2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sadece bazen kızım kucağımda oturuyomuş gibi hissediyorum.bencede inmedi karnım ama doğum anındada inebilir diye düşünüyorum.herneyse sen ben bunları yazarken bebeğini kucağına almışsındır inşallah.bendede panikatak var ama hala normal doğum diye diretiyorum.son günlerde ağlamalar falan peydahlandı bende acaba çok zorlamasam mı diyorum.bugün doktor kontrolüm var bakalım o ne diyecek.

doktorumda ağrılarla bebek kanala iner genelde demişti.bende ona dayanarak stres yapmak istemiyorum ama önüne gelen bilmiş teyzelerimiz ablalarımız sağolsun daha bunun 1 haftadan fazlası var diyince şu haziran sıcağında moralim çok bozuluyor.inşallah canım ya artık doğurayım doktorumda döndü balayından:)

canım gözünaydın bebeğin.sende kavuştun sonunda.allah biz doğuramayanlarada en kısa zamanda kısmet etsin inşallah:)

yeni geldık dr dann herksleri aradıkkk cok mutluyum leylasına kavusacak mecnun gıbıyımmmmmm

dr ablamız bızı cok beyendıı
wc sorunuma normal hatta ıyı senın ıcn dedıı
akıntım dedım bır bakalım alttan dedı wuuu dedım dırek catala cıktım cıkmısken acılımada bakalım dedı veeeeee 2 cm acılman varr dogumun basllamıs enın dedı bu bebek her an gelebılır dedı hadi bırde ultrosondan bakalım dedııı paşam kanala gırmısss cıkmak ıcın yer acıyormus dr dedıdı haftaya cuma tatıle cıkıyorum ıstersen sımdı dogurturum senı dedı bebek tammlamıs kendını dedı vee 3500 kg olmus dediiii
cok sasrıdım sbh aksma yemem sebebı buymus ben 100 gr vermısısm tabiii
ve her an dogum olabılır sıcak dusunu cogalt dedı yuruyuşünü artıtır dedı hurma yıyorum dedım onuda arttır gunde 4-5 ye dedı (ama ben daha fasla yıcem )dr bunları dedıkce ben seınden agladımmm
çünk 4,5 sendır bekledıgım hasretıme kavusacagım ınsl...DUA ILE işte böleeeeeeeeeee

hadi gözün aydın canım Allah yardımcın olsun kolaycacık gelsin yavrun

Kızlarr bugün kontrolüm vardı nts normal çıktı ağrım falan yoktu. İlk çatı muayenemide oldum o da çok rahat ve kolaydı hiç acı hissetmedim. Amaa kızlar son dakika ben doğumhanedeyken normal doğum için sedyeyle bi bayan getirdiler. Ağrısını evde çekmiş 10da 10 açıkla hastaneye gelmiş. Ama nasıl feryat ediyor nasıl kıvranıyor. Benim bütün cesaret yerlerde off yaa görmeseydim iyiydi

hadi gözün aydın canım Allah yardımcın olsun kolaycacık gelsin yavrun

allah razı olsun cnm benım ınsll dua ıle bır avaz daaaaaaa

herkesınkı bır olmaz cnm benımm lutfennn pozıtıf dusunnnn

gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün hayırlı olsuncanım benm telaş yapma korkma allahın izniyle hiç bişi olmaz ama bencede riske atma pazartesi aldır sonuçta haftasıda gelmişş.
evet canım, ben pztsiye kadar bekleyelim diyorum, annem ve kv illa yarın olsun diyor off ikisi birden sinirlerimi bozuyolar beni bana bi bıraksalar sakin kafayla düşüncem, eşimde diyorki devlet hastanesinde bir sürü tanıdık var oraya gidelim,9 ay özele giittim şimdi doğum için devletemi gideyim yani, o da moralimi bozdu çok karşığımm

Canım benim de geçen carsamba kordin dolanmasindan dolayi acil sezeryan oldu
Biz suni sanci aliyorduk yanimizda da annemler falan kimse yoktu bebek aksama anca dogar diye gelmelerini istememistik hastaneye ama bebegin kalp atislari bir anda 30larda seyretmeye basladi ve baya bi uzun surunce de doktor hemen sezeryana aliyoruz dedi
Ben de normal dogumu cok istiyordum sezeryan dedigi an gozumun onunden yaptigim yürüyüsler merdiven in ciklar hurmalar geldi gecti resmen kendime acidim
Sabah kahvalti yapmış olmama rağmen 5dk icinde ameliyathanedeydim ben pek idrak edememisim ama bebebisim cikinca doktor gosterdi komple kordona dolanmisti
Bana sormaya firsatlari olmadan spinal yaptilar zaten en azından bebeğimin ilk anlarini gorebildim..
Ona bakip da opup koklayinca kendime cok kizdim normal doğum icin ağladım o kadar diye insan farkina varamiyor oncesinde ama onemli olan onun sagligi ve ben bekleseydim durumu kötüye gidecekti iyiki doktorum sormadi bile son nokyayi koydu
Senin durumun benimki gibi degil tam olarak Rabbim hakkinda hayirlisini gostersin.
Beklesen de sezeryana da karar versen insallah bebegini saglikla kucagina alırsın.

