2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
sezeryan sonrası hala agrı çekenleri okudukça bende şaşırıyorum

sadece ilk ayaga kalkarken biraz agrım oldu, onun dısında hiç birşey yaşamadım..
dikişde aldırmadım ben estetik dikişmiş..

kızlar yarın 40 mevlüdümüz var,
hazırlıkları bitirdik, birazdan kuaföre gidip aylar sonra saçlarımı boyatabilicem
çok heyecanlıyım çokk bugunleride gördük şükürler olsunn

bugün doktor kontrolüm vardı.nstde sancı falan çıkmadı.bebeğim kanalada inmemiş.çatı kontrolü yapıldı.ne rahim ağzı yumuşamış nede açılma var.anlıyacağınız benim kızın hiçççç gelesi yok.asıl sorun şurda.çatı kemiğimin biri normal olması gereken yerin biraz altındaymış.bebek çıkış esnasında zorlanabilirmiş.kilosu çok olmazsa rahat çıkabilme ihtimalide varmış.şuanda bebeğim 3200 gr çok kilolu değil.eğer iri bir bebek olsaydı ben size seçenek bile sunmaz direk sezeryana alırdım ama şimdi karar size kalmış dedi doktorum.kendimi normal doğuma çok alıştırmıştım.ayrıca burda sezeryan olduktan sonra 10 gün geçmesine rağmen ağrım sızım var diyenleri sütüm çok geç geldi diyenleri okudukça sezeryan dahada ürkütücü oldu benim için.şuan kafam allak bullak.işin garibi zamanında bir arkadaşımada çatı kemiğin uygun değil demişlerdi ama arkadaşım çatır çatır doğurddu hemde 2 saatte.hastanem özel olduğu için acaba sezeryanamı yönlendirmeye çalışıyorlar diye düşünmektende alamıyorum kendimi.hani yok uygun değilsin sezeryan olmalısın deseler amenna ama bana bıraktı kararı ne saçma.ne olur bana akıl verin.ne yapmalıyım ben şimdi.

canımcım bizim topiğe yazdım yorumumu :)))))

Herkese selamlar, geçmişi bitiremedim yaklaşık 20 sayfam var her açışımda bişey çıkıyo yada ben yorgunluğa yenik düşüp uyuyorum çok özür dilerim kızlar, asesulfam, zeynoo ve talıaa gibi olamadım hem bebiş hem burayı takip edip yazamıyorum
Biz iyiyiz bebişi emzir, altını al sonra tekrar emzir tekrar altını al uyutmaya çalış derken saatler geçiyo. kızıcım 3330 doğmuştu ama 2 gün sonra 3190a düştü ve doktor çok hızlı kilo vermiş dedi üzüldük tabi ama sütüm de azdı o 2 gün sonra birden doldu göğüslerim hatta şimdi nazarım değmesin patlayacak gibi emzirmezsem ağrıdan ölüyorum ve göğüs pedlerine akıyo. Bugün 5.günümüz ve kızım 3335gr olmuş ama buseferde sarılığımız biraz artmış ama tahlil yapmadı dikkat et takip et dedi doktorumuz. Kızlar nasıl takip edicem yani neye göre anlıycam ben sarılığının daha çok artıp yada azaldığını, doktor sadece parmağınla tenine bastırdığında sarıya dönüyosa dedi artmıştır dedi göğüs hizasına kadar sarı oluyo şuan ne yapmam lazım azalması için ?
kızlar bir de bebişi kaç dakika emziriyosunuz benimki ben ayırmasam hiç bırakmıyo memeyi ve göğüs uçlarım çok acıyo ben en fazla 20-30 dakika dayanabiliyorum sonra ayırıyorum zorla ama hep aranıyo yavrum doymuyo mu acaba vijdan azabı çekip az sonra tekrar emziriyorum ama hiç doymuyo sanki

Kızlar işte benim kızçem fotolardan biri doğumhanede çekilmiş fotolardan maşallaah deyin kızlar

tebrık ederım
Allah agrıların ıcın yardımcın olsun
sütünde bır an evvel gelır ınş.
sende sezeryanmı oldun ?

teşekkürler kızlar allah razı olsun

tebrik ediyorum seni...sekerini olçtun mu dustu mu degerler ?

taşakkürler canım şekerimi birinci saat 168 153 o civarda hamilelikte bile bu kadar yükseği hiç görmedim anlamadım ben neden böyle

