kızlar gecen hafta oglumun göbegi kanamıştı
çok aglmıştı burdan da okudugum kadarıyla normal diye götürmedik bikac damlaydı
dünkü kontrolde söyledim doktor ıslaklık var deyip cerrahiye yönlendirdi ordaki cerrahta göbegi yaktı
oglum dunden beri huzursuz cok ve göbegi bi ggarip oldu etrafı sivicelendi sanki ve içi bildign suluu pazartesi tekrar götürcem birdaha yakılıp takibe alınncak, gri- siyah akıntısı olabilir demişti doktor ama bukadar olması normalmi
acile götürsem acil doktoru cerrhın yaptıgı operasyona nasıl müdahale edecekki
kafam cok karıstı napmalıyım sizce
dua edin bişey cıkmasın nolur
akıntının içerden olma ihtimali varmış Allah Korusun
kızlar bi de bişe sorcam.
kızım sabahları ve gece de uyanıyor..ama ağlamıyo da böle içini çekiyo gibi gözlerde kapalı...
aç değil... altı da temiz...
gaz sancısı mı bu acaba..
ama hergün böle...
ne uykuya dalabiliyor ne de uyanabiliyor...
neden acaba var mı bi fikriniz?
Cevap icin tesekkurler bugun hava biraz isinsin hemen deneyecegim.aslinda hergun banyo yaptiriyorum ama yine de boynunun kivrimlari yine de terliyor(
Geçmiş olsun canım, benzer bir durum bizde de var. Biz de oğlum daha 2 günlükten göbeğinin bi tuhaf olduğunu farkettik ve doktor kontrolümüzde de doktor çocuk cerrahına gösterin dedi. Doğum öncesi bebeklerin göbeğinin mesaneyle ve bağırsaklarla bağlantısı oluyormuş, doğduklarında bu bağlantının içerden kopmuş olması gerekiyormuş. Bazı yenidoğanlarda bu bağ kopmamış oluyor. Kimi bebeğin göbeğinden idrar kiminden de kakası gelebiliyormuş. Bizde herhangi bir sızıntı yok, ultrasonla farkedildi durum. 3 tane cerraha gittik, benzer şeyler söylediler. Ufak bir operasyonla içerdeki bağ koparılacak, bu şekilde kalırsa sürekli enfeksiyon yapar dediler. Göbeğimiz henüz düşmedi, sürekli pansuman yapıyorum, sanırım o yüzden uzadı biraz düşme işi. Şu an biz de takipteyiz, bir ihtimal kendiliğinden de bağlantı kopabilir dediler. Bakalım zaman gösterecek. Kendini üzme lütfen, Rabbim dermansız dert vermesin..
Sıkıntı yapma tatlım normal benimkilerde var dışkısında kan olmadıgı sürece kormana gerek yokcanlar ya kızımın kakasında pütürler var bir kaç gündür
nedendir acaba aynı durumda olan var mı ?
CNm cok cok gecmis olsun bizimde kanamıştı K vitamini vermişlerdi keske önemseseydin de daha erken doktora görüşseydim inşallah önemli birşeyi yoktur arabbim şifalar verdin bebeğinekızlar gecen hafta oglumun göbegi kanamıştı
çok aglmıştı burdan da okudugum kadarıyla normal diye götürmedik bikac damlaydı
dünkü kontrolde söyledim doktor ıslaklık var deyip cerrahiye yönlendirdi ordaki cerrahta göbegi yaktı
oglum dunden beri huzursuz cok ve göbegi bi ggarip oldu etrafı sivicelendi sanki ve içi bildign suluu pazartesi tekrar götürcem birdaha yakılıp takibe alınncak, gri- siyah akıntısı olabilir demişti doktor ama bukadar olması normalmi
acile götürsem acil doktoru cerrhın yaptıgı operasyona nasıl müdahale edecekki
kafam cok karıstı napmalıyım sizce
dua edin bişey cıkmasın nolur
akıntının içerden olma ihtimali varmış Allah Korusun
"uyku eğitimi" ni gördüğüm kadarı ile bir tek ben dillendirdiğim için yazıyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Uyku eğitimi konusunda bilgisiz olabilirsiniz, olabilir herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama hiç bir fikrin olmadığı konu hakkında bir de başkalarını zan altında bırakacak şekilde nasıl yazılıyor ben onu anlamıyorum...Kimse sadist ya da psikopat değildir sanırım burada, vicdansız da değildir..Ben çocuğumu, rahat rahat uyuyayım ya da işe gideyim diye ağlatayım mı diyorum bu nasıl bir algı şekli ve nasıl bir üstten bakmadır böyle!
