Senin yardimcin da Allah olur. Suniyi dene, en azindan icinde hic suphe kalmaz, elinden geleni yapmis olursun:
oyyy masallahhh canim cok tatlii cok guzel bir kizinn var allah bagislasinnn :)) gecmis olsun buarada insalah sutunde cogalirrMerhaba kızlar,
Bebeğim bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra değerimiz 16'dan 8'e düştü ve taburcu olduk. Çok zor bir geceydi benim için. Şimdi değerimiz tekrar düşmesin diye mama takviyesi yapıyoruz. Sütüm ne zaman düzene girecek bilmiyorum. Manuel el pompam var. Onunla sağmaya çalışıyorum. Henüz 30 cc fian geliyor sonrasında gücüm kalmıyor. Pazartesi kontrolümüz var bakalım doktor amcamız ne diyecek :)
İşte buda benim meleğimmm ;
Masal'm
Eki Görüntüle 740172
maalesef son anda denemekten vazgeçtim. şimdi acı çektikçe içimde şüphe kaldı gerçekten. acısında da değilim de acı içindeyken senden ilgi bekleyen bebek olması ve sütün gelmemesi durumlarından çok pişman oldum suniyi denemediğime.
keşke normal olabilseydi. ben 2. çocuğu zor düşünürüm sanırım
oyyy masallahhh canim cok tatlii cok guzel bir kizinn var allah bagislasinnn :)) gecmis olsun buarada insalah sutunde cogalirr
gecmis olsun cnm gözun aydin allah anali babali büyütsün insallah. canimm hayirlisi boyleymis demekkii sunu sanciyi deneyip sonuc sezeryan olmaktza vardii
ben tuğok un eşiyim
oğlumuz ataberk bugün 11:37 de 3600 gr 51 cm olarak sağlıklı bir şekilde çok şükür dünyaya geldi. eşim size bildirmemi istedi
Allahım bu topikteki bebekler ne kadar tatlı geldiler böyleee. Hepsi birbirinden yakışıklı ve güzeller. 41 kere maşallah.
Yeni anneleri tebrik ederim. Gvn; doğum hikayen çok şeker:)
Biz dün gece pek uyumadık sancısı vardı oğlumun. sabah kakasını yaptı ama ne yapmak:)))) baştan aşağı hem kendisi hemde heryer kaka oldu. zaten banyo günümüzdü bugün. ilk banyomuzu yaptık. Hiç korktuğum gibi olmadı. Şişme ördekten küvet almıştı babaannemiz onu yarısına kadar ılık suyla doldurdum ve ince pamuk bir battanıye serdim içine zaten kirliydi battaniye. Sonra oğluşu içine yavaşça koydum. Önce bir irkildi ama sonra hoşuna gitti. Güzel güzel yumuşak lifle heryerini yıkadım en sonda kafasını yıkadım. Havlusunu yanıma hazırlamıştım hemen içine koyup sarıp sarmaladım altınıda bağladım malum işiyor heryere:)) hiç ağlamadı kuzum. Tırnaklarını kestim ve bebe yağıyla heryerine masaj yaptım. Yani sizin anlıcağınız oğluşuma spa keyfi yaşattım bugün çok zevkliydi ikimiz içinde şimdi mışıl mışıl uyuyor maşallah. Artık hergün yıkarım kuzumu çok kolaymış hemde zevkliymiş zaten. Bu arada hastanenin verdiği emziğe bir türlü alışamayan oğluma aventin 0-6 aylık için olan emziğinden aldım dün. Çok sevdi artık hiç çıkarmıyor emziğini süper rahatladım. Emzik gerçekten nimetmiş.
o kadar karmaşık duygular içindyim ki..ablamlar şehir dışından geldi. evde bi tuhaf hava var annem, kv, eşim, herkes bana bakıyor.yarın sabah sezery.olcam kızım gelcek hayırlısıyla..Herkes dua ediyor. Kızımı 9 aydır taşıyorum benden ayrılınca karnımdan gidincede üzülücem sanki gelsin çok istiyorum ama tuhaf oldum..yarın ALLAH nasip ederse bu saatlerde bizimle olacak çok ağlamaklı oluyorum. Zaten uyku problemim vardı bugün hiç uyuyamayacağım galiba önce hiç bi operasyon geçirmemiştim.. çok korkuyorum ve spinal olacam.. yarın sabah 10 da gireceğim kızlar dualarınızı bekliyorum..inşallah hepimizin gönlünden geçen seyler olur..
kızlar bi de biberonla, emziki hastaneyede götürecek miyim..özelde yapcam yoksa sütüm gelmezse onlar mı verecek mama nasıl olacak..
