bugün doktor kontrolüm vardı.nstde sancı falan çıkmadı.bebeğim kanalada inmemiş.çatı kontrolü yapıldı.ne rahim ağzı yumuşamış nede açılma var.anlıyacağınız benim kızın hiçççç gelesi yok.asıl sorun şurda.çatı kemiğimin biri normal olması gereken yerin biraz altındaymış.bebek çıkış esnasında zorlanabilirmiş.kilosu çok olmazsa rahat çıkabilme ihtimalide varmış.şuanda bebeğim 3200 gr çok kilolu değil.eğer iri bir bebek olsaydı ben size seçenek bile sunmaz direk sezeryana alırdım ama şimdi karar size kalmış dedi doktorum.kendimi normal doğuma çok alıştırmıştım.ayrıca burda sezeryan olduktan sonra 10 gün geçmesine rağmen ağrım sızım var diyenleri sütüm çok geç geldi diyenleri okudukça sezeryan dahada ürkütücü oldu benim için.şuan kafam allak bullak.işin garibi zamanında bir arkadaşımada çatı kemiğin uygun değil demişlerdi ama arkadaşım çatır çatır doğurddu hemde 2 saatte.hastanem özel olduğu için acaba sezeryanamı yönlendirmeye çalışıyorlar diye düşünmektende alamıyorum kendimi.hani yok uygun değilsin sezeryan olmalısın deseler amenna ama bana bıraktı kararı ne saçma.ne olur bana akıl verin.ne yapmalıyım ben şimdi.
tebrık ederım
Allah agrıların ıcın yardımcın olsun
sütünde bır an evvel gelır ınş.
sende sezeryanmı oldun ?
bu akşam sölicem bakalım aynen dediğin gibi yalnızca sen ol yanımda die. "annem gelip bizde kalmaya başlasın" die teklifler sunan bir kocaya bunu anlatmak zor olucak ama şansımı deneyeyim ben yinede
hayırlı olsun canım bebişinsütünde gelir inşallah
allah yardımcın olsun canım inş sorunsuz kolayca geçer doğumun
tebrik ediyorum seni...sekerini olçtun mu dustu mu degerler ?
Kizlar merhaba ben 2 gun once sezaryen oldum ama dikislerim cok agriyor. Bir de ustune gogus ucu yarasi beni surunduruyor. Ben mi cok hassasim acaba neden gunn gectikce kotu oluyorum. Belim cok agriyor spinal olup beli agriyan var mi
sezeryan sonrası hala agrı çekenleri okudukça bende şaşırıyorum
sadece ilk ayaga kalkarken biraz agrım oldu, onun dısında hiç birşey yaşamadım..
dikişde aldırmadım ben estetik dikişmiş..
kızlar yarın 40 mevlüdümüz var,
hazırlıkları bitirdik, birazdan kuaföre gidip aylar sonra saçlarımı boyatabilicem
çok heyecanlıyım çokkbugunleride gördük şükürler olsunn
Kızlar işte benim kızçem fotolardan biri doğumhanede çekilmiş fotolardanmaşallaah deyin kızlar Eki Görüntüle 740642 Eki Görüntüle 740644
Kızlar işte benim kızçem fotolardan biri doğumhanede çekilmiş fotolardanmaşallaah deyin kızlar Eki Görüntüle 740642 Eki Görüntüle 740644
sende kendi isteginle mi sezeryan oldun bende zor toparladim kendimi ve hic mantikli bi karar degilmis hakkimizda hayirlisi ole yada boyle geciyokızlar bugün dördüncü günümüz ve ben hala normale dönmedim ağrılar var zor kalkıp oturuyorum sadece bebeği emziriyorum o kadar onun haricinde her işi annem yapıyor sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim ben tavsiye etmiyorum benim zor oldu ya ondan spinal yetersiz geldi nasıl bir bünye varsa çocuk çıktıktan sonra çok kötü ağrı hissettim ve dikişleri dikmek için bayıttılar 30 dk odaya geldğimde kendimdeydim allhtan
şimdi ağrılarım var sezeryan olanlar nasıl hepen toplandı anlamıyorum ben mi çok kötüyüm acaba diye düşünüyorum
kızım sürekli uyuyor uyandıramıyoruz emziriyorum ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz sarılık olmasın diye yarın çocuk kontrolüne gidicez bugün topuk kanımız alındı ikinci defa sağlık ocağında daha önce hastanede aldılar kızım ağladıkça bende kendimi tutamadım ve birlikte ağladık :))) daha sonra resim eklicem şimdi hepinizi öpüyorum yeni doğum yapanları tebrik ediyorum geride kalanlarıda allah kolaylık versin diyorum kesinlikle normal doğumu deneyin olmadı sezeryan olun benim tavsiyem .....
