kızlar benim elim ayağım çok şiş. hamile iken hiç böyle olmamıştı. normal mi? sizlerde oluyor mu?
Herkese merhaba..
Dogum yapan arkadaslari cok tebrik ediyorum
GVN canim sende dogurmussun sonun da cok sükür gözün aydin masallah cok tatli oglusun..
Kac defadir okadar alinti yapiyorum tam cevap yazmaya basliyorum oglusumun sesi geliyor veya o yorgunlukla telefon elimde ben uyuyakaliyorum suan bile gögsüm de yatiyordu huysuzlasti babasina verdim 2 dk.. Sariligi atlaktik sayilir cok sükür 3-4 gündür günde 15-20 dk kadar günes isigin da tuttum onun cok faydasi oldu.. Alt degistirirken aglama sorunu da kalkti ortadan suan tam tersi altini acinca bir rahatlama geliyor kuzuma ama yeni bir aliskanlik edindi her altini actigimiz da daha temizlerken kakasini yapiyor alt degistirme minderini bilmem kac defa temizlemisimdir, ardindan yeni bezi baglar baglamaz da idrarini yapmasi var birde tabi biraz gec baglasam altini nereyi denk getirirse oraya sidikliyor tosun en son dün boynumu hedef aldi pipisiyle.. Bugün 11. günümüz hala göbegi düsmedi yikamiyorum da göbegini düsürmeden bugün yarin düsücek gibi gözüküyor bir an önce bizde ilk banyomuzu yapmak istiyoruz, havalar asiri derece sicak zaten bugün 38 yarin tam 40 derece sadece citcitli body giydiriyorum üzerine de cok ince birde örtü örtüyorum buna ragmen cocuk kafasini ne tarafa koysa otarafi ter icin de kaliyor inanmazsiniz birde saclari uzun oldugu icin sacindan akan ter bodysini islatiyor günde 1-3 defa degistiiyorum.. Cocugu bu sicak havalar da sarip sarmalayip kat kat giydirenleri hic anlamiyorum gercekten yazik yavrulara allah korusun havale gecirir cocuk..
Ilk cocuk doktoru kontrolümüze de gittik dün, yeni dogan bebeklerin ailelerine özel ders verdiriyormus doktorumuz bazi konular da.. Esimle bana anlattiklarinin bazilari sizinle de paylasmak isterim.. hastanede ki doktorun aksine bu sicak havalar da cocukta bizim gibi susar eger emzirdikten kisa bir süre sonra yine emmek isterse büyük bir ihtimal susamistir su ver 2 saatten az arayla emzirme cünkü emdigi sütü zaten 1-1,5 saatte sindire bilir daha eskiyi sindirmeden yenisi gelirse karni agrir ve daha fazla gaz sorunu olur onun yerine agzina emzik, bir miktar su veya 1. haftasindan itibaren bebekler icin özel bitki caylari var ondan ver denildi.. Icirdigimiz su ne kadar kaliteli olursa olsun kaynarip sogutmadan vermemeliymisiz.. Birde göbeginin daha cabuk düsmesi icin kuru tutmak lazim bunun icin de göbek deligini pudralamak gerekirmis
Herkese selam. Hayırlı cumalar.
Tüm doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun. Allah analı babalı, sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin.
Benim kızımda büyüyor. Bu aralar biraz gaz problemimiz var. Ama masaj ve gaz ilacıyla sorunu çözdük sanırım. Artık akşam nasıl oluyor anlamıyorum. Annelik çok tuhaf bir duyguymuş. Ne uyku ne de başka bir şey düşünmüyorsun. Tüm düzenini bebeğine göre ayarlıyorsun. Zor ama çok güzel. Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu.
Herkes iyidir umarım. Doğum yapacaklara Allah kolaylık versin, kolay doğum nasip etsin. Her şey düşüncede bitiyor. Kolay olacağına kendinizi inandırın, gerçekten kolay oluyor.
