biraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum....
Ağlatma annesi. Okurken bile üzüldüm inan. Benim bebeğim ağlarken sanki ben ağlıyorum , onun göz yaşları benim içime akıyor. Bebekler ağlıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. O sebebi bulup ortadan kaldirmak başta annenin görevidir. Ben de çalışan bir anneyim. 1 eylülde iş başı yapıcam. Hiç çalışan bir anneyim diye bebeğini o sıcak anne kucağından mahrum etme. Bence teyzenin oğlu da güzel fikir vermiş. Bebişlerin huzur buldukları en önemli şey ana kokusudur , ana kucağıdır , ana sevgisidir , ten temasıdır. Onu olabildiğince kucağına al , öp , sev , kokla , okşa. Bu onların güven duygusunu geliştirir. Çocuğu anadan uzak tutmak bence bir çeşit zulümdür. Belki düşüncemi ağır bulursunuz ama ben böyle inanıyorum. Neymiş efendim uyku eğitimiymiş. Yahu 40 ı çıkmamıs bebek ne anlar eğitimden. Onlar anaya hasret. Bırakacakmışsın kendi kendilerine uyuyacaklarmış. Bana saçma geliyor. Belki biraz daha büyüseler tamam anlarım o zaman. Verirsin eğitimin her çeşitini. Çalışan anne olduğumuz için zaten çocuklar ellerin elinde büyüyecek. Bari yanlarında olduğumuz zamanları kaliteli gecirelim
evet yaşadım hala da yaşıyorum bir saat önce sağdım şuanda yine akıyor göğüslerim bizim kızda uyuyor zorla verdim almadı çok az emiyor yine sızlayarak süt indisende mi yaşadın aynı şeyi:)bu durumu bir ben yaşıyorum sanmıştım ama maşallah kaç kişi yaşamış.
maşallah maşallah cnm tebrik ederim cnm bizimde bugün kırkımız doldu kızımla bugün kırklandık kızımı tuzladım uyuyor şimdi de demek ki doğum tarihlerimiz aynıKızlar bygün kırklı oldukkkkk:119::119::119:
Keşke sihirli bir değnek değse oğlumun uykusu düzene girse.
Oğlumun ağlama sebebini buldum. Uykuya dalamıyor dalamadıkça sinirlenip ağlıyor. Ama neden uykuya dalamadığını bulamadımgünde 5-6 saat aralıksız uyanık ve ağlıyor.
çok çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış cnm dikkatli olmak lazım demek ki burda bi arkadaşimizında başına aynı şey gelmiştiarkadaşlar çok üzücü bir şey geldi başımıza aman diyim siz dikkat edin.bizim oğlanı emzirip koltuğa yatırmıştım dün aşı olduk 2 aylığız ara ara kontrol ediyorum ateşini. mutfağa çay koymaya gitmiştim pat diye bir ses bizimki yerde inanamıyorum hala nasıl dönebildi nasıl düştü hala anlamıyorum. Allahtan koltuk yüksek değil ve minderini yere koymuşum yer açılsın diye kafası mindere gelmiş. sakın dönmez küçük falan demeyin. nemelazım yere yatırın. çok korktuk çok dikkat edin....
benimde var malesef hem göbeğimin altında hemde üstünde uzun bir çizgi var ve geçmedi hala geçer mi bilmiyorumKizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba
selam kızlar uzunca bir aradan sonra çok şükür mutlu bir şekilde yazıyorum sizlere, çook üzücü şeyler atlattık haberiniz vardır,hepiniz benim için en güzel dileklerini belirtmiştir dualar etmiştir eminim, hepinize çok teşekkür ediyorum, daha bol vaktimde başimdan geçenleri yazacağım ama çok şükür 3 gündür evimizdeyiz ve oğlum yanımda ve iyi, yaşadıklarımızı düşmanım dahi olsa yaşamasını istemem, Allah hiç bir anneyi evlatsız, hiç bir evladıda annesiz bırakmasın...
linea nigra; hepimizde var cnm bazısında,nadiren geçmeyebiliyormuş ama 5-6 ayda geçmesi bekleniyormuş..ben de çok rahatsızım o görüntüdenKizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba
biraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum....
