allah kolaylık versın hangısı dogru ıse onu nasıp etsın ınsl canım benımmm
ınsl kı normalınden olur ve kordon sorun olmaz ınsl sızın ıcndee
guven cım canım benım ne gusel hıkayen ole darısı bıse ınsl gusel gusel yazmak dılegımle yaa okudukca ozenıyorum ınsl bısede normalınden kolayından nasıp olur ınsllll
taliacım sağol canım bnm paylaştım hemen geç girebildim çnkü evime geldim dikişlerim çok ağrıodu hala toparlanmış değilim zatencanim insallahh kolay bir dogum olmustur bebegini kucagina almisindir insallahh :))
masallahhhhhhh canim benimyaa bugun ilk defa hemen dogum hikayelerin paylasildigi toopge girdim buraya bakmadan senin hikayeini görunce cok sasirdimm birde foto eklemeni istemistimm ama sen oooooo burda coktan paylamisin bilee ben gec kalmisimmay cenem düsütü yineee canim benim tebrik ederimmmm cok gecmis olsun allah anali babali bvüyütsünn insallahh oglunun da masallahi var cokkk yakisikliiiiiiii rabbim korusun hayilri evlat olsun insallahh :))
canimm yaa artik 2 saate bi uyandirmana gerek yok o zaten alistigi icin acikinca uyanacaktir merak etme annesi ben kizimi hic 2 saate bi uyandirmiyorum ama o zaten o en fazla 3 saat uyuyorrgeceleri 2 saate bir kendiliiginden uyaniyorr
oyyy canim benimmm iyi tatilerr dileirmk sana guzel guzel dinlen keyfini cikarr kizin ve annele guzel vakitler diliyorum sizeesenlede ancak 9 . ayda grse bilirizz sanirim tekrarr cunku bizde ozaman tatildne geri dönuyoruzz bozde senii cok özleyecegizzz
yok canim bence hic alakasi yokk yavs yavss asagiya inmis oluyorr ama disardan cok bellide olmaya bilirr dogum esnasinda birden asagiya da inebilyopr bebeklerr:))) insallah sende ykainda dogurusunn :))
nali babali büyütsün insallahhhh :)))
GVN Canım tebrik ederim doğum yapmışsın hayırlı uğurlu olsun..
amin tatlım ekledim bakarsın :)canım güzel bi doğum hikayesiii çok sevindim allah kavuşturdu bebeğine güle güle büyüt inşallah bebeğinin resminbi koydunmu geçmişi okuyamadımda bakamadım..
bende mama veriyorum. ne kadar vermem gerektiğinide bilmiyorum ama veriyorum baya. şimdi biraz biraz gelior gibi. emzirirken yutkunma sesi oluyor arada en azında. ama gene de günde bi kez yada iki kez vermeyi düşünüyorum. benimki aç çok belli oluyor. hemen elini veya kimin kucağındaysa onu emmeye falan çalışıyor. sürekli aranıyor. bu ara sürekli memede. çok çaba harcıyor ama süt miktarı az demekki doymuyor. pompayla denedim hiç sağamadım. bebek artık ne kadar ne içiyor bilmiyorum.
Merhaba kızlar,
Bebeğim bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra değerimiz 16'dan 8'e düştü ve taburcu olduk. Çok zor bir geceydi benim için. Şimdi değerimiz tekrar düşmesin diye mama takviyesi yapıyoruz. Sütüm ne zaman düzene girecek bilmiyorum. Manuel el pompam var. Onunla sağmaya çalışıyorum. Henüz 30 cc fian geliyor sonrasında gücüm kalmıyor. Pazartesi kontrolümüz var bakalım doktor amcamız ne diyecek :)
İşte buda benim meleğimmm ;
Masal'm
Eki Görüntüle 740172
benimde hala decavitim ve kan hapım var. onları içsem mi diye düşünüodum. benim dr. bişi demedi. bende sormayı akıl edemedim.
Benim doktorum elevite ve gyno ferro sanola devam ettiriyor hala.
Kanamaya gelince benim ilk 15 gün sağlam kanamam vardı. Şimdi 30 günlüğüz epey az ama az az da olsa geliyor hala.
