2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KIZLAR KULLANDIĞINIZ HER İLACIN PROSPEKTÜSÜNDE HAMİLELİK/GEBELİK KATEGORİLERİNE BAKIN LÜTFEN... ORADA KULLANILIR MI KULLANILMAZ MI YA DA ARAŞTIRMALAR FALAN VAR MI HEPSİ YAZAR.

gebelikte ilaç kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler.

Gebelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı her zaman için bir takım endişelere yol açmıştır. Amerikan gıda ve ilaç dairesi (FDA) gebelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı ile ilgili bir takım kılavuzlar yayınlamışsa da bu kılavuzlarda söz konusu hastalıkları tedavi etmeli mi etmemelimi veya hangi ilaçları kullanmalı şeklinde bir yönlendirme yoktur.

FDA klasifikasyonunda ilaçlar potansiyel teratojenik potansiyellerine göre beş gruba ayrılmaktadır.

A Kategorisi

Hamile kadınlarda yapılan kontrollü çalışmalarda gebeliğin ilk üç ayda kullanıldığında fetüste herhangi bir risk oluşturduğu gösterilememiş (örneğin folik asit, levotiroksin) ilaçlar.

B Kategorisi

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde fetal risk ortaya çıkarmayan ancak insanlarda kontrollü çalışma yapılmamış olan ilaçlar ya da hayvanlarda risk göstermesine rağmen bu bulgunun insanlar üzerinde yapılan kontrollü çalışmalarda saptanmadığı ilaçlar. (örneğin amoksilin, seftriakson)

C Kategorisi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda istenmeyen etkiler saptanan ancak insanlarda kontrollü çalışma yapılmamış olan ilaçlar ya da hayvan ve insanlar üzerinde hiç çalışılmamış ilaçlar. ( örneğin nifedipin, omeprazol)

D Kategorisi

Fetüs üzerinde olumsuz etki riski yarattığı konusunda kanıtlar olan ancak gebe kadınlarda kullanımından elde edilecek yararın bilinen bu riske karşın kabul edilebilir olduğu ilaçlar.(örneğin propilthiouracil)

X Kategorisi

Hayvanlarda ya da insanlarda yapılan araştırmalarda fetal anomalilere neden olduğu kanıtlanmış ya da deneyim ve gözlemlerde fetüste risk yarattığı konusunda kanıtlar bulunan ilaçlar ile gebelikte kullanımında ortaya çıkabilecek olan zararın olası yararından fazla olduğu bilinen ilaçlar.( örneğin misoprostol, warfarin, isotretinoin)

Bu tür ilaçlar gebe ya da gebelik şüphesi olanlarda kesinlikle kontrendikedir

Gebelikte kullanılan ilaçların çoğu kategori B veya C dedir. Kategori A da olan ilaç sayısı oldukça azdır, zira gebe kadınlarda yapılmış kontrollü çalışmalar nadirdir. Etik olarak ta gebe bir kadında, etkileri tam bilinmeyen bir ilacı denemek mümkün değildir.

Klinik Uygulama

Gebe bir kadına ilaç verilmesi gerektiğinde, klinisyenlerin şu kurallara uyması gerekir:

Gebeliğin ilk üç ayında ilaçlardan mümkün olduğu kaçınılmalıdır. Zira bu dönemde fetüs teratojenlere (sakatlık yapan ajanlar) en açıktır.
Kombine ilaçlar yerine mümkün olduğu kadar tek ilaç tercih edilmelidir.
Mümkün olan en küçük dozu, mümkün olan en kısa süre ile vermelidir.
Lokal ilaç uygulaması mümkün ise tercih edilmelidir, çünkü sistemik dolaşıma geçen ilaç miktarı az olacaktır.
Kullanılacak ilacın fayda /risk karşılaştırması yapıldığında, fayda kısmı ağır basmalıdır.

oy maşallah sana o zaman inş böle gider korkutmak istemem ama bnde çok şom ağızlıydım seviniodum bulantım yok iştahım yerinde die 7. haftada başladı inş snn hiç olmaz böle bişey

korkut korkut:)) ben biliyorum başıma geleceği.. önümüzdeki hafta 6 haftalık olacam ondan sonra başlayacak ama yiyememek de çok zor yahu( eşim kavitasyona ve spora gidiyor deli gibi kilo verme derdinde bir de benim derdime bak( ahh ahhhhhhh

bebek sevinci güzel ama fena çektirio şmdiden iş güç bişi yapamıorum yiyemiorum su folik asit çorba o kdr yemek tiksiniyorum herşeyden

bebek sevinci güzel ama fena çektirio şmdiden iş güç bişi yapamıorum yiyemiorum su folik asit çorba o kdr yemek tiksiniyorum herşeyden

peki hamile kaldığın kiloyla şimdiki kilon kaç? benm boyum da 1.60 az önce tartıldım 56yım üstelik 3 ay verememiştim bu kiloyu ameliyatla gitti dediğim anda gebe kaldım durum malum...

