2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Geçmiş olsun canım, benzer bir durum bizde de var. Biz de oğlum daha 2 günlükten göbeğinin bi tuhaf olduğunu farkettik ve doktor kontrolümüzde de doktor çocuk cerrahına gösterin dedi. Doğum öncesi bebeklerin göbeğinin mesaneyle ve bağırsaklarla bağlantısı oluyormuş, doğduklarında bu bağlantının içerden kopmuş olması gerekiyormuş. Bazı yenidoğanlarda bu bağ kopmamış oluyor. Kimi bebeğin göbeğinden idrar kiminden de kakası gelebiliyormuş. Bizde herhangi bir sızıntı yok, ultrasonla farkedildi durum. 3 tane cerraha gittik, benzer şeyler söylediler. Ufak bir operasyonla içerdeki bağ koparılacak, bu şekilde kalırsa sürekli enfeksiyon yapar dediler. Göbeğimiz henüz düşmedi, sürekli pansuman yapıyorum, sanırım o yüzden uzadı biraz düşme işi. Şu an biz de takipteyiz, bir ihtimal kendiliğinden de bağlantı kopabilir dediler. Bakalım zaman gösterecek. Kendini üzme lütfen, Rabbim dermansız dert vermesin..

Canım az once aynı sey bıze oldu altı temız karnını doyurdum uykuya da daldı ama bıanda huzursuz olmaya hareketlenmeye basladı dedıgın gıbı ne uykuda nede degıl.sonra ben acaba kakası mı var dıyerek bacaklarıyla oynadm yavrumun meger gazıda varmıs kakasıda ben oyle oynayınca yaptı rahatladı

Cevap icin tesekkurler bugun hava biraz isinsin hemen deneyecegim.aslinda hergun banyo yaptiriyorum ama yine de boynunun kivrimlari yine de terliyor(

Ve bu arada belki de senin yumurcakta hiç böyle bir durum olmayabilir. Gümüş nitrat kalemle yakılarak çözülecek bir durum da olabilir. Tekrar geçmiş olsun..

canlar ya kızımın kakasında pütürler var bir kaç gündür
nedendir acaba aynı durumda olan var mı ?
Sıkıntı yapma tatlım normal benimkilerde var dışkısında kan olmadıgı sürece kormana gerek yok
CNm cok cok gecmis olsun bizimde kanamıştı K vitamini vermişlerdi keske önemseseydin de daha erken doktora görüşseydim inşallah önemli birşeyi yoktur arabbim şifalar verdin bebeğine

CNm sözlerin kime bilmiyorum ama uyku düzeni ile alakalı ben birsey demedim arkadasin biri ağlaya ağlaya uyudu bebeğim sizce dogru mü yaptım deyince bir arkadasımız yorum yapmış bende katıldığımı söyledim ben uyku alışkanlığı nedir basil verilir bilmediğim için yorum yapamam ama herkes herkesin düşüncesine ve yorumuna saygılı olursa burası daha anlaşılır bir yer olur kimse kimseninbilgidinr yanlıştır deme hakkı yoktur herkes bebeğini nasıl yetiştirmek isterse kendi dogrusu neyse öyle yapsın benim kızımın ağlama huyuyoktur baskasının vardır herkesin problemi ayrı ama bıraksam benimki de ağlar ama ben bastan beri aglamaya alıştırmadım kızımı

ben bu çocuğun adını yanlış koydum galiba. oğlumun isminin anlamı bilgili haberli demek. bi anlamı da uyanık demek. çocuk hakikaten uyanık :) uyumuyor ya. uyumayınca bende kendimde olmuyorum. dünya bi başka görünüyor gözüme. dün uymuştum nasıl mutluydum. bugün sarhoş gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum.

sizin çocuklar kaç saat uyanık kalıyor. hiç uyku düzeni dengesi yok. gün içinde bi kere kesintisiz 4-5 saat uyuyor. onunda hangi zaman diliminde olduğu belli olmuyor. nasıl olsa uyanacak diyorum bi bakıyorum uzunca uyuyor. tabi o ara ben nasıl olsa uyancak diye uyumuyorum. sonra böyle leyla gibi geziyorum ortalıkta.

birde üstüm başım sürekli kirleniyor sıkıldım ya. terlemeyi geçtim birde sürekli süt oluyor. nasıl bir göğüs yapısı varsa bende azıcık süt birikse akıyor. özellikle iç çamaşırı giymemişsem. göğüslerim zaten sarkıktı. elle sağa sağa iyice sarkıttım. uçlarıda kocaman delik yaralardan dolayı. azıcık süt olsa akıveriyor. hem süt israf oluyor hem üstüm yapış yapış oluyor. birde sağarken üstüme akıyor sürekli. çamaşır yetiştiremiyorum kendime.

