2 hafta önce 10,4 mm olan boyumuz bugün yani 9+1'de 24,2 mm olmuş. 2,5 cm olmuşuz yani.Kolları bacakları kıpır kıpırdı miniğimin. Doktor teyzemiz 2 poz çekti verdi. Ben net olanını ekleyeyim. Göbek kordonumuzu gördük yolk kesemizi gördük. Kalbimizi gördük ama dinlemedik yine.
Yüz üstü yatma işini sordum şu an hiçbir sakıncası yok dedi. Tsh için 1 ay sonra tekrar ölçtürüp uzmana gönderecekmiş. Çok ufak dozda ilaca başlayabiliriz dedi. Acaba ben 1 ay beklemeden gitsem mi?:44:
Eki Görüntüle 543685
Benimde 7+1 de 10.5 mm boyumuz şimdi düşünüodum ufacıcık tefecicik mi olacak die:)
Ufacıcık tefecicik içi dolu fıçıcıcık:)
2 hafta önce 10,4 mm olan boyumuz bugün yani 9+1'de 24,2 mm olmuş. 2,5 cm olmuşuz yani.Kolları bacakları kıpır kıpırdı miniğimin. Doktor teyzemiz 2 poz çekti verdi. Ben net olanını ekleyeyim. Göbek kordonumuzu gördük yolk kesemizi gördük. Kalbimizi gördük ama dinlemedik yine.
Yüz üstü yatma işini sordum şu an hiçbir sakıncası yok dedi. Tsh için 1 ay sonra tekrar ölçtürüp uzmana gönderecekmiş. Çok ufak dozda ilaca başlayabiliriz dedi. Acaba ben 1 ay beklemeden gitsem mi?:44:
Eki Görüntüle 543685
Günaydın canlar. Cumanız mübarek olsun. Rabbim bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah. Sabah 5 te bulantı ile uyandım, çıkardım. Bu bulantılar fena. Hiç aç kalmamam lazım. Bu da kilo almama sebep oluyor(( Yumurta ve etten tiksindim. Bıldırsın yumurtası önerdiler. Kullanan var mı:))
ay canım ne kadar net çımış..acaba cinsiyetini görmüşmüdür...doktorlar aslında 2.aydan sonra görebiliyolarmış ama söylemiyolarmış
neyse kuzu zaten listenin tamamı nerdeyse oluştu
birkaç yeni kişi eklenir belki
sonrasında cinsiyetleri yazmak ıse zaten var olan bır lısted ekolay olur herhalde
ellerine sağlık, ne diyim
büyük sevaba girdin gerçekten :)))
Bende yumurtadan,sütten,peynirden yani bütün protein grubundan tiksindim..Ayranı çok seven ben içemiyorum artık..Biraz ara verdim yoksa hiç içemiyecem
Bıldırcın yumurtasımı ne içinmiş
Protein bakımından oldukça zenginmiş hayatım. Bir de küççük ya:)) lop diye yutarız diye önerdiler:))
ben kom'unkilerle çok rahatım şu anda yumuşak ve incecik süngerli olanlardan makinaya bile atıyorum koruma kutusuna koymadan hiç bişey olmuyo. Yenibosna'da Star city'in ordaki Fabrika Satış Mağazasının outlet katından 7,5 tl'ye almıştım hem de bi sürü :)))) Normalde kaç kat daha pahalı ama orda acayip ucuz oluyo. Çeyizimin tüm fan-fin gecelik ihtiyacını ordan karşıladım diyebilirim. Bi de ay yıldızın da bazı modelleri rahat ama outlet mağazası kom kadar aşırı indirim yapmıyo.