hayırlı olsun bebişinizben tuğok un eşiyim
oğlumuz ataberk bugün 11:37 de 3600 gr 51 cm olarak sağlıklı bir şekilde çok şükür dünyaya geldi. eşim size bildirmemi istedi
selam kızlarr bugün kontrolümüz vardı, dr aldı ultarasona herşeyini inceledi,3500 gr,52 cm kalbi iyi herşeyi iyi diye anlattı biz çok seviniyoruz tabi annem eşim ben,sonra dediki son olarak bağırsaklarına bakalım dedi, 15 dk boyunca sürekli bir yeri inceledi,hepimizin yüzü düştü tabi neler düşündük neler kalbindemi sorun var başka bir yerindemi diye, sonra kalktım ve dediki kordon dolanmış ama 1 sefer dolanmış,2 sefer dolansaydı hemen sezeryana alırdım ama 1 sefer olduğu için normalide bekleyebiliriz dedi ama tabiki risk var, eğer 28 inine kadar olmazsa 28 inde suni sancı ile alırım dedi,ama eğer istersen hemen alalım dedi,düşünme süresi verdi cumartesi tekrar gel nst ye gir bana göster dedi,hareketlerini sürekli kontrol et bir azalma olursa hemen gel dedi ben ne yapayım şimdi,oğlumda gayet hareketli kıpır kıpır durmuyor,sanırım bu cumartesi yada pazartesi sezeryan olucam, her kafadanda bir ses çıkıyor,ne yapacağımı şaşırdım,herkes benden daha çok panik, eşim bile, sanki çocuk ondan çıkacakmış gbi,herkese bağırdı bugün annesinin kalbini kırdı,tabiki morali bozuk olabilir ama bu çocuk benim içimde kimse benim psikolojimi düşünmüyor, kv hemen yarın alsın o zman dr diyor, kafam çok karışık yardımınıza ihtiyacım var
yeni geldık dr dann herksleri aradıkkk cok mutluyum leylasına kavusacak mecnun gıbıyımmmmmm
dr ablamız bızı cok beyendıı
wc sorunuma normal hatta ıyı senın ıcn dedıı
akıntım dedım bır bakalım alttan dedı wuuu dedım dırek catala cıktım cıkmısken acılımada bakalım dedı veeeeee 2 cm acılman varr dogumun basllamıs enın dedı bu bebek her an gelebılır dedı hadi bırde ultrosondan bakalım dedııı paşam kanala gırmısss cıkmak ıcın yer acıyormus dr dedıdı haftaya cuma tatıle cıkıyorum ıstersen sımdı dogurturum senı dedı bebek tammlamıs kendını dedı vee 3500 kg olmus dediiii
cok sasrıdım sbh aksma yemem sebebı buymus ben 100 gr vermısısm tabiii
ve her an dogum olabılır sıcak dusunu cogalt dedı yuruyuşünü artıtır dedı hurma yıyorum dedım onuda arttır gunde 4-5 ye dedı (ama ben daha fasla yıcem )dr bunları dedıkce ben seınden agladımmm
çünk 4,5 sendır bekledıgım hasretıme kavusacagım ınsl...DUA ILEişte böleeeeeeeeeee
Bende kendi istegimle sezeryan oldum ama sonrasindaki agrilari cekince neden normal yapmadim diye cok hayiflandim hergun seker gibi agri kesici ictim ama ben korseyi 5. gun taktim bilsem daha onceden takardim onu takunca agrilarim biraz hafifledi yattigim yerden rahat kalkabildim 15. gunden sonra da hic agrikesici icmedim anesteziyle ilgili sikintim olmadi bas ve bel agrisi hic yasamadim
Canım nasıl masaj yapıyorsun. Ben saat yönünde karnını ovuyorum çok sinirleniyor cıngar çıkarıyor. Bide her emzirdikten sonra geyirtebiliyor musun? Ben yapamıyorum. sinirlerim bozuk kendimi yetersiz ve suçlu hissediyorum.Hiç iyi bir anne değilim galiba daha gazını bile çıkaramıyorum. Kaç dk masaj yapıyorsun bide.
ailemin hep destek oldu bana ama özellikle doğum sonrası kıymetlerini bi kez daha anladım. hem maddi hem manevi çok yardımcı oldular bana. doğum parasını da onlar karşıladılar.
isim konusunda daha önceden onlara sormuştum. söyledikleri isimleri beğenmemiştim. başka alternatif sunmamışlardı. benimde aklımda olan bi isim vardı. ille olsun dediğim bir isim değildi fakat eşimde çok beğendi. alternatif başka isim bulamadım ben başka.
ama bu ismi ne çevremdekiler ne ailem kimse beğenmiyor.annem kulağına okudunuz mu okumadıysanız başka bakalım biraz daha dedi. bende eşimden çekiniyorum açıkcası. ismi çok benimsedi. millet ismi söyleyemiyor dediğimde çok bozuluyor canı sıkılıyor.
