2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
. sariimi kakasi anne sutu veriyosan cok normall ..endiselenme ..mama veriyosan cekirdek cekirdek olur kakasi :)

evet canım kakası sarı
bir de anne sütüyle besliyorum
normal demek çok şükür
insan en ufak şeyden endişeleniyormuş anne olunca
teşekkür ederim :)

canim emzirebildigin kadar emzir daha sonra 30 cc 40 cc mama yap ver ictigi kdr icsinn derim bn oglum ilk zamanlar emiyodu ..once gogsumdeki sutu sagiyodm sonra emdigi kdr emiyodu ustunede sagdim sutu veriyodm ice bildigi kdr iciyodu hem sutum eksilmedi hemde bebegim kilo aldi eger sutun yoksa fazla mama takviyesi yap derim

selam kızlar sütüm çok az mama veriyorum emziriyorum ardından hemen mama çörek otu demişsiniz ne kadar yiyorsunuz ne zaman sütüm artsın istıyorum

bende en cok sut yapan bulgur pilavi ekmek bol su anason papatya cayi elma suyu makarna bide tatli turu seyler ye bebegin daha cok sevecek bol sutlerr

Bazı geceler yada saat 4 ten sonra öyle yaptığı oluyor. Akşam yatmadan önce gaz ilacını içirirsem gece kolay gaz çıkarıyor. Gazı çı kınca tekrar uykuya dalıyor. Unutursam bende çıkartamıyorum sabaha karşı iyice birikiyor heralde hiç uyumuyor. Gece ilacıda veremiyorum çünkü kesinlikle yutmuyor hepsini ağzının yanından akıtıyor. sonrada Aynen dediğin gibi ağlamıyor mızırdanıp duruyor benide uyutmuyor. Sabah gaz ilacını verince bir süre sonra rahatlayıp uyuyor bu seferde ben uyuyamıyorum.

Yapacağın tek şey bir an önce doktora gitmek . Ah canım benim Bebek boşuna ağlamaz mutlaka bir derdi var. Yazık onaaaa. Sanada yazık hemen bir doktora götürün kendinizede onada eziyet etmeyin.

bencede hemen doktora git gazı olabilir karnı doymuyordur bebeğin kaç günlük ben ne yapıyım kızım 2. yavrum birde canım oğlum var oğlumun hizmeti kızımdan fazla 2 aydır yorgunluktan bittim ama çok şükür sağlıklarını yerinde komşumun bebeği rahatsız[rabbim bütün hastalara şifa versin]düşündüm bebeğim sağlıklı hamd olsun en fazla 2sene uykusuz kalırsın oğlumda öyle olmuştu sonra uyursun onlar bize Allahın emanetleri onlara en güzel şekilde bakmalıyız

Canım herkesin düşüncesi eminim farklıdır ama bebeğinin de sen çalışıyorsun diye anne kokusundan mahrum uyuması çok yazık değil mi? Bunu yazarken de biliyorum ki aslında senin de yüreğin yanıyor, nolur eleştiri gibi düşünme, sen de haklısın alışsa daha kötü olacak diye düşünüyorsun ama zaten işe başladığında kokunu saatlerce alamayacak, bebekler yeni durumlara çabuk alışıyorlarmış. İşe başladığında en fazla 2 gün sıkıntı çekip alışır yine ama şimdi kuzunun böyle bir imkanı varken onu bundan mahrum burakma. Ben senin yerinde olsam imkan varken aksine daha çok anne kokusu almasını sağlarım işe başladığında zaten mahrum kalacak yavrun.

Günaydın hanimlar
Sicaklar yuzunden bebegimin boynunun alti terli kaliyor ve pisik gibi kizarik oluyor.pudra alip kullandim bi kac kez iyi gelir gibi oldu ama simdi netten arastirdim talk pudra kansorejenmis(((kullandigim icin cok uzgunum. Benimle ayni sorunu yasayanlar dogal yontem olark ne kullaniyorlar acaba?? Acil yardim lutfen....