Kizlar merhaba ben 2 gun once sezaryen oldum ama dikislerim cok agriyor. Bir de ustune gogus ucu yarasi beni surunduruyor. Ben mi cok hassasim acaba neden gunn gectikce kotu oluyorum. Belim cok agriyor spinal olup beli agriyan var mi

aynen canım benim dikiş yok estetik ama içten acı var birde hala doğru düzgün yürüyemiyorum çok fenalardayım

ilk o kalkış zaten çok berbattı ama benim hala ağrım var benim spinal az gelmiş bebek çıktıktan sonra az doz vererek bayıltılar

kızlar bugün dördüncü günümüz ve ben hala normale dönmedim ağrılar var zor kalkıp oturuyorum sadece bebeği emziriyorum o kadar onun haricinde her işi annem yapıyor sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim ben tavsiye etmiyorum benim zor oldu ya ondan spinal yetersiz geldi nasıl bir bünye varsa çocuk çıktıktan sonra çok kötü ağrı hissettim ve dikişleri dikmek için bayıttılar 30 dk odaya geldğimde kendimdeydim allhtan
şimdi ağrılarım var sezeryan olanlar nasıl hepen toplandı anlamıyorum ben mi çok kötüyüm acaba diye düşünüyorum
kızım sürekli uyuyor uyandıramıyoruz emziriyorum ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz sarılık olmasın diye yarın çocuk kontrolüne gidicez bugün topuk kanımız alındı ikinci defa sağlık ocağında daha önce hastanede aldılar kızım ağladıkça bende kendimi tutamadım ve birlikte ağladık :))) daha sonra resim eklicem şimdi hepinizi öpüyorum yeni doğum yapanları tebrik ediyorum geride kalanlarıda allah kolaylık versin diyorum kesinlikle normal doğumu deneyin olmadı sezeryan olun benim tavsiyem .....

sende kendi isteginle mi sezeryan oldun bende zor toparladim kendimi ve hic mantikli bi karar degilmis hakkimizda hayirlisi ole yada boyle geciyo
ama

16 günlük olduk:) 5 günlük göbeğimizi düşürdük o günden beri de hergün banyo yapıyoruz..tırnaklarıni bile kestim..tek başıma bakıorum kuzuma.. çok çook keyifli.. biraz sarılık var hala..doktor tedavi gerekmez dedi ama gözbebekleri sarı ..birde tek gözde çapaklanmıımız var iki gündür..ne yapmalı bu konuda bilen varsa söylesin lütfen..
sünnetimizse göbekten önce iyileşti..iyiki yaptırmışım çok memnunum bu konuda..

ben..de ..iyiyim baya..dikişler ilk 10 gün ağrıdı sonra geçti..karnım sarmama rağman kocaman ama..toplar heralde..kendimi görmüyor gözüm henüz..
bizde durum budur:)

çapaklanma için benm bildiğim o bölgeye parmak ucuyla hafif masaj yapmak gerekiyor... sonrasında da ıslak bi pamukla temizlemek ...
yiğenimde olmuştu benm doktorun tavsiyesi üzerine bu şekilde atlatmıştık.. göz kanalları tam çalışamadığı için oluyo bu durum sanırım...
faydası olur inşallah...

kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?

Yeni doğum yapanları tebrik ediyorum. İsim isim hatırlayamadım. Sonunda meleklerinize kavuştunuz hayırlı uğurlu olsun inşallah. Sezeryanlıların şikayetlerini okudukça Allah'a şükrediyorum. Normal doğum gerçek bir nimet. Hele benim dikişimde olmadı normal hayatıma döndüm hemen. Dün alışverişe gittim oğlumun eksiklerini aldım. 3 günlükkende markete gitmiştik:)))
Tek zorluğu ikide bir emzirmek ve emzirecek yer olmaması. Dün mağazada oturdum koltuğa emzirdim. Battaniyeyle kapattım göğsümü kimse garip karşılamadı Allah'tan "God bless you" deyip geçtiler. Bunların diliyle maşallah gibi bir anlama geliyor.
Bu arada Dün itibariyle bizimde gazımız başladı:)
İki gündür Her sabah öğlene kadar mızırdanıyoruz ağlıyoruz habire memeye saldırıyoruz. Bugün fotoğraf çekimleri bu gaz yüzünden çok zor oldu. Az önce amazonda gördüğüm bütün gaz ilaçlarından sipariş verdim. Hepsini deniycem inşallah içlerinden biri işe yarar çok üzülüyorum oğlum acı çektikçe. Birsürü rezeneli çay içiyorum yediklerime dikkat ediyorum faydası olmuyor. Yazık oğlumaaa(

cnm yaa doğum sonrası çektiklerimiz aynı altta 5 dikişim var her geçen gün sanki iyileşeceğine daha çok acıyo oturup kalkmak işkence niye iyileşmedi bu dikişler ben de 16 haziranda doğum yaptım 5 gün oldu yani , bide göğüs uçlarım çok acıyo emzirmeye korkuyorum gerçi bugün biraz daha az acıyo ama ilk memeyi ağzına aldığında resmen ayaklarım kasılıyo çok fena yaaa herkes geçecek diyo inşallah geçer de yavrucuğumu korkmadan emziririm. cnm ayrıca oğluşun çoooooooooooook tatlı maşallah ona nazar değmesinnn....

kızlar yardımmm sağ göğsümde süt kolumun altına doğru birikiyo ve sertleşiyo emziriyorum sağıyorum sıcak havlu ovalama derken anca geçiyo ama ağrısı kalıyo gece zor uyudum
Benimde öyle oluyo yaaa göğüs ağrısından uyuyamıyorum bile , doğum yaptıktan sonra yüz üstü yatıcam diye seviniyodum nerdeee yan bile dönemiyorum çok acıyo süt ssağma makinesi de almamıştım yeni sipariş verdim sağıp sağıp rahatlatmak için çünkü kızımın emdiği yetmıyo ağrısının gitmesine

benim kızda da sarılık başlamış doktor takip et dedi ama nasıl takip edeceğimi bilmiyorum dikiş konusu Benimde aynı bide doktoruma göre azcıkmış dikişim 5 taneymiş bana 100 tane gibi geliyo

