Ayy ne güzel ya. Benim 3 cm açılana kadar neler çektim neler.Böyle kadınlara bayılıyorum. İnşlh doğumunda çok güzel geçer.
Canım ben 2 günde kendime geldim. Bebeğimin altını değiştirdim. Ağrıların oluyor tabiki ama ağrı kesici alınca rahatlıyorsun. Benim tavsiyem yanında bağırsaklarını çalıştıracak çaylar götür. Ben çok eksikliğini hissettim. Bide rezene çayı götür sütüm gelsin diye götürmüştüm içiyordum bol bol. Sezeryan sonrası ne kadar çok yürüyüş yaparsan o kadar çabuk toparlanırsın.
Lavmanı kendin yapman zor olmaz mı? Birinin yardım etmesi gerekiyor. İnsan utanıyor ama mecburr
benım ıcımede esımın ıcnede 25 haırandan sonra er an gelır dıye doguyor ya hayırlısı bakalım kısmetımızde ne varsa artıkk
yok canım temmuzu nıe beklıcenngelır senn melegınde o vaktece ınslll
rabbım hayırlı evlat etsın ınsll dua ıleeeeeeeee
ALLAH kolaylık versın cnm lavmanı ılac olarakmı verdı dr evde yapacagım dedınyaa anlamadım yoks abıtkısel bır ılacmı kullnacaksınn:44:
heh tamm canımmcanım doktor yazdı bız eczaneden aldık
krem gıbı duruyor
evde popodan sıkıyosun ucunda bı aparat var
anammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmMerhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
ah canım seni çok iyi anlıyorum..bir gün k.validenin eline kalmıştım ben de, aynı şeyler işte..o dikişleri acıta acıta ağlamaların acısını hayatım boyunca unutmam..dinleme kimseyi, ayıp olmasın diye de laf etmemezlik yapma. Çocuk senin çocuğun nasıl istersen öyle yap ve bunu da söyle. Eşin de geriye kalanlar da zamanla anlarlarBen bugun iiyice patladim artık kizlar oyle dolmuş ki icim hala da iyi değilim ve bu lohusaliktan falan değil
Bugün doktora gittik çok şükür bebegimde birsey yok 5.gun taramasiydi 6. Gun ama
Benimle eltim ilgilenmisti hastanede cikinca da sagolsun yalnız bırakmadı ama artik bebeğe davranışları kontrolden çıktı resmen ellerini falan hareket ettiriyorum diye çarpaz yapıyordu ayaklarını zorluyordu falan birkac kez uyandım ben 6 cocugu boyle buyuttum dedi yine de uyarıyorum yüzümü eksitiyorum ama yok nafile
Bugun doktora soyledim kirarlar çocuğun orasini burasını dedi bunu ben de biliyorum da anlatamamistim bi de cocugu saatte 1 emzir demelerine rağmen hastanede ben gizli gizli uyandirabiliyordum ancak doktor uyardi saatte 1diye yoksa büyümez 3 saat ne demek dedi ve bunlari esim de duymasina rağmen cikinca ben yengeni sen uyar dedim ve ister istemez ağlayarak söyledim vay sen misin diyen çocuğuma artik kimse karismazmis ben hep agliyormusum hassas misim hastaneden sonra saglik ocağına gittik gidene kadar hickirahickira ben ağladım o söylenmeye devam etti ki dikislerimin acisindan öldüm saglik ocağında ebe çocuğu birak da sen ne haldesin dedi atesim çıkmış sapsariyim
Neyse eve geldik dayanamadım ağlayarak doktorun dediklerini soyledim eltim dedi üzülme kiyamam birsey olmaz insallah falan filan bir daha yapmayalım dikkat edelim ve bu bitti simdi de en son baktim ki ne zaman çocuğun yanına gelse bir öpüyor ki sormayın en son dudaga doğru gördüm ve eşime dedim ama o da artik ne diyelim ki daha diyor
Annem de kv m de yazık birsey olur diye çocuğa doknamiyor hatta ben hayatta dudagina yakin opemem
Çok kötüyüm kizlar hep aklima Londradaki o karanlik odada çektiğim bulantilar agrilar o agrilarla ragmen didinip ders calistigim zamanlar yaptigim yürüyüsler bebeğim için nasıl cabaladigim geliyor ve su hali gördükçe icim içime sigmiyor agliyorum bir başıma
Eşimi cok seviyorum o da ne yapacağını şaşırdı arada kaldi cok nolur bana dua edin Rabbim oğluma sağlık versin o benim canım..
