2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar selamlar gece çamaşırım avuç içi kadar ıslanmıştı değiştim bi saat sonra gene aynısı oldu değiştim şimdi gene aynı su geliyo böyle ara ara.dün doktora gittiğimde suyum normaldi günüm 5 gün geçti bu gelen sular az diye doktora gitmedim .sizlerden baya şaar diye su geldini okuyunca bu bişey değildir diye düşündüm.önemsesem mi .sancım da yok

Canim bence hic durma allah korusun bebegin icerde susuz kalmasi cok kötü belki yirtik vardir o sekil de sizinti olarak geliyordur..

bence güzelmiş ismi. içine sindiyse değiştirmeyin ailende alışır zamanla:34

bende öyle düşünüyordum ama dün bu sebepten ağladım bile. 2. ismi olsun siz verin diyorum. bana 2 isim söylüyorlar. bu isimden tamamen vazgeçmemi istiyorlar. baskı manevi yönde oluyor. bir iki kere söyleyip siz blirsiniz deyip kırılıyorlar. o zaman üzülüyorum. ille bunu koy şunu koy demiyorlar ama böylesi daha kötü

bence görün başka doktora. muhakkak her normal doğum da kolay değil ama bana göre çoğu sezeryan kötü. en önemlisi bebeğinin sağlığı tabi. başka dr. görünüp kararını öyle versen daha iyi gibi. bebeğin kilosunda yanılma çok oluyor. az da çıkabilir çok da. zor karar.

aslında doktoruma güveniyordum.bu hamileliğimden önce bir dış gebelik geçirdim.ve devlet hastanesinde beni hemen ameliyata almak istediler.bu doktorumsa ilaç tedavisi seçeneğini sundu ve çok ağrılı bir süreç yaşasamda bildiğin sezeryan ameliyatından kurtuldum.adam tahlil yaptırırken alın dışarda yaptırın bile diyen bir insan.şimdi sırf para için beni sezeryana yönlendireceğini sanmıyorum.biraz önce tekrar telefonla konuştum.daha açık konuşmasını istedim.kararı bana bırakmamalısınız eğer yüzde 1 bile risk varsa beni sezeryana alın dedim.evet o risk var dedi.sezeryan bu durumda bebek için daha sağlıklı görünüyor dedi.bebek kanala sıkışabilir vakum denemek zorunda kalabiliriz dedi.normal doğum anından sezeryana geçiş yapılabilir dedi.bunlarıda duyunca normal doğumdan iyice gözüm korktu.sanırım sezeryana karar vericem hiç istemesem çok korksamda bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.en azından sezeryanı ben tercih etmedim diyebilirim ağrıları çekerken:)
bu arada bebeğinin ismini ne koymak istiyorsan onu koy.o çocuğu ne zahmetlerle taşıdın sen aylardır şimdide onca dikiş acısı çekiyorsun.bebeğinin ismini koymayıda sonuna kadar haketmişsin.bırak kim kırılır kim bozulursa bozulsun.unuturlar 3-5 gün sonra.

sahibinden az kullanılmış çocuk var isteyen var mı :)

imdat diyorum artık. mahvolmuş durumdayım. meme başım feci. hiç ayrılmıyor benimki memeden. iyileşmesine fırsat vermiyor. emmeyi tam bilmior, süt az. biraz emiyor çok yoruluyor uyuyyor. 5 dk sonra kalkıyor. uzun süre memede ve kucakta kaldığı içinde zaten acıyan dikişlerim felaket bir hal alıyor.

emzirirken çığlık atıyorum artık. beraberinde gelen baş ağrısı ve bel ağrısını saymıyorum bile. şimdi sırt ağrısı da eklendi.

günlerdirde abartısız hiç uyumadım. ya dikişlerden dolayı ya bebekten dolayı. en son sabah dayanamadım artık. süt geldiğinden beri mama vermemeye calışıyorduk. dayanamadım sabah 30 cc lik verdirdim krdeşime. ben ilgilenmedim bile. bıraktım çocuğu öle

demin gene sanki normal doğumda doğuruyor gibi ağrılarım sancılarım oldu. çığlık ata ata sağı solu tuta tuta emzirdim. dayanamadım gene mama vercektm. sonra gönlüm el vermedi elimle sağmaya çalıştım. 20 cc lik sağdım.

pompam var ama onla sağamıyorum. hemde oda acıtıyor çünkü meme başım şu an baya yara.

napcam ben..

pompayla sağım yapamıyorum. bende bi sorun var sanırım. yanlış bişi yapıyorum galiba. elimle sıkıyorum süt geliyor fakat pompayla sağamıyorum yardıma ihtiyacım var
Canım hangi marka pompan?
Benimki Medela çift pompalı elektrikli ve gerçekten çok memnunum. İnanılmaz rahat ve acısız. En fazla 10 dk pompalıyorum her seferinde. Göğüs ucunu tam ortalayıp pompayıda hafif bastırıyorsun göğsüne ve dışarıdan içine hava girmemesi gerekiyor. Zaten o pozısyonu yakalayınca bitene kadar hareket etmeden pompalıyorum. Çok pratik ilk seferinde biraz karışık geldi halbuki değilmiş tamamen benim acemiliğimden kaynaklanmış

oh ne güzel. keşke benimde böyle olsaydı. 4. gün bugün. tuvalete zor gidiyorum. benim normalde de en ufak yaram aylarca geçmez. sezeryandq zorlanacğımı biliyordum o yüzden.

aa aşkolsun hani benim adım :) bu kadar acıya sızıya geçmişi de bitirdim muabbete de dahilim :)
evdekiler kızıyor pc başında görünce. emzirme videosu izleyecem deyip kandırıyorum . bana moral oluyor burda yazmak. telden girme immkanım olsa naklen yayın yapardım doğumda da. :)

bende aynen bu durumdayım ya. maalesef. ben 3.4. gün ağrılar geçior sandım. şimdi sorduklarım genelde 10. günde falan deyince iyice korkuyorum

oh ne güzel. keşke benimde böyle olsaydı. 4. gün bugün. tuvalete zor gidiyorum. benim normalde de en ufak yaram aylarca geçmez. sezeryandq zorlanacğımı biliyordum o yüzden.