ya benim de öyle oldu sezeryandan sonra emzirdim herşey normaldi ertesi gün göğsüm bir doldu ağrıdan duramadım ben de aventin elektirikli pompasını aldım çok memnunum ama sürekli fışkırır şekilde akıyo oğlum sık sık tıkanıyo bazen emmeden bekleyip sadece yutkunuyo çok şükür tabiki ama ağrı yapıyo hem emzir hem sağ çok yoruldum tek göğüsten 200 cc sağıyorum 2 saate yine şişiyoben de mi problem var sütü olmayanlar yanımda olsada versem sırf süt koymak için derin dondurucu alcam yer kalmadı
Ben epidural oldum bugün 11. günüm belim hala ağrıyor. Özellikle sırt üstü yatınca omurlarım çok kötü ağrı yapıyorKizlar merhaba ben 2 gun once sezaryen oldum ama dikislerim cok agriyor. Bir de ustune gogus ucu yarasi beni surunduruyor. Ben mi cok hassasim acaba neden gunn gectikce kotu oluyorum. Belim cok agriyor spinal olup beli agriyan var mi
Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
maşallah oğluşunaa, ne tatlı öyle cingöz cingöz de bakıyoro sıcak konusu bizde de pek olay oldu. Annemle eşim kat kat giydirip heryeri kapattılar. Çocuk ter içinde, sürekli ağlıyor..İki doktor da terletmeyin dedi ama gelen misafirler olanca bilmişlikleri ile üşütmeyin dedi durdu. Çocuğun havale geçirmesinden korkar olmuştum. Dün doktor kontrolü vardı. Özellikle eşim yanımdayken sordum;
Bebeklerin oda sıcaklığı önemli, 25'i geçmemeliymiş. Penceleri kapattığımızı duyunca doktor garip garip baktı bize, öyle şey olur mu açın tabi dedi. Serinliğin zararı olmaz faydası olur, balkona bile çıkarın yalnız çok sıcakta kalmasın. Sıcak zararlı dedi. Kısa kollu body giydirin sadece öyle kat kat giydirmeyin diye de ekledi. Bugün evimiz efil efil esiyor çok güzel
Kolu bacagi acik tulumlar giydiririm saniyordum bildigin kapali tulum giydiriyorum ustune birde battaniye sariyoruz birde ben cocugu oyle sarip sarmalamam diyordum ama dikkat ettim sicak tutmayinca bebek sancilaniyor mecburen giydirdik.
karnım löp löp yayumuşak yumuşak hiç sevmedim. birde bugün uyuşuk gibi karnım. normal mi?
gunaydin kizlar bu gecede dogum olmadi benimmmm
çok sağol canım ama sanırım pztsi günü sezeryan olucam, ona karar verdik galiba :18:allah kolaylık versın hangısı dogru ıse onu nasıp etsın ınsl canım benımmm
ınsl kı normalınden olur ve kordon sorun olmaz ınsl sızın ıcndee
çok sağol canım, evet karar vermek zor,herkes ağzıma bakıyor resmen ama eğer 28 ine kadar olmazsada o güne kadar yüreğimiz ağzımızda olacak acaba o kordon bebeğe zarar verdimi diye, galiba pazartesi sezeryan olacağım hakkımızda hayırlısı...canım herkesten bi ses çıkar normaldir.Senin içinden nasıl geliyorsa öyle yap..başka bi dra da göster istersen galiba sez. olmak istemiyosunda..ama bebeğinde önemli..kimsenin dediğine bakma... bebeğide strese sokma canım..bende çok isterdim normal yapabilmek ama bende panik atak var . bebeğim iri biraz dra ben teklif ettim bebek sıkıntıya girebilir deyince..sen kendi kararını kendin ver..bana sağdan soldan normali öven oldu,normal yapanlar sezeyanı övdüü..ama bu bebek sizin bebeğiniz ve anne olarak karar ermek de genellikle bize düşüyor..
sağol canım normal doğum olabilir diyor dr da ama riskli diyor işte,benim dr bebek ters olsa bile normal doğumu deneyelim diyen birisi,hiç bi zaman sezeryanı önermez ama dün istersen hemen alırım demesi kafamı karıştırdı,bilemedimkicanim iyi düsün kararini ona göre ver sen verendeki kimseye kulak verme kendi icin den ne geciyor ne hissediyorsun ona gre davrann burdamiydi acaba baska bir topiktemiydi kordon dolandigi halde beklemisti doguma kadar ama tabiki riskide dusunmek lazim :)) cok ge3cmis olsun insallah sorunsuz bir sekilde bebegini dunyaya getirsin kucagina alirsin insallah :))
ayy canımm illaç gibi geldin sen şu an bana, senin doğum hikayeni okumuştum ama şimdi tekrar okuyacağım çok sağollsahra-89201, canım benim bebeğiminde boynunda 1 tur kordon vardı. Doktorum her gün nst ye alıyordu beni. Son nst de kasılmalarım vardı ve birkaç sancı esnasında kordon kendini belli etmeye başlamıştı. Doğum hikayemi paylaşmıştım.
