2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar bundan önce oğlumun sürekli ağlayıp ıkındığından emerken sürekli kavga edip emmeyi bırakmasından doğru düzgün uyumayıp sık sık uyandığından yakınmıştım iki gündür tavan yaptı bu sıkıntılar dün artık bütün gece ayakta kaldıktan sonra dayanamayıp dr yolunu tuttuk gaz ilacı olarak sab simplex kullanıyordum dr çok fazl gazı olduğunu bu sebepten karnı ağrıdığını emerkenden bu yüzden ağladığını kavga ettiğini söyledi bir tane karın bölgesi için masaj yağı verdi (gazason ) birde bitkisel şurup verdi (aguline) ve şükürler olsun dün gece ağlamadan huzursuzlanmadan geçti şurubu ilmiyorum ama masaj yağı gerçekten çok işe yarıyor sürüp masaj yaptıktan sonra çok rahatladığını görebiliyorsunuz gazdan muzdarip anneler için yazmak istedim sab simlex bağırsak hareketlerini kitleyip durdurduğu için karın ağrısına neden olmuş işleyiş şekli öyleymiş çünkü her çocuk farklıdır kimisine yarar kimisine hiç yaramaz dedi.
göbek fıtığımız için sakın bastırmayın bastırıcak bir şey koymayın kendiliğinden geçicek dedi çok ara ara ama çok fazla miktarda kusmasınada reflü sebep olur ama oda kendiliğinden geçer dedi kilo alımı ii 3 haftada 1100gr almış anne sütüne devam dedi bizden haberler böylee :))

kızarıklık falan bende de oluyordu. hatta dedim ya bi sefer iltihap akıuyordu. antibiyotik kullandığım günler bebek çok huzursuzdu 17 saat, 12 saat uyumuyordu hiç. ben ilaca bağlamıştım sebebini. düzenli olarak iyice sağarsan 1-2 güne geçer. elinle göğsünü yokla. kızarık ve kitle gibi yerlere bastırarak sağ. çok şişince sağmak zor ama uğraşşmak gerekir. sıcak havluyla işin kolaylaşabili. ben sıcak su torbası ile yapıodum. o da kokuyor gerçi. bu ara saç kurutma makinasıyla sıcak kompres olayını yapıyorum. daha kolay geliyor. sütün bolsa en iyisi banyoda sağmak.

evet en zoru bebek sonrasymış

biraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum.
öncesinde neler oldu anllatayım
emzirdim altını değiştirdim. yatağına yatırdım. konuşup sevdim, sonra kendi haline bıraktım. başka odaya gittim. tabi ağlamaya başladı. aldım gazı vardır diye gaz çıkarmaya çalıştım. baktım gözler kızarmaya başlamış. uykusu var dedim. yüzüstü uykuya güzel dalıyor. baya ağladı, hatta kız kardeşim ağlatma emzir uyusun dedi. ben de ben çalışırken nasıl uyuyacak dedim. o zaman salla dedi. bi de bana emziğe alıştırma diyen kardeşim salla diyor. sonra yan çevirdim yine ağladı bi süre sonra yavaş yavaş sırt üstü çevirdim. ağlaması durdu gözleri kapandı. tam olarak uyuduğundan emin olunca kundak yapıp yatırdım. yoksa eliyle yüzüne kafasına vurup çoktan uyanmıştı.
şimdi burada sizce ağlatmam doğru mu. ?????????????????
uyuması için emzirmem gerekecekti. onu yapıp yapmamakta kararsızım.
bu yaptığımı sürekli uygulasam bile her seferinde tutmayacak biliyorum. çünkü çevremde itiraz edecek çok kişi var
hatta dün teyzemin oğlu(kendisinin 3 çocuğu var ve ilgili bir baba)kucağa alıştırmakta bir sakınca olmadığını söyledi.her istediğinde kucağa almalıymışım. dün gidene kadar çocuğu kucağında sevdi. bizim ki de tık çıkarmadı. hatta konuştukça gülücükler saçtı. bana gülümsemedi mesela.

kızlar neye alıştırırsam öyle gidecek ne yapayım sizce?
bazen emzikle, bazen böyle kendi kendine, bazen emzirerek uyuyor.?
çalışmasam aynen devam ederdim. ama çalışmaya başlayınca nasıl uyuyacak. en iyisi kendi kendine uyuması değil mi? :44:

benim kızım da böyleydi şimdi oğlum da böyle. ben çişliyken kavga ederek emdiğini farkettim. öyle yapınca bez değiştiriyorum veya iki kat kağıt havlu koyuyorum araya nasılsa gaz çıkarmaya çalışırken tekrar çiş yapıyor o zaman değiştiriyorum. bir de geç meme verince yapıyor. biraz gezdirip sakinleştirip emziriyorum. veya ayakta gezerek emzirşyorum. uyuyunca da yüzüstü yatıyorum yoksa kusuyor günde kaç kat kıyafet değişişyor. çok ağladığında da hava yutuyor.

yorulursam sıurtüstü yaıp emziriyorum o zaman gaz çıkararak emiyor. tabi burnuna dikkat ediyorum yüzüstü emdiğinden kafası yan oluyor yine de burnu kapanabiliyor

kolay gelsin

benim kızarıklık yok denecek kadar azdı hafif pembelik vardı
ben ateşlendiğimin ertesi günü eşime çektirttim canım ilerlemesin diye
daha sonra tekrar sertleşmişti
bu sefer makinayla sağdım geçti
senin de herkesin dediği gibi yapman gereken o göğsü bir şekilde boşaltmak
çok geçmiş olsun