amin canm dediin gibi Rabbim dermansız dert vermesin inşşlh biran önce hallolur
sizede çok geçmiş olsun
yarın tekrar gidicez bakalım ne dicek doktorumuz
ah canm bilemedim işte tam o dönemde burdan bi arkadas daha bahsetmişti kim oldugunu hatırlamıyorum normal diye konusulmuştu bende alkolle temizledim önemsemedim fazla inşşlh bişey çıkmaz

Canım karnını doyurup altını alıp ıhtıyacsız oldugu halde kv ne veya esıne bırakıp bıkac saat mutlaka uyumalısın.bende ılk gunler oglum uyudukca ıslerımı yapym dıye dıdındım durdum sonra olan bana oldu zombı mısalı gezdım ortalıkta.ve bu halım de tamamen psıkolojıme yansıdı bı baktım resmen beynımde hıc olumlu bı dusunce yok sankı kaderıyle basbasa kuytuda terkedılmıs bırıyım.
Sut ıcınde mutlaka camasır ve artı gogus pedı takmadan gezınmıyorum evde.yoksa bas edemem asla olur olmaz her vakıtte akıyor ınsanın uzerıne.
Yaraların ıcınde susam yagını denedın mı bılmıyorum her emzırmeden sonra surmeye calısıyorum ve benmkıler de kanıyordu cıglık cıglıga emzırıyordum oglumu susam yagını kullandıktan sonra bıkac gune acı yuzde doksan azaldı.beraberınde lansınoh krem de kullnıyorm canım denemedıysen mutlaka dene derım.

Bırde uzun suredır senı gozlemlıyorum.butun olumsuzluklar sende bırıkmıs gıbı bahsedıyorsun hep.ama goruyorum kı sende pozıtıf bakmıyorsun hıcbırseye.olumlu dusunen ınsanların hayatının yolunda gıttıgıne ınanırım ve duydun mu bılmem Allah kulunun zannı uzeredır dıye bır hadıs var..ınsan nasıl kurar nasıl tasarlarsa dusuncelerını,Allah ta ona paralel bı hayat sunar kuluna.
Bıraz zorlamalısın kendını olumlu olmaya..emın ol o zaman daha guzel olacaktır basına gelenler.ve hatta guzel olmasa da sen artık guzel baktıgın ıcın guzel goreceksın

Umarım yanlıs anlamazsn benı sadece dusuncemı dıle getrmek ıstedım.

evet sana aynen katılıyorum herkes herkese saygılı olsun, herkes kendi yetiştirme tarzında yetiştirecek elbet. İnan kimse bebeğini ağlasın diye vicdansızca bırakmıyor ya da kimse "dur ben şu bebeğimi ağlamaya alıştırayım" demiyor bunlar bakış açısı sadece demem o ki lafı söylerken nereye gittiğine bi dikkat etmek gerek belki..

Kizlar fikirlerini ze ihtiyacm var.bugun 37 gunluk olduk.disari cikicax.bahcelik bi yerde oturucaz ama ben ogluma ne giydirecegimi bilemedim bi turlu.kisa kollu citcitli badi giydireyim bi de altina ayaksizpantolon corabimz olmazsa olmaz zaten ustune bi de penye yelek nasil sizce?????

benim oğluşumda gecen hafta öyleydi.toplasan 4-5 saat uyuyordu.ama bu hafta emmeye bile zor uyanıyo.uykusunda emziriyorum.hep huy değişikli oluyo.fazla uyuduğu için ev işlerimi yapar oldum valla.ama fazla uykuda mı zararlı bilmiyorum.

canım serin bir yerde oturuyorsanız kısa kollu çıtçıtlı badiyle ayaksız pantolon ideal.ama mutlaka çorap giydir.çok fazla sıkmaya gerek yok.yanınada yeleğini al ama hava serin olursa giydir bence.biz fethiyede oturuyoruz dün kolsuz çıtçıtlı badiyle çıkardım dışarı.altınada birşey giydirmedim.hava çok sıcak bunalmasın yavrucaklar.

