benmde azaldı baya... yani hissediyorum güniçinde ama eskisi gibi değil...artık yerleri daraldığı için sanırım..
anladım canım Rabbim hayırlı etsin....
sende kendi isteginle mi sezeryan oldun bende zor toparladim kendimi ve hic mantikli bi karar degilmis hakkimizda hayirlisi ole yada boyle geciyo
ama
kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?
Kızlar 11.gunumuzdeyiz ve gobegimiz hala düşmedi cok tedirgin oldum
SIzinkiler nezaman düşmüştü?
bende aynen bu durumdayım ya. maalesef. ben 3.4. gün ağrılar geçior sandım. şimdi sorduklarım genelde 10. günde falan deyince iyice korkuyorum
slm kızlar,
biz evimize geldik dün ama evde işler karıştı... emme, uyuma problemi vs. dünden beri karışığız bir de burun tıkanıklığımız var oğlum ondan uyuyamıyor... bir de oda sıcaklığımız 29 ve 30 gibi devamlı onun altına düşüremiyorum. klima açsam 28 derecede en düşük fanda klima açsam olmaz mı acaba doktoruna soran bilen varmı bilemedim bi yardım kızlar.. bu arada zıbın takımı giyiyiyor oğlum kısa kolluya cesaret edemedim üstünü değiştirirken bile hapşırıyor hemen çünkü...
Kislar yaa biraz once wc de peceteye toplu igne basi kadar kan grldi 2 defa sildim geldi sonra gelmedi normal kandi sumuksu falan degildi acaba nisanmmi geliyor, kimseye bisey soylemedim biraz daha gelsin bakalim sonra esime soyliim, agrim falanda yok, ama heyecandan tuvaletim geliyoayy cok heyecanlandim yaa sanki bu cocuk hep icimde kalacak gibi geliyodu :)))
ilk zamanlarda benimki de yapıyordu onu, o kadar kızmış oluyordu ki memeden süt gelene kadar çekmeye tahammülü olmuyordu. Ben de bir gece ve ertesi gün boyunca inat ettim. Bir yudum verip emzirmeyi denedim, olmadı bir yudum daha sonra yine emzirme böyle böyle uğraştım..derken bıraktı reddetmeyi ama geceden ertesi gün akşama kadar saatlerce uykusuz uğraştım ve bir sürü süt bu süreçte heba oldu (değdi tabiKızlar göbek icin cevap verenlere teşekkürler sabretcem bekliycem bakalım insallah tez zamanda duser gobegi
Bir de benim oglum 3saat kadar uyuyor sonra bir uyaniyor ac karna meme almıyor cok uğraştım 2 gündür ama cok ağlıyor her yolu denedik ben de mecbur biraz sagip veriyorum eger doymadiysa memeden aliyor doyduysa tekrar uyuyor
Emzirmeyince kendimi kotu hissediyorum yapabileceğim birsey var mi ?
canım bizim doktora ben danışmıştım, kısa kollu giydirin dedi, sıcağa fazla gelmez eviniz sıcaksa mecbur klima açacaksınız da demişti..ayrıca klima bebeğe uygun olduğu sürece bir gereklilik, hastanelerde de klima ile durduk hatırlatayım..İzmir'in sıcağında havale riski, ani bebek ölümü riski (Allah korusun!) bu riskleri almaya gelmez...yinede istersen doktoruna da danış çocuktan çocuğa değişiyordur belki..bizim çocuğu her gören doktor terletmeyin sıcakta tutmayın diyorduslm kızlar,
biz evimize geldik dün ama evde işler karıştı... emme, uyuma problemi vs. dünden beri karışığız bir de burun tıkanıklığımız var oğlum ondan uyuyamıyor... bir de oda sıcaklığımız 29 ve 30 gibi devamlı onun altına düşüremiyorum. klima açsam 28 derecede en düşük fanda klima açsam olmaz mı acaba doktoruna soran bilen varmı bilemedim bi yardım kızlar.. bu arada zıbın takımı giyiyiyor oğlum kısa kolluya cesaret edemedim üstünü değiştirirken bile hapşırıyor hemen çünkü...