Eki Görüntüle 740558 Eki Görüntüle 740559 teteler size son halimizi göstermeye geldikkk :) poyraz efemm Masallah pasamaa
maaşallah maşallah nazar değmesin çok tatlı oğluşun cnm.

kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
cnm bugün bana çocuk doktoru özellikle tembihledi 15günlükken sağlık ocağına git d vitamini damlası alacaksın dedi yani ilacın üstünde yazan doğru 5.gün değil 15.gün kullanmaya başlayacaksın

Ayrıca doğum yapmış olan arkadaşlar tebrik ediyorum hepinizi gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:
mrblar ben geldim doğuran doğurana bende doğurdum sonunda günüm bitti kızım gtelmedi ve suyu bitmiş kafasıda daha yukarıda ve hiç sancım yoıktu mecbur sezeryabn dediler bebeği risake atmayalım dediler ama ne zor şeymiş bebeğimle tam ilgilenemedim canım yanıyor bugün 5. gün ve hala devam ne zaman bitticek onun haricinde gögüs uçlarım yara oldu işkence çekiyorum krem kullanıyorum abnamısın demiyor ne yapacağımı şaşırdım birazdan uyanır korkar oldum pydaki anneyle bebek arasındaki en güzel bağ değilmi kan gedi bugün ama meleğim okadar güzelki değer diyorsun maşallah benim çikinime :) 40+5 te saat 11.04 te epidual sezeryan ile 3080 gr olarak dğnyaya geldi

D vitaminine 15.gün başlıcaksın dedi bizim doktorumuz

Son düzenleyen: Moderatör:
doktorunun öyle dedigine göre vardir bi bildigi sezeryani hic tercih eden birisi olmamasi icimi rahatlati benim tabi sen ne dusunuyordun bilemem hakkinda hayirlisi olsun canim benim

canim sen o bilmis tyzelere kulak vermee ne derlerse desinler duymamazliktan gell gunu gecen arkadaslari dusunerke sabretmeye calis canim :))
aallah yardimcin olsunn canim hayirlisi olur insallah kolay birdogum yasarsin :))

canim oglusunun sariliginin gecmesine sevindim cok sükürr:)) o heryere ise olayi bizdede var ne yazikki tmm yeni bezi koyuorumki sanki onu bekliyormuss gibi koyuru veriyorr babasi ne yapiyor biliyormusun altini acinca basliyor pitigina üfürmeyee rahatliyormuss güyaa o sekildee cisini yapiyormussbir iki defa yapti hep ayni yapcak saniyorr bir görsenn ebnde sicak havalarda kalinm giydirmiyorumm ben terliyorsam oda terliyor ben üsüyorsam oda üsüyorr bana göre böylee
tabi daha cok yeni dogmus bebekler icin ayni seyi diyemiyecem onlar henuz anne karninda hissederler kendilerini ama bir aylik olmus yada olcak bebekler icin sicak gelirr. bebeklerin susama olayini bende hic bilmiyordum sütte su var o onlar yeter diye duymustum hemen hemen herkerse ayni seyi diyyorlardi
GERCI BEN CAY VERIYORUM HERGUN MUTLAKA HEM GAZINI ALYIOR HEMDE SUSUZLUGUNU :))) mezirmeden önce verilen rezen cayi gazinida aliyorr

canim doktoruna kizdimm cok kilo vermemis kizinn normal olani vermisss bizimkide hastaneden ciktigimizda 200 gr vermistii 3. gun de bu gayet normal demisti hemsireler cünkü bebekte sislik ödem oluyor onlar gidiyor demistii
sütünün bol olmasina sevindimm masallahhh allah nazarldan korusun kizina yarasin . sarilgi icinde gecmis olsunn insallah cok cabuk atlatirr :)) canimm sende zamanla belki bizim gibi olmayi basarisinn insallahh bu arada en fazla 15 20 dk emerlerse doymus olurlarr eger senin gägüs ucun yara oluyorsaa ve hic agzini cekmek istemiyrsa gögsunden bence senin kizinda snei emzik niyetien kullaniyor hadi gözün aydin cok imrenmistin bizee basina gelmis
Kızlar işte benim kızçem fotolardan biri doğumhanede çekilmiş fotolardan maşallaah deyin kızlar Eki Görüntüle 740642 Eki Görüntüle 740644
anammmmmmmmmmm bu nasilllllllll tatliiiiiii naseil sekerrrr bir kizzzzzzz ne guzel poz vermis MASALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHH cokk guzelll bir kizzz birsey daha 2. resimde ayni benim kiza benziyorrrikizinimi dogurdun kiziminn acaba

tebrik ederim canim gözun aydin allah ananli babali byütsün sonudna sende kurtulmusun kiizina klaavusmusun cok sükürr :))) darisi digerleirnin basina insallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…