Benim de cok agrim olmadi.sanirim 9 saat suni sanci cekince sezeryan gozume hic gorundu.ilk gunlerde mizirdandim ama simdi iyki sezeryan olmus diyorum.oglumun normal dogumda kanala sikismasi ihtimali oldu son dogum aninda hemen sezeryana alindim.dokuz bucuk santim acik ama doguramadim.ikinma hissi gelmedi.falan falan.o yuzden hep hayirlisini dileyin hakkinizda

avent. sanırım ben kullanamıyorum.

bende suni deneyecektim bu ihtimallerden hiç denemedim bile. benim kötü bir huyum bu biliyorum. hep diğer ihtimali düşünürüm. dua ederrken hep hayırlı doğum diye ettim. inş normal doğururum demedim. sanırım hayırlısı buymuş. kilosu da az değildi benimkinin. belki normalde de çok dikişim olacaktı . bunları biliyorum ama mızmzlanmaktan geri duramıyorum.

Canım bunu önemsemezlik etme sakın bence doktorunla görüşmelisin suyun geliyor olabilir bebek susuz kalabilir
zararı olabilir.

o kadar açıklıktan sonra kanala sıkışma nası oluyomuş canım ya...

Benim göğüs ucu yaralarım tamamen iyileşti. Eğer kullanılıp atılan göğüs pedlerinden kullanıyorsanız size tavsiyem yıkanabilir pamuklu pedlerden denemeniz. Ben iyiki!onlardanda almışım. Her yöntemi denedikten sonra Yaralarım iyileşmeyince bu kumaş pedlerin göğüs uçlarıma gelen yerlerine bol miktarda vıcık vıcık krem ve anne sütü koyup iki üç gün ne göğüs uçlarımı nede pedleri yıkamadan krem takviyesi yaparak kullandım. Kulağa iğrenç gelebilir ve gerçektende bir kaç gün ekşi süt gibi kokmuş olsamda sonuçta yaralarım tamamen iyileşti. Üstelik emzirmeye ara vermek zorundada kalmadım. Artık rahat rahat emziriyorum. Oğlumda uzun uzun emiyor. Anlaşılan benim canımın yanmasıyla hissettiğim stresi oda hissedip doyana kadar emmiyordu. Şimdi en az 20 dk yada yarım saat emip üç saat emmiyor. Uyanık olsa bile emzikle falan oyalanıyor. Tamamen düzene girdi. İlk 10 gün gerçekten çok ama çok zor. Çok çaba sarfetmek gerekiyor. Gece gündüz birbirine karışıyor ama çok şükür düzene giriyor. Şimdi hedefimde gaz sorunu var. Onuda çözünce herşey daha güzel olacak. Şimdilik duyduğum okuduğum herşeyi deniyorum. Doğru yöntemi bulunca burda yine paylaşırım. Ama her sorunun bir çaresi olduğuna inanan biri olarak stres yapmıyorum hiç. En fazla 1 hafta içinde gaz sorunumuzda bitecek inanıyorum
Oğlumu o kadar seviyorumki o kadar uzun bir süre onun gelmesini bekledimki herşeye seve seve katlanıyorum. Hatta insanlar halimi sorduklarında çok iyiyim diyorum hayat çok güzel

avent. sanırım ben kullanamıyorum.

Önce en yavaştan başlıyorsun sonra yavaş yavaş gücü artırıyorsun. Yoksa çok acır stres yaparsın sütün gelmez. Alışana kadar çok uzun sürebilir ama oluyor sonunda. Denemekten vazgeçme. Aventin pompasını bilmiyorum ama çokta fark yoktur diye düşünüyorum. Pompalamak çok önemli hem sütü artırıyor hemde göğüste süt toplanıp tıkanmasına mani oluyor. Hergün mutlaka en az 1 kez pompalamak lazım

evet benim görüştüğüm ebe hanımda bana aynı şeyi söylüyor bebeğiniz eğer
göğüsünüzdeki sütü bitiremiyorsa sağmalısınız ki vücut yeniden süt üretsin.

slm kızlar,
biz evimize geldik dün ama evde işler karıştı... emme, uyuma problemi vs. dünden beri karışığız bir de burun tıkanıklığımız var oğlum ondan uyuyamıyor... bir de oda sıcaklığımız 29 ve 30 gibi devamlı onun altına düşüremiyorum. klima açsam 28 derecede en düşük fanda klima açsam olmaz mı acaba doktoruna soran bilen varmı bilemedim bi yardım kızlar.. bu arada zıbın takımı giyiyiyor oğlum kısa kolluya cesaret edemedim üstünü değiştirirken bile hapşırıyor hemen çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…