Senin doktorun kim canim
canm benm oğlumunki 20 günde düştü doktor normaldedi hiçç korkma düşer...Kızlar 11.gunumuzdeyiz ve gobegimiz hala düşmedi cok tedirgin oldum
SIzinkiler nezaman düşmüştü?
kuzum süpersin valla yaaa bende tık yok 7 kiloda sabit..Bugün 13. günümüz hamilelikte 30 kilo almistim bugün dolu migdeyle tartildim tam 18 kilo vermisim 2 hafta bile olmadi henüz 95 den 77 e düsmüsüm cok moral oldu bu bana geriye kaldi 12 kilo onu da bu gidisle birkac aya fazlasiyla vericem insallah cok sevindim yaa hic bukadar hizli vermeyi beklemiyordum
canım bunu kaçıncı kez yazıyorum ama garmastan diye bir merhem var tavsiye ederimmm ben hem oınu hem lansinohu öle gün içerisinde sürekli sürdümm iyileşicek sadece sabrett sağmak çok işe yarayabilir pozisyonları dene ve arkadaşların dediği gibi yavaş çalıştır ilk başta..sahibinden az kullanılmış çocuk var isteyen var mı :)
imdat diyorum artık.mahvolmuş durumdayım. meme başım feci. hiç ayrılmıyor benimki memeden. iyileşmesine fırsat vermiyor. emmeyi tam bilmior, süt az. biraz emiyor çok yoruluyor uyuyyor. 5 dk sonra kalkıyor. uzun süre memede ve kucakta kaldığı içinde zaten acıyan dikişlerim felaket bir hal alıyor.
emzirirken çığlık atıyorum artık. beraberinde gelen baş ağrısı ve bel ağrısını saymıyorum bile. şimdi sırt ağrısı da eklendi.
günlerdirde abartısız hiç uyumadım. ya dikişlerden dolayı ya bebekten dolayı. en son sabah dayanamadım artık. süt geldiğinden beri mama vermemeye calışıyorduk. dayanamadım sabah 30 cc lik verdirdim krdeşime. ben ilgilenmedim bile. bıraktım çocuğu öle
demin gene sanki normal doğumda doğuruyor gibi ağrılarım sancılarım oldu. çığlık ata ata sağı solu tuta tuta emzirdim. dayanamadım gene mama vercektm. sonra gönlüm el vermedi elimle sağmaya çalıştım. 20 cc lik sağdım.
pompam var ama onla sağamıyorum. hemde oda acıtıyor çünkü meme başım şu an baya yara.
napcam ben..
Benim göğüs ucu yaralarım tamamen iyileşti. Eğer kullanılıp atılan göğüs pedlerinden kullanıyorsanız size tavsiyem yıkanabilir pamuklu pedlerden denemeniz. Ben iyiki!onlardanda almışım. Her yöntemi denedikten sonra Yaralarım iyileşmeyince bu kumaş pedlerin göğüs uçlarıma gelen yerlerine bol miktarda vıcık vıcık krem ve anne sütü koyup iki üç gün ne göğüs uçlarımı nede pedleri yıkamadan krem takviyesi yaparak kullandım. Kulağa iğrenç gelebilir ve gerçektende bir kaç gün ekşi süt gibi kokmuş olsamda sonuçta yaralarım tamamen iyileşti. Üstelik emzirmeye ara vermek zorundada kalmadım. Artık rahat rahat emziriyorum. Oğlumda uzun uzun emiyor. Anlaşılan benim canımın yanmasıyla hissettiğim stresi oda hissedip doyana kadar emmiyordu. Şimdi en az 20 dk yada yarım saat emip üç saat emmiyor. Uyanık olsa bile emzikle falan oyalanıyor. Tamamen düzene girdi. İlk 10 gün gerçekten çok ama çok zor. Çok çaba sarfetmek gerekiyor. Gece gündüz birbirine karışıyor ama çok şükür düzene giriyor. Şimdi hedefimde gaz sorunu var. Onuda çözünce herşey daha güzel olacak. Şimdilik duyduğum okuduğum herşeyi deniyorum. Doğru yöntemi bulunca burda yine paylaşırım. Ama her sorunun bir çaresi olduğuna inanan biri olarak stres yapmıyorum hiç. En fazla 1 hafta içinde gaz sorunumuzda bitecek inanıyorum