Seninle bebişlerimiz aynı. Şükürler olsun biz sarılığı atlattık. Bazen huysuzluk işe yarıyor. Hiç uyumuyordu sürekli memdeydi Sinirden ağlamıştım. Bu çocuk hep böylemi olacak diye 1 saat bile uyku girmiyordu gözüne. Şimdi düzeldiBizimkininde göbeği düşmedi. Doktor bize kızdı. Yıkayın bu çocuğu dedi. Yıkıyoruz göbeğini kurutup solüsyonu var sürüyoruz. 2 günde bir yıkıyorum. Yıkadığında göreceksin pamuk gibi oluyorlar gözünü uykudan açamıyor :) Ben altını değiştirirken sıcak suyla ıslattığım bezle poposunu falan siliyorum. Sende vucudunu silebilirsin. Kaka konusunda bende muzdaribim. Yatağıma kakasını yaptı. Gece dalgınlığıma geldi yatağımın üzerine koydum altınada alt değiştirme örtüsünü koymadım. Bezini çıkardım sildim tam yenisini koyacakken yavrum salıverdi Walla o kakasını yaptıkça ben mutlu oluyorum. Evin her köşesine yapsın umrumda değil. Şuan çok zorlanıyor yapamıyor ıkınıp ıkınıp ağlıyor yapamaması daha kötü
Canim arkadasin dedigi gibi her insan da farkli oluyor benim agrilarim 5. Gün yok denecek kadar azalmisti mesela 8. Gün dikislerimi de aldirdim suan hic agri sizi yok dikislerde falan.. Sadece uzun süre idrari tutarsam göbegime icerden bir agri giriyor yerimden kalkarken oda rahim kendini toparkadigi icin zannediyorum15. gün müdaha çekcek miyim bu ağrıları. bende sezeryan olduktan sonra normal doğumdan korkup sezeryan olanları hayretle karşıladım acıkcası :) baya baya çileli bişi buda. hangi ağrı kesiciyi içtin. bana hastanede bile çok ağrı kesici iğne yapmadılar. 2 kere yaptılar. sonra hap verdiler. bi kere de benim zorumla iğne yaptılar. ağrı kesici bende fazla etkili olmadı. eşim ısrarla iğne ismi verdi eve geçince yaptıralım diye. onlarda minosetin hapını yazmışlar. günde 2 kere. ama bana yeterli olmuyor
birşey daha soraym. merak ettm. benım kanamam baya az oldu. normalde adet kanamam kadar anca oldu. hatta daha bile az. sezeryan olduğu için mi böyle. ben baya çok olur sanıyordum. olmaması daha iyi tabi ama sadece merak ettim.
bende göbeği düşmeden yıkamayacağım diyordum ama bekleyemeyeceğim. vücudu kızardı çocuğun. yarın yada pazar günü annem gelince ona yıkattıracağım. bi rahatlasın çocuk.
nerden okuduğumu hatrlamıyorum ama yenidoğanı hava sıcak olsa bile sıcak tutun diye okumuştum sanırım. sıcak tutuyordum bende ama anladımki çok sıcakta rahatsız ediyor çocuğu. artık o kadar sıcakta tutmuyorum.
2 saatten az arayla emiyor benimki. demekki susuyor. paylaştıkların bana fayda sağladı. tşk.
Sanırım sezeryan olup 4. gün alışveriş merkezinde alışveriş yapan tek canlı benim.15 gün sonra ağrı geçmesi falan diyince ben çok şaşırıyorum.
Bana doktorum ağrın olsa da olmasa da günde 3 minoset içeçceksin demişti. Birde olmaz ama olurda çok aşırı ağrın olursa cataflam iç demişti ama ben bir tane bile içme ihtiyacı duymadım.
