Epey sütüme taktı kafayı ka.validem daha doğum yapalı 2 gün olmuş
Bana senin durumun gibi olanlar pompayla sağıp dolaba koyuyor sendende gele gele 2 damla süt geldi dedi bana
Canım sıkıldı baya snaki ben bilerek mi yapıyorum.Allahın şefkat tokatı işte
O esnada doktorum geldi Merve ruh halin nasıl diye sordu.Bakın Lohusalık şöyle şöyle diye zor yanlarını anlattı
Bu lafım sana diyerek eşime döndü.Ondan sonrada sakın süte laf söylemeyin bu lafımda siz annelere dedi
Merve sana baskı yapıyorlar mı açıkça söyle dedi doktorum bende k.validem böyle böyle dedi diye ispiyonladım onu
Oda tekrar uyardı.O esnada annemde gözlerini berertmiş bana bakıyordu kaş göz işareti yapıp sus diyordu
Banane ne susacağım ya o susuyor mu ki ohh sefam olsunn
Bebeğim 8 günlük oldu ve ben onun gazını çıkaramıyorum:18: Emziriyorum hemen omuzumun üzerine koyuyorum sırtına vuruyorum poposuna vuruyorum, sırtına masaj yapıyorum olmuyor. Bazen oluyor oda çok nadir. İnternetten videolar izledim ama yokŞimdiden gaz şurubu vermek istemiyorum. Bol bol rezene içiyorum gaz yapmasın diye bulgur tahıl yemiyorum. Sizin öneriniz var mı ?
kızlar çok önemli bilgilerle gelmiş bulunmaktayım
dün telefonda arkadasımda konuşuyordum, oğlumun yaşadıgı sancı sıkıntısından falan bahsettim, oda bana ablasınında aynı sorunları yaşadıgını aile dostu emekli bir uzman doktor tanıdıklarının oldugundan bahsetti. bu uzman doktor ablasına birkaç saat ne yapması gerektigini anlatıp uygulamalı olarak göstermiş ve sancı sıkıntısı ortadan kalkmış
tabi ben bunu duyunca başladım baskı yapıp ablana söyle benide götürsün o doktorla tanıştırsın demeye
baskılarım sonuç verdi ve bugun o doktorun evine gittik oğluşumlakoşuyolunda oturuyormuş.
söylediklerini aynen yazıyorum..
birincisi gittigimizdede sancısı vardı oğlumun ıkınıp sıkılıyordu, doktor baya yaşlıydı..
altını açıp poposuna çubuk gibi bişi soktu hafiff yuvarlak 1-2 hareket yaptı oğlum içinde nekadar kaka varsa hepsini çıkardı,
benim gözler faltaşı gibi açıldı tabiirahatladı,şimdi bakabiliriz dedi...
öncelikle emzirmeden önce bebegi kucagımıza alıp mutlaka gaz çıkarır gibi sadece sırtına aynı tempoda vurmalıymışız.
5 dakika sonra emzirmeye başlamalıymışız. bazen bebek çok aç oldugunda agzını açıp gögsü kapmaya çalışırsa ve bulması zaman alırsa hemen gögsü agzından çek ve tekrar sırtını sıvazla, o esnada hava yutuyor çünkü dedi.
püf nokta işe bebegi aynı anda 2 gögüsten emzirmemekmiş.meseal bebek acıktı tek gögüsle 15-20 dakika emmesi demek %95 doydugu anlamına gelir dedi.
tekrar uyudu tekrar uyandı bu kez diger gögüsü 15-20 dakika emmesi gerekirmiş. aynı anda kesinlikle 2 gögüsden süt verme, çünkü gögüse dolan sütün ilk gelen sıvısı yağlı ve doyurucudur, arkasından gelen ise karbonhidrat barındırır, sen eger 2 gögüsden emzirirsen yaglı ve gazlı süt vermiş olursun dedi.
15-20 dakika emdi, tekrar sırtına aynı tempoda vurmaya başlayıp gazını çıkart dedi.
eger bebek aglamaya devam ediyorsa gazı çıkarır pozisyonda kucagında sıkıca tut ve susana kadar sırtına vurmaya devam et dedi..
bunları anlatırken aynı zmanda emirin üzerinde gösterdi ve gerçekten emir aglarken uyumaya başladı
birde bebekleri sıcakta tutmayın vücutları su kaybettigi içinde zorlanıyorlar dedi.
bakalım az önce eve geldik uygulamaya başladım ama bakalım inş olumlu sonuçlar alırız
canım bu çok eski bir yöntem hatta ateş ölçerin ucuyla ya da pamuklu kulak çubuğuyla
yaparlar ben denemedim ama
ablamın bu yöntemle oğluna çok kaka ve gaz çıkarttığı olmuştur
popoyu biraz uyarmak gerekiyor
kızlar bu arada ben hamileyken ultrasonda doktorun gördügü kadarıyla doktor bebegimin böbreginin bir tanesinin büyük oldugunu söylemişti.ve biri büyüme yapıyo demişti bu durum aynısı minikuşta yani minikuşun bebegindede vardı acaba ondan haberiniz varmı .biz dün doktora gittik ultrason cekildi bebegime tahiller yapıldı ve büyümenin küçlldügünü ikisininde normal boyutta oldugunu söylediler ayy nasıl sevindim bilemezsiniz son 2 ayda hamileligimde hep aglamıştım allahıma şükürler olsunki oglumun adının hürmetine saglık sorunu tertemiz çıktı .aynı durumda olan adını hatırlayamadıgım 2 kişi daha vardı sakın sizde korkup endişelenmeyin allahın izniyle kendiliginden küçülüyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?