Oğlumu o kadar seviyorumki o kadar uzun bir süre onun gelmesini bekledimki herşeye seve seve katlanıyorum. Hatta insanlar halimi sorduklarında çok iyiyim diyorum hayat çok güzel
Ayyyy hic ayrilmiyoruz surekli emiyor mem ucum yara oldu suan daha iyi durumda ama saatlerce emiyor gunde en fazla 60 cc mama veriyorum ama simdide kabiz oldu aslinda benim sutumden genelde besleniyor ama yinede olduaptamilin comfirm diye bir mamasi varmis gaz ve kabizlik problemi olan bebekler icinmis ondan aldik napicagimi sasirdim, her emzirmeden sonra mutlaka gegirmesini saglamak lazimmis yoksa daha cok sancilaniyormus.Birde aci elma ve adacayi yagi karisimi aldik bu yag ile masaj yapincada rahatliyormus.Suan uyudu insallah 2 saat uyanmazda bende dinlenirim.
Birtek biz mi boyleyiz noye boyle saatlerce emiyor anlamadim, sizdede durumlar boyle mi
hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah. Maşallah oğlusuna, ,sanada geçmiş olsun çabuk toparlanirsin inşallah.Merhaba kizlar ben de dogum yaptim
oglusum dun bizi hem korkuttu hem sevindirdi
normal dogum hayal ederken dun sabah suyu geldi fakat diskisini yaptigi icin sarimsi kahverengi bir renkte idi. Hem biz hem doktor risk alamadigimiz icin spinal anesteziyle sezaryen oldum.
Oglum 3370 kilodogdu
cnm evet doktor bencede abartti kilo konusunu zaten kizim doğduğu kilosuna ulaştı tekrar güzel emiyo maşallah hatta dediğin gibi benim minik cadı doysada bırakmıyo memeyi zorla ayırıyorum demek beni emzik niyetine kullaniyo bak sen benim minik zilli kızıma :-D size gerçekten cok imrenmistim başıma geldi valla. senin kızın resmine baka baka benzettim demek ki kizimi :-D ♡ ♥ ♡ sarılığı da gitti galiba bugün rengi pembe pembe parmagimla bastjrinca tenine sari olmuyo inşallah geçmiştir. Bu arada göbeğimizde 4.gün düştü ama annemler yikattirmiyo iyice kuruması lazımmış . Benimde dikişlerim iyileşseydi bi çok iyi olacakti hala otururken cok acıyo sanki geriliyo.doktorunun öyle dedigine göre vardir bi bildigi sezeryani hic tercih eden birisi olmamasi icimi rahatlati benim tabi sen ne dusunuyordun bilemem hakkinda hayirlisi olsun canim benim
canim sen o bilmis tyzelere kulak vermee ne derlerse desinler duymamazliktan gell gunu gecen arkadaslari dusunerke sabretmeye calis canim :))
aallah yardimcin olsunn canim hayirlisi olur insallah kolay birdogum yasarsin :))
canim oglusunun sariliginin gecmesine sevindim cok sükürr:)) o heryere ise olayi bizdede var ne yazikki tmm yeni bezi koyuorumki sanki onu bekliyormuss gibi koyuru veriyorrbabasi ne yapiyor biliyormusun altini acinca basliyor pitigina üfürmeyee rahatliyormuss güyaa o sekildee cisini yapiyormuss bir iki defa yapti hep ayni yapcak saniyorr bir görsenn ebnde sicak havalarda kalinm giydirmiyorumm ben terliyorsam oda terliyor ben üsüyorsam oda üsüyorr bana göre böylee