bende ilk bebişimde 5. gün ve kucağımda bebekle alışveriş merkezindeydim
ama şimdi 10. gün ancak yürüyebildim doğru düzgün
gerçekten ikinciler zor oluyormuş
canım stres yaptıkça gelmiyor
bol bol dinlenmeye hatta uyumaya çalış
soğanmış bulgurmuş bende hiç fayda etmedi
ayrıca gece bile her emzirmeden sonra bir bardak su iç
benim doktorumda kan hapına devam dedi
hatta arada elevitte içmeyide düşünüyorum
Eki Görüntüle 740558 Eki Görüntüle 740559 teteler size son halimizi göstermeye geldikkk :) poyraz efemm Masallah pasamaa
Dogum yapanlari tebrik ederim. Isimler cok aklimda kalmadi ama tugok, rezene var hatirladigim.Darisi bekleyenlerin basina. hully sen de azicik daha sabret
Benim sutum 4.gun sabah geldi. Ama gurul gurul degil. az az. Sonradan artiyor bebek emdikce.Ilk basta saru renkli sutumsu sivi geliyor zaten
Olan olmus, saglik olsun. Ben ameliyattayken sezeryan olanlarin nasil olup da ikinciyi dusunebildiklerine sasmistim ama simdi ikinciden korkmuyorum. Bir hafta cekerim en fazla. Asil bebek bakmak mesele. Ona da katlanirim sanirim.
Bizim gaz sancimiz ucuncu gun basladi. Bugnlerde de cok fazla. Gece hic uyumadi sancidan. YAaklarina sicak su koyduk. Ilacini da veriyoruz surekli. Ona ragmen saat basi kaka yapti nereyse. Zart zort diye gaz cikariyor. Bzen de birden guluyor, gulumsuyor, tirsmiyor degilim :18: Minik sabim chucky gibi geliyor o anlarda :18:
Cok tatli masallah
Canim evet oyleymis ben bekliyorm ki birdejn gurul gurul gelecek
16 günlük olduk:) 5 günlük göbeğimizi düşürdük o günden beri de hergün banyo yapıyoruz..tırnaklarıni bile kestim..tek başıma bakıorum kuzuma.. çok çook keyifli.. biraz sarılık var hala..doktor tedavi gerekmez dedi ama gözbebekleri sarı ..birde tek gözde çapaklanmıımız var iki gündür..ne yapmalı bu konuda bilen varsa söylesin lütfen..
sünnetimizse göbekten önce iyileşti..iyiki yaptırmışım çok memnunum bu konuda..
ben..de ..iyiyim baya..dikişler ilk 10 gün ağrıdı sonra geçti..karnım sarmama rağman kocaman ama..toplar heralde..kendimi görmüyor gözüm henüz..