hatta kimliğini çıkarttı eşim. 2 isimde koysam tek isim yazdırcaktım zaten. eşim ben yatarrken hastanede kimliğini çıkartmış. annem falanda o isimden tamamen vazgeçelim istiyor sanırım. bebek için söylenişi zor gerçekten. benim bile ağzıma hep başka isimler gelior seslenirken. ama ben onu yetişkinliğini düşünerek o ismi düşünmüştüm zaten.
neyse karman çorman yazdım da arada kaldım. bi yandan ailemi de mutlu etmek istiyorum. onlara isim verdirerek değer verdiğimi gösterir olurum gibime geliyor. diğer taraftan eşim var. eşimle de aram hiç iyi değil son haftalarda ama sonuçta babası. ona da saygısızlık etmek istemiyorum.
aslında eşime çok öncelerden evli bile değilken ismi ben koyacam ben taşıcam karnımda o kadar dedim . gene ben koymuş oldum ismi güya ama kendimi baskı altında hissediyorum.
hala ismi kulağına okunmadı birdeben çok bekletmek istemiyordum. doğunca hemen okunsun istiyordum. ismi net olmayınca böle kaldı
annemler bebeğe henüz adıyla seslenmedi. bunu farkedince de üzülüyorum
Hadi gözün aydın canım ya benim doktorum niye böyle yapıor benimde açılmam var çocuk kanala yerleşmiş ama bi türlüyeni geldık dr dann herksleri aradıkkk cok mutluyum leylasına kavusacak mecnun gıbıyımmmmmm
dr ablamız bızı cok beyendıı
wc sorunuma normal hatta ıyı senın ıcn dedıı
akıntım dedım bır bakalım alttan dedı wuuu dedım dırek catala cıktım cıkmısken acılımada bakalım dedı veeeeee 2 cm acılman varr dogumun basllamıs enın dedı bu bebek her an gelebılır dedı hadi bırde ultrosondan bakalım dedııı paşam kanala gırmısss cıkmak ıcın yer acıyormus dr dedıdı haftaya cuma tatıle cıkıyorum ıstersen sımdı dogurturum senı dedı bebek tammlamıs kendını dedı vee 3500 kg olmus dediiii
cok sasrıdım sbh aksma yemem sebebı buymus ben 100 gr vermısısm tabiii
ve her an dogum olabılır sıcak dusunu cogalt dedı yuruyuşünü artıtır dedı hurma yıyorum dedım onuda arttır gunde 4-5 ye dedı (ama ben daha fasla yıcem )dr bunları dedıkce ben seınden agladımmm
çünk 4,5 sendır bekledıgım hasretıme kavusacagım ınsl...DUA ILEişte böleeeeeeeeeee
Bence canım normal yapıcam diye çocuğu tehlikeye atmanı tavsiye etmem ama karar genede sizin yaşıcak olan sizsiniz.selam kızlarr bugün kontrolümüz vardı, dr aldı ultarasona herşeyini inceledi,3500 gr,52 cm kalbi iyi herşeyi iyi diye anlattı biz çok seviniyoruz tabi annem eşim ben,sonra dediki son olarak bağırsaklarına bakalım dedi, 15 dk boyunca sürekli bir yeri inceledi,hepimizin yüzü düştü tabi neler düşündük neler kalbindemi sorun var başka bir yerindemi diye, sonra kalktım ve dediki kordon dolanmış ama 1 sefer dolanmış,2 sefer dolansaydı hemen sezeryana alırdım ama 1 sefer olduğu için normalide bekleyebiliriz dedi ama tabiki risk var, eğer 28 inine kadar olmazsa 28 inde suni sancı ile alırım dedi,ama eğer istersen hemen alalım dedi,düşünme süresi verdi cumartesi tekrar gel nst ye gir bana göster dedi,hareketlerini sürekli kontrol et bir azalma olursa hemen gel dedi ben ne yapayım şimdi,oğlumda gayet hareketli kıpır kıpır durmuyor,sanırım bu cumartesi yada pazartesi sezeryan olucam, her kafadanda bir ses çıkıyor,ne yapacağımı şaşırdım,herkes benden daha çok panik, eşim bile, sanki çocuk ondan çıkacakmış gbi,herkese bağırdı bugün annesinin kalbini kırdı,tabiki morali bozuk olabilir ama bu çocuk benim içimde kimse benim psikolojimi düşünmüyor, kv hemen yarın alsın o zman dr diyor, kafam çok karışık yardımınıza ihtiyacım var