tabi daha cok yeni dogmus bebekler icin ayni seyi diyemiyecem onlar henuz anne karninda hissederler kendilerini ama bir aylik olmus yada olcak bebekler icin sicak gelirr. bebeklerin susama olayini bende hic bilmiyordum sütte su var o onlar yeter diye duymustum hemen hemen herkerse ayni seyi diyyorlardi
GERCI BEN CAY VERIYORUM HERGUN MUTLAKA HEM GAZINI ALYIOR HEMDE SUSUZLUGUNU :))) mezirmeden önce verilen rezen cayi gazinida aliyorr
canim doktoruna kizdimm cok kilo vermemis kizinn normal olani vermisss bizimkide hastaneden ciktigimizda 200 gr vermistii 3. gun de bu gayet normal demisti hemsireler cünkü bebekte sislik ödem oluyor onlar gidiyor demistii
sütünün bol olmasina sevindimm masallahhh allah nazarldan korusun kizina yarasin . sarilgi icinde gecmis olsunn insallah cok cabuk atlatirr :)) canimm sende zamanla belki bizim gibi olmayi basarisinn insallahhbu arada en fazla 15 20 dk emerlerse doymus olurlarr eger senin gägüs ucun yara oluyorsaa ve hic agzini cekmek istemiyrsa gögsunden bence senin kizinda snei emzik niyetien kullaniyor hadi gözün aydin cok imrenmistin bizee basina gelmis
anammmmmmmmmmm bu nasilllllllll tatliiiiiii naseil sekerrrr bir kizzzzzzz ne guzel poz vermis MASALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHcokk guzelll bir kizzz birsey daha 2. resimde ayni benim kiza benziyorrr ikizinimi dogurdun kiziminn acaba
tebrik ederim canim gözun aydin allah ananli babali byütsün sonudna sende kurtulmusun kiizina klaavusmusun cok sükürr :))) darisi digerleirnin basina insallahhhh
ooo maşallah cnm ya darısı basima bizimde 6Bugün 13. günümüz hamilelikte 30 kilo almistim bugün dolu migdeyle tartildim tam 18 kilo vermisim 2 hafta bile olmadi henüz 95 den 77 e düsmüsüm cok moral oldu bu bana geriye kaldi 12 kilo onu da bu gidisle birkac aya fazlasiyla vericem insallah cok sevindim yaa hic bukadar hizli vermeyi beklemiyordum
ay cnm olurmu hiç o üçlü bizden cok önce doğum yaptılar ya ondan onların adını saydimaa aşkolsun hani benim adım :) bu kadar acıya sızıya geçmişi de bitirdim muabbete de dahilim :)
evdekiler kızıyor pc başında görünce. emzirme videosu izleyecem deyip kandırıyorum . bana moral oluyor burda yazmak. telden girme immkanım olsa naklen yayın yapardım doğumda da. :)
canm saatlerce emmekte gaz yapar 20 dakka yreterlı bebe içinn mamanın içine biraz zeytinyağı atabilirsin kabızsa ama 2 3 güne bir yapıyosa normal kıvamdaysa doymuyoda olabilir bağırsak tembelliğide olabilirr kıvamı katımı kakanın...ben dakika tutuyorum 20 dakka emziriyorumm 2 saatte bir emmek istiyoo yada3 saatt sütüm düzenbe girdiğinden beri bölee doymadığını hissedersem 30 cc veriyorum...
canm benm oğlumunki 20 günde düştü doktor normaldedi hiçç korkma düşer...
kuzum süpersin valla yaaa bende tık yok 7 kiloda sabit..
canım bunu kaçıncı kez yazıyorum ama garmastan diye bir merhem var tavsiye ederimmm ben hem oınu hem lansinohu öle gün içerisinde sürekli sürdümm iyileşicek sadece sabrett sağmak çok işe yarayabilir pozisyonları dene ve arkadaşların dediği gibi yavaş çalıştır ilk başta..
canım süpersin nediyim sana allah oğluşunla sana uzun huzurlu sağlıklı bir ömür versin inşallah..
