2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ya şimdi geldim doktordan nst de sancı çıkmadı neyse ultrasonda baktı bebiş sağlıklı suyun iyi bir problem yok dedi benim geç döllenmeden dolayı hep 1 hafta geri çıkıyordu bebeğim bu hafta 2 hafta geri gözüküyor verdiği ultrason kağıdında çok moralim bozuldu doktor zaten hep geri cıkıyordu bunda sıkılacak bir durum yok dedi doktor hala 1 hafta geri diyor ama kağıtta öyle yazmıyor kilosu 3200 boyu 50 cm olmuş cok mu geri kızlar yaaa çatı muayenesi haftaya yapalım zaten sancı yok 41.haftaya kadar bekleriz doğmuyorsa suni sancı ile deneriz normal doğumu çünkü kilosu normal doğum için çok ideal bunun için sevinmelisin dedi.ilk bebeklerde 3500-3600 geçince normal doğumda zorlanılıyor.bebeğin sağlıklı biraz sabretceksin dedi.ama ne bileyim burda sanki herkesin hemen erkenden oluyor bebişleri ben besleyemiyormuyum ki kilosu da çok az değil ama nasıl bu kadar geri gözüküyor anlamıyorum ki

ay canım sen dogum mu yaptın
gözümden kaçmış benim, çok tebrik ediyorum

amin cnm allah kurtarsın :)
taliacım sağol canım bnm paylaştım hemen geç girebildim çnkü evime geldim dikişlerim çok ağrıodu hala toparlanmış değilim zaten
GVN Canım tebrik ederim doğum yapmışsın hayırlı uğurlu olsun..

mervecim sağol bitanem amin :)
canım güzel bi doğum hikayesiii çok sevindim allah kavuşturdu bebeğine güle güle büyüt inşallah bebeğinin resminbi koydunmu geçmişi okuyamadımda bakamadım..
amin tatlım ekledim bakarsın :)

Sanırım sezeryan olup 4. gün alışveriş merkezinde alışveriş yapan tek canlı benim. 15 gün sonra ağrı geçmesi falan diyince ben çok şaşırıyorum.

Bana doktorum ağrın olsa da olmasa da günde 3 minoset içeçceksin demişti. Birde olmaz ama olurda çok aşırı ağrın olursa cataflam iç demişti ama ben bir tane bile içme ihtiyacı duymadım.

Ağrısı çok olan arkadaşlar cataflamı çok zorda kalınca içebiyorsunuz. Ben birde gaz ilacı kullandım. Hastanede de sürekli vermişlerdi 1 hafta daha kullandırdı doktorum.

Ne zaman gelecek sutlerimiz gurul gurul yaa

kuzum benim çok tatlı maşallah allah nazarlardan korusun gerçekten masal gibi :)

Benim ki tam tersi ilk 10 gün uykudan uyandiramiyorduk uyaniyor emiyor altini temizliyorum hemen uyuyordu okadar uslu ama son 2 gündür gün icinde gözler acik 1-2 saate kadar uyanik kaldigi oluyor biraz da sarilik yüzündenmis sanirim.. Aynen bende senin düsündügün gibi düsünüyorum yeterki kabiz falan olmasin kendini sıkıp sıkıp saatlerce aglamasin da evin her yerine yapsin alt degistirme minderi bir masanin üzerinde duruyor bende genelde orda degistiriyorum hep altini masanin örtüsünü bugün 4. Kez makinaya attim :) yikamayi bende cok istiyorum hem rahatlar cocuk ama göbegi düsmeden de olur ya göbegine zarar veririm diye korka korka yikamak istemiyorum onun yerine ilik suyla havluyu islatip bütün vücudunu siliyorum, doktorumuz göbegi düstükten sonra getir temizleyeyim dedi bilmem orda da göbegi dûsünce götürüyormusunuz temizletmeye