bizde durum budur:)
cnm yaa doğum sonrası çektiklerimiz aynımeraba canlarım babalar gününde oğluşumu kucağıma aldım nişanım ve sancımın gelmesiyle hastaneye gttik açılmam 1 cm idi.8 saat sancı çektim öğlen 16.26 da oğlum doğuyu kucağıma aldım doğumum normal oldu ve çok zor bi doğumdu makatıma kdr yırtığım var dikişlerim çok fazla oğlum 3 kilo 480 gr dünyaya geldi dünya tatlısı bi paşam var ye ye bitiremiyoruz babası bgn iş başı yaptı ama nasıl gittiğini bi ben bilirim o ağladıkça bizde oturup ağlıoruz gece uykumuz yok malesef paso memede sıpamgündüzleri uykumuz iyui memelerim yara oldu ölüorum hem alttan ağrım çok hem üstten allah yardımcımız olsun doğum yapan arkadaşları blmiorum herkesin evladını allah herkese bağışlasın hrkesi tbrk ederim buda biziz teyzeleri maşallah demeyi unutmayalım
Eki Görüntüle 739806 Eki Görüntüle 739807
Benimde öyle oluyo yaaa göğüs ağrısından uyuyamıyorum bile , doğum yaptıktan sonra yüz üstü yatıcam diye seviniyodum nerdeee yan bile dönemiyorum çok acıyo süt ssağma makinesi de almamıştım yeni sipariş verdim sağıp sağıp rahatlatmak için çünkü kızımın emdiği yetmıyo ağrısının gitmesinekızlar yardımmm sağ göğsümde süt kolumun altına doğru birikiyo ve sertleşiyo emziriyorum sağıyorum sıcak havlu ovalama derken anca geçiyo ama ağrısı kalıyo gece zor uyudum
benim kızda da sarılık başlamış doktor takip et dedi ama nasıl takip edeceğimi bilmiyorumYine konuya dalacağım.Pazar doğum yaptım...Son iki gündür perişan olduk kızlar.Bebeğim aşırı huysuz, bazende aşırı uykulu oluyordu.Önceki gece artık çileden çıktım ne yapacağımı bilemedim yani o dereceDün sağlık ocağından aile hekimi geldi ziyarete.Bebeğin sarılık olmuş git bi test yaptır ihmal etme dedi.Kalktık gittik apar topar ölçtüler 17 çıktı değeri.Hemen fototerapiye aldılar.Bütün gece bebeğim o ışığın altında nerdeyse hiç kıpırdamadın yattı Sarılık böyle yaparmış bilmiyordum.Bende gece boyunca sağabildiğim kadar süt sağdım hemşireler verdiler.Nerdeyse hiç çiş yapmıyor.Bir defa kakasını yaptı dün.Ama normalde 2 defa falan yapıyor.Zaten hastaneye gittiğimizdede o kadar çok ağladı ki hastane inledi, sonra uyudu bebeğim ışık altında.Bütün gece en ufak kıpırtısında aklım çıktı.Ne zormuş böyle canının canının yanması Sabah tekrar ölçtüler 10 a düşmüş, çıkış yaptık. Şükür yavaştan emmeye başladı.Yarın tekrar kontrole çağırdılar.Bu arada normal doğum yaptım ama altta dikişler var.Sıcaktan pişik oldu sanırım ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum doğru dürüst.
Denizim iyi olsunda herşey geçer dimi
maaşallah maşallah nazar değmesin çok tatlı oğluşun cnm.Eki Görüntüle 740558 Eki Görüntüle 740559 teteler size son halimizi göstermeye geldikkk :) poyraz efemm Masallah pasamaa
cnm bugün bana çocuk doktoru özellikle tembihledi 15günlükken sağlık ocağına git d vitamini damlası alacaksın dedi yani ilacın üstünde yazan doğru 5.gün değil 15.gün kullanmaya başlayacaksınkızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
doktorunun öyle dedigine göre vardir bi bildigi sezeryani hic tercih eden birisi olmamasi icimi rahatlati benim tabi sen ne dusunuyordun bilemem hakkinda hayirlisi olsun canim benimsağol canım normal doğum olabilir diyor dr da ama riskli diyor işte,benim dr bebek ters olsa bile normal doğumu deneyelim diyen birisi,hiç bi zaman sezeryanı önermez ama dün istersen hemen alırım demesi kafamı karıştırdı,bilemedimki
sadece bazen kızım kucağımda oturuyomuş gibi hissediyorum.bencede inmedi karnım ama doğum anındada inebilir diye düşünüyorum.herneyse sen ben bunları yazarken bebeğini kucağına almışsındır inşallah.bendede panikatak var ama hala normal doğum diye diretiyorum.son günlerde ağlamalar falan peydahlandı bende acaba çok zorlamasam mı diyorum.bugün doktor kontrolüm var bakalım o ne diyecek.
