kızlar selamlar gece çamaşırım avuç içi kadar ıslanmıştı değiştim bi saat sonra gene aynısı oldu değiştim şimdi gene aynı su geliyo böyle ara ara.dün doktora gittiğimde suyum normaldi günüm 5 gün geçti bu gelen sular az diye doktora gitmedim .sizlerden baya şaar diye su geldini okuyunca bu bişey değildir diye düşündüm.önemsesem mi .sancım da yok
bence güzelmiş ismi. içine sindiyse değiştirmeyin ailende alışır zamanla:34
işte doktora güvenemiyorum bu konuda.bana deseki kardeşim illa sezeryan olacaksın.gözüm kapalı tamam derim.ama sana bırakıyorum ne demek ya.bir iş riskliyse risklidir değilse değildir.son haftada doktor değiştirenleri çok iyi anlıyorum şu anda.yalnız devlet hastaneklerinede güvenemiyorum.ordada zorla insanı normal doğuma teşvişk ediyorlar sağlık politikası nedeniyle.
işte bak senin doktorunun bir duruşu var.benimki bana bırakıyor ve güvenim tamamen yok oldu ona karşı.yeşim diye bir arkadaşada normal doğuramazsın dediler başka doktorla ertesi günü çatır çatır doğurdu ya sonrda çocuğu 3,5 kilo bile değilmiş.bende mi acaba başka doktora gitsem diye düşünüyorum.benim kızımda 3200 gr doktor kilolu olsaydı normale izin vermezdim ama şimdi karar senin dedi.
bence görün başka doktora. muhakkak her normal doğum da kolay değil ama bana göre çoğu sezeryan kötü. en önemlisi bebeğinin sağlığı tabi. başka dr. görünüp kararını öyle versen daha iyi gibi. bebeğin kilosunda yanılma çok oluyor. az da çıkabilir çok da. zor karar.
Canım hangi marka pompan?pompayla sağım yapamıyorum. bende bi sorun var sanırım. yanlış bişi yapıyorum galiba. elimle sıkıyorum süt geliyor fakat pompayla sağamıyorumyardıma ihtiyacım var
sezeryan sonrası hala agrı çekenleri okudukça bende şaşırıyorum
sadece ilk ayaga kalkarken biraz agrım oldu, onun dısında hiç birşey yaşamadım..
dikişde aldırmadım ben estetik dikişmiş..
kızlar yarın 40 mevlüdümüz var,
hazırlıkları bitirdik, birazdan kuaföre gidip aylar sonra saçlarımı boyatabilicem
çok heyecanlıyım çokkbugunleride gördük şükürler olsunn
Herkese selamlar, geçmişi bitiremedim yaklaşık 20 sayfam varher açışımda bişey çıkıyo yada ben yorgunluğa yenik düşüp uyuyorum çok özür dilerim kızlar, asesulfam, zeynoo ve talıaa gibi olamadım hem bebiş hem burayı takip edip yazamıyorum
Biz iyiyiz bebişi emzir, altını al sonra tekrar emzir tekrar altını al uyutmaya çalış derken saatler geçiyo. kızıcım 3330 doğmuştu ama 2 gün sonra 3190a düştü ve doktor çok hızlı kilo vermiş dediüzüldük tabi ama sütüm de azdı o 2 gün sonra birden doldu göğüslerim hatta şimdi nazarım değmesin patlayacak gibi emzirmezsem ağrıdan ölüyorum ve göğüs pedlerine akıyo. Bugün 5.günümüz ve kızım 3335gr olmuş ama buseferde sarılığımız biraz artmış ama tahlil yapmadı dikkat et takip et dedi doktorumuz. Kızlar nasıl takip edicem yani neye göre anlıycam ben sarılığının daha çok artıp yada azaldığını, doktor sadece parmağınla tenine bastırdığında sarıya dönüyosa dedi artmıştır dedi göğüs hizasına kadar sarı oluyo şuan ne yapmam lazım azalması için ?