Canim arkadasin dedigi gibi her insan da farkli oluyor benim agrilarim 5. Gün yok denecek kadar azalmisti mesela 8. Gün dikislerimi de aldirdim suan hic agri sizi yok dikislerde falan.. Sadece uzun süre idrari tutarsam göbegime icerden bir agri giriyor yerimden kalkarken oda rahim kendini toparkadigi icin zannediyorum

Bugün benim 11. Günüm kanamam cok hafif ama hala var 9. Güne kadar hep yogun bir sekil de geldi.. Normal de ilk bir kac gün cok koyu tipki adet gibi gün gectikce rengi acilip git gide kahverengiye dönüp bitiyor
Sezeryan da doktor kesiyi dikmeden önce zaten icini temizledigi icin normal doguma göre daha kisa sürebiliyor
kanama..

Canim bize anlattiklarin da ilk dogdugu birkac gün ondan sonra sen terliyorsan bebekte terler sana soguksa bebege de soguktur dediler tabi bize oranla daha az terler veya daha cok üsür diye fark var illaki ama hava olmus 40 derece bebek gözle görülür halde terliyorsa kalin giydiremem..
Yikama konusun da yukarda yazdigim gibi havluyu islatip bir güzel silip kuruluyorum oglumu.. Elimden geldigince göbegini kuru tutmaya calisiyorum bir an önce düsmesi icin en gec yarina düser zaten sanirim ince ip kadar kalmis heran kopabilir, göbegi düsmeden yikayanlara birsey demiyorum ama ben tamamen yikamak icin düsmesini beklicem

Süpersin walla. Ben hala eğrilirken kalkarken acı duyuyorum. Bizim canımız mı çok tatlı acaba Alışveriş merkezinde gezmek mi O günler hayal gibiuzak bana

Bende inat ettim almadım. Sonra bimde paketin içinde 3 tane yüksek bel iç çamaşırı 5 liraya görünce alayım hastane çantama koyayım dedim. Siyah aldım lohusalığım bitince atarım dedim. İyiki almışım. Yüksek bel büyük beden aldım çok rahatım

adı ne ki bebişinin ? eşin ve sen beğeniosanız sorun yok bence. bizimde ismimiz yıllar öncesinden belliydi ama şimdi kocacım başka isimler aramaya başladı benide soğuttu isimden bizde karasız şu anda

agah. benim için aman aman bişi değil ama eşim çok sahiplendi. aslında evlenmeden önce düşündüğümüz isim çok başkaydı. sonra ben vazgeçtim. şimdi bi kez daha vazgeçemiorum

bana doktor bişi demedi. taburcu olurken muayene falan etmedi. ameliyat gununun akşamı gördüm sadece daha görmedim.

bugün benim 4. günüm. alışveriş merkezini bırak tuvalete zor gidiorrum. eğik eğik yürüyorum.

Doktor bize öyle bişey demedi. Biz göbeği düştükten sonra nereye gömsek derdine girdik Sanırım evin bahçesine gömeceğiz

Ben havayı anlamıyorum kızlar. sürekli üşüyorum sürekli üşüyorum. Eşime soruyorum hava nasıl soğuk mu çocuğu ince mi giydirdim diye. Gece camı açayım mı hep ona soruyorum. Eskiden daha kalın giydiriyordum şimdi uzun kollu çıt çıtlı badi ve patikli tulum giydiriyorum. Odanın camınıda yarıdan aralıyorum. Yine için rahat etmiyor ince bir çarşaf seriyorum üzerine bilmiyorum abartıyor muyum? Çok şükür isilik falan çıkarmadık ama alt bezinin bantlarının değdiği yerler kızarmış. Öyle görünce için cız etti. Bol zeytin yağı sürüyorum her emzirmeden sonra altını değiştiriyorum.