sağol canım ya bizimki tek yönlü dolanmaymış ama karar verdim galiba pztsi günü sezeryana gircem,napalım hayırlısı böyleymiş, birazdan nst ye gircem bakalım nasıl sonuç çıkacak, oğlumda bir hareketliki içerde anlatamam rahatım iyi dokunmayınmı diyor yoksa çıkarın artık benimi diyor anlamadım

ayy canım çok sevindim senin adına bugün bende gideceğim birazdan kontrole çatı muayenesi yapacak sanırım bir kaç gün kala bakarız demişti ama heycan yapıyorum acıyor mu inşallah bende senin gibi mutlu olabileceğim güzel haberlerle dönerim benim oğlumda çok hareketli eşime diyorum ki kanala inmek için mi çabalıyor acaba? o da artık kk sayesinde doğum uzmanı oldun diyor bana çünkü doktora giderken bak doktor şunları söyliyecek kilosu şudur boyu şudur falan diyorum doktordan aynısı duyunca tabi şaşırıyor sayenizde kızlar :))bana dua edin güzel şeyler söylesin doktorumuzz

Biraz once eltim aradi benim telimden normalde beni pek kimse aramaz telle konuşmayı sevmem genelde de bi yerlerde atıl halde olur esimi ararlar
Dun esimin kuzeni de dogum yapmisti yaninda eltim vardi bana diyor teli daha açar açmaz naptin nasılsın demeden vay bir büyük seninkinin 2kati sen neler yedin vitaminler aldin onunki kocamsn annesi de hiç almamış
Ne desem bilemedim çok moralim bozuldu kim bilir daha neler diyorlardir oglum 3.300 doğmuştu
Demek kilo almasa da sütü yaramıyor olacağım Allahim yardım et çok üzüldüm ya

merhaba kizlar hepunizi cok ozledim evde netim olmadigi ic icin uzun zamndr greniyorm doguran arkaadaslari cani gobulden tebrik ediyorym allh saglikla buyutmeyi nasip etsin. gvn1907 cnm dedgni yaptin norml dogurdun valla cok sevndm kizlar bsey sorucm.bbgm 43 gunluk 3200 kg oldu bebege mama veren anneler var mi sute ek malsf yeteri kadar olmadigi icin vermek durumunda kaliyorum

kızlar benim elim ayağım çok şiş. hamile iken hiç böyle olmamıştı. normal mi? sizlerde oluyor mu?

Agrı sızı hepsini geçtimde yürüdükçe karnım sallanıyo, o kadar yumusak ki çokkk rahatsız oluyorum
ben sallanmasından rahatsız oldugum için ayaga kalktıkça sarıyorum
bugun kontrolde doktorum sarmaktan ziyade kaslarını yeniden güçlendirmen lazım mekik için iki 2 ay bekle dedi ama
şimdiden karnını içine çek 10 a kadar say nefes vererek bırak dedi
aklıma geldikçe yapıcam bakalım
çok çirkin bu hali dokunamıyorum bile

Son düzenleyen: Moderatör:
ailemin hep destek oldu bana ama özellikle doğum sonrası kıymetlerini bi kez daha anladım. hem maddi hem manevi çok yardımcı oldular bana. doğum parasını da onlar karşıladılar.

isim konusunda daha önceden onlara sormuştum. söyledikleri isimleri beğenmemiştim. başka alternatif sunmamışlardı. benimde aklımda olan bi isim vardı. ille olsun dediğim bir isim değildi fakat eşimde çok beğendi. alternatif başka isim bulamadım ben başka.

ama bu ismi ne çevremdekiler ne ailem kimse beğenmiyor. annem kulağına okudunuz mu okumadıysanız başka bakalım biraz daha dedi. bende eşimden çekiniyorum açıkcası. ismi çok benimsedi. millet ismi söyleyemiyor dediğimde çok bozuluyor canı sıkılıyor.

hatta kimliğini çıkarttı eşim. 2 isimde koysam tek isim yazdırcaktım zaten. eşim ben yatarrken hastanede kimliğini çıkartmış. annem falanda o isimden tamamen vazgeçelim istiyor sanırım. bebek için söylenişi zor gerçekten. benim bile ağzıma hep başka isimler gelior seslenirken. ama ben onu yetişkinliğini düşünerek o ismi düşünmüştüm zaten.

neyse karman çorman yazdım da arada kaldım. bi yandan ailemi de mutlu etmek istiyorum. onlara isim verdirerek değer verdiğimi gösterir olurum gibime geliyor. diğer taraftan eşim var. eşimle de aram hiç iyi değil son haftalarda ama sonuçta babası. ona da saygısızlık etmek istemiyorum.