kızlar bir de bebişi kaç dakika emziriyosunuz benimki ben ayırmasam hiç bırakmıyo memeyi ve göğüs uçlarım çok acıyo ben en fazla 20-30 dakika dayanabiliyorum sonra ayırıyorum zorlaama hep aranıyo yavrum doymuyo mu acaba vijdan azabı çekip az sonra tekrar emziriyorum ama hiç doymuyo sanki
kızlar bugün dördüncü günümüz ve ben hala normale dönmedim ağrılar var zor kalkıp oturuyorum sadece bebeği emziriyorum o kadar onun haricinde her işi annem yapıyor sezeryanın bu kadar zor olduğunu bilseydim hiç düşünmezdim ben tavsiye etmiyorum benim zor oldu ya ondan spinal yetersiz geldi nasıl bir bünye varsa çocuk çıktıktan sonra çok kötü ağrı hissettim ve dikişleri dikmek için bayıttılar 30 dk odaya geldğimde kendimdeydim allhtan
şimdi ağrılarım var sezeryan olanlar nasıl hepen toplandı anlamıyorum ben mi çok kötüyüm acaba diye düşünüyorum
kızım sürekli uyuyor uyandıramıyoruz emziriyorum ama sütüm yetmiyor mama veriyoruz sarılık olmasın diye yarın çocuk kontrolüne gidicez bugün topuk kanımız alındı ikinci defa sağlık ocağında daha önce hastanede aldılar kızım ağladıkça bende kendimi tutamadım ve birlikte ağladık :))) daha sonra resim eklicem şimdi hepinizi öpüyorum yeni doğum yapanları tebrik ediyorum geride kalanlarıda allah kolaylık versin diyorum kesinlikle normal doğumu deneyin olmadı sezeryan olun benim tavsiyem .....
oh ne güzel. keşke benimde böyle olsaydı. 4. gün bugün. tuvalete zor gidiyorum. benim normalde de en ufak yaram aylarca geçmez. sezeryandq zorlanacğımı biliyordum o yüzden.
Canım hangi marka pompan?
Benimki Medela çift pompalı elektrikli ve gerçekten çok memnunum. İnanılmaz rahat ve acısız. En fazla 10 dk pompalıyorum her seferinde. Göğüs ucunu tam ortalayıp pompayıda hafif bastırıyorsun göğsüne ve dışarıdan içine hava girmemesi gerekiyor. Zaten o pozısyonu yakalayınca bitene kadar hareket etmeden pompalıyorum. Çok pratik ilk seferinde biraz karışık geldi halbuki değilmiş tamamen benim acemiliğimden kaynaklanmış
Benim de cok agrim olmadi.sanirim 9 saat suni sanci cekince sezeryan gozume hic gorundu.ilk gunlerde mizirdandim ama simdi iyki sezeryan olmus diyorum.oglumun normal dogumda kanala sikismasi ihtimali oldu son dogum aninda hemen sezeryana alindim.dokuz bucuk santim acik ama doguramadim.ikinma hissi gelmedi.falan falan.o yuzden hep hayirlisini dileyin hakkinizda
Canım bunu önemsemezlik etme sakın bence doktorunla görüşmelisin suyun geliyor olabilir bebek susuz kalabilirkızlar selamlar gece çamaşırım avuç içi kadar ıslanmıştı değiştim bi saat sonra gene aynısı oldu değiştim şimdi gene aynı su geliyo böyle ara ara.dün doktora gittiğimde suyum normaldi günüm 5 gün geçti bu gelen sular az diye doktora gitmedim .sizlerden baya şaar diye su geldini okuyunca bu bişey değildir diye düşündüm.önemsesem mi .sancım da yok
Kızlar 11.gunumuzdeyiz ve gobegimiz hala düşmedi cok tedirgin oldum
SIzinkiler nezaman düşmüştü?
Benim de cok agrim olmadi.sanirim 9 saat suni sanci cekince sezeryan gozume hic gorundu.ilk gunlerde mizirdandim ama simdi iyki sezeryan olmus diyorum.oglumun normal dogumda kanala sikismasi ihtimali oldu son dogum aninda hemen sezeryana alindim.dokuz bucuk santim acik ama doguramadim.ikinma hissi gelmedi.falan falan.o yuzden hep hayirlisini dileyin hakkinizda
avent. sanırım ben kullanamıyorum.
evet benim görüştüğüm ebe hanımda bana aynı şeyi söylüyor bebeğiniz eğerÖnce en yavaştan başlıyorsun sonra yavaş yavaş gücü artırıyorsun. Yoksa çok acır stres yaparsın sütün gelmez. Alışana kadar çok uzun sürebilir ama oluyor sonunda. Denemekten vazgeçme. Aventin pompasını bilmiyorum ama çokta fark yoktur diye düşünüyorum. Pompalamak çok önemli hem sütü artırıyor hemde göğüste süt toplanıp tıkanmasına mani oluyor. Hergün mutlaka en az 1 kez pompalamak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?