2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canm bebeğin harika allah analı babalı büyütsün
göğüs için sana tavsiyem garmastan diye bir merhem var daha öncede yazmıştımmm çok iyi gelicekk...sana özelden msj atıcaktımmm ama netim gitti...inşallah çabuk toplarsınn bide sarılığı senmi sormuştunn gözlerinin içi sararırsa gel demişti bizim doktorumuz öledir büyük ihtimal..

canm hayırlı olsun daha yenisin atlatıcaksın geçicek ama bol bol hareket etmen gereklii sakın ağrım var diye kendini bırakma toplayamassın ben ilkinde spinal olmuştum hemen ayaklandım hemen iyileştim bunda genel anestesii oldum ve zor kalkındım ama yinede 2 çocukla iyi topladım..sende toplarsınn kendine güven ve kalk ayağa ağrılarınla anca böle başa çıkarsın hadi geçmiş olsun....bide bebeğini sık sık emzir en iyi ilaç ooo

sende kendi isteginle mi sezeryan oldun bende zor toparladim kendimi ve hic mantikli bi karar degilmis hakkimizda hayirlisi ole yada boyle geciyo
ama

ewet canım kendi isteğimle oldum ama pişman oldum gerçi normaldede altta olucaktı o dakötü antalyanın cehennem sıcağında mikrop kapabilirdi hayırlısı böyleymiş bugün daha iyiyim

kızlar saglik ocagindan d3 vitamini damla verdiler 5.gün bebege vermeye basla dediler ama prospektüste 2.haftadan sonra yaziyor.d3 damla verenler kaçıncı gün vermeye basladi?

d3 10 gün sonra kullanılmaya başlanıyor çocuk doktorumuz bize öle dedi canım

Kızlar 11.gunumuzdeyiz ve gobegimiz hala düşmedi cok tedirgin oldum
SIzinkiler nezaman düşmüştü?

canım bugün 5. günümüz düştü göbeği ama babusol diye bişeyt yzdı doktor orayı temizlemek için ondan sanırım çabuk düştü ama bugün kontrolde tam iyileşmemiş dedi tekrar babusolle temizleyecez pazartesi kontrol var birde göbeği düşene kadar yıkamayın dedi doktor

bende aynen bu durumdayım ya. maalesef. ben 3.4. gün ağrılar geçior sandım. şimdi sorduklarım genelde 10. günde falan deyince iyice korkuyorum

aynen canım ya millet yazıyo 2 .gün ayaktayız altını değiştiriyorum filan yok nerde bugün 5. gün hala aynıyım sadece emziriyorum oda yetmiye sütüm

canm zamanla alışıcaksın bu karışıklığa merak etme...bizimde tek taraflı tıkanıklığımız var fosurdayıp duruyo kızım geçen banyoda tıkandı çok korktum...ama merak etme geçer zamanla..bence burnu falan tıkalıysa sen hiç klima olayına girmee ayrıca bebekler 40 gün öle çok yanmazlar merak etme bebeğini diğer odada bikaç saat yatırr klimayı açç içeriyi serinlett öle al bebeğini içeriyee diğer türlü tehlikelii..daha yenisniz hapşırması normal dış dünyaya alışmaya çalışıyooo...bence bi 10 gün zıbına devam ett kısa kolluya öle geçç...

ayy canım yaa hadi hayırlısı haberini eksilk etme haa merak ederiz...yinemi tuvaletin geliyoo senin...