doktorumda ağrılarla bebek kanala iner genelde demişti.bende ona dayanarak stres yapmak istemiyorum ama önüne gelen bilmiş teyzelerimiz ablalarımız sağolsun daha bunun 1 haftadan fazlası var diyince şu haziran sıcağında moralim çok bozuluyor.inşallah canım ya artık doğurayım doktorumda döndü balayından:)
aallah yardimcin olsunn canim hayirlisi olur insallah kolay birdogum yasarsin :))yeni geldık dr dann herksleri aradıkkk cok mutluyum leylasına kavusacak mecnun gıbıyımmmmmm
dr ablamız bızı cok beyendıı
wc sorunuma normal hatta ıyı senın ıcn dedıı
akıntım dedım bır bakalım alttan dedı wuuu dedım dırek catala cıktım cıkmısken acılımada bakalım dedı veeeeee 2 cm acılman varr dogumun basllamıs enın dedı bu bebek her an gelebılır dedı hadi bırde ultrosondan bakalım dedııı paşam kanala gırmısss cıkmak ıcın yer acıyormus dr dedıdı haftaya cuma tatıle cıkıyorum ıstersen sımdı dogurturum senı dedı bebek tammlamıs kendını dedı vee 3500 kg olmus dediiii
cok sasrıdım sbh aksma yemem sebebı buymus ben 100 gr vermısısm tabiii
ve her an dogum olabılır sıcak dusunu cogalt dedı yuruyuşünü artıtır dedı hurma yıyorum dedım onuda arttır gunde 4-5 ye dedı (ama ben daha fasla yıcem )dr bunları dedıkce ben seınden agladımmm
çünk 4,5 sendır bekledıgım hasretıme kavusacagım ınsl...DUA ILEişte böleeeeeeeeeee
Herkese merhaba..
Dogum yapan arkadaslari cok tebrik ediyorum
GVN canim sende dogurmussun sonun da cok sükür gözün aydin masallah cok tatli oglusun..
Kac defadir okadar alinti yapiyorum tam cevap yazmaya basliyorum oglusumun sesi geliyor veya o yorgunlukla telefon elimde ben uyuyakaliyorum suan bile gögsüm de yatiyordu huysuzlasti babasina verdim 2 dk.. Sariligi atlaktik sayilir cok sükür 3-4 gündür günde 15-20 dk kadar günes isigin da tuttum onun cok faydasi oldu.. Alt degistirirken aglama sorunu da kalkti ortadan suan tam tersi altini acinca bir rahatlama geliyor kuzuma ama yeni bir aliskanlik edindi her altini actigimiz da daha temizlerken kakasini yapiyor alt degistirme minderini bilmem kac defa temizlemisimdir, ardindan yeni bezi baglar baglamaz da idrarini yapmasi var birde tabi biraz gec baglasam altini nereyi denk getirirse oraya sidikliyor tosun en son dün boynumu hedef aldi pipisiyle.. Bugün 11. günümüz hala göbegi düsmedi yikamiyorum da göbegini düsürmeden bugün yarin düsücek gibi gözüküyor bir an önce bizde ilk banyomuzu yapmak istiyoruz, havalar asiri derece sicak zaten bugün 38 yarin tam 40 derece sadece citcitli body giydiriyorum üzerine de cok ince birde örtü örtüyorum buna ragmen cocuk kafasini ne tarafa koysa otarafi ter icin de kaliyor inanmazsiniz birde saclari uzun oldugu icin sacindan akan ter bodysini islatiyor günde 1-3 defa degistiiyorum.. Cocugu bu sicak havalar da sarip sarmalayip kat kat giydirenleri hic anlamiyorum gercekten yazik yavrulara allah korusun havale gecirir cocuk..