sakin ol canım, normal birkaç gün böyle. İnan ki gelecek. Sağmayı da deneyebilirsin. Bebiş henüz zayıf çekiyordur sağınca ben çok faydasını görmüştüm.kızlar doğumumun üstünden tam 1.5 gün geçti normal yaptım ama sütüm gelmiyo
bebişi sürekli emziriorum ağlayınca artık çay kaşığıyla mama veriorum
duş aldım humana çayı içiorum bugün spğan yedim bulgur yedim petibör yedim lohusa şerbeti içtim deli gibi su içiorum napim başka?
bişi diyin.....
ben aynı gün yemiştim ama bilmiyorum bünyeden bünyeye değişir mikızlar sezeryandan cıkınca normal yemek yemeye ne zaman başladınız
doktor benden et suyu ve kayısı kompostosu istedi sadece.
ne zaman yemek yıyebılırım?
Yaşımı merak edenler olmuş. Eylül'de 40 olucam
Çalıştığım için buraya fazla giremiyorum. Doğum yapanları tebrik ederim. Bekleyenlerede sabır ve kolaylık diliyorum. Biz oğlumla 24 saat hayatın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Gazımızda sancımızda olsa idare ediyoruz. Bugün bir yandan bilgisayarda iş yaptım bir yandan oğlum kucağımdaydı sürekli. Zor oluyor ama yinede zevk alıyorum. Herşeye değer. İnşallah hepimizin bol bol sütümüz olur ve bebeklerimizin gazı sancısı olmaz. Bol bol dua edelim. Kendinize ve meleklerinize iyi bakın. Sevgiler.
ne guzel bende umarım senın gıbı hemen toparlanırım. doktor bana kayısı kompostosu getır dedı. ama ben yınede çay alayım. bırde neskafe önerdı. helba nın lactabol dıye suya karıştırılan sütün hemen gelmesını saglayan bır sey söyledı aldık. rezenede atayım cantama.. amelıyattan cıkınca cok agrın varmıydı? ne zmn normal yeme duzenıne gectın ? sen lavmanı ne zmn yapmıştın ?
ayy ne cok sordum demıı?
maşallah oğluşunaa, ne tatlı öyle cingöz cingöz de bakıyortosunumu yıkadık teyzeleri ve sıcaktan her yeri isilik olmuş.artık zıbın takımını atmanaın zamanının geldigini düşündük ve artık kısa kol giymeye şuan itibari ile gectik inşallah üşümez ama çok sıcak heleki istanbul nemi
maşallah oğluşunaa, ne tatlı öyle cingöz cingöz de bakıyoro sıcak konusu bizde de pek olay oldu. Annemle eşim kat kat giydirip heryeri kapattılar. Çocuk ter içinde, sürekli ağlıyor..İki doktor da terletmeyin dedi ama gelen misafirler olanca bilmişlikleri ile üşütmeyin dedi durdu. Çocuğun havale geçirmesinden korkar olmuştum. Dün doktor kontrolü vardı. Özellikle eşim yanımdayken sordum;
Bebeklerin oda sıcaklığı önemli, 25'i geçmemeliymiş. Penceleri kapattığımızı duyunca doktor garip garip baktı bize, öyle şey olur mu açın tabi dedi. Serinliğin zararı olmaz faydası olur, balkona bile çıkarın yalnız çok sıcakta kalmasın. Sıcak zararlı dedi. Kısa kollu body giydirin sadece öyle kat kat giydirmeyin diye de ekledi. Bugün evimiz efil efil esiyor çok güzel
kızlar sezeryandan cıkınca normal yemek yemeye ne zaman başladınız
doktor benden et suyu ve kayısı kompostosu istedi sadece.
ne zaman yemek yıyebılırım?
merhaba guzel anneler ve anne adayları ,
yarın saat 11 de spinal sezeryana giricem.
cok heyecanlyım. Eşimin ve benim ailem geldi.
evde hafif bir bayram havası var. Herkes heyecanlı.