peki hamile kaldığın kiloyla şimdiki kilon kaç? benm boyum da 1.60 az önce tartıldım 56yım üstelik 3 ay verememiştim bu kiloyu ameliyatla gitti dediğim anda gebe kaldım durum malum...

inanırmısın hiç tartılmadım henüz ama kilo aldığımı farkediorum pantolonlarım olmuyor

hamilelik yaramamış sana yalan söylemeye başlamışın :))) bende cemre de bunalımdayız canım:))) garibim cemre amerikada kasırgayla başı dertte,bende aşılama sonucunu bekliyorum dün 13.gündü kan tahlili yaptırdım,buğünde idrar testi yaptım ikiside negatif.çok üzülmedim eskiye göre daha iyiyim,2.aşılama yapılıcak,olmazssa 3. oda olmazssa tüp bebek((

bize duayı çok et yaaa,etmezssen 6 ız,7iz,8 iz bebek doğur inşallah:))))

canım bendede hipotroidi var gebelikte artış gösteriyor genelde..ilacını iç sakın aksatma..öyle şakaya gelmez..düşüklerin en büyük nedeni guartr unutma...ben ilk kızımdada kullanmıştım levotron şimdide kullanıyorum..zaten önce çok düşük dozla başlatıyor doktor..hem bu ilaç diğer ilaçlar gibi değil..bildiğin hormon hapı yani vücudunun üretemediği hormonları dışardan takviye ediyorsun..

Light sut iciyorum demistin.bence light sut iciyorum demissin, konunun uzmani degilim ama bana gore islenmis hersey dogalligini yitirmistir onkoloji prof. Kutu sut icmeyin bildiginiz yerden sut alin yada gunluk sise sut icin diyor hatta sut icmeyin yogurt yiyin diyor.sutlerin icinde antibiyotik miktari fazlaymis buda bizim hucre yapimizi bozuyor.ben migrostan kanlica yogurdu alip yiyorum ben dogal yaptiklarina inaniyorum yada sut istersem gunluk sut iciyorum.gunluk light sut varsa onu tercih et.

kızlar elevit kullanopta büyük abdesti kopkoyu olan var mı

Canım cvp vermişler ama bende cvp vermek istedim, bundan 2 hafta öncesine kadar elevit kullandım ve bende de aynı şey oldu. Sonra hem doktorum bırak dedi hem de mide bulantılarından içemiyorum. İnşallh bu mide bulantılari bir an önce geçer. Bir de eleviti bıraktıktan sonra kabızlık sorunu yaşadım ama benim zaten hep sorunum vardı, elevitle birlikte sanki biraz düzelmişti.
Sizde var mı böyle bişey?

Canım dualarım senle. İnşallah bebeğin sımsıkı tutunur. Bende 2 senelik bir uğraştan sonra bebeğime kavuştum. Seni çok iyi anlıyorum ama yapacağın şey bol bol dinlenmek ve sakin olmak. Özel hastaneler her zaman iyi olmayabiliyor ama bu gibi durumlarda ilgi ve anında cevaplar icin daha iyi oluyor. Bol dua et canım ve kalbini ferah tutmaya calış.

bebiş ne kadarlık peki? benim de 80 di eski sütyenlerimden sadece birini giyebiliyorum şimdi napcam şaşırdım( en rahat marka hangisidir ki acaba sütyende??

ben kom'unkilerle çok rahatım şu anda yumuşak ve incecik süngerli olanlardan makinaya bile atıyorum koruma kutusuna koymadan hiç bişey olmuyo. Yenibosna'da Star city'in ordaki Fabrika Satış Mağazasının outlet katından 7,5 tl'ye almıştım hem de bi sürü :)))) Normalde kaç kat daha pahalı ama orda acayip ucuz oluyo. Çeyizimin tüm fan-fin gecelik ihtiyacını ordan karşıladım diyebilirim. Bi de ay yıldızın da bazı modelleri rahat ama outlet mağazası kom kadar aşırı indirim yapmıyo.

beni her gören, sen bebeğini mi besliycen bu saçları mı diyo. saçlarım belimde keşke bebek düşünmeye başladığımda kestirseydim baya bi, ama çok geç artık
Benim de aynen öyle kalçalarımda saçlarım bi de baya gür ama inşallah dökülmezler bir teli 5 tele bedel çünkü :)))