ilk zamanlarda benimki de yapıyordu onu, o kadar kızmış oluyordu ki memeden süt gelene kadar çekmeye tahammülü olmuyordu. Ben de bir gece ve ertesi gün boyunca inat ettim. Bir yudum verip emzirmeyi denedim, olmadı bir yudum daha sonra yine emzirme böyle böyle uğraştım..derken bıraktı reddetmeyi ama geceden ertesi gün akşama kadar saatlerce uykusuz uğraştım ve bir sürü süt bu süreçte heba oldu (değdi tabi) sen de öyle deneyebilirsin canım

ayy hayatım bizimkide çarşamba günüüüü valla bide oğluşumun doğumgününüde akşamına kutlucaz hepsi bi arada...valla bende 1 hafta sonra boyatıcam saçlarımıı ayy çok heyecanllandım zeynoooallahım aylar sonra yüzüme gözüme renk gelicekk...bu arada kilolarını verdin dimi benn hala veremdimm göbek kısmım duruyoo can simidiiii var resmenn gıcık oldum ya...

canım bizim doktora ben danışmıştım, kısa kollu giydirin dedi, sıcağa fazla gelmez eviniz sıcaksa mecbur klima açacaksınız da demişti..ayrıca klima bebeğe uygun olduğu sürece bir gereklilik, hastanelerde de klima ile durduk hatırlatayım..İzmir'in sıcağında havale riski, ani bebek ölümü riski (Allah korusun!) bu riskleri almaya gelmez...yinede istersen doktoruna da danış çocuktan çocuğa değişiyordur belki..bizim çocuğu her gören doktor terletmeyin sıcakta tutmayın diyordu

Kızlar 11.gunumuzdeyiz ve gobegimiz hala düşmedi cok tedirgin oldum
SIzinkiler nezaman düşmüştü?
canm benm oğlumunki 20 günde düştü doktor normaldedi hiçç korkma düşer...

kuzum süpersin valla yaaa bende tık yok 7 kiloda sabit..

canım bunu kaçıncı kez yazıyorum ama garmastan diye bir merhem var tavsiye ederimmm ben hem oınu hem lansinohu öle gün içerisinde sürekli sürdümm iyileşicek sadece sabrett sağmak çok işe yarayabilir pozisyonları dene ve arkadaşların dediği gibi yavaş çalıştır ilk başta..

canım süpersin nediyim sana allah oğluşunla sana uzun huzurlu sağlıklı bir ömür versin inşallah..

Ayyyy hic ayrilmiyoruz surekli emiyor mem ucum yara oldu suan daha iyi durumda ama saatlerce emiyor gunde en fazla 60 cc mama veriyorum ama simdide kabiz oldu aslinda benim sutumden genelde besleniyor ama yinede oldu aptamilin comfirm diye bir mamasi varmis gaz ve kabizlik problemi olan bebekler icinmis ondan aldik napicagimi sasirdim, her emzirmeden sonra mutlaka gegirmesini saglamak lazimmis yoksa daha cok sancilaniyormus.Birde aci elma ve adacayi yagi karisimi aldik bu yag ile masaj yapincada rahatliyormus.Suan uyudu insallah 2 saat uyanmazda bende dinlenirim.
Birtek biz mi boyleyiz noye boyle saatlerce emiyor anlamadim, sizdede durumlar boyle mi

canm saatlerce emmekte gaz yapar 20 dakka yreterlı bebe içinn mamanın içine biraz zeytinyağı atabilirsin kabızsa ama 2 3 güne bir yapıyosa normal kıvamdaysa doymuyoda olabilir bağırsak tembelliğide olabilirr kıvamı katımı kakanın...ben dakika tutuyorum 20 dakka emziriyorumm 2 saatte bir emmek istiyoo yada3 saatt sütüm düzenbe girdiğinden beri bölee doymadığını hissedersem 30 cc veriyorum...

hayırlı olsun cnm Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah. Maşallah oğlusuna, ,sanada geçmiş olsun çabuk toparlanirsin inşallah.

