2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

sende mi yaşadın aynı şeyi:)bu durumu bir ben yaşıyorum sanmıştım ama maşallah kaç kişi yaşamış.
evet yaşadım hala da yaşıyorum bir saat önce sağdım şuanda yine akıyor göğüslerim bizim kızda uyuyor zorla verdim almadı çok az emiyor yine sızlayarak süt indi
maşallah maşallah cnm tebrik ederim cnm bizimde bugün kırkımız doldu kızımla bugün kırklandık kızımı tuzladım uyuyor şimdi de demek ki doğum tarihlerimiz aynı
çok çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış cnm dikkatli olmak lazım demek ki burda bi arkadaşimizında başına aynı şey gelmişti
Kizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba
benimde var malesef hem göbeğimin altında hemde üstünde uzun bir çizgi var ve geçmedi hala geçer mi bilmiyorum

ve aleyküm cnm hoş geldin ne güzel bi haber cnm çok çok geçmiş olsun inşallah herşey bundan sonra daha güzel olur sizin için çok sevindim yavrunun sağlığına kavuşmasını ve evinize gelmenize Rabbim bi daha yaşatmasın kimsenin başına da vermesin inşallah

Kizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba
linea nigra; hepimizde var cnm bazısında,nadiren geçmeyebiliyormuş ama 5-6 ayda geçmesi bekleniyormuş..ben de çok rahatsızım o görüntüden

Hanımlar bebeğim içerde ağlıyor ve ben artık çıldırmak üzereyim. Gece 2 de uyudu sabah 7ye kadar 2 kez uyandı sabah 7den beride ayaktayız. en fazla 5 dakika uykuya dalışları var. Sürekli kucağımda emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir. Emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir yorgunluktan stresten bittim. Ağlamasın diye iki dakika yatıramıyorum. Şimdi o içerde ben burda ağlaşıyoruz. Günden güne uyku saatleri düşüyor. Dün de sabah 9 dan gece 2 ye kadar uyumadı. Bugün sabahın 7 sinde başladık. Yemek yemek bile bana lüks oldu bebek elimde ağzıma tıkıveriyorum. 20 gündür doyarak sofradan kalktığım olmadı. Kabızım tuvalete gidecek vaktim yok. Hala ağlıyor napıcam ben.

benimkininde uyku sorunu var. tüketiyor bu durum insanı. saç kurutma makinasını denedin mi?

birde aç olabilir mi. sen yorulduğun için süt azalmıştır belki. boş boş emiosa gaz da olur. hem açlıktan hem gazdan uyuyamaz belki

Son düzenleyen: Moderatör:

İlk defa ağlarken ilgilenmedim ve uyudu kaldı. İçini çeke çeke uyuyor ama ne kadar sürer bu uyku bilmiyorum.Saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi kar etmedi. Bir tek arabayla gezdirirsek iyiyiz eve gelir gelmez devam...Sabahtan beri emiyor emerken ağzının kenarından sütler akıyor. Gaz sancısı olsa ezilip büzülmesinden anlıyorum. Kucağımda gezdirsem bişey yok etrafa bakınıp duruyor. Yatırdığım an kıyamet kopuyor.22 günde psikoloji falan kalmadı bende. Sürekli sinirliyim. Kimseye bişey demesemde içten içe kendimi yiyip bitiriyorum. Ne yapmalı şimdi aynen bu şekilde ağlatarak mı uyutmalı?

uzun bi aradan sonra mutlu uyandım :) gerçi eşim modumu biraz düşürdü demin ama olsun.

gece eşim baktı çocuğa. o bakınca daha rahat uyuyorum. kayınvalidenin baktığıda oluyor bazı geceler ama o zaman uyuyamıyorum. aklım kalıyor.çocuğun derdini anlayamıyor kayınvalidem.

sütümü de sağdıpım için bi 5 saat aralıksız uyumuşum sanırım. baya iyi geldi. hala uykum var tabi ama önceki günlere göre iyi uyudum.

doktora gittik bugün. kontrole. bu sefer bebek arabasını götürdük. çok hantal bişi. başkasından aldığımız için tam kullanmayı da bilmiyoruz. otobüslerde halimiz çok komikti. giderken de gelirken de güldüm halimize.

mama konusunda bi dr beni çok üzmüştü hatırlarsanız. o gün özel bi hastanede hemşire olan arkadaşımla konuşmuştm. o beni rahatlatmıştı. sağlık bakanlığının işi sıkı tuttuğunu dr ların o yüzden böyle konuştuğunu söylemişti. hatta onların hastanesinde emzirme odasında biberon görmüşler ona bile ceza kesilmiş. sütün yetmiyorsa mecburen verceksin demişti.