Herşeyden önce şunu söyleyeyim her bebek farklıdır! Başkalarını yargılamadan önce lütfen bunu bir düşünün. Sizin mutlu bir bebeğiniz olabilir, ne mutlu size ama mutlu bebekleri olmayan insanlar illa da kötü ya da bilinçsiz ebeveynler değillerdir.
İkincisi, uyku eğitimi denen işlemi ne yazıkki biz Türkler bulmamışız, tamamen batı kökenlidir ve çoğu da Amerikalıdır..Ferber,Kim West, Tracy Hogg..aslında baktığımda görüyorum ki en katı ekoller (yani ağlatanlar) de hep Amerikalı (neyse).
Üçüncüsü, uyku eğitimi çocuğunuzu bırakacaksınız ağlaya ağlaya uyuyacak demek değildir! Yazıda bir çok kez geçtiği üzere bu konuda bir kaç tane ekol var ve bazı ekoller kesinlikle ağlatma yanlısı değil yani ağlatmadan da uyku eğitimi verilebilir ancak bu
çocuğa ve alışkanlıklarına göre değişir. Maalesef bazı çocukların yetişmesi sırasında yanlış uygulamalar ve bilinçsizlik sayesinde çocuğun uyku düzeni öyle bir bozulur ki düzeltmek için daha radikal çözümler gerekir bu sırada çocuğun ağlaması da görülebilir...ama illa hepimiz bu raddeye geleceğiz diye bir kural yok
Dördüncüsü, biraz yaşını başını almış insanlarız ve bildiğimiz üzere dünyada tek bir doğru yok bu yüzden ekoller farklı fikirler vs. var. Çocuk yetiştirme için de tek bir doğru yok. Bir çok değişene göre değişir. Yani sizin yöntem en mükemmeli değil ya da komşunuzun ki ya da doktorunuzun dediği ya da psikologun önerdiği...Herkesin şartları, düşünceleri, eğitim düzeyi, bilinci, çocuğunun yapısı, huyu, tercihleri.. farklı ve farklı çocuk yetiştirme yaklaşımlarını benimseyebilirler.Bu durumda bilir bilmez ağzına geldiği gibi konuşmak kimsenin haddi değil diye düşünüyorum. Sonuçta herkes kendi çocuğu için en doğrusunu en iyisini yapmak istiyor. Bir başkasına "ben o kadar iyi kalpliyim ki senin çocuğunu senden daha çok düşünüyorum" mesajı vermek bilgi eksikliğinin yanında kendini bilmezlik ve burnu büyüklükten başka bir şey değil bence.
amin canm dediin gibi Rabbim dermansız dert vermesin inşşlh biran önce hallolurGeçmiş olsun canım, benzer bir durum bizde de var. Biz de oğlum daha 2 günlükten göbeğinin bi tuhaf olduğunu farkettik ve doktor kontrolümüzde de doktor çocuk cerrahına gösterin dedi. Doğum öncesi bebeklerin göbeğinin mesaneyle ve bağırsaklarla bağlantısı oluyormuş, doğduklarında bu bağlantının içerden kopmuş olması gerekiyormuş. Bazı yenidoğanlarda bu bağ kopmamış oluyor. Kimi bebeğin göbeğinden idrar kiminden de kakası gelebiliyormuş. Bizde herhangi bir sızıntı yok, ultrasonla farkedildi durum. 3 tane cerraha gittik, benzer şeyler söylediler. Ufak bir operasyonla içerdeki bağ koparılacak, bu şekilde kalırsa sürekli enfeksiyon yapar dediler. Göbeğimiz henüz düşmedi, sürekli pansuman yapıyorum, sanırım o yüzden uzadı biraz düşme işi. Şu an biz de takipteyiz, bir ihtimal kendiliğinden de bağlantı kopabilir dediler. Bakalım zaman gösterecek. Kendini üzme lütfen, Rabbim dermansız dert vermesin..
ah canm bilemedim işte tam o dönemde burdan bi arkadas daha bahsetmişti kim oldugunu hatırlamıyorum normal diye konusulmuştu bende alkolle temizledim önemsemedim fazla inşşlh bişey çıkmazSıkıntı yapma tatlım normal benimkilerde var dışkısında kan olmadıgı sürece kormana gerek yok
CNm cok cok gecmis olsun bizimde kanamıştı K vitamini vermişlerdi keske önemseseydin de daha erken doktora görüşseydim inşallah önemli birşeyi yoktur arabbim şifalar verdin bebeğine
ı
ben bu çocuğun adını yanlış koydum galiba. oğlumun isminin anlamı bilgili haberli demek. bi anlamı da uyanık demek. çocuk hakikaten uyanık :) uyumuyor ya. uyumayınca bende kendimde olmuyorum. dünya bi başka görünüyor gözüme. dün uymuştum nasıl mutluydum. bugün sarhoş gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum.