H.olsun gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsünben tuğok un eşiyim
oğlumuz ataberk bugün 11:37 de 3600 gr 51 cm olarak sağlıklı bir şekilde çok şükür dünyaya geldi. eşim size bildirmemi istedi
Ayyy çok dadlu manşallah Allahım analı babalı büyütür inş. pü pü pü :)meraba canlarım babalar gününde oğluşumu kucağıma aldım nişanım ve sancımın gelmesiyle hastaneye gttik açılmam 1 cm idi.8 saat sancı çektim öğlen 16.26 da oğlum doğuyu kucağıma aldım doğumum normal oldu ve çok zor bi doğumdu makatıma kdr yırtığım var dikişlerim çok fazla oğlum 3 kilo 480 gr dünyaya geldi dünya tatlısı bi paşam var ye ye bitiremiyoruz babası bgn iş başı yaptı ama nasıl gittiğini bi ben bilirim o ağladıkça bizde oturup ağlıoruz gece uykumuz yok malesef paso memede sıpamgündüzleri uykumuz iyui memelerim yara oldu ölüorum hem alttan ağrım çok hem üstten allah yardımcımız olsun doğum yapan arkadaşları blmiorum herkesin evladını allah herkese bağışlasın hrkesi tbrk ederim buda biziz teyzeleri maşallah demeyi unutmayalım
Eki Görüntüle 739806 Eki Görüntüle 739807
15. gün müdaha çekcek miyim bu ağrıları. bende sezeryan olduktan sonra normal doğumdan korkup sezeryan olanları hayretle karşıladım acıkcası :) baya baya çileli bişi buda. hangi ağrı kesiciyi içtin. bana hastanede bile çok ağrı kesici iğne yapmadılar. 2 kere yaptılar. sonra hap verdiler. bi kere de benim zorumla iğne yaptılar. ağrı kesici bende fazla etkili olmadı. eşim ısrarla iğne ismi verdi eve geçince yaptıralım diye. onlarda minosetin hapını yazmışlar. günde 2 kere. ama bana yeterli olmuyor
ayy canım çok sevindim senin adına bugün bende gideceğim birazdan kontrole çatı muayenesi yapacak sanırım bir kaç gün kala bakarız demişti ama heycan yapıyorum acıyor mu inşallah bende senin gibi mutlu olabileceğim güzel haberlerle dönerim benim oğlumda çok hareketli eşime diyorum ki kanala inmek için mi çabalıyor acaba? o da artık kk sayesinde doğum uzmanı oldun diyor bana çünkü doktora giderken bak doktor şunları söyliyecek kilosu şudur boyu şudur falan diyorum doktordan aynısı duyunca tabi şaşırıyor sayenizde kızlar :))bana dua edin güzel şeyler söylesin doktorumuzz
ınsll canım dua ıle ınsll yaaaaaaaynen çok direndiler yengeç olmak içinhayırlısı bakalım bekliyoruz
ayy maşallah yaa darısı başımıza çok uzamadan alırsın inşallah bebeğini kucağına
evet beklemıcek annesı gıbım acelecıı paşammm saglıcakal bır kucagıma alsamm sarsammmmmhayırlı olsun bebişinizuzun sağlıklı ömürlü olsun inş.
canım karar vermişsiniz sanırım sezeryana bencede riske atmak olurdu 28 ine kadar beklemek. allah yardımcın olsun
temmuzua kalmadan gelicek demek bebiş.allah bi avazda kurtarsın inş.
nıe acaba benımde varda o ka dılllselam kızlar
ne bir ağrı ne bir sancı var bugünde . oğluşum önce korkuttu bizi erken gelmeye kalkarak, şimdide gününü doldurcak üstünede bi 10 gün daha saydırcak gibime gelio
bide kızlar ben acaip çok uyuyorum devamlı uykum var. benim günlerimde böle olan varmıydı ki aranızda?
bılmem bızımkı sunı ıle hemen dogurturum senı aslında am gunu var bekle dedıı pers..beklıcezz yoksam sunı verırı heralde cunku paşamın gelısımı ondeeeeeeeeeHadi gözün aydın canım ya benim doktorum niye böyle yapıor benimde açılmam var çocuk kanala yerleşmiş ama bi türlü
hadi doğuma demiyor canım sıkılıyor
Bence canım normal yapıcam diye çocuğu tehlikeye atmanı tavsiye etmem ama karar genede sizin yaşıcak olan sizsiniz.
