- 30 Nisan 2012
- 307
- 2
- 296
canlar ya kızımın kakasında pütürler var bir kaç gündür
nedendir acaba aynı durumda olan var mı ?
Bn yazmıştım canım, işe yaradığına çok sevindim, ben yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Desty de kullanıyormuş.
. sariimi kakasi anne sutu veriyosan cok normall ..endiselenme ..mama veriyosan cekirdek cekirdek olur kakasi :)
bebeğim ilk hafta 90 gr almıştı. o hafta ilk 3 gün falan sütüm nerdeyse hiç yoktu mama vermiştim.
sonraki hafta mama verme tepkilerinden sadece anne sütü ile besledim 20 gr almıştı.
sonraki iki hafta günde iki kere mama verdim. iki haftada 250 gr anca almıştı.
bu hafta gündüz her beslenmeden sonra 30 cc mama verdim. aslında bir ölçek desek daha doğru olur. ben sulu yaptığım için 40 cc oluyordu.
dr da sanırım her öğünden sonra 30 cc vermemi yazdı kağıda. daha bakmadım. sonra bunu artırmamı 60 cc ye çıkarmamı söyledi.
mama çocuğu rahatsız ediyor. daha gazlı oluyor. bu pazartesi sağlıkocağına gidip tartıracağım çocuğu. sonra üç gün emzirme kampı yapmak istiyorum. tekrar kilosunu ölçtüreceğim. yeterli kilo aldıysa bu kadar sık vermicem mamayı. ama almamışsa aynen böyle her beslenmeden sonra vermeye devam edeceğim.
selam kızlar sütüm çok az mama veriyorum emziriyorum ardından hemen mama çörek otu demişsiniz ne kadar yiyorsunuz ne zaman sütüm artsın istıyorum
kızlar gece emzirip yatırıyosunuz ya uykusunda iken
gazını alıyomusunuz?
ya bizim kız uykusu açılmasın diye almıyorum ben emzirip yatırıyorum ama
bi türlü uykuya dalamıyor
ağlamıyo da öyle mız mız iki saat duruyo yatakta gözleri kapalı
bana eziyet
sebebini anlayamadım ya gazı mı var acaba ondan mı böle yapıyor
bu sabaha karşı gaz çıkarmayı da denedm gazı çıkmadı
sizler nasıl yapıyosunuz uykusundayken?
sizinkilerde de uykuya gecemeyip öyle iki saat gözler kapalı mızmızlanan var mı acaba?
biraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum....
Ağlatma annesi. Okurken bile üzüldüm inan. Benim bebeğim ağlarken sanki ben ağlıyorum , onun göz yaşları benim içime akıyor. Bebekler ağlıyorsa mutlaka bir sebebi vardır. O sebebi bulup ortadan kaldirmak başta annenin görevidir. Ben de çalışan bir anneyim. 1 eylülde iş başı yapıcam. Hiç çalışan bir anneyim diye bebeğini o sıcak anne kucağından mahrum etme. Bence teyzenin oğlu da güzel fikir vermiş. Bebişlerin huzur buldukları en önemli şey ana kokusudur , ana kucağıdır , ana sevgisidir , ten temasıdır. Onu olabildiğince kucağına al , öp , sev , kokla , okşa. Bu onların güven duygusunu geliştirir. Çocuğu anadan uzak tutmak bence bir çeşit zulümdür. Belki düşüncemi ağır bulursunuz ama ben böyle inanıyorum. Neymiş efendim uyku eğitimiymiş. Yahu 40 ı çıkmamıs bebek ne anlar eğitimden. Onlar anaya hasret. Bırakacakmışsın kendi kendilerine uyuyacaklarmış. Bana saçma geliyor. Belki biraz daha büyüseler tamam anlarım o zaman. Verirsin eğitimin her çeşitini. Çalışan anne olduğumuz için zaten çocuklar ellerin elinde büyüyecek. Bari yanlarında olduğumuz zamanları kaliteli gecirelim