Havalar kac derece suan senin oldugun yerde bilmiyorum ama bebegin kaldigi oda sicakligi 25-27 dereceyi gecmemeliymis bizim evin ici suan 29-30 derece hava asiri derece nemli sürekli pencerelerimin hepsi acik duruyor sirf sabaha karsi biraz serin oldugu icin kalkip yatak odamda ki pencereleri kapatiyorum.. Eger giydirdigin tulum kalin degilse normal bence canim üzerine cok cok ince birde örtü örtsen yeter ama zeytinyagini cok fazla da sürme sicak hava da vücudu cok nemlendigi icin de isilik olabiliyorlar bak ben sirf citcitli body üzerine ince bir örtüyle yatirdigim günde 1-2 defa islak havluyla yikar gibi tüm vucudunu silip kuruladigim halde cok hafif kolun da isilik cikti.. Zaten 2 saatte bir falan emmek icin uyaniyor bende her emzirmeden sonra degistiriyorum altini pisik olmasin diye

bılmem bızımkı sunı ıle hemen dogurturum senı aslında am gunu var bekle dedıı pers..beklıcezz yoksam sunı verırı heralde cunku paşamın gelısımı ondeeeeeeeee

hmmm mnş. canım :)
inşl...

sagol canım guven cım benımm

kızlar bende hipotiroidi vardı
hamileyken ama hiç değerlerde aşırı bir değişim olmadı
hep iyi çıktı sonuçlar
kızım doğunca sarılık için fototerapi gördü
erken doğduğu içinde biraz yüksekti değer
şimdi 14 günlük çok çok hafif kaldı
ama doktor dediki uzayan sarılıklarda tiroid yetmezliği de olabilir
zaten iki defa kan aldı sarılık için yavrumun elleri günlerce mor gezdi
şimdi birde bunun için kan vercez sizler ne yaptınız
alınan topuk kanında da bakılıyormuş sanırım norma çıktı geri dönmediler henüz
eşimde oraya güvenmeyelim yeniden baktıralım diyor ama benim içim gidiyor
bi akıl verin bana

bende ilk bebişimde 5. gün ve kucağımda bebekle alışveriş merkezindeydim
ama şimdi 10. gün ancak yürüyebildim doğru düzgün
gerçekten ikinciler zor oluyormuş
Ne zaman gelecek sutlerimiz gurul gurul yaa
canım stres yaptıkça gelmiyor
bol bol dinlenmeye hatta uyumaya çalış
soğanmış bulgurmuş bende hiç fayda etmedi
ayrıca gece bile her emzirmeden sonra bir bardak su iç

Dogum yapanlari tebrik ederim. Isimler cok aklimda kalmadi ama tugok, rezene var hatirladigim.Darisi bekleyenlerin basina. hully sen de azicik daha sabret

Kizlar sezeryanla dogum yapali 6 gun oldu.sutum hala sari ve cok degil.bi sagmada 15-20 ml geliyor.yetmedigini dusunup mama veriyorum ara ara gayet guzel emiyor.sizin sutleriniz ne zaman gurul gurul gelmeyev basladi.sorum sezeryanli annelere
Benim sutum 4.gun sabah geldi. Ama gurul gurul degil. az az. Sonradan artiyor bebek emdikce.Ilk basta saru renkli sutumsu sivi geliyor zaten

Olan olmus, saglik olsun. Ben ameliyattayken sezeryan olanlarin nasil olup da ikinciyi dusunebildiklerine sasmistim ama simdi ikinciden korkmuyorum. Bir hafta cekerim en fazla. Asil bebek bakmak mesele. Ona da katlanirim sanirim.

Bizim gaz sancimiz ucuncu gun basladi. Bugnlerde de cok fazla. Gece hic uyumadi sancidan. YAaklarina sicak su koyduk. Ilacini da veriyoruz surekli. Ona ragmen saat basi kaka yapti nereyse. Zart zort diye gaz cikariyor. Bzen de birden guluyor, gulumsuyor, tirsmiyor degilim :18: Minik sabim chucky gibi geliyor o anlarda :18:

Bu arada avatarımdaki resim kızımın resmi
Cok tatli masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…