Ailemide görememiştim özlemişim.
Umarım kızım sağlıkla dunyaya gelır ve bende kendımı hemen toparlarım.
süt sorunu, lohusalık başlayacak farkındayım. dogumdan 10 gun sorada annemler evımı taşıyacak
umarım hersey yolunda gıder
bana ne tavsıye edersınız sezeryan sonrası ıcın
doktorum gece saat 11 de evde kendın lavman yap 12 de kahvaltılık atıştır sonra bırsey yemen yasak dedı
sezeryan olan anneler ne zmn toparlandnız
amelıyat sonrası nasıldı
dua edın ne olur benım ve kızım ıcın
cıktıkdan sonra bende fırsat buldugumda sıze yazacagım..
bgne kdr yanımda oldugunuz ıcınde teşekkurler...
aa olmaz olur mu gaz 15günden önce, bal gibi de oluyor..mutlaka çıkarın gazı canım. Ağladıkça emzir,emzirirken uyumasın diye sürekli dürt ayağını gıdıkla, kulak memesini oyna, çenesinin altını dürt,yanağını okşa...Bizim ilk haftamız böyle geçmişti, zorla zorla besledik şimdi düzene girdi şükür ama gaz ikinci üçüncü günden beri var ve hala var yani..bak gaz için şöyle bir tutuş bulduk bizimkine çok iyi geldi;bizimde bugün 3.günümüz.Denizim sürekli uyuyoruyandırıp emzirmeye çalışıyordum dün gece, bu sabaha karşı işler çığrından çıktı ağlamaktan mahvoluyor ne yapacağımı da bilemedim öle yatırdım tekrar.saat 9 gibi pompayla süt sağdım verdim bu saat oldu onunla idare ediyor, hala uyuyor, mememide almıyor.dün dr gazı olması için çok erken dedi 15 günden önce pek gaz problemi olmazmış ama bizim var gazımız.ben beceremiyorum, eşim çıkarıyor yapabildiği kadar.
göğüslerim taş gibi oldu benimde aynı şekilde dikişlerim acıyor ve belim kuyruk sokumum of ki ofomirilik eğriliğim var oda tuz biber.ne dertlendim ya kendimden sıkıldım
kurban olurum iyi olsunda uyusun ben kokusunu duymasamda olur...
tatlım hiç korkma
bir kere ameliyat çok rahat geçecek, tadını çıkar, yavrunu kucakla, bol bol foto çekin doğum fotoğrafçısı yoksa
ameliyat sonrası hemen emziricen zaten, sütün gelmezse de korkma, hiç bakma bile ne geliyor diye, ilk gün bikaç damla sarı yeşil ilk ağız sütü gelse yeter, bebişe şifa niyetine çok faydalı.
birkaç saat sonra ağrılarım olmuştu benim, iğne istedim yaptılar aklında bulunsun
9da sezeryan oldum 14:00te su içmeme 16:00da da yemek yememe izin verildi. ama ben hasteneden çıkana kadar bizim getirdiklerimizin dışında hiçbişey yemiceksin dendi. yani cumartesi sabah sezeryan oldum pazartesi akşamüstüne kadar onlar ne verdiyse onu yedim. aralarda sürahi sürahi kayısı hoşafı ve humana çayı getirdiler onu içtim, hiç katı bişey yoktu ilk gün sadece tuzsuz çorba... sezeryandan 8 saat sonra yürüttüler. 20 saat sonra da sondayı çıkardılar. yürümeye başladıktan sonra bebeğin başında durmaya falan çalıştım emzirmenin haricinde ilgilenmeye çalıştım. ayakta durmak ilk gün zor olabilir, sakın korkma eğer öyle olursa... tüm acılar eğer çekersen ki umarım olmaz geçip gidecek hiç kafana takma. bebeğine odaklan. yaşadığın her dakikanın tadını çıkar.