cnm evet doktor bencede abartti kilo konusunu zaten kizim doğduğu kilosuna ulaştı tekrar güzel emiyo maşallah hatta dediğin gibi benim minik cadı doysada bırakmıyo memeyi zorla ayırıyorum demek beni emzik niyetine kullaniyo bak sen benim minik zilli kızıma :-D size gerçekten cok imrenmistim başıma geldi valla. senin kızın resmine baka baka benzettim demek ki kizimi :-D ♡ ♥ ♡ sarılığı da gitti galiba bugün rengi pembe pembe parmagimla bastjrinca tenine sari olmuyo inşallah geçmiştir. Bu arada göbeğimizde 4.gün düştü ama annemler yikattirmiyo iyice kuruması lazımmış . Benimde dikişlerim iyileşseydi bi çok iyi olacakti hala otururken cok acıyo sanki geriliyo.
ooo maşallah cnm ya darısı basima bizimde 6
Gün bende 9 kilo verdim, 98kiloyla doğum a gittim bugün 89um bende 20kilo almıştım daha 11 kilo vermem lazım hatta benim hamilelik onceside 5-6kilo fazlam vardı onlari verebilirmiyim bilmemde inşallah bu hızla devam ederim.

ay cnm olurmu hiç o üçlü bizden cok önce doğum yaptılar ya ondan onların adını saydim

Bazen emmesi saatler suruyor uyukluya uyukluya emiyor hic dermanim kalmadi, kakasi normaldi bugun biraz kati kivamda birde daha az yapti hatta hic bu kadar uzun sure yapmadigi olmamisti gun asmadi 5 saat falan olmustur belki biraz daha fazla.Doktor mama cok vermemeye calis dedi zaten gunde 2 defa 30 cc falan veriyorum buna onay verdi.
Ama kayinvalide katili olmam an meselesi ablam hep yanimda kv ise eve misafir gibi gelip gidiyorlar arada malzeme falan aliyorlar, getirdigi misafirlerede ablam hizmet ediyor hicbirseyden anladigida yok.İlk zaman bebek cok agladi 30 cc birdefa verdik kv burdaydi, esimin akrabasiyla konustum sen mama veriyormussun dedi :) sadece 1 kac defa verdik sutum henuz cogalmadigi icin dedim kv yaymis onu anladim, 1 gun once geldi mama veriyormusun evet ihtiyac oldugunda veriyoruz dedim, him mumkun oldugunca az dedi
Bugun esimin teyzesi aradi hayirli olsuna mama veriyor musun dedi evet bazen dedim, mama verme kolayina gelir alisir bu sefer anne sutunu almaz dedi dayanamadim mecbur kalmazsam vermem zaten dedim arkasina kv geldi mama vermeyin dedi uzun uzun suratina baktim hicbirsey demedim sonra doktor verin dedi mi diye sordu benim salak kocamda cok az verin vermemeye calisin dedi
halbuki adam gunluk 60 cc civari yada 90 arada verebilirsin gece falan dedi
Gercekten cok kotu patlicam sutum olsun diye kilo alirim diye bakmadan herseyi yiyorum , goguslerimin ucu yara bere icinde olmasina ragmen saatlerce emziriyorum elimden geldigince cabaliyorum cocuk ufak dogdu hizli toparlamak icin ekstra fazla yiyor sutum yetismiyor napabilirim kim cocugu icin en iyisini istemez, sadece mama ile buyuyen cocuklarda var.Bu yuzden canim cok sikkin.

Benim kiz emzigi tuttu ama ben nasil kullanilicagini bilmiyorum uyurken agzinda birakabiliyor muyuz?Korktugum icin emzigi geri aldim, kullanan arkadaslar siz nasil yapiyorsunuz?

ya sürmeye vakit kalmıyor. evde bi krem var. hastanede yazmışlardı. gold diye. tam sürüyorum hemen gene emmek istiyor. garmastanı başka biri daha önermişti. biraz araştırdım. onu sürdükten sonra emzirmeden önce silmek gerekiyormuş. oğlum bir ağladı mı çok ağlıyor. memeye zor yetiştiriyorum. çok panik. bendeki kremin silinmesi gerekmediği halde içim rahat olmuyor. garmastanı silmeye vakit bulamam sanırım.