Ayyyy hic ayrilmiyoruz surekli emiyor mem ucum yara oldu suan daha iyi durumda ama saatlerce emiyor gunde en fazla 60 cc mama veriyorum ama simdide kabiz oldu aslinda benim sutumden genelde besleniyor ama yinede olduaptamilin comfirm diye bir mamasi varmis gaz ve kabizlik problemi olan bebekler icinmis ondan aldik napicagimi sasirdim, her emzirmeden sonra mutlaka gegirmesini saglamak lazimmis yoksa daha cok sancilaniyormus.Birde aci elma ve adacayi yagi karisimi aldik bu yag ile masaj yapincada rahatliyormus.Suan uyudu insallah 2 saat uyanmazda bende dinlenirim.
Birtek biz mi boyleyiz noye boyle saatlerce emiyor anlamadim, sizdede durumlar boyle mi
Bazen emmesi saatler suruyor uyukluya uyukluya emiyor hic dermanim kalmadi, kakasi normaldi bugun biraz kati kivamda birde daha az yapti hatta hic bu kadar uzun sure yapmadigi olmamisti gun asmadi 5 saat falan olmustur belki biraz daha fazla.Doktor mama cok vermemeye calis dedi zaten gunde 2 defa 30 cc falan veriyorum buna onay verdi.
Ama kayinvalide katili olmam an meselesi ablam hep yanimda kv ise eve misafir gibi gelip gidiyorlar arada malzeme falan aliyorlar, getirdigi misafirlerede ablam hizmet ediyor hicbirseyden anladigida yok.İlk zaman bebek cok agladi 30 cc birdefa verdik kv burdaydi, esimin akrabasiyla konustum sen mama veriyormussun dedi :) sadece 1 kac defa verdik sutum henuz cogalmadigi icin dedim kv yaymis onu anladim, 1 gun once geldi mama veriyormusun evet ihtiyac oldugunda veriyoruz dedim, him mumkun oldugunca az dedi
Bugun esimin teyzesi aradi hayirli olsuna mama veriyor musun dedi evet bazen dedim, mama verme kolayina gelir alisir bu sefer anne sutunu almaz dedi dayanamadim mecbur kalmazsam vermem zaten dedimarkasina kv geldi mama vermeyin dedi uzun uzun suratina baktim hicbirsey demedim sonra doktor verin dedi mi diye sordu benim salak kocamda cok az verin vermemeye calisin dedi
halbuki adam gunluk 60 cc civari yada 90 arada verebilirsin gece falan dedi
Gercekten cok kotu patlicam sutum olsun diye kilo alirim diye bakmadan herseyi yiyorum , goguslerimin ucu yara bere icinde olmasina ragmen saatlerce emziriyorum elimden geldigince cabaliyorum cocuk ufak dogdu hizli toparlamak icin ekstra fazla yiyor sutum yetismiyor napabilirimkim cocugu icin en iyisini istemez, sadece mama ile buyuyen cocuklarda var.Bu yuzden canim cok sikkin.
sezeryanlar olanlar sizin doktorunuz sizi kontrol için ne zaman çağırdı. ben doktoru ameliyatta bile doğru düzgün görmedim. direkt işinin başına geçti. seslendim nasılsınız falan dedim. öyle varlığından emin oldum :) sezeryanın akşamı gördüm dr. u. daha da görmedim. haftaya izinliymiş. ameliyatın 11. günü kontrole gitmiş olacağım o yüzden. bi kere pansuman yapıldı dikişe. su geçirmeyen bandaj takıldı. öle duruyor. hiçbişi demediler. geç olur mu 11. gün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?