Canım benim yaaa merak etme madem iyiymiş bebişin seninle kalacak inşallah ben bugün doktora gittim ilk hamileliklerde ağrı çok normal dedi. Bi de sen karnının resmini koymuştur çok çabuk büyümeye başlamış muhtemelen ona bağlı olarak kasılmalardan dolayı oluyodur ağrın. Herkesin de dediği gibi yorma kendini dinlen kötü şeyler düşünmemeye çalış bebeşinle konuş progestanını ihmal etme mümkünse alttan al. Dualarımız seninle inşallah sevinçle doğum haberlerimizi de paylaşıcaz burda. O doktoru da Allah bildiği gibi yapsın hamile ve sancılı bi kadına dencek şey mi... Acildekiler ayrı bir vaka zaten bence şikayet et artık hasta hakları çok gelişti bi dava yüzünden ömür boyu tazminat ödeyen doktorlar var hem diğerlerine de ibret olur belki de hastalara insan gibi davranırlar bişey yoksa yok de gönder 12 saat hamile kadını ne diye yorusun dimi... Allah ıslah etsin ne diyim canım. Sen içini rahat tut hep sua edicez sana inşallah...

Yeşillikleri önce güzelce yıka sonra ısladığın suya sirke koy mikropları öldürür canım hem de hep etlerle uğraştım ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Pozitif olalım kızlar walla bebişlere bişey olmucaksa da bizim stresimizden olacak. Şimdiye kadar ay dış gebelik mi yok boş gebelik mi diye diye bugünlere geldik inşallah sağlıkla kucağımıza alacağımız günler de gelir...

Ahhhh ben de çok isterdim( türkçe öğretmeniyim büyük çocuklar da çok yoruyor(

ben de öğretmenim,beni küçüğü de büyüğü de yoruyor valla :)
ne zamana kadar dayanabilirim ,ne zaman izin alırım bilmiyorum şimdilik...
çocuklara eskisi gibi tahammülüm yok artık ,duygularım tepe taklak oldu, eskiden rahat bir insandım,şimdi herkesin söylediklerinden anlam çıkarıp alınıyorum,ortada birşey yokken birilerine küsüyorum...en cok korkuğum şey ise bu stresin ,gerginliğin bebeğime yansıması,dogduktan sonra hırcın olması ...

Rekor bende galiba 3 kilo almisim simdiden, boy 1.60 kilo 55 ten 58,2 ye çıkmış , of of çok fazla, sonra nasil vercez :18:.?

Ah kızlar yazdıklarınızı okuyunca sanki kendim yazmışım gibi hissettim. Ben de evlendikten sonra tam düzenimi oturtmuştum hergün sabah kalvaltıdan sonra temizlik yapardım çeşit çeşit yemekler hamur işleri artık eşimle yiyip bitiremezdik de kayınvalidemlere götürürdük. Eşim 6'da bile kalksa onu gönderdikten sonra yatmazdım. Ama şimdi nerdeeeee o hamaratlık. Öğlen anca kalkıyorum yataktan

Bayramın ilk 2 günü kayınvalidemlerdeydik Allah'ım karnım doydu nasıl mutlu oldum anlatamam. Doyunca gücüm de yerime geldi kayınvalidemin banya ve mutfak duvarlarını ovdum o da gelip kızım yorma kendini bu kadar diyip durdu. Bi de kaynımın kızını kucağıma aldığımda kaldırma istersen kızım dedi. Söylememiştik ama anladı herhalde halimden. E kadında tecrübe var 9 tane doğurmuş :)))
Psikolojik değil canım ben de kendi pişirdiğim herşeyden tiksiniyorum ama hazır önüme gelirse yiyiyorum. Hatta bazen canım bişey çekiyo yapıyorum sonra bir kaşık bile alamıyorum. Aç kaldıkça mide bulantım artıyo aç kalmazsam iyiyim de ne yicem işte problem o. Soğan kavuramıyorum o zaman da zaten yemek kalmıyo

Moralini bozma hemen canım troid bir çok insanda var. Benim annemde de var ordan biliyorum annemle beraber gittiğimde doktor benden de tahlil istedi her sene yaptır ırsı olabilir dedi. Hamile kalır kalmaz da yaptır mutlaka çocukta sakatlık bile yapabilir dedi. Allah korusun. İlaçlarını sakın ihmal etme ilaç içtikten sonra hemen düzene giriyo zaten önemli olan tesbit edilmiş tedavisi başlanmış çok şükür bundan sonra korkulacak bişey yok. Muhtemelen hamileliğinden sonra geçer inşallah.

Senin imza alanında duygusal dalgalanmalar yaşayabilirsiniz yazıyor bence çok dogal bişi .

Senin imza alanında duygusal dalgalanmalar yaşayabilirsiniz yazıyor bence çok dogal bişi .

Mesajinizda tsh dikkatimi cekti
Benim tshda 4,7 cikti hamilelikte 2,5 uzerinde olmasi tehlikeliymis
İlaca baslamami soyledi doktorsizde bir arastirin istersniz

Bu arada bebegimi ve kalp atislarini gordum cok guzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…