Ağlatma annesi. Okurken bile üzüldüm inan. Benim bebeğim ağlarken sanki ben ağlıyorum , onun göz yaşları benim içime akıyor. Bebekler ağlıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. O sebebi bulup ortadan kaldirmak başta annenin görevidir. Ben de çalışan bir anneyim. 1 eylülde iş başı yapıcam. Hiç çalışan bir anneyim diye bebeğini o sıcak anne kucağından mahrum etme. Bence teyzenin oğlu da güzel fikir vermiş. Bebişlerin huzur buldukları en önemli şey ana kokusudur , ana kucağıdır , ana sevgisidir , ten temasıdır. Onu olabildiğince kucağına al , öp , sev , kokla , okşa. Bu onların güven duygusunu geliştirir. Çocuğu anadan uzak tutmak bence bir çeşit zulümdür. Belki düşüncemi ağır bulursunuz ama ben böyle inanıyorum. Neymiş efendim uyku eğitimiymiş. Yahu 40 ı çıkmamıs bebek ne anlar eğitimden. Onlar anaya hasret. Bırakacakmışsın kendi kendilerine uyuyacaklarmış. Bana saçma geliyor. Belki biraz daha büyüseler tamam anlarım o zaman. Verirsin eğitimin her çeşitini. Çalışan anne olduğumuz için zaten çocuklar ellerin elinde büyüyecek. Bari yanlarında olduğumuz zamanları kaliteli gecirelim
çok doğru söyledin her kelimene katılıyorum cnm benim kızım benim yokluğumu hemen anlıyor bence anne ve bebeğin en güzel iletişimi dokunmak kokusunu almak bunlardan mahrum bırakmamamız lazım ben kızımla yatıyorum valla alışmasın diye debi çaba sarf etmiyorum bende kızıma alıştım onsuz yatamıyorum
Hanımlar bebeğim içerde ağlıyor ve ben artık çıldırmak üzereyim. Gece 2 de uyudu sabah 7ye kadar 2 kez uyandı sabah 7den beride ayaktayız. en fazla 5 dakika uykuya dalışları var. Sürekli kucağımda emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir. Emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir yorgunluktan stresten bittim. Ağlamasın diye iki dakika yatıramıyorum. Şimdi o içerde ben burda ağlaşıyoruz. Günden güne uyku saatleri düşüyor. Dün de sabah 9 dan gece 2 ye kadar uyumadı. Bugün sabahın 7 sinde başladık. Yemek yemek bile bana lüks oldu bebek elimde ağzıma tıkıveriyorum. 20 gündür doyarak sofradan kalktığım olmadı. Kabızım tuvalete gidecek vaktim yok. Hala ağlıyor napıcam ben.
benimkininde uyku sorunu var. tüketiyor bu durum insanı. saç kurutma makinasını denedin mi?
birde aç olabilir mi. sen yorulduğun için süt azalmıştır belki. boş boş emiosa gaz da olur. hem açlıktan hem gazdan uyuyamaz belki
İlk defa ağlarken ilgilenmedim ve uyudu kaldı. İçini çeke çeke uyuyor ama ne kadar sürer bu uyku bilmiyorum.Saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi kar etmedi. Bir tek arabayla gezdirirsek iyiyiz eve gelir gelmez devam...Sabahtan beri emiyor emerken ağzının kenarından sütler akıyor. Gaz sancısı olsa ezilip büzülmesinden anlıyorum. Kucağımda gezdirsem bişey yok etrafa bakınıp duruyor. Yatırdığım an kıyamet kopuyor.22 günde psikoloji falan kalmadı bende. Sürekli sinirliyim. Kimseye bişey demesemde içten içe kendimi yiyip bitiriyorum. Ne yapmalı şimdi aynen bu şekilde ağlatarak mı uyutmalı?
Cok sevindim mutlu olmana.iyi kilo almış bebeğin maşallah. Nasıl yapıyorsun her emzirmeden sonra 30 cc mi veriyosun gün icinde toplam kac cc oluyo?? Bide hangi marka kullanıyosun? Ben im mastitten sonra sol gögsümün sütü azaldı doyuyormu bilmiyorum mama vermeyi düşünüyorumda o yüzden sordumuzun bi aradan sonra mutlu uyandım :) gerçi eşim modumu biraz düşürdü demin ama olsun.
gece eşim baktı çocuğa. o bakınca daha rahat uyuyorum. kayınvalidenin baktığıda oluyor bazı geceler ama o zaman uyuyamıyorum. aklım kalıyor.çocuğun derdini anlayamıyor kayınvalidem.
sütümü de sağdıpım için bi 5 saat aralıksız uyumuşum sanırım. baya iyi geldi. hala uykum var tabi ama önceki günlere göre iyi uyudum.
doktora gittik bugün. kontrole. bu sefer bebek arabasını götürdük. çok hantal bişi. başkasından aldığımız için tam kullanmayı da bilmiyoruz. otobüslerde halimiz çok komikti. giderken de gelirken de güldüm halimize.
mama konusunda bi dr beni çok üzmüştü hatırlarsanız. o gün özel bi hastanede hemşire olan arkadaşımla konuşmuştm. o beni rahatlatmıştı. sağlık bakanlığının işi sıkı tuttuğunu dr ların o yüzden böyle konuştuğunu söylemişti. hatta onların hastanesinde emzirme odasında biberon görmüşler ona bile ceza kesilmiş. sütün yetmiyorsa mecburen verceksin demişti.