sizin çocuklar kaç saat uyanık kalıyor. hiç uyku düzeni dengesi yok. gün içinde bi kere kesintisiz 4-5 saat uyuyor. onunda hangi zaman diliminde olduğu belli olmuyor. nasıl olsa uyanacak diyorum bi bakıyorum uzunca uyuyor. tabi o ara ben nasıl olsa uyancak diye uyumuyorum. sonra böyle leyla gibi geziyorum ortalıkta.
birde üstüm başım sürekli kirleniyor sıkıldım ya. terlemeyi geçtim birde sürekli süt oluyor. nasıl bir göğüs yapısı varsa bende azıcık süt birikse akıyor. özellikle iç çamaşırı giymemişsem. göğüslerim zaten sarkıktı. elle sağa sağa iyice sarkıttım. uçlarıda kocaman delik yaralardan dolayı. azıcık süt olsa akıveriyor. hem süt israf oluyor hem üstüm yapış yapış oluyor. birde sağarken üstüme akıyor sürekli. çamaşır yetiştiremiyorum kendime.
evet sana aynen katılıyorum herkes herkese saygılı olsun, herkes kendi yetiştirme tarzında yetiştirecek elbet. İnan kimse bebeğini ağlasın diye vicdansızca bırakmıyor ya da kimse "dur ben şu bebeğimi ağlamaya alıştırayım" demiyor bunlar bakış açısı sadece demem o ki lafı söylerken nereye gittiğine bi dikkat etmek gerek belki..CNm sözlerin kime bilmiyorum ama uyku düzeni ile alakalı ben birsey demedim arkadasin biri ağlaya ağlaya uyudu bebeğim sizce dogru mü yaptım deyince bir arkadasımız yorum yapmış bende katıldığımı söyledim ben uyku alışkanlığı nedir basil verilir bilmediğim için yorum yapamam ama herkes herkesin düşüncesine ve yorumuna saygılı olursa burası daha anlaşılır bir yer olur kimse kimseninbilgidinr yanlıştır deme hakkı yoktur herkes bebeğini nasıl yetiştirmek isterse kendi dogrusu neyse öyle yapsın benim kızımın ağlama huyuyoktur baskasının vardır herkesin problemi ayrı ama bıraksam benimki de ağlar ama ben bastan beri aglamaya alıştırmadım kızımı
ben bu çocuğun adını yanlış koydum galiba. oğlumun isminin anlamı bilgili haberli demek. bi anlamı da uyanık demek. çocuk hakikaten uyanık :) uyumuyor ya. uyumayınca bende kendimde olmuyorum. dünya bi başka görünüyor gözüme. dün uymuştum nasıl mutluydum. bugün sarhoş gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum.
sizin çocuklar kaç saat uyanık kalıyor. hiç uyku düzeni dengesi yok. gün içinde bi kere kesintisiz 4-5 saat uyuyor. onunda hangi zaman diliminde olduğu belli olmuyor. nasıl olsa uyanacak diyorum bi bakıyorum uzunca uyuyor. tabi o ara ben nasıl olsa uyancak diye uyumuyorum. sonra böyle leyla gibi geziyorum ortalıkta.
birde üstüm başım sürekli kirleniyor sıkıldım ya. terlemeyi geçtim birde sürekli süt oluyor. nasıl bir göğüs yapısı varsa bende azıcık süt birikse akıyor. özellikle iç çamaşırı giymemişsem. göğüslerim zaten sarkıktı. elle sağa sağa iyice sarkıttım. uçlarıda kocaman delik yaralardan dolayı. azıcık süt olsa akıveriyor. hem süt israf oluyor hem üstüm yapış yapış oluyor. birde sağarken üstüme akıyor sürekli. çamaşır yetiştiremiyorum kendime.
Kizlar fikirlerini ze ihtiyacm var.bugun 37 gunluk olduk.disari cikicax.bahcelik bi yerde oturucaz ama ben ogluma ne giydirecegimi bilemedim bi turlu.kisa kollu citcitli badi giydireyim bi de altina ayaksizpantolon corabimz olmazsa olmaz zaten ustune bi de penye yelek nasil sizce?????
canım serin bir yerde oturuyorsanız kısa kollu çıtçıtlı badiyle ayaksız pantolon ideal.ama mutlaka çorap giydir.çok fazla sıkmaya gerek yok.yanınada yeleğini al ama hava serin olursa giydir bence.biz fethiyede oturuyoruz dün kolsuz çıtçıtlı badiyle çıkardım dışarı.altınada birşey giydirmedim.hava çok sıcak bunalmasın yavrucaklar.