H.olsun gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün
Ayyy çok dadlu manşallah Allahım analı babalı büyütür inş. pü pü pü :)
kızlarr yaa ben soğuk şeyler yemeye başladım bişi olmaz herhaldee....bu arada süt olsun diyee soğan yiyorumm hiçbir fark göremiyroum ben artık karar verdimm benm vücudum süt üretmiyoo milupanın lactamilk diye bi ürürnün keşfettim ona başladım şimdii emziren anneler için folik asit ve vitamin takviyeleride var iiçinde sütlü içecekkmiş bakalım ne işe yarıcakk allahım herşeyi dener oldumm ben oğlumda buı kadar takmamıştım neden böle oldu anlamdım yani...[/QUOTE ]
bende soğuk su içiyorum annem bana kızıyo üşütüyorum diye. milupa bende aldım gerçekten çok etkili ve ben dr a sordum ve hamileyken kullandığım vitamine de devam edeceğim süte faydası olur dedi
benimde hala decavitim ve kan hapım var. onları içsem mi diye düşünüodum. benim dr. bişi demedi. bende sormayı akıl edemedim.
Agrı sızı hepsini geçtimde yürüdükçe karnım sallanıyo, o kadar yumusak ki çokkk rahatsız oluyorum
ben sallanmasından rahatsız oldugum için ayaga kalktıkça sarıyorum
bugun kontrolde doktorum sarmaktan ziyade kaslarını yeniden güçlendirmen lazım mekik için iki 2 ay bekle dedi ama
şimdiden karnını içine çek 10 a kadar say nefes vererek bırak dedi
aklıma geldikçe yapıcam bakalım
çok çirkin bu hali dokunamıyorum bile
Canim sutun miktari nasil benim tam bi hafta oldu geliyoe ama oglan doymuyor.mama veriyorum
Herkese merhaba..
Dogum yapan arkadaslari cok tebrik ediyorum
GVN canim sende dogurmussun sonun da cok sükür gözün aydin masallah cok tatli oglusun..
Kac defadir okadar alinti yapiyorum tam cevap yazmaya basliyorum oglusumun sesi geliyor veya o yorgunlukla telefon elimde ben uyuyakaliyorum suan bile gögsüm de yatiyordu huysuzlasti babasina verdim 2 dk.. Sariligi atlaktik sayilir cok sükür 3-4 gündür günde 15-20 dk kadar günes isigin da tuttum onun cok faydasi oldu.. Alt degistirirken aglama sorunu da kalkti ortadan suan tam tersi altini acinca bir rahatlama geliyor kuzuma ama yeni bir aliskanlik edindi her altini actigimiz da daha temizlerken kakasini yapiyor alt degistirme minderini bilmem kac defa temizlemisimdir, ardindan yeni bezi baglar baglamaz da idrarini yapmasi var birde tabi biraz gec baglasam altini nereyi denk getirirse oraya sidikliyor tosun en son dün boynumu hedef aldi pipisiyle.. Bugün 11. günümüz hala göbegi düsmedi yikamiyorum da göbegini düsürmeden bugün yarin düsücek gibi gözüküyor bir an önce bizde ilk banyomuzu yapmak istiyoruz, havalar asiri derece sicak zaten bugün 38 yarin tam 40 derece sadece citcitli body giydiriyorum üzerine de cok ince birde örtü örtüyorum buna ragmen cocuk kafasini ne tarafa koysa otarafi ter icin de kaliyor inanmazsiniz birde saclari uzun oldugu icin sacindan akan ter bodysini islatiyor günde 1-3 defa degistiiyorum.. Cocugu bu sicak havalar da sarip sarmalayip kat kat giydirenleri hic anlamiyorum gercekten yazik yavrulara allah korusun havale gecirir cocuk..
Ilk cocuk doktoru kontrolümüze de gittik dün, yeni dogan bebeklerin ailelerine özel ders verdiriyormus doktorumuz bazi konular da.. Esimle bana anlattiklarinin bazilari sizinle de paylasmak isterim.. hastanede ki doktorun aksine bu sicak havalar da cocukta bizim gibi susar eger emzirdikten kisa bir süre sonra yine emmek isterse büyük bir ihtimal susamistir su ver 2 saatten az arayla emzirme cünkü emdigi sütü zaten 1-1,5 saatte sindire bilir daha eskiyi sindirmeden yenisi gelirse karni agrir ve daha fazla gaz sorunu olur onun yerine agzina emzik, bir miktar su veya 1. haftasindan itibaren bebekler icin özel bitki caylari var ondan ver denildi.. Icirdigimiz su ne kadar kaliteli olursa olsun kaynarip sogutmadan vermemeliymisiz.. Birde göbeginin daha cabuk düsmesi icin kuru tutmak lazim bunun icin de göbek deligini pudralamak gerekirmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?