Aynen katılıyorum. Bu Amerikalılar bebeklerini ilk 6 ay kucaklarından indirmiyorlar. Annesi bırakıyor babası alıyo kucağa. Hiçbiride kucak delisi olmuyor çocukların. Doyuyorlar bence kucağa bir süre sonra oyuncaklarla oynamaya başladıklarında emeklemeye yürümeye başladıklarında bağımsızlıklarını ilan ediyolar. Kucak delisi olanlar bence kucağa hasret kalanlar diye düşünüyorum. Bizim karı koca doktor bir arkadaşımız var bebekleri olunca iki yıl sırayla çalışıp bebeklerine kendileri baktılar çocuk onlara yapışık gibiydi. Hatta dalga geçiyorlardı vücudumuzda tümör büyüttük diye. Çocuk emeklemeye başlayınca bıraktı kucağı falan. Burda çocuk doktorları bol bol göğsünüze yatırın ten teması çok önemli uyanıkken sürekli kucağınızda göğsünüzde olsun mutlu bebek olsun diyorlar. Benim eşim oğlumu uyanık gördüğü her an kucağına alıyor. Öyle ağlamasını falan beklemiyor. Dizinde göğsünde uyutuyor. Bu ilk yıl çok önemli ve birdaha geri gelmeyecek diyor. Ayrıca uyku eğitimi falanda ilk defa burda duydum. Bana doktorlar o kendi düzenini kurar merak etme diyorlar. Ben hiç uğraşmıyorum aynen bu Amerikalılar gibi mutlu bebek kurallarına uyuyorum o kadar. Şuna alışırsa buna alışırsa huyu şöyle olur falan hiç aldırmıyorum. Bebeğim genelde çok mutlu keyfi yerinde hatta gazı olmayınca kendi kendine kıpır kıpır oynayıp etrafına bakıyor gülücükler atıyor. 2-3 ay sonra uykusuda yemeside kendiliğinden düzene giriyormuş. Hiç endişem yok çok şükür. O mutlu olsun ben iki üç ay daha uykusuzluğa razıyım:)
Hanımlar bebeğim içerde ağlıyor ve ben artık çıldırmak üzereyim. Gece 2 de uyudu sabah 7ye kadar 2 kez uyandı sabah 7den beride ayaktayız. en fazla 5 dakika uykuya dalışları var. Sürekli kucağımda emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir. Emzir, gazını çıkar, altını temizle, gezdir, gezdir, gezdir yorgunluktan stresten bittim. Ağlamasın diye iki dakika yatıramıyorum. Şimdi o içerde ben burda ağlaşıyoruz. Günden güne uyku saatleri düşüyor. Dün de sabah 9 dan gece 2 ye kadar uyumadı. Bugün sabahın 7 sinde başladık. Yemek yemek bile bana lüks oldu bebek elimde ağzıma tıkıveriyorum. 20 gündür doyarak sofradan kalktığım olmadı. Kabızım tuvalete gidecek vaktim yok. Hala ağlıyor napıcam ben.
selam kızlar sütüm çok az mama veriyorum emziriyorum ardından hemen mama çörek otu demişsiniz ne kadar yiyorsunuz ne zaman sütüm artsın istıyorum
biraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum.
öncesinde neler oldu anllatayım
emzirdim altını değiştirdim. yatağına yatırdım. konuşup sevdim, sonra kendi haline bıraktım. başka odaya gittim. tabi ağlamaya başladı. aldım gazı vardır diye gaz çıkarmaya çalıştım. baktım gözler kızarmaya başlamış. uykusu var dedim. yüzüstü uykuya güzel dalıyor. baya ağladı, hatta kız kardeşim ağlatma emzir uyusun dedi. ben de ben çalışırken nasıl uyuyacak dedim. o zaman salla dedi. bi de bana emziğe alıştırma diyen kardeşim salla diyor. sonra yan çevirdim yine ağladı bi süre sonra yavaş yavaş sırt üstü çevirdim. ağlaması durdu gözleri kapandı. tam olarak uyuduğundan emin olunca kundak yapıp yatırdım. yoksa eliyle yüzüne kafasına vurup çoktan uyanmıştı.
şimdi burada sizce ağlatmam doğru mu. ?????????????????
uyuması için emzirmem gerekecekti. onu yapıp yapmamakta kararsızım.
bu yaptığımı sürekli uygulasam bile her seferinde tutmayacak biliyorum. çünkü çevremde itiraz edecek çok kişi var
hatta dün teyzemin oğlu(kendisinin 3 çocuğu var ve ilgili bir baba)kucağa alıştırmakta bir sakınca olmadığını söyledi.her istediğinde kucağa almalıymışım. dün gidene kadar çocuğu kucağında sevdi. bizim ki de tık çıkarmadı. hatta konuştukça gülücükler saçtı. bana gülümsemedi mesela.
kızlar neye alıştırırsam öyle gidecek ne yapayım sizce?
bazen emzikle, bazen böyle kendi kendine, bazen emzirerek uyuyor.?