aynennn katılıyorum ben aykalrınıda sarıyorummmkızlar bu kundak olayının gözünü seveyim ya ben 3 gündür sımsıkı kundak yapıyorum sabahtan akşama kadar uyuyor bütün işimi rahatlıkla yapıorum.hatta uyanmıyor ben uykusunda emziriyorum
daha önceden ellerini sürekli hareket ettirdigi için hep uyanıyordu.uyuyamaadıgı içinde huysuzdu.
kundak saglıkszı akıncalı falan degil.altına tek iç çamaşır zıbınıyla dolayacaksınız bide uyanır uyanmaz cözeceksiiz.
sımsıkıda yapmayacaksınzı sadece kolları sabitleyin yeter.doktorumuzu aradım sordum sakınca yoktur ama arada cöz dedi
bence deneyin derim.
wuu tetem bende basladım topıgımee kg lerıme elvedaa dmek cın hehehe bol suu bol rezene bol yesıllıkk e bırde ekmekle hosaf hehehekııııııızzzzz tontişler bugün tartı günü değilmi niye kimse kilosunu yazmamış topiğe
beeeeeeeeeeeeenn 900 gr vermişim
hemde bu hafta öküz gibi hamur işi yememe rağmen
ama bol su ve meyveyidee bool bool yedim
semizotuyla kardeş olduk zaten
merhabalr kızlar nbs sınız paşam uyuyorkene soru m var sıze yazmak ıstedım bende normal dogurdumya
kontrole gıtmedım daha hı bugun 14 gunluk olduk bılem cok sukurr
sorum su
2-3 gundur pturagım aygıyro rahmımım ustune oturuyormusum gıbı canım cok yanıyor gorumcem yenı dogum yaptı rahı myerıne oturuyorondan dıyor ama bılgınız varmı sızındee yaa canım yanıyor dıkıslrım agrısı gıttı gıbı ama rahım agrım var sımdı bırde
dogum sırasında ebe kaburgama bastırdıı ıkınamadıgım ıcın o kaburgam halen agrıyor yaaa
canım serin bir yerde oturuyorsanız kısa kollu çıtçıtlı badiyle ayaksız pantolon ideal.ama mutlaka çorap giydir.çok fazla sıkmaya gerek yok.yanınada yeleğini al ama hava serin olursa giydir bence.biz fethiyede oturuyoruz dün kolsuz çıtçıtlı badiyle çıkardım dışarı.altınada birşey giydirmedim.hava çok sıcak bunalmasın yavrucaklar.
Kizlar arabanin iki camini acinca cereyan olmuyor mu allah askina.esimle kavga edip duruyoruz o cereyan degil ona da alissin diyip duruyor burnumdan geldi cocuk hasta olacak yaa bu adam beni kanser edeck bi eve gitseydik lanet ettim artik kari gibi het seyde eli var offff
Bebek değil arabada iki cam birden açılırsa beni bile çarpıyor canım. Migrenden 3 gün can çekişiyorum kii daha minicik hassas bi bebek ne olur bilemem. Bazı şeylere ölçülü şekilde yavaş yavaş alıştırın tabi ama birden abartmanın çocuğu riske atmanın gereği yok bence.
hmm yok o ka degl benım kı sukurler olsun sadece sanı ustune oturuyor gıbıyımm dun gece cok tu agrısı gecmesse bende kadın doguma gıderım yaa yoksam bu aaralar catal fılan gormek ıstemıyorummm ögg geldı dogum daacanim alt tarafdami agrinn ..? bende 10 gunluk lohusadim bi aksam sol kasigima agri girdi anlatilmaz birseydii .. hayatimda bole aci hisetmedim dogum sanciiisi onun yaninda hictii.. kasigim agriyinca hemen esimi cagirdim bebegi ona verdimm ben oluyorum dedimm kesinn hemen iki agri kesici ictimm ama nafile yarim saat surdu bu agrii kivrandimm durdumm sol bacagima vurdu agrisi okdr yani esime dedim ben oluyomm gitikce daha kotu oldumm agridan ssonraa soka girdimm kendi kendime aglamaaya baslaladim esimde cok korktu nolduu korkmaaa ambulansi cagircam dedi ben sadece diyorum yokkk ondan sonraa bir uyumusumm gozumu Sabah actimm Allahtan sagdigim sutt vardi onceden onu icirmis babasi ..gozumu actigimdaa oglum uyuyorduu esim bakmis sabaha kadr beni kaldirmamiss sabahinaa ebee geldii evee sordum dedi bidaha olurssaa hemen hastaneye git Allahtan bidaha olmadi sukurler olsun benm agrimin yaninda senki hic kalir heeralde korkma Rahim eski haline donmeye calisio ama doctor gorunmekde fayda varr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?