Benim de aynen öyle kalçalarımda saçlarım bi de baya gür ama inşallah dökülmezler bir teli 5 tele bedel çünkü :)))
Canım benim yaaa merak etme madem iyiymiş bebişin seninle kalacak inşallah ben bugün doktora gittim ilk hamileliklerde ağrı çok normal dedi. Bi de sen karnının resmini koymuştur çok çabuk büyümeye başlamış muhtemelen ona bağlı olarak kasılmalardan dolayı oluyodur ağrın. Herkesin de dediği gibi yorma kendini dinlen kötü şeyler düşünmemeye çalış bebeşinle konuş progestanını ihmal etme mümkünse alttan al. Dualarımız seninle inşallah sevinçle doğum haberlerimizi de paylaşıcaz burda. O doktoru da Allah bildiği gibi yapsın hamile ve sancılı bi kadına dencek şey mi... Acildekiler ayrı bir vaka zaten bence şikayet et artık hasta hakları çok gelişti bi dava yüzünden ömür boyu tazminat ödeyen doktorlar var hem diğerlerine de ibret olur belki de hastalara insan gibi davranırlar bişey yoksa yok de gönder 12 saat hamile kadını ne diye yorusun dimi... Allah ıslah etsin ne diyim canım. Sen içini rahat tut hep sua edicez sana inşallah...
Yeşillikleri önce güzelce yıka sonra ısladığın suya sirke koy mikropları öldürür canım hem de hep etlerle uğraştım ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Pozitif olalım kızlar walla bebişlere bişey olmucaksa da bizim stresimizden olacak. Şimdiye kadar ay dış gebelik mi yok boş gebelik mi diye diye bugünlere geldik inşallah sağlıkla kucağımıza alacağımız günler de gelir...
ben de öğretmenim,beni küçüğü de büyüğü de yoruyor valla :)
ne zamana kadar dayanabilirim ,ne zaman izin alırım bilmiyorum şimdilik...
çocuklara eskisi gibi tahammülüm yok artık ,duygularım tepe taklak oldu, eskiden rahat bir insandım,şimdi herkesin söylediklerinden anlam çıkarıp alınıyorum,ortada birşey yokken birilerine küsüyorum...en cok korkuğum şey ise bu stresin ,gerginliğin bebeğime yansıması,dogduktan sonra hırcın olması ...
Rekor bende galiba 3 kilo almisim simdiden, boy 1.60 kilo 55 ten 58,2 ye çıkmış , of of çok fazla, sonra nasil vercez :18:.?
yaptığın teste göre değişir canım, testin üstüne mlU değeri vardır. Bu değer ne kadar düşükse o kadar erken çıkar. İdrarda bhcg miktarını tespit ediyor bu testler, mlU değeri testin hassasiyetini belirliyor. Misal erken gebelik testleri var, 5 mlU onlar ile ovulasyonun ardından 5 gün sonra öğrenebiliyorsun yani adetten 8-9 gün önce bile öğrenebilirsin. Eczanelerde satılan standart testler 20-25 mlU oluyor. Onlarla da dpo7-9 arası öğrenmek mümkün. Ama bu arada bir de geç döllenme ihtimali var, o yüzden en iyisi en azından dpo10'a kadar beklemek ve mutlaka mlU 20 olan bir test yapmak.selam arkadaşlar ben henüz hamiş olamadım ama bişe sormak istiyorum sizlere idrarda gebelik bata kaç gün kala belli olur en erken acaba:26:
ben araç kullanıyorum canım 5. aya kadar kullanabilirmişim bi problem olmazmış. ama kurs olayını bilemiycem çünkü daha yeni kullanıcaksın ani frenlere dikkat et bence.. ama derslere girmen senin için faydalı.
aman aman maşallah2 hafta önce 10,4 mm olan boyumuz bugün yani 9+1'de 24,2 mm olmuş. 2,5 cm olmuşuz yani.Kolları bacakları kıpır kıpırdı miniğimin. Doktor teyzemiz 2 poz çekti verdi. Ben net olanını ekleyeyim. Göbek kordonumuzu gördük yolk kesemizi gördük. Kalbimizi gördük ama dinlemedik yine.
Eki Görüntüle 543685
aman aman maşallahMebruke teyzesi çok güzel yakalamış pozu Canım ya hareketlerini görmek kim bilir ne güzeldir, cinsiyetini de öğrenirsin yakında inşallah.