yarın pazar zaten. zorda kalırsam pazartesi almayı düşünüyorum yine de. ağzını çok açamıyorum bebeğin. o kadar panik ki. meme ucumda fazla yok. az ileri doğru uzatabilsem bu kadar sıkıntı olmaz sanırım ama şu an baya sıkıntı. beraberinde dikişlerim acımasa gene razıyım.

bende acıelma yağı kenarda duruyor. ama henüz kullanmadım. gaz sancısı olup olmadığını ben anlayamıyorum. he ağladığında memeyi veriyorum susuyor. altını değiştirirken da yaygarayı basıyor. çok ağladığı zaman hastaneden yazdıkları gaz şurubunu veriyorum belki gazdandır diye.

benimki memeyle uykuya dalıyor. uyanmasın diye çoğu zaman gazını almıyorum. zaten 5 dk sonra gene istiyor çoğunlukla. yanlış yaptığımın farkındayım ama olmuyor. çocuk müsade etmiyor. göbeği bir an önce üşse keşke. daha baya kalın. uzun sürecek sanırım. burda baya bi kişinin erken düşünce bende öyle olur diye umdum ama düşmedi daha.

bende zorda kalınca mama veriyorum. ne kadar cc vermem gerekli bilmiyorum. tek seferde max. 30 cc yapıyoruz. çoğu zaman 15 cc. ilk günler baya mama verdik. şimdi vermemeye çalışıyorum.

herkes o zararlı bunu yapma şunu etme diyor zaten. ama dayanamayınca veriyorum napayım

memeyi de emzik niyetine mi kullanıyor acaba diye düşündüm emzik aldırdım. annem kızdı sakın kullanma diye. silikon uç almıştım göğüs için. onu da kullanma diye kızıyor. emzik vermeyi normalde düşünmüyordum ama çaresiz kaldım

bazen öyle oluyor ki evi bırakıp kaçasım geliyor

evet mama verme diyenler kim olursa olsun sinir bozucu olabiliyor. bu gece neler çektim çocuk 5 dk. da bir uyanıyor. memem yara zaten çığlık atarak emziriyorum. kucağımda olduğu için dikişlerim ağrıyor çok feci. aynı anda bel ve sırt ağrımda başladı. dayanamadım mama verelim dedim. kardeşim vermeyelim dedi. bende biraz tersleyerek konuştum sanırım. kırılmış olabilir. çok yardımcı bana. kırmak istemiyorum iyiliğime diyor ama ben o an o kadar fenaydım ki gerçekten alıp başımı gidebilirdim doğumdan beri nerdeyse hiç uymadım zaten. doğum öncesi de az uyumuştum. bugün sabah bi 2 saat uyudum sanırım. ondan öncesi günlük toplam 10 dk. abartısız.

ve benim normal yaşamdaki standart uykum bile 10 saaatir. çok severim uykuyu. bi anne mama veriyorsa bir bildiği vardır diye düşünmeleri lazım aslında.

sezeryanlar olanlar sizin doktorunuz sizi kontrol için ne zaman çağırdı. ben doktoru ameliyatta bile doğru düzgün görmedim. direkt işinin başına geçti. seslendim nasılsınız falan dedim. öyle varlığından emin oldum :) sezeryanın akşamı gördüm dr. u. daha da görmedim. haftaya izinliymiş. ameliyatın 11. günü kontrole gitmiş olacağım o yüzden. bi kere pansuman yapıldı dikişe. su geçirmeyen bandaj takıldı. öle duruyor. hiçbişi demediler. geç olur mu 11. gün.

canım benim doktor ameliyat günümde nöbetçi doktordu
fazlaca ziyaretime geldi ertesi sabahta çıkmadan geldi
2 kere pansuman yapıldı bana evde yapmayacaksın dediler çıkardık 4. günü
bir problem olmadığı sürece de 1 ay sonra kontrole geleceksin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…