Ben sezeryana girdim ve direkten dönmüşüz dedi doktorum. İyi düşün, sakın riske atma.
her gece yatarken doğum olur umuduyla yatıp sabah aynen uyanmak.. sona kaldık temmuz annesi olmasak bari
gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün hayırlı olsunben tuğok un eşiyimoğlumuz ataberk bugün 11:37 de 3600 gr 51 cm olarak sağlıklı bir şekilde çok şükür dünyaya geldi. eşim size bildirmemi istedi
canım benm telaş yapma korkma allahın izniyle hiç bişi olmaz ama bencede riske atma pazartesi aldır sonuçta haftasıda gelmişş...selam kızlarr bugün kontrolümüz vardı, dr aldı ultarasona herşeyini inceledi,3500 gr,52 cm kalbi iyi herşeyi iyi diye anlattı biz çok seviniyoruz tabi annem eşim ben,sonra dediki son olarak bağırsaklarına bakalım dedi, 15 dk boyunca sürekli bir yeri inceledi,hepimizin yüzü düştü tabi neler düşündük neler kalbindemi sorun var başka bir yerindemi diye, sonra kalktım ve dediki kordon dolanmış ama 1 sefer dolanmış,2 sefer dolansaydı hemen sezeryana alırdım ama 1 sefer olduğu için normalide bekleyebiliriz dedi ama tabiki risk var, eğer 28 inine kadar olmazsa 28 inde suni sancı ile alırım dedi,ama eğer istersen hemen alalım dedi,düşünme süresi verdi cumartesi tekrar gel nst ye gir bana göster dedi,hareketlerini sürekli kontrol et bir azalma olursa hemen gel dedi ben ne yapayım şimdi,oğlumda gayet hareketli kıpır kıpır durmuyor,sanırım bu cumartesi yada pazartesi sezeryan olucam, her kafadanda bir ses çıkıyor,ne yapacağımı şaşırdım,herkes benden daha çok panik, eşim bile, sanki çocuk ondan çıkacakmış gbi,herkese bağırdı bugün annesinin kalbini kırdı,tabiki morali bozuk olabilir ama bu çocuk benim içimde kimse benim psikolojimi düşünmüyor, kv hemen yarın alsın o zman dr diyor, kafam çok karışık yardımınıza ihtiyacım var
canım çok tatlı allahım analı babalı büyütsün...Merhaba kızlar,Bebeğim bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra değerimiz 16'dan 8'e düştü ve taburcu olduk. Çok zor bir geceydi benim için. Şimdi değerimiz tekrar düşmesin diye mama takviyesi yapıyoruz. Sütüm ne zaman düzene girecek bilmiyorum. Manuel el pompam var. Onunla sağmaya çalışıyorum. Henüz 30 cc fian geliyor sonrasında gücüm kalmıyor. Pazartesi kontrolümüz var bakalım doktor amcamız ne diyecek :) İşte buda benim meleğimmm ; Masal'mEki Görüntüle 740172
canım ah aha seni çok iyi anlıyorum benmkide öle sürekli ıkınıyooo neler denedikk hala ıkınıyooo şimdii emzirme süresi tutucam 2 saatte bir emziricem sürekli gaz çıkarıcam öle hemen çıkmayabilir gaz biraz devam etttKızlar asıl gaz sancıları 15. günden itibaren başlıyormuş ama bizimkisi erken başladı galiba. 10. günden beri çocuğumun karnı şiş kendini sıktıkça sıkıyor. Denemediğim gaz çıkarma tekniği kalmadı. Zeytinyağı içiriyorum, rezene içirdim özel şurubu var onu içirdim. Şurup işe yarıyor ama vermek istemiyorum erken diye. Masajlar yapıyorum sırtını ovuyorum olmuyoro kıvrandıkça içim gidiyor resmen Karnını sarıyorum emzir emzirmez gazını çıkarmam lazım ama beceriksiz annesi yapamıyor. Çocuğun sırtını kıracağım vura vura koluma koyuyorum dizime yatırıyorum, omzuma atıyorum çok nadir arada çıkarabiliyorum Sizin gaz sancılarınız kaçıncı günden başladı acaba?
Kizlar merhaba ben 2 gun once sezaryen oldum ama dikislerim cok agriyor. Bir de ustune gogus ucu yarasi beni surunduruyor. Ben mi cok hassasim acaba neden gunn gectikce kotu oluyorum. Belim cok agriyor spinal olup beli agriyan var mi
kızlarr yaa ben soğuk şeyler yemeye başladım bişi olmaz herhaldee....bu arada süt olsun diyee soğan yiyorumm hiçbir fark göremiyroum ben artık karar verdimm benm vücudum süt üretmiyoo milupanın lactamilk diye bi ürürnün keşfettim ona başladım şimdii emziren anneler için folik asit ve vitamin takviyeleride var iiçinde sütlü içecekkmiş bakalım ne işe yarıcakk allahım herşeyi dener oldumm ben oğlumda buı kadar takmamıştım neden böle oldu anlamdım yani...[/QUOTE ]
bende soğuk su içiyorum annem bana kızıyo üşütüyorum diye. milupa bende aldım gerçekten çok etkili ve ben dr a sordum ve hamileyken kullandığım vitamine de devam edeceğim süte faydası olur dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?