Arkadaslar listeyi siz mi hazırlıyorsunuz? beni de ekler misiniz?
Sat :4 Eylül, yaş 26, ilk gebelik, kalp atısı 22 ekim.
çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm gerçekten kendine dikket et ve fazla üzülmemeye çalış daha çok yıpratırsın kendini dualarımız seninle..merhaba kızlar, uzun zamandır buraya uğrayamıyorum hastanelerde koşturmaktan.salı günü öğlen 12 de kıvranarak uyandım.rahmin sağ tarafına tarifsiz bir sancı giriyordu ve öyle acıydı ki nefes alamayıp bağırdığımı hatırlıyorum acıdan.hemen ege acile gittik.kıvrana kıvrana saatlerce beklettiler orda.muayenede apandisten şüphelendiler.ultrasonda apandist şüphesi çıkmadı.sonra kadın doğuma sevk ettiler orda da bi sorun çıkmadı.ama ben çığlık çığlığayım deli gibi kıvranıyorum, bi yandan da bebeğime bşy olmasın diye ağlıyorum ALLAHIM çok büyük bi acı( bu şekilde genel cerrahi bizlik bşy değil diye 3 kez kadın doğuma, kadın doğum da bizlik değil diye 4 kez genel cerrahiye gönderdi.en son genel cerrahi asistanları hocalarını çağırdı ve o da kadın doğum bidaha baksın diyince yeter artık dedim bebeğime bşy olsa hesabını verecek misiniz!!! kolumdaki serumu çıkardım zaten sıvı vermekten başka bi halt yapmadılar.bide ölüm tehlikesi dahil herşeyi kabul ediyorum diye kağıt imzalattılar çıktım.saat gece 12 idi.yani 12 saat boyunca teşhis koyamadılar.eve geldim bi ara ağrım geçti ve uyumuşum sabah 8 de tekrar kıvranarak uyandım.bu sefer basmane şifaya gittik.acilden girdik çok kötüydüm.çok güzel ilgilendiler hemen muayene edip ultrasonla baktılar bütün iç organlarımı incelediler bşy göremediler ama.bebeğim gayet sağlıklıydı.kadın doğuma çıkardılar sedyeyle.doktor bebeişin burda kalbi de atıyo annesi çok da hareketli hiç bşyi yok düşük tehlikesi de yok diyip kalbini dinletti ilk kez duydum.eşim de vardı ve biz ikimizde ağlamaya başladık.peki ağrı neden ve sebeni niye kimse bilmiyo dedim.bebek çok hızlı büyüdüğü için biz bu aylarda ağrı bekliyoruz ama bu kadar şiddetli değil düşük riski olabilir dedi.ağrı için tamol ve düşüğü önlemek için progestan verdi.eve gelince içtim onları ve yattım akşamına koyu kahve akıntım oldu.korktum ama kötüye yormadım.sabah tuvaletimi yaptıktan sonra kanlı akıntım geldi hemen doktorumu aradım.yat sakın kalkma, günlerdir hastanede olduğun için yorgunluktan olmuş olabilir progestana devam et, kanaman artarsa gel ama eğer gece olursa egeye git çünkü burda gece sadece doğum yaptırıyoruz kürtaj yok dedi.geberdim beynimden vurulmuşa döndüm.sürekli tuvalete gidiyorum peçete bazen tertemiz bazen koyu akıntılı bazen kanlı oluyo.HEPİNİZ ANNESİNİZ LÜTFEN DUANZI ESİRGEMEYİN BİZDEN, BEBEĞİM GİTMESİN BEN ONUN KÜÇÜCÜK OYNAYAN ELLERİNİ AYAKLARINI GÖRDÜM,MİNİCİK KALBİNİ DUYDUM KOKUSUNU İÇİME ÇEKEMEYECEĞİMİ DÜŞÜNMEK BİLE
İSTEMİYORUM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?