aslında eşime çok öncelerden evli bile değilken ismi ben koyacam ben taşıcam karnımda o kadar dedim . gene ben koymuş oldum ismi güya ama kendimi baskı altında hissediyorum.

hala ismi kulağına okunmadı birde ben çok bekletmek istemiyordum. doğunca hemen okunsun istiyordum. ismi net olmayınca böle kaldı

annemler bebeğe henüz adıyla seslenmedi. bunu farkedince de üzülüyorum

Bende sızdenım kızlar gunum coktan doldu ama hala tık yok hergun nst yle beklıyoruz bakalım.oglusumun burcu da degıscek artık yengec olcaz sanırım bu gıdısle

aynen çok direndiler yengeç olmak için hayırlısı bakalım bekliyoruz

ayy maşallah yaa darısı başımıza çok uzamadan alırsın inşallah bebeğini kucağına

Herkese merhaba..
Dogum yapan arkadaslari cok tebrik ediyorum
GVN canim sende dogurmussun sonun da cok sükür gözün aydin masallah cok tatli oglusun..

Kac defadir okadar alinti yapiyorum tam cevap yazmaya basliyorum oglusumun sesi geliyor veya o yorgunlukla telefon elimde ben uyuyakaliyorum suan bile gögsüm de yatiyordu huysuzlasti babasina verdim 2 dk.. Sariligi atlaktik sayilir cok sükür 3-4 gündür günde 15-20 dk kadar günes isigin da tuttum onun cok faydasi oldu.. Alt degistirirken aglama sorunu da kalkti ortadan suan tam tersi altini acinca bir rahatlama geliyor kuzuma ama yeni bir aliskanlik edindi her altini actigimiz da daha temizlerken kakasini yapiyor alt degistirme minderini bilmem kac defa temizlemisimdir, ardindan yeni bezi baglar baglamaz da idrarini yapmasi var birde tabi biraz gec baglasam altini nereyi denk getirirse oraya sidikliyor tosun en son dün boynumu hedef aldi pipisiyle.. Bugün 11. günümüz hala göbegi düsmedi yikamiyorum da göbegini düsürmeden bugün yarin düsücek gibi gözüküyor bir an önce bizde ilk banyomuzu yapmak istiyoruz, havalar asiri derece sicak zaten bugün 38 yarin tam 40 derece sadece citcitli body giydiriyorum üzerine de cok ince birde örtü örtüyorum buna ragmen cocuk kafasini ne tarafa koysa otarafi ter icin de kaliyor inanmazsiniz birde saclari uzun oldugu icin sacindan akan ter bodysini islatiyor günde 1-3 defa degistiiyorum.. Cocugu bu sicak havalar da sarip sarmalayip kat kat giydirenleri hic anlamiyorum gercekten yazik yavrulara allah korusun havale gecirir cocuk..

Ilk cocuk doktoru kontrolümüze de gittik dün, yeni dogan bebeklerin ailelerine özel ders verdiriyormus doktorumuz bazi konular da.. Esimle bana anlattiklarinin bazilari sizinle de paylasmak isterim.. hastanede ki doktorun aksine bu sicak havalar da cocukta bizim gibi susar eger emzirdikten kisa bir süre sonra yine emmek isterse büyük bir ihtimal susamistir su ver 2 saatten az arayla emzirme cünkü emdigi sütü zaten 1-1,5 saatte sindire bilir daha eskiyi sindirmeden yenisi gelirse karni agrir ve daha fazla gaz sorunu olur onun yerine agzina emzik, bir miktar su veya 1. haftasindan itibaren bebekler icin özel bitki caylari var ondan ver denildi.. Icirdigimiz su ne kadar kaliteli olursa olsun kaynarip sogutmadan vermemeliymisiz.. Birde göbeginin daha cabuk düsmesi icin kuru tutmak lazim bunun icin de göbek deligini pudralamak gerekirmis

Kizlar merhaba ben 2 gun once sezaryen oldum ama dikislerim cok agriyor. Bir de ustune gogus ucu yarasi beni surunduruyor. Ben mi cok hassasim acaba neden gunn gectikce kotu oluyorum. Belim cok agriyor spinal olup beli agriyan var mi

bende aynı böyleyim ya. çevremde de sezeryan olan çok oldu ama hiç benim kadar mızmızlananı görmemiltim. moral olarak da kötüyüm. dikişlerim bugünde çok ağrıdı. üstüne iki gündür başağrısı oluyor. artı meme ağrısı. bebeğim doymuyor zaten mamada veriyoruz. sürekli elini yada bi yeri emmeye çalışıyor. aç garibim.

memeden süt gelmesede emiyor. memem yara, çığlık ata ata emziriyorum. üstelik uzun emdiği için karnıma da çok baskı oluyor ve dikiişlerim ağrıyor.

bel ağrıssı da bugün hafif oldu..

Canim sutun miktari nasil benim tam bi hafta oldu geliyoe ama oglan doymuyor.mama veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…