Canim cok sagoool

merhabalr kızlar nbs sınız paşam uyuyorkene soru m var sıze yazmak ıstedım bende normal dogurdumya
kontrole gıtmedım daha hı bugun 14 gunluk olduk bılem cok sukurr

sorum su
2-3 gundur pturagım aygıyro rahmımım ustune oturuyormusum gıbı canım cok yanıyor gorumcem yenı dogum yaptı rahı myerıne oturuyorondan dıyor ama bılgınız varmı sızındee yaa canım yanıyor dıkıslrım agrısı gıttı gıbı ama rahım agrım var sımdı bırde
dogum sırasında ebe kaburgama bastırdıı ıkınamadıgım ıcın o kaburgam halen agrıyor yaaa

aynennn katılıyorum ben aykalrınıda sarıyorummm
wuu tetem bende basladım topıgımee kg lerıme elvedaa dmek cın hehehe bol suu bol rezene bol yesıllıkk e bırde ekmekle hosaf hehehe

canim alt tarafdami agrinn ..? bende 10 gunluk lohusadim bi aksam sol kasigima agri girdi anlatilmaz birseydii .. hayatimda bole aci hisetmedim dogum sanciiisi onun yaninda hictii.. kasigim agriyinca hemen esimi cagirdim bebegi ona verdimm ben oluyorum dedimm kesinn hemen iki agri kesici ictimm ama nafile yarim saat surdu bu agrii kivrandimm durdumm sol bacagima vurdu agrisi okdr yani esime dedim ben oluyomm gitikce daha kotu oldumm agridan ssonraa soka girdimm kendi kendime aglamaaya baslaladim esimde cok korktu nolduu korkmaaa ambulansi cagircam dedi ben sadece diyorum yokkk ondan sonraa bir uyumusumm gozumu Sabah actimm Allahtan sagdigim sutt vardi onceden onu icirmis babasi ..gozumu actigimdaa oglum uyuyorduu esim bakmis sabaha kadr beni kaldirmamiss sabahinaa ebee geldii evee sordum dedi bidaha olurssaa hemen hastaneye git Allahtan bidaha olmadi sukurler olsun benm agrimin yaninda senki hic kalir heeralde korkma Rahim eski haline donmeye calisio ama doctor gorunmekde fayda varr

Kizlar arabanin iki camini acinca cereyan olmuyor mu allah askina.esimle kavga edip duruyoruz o cereyan degil ona da alissin diyip duruyor burnumdan geldi cocuk hasta olacak yaa bu adam beni kanser edeck bi eve gitseydik lanet ettim artik kari gibi het seyde eli var offff

Bebek değil arabada iki cam birden açılırsa beni bile çarpıyor canım. Migrenden 3 gün can çekişiyorum kii daha minicik hassas bi bebek ne olur bilemem. Bazı şeylere ölçülü şekilde yavaş yavaş alıştırın tabi ama birden abartmanın çocuğu riske atmanın gereği yok bence.

Kızlar dün çıldırmama ramak kalmıştı bebeğim kesintisiz 16-17 saat uyanıktı. Açlık, gaz sancısı, altını kirletmesi değildi derdi çünkü uyumadığı için saat başı emzirdim, gazını çıkardım, altını temizledim. Çoğu zaman altını batırmasıyla temizlemem bir oluyordu. O sayede hiç pişiğimiz yok zaten. Oyaladığım müddetçe ağlamıyordu. Konuşsam beni dinliyor, gezirsem etrafı izliyor ama bi yatırsam 5 dakika sonra sıkılıp ağlamaya başlıyodu. Gözlerinden uyku aka aka uyumamaya direndi bebeğim. Dün son çare yatağına yatırdım ve ağlamaya başlayınca yanına gitmedim. Vicdanım sızlaya sızlaya bi 7-8 dakika sabrettim. Tam dayanamadım odasına yöneldim sesi kesildi. Kapı kenarından baktım uyumuş kalmış ve kesintisiz 5 saat uyudu. Arada az az emzirdim bi beşer dakika emdi uyudu. O kadar yorulmuş aslında. Annemlere gittim 1 saat oturup geldim orada bol bol sevildi ona bile uyanmadı ki ayak sesine gözlerini açardı.
Bugünde 5 saat oyaladıktan sonra yine yatağına yatırdım. Bu kez o kadar sabredemedim ağlarken gittim kucağıma aldım. Bu seferde kucağımda uyudu kaldı. birbuçuk saattir uyuyor. İnşallah böyle böyle yardımsız kendi kendine uyumayı öğrenir.

Bu cereyan konusunda bende cok dertliyim benim esimde alismis cereyanda oturmaya evde eliinden gelse tum kapi pencereyii acacak kapatinca da kiziyor esiyor iste cereyan degil diyor((( hele annesigilin ev ucacak birgun.. bebegimi oraya goturmeyi hic istemiyorum hic dikkatli ve ozenli degiller hasta eeecekler yavrumu diye korkuyorum((

hmm yok o ka degl benım kı sukurler olsun sadece sanı ustune oturuyor gıbıyımm dun gece cok tu agrısı gecmesse bende kadın doguma gıderım yaa yoksam bu aaralar catal fılan gormek ıstemıyorummm ögg geldı dogum daa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…