bugün gittiğimiz dr un tavrından hemşire arkadaşımın söylediğine hak verdim. sanırım dr hemen mama ver dedi demesinler diye geçen hafta mama verme dedi. önce mamacı bu diyerek bana yıkmaya çalıştı olayı :) bende aç kalıyor mama vermek istediğimden değil dedim. tabi süt yetersizse vereceksin dedi. sonra bana bir liste gibi bişi yaptı. önce 30 cc vermemi sonra bunu kademeli olarak artırmamı söyledi. kilosuna göre hesap kitap yaptı. 75 ile 150 cc arasında yeter ona dedi. benimki zaten 100 cc ile doyuyor. mamayı sulandırmamın doğru olmadığını söyledi. kullandığım mamayı beğendi. anladımki ben mama verdiğimi söylemesem bile o bana bu hafta mama vermeyi teklif edecekti. önce sütümü arttırmayı denedi. bu arada oğlum 270 gr almış bu hafta. sanırım tam hatırlamıyorum. uykulu olduğum için. bu hafta mamayı gündüz her öğünde vermiştim. gece mama vermiyorum.
Cok sevindim mutlu olmana.iyi kilo almış bebeğin maşallah. Nasıl yapıyorsun her emzirmeden sonra 30 cc mi veriyosun gün icinde toplam kac cc oluyo?? Bide hangi marka kullanıyosun? Ben im mastitten sonra sol gögsümün sütü azaldı doyuyormu bilmiyorum mama vermeyi düşünüyorumda o yüzden sordum
kelin ilacı olsa başına sürer misali :) bende herşeyi deniyorum ama benimki herşeye karşı bi direnç geliştiriyor. en son saç kurutma makinasıyla uyuyordu şimdi onlada uyumuyor :) seni çok çok iyi anlıyorum . kimseye bişi dememezlik etme de bence :) ben diyerek rahatlıyorum.
ben annemlere gittiğimde gündüz evde tektim. annem o kadar yemek yapıp bırakıyordu hiç birini yiyemiyordum. tam uyuyor ben mutfağa geçiyorum uyanıp ağlıyordu. sanırım yalnız kalmayı sevmiyor. bi şekilde hissediyor. deminde odaya koyduk nasıl ağlıyor. karnı tok altı temizdi. uykuya dalmıştı. babası aldı odaya getirdi sustu. ilgiyi seviyor benimki. seninkide öyledir belki. yanında uyutmayı denesen. kendi yatağına seninle birlikte koy. ben bi ara öyle yapıyordum. bi yastığın üstüne koyup yanıma koyuyordum. yüksekte olduğu için üstüne düşmemi engellemeye çalışıyordum. yanlarınada başka yastıklar koyuyordum düşmesin diye.
ben ağlatmamaya çalışıyorum. sakince ağlamıyor çünkü. nefessiz kalana kadar kendini yırtarak ağlıyor. sakince ağlamak nasıl olur bilmiyorum ama kendini bu kadar yırtarcasına ağlayan bebek de görmemiştim :)
gece emzirirken bende uykusunu kaçırmak istemiyorum bazen sırtına vursamda çıkarmıyor zaten
ama bi kaç gündür emzirirken karnını saat yönünde ovalıyorum ondanmıdır ne sorunsuz uyuyor şükür
yada sabaha saklıyor bizimki toptan hepsini çıkarıyor
ayyyy güldürdün beni sabah sabah yaa(öğlen olmuş ne sabahı )
imkansızı başarıyorumhaa
zayıflama topiğine buyur gel canım sütüde düşünme artık boşver herşey olacağına varır
ayyy maşallah suphanallah sizinki bi kaç yıl önden yaşıyo hayatı
allah yardımcımız olsun ama bence küçükken nasılsa öyle dewam ediyor kendini belli ediyorlar
ergenlikte bir değişim oluyor ama normal
Bn yazmıştım canım, işe yaradığına çok sevindim, ben yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Desty de kullanıyormuş.Sabahtan beri bir türlü yazamadım :) geçen çörek otunun sütü artırdığını yazmıştı bir arkadaşımız.Hemen alıp denedim hakikatende faydasını gördüm.Minik kızım 2 gündür biberonu red ediyorBen yinede emzirdikten 1 saat sonra veriyorum.Malum bebeğim kilo alamıyor.Kendi kafamdan böyle bir yol buldum.Ptesi sağlık ocağına gidicez bakalım bir değişiklik olacak mı?
Bu arada Humana çaya da devam ediyorum.Günde 3 fincan içiyorum (zorla :) Beslenme düzenim hala yok.Yavaştan kilo vermeye devam ediyorum.Bol suya da devam ediyorum.Zaten sıcak, içim yanıyor :)
Çörek otunu buraya yazan arkadaşa Allah razı olsun...Bebeğimin ağzından sütümün aktığını gördüğümde gözlerim doldu o derece...
Bn yazmıştım canım, işe yaradığına çok sevindim, ben yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Desty de kullanıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?