bizimki bi de hapşırıp duruyordu, onu da araştırdım bebekler üşüdükleri için değil brunları hassas olduğundan hapşırırmış, çene titremeleri de üşümeden değil ,refleks zaten. Bebeğin üşümesini ayaklar ve ellerden değil karın ve sırttan bakmak gerekliymiş çünkü ayasklar eller dolaşım tam oturmadığından hep soğuk...Kim ister miniği hasta olsun ama ter de hasta eder canım..Terliyorsa azalt ama anneler bilir yavrusunu gerekli görüyorsan belki de gereklidir..Ya bende çok giydiriyorum. Ne bilim ödüm kopuyor üşütüp hasta edecem diye. Bu huyumdan wazgeçmeliyim.
tatlım hiç korkma
bir kere ameliyat çok rahat geçecek, tadını çıkar, yavrunu kucakla, bol bol foto çekin doğum fotoğrafçısı yoksa
ameliyat sonrası hemen emziricen zaten, sütün gelmezse de korkma, hiç bakma bile ne geliyor diye, ilk gün bikaç damla sarı yeşil ilk ağız sütü gelse yeter, bebişe şifa niyetine çok faydalı.
birkaç saat sonra ağrılarım olmuştu benim, iğne istedim yaptılar aklında bulunsun
9da sezeryan oldum 14:00te su içmeme 16:00da da yemek yememe izin verildi. ama ben hasteneden çıkana kadar bizim getirdiklerimizin dışında hiçbişey yemiceksin dendi. yani cumartesi sabah sezeryan oldum pazartesi akşamüstüne kadar onlar ne verdiyse onu yedim. aralarda sürahi sürahi kayısı hoşafı ve humana çayı getirdiler onu içtim, hiç katı bişey yoktu ilk gün sadece tuzsuz çorba... sezeryandan 8 saat sonra yürüttüler. 20 saat sonra da sondayı çıkardılar. yürümeye başladıktan sonra bebeğin başında durmaya falan çalıştım emzirmenin haricinde ilgilenmeye çalıştım. ayakta durmak ilk gün zor olabilir, sakın korkma eğer öyle olursa... tüm acılar eğer çekersen ki umarım olmaz geçip gidecek hiç kafana takma. bebeğine odaklan. yaşadığın her dakikanın tadını çıkar.
20 saatmi sonda durdu sende valal bnm 5 saat sonra fln çıkardılr uyuşkluğum gitmeye yakın hatta çıakrırken bile acır sanıyrdm fazla hissetmedm az acır dendi..o derece yani..humana çayı bana vermdlr valal öle şylr sadece süt ve bisküvi yedm ben onu getirdilr..vişne suyu iç dedi içtm birz öyle..
Bende öyle sonda falan takılmadı şaşırdımDoğumhanede iki kere 1 er saat ara ile sonda ile idrarımı aldılar. Aldıktan sonra çıkardılar.
kızlarr bende oğlumu ince giydiremiyorum bugün babasıyla yıkadıkönce içine kolsuz ince cıtcıtlı badi üzerinede uzun kollu ve ayaklı kıyafetler giydiriyorum bide içine corap giydiriyorum sağlık ocagındaki drum öle dedi... haftaya 1 aylık olucaz dr kontrolumuz var bakalım dr ne diyecek.... birsürü kısa bacaklı kısa kollu tulum almıstım giydiremiyorum
Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
slm kizlar benim icin dua eden etmeyen herkese tesekkur ederim gecmisi okuyamadim biz cok sukur iyiyiz benim biraz agrilarim yalniz henuz sutum gelmedi insallah oda gelir var kizim 3,100 gr 50 cm geride kalanlarada hayirli dogumlar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?