bugün gittiğimiz dr un tavrından hemşire arkadaşımın söylediğine hak verdim. sanırım dr hemen mama ver dedi demesinler diye geçen hafta mama verme dedi. önce mamacı bu diyerek bana yıkmaya çalıştı olayı :) bende aç kalıyor mama vermek istediğimden değil dedim. tabi süt yetersizse vereceksin dedi. sonra bana bir liste gibi bişi yaptı. önce 30 cc vermemi sonra bunu kademeli olarak artırmamı söyledi. kilosuna göre hesap kitap yaptı. 75 ile 150 cc arasında yeter ona dedi. benimki zaten 100 cc ile doyuyor. mamayı sulandırmamın doğru olmadığını söyledi. kullandığım mamayı beğendi. anladımki ben mama verdiğimi söylemesem bile o bana bu hafta mama vermeyi teklif edecekti. önce sütümü arttırmayı denedi. bu arada oğlum 270 gr almış bu hafta. sanırım tam hatırlamıyorum. uykulu olduğum için. bu hafta mamayı gündüz her öğünde vermiştim. gece mama vermiyorum.

kelin ilacı olsa başına sürer misali :) bende herşeyi deniyorum ama benimki herşeye karşı bi direnç geliştiriyor. en son saç kurutma makinasıyla uyuyordu şimdi onlada uyumuyor :) seni çok çok iyi anlıyorum . kimseye bişi dememezlik etme de bence :) ben diyerek rahatlıyorum.

ben annemlere gittiğimde gündüz evde tektim. annem o kadar yemek yapıp bırakıyordu hiç birini yiyemiyordum. tam uyuyor ben mutfağa geçiyorum uyanıp ağlıyordu. sanırım yalnız kalmayı sevmiyor. bi şekilde hissediyor. deminde odaya koyduk nasıl ağlıyor. karnı tok altı temizdi. uykuya dalmıştı. babası aldı odaya getirdi sustu. ilgiyi seviyor benimki. seninkide öyledir belki. yanında uyutmayı denesen. kendi yatağına seninle birlikte koy. ben bi ara öyle yapıyordum. bi yastığın üstüne koyup yanıma koyuyordum. yüksekte olduğu için üstüne düşmemi engellemeye çalışıyordum. yanlarınada başka yastıklar koyuyordum düşmesin diye.

ben ağlatmamaya çalışıyorum. sakince ağlamıyor çünkü. nefessiz kalana kadar kendini yırtarak ağlıyor. sakince ağlamak nasıl olur bilmiyorum ama kendini bu kadar yırtarcasına ağlayan bebek de görmemiştim :)

Cok sevindim mutlu olmana.iyi kilo almış bebeğin maşallah. Nasıl yapıyorsun her emzirmeden sonra 30 cc mi veriyosun gün icinde toplam kac cc oluyo?? Bide hangi marka kullanıyosun? Ben im mastitten sonra sol gögsümün sütü azaldı doyuyormu bilmiyorum mama vermeyi düşünüyorumda o yüzden sordum

göğsünde uyutmayı denedin mi. benimki burnu tıkalı olduğunda falan sırt üstü uyuyamıyor sanki. alıp göğsüme yatırdığımda uyuyordu.

bebeğim ilk hafta 90 gr almıştı. o hafta ilk 3 gün falan sütüm nerdeyse hiç yoktu mama vermiştim.

sonraki hafta mama verme tepkilerinden sadece anne sütü ile besledim 20 gr almıştı.

sonraki iki hafta günde iki kere mama verdim. iki haftada 250 gr anca almıştı.

bu hafta gündüz her beslenmeden sonra 30 cc mama verdim. aslında bir ölçek desek daha doğru olur. ben sulu yaptığım için 40 cc oluyordu.

dr da sanırım her öğünden sonra 30 cc vermemi yazdı kağıda. daha bakmadım. sonra bunu artırmamı 60 cc ye çıkarmamı söyledi.

mama çocuğu rahatsız ediyor. daha gazlı oluyor. bu pazartesi sağlıkocağına gidip tartıracağım çocuğu. sonra üç gün emzirme kampı yapmak istiyorum. tekrar kilosunu ölçtüreceğim. yeterli kilo aldıysa bu kadar sık vermicem mamayı. ama almamışsa aynen böyle her beslenmeden sonra vermeye devam edeceğim.

aaaa benim oğlumda var teyzesi önce yırtınıyo sonra sesi gidiyo işte o zaman babasıyla aklımız çıkıyo

Gelicem topige ay napiyim giyicek hicbirseyim yok bir umit belki olur diye zorladim ama hakikatten imkansizdi 3 beden falan fark var, esimde senin gibi guldu sut olayini hallettik yakin olsaydik kizimin sut annesi sen olurdun ama kismet degilmis minnos sayesinde kizimin pamuk gibi bir sut annesi oldu.Cok tatli birisi hatta sutu saglikli bir sekilde eve getirmemiz icin bize yardimci oldu fikir verdi, suan difrizde bir suru anne sutumuz var.

Bn yazmıştım canım, işe yaradığına çok sevindim, ben yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Desty de kullanıyormuş.

Bn yazmıştım canım, işe yaradığına çok sevindim, ben yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Desty de kullanıyormuş.

çörek otunu nasıl ve ne kadar yiyorsun. ender saraçoğlu sabah aç karnına bi tatlı kaşığı diyor. fazlası zararlı mı acaba?

bal şerbeti de süte iyi geliyor diyorlar. ben onu da deneyeceğim. evdeki balların tadı kötü ama denicem.

canlar ya kızımın kakasında pütürler var bir kaç gündür
nedendir acaba aynı durumda olan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…