çalışmasam aynen devam ederdim. ama çalışmaya başlayınca nasıl uyuyacak. en iyisi kendi kendine uyuması değil mi? :44:
Aynen katılıyorum. Bu Amerikalılar bebeklerini ilk 6 ay kucaklarından indirmiyorlar. Annesi bırakıyor babası alıyo kucağa. Hiçbiride kucak delisi olmuyor çocukların. Doyuyorlar bence kucağa bir süre sonra oyuncaklarla oynamaya başladıklarında emeklemeye yürümeye başladıklarında bağımsızlıklarını ilan ediyolar. Kucak delisi olanlar bence kucağa hasret kalanlar diye düşünüyorum. Bizim karı koca doktor bir arkadaşımız var bebekleri olunca iki yıl sırayla çalışıp bebeklerine kendileri baktılar çocuk onlara yapışık gibiydi. Hatta dalga geçiyorlardı vücudumuzda tümör büyüttük diye. Çocuk emeklemeye başlayınca bıraktı kucağı falan. Burda çocuk doktorları bol bol göğsünüze yatırın ten teması çok önemli uyanıkken sürekli kucağınızda göğsünüzde olsun mutlu bebek olsun diyorlar. Benim eşim oğlumu uyanık gördüğü her an kucağına alıyor. Öyle ağlamasını falan beklemiyor. Dizinde göğsünde uyutuyor. Bu ilk yıl çok önemli ve birdaha geri gelmeyecek diyor. Ayrıca uyku eğitimi falanda ilk defa burda duydum. Bana doktorlar o kendi düzenini kurar merak etme diyorlar. Ben hiç uğraşmıyorum aynen bu Amerikalılar gibi mutlu bebek kurallarına uyuyorum o kadar. Şuna alışırsa buna alışırsa huyu şöyle olur falan hiç aldırmıyorum. Bebeğim genelde çok mutlu keyfi yerinde hatta gazı olmayınca kendi kendine kıpır kıpır oynayıp etrafına bakıyor gülücükler atıyor. 2-3 ay sonra uykusuda yemeside kendiliğinden düzene giriyormuş. Hiç endişem yok çok şükür. O mutlu olsun ben iki üç ay daha uykusuzluğa razıyım:)
Hımmmm sımdı anlaıyorum benım doktor amerıkada doğmuş okumuş falan son 10 senedır sanırım burda, o yüzden fıkırlerı oradakiler gıbı... Bebegınle mücadele etmeyı bıraktığında rahatlicaksın demıstı. O daha küçücük ne zmn ısterse ve ne kdr ısterse emzır, senı sıcaklığını hıssetsın o kendı duzenını kuracak sen de ona uyacaksın bırlıkte mutlu mesut yasıcaksınız dıye. Burda okuduğum zaman bazı arkadaslardan emzırme duzenlerını vs. Koyulan kuralları dıyorum kı acaba ben mı yanlış yapıyorum dıye... Demek kı benım doktor da sızınkılerın kafasında. Gercı allahıma şükür Allah bozmasın ınsallah cok keyıflıyız bebegımle, gündüz ne zmn uyanırsa ısterse emzırıyorum, zaten hep mememde uykuya dalıyor. Bunu da cok normal bulmuştu, uyusun tabı orda uykuya dalacak demıstı. Akşamları da 12 gıbı bırlıkte yatıyoruz saat 4te uyanıyor emıyor tekrar uyuyor sonra 8 buçukta kalkıyoruz tabı gecen gecekı gıbı bazı ıstısnalar oluyor ama tabı canı sagolsun kızımın. 50 günlüğüz. Suanda kucağımda emdı doydu bıraktı memeyı uyuyor ben de cepten yazıyorum kızımı yatağına yatırıp benım de uyumam gerek aslında :))))
Günaydın hanimlar
Sicaklar yuzunden bebegimin boynunun alti terli kaliyor ve pisik gibi kizarik oluyor.pudra alip kullandim bi kac kez iyi gelir gibi oldu ama simdi netten arastirdim talk pudra kansorejenmis(((kullandigim icin cok uzgunum. Benimle ayni sorunu yasayanlar dogal yontem olark ne kullaniyorlar acaba?? Acil yardim lutfen....
Banyo yaptırdığında son durulama suyuna nişasta koy, sadece boyun altına değil bu sıcaklarda bütün vücuduna iyi gelir, isilik olmasını engeller. İsilikse de iyileşmesini sağlar. Büyük oğlumun doktoru önermişti ve işe de yarayan doğal bir çözüm olmuştu o dönem bize. Bebeği de sık yıkamaya çalış, fırsatın oldukça. Benim bebeğimin henüz göbeği düşmedi, dört gözle ilk banyosunu bekliyorum, bu sıcaklarda yazık yavruma, yıkansın da rahatlasın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?