Sabahtan beri bir türlü yazamadım :) geçen çörek otunun sütü artırdığını yazmıştı bir arkadaşımız.Hemen alıp denedim hakikatende faydasını gördüm.Minik kızım 2 gündür biberonu red ediyor Ben yinede emzirdikten 1 saat sonra veriyorum.Malum bebeğim kilo alamıyor.Kendi kafamdan böyle bir yol buldum.Ptesi sağlık ocağına gidicez bakalım bir değişiklik olacak mı?
Bu arada Humana çaya da devam ediyorum.Günde 3 fincan içiyorum (zorla :) Beslenme düzenim hala yok.Yavaştan kilo vermeye devam ediyorum.Bol suya da devam ediyorum.Zaten sıcak, içim yanıyor :)
Çörek otunu buraya yazan arkadaşa Allah razı olsun... Bebeğimin ağzından sütümün aktığını gördüğümde gözlerim doldu o derece...

ben dayanamazdım herhalde

cnm nasıl tüketiosun peki
neyle
bana çok itici geliyor yiyemiyorum ya

tebrikler canım

çok geçmiş oılsun

canım seni çok iyi anlıyorum..çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor ama ben senin yerinde olsam devam etmezdim o şekilde..ben de uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum hatta ufak ufak şimdiden başladım, epey de araştırdım araştırıyorum ama en katı ekoller bile 3 aydan önce ağlatma yanlısı değil. Çocuğun annesi ve genel olarak dünya ile güven ilişkisi kurması da lazım ve bu kadar küçükken ağladığında o güven zedelenebilir..ben de çalışıyorum ve uyku eğitimi kesinlikle şart diye düşünüyorum ama ağlatma(ferber) yöntemi hem çok incelikle uygulanması gereken bir yöntem çünkü kolaylıkla istismara ve çocuğun ihtiyaçlarının karşılanmamasına dönüşebiliyor hem de doğru uygulanmadığında çocuğun güven duygusu şöyle dursun birçok psikolojik işleyişe zarar verebiliyor. Yine de sen bilirsin tabi, bu benim fikrim..kolay gelsin

çörek otu nasıl tüketilecek acaba :26:
benim de öyle şelale gibi sütüm yok
yani sağıp sağıp buzluğa filan koyamam o kadar fazla değil
ancak kızıma yetiyor işte
sağdığım zaman da sütüm azalıyor gibi geliyor bana ama emin değilim
zaten sağ göğsümden az süt geliyor soldakinin yarısı kadar bile yok
bir ara içi taş gibi olmuştu ondan mı acaba diyorum
diğer göğsüme göre de küçük zaten
komik görünüyorum bir göğüs büyük diğeri küçük
ben süt için malt içeceği ve humana still tea içiyorum
tahin pekmez yiyorum
tereyağını bol tüketiyorum
ama bu gidişle kilo alırım diye de korkuyorum :18:

benimde aynen tek göğsüm küçük diğerinin yarısı kadar süt çıkıyor

Kizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba

Kizlar ya hamileyken sizinde karninizda dikey kahverengi bi cizgi varmiydi gobeginizin cevresi koyulasmismiydi.. bende bunlar oldu ve hala gecmedi..dogum yapali 1 ay oldu ne zaman gecicek bu karalik daha da onemlisi gecicek mi acaba

bende de aynısı var karnımdan tiksindim resmen
kaymak gibi vücudum şimdi açıklı koyulu renklere büründü tipim kaydı

kocacım bu akşam dışarıda iftar edelim dedi
kızımla nasıl olur acaba durur mu ki
dün sütümü sağmıştım biraz dolapta duruyor
onu yanıma alırım diyorum
yetmezse de artık emzirecek yer ararım içerilerde
tedirginim inşallah çıktığımıza pişman olmayız

cnm nasıl tüketiosun peki
neyle
bana çok itici geliyor yiyemiyorum ya

bi kavanoza koydum çörek otunu içindede bi çay kaşığı var, yanındada su.bi çay kaşığı çörekotu hemen ardından su hooop mideye.sonra yine bi çay kaşığı çörek otu sonra su yine hooop mideye :) eşimde diyo sen onu öyle yutuyosun ama kaynatmak falan mı lazım acaba diye ama böylesi kolay iki adımda kolayca :)) mutfağımın tezgahı humanalar çörekotları hurmalar rezeneler vb. dolu.bi ondan bi bundan yiyip duruyorum bakalım.şimdilik favorim çörek otu.Artık dalgaya vuruyorum yoksa bakmayın çok üzülüyorum ama hiç olmamasından iyidir dimi sütümün...
benimde sol göğsüm sağa göre küçük ve nerdeyse hiç süt gelmiyor.geçen arkadaşımda farketti sol göğsümün inik olduğunu.diğeri memba sanki

selam kızlar uzunca bir aradan sonra çok şükür mutlu bir şekilde yazıyorum sizlere, çook üzücü şeyler atlattık haberiniz vardır,hepiniz benim için en güzel dileklerini belirtmiştir dualar etmiştir eminim, hepinize çok teşekkür ediyorum, daha bol vaktimde başimdan geçenleri yazacağım ama çok şükür 3 gündür evimizdeyiz ve oğlum yanımda ve iyi, yaşadıklarımızı düşmanım dahi olsa yaşamasını istemem, Allah hiç bir anneyi evlatsız, hiç bir evladıda annesiz bırakmasın...

bende de aynısı var karnımdan tiksindim resmen
kaymak gibi vücudum şimdi açıklı koyulu renklere büründü tipim kaydı

offf bende aynı dertten muzdaribim geçicekmiş inşllh ama 2-3 ayı bulabilirmiş fakat güneşlenmek kalıcı hale getiriyomuş tatile gidicekler aman dikkat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…