Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
bende sezeryan oldum.ilk hafta hiç sütüm yoktu.mama verdik hep aç kalmasın bebiş diye.şimdi 11.gündeyim sütüm iyi.sağıp dolaba atacak kadar değil ama bebeğe yetiyo rahatlıkla.bol su iç.ben günde 4 litreye yakın içiyorum.öğlen yemeğide bulgur soğan salatası ve yoğurt yiyorum.rezene ve humana içiyorum.mutlaka sütün az gelse bile bebeğini emzir.emzirdikce süt geliyo
kızlar sezeryandan cıkınca normal yemek yemeye ne zaman başladınız
doktor benden et suyu ve kayısı kompostosu istedi sadece.
ne zaman yemek yıyebılırım?
Esim biraz ilgi istedi sanirim. Benden daha nazli nedense. Annemi de yolladik evine. Anne-baba-bebek idare etmeye calisiyoruz. Allahtan bebekle ilgileniyor, bana yardimci oluyor esim. Dua aldigim o kadar belli oluyor ki buradakilerden, bugun cok daha iyiydi hersey. Bebek de daha iyiydi.yok canım hem içimizi döküyoruz hemde birbirimize faydamız oluyor işte ne güzel.. sonuçta herkes kendine yazılanı yaşayacak bütün bebekler farklı.. hem bunlar ilk günler çok normalmiş 2-3 aydan sonra herşey düzene giriyormuş.. yalnız sen lohusa depresyonuna girsen anlarımda eşine noluyo kısss...kıskanıyo mu ki seni bebişten...
kızlarr bende oğlumu ince giydiremiyorum bugün babasıyla yıkadıkönce içine kolsuz ince cıtcıtlı badi üzerinede uzun kollu ve ayaklı kıyafetler giydiriyorum bide içine corap giydiriyorum sağlık ocagındaki drum öle dedi... haftaya 1 aylık olucaz dr kontrolumuz var bakalım dr ne diyecek.... birsürü kısa bacaklı kısa kollu tulum almıstım giydiremiyorum
Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
slm kizlar benim icin dua eden etmeyen herkese tesekkur ederim gecmisi okuyamadim biz cok sukur iyiyiz benim biraz agrilarim yalniz henuz sutum gelmedi insallah oda gelir var kizim 3,100 gr 50 cm geride kalanlarada hayirli dogumlar diliyorum
slm kızlarr...
yarın sabah 8.30 ta hastanede olucam 10:30 falan gibi de sezeryana gireceğim. epidural olacak nasipse. dualarınızı eksik etmeyin ne olur... çok heyecanlıyım yarın sakin kalabilirim umarım.. rabbim doğum yapacak olan herkese sağlıklı, sorunsuz, kolay doğumlar, sabır ve cesaret nasip etsin inşallah... yarın yazabilir miyim bilmiyorum ama yazmaya çalışacağım hepinizi öpüyorum..
slm kızlarr...
yarın sabah 8.30 ta hastanede olucam 10:30 falan gibi de sezeryana gireceğim. epidural olacak nasipse. dualarınızı eksik etmeyin ne olur... çok heyecanlıyım yarın sakin kalabilirim umarım.. rabbim doğum yapacak olan herkese sağlıklı, sorunsuz, kolay doğumlar, sabır ve cesaret nasip etsin inşallah... yarın yazabilir miyim bilmiyorum ama yazmaya çalışacağım hepinizi öpüyorum..
slm kızlarr...
Arkadaşlar bugün doktora gittim,3 santim aciklik var dedi eve gönderdi,,bol bol yürü dedi evde daha rahat edersin dedi.aksama tekrar gidebilir im,hafif agrim var simdilik bakalim,hurma yiyip yürüyüş galip beklicem artik.agrim adet agrisi gibi ,dakika tutamiyorum acaba daha başlama di mi yoksa böyle de olur mu bilemedim
gaz yapıcı şeylr yeme fazla ben yemyrm ..yada tane kimyon kaynat iç bi bardak sen her akşam yemek sonrası..1-2 çay kaşığıda bebeğe içir..gazı filn olmaz sütte yapıyr ben başladm faydası var..rezene de içeblrsn..
bizimde bugün 3.günümüz.Denizim sürekli uyuyoruyandırıp emzirmeye çalışıyordum dün gece, bu sabaha karşı işler çığrından çıktı ağlamaktan mahvoluyor ne yapacağımı da bilemedim öle yatırdım tekrar.saat 9 gibi pompayla süt sağdım verdim bu saat oldu onunla idare ediyor, hala uyuyor, mememide almıyor.dün dr gazı olması için çok erken dedi 15 günden önce pek gaz problemi olmazmış ama bizim var gazımız.ben beceremiyorum, eşim çıkarıyor yapabildiği kadar.
göğüslerim taş gibi oldu benimde aynı şekilde dikişlerim acıyor ve belim kuyruk sokumum of ki ofomirilik eğriliğim var oda tuz biber.ne dertlendim ya kendimden sıkıldım
kurban olurum iyi olsunda uyusun ben kokusunu duymasamda olur...
slm kızlarr...
slm kizlar benim icin dua eden etmeyen herkese tesekkur ederim gecmisi okuyamadim biz cok sukur iyiyiz benim biraz agrilarim yalniz henuz sutum gelmedi insallah oda gelir var kizim 3,100 gr 50 cm geride kalanlarada hayirli dogumlar diliyorum
selam kızlar
ben normal doğum yapanlara ya da yapmayı düşünenlere bişi sorucam
sancımız gelince gittik diyelim hastaneye ve orda rahmin açılması için sancı çekmeye devam edioruz. o anda yanımızda birinin olması gerekio mu? yani kocam zaten yanımda olur doğumada giricek (dr daha biz sormadan sende girceksin doğuma dedi) e hemşireler felanda oluo yani kv ya da annemin refakat etmesine gerek varmı? ben öyle çok kalabalık olsun istemiorum o anda etrafımda
ben gibi uykusuz anneler günaydın...
bi arkadaş yazmışya bebegin poposuna kulak çöpü sokmak diye
sakın ama sakın denmeyin daha onun makatı zar şeklinde ya incecik cocugu basürmü yapacaksınız
kusura bakma ama senin doktorun biraz geri kafalıymış
benim doktorum hem memleketlimiz hem eniştemin üniversteden arkadaşı adam emekli oldu şimdi özel hastanede calışıyor ben büyük oglumuda onun tavsiyeleiyle büyüttüm onun tavsiyesinide sizle paylaşayım
her sabah 1 cay kaşıgının yarısıyla hakiki zeytinyagı içirin bebege...
her gün sıcak havalarda banyo yaptırın ve her banyoda fitili yani s paranox fitilin yarısını makattan atın
o fitil hem banyodan sonra rahatlatıp agrısını sızısını alıyor hemde kakasını hep boşaltıyor
zeytin yaga gelince bagırsaklarını yumuşatıyor ve sırtına vurmaya geek kalmıyor sırta niye vuuruyoruz bagırsakları hareket etsin diye degilmi işte saf zetyin yagı içiirirseniz sırtına vurmayada gerek kalmıyor sırtına siz vuurunca o bir nevi kucaga alışıyor yada okşanmaya alışıyor ve onu hep istiyor
benden size tavsiye denemekte fayda var ama kulak çöpü felan sokmayın midesi boşalsın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?