Ağrısı çok olan arkadaşlar cataflamı çok zorda kalınca içebiyorsunuz. Ben birde gaz ilacı kullandım. Hastanede de sürekli vermişlerdi 1 hafta daha kullandırdı doktorum.
bende çok rahatsız oluyorum bu durumdan. hem ağrısından hem bıngıl bıngıl oluşunda eğik eğik yürüyorum. ben henüz sarmayı düşünemiyorum. çok ağrım var çünkü. çamaşırlar bile baskı yapıyor acıyor. hamileyken o kadar inat ettim hamile çamaşırı almadım. şimdi hamile çamaşırı aldırdım hep. dikişler rahatsız ediyor. lohusa pijamasıyla da rahat edemedim. bir tane hamile alt pijamam vardı onla rahat ediyorum.
adı ne ki bebişinin ? eşin ve sen beğeniosanız sorun yok bence. bizimde ismimiz yıllar öncesinden belliydi ama şimdi kocacım başka isimler aramaya başladı benide soğuttu isimden bizde karasız şu anda
Sanırım sezeryan olup 4. gün alışveriş merkezinde alışveriş yapan tek canlı benim.15 gün sonra ağrı geçmesi falan diyince ben çok şaşırıyorum.
Bana doktorum ağrın olsa da olmasa da günde 3 minoset içeçceksin demişti. Birde olmaz ama olurda çok aşırı ağrın olursa cataflam iç demişti ama ben bir tane bile içme ihtiyacı duymadım.
Ağrısı çok olan arkadaşlar cataflamı çok zorda kalınca içebiyorsunuz. Ben birde gaz ilacı kullandım. Hastanede de sürekli vermişlerdi 1 hafta daha kullandırdı doktorum.
Benim doktorum elevite ve gyno ferro sanola devam ettiriyor hala.
Kanamaya gelince benim ilk 15 gün sağlam kanamam vardı. Şimdi 30 günlüğüz epey az ama az az da olsa geliyor hala.
kan hapı aslına içilmesi lazım die biliorum ama benım dr bişi demedi. içeyim ben en iisi
Benim ki tam tersi ilk 10 gün uykudan uyandiramiyorduk uyaniyor emiyor altini temizliyorum hemen uyuyordu okadar uslu ama son 2 gündür gün icinde gözler acik 1-2 saate kadar uyanik kaldigi oluyor biraz da sarilik yüzündenmis sanirim.. Aynen bende senin düsündügün gibi düsünüyorum yeterki kabiz falan olmasin kendini sıkıp sıkıp saatlerce aglamasin da evin her yerine yapsin alt degistirme minderi bir masanin üzerinde duruyor bende genelde orda degistiriyorum hep altini masanin örtüsünü bugün 4. Kez makinaya attim :) yikamayi bende cok istiyorum hem rahatlar cocuk ama göbegi düsmeden de olur ya göbegine zarar veririm diye korka korka yikamak istemiyorum onun yerine ilik suyla havluyu islatip bütün vücudunu siliyorum, doktorumuz göbegi düstükten sonra getir temizleyeyim dedi bilmem orda da göbegi dûsünce götürüyormusunuz temizletmeye
Canim bize anlattiklarin da ilk dogdugu birkac gün ondan sonra sen terliyorsan bebekte terler sana soguksa bebege de soguktur dediler tabi bize oranla daha az terler veya daha cok üsür diye fark var illaki ama hava olmus 40 derece bebek gözle görülür halde terliyorsa kalin giydiremem..
Yikama konusun da yukarda yazdigim gibi havluyu islatip bir güzel silip kuruluyorum oglumu.. Elimden geldigince göbegini kuru tutmaya calisiyorum bir an önce düsmesi icin en gec yarina düser zaten sanirim ince ip kadar kalmis heran kopabilir, göbegi düsmeden yikayanlara birsey demiyorum ama ben tamamen yikamak icin düsmesini beklicem
kan hapı aslına içilmesi lazım die biliorum ama benım dr bişi demedi. içeyim ben en iisi
Benim doktorum kan hapına devam et dedi. Bence sizde devam edin. Çok kan kaybettik çooook
Doktor bize öyle bişey demedi. Biz göbeği düştükten sonra nereye gömsek derdine girdikSanırım evin bahçesine gömeceğiz
Ben havayı anlamıyorum kızlar. sürekli üşüyorum sürekli üşüyorum. Eşime soruyorum hava nasıl soğuk mu çocuğu ince mi giydirdim diye. Gece camı açayım mı hep ona soruyorum. Eskiden daha kalın giydiriyordum şimdi uzun kollu çıt çıtlı badi ve patikli tulum giydiriyorum. Odanın camınıda yarıdan aralıyorum. Yine için rahat etmiyor ince bir çarşaf seriyorum üzerine bilmiyorum abartıyor muyum? Çok şükür isilik falan çıkarmadık ama alt bezinin bantlarının değdiği yerler kızarmış. Öyle görünce için cız etti.Bol zeytin yağı sürüyorum her emzirmeden sonra altını değiştiriyorum.
