2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

ne guzel bende umarım senın gıbı hemen toparlanırım. doktor bana kayısı kompostosu getır dedı. ama ben yınede çay alayım. bırde neskafe önerdı. helba nın lactabol dıye suya karıştırılan sütün hemen gelmesını saglayan bır sey söyledı aldık. rezenede atayım cantama.. amelıyattan cıkınca cok agrın varmıydı? ne zmn normal yeme duzenıne gectın ? sen lavmanı ne zmn yapmıştın ?
ayy ne cok sordum demıı?

canım doktor yazdı bız eczaneden aldık
krem gıbı duruyor
evde popodan sıkıyosun ucunda bı aparat var

Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilo dogdu

anammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
rezenecıgımmmmmmmmmmmmmmmmmmm
tebrıkler ederım ınsll korktugunuz sey olmamıstırrrr dun senı dedim hattta ates topıgınde baktım lısteye senın altında ben varım gerıdonusumde dogum yaptı cunkuuuu
ve sende acıl sezercık olmsuusn foto ısterımm ona gore bakkk AYY Ku
RBAN OLURUM ONU YARADAN a ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cok sevındım canım benım dua ıle ınsllll saglıcakla buyuk evladınııı

ah canım seni çok iyi anlıyorum..bir gün k.validenin eline kalmıştım ben de, aynı şeyler işte..o dikişleri acıta acıta ağlamaların acısını hayatım boyunca unutmam..dinleme kimseyi, ayıp olmasın diye de laf etmemezlik yapma. Çocuk senin çocuğun nasıl istersen öyle yap ve bunu da söyle. Eşin de geriye kalanlar da zamanla anlarlar

sakin ol canım, normal birkaç gün böyle. İnan ki gelecek. Sağmayı da deneyebilirsin. Bebiş henüz zayıf çekiyordur sağınca ben çok faydasını görmüştüm.

kızlar sezeryandan cıkınca normal yemek yemeye ne zaman başladınız
doktor benden et suyu ve kayısı kompostosu istedi sadece.
ne zaman yemek yıyebılırım?
ben aynı gün yemiştim ama bilmiyorum bünyeden bünyeye değişir mi

gaz yapıcı şeylr yeme fazla ben yemyrm ..yada tane kimyon kaynat iç bi bardak sen her akşam yemek sonrası..1-2 çay kaşığıda bebeğe içir..gazı filn olmaz sütte yapıyr ben başladm faydası var..rezene de içeblrsn..

Ben hala normal yeme düzenine geçemedim biraz korkuyorum. Bağırsak problemim war zaten az çalışıyorlardı hepten iptal oldular Katı besinler yemiyorum. Ekmek tüketmiyorum. Bol su ve sıvı yemekler. Ama benim bağırsak problemim olduğu için böyle bugün 9. günüm. Banada çay yazdı doktorum. Suya karıştırıp içiyorum balık yemi gibi Gerçekten çok işe yaradı Ben lavmanı hastaneye yatışta yaptım. İlkin suni sancı verdiler. 20 dk sonra lavman yaptılar. Bebek rahat kanala insin diye. Ameliyattan çıkınca dikiş yerimde ve nedense çatlaklarımda accayip bir yanma wardı. 10 dk sonra ağrı kesici verdiler hepsi geçti. Zaten 8 saatte bir ağrı kesici iğne yapıyorlar bişey hissetmiyorsun.

Son düzenleme:
maşallah oğluşunaa, ne tatlı öyle cingöz cingöz de bakıyor o sıcak konusu bizde de pek olay oldu. Annemle eşim kat kat giydirip heryeri kapattılar. Çocuk ter içinde, sürekli ağlıyor..İki doktor da terletmeyin dedi ama gelen misafirler olanca bilmişlikleri ile üşütmeyin dedi durdu. Çocuğun havale geçirmesinden korkar olmuştum. Dün doktor kontrolü vardı. Özellikle eşim yanımdayken sordum;
Bebeklerin oda sıcaklığı önemli, 25'i geçmemeliymiş. Penceleri kapattığımızı duyunca doktor garip garip baktı bize, öyle şey olur mu açın tabi dedi. Serinliğin zararı olmaz faydası olur, balkona bile çıkarın yalnız çok sıcakta kalmasın. Sıcak zararlı dedi. Kısa kollu body giydirin sadece öyle kat kat giydirmeyin diye de ekledi. Bugün evimiz efil efil esiyor çok güzel

Ya bende çok giydiriyorum. Ne bilim ödüm kopuyor üşütüp hasta edecem diye. Bu huyumdan wazgeçmeliyim.

kızlar sezeryandan cıkınca normal yemek yemeye ne zaman başladınız
doktor benden et suyu ve kayısı kompostosu istedi sadece.
ne zaman yemek yıyebılırım?

valla cnm ben hala korkuyrm normel yemektn bağırsakalr anca oturuyr heralde..oğlumda sancılanınca herşy yemektn çekinyrm açıkçası nerdeyse aç dolanıyrm yani düşün artık..aam yavş yavaş ye bana doktr kabakla fln yumuşk yemeklrle başla dedi patlıcn ıspank vs..kayısı gaz yapmazmı bnm doktr vişne suyu içirmşti..1 hafatdn sonra başla yemeğe herşye..ama mutlaka bitki tükt tane kimyon kaynat akşam yemek sonrası bir bardak sen iç 1 çay kaşığıda bebeğe içir.kimyon süt yapar ve gazı filn alır diyorlr kullananlr ben henüz başlamdm dün aldırıdm kimyonu başlicm ama onu antiibiyotk gibi 6 ay boyunca iç diyolr..belrli saatte her zamn bakalım artık başlicm bende herşy yemeğe yter artık aç aç dolanıyrm:)deniycz artık..