Ilk cocuk doktoru kontrolümüze de gittik dün, yeni dogan bebeklerin ailelerine özel ders verdiriyormus doktorumuz bazi konular da.. Esimle bana anlattiklarinin bazilari sizinle de paylasmak isterim.. hastanede ki doktorun aksine bu sicak havalar da cocukta bizim gibi susar eger emzirdikten kisa bir süre sonra yine emmek isterse büyük bir ihtimal susamistir su ver 2 saatten az arayla emzirme cünkü emdigi sütü zaten 1-1,5 saatte sindire bilir daha eskiyi sindirmeden yenisi gelirse karni agrir ve daha fazla gaz sorunu olur onun yerine agzina emzik, bir miktar su veya 1. haftasindan itibaren bebekler icin özel bitki caylari var ondan ver denildi.. Icirdigimiz su ne kadar kaliteli olursa olsun kaynarip sogutmadan vermemeliymisiz.. Birde göbeginin daha cabuk düsmesi icin kuru tutmak lazim bunun icin de göbek deligini pudralamak gerekirmis
Herkese selamlar, geçmişi bitiremedim yaklaşık 20 sayfam varher açışımda bişey çıkıyo yada ben yorgunluğa yenik düşüp uyuyorum çok özür dilerim kızlar, asesulfam, zeynoo ve talıaa gibi olamadım hem bebiş hem burayı takip edip yazamıyorum
Biz iyiyiz bebişi emzir, altını al sonra tekrar emzir tekrar altını al uyutmaya çalış derken saatler geçiyo. kızıcım 3330 doğmuştu ama 2 gün sonra 3190a düştü ve doktor çok hızlı kilo vermiş dediüzüldük tabi ama sütüm de azdı o 2 gün sonra birden doldu göğüslerim hatta şimdi nazarım değmesin patlayacak gibi emzirmezsem ağrıdan ölüyorum ve göğüs pedlerine akıyo. Bugün 5.günümüz ve kızım 3335gr olmuş ama buseferde sarılığımız biraz artmış ama tahlil yapmadı dikkat et takip et dedi doktorumuz. Kızlar nasıl takip edicem yani neye göre anlıycam ben sarılığının daha çok artıp yada azaldığını, doktor sadece parmağınla tenine bastırdığında sarıya dönüyosa dedi artmıştır dedi göğüs hizasına kadar sarı oluyo şuan ne yapmam lazım azalması için ?
kızlar bir de bebişi kaç dakika emziriyosunuz benimki ben ayırmasam hiç bırakmıyo memeyi ve göğüs uçlarım çok acıyo ben en fazla 20-30 dakika dayanabiliyorum sonra ayırıyorum zorlaama hep aranıyo yavrum doymuyo mu acaba vijdan azabı çekip az sonra tekrar emziriyorum ama hiç doymuyo sanki
anammmmmmmmmmm bu nasilllllllll tatliiiiiii naseil sekerrrr bir kizzzzzzz ne guzel poz vermis MASALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHKızlar işte benim kızçem fotolardan biri doğumhanede çekilmiş fotolardanmaşallaah deyin kızlar Eki Görüntüle 740642 Eki Görüntüle 740644
mrblar ben geldim doğuran doğurana bende doğurdum sonunda günüm bitti kızım gtelmedi ve suyu bitmiş kafasıda daha yukarıda ve hiç sancım yoıktu mecbur sezeryabn dediler bebeği risake atmayalım dediler ama ne zor şeymiş bebeğimle tam ilgilenemedimcanım yanıyor bugün 5. gün ve hala devam ne zaman bitticek onun haricinde gögüs uçlarım yara oldu işkence çekiyorum krem kullanıyorum abnamısın demiyor ne yapacağımı şaşırdım birazdan uyanır korkar oldum pydaki anneyle bebek arasındaki en güzel bağ değilmi kan gedi bugün ama meleğim okadar güzelki değer diyorsun maşallah benim çikinime :) 40+5 te saat 11.04 te epidual sezeryan ile 3080 gr olarak dğnyaya geldi
Eki Görüntüle 740558 Eki Görüntüle 740559 teteler size son halimizi göstermeye geldikkk :) poyraz efemm Masallah pasamaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?