inşl...bılmem bızımkı sunı ıle hemen dogurturum senı aslında am gunu var bekle dedıı pers..beklıcezz yoksam sunı verırı heralde cunku paşamın gelısımı ondeeeeeeeee
hmmm mnş. canım :)
sagol canım guven cım benımmamin cnm allah kurtarsın :)
taliacım sağol canım bnm paylaştım hemen geç girebildim çnkü evime geldim dikişlerim çok ağrıodu hala toparlanmış değilim zaten
mervecim sağol bitanem amin :)
amin tatlım ekledim bakarsın :)
bende ilk bebişimde 5. gün ve kucağımda bebekle alışveriş merkezindeydimSanırım sezeryan olup 4. gün alışveriş merkezinde alışveriş yapan tek canlı benim.15 gün sonra ağrı geçmesi falan diyince ben çok şaşırıyorum.
canım stres yaptıkça gelmiyorNe zaman gelecek sutlerimiz gurul gurul yaa
benimde hala decavitim ve kan hapım var. onları içsem mi diye düşünüodum. benim dr. bişi demedi. bende sormayı akıl edemedim.
benim doktorumda kan hapına devam dedi
hatta arada elevitte içmeyide düşünüyorum
Benim sutum 4.gun sabah geldi. Ama gurul gurul degil. az az. Sonradan artiyor bebek emdikce.Ilk basta saru renkli sutumsu sivi geliyor zatenKizlar sezeryanla dogum yapali 6 gun oldu.sutum hala sari ve cok degil.bi sagmada 15-20 ml geliyor.yetmedigini dusunup mama veriyorum ara ara gayet guzel emiyor.sizin sutleriniz ne zaman gurul gurul gelmeyev basladi.sorum sezeryanli annelere
Olan olmus, saglik olsun. Ben ameliyattayken sezeryan olanlarin nasil olup da ikinciyi dusunebildiklerine sasmistim ama simdi ikinciden korkmuyorum. Bir hafta cekerim en fazla. Asil bebek bakmak mesele. Ona da katlanirim sanirim.maalesef son anda denemekten vazgeçtim. şimdi acı çektikçe içimde şüphe kaldı gerçekten. acısında da değilim de acı içindeyken senden ilgi bekleyen bebek olması ve sütün gelmemesi durumlarından çok pişman oldum suniyi denemediğime.
keşke normal olabilseydi. ben 2. çocuğu zor düşünürüm sanırım
Bizim gaz sancimiz ucuncu gun basladi. Bugnlerde de cok fazla. Gece hic uyumadi sancidan. YAaklarina sicak su koyduk. Ilacini da veriyoruz surekli. Ona ragmen saat basi kaka yapti nereyse. Zart zort diye gaz cikariyor. Bzen de birden guluyor, gulumsuyor, tirsmiyor degilim :18: Minik sabim chucky gibi geliyor o anlarda :18:Kızlar asıl gaz sancıları 15. günden itibaren başlıyormuş ama bizimkisi erken başladı galiba. 10. günden beri çocuğumun karnı şiş kendini sıktıkça sıkıyor. Denemediğim gaz çıkarma tekniği kalmadı. Zeytinyağı içiriyorum, rezene içirdim özel şurubu var onu içirdim. Şurup işe yarıyor ama vermek istemiyorum erken diye. Masajlar yapıyorum sırtını ovuyorum olmuyoro kıvrandıkça içim gidiyor resmen Karnını sarıyorum emzir emzirmez gazını çıkarmam lazım ama beceriksiz annesi yapamıyor. Çocuğun sırtını kıracağım vura vura koluma koyuyorum dizime yatırıyorum, omzuma atıyorum çok nadir arada çıkarabiliyorum
Sizin gaz sancılarınız kaçıncı günden başladı acaba?
Cok tatli masallahBu arada avatarımdaki resim kızımın resmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?