tatlım hiç korkma
bir kere ameliyat çok rahat geçecek, tadını çıkar, yavrunu kucakla, bol bol foto çekin doğum fotoğrafçısı yoksa
ameliyat sonrası hemen emziricen zaten, sütün gelmezse de korkma, hiç bakma bile ne geliyor diye, ilk gün bikaç damla sarı yeşil ilk ağız sütü gelse yeter, bebişe şifa niyetine çok faydalı.
birkaç saat sonra ağrılarım olmuştu benim, iğne istedim yaptılar aklında bulunsun
9da sezeryan oldum 14:00te su içmeme 16:00da da yemek yememe izin verildi. ama ben hasteneden çıkana kadar bizim getirdiklerimizin dışında hiçbişey yemiceksin dendi. yani cumartesi sabah sezeryan oldum pazartesi akşamüstüne kadar onlar ne verdiyse onu yedim. aralarda sürahi sürahi kayısı hoşafı ve humana çayı getirdiler onu içtim, hiç katı bişey yoktu ilk gün sadece tuzsuz çorba... sezeryandan 8 saat sonra yürüttüler. 20 saat sonra da sondayı çıkardılar. yürümeye başladıktan sonra bebeğin başında durmaya falan çalıştım emzirmenin haricinde ilgilenmeye çalıştım. ayakta durmak ilk gün zor olabilir, sakın korkma eğer öyle olursa... tüm acılar eğer çekersen ki umarım olmaz geçip gidecek hiç kafana takma. bebeğine odaklan. yaşadığın her dakikanın tadını çıkar.

aa olmaz olur mu gaz 15günden önce, bal gibi de oluyor..mutlaka çıkarın gazı canım. Ağladıkça emzir,emzirirken uyumasın diye sürekli dürt ayağını gıdıkla, kulak memesini oyna, çenesinin altını dürt,yanağını okşa...Bizim ilk haftamız böyle geçmişti, zorla zorla besledik şimdi düzene girdi şükür ama gaz ikinci üçüncü günden beri var ve hala var yani..bak gaz için şöyle bir tutuş bulduk bizimkine çok iyi geldi;

Eklentiler

• $indir.webp
    2,5 KB · Görüntüleme: 43

20 saatmi sonda durdu sende valal bnm 5 saat sonra fln çıkardılr uyuşkluğum gitmeye yakın hatta çıakrırken bile acır sanıyrdm fazla hissetmedm az acır dendi..o derece yani..humana çayı bana vermdlr valal öle şylr sadece süt ve bisküvi yedm ben onu getirdilr..vişne suyu iç dedi içtm birz öyle..

Ya bende çok giydiriyorum. Ne bilim ödüm kopuyor üşütüp hasta edecem diye. Bu huyumdan wazgeçmeliyim.
bizimki bi de hapşırıp duruyordu, onu da araştırdım bebekler üşüdükleri için değil brunları hassas olduğundan hapşırırmış, çene titremeleri de üşümeden değil ,refleks zaten. Bebeğin üşümesini ayaklar ve ellerden değil karın ve sırttan bakmak gerekliymiş çünkü ayasklar eller dolaşım tam oturmadığından hep soğuk...Kim ister miniği hasta olsun ama ter de hasta eder canım..Terliyorsa azalt ama anneler bilir yavrusunu gerekli görüyorsan belki de gereklidir..

Bende öyle sonda falan takılmadı şaşırdım Doğumhanede iki kere 1 er saat ara ile sonda ile idrarımı aldılar. Aldıktan sonra çıkardılar.

kızlarr bende oğlumu ince giydiremiyorum bugün babasıyla yıkadıkönce içine kolsuz ince cıtcıtlı badi üzerinede uzun kollu ve ayaklı kıyafetler giydiriyorum bide içine corap giydiriyorum sağlık ocagındaki drum öle dedi... haftaya 1 aylık olucaz dr kontrolumuz var bakalım dr ne diyecek.... birsürü kısa bacaklı kısa kollu tulum almıstım giydiremiyorum

evet ya o çişli torbayı bi yerime bağlıyorlardı onunla yürüyordum hastanenin koridorlarında deli gibi :))

Bende öyle sonda falan takılmadı şaşırdım Doğumhanede iki kere 1 er saat ara ile sonda ile idrarımı aldılar. Aldıktan sonra çıkardılar.

ben de ilk duyduğumda dehşete düşmüştüm ama başa gelen çekildi valla

ben de içine kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu giydiriyorum ayağına da çorap ilk bir ay vucutlarının ısısını ayarlamayı öğrenirlermiş demişlerdi bana da hastanede. orda da öyle giydirdiler...

slm kizlar benim icin dua eden etmeyen herkese tesekkur ederim gecmisi okuyamadim biz cok sukur iyiyiz benim biraz agrilarim yalniz henuz sutum gelmedi insallah oda gelir var kizim 3,100 gr 50 cm geride kalanlarada hayirli dogumlar diliyorum

kızlar gözünüzaydın.allah uzun ömür versin evlatlarınıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…