Banyo yaptırdığında son durulama suyuna nişasta koy, sadece boyun altına değil bu sıcaklarda bütün vücuduna iyi gelir, isilik olmasını engeller. İsilikse de iyileşmesini sağlar. Büyük oğlumun doktoru önermişti ve işe de yarayan doğal bir çözüm olmuştu o dönem bize. Bebeği de sık yıkamaya çalış, fırsatın oldukça. Benim bebeğimin henüz göbeği düşmedi, dört gözle ilk banyosunu bekliyorum, bu sıcaklarda yazık yavruma, yıkansın da rahatlasın :)

"uyku eğitimi" ni gördüğüm kadarı ile bir tek ben dillendirdiğim için yazıyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Uyku eğitimi konusunda bilgisiz olabilirsiniz, olabilir herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama hiç bir fikrin olmadığı konu hakkında bir de başkalarını zan altında bırakacak şekilde nasıl yazılıyor ben onu anlamıyorum...Kimse sadist ya da psikopat değildir sanırım burada, vicdansız da değildir..Ben çocuğumu, rahat rahat uyuyayım ya da işe gideyim diye ağlatayım mı diyorum bu nasıl bir algı şekli ve nasıl bir üstten bakmadır böyle!
Herşeyden önce şunu söyleyeyim her bebek farklıdır! Başkalarını yargılamadan önce lütfen bunu bir düşünün. Sizin mutlu bir bebeğiniz olabilir, ne mutlu size ama mutlu bebekleri olmayan insanlar illa da kötü ya da bilinçsiz ebeveynler değillerdir.

İkincisi, uyku eğitimi denen işlemi ne yazıkki biz Türkler bulmamışız, tamamen batı kökenlidir ve çoğu da Amerikalıdır..Ferber,Kim West, Tracy Hogg..aslında baktığımda görüyorum ki en katı ekoller (yani ağlatanlar) de hep Amerikalı (neyse).

Üçüncüsü, uyku eğitimi çocuğunuzu bırakacaksınız ağlaya ağlaya uyuyacak demek değildir! Yazıda bir çok kez geçtiği üzere bu konuda bir kaç tane ekol var ve bazı ekoller kesinlikle ağlatma yanlısı değil yani ağlatmadan da uyku eğitimi verilebilir ancak bu çocuğa ve alışkanlıklarına göre değişir. Maalesef bazı çocukların yetişmesi sırasında yanlış uygulamalar ve bilinçsizlik sayesinde çocuğun uyku düzeni öyle bir bozulur ki düzeltmek için daha radikal çözümler gerekir bu sırada çocuğun ağlaması da görülebilir...ama illa hepimiz bu raddeye geleceğiz diye bir kural yok

Dördüncüsü, biraz yaşını başını almış insanlarız ve bildiğimiz üzere dünyada tek bir doğru yok bu yüzden ekoller farklı fikirler vs. var. Çocuk yetiştirme için de tek bir doğru yok. Bir çok değişene göre değişir. Yani sizin yöntem en mükemmeli değil ya da komşunuzun ki ya da doktorunuzun dediği ya da psikologun önerdiği...Herkesin şartları, düşünceleri, eğitim düzeyi, bilinci, çocuğunun yapısı, huyu, tercihleri.. farklı ve farklı çocuk yetiştirme yaklaşımlarını benimseyebilirler.Bu durumda bilir bilmez ağzına geldiği gibi konuşmak kimsenin haddi değil diye düşünüyorum. Sonuçta herkes kendi çocuğu için en doğrusunu en iyisini yapmak istiyor. Bir başkasına "ben o kadar iyi kalpliyim ki senin çocuğunu senden daha çok düşünüyorum" mesajı vermek bilgi eksikliğinin yanında kendini bilmezlik ve burnu büyüklükten başka bir şey değil bence.

kızlar gecen hafta oglumun göbegi kanamıştı
çok aglmıştı burdan da okudugum kadarıyla normal diye götürmedik bikac damlaydı
dünkü kontrolde söyledim doktor ıslaklık var deyip cerrahiye yönlendirdi ordaki cerrahta göbegi yaktı
oglum dunden beri huzursuz cok ve göbegi bi ggarip oldu etrafı sivicelendi sanki ve içi bildign suluu pazartesi tekrar götürcem birdaha yakılıp takibe alınncak, gri- siyah akıntısı olabilir demişti doktor ama bukadar olması normalmi
acile götürsem acil doktoru cerrhın yaptıgı operasyona nasıl müdahale edecekki
kafam cok karıstı napmalıyım sizce
dua edin bişey cıkmasın nolur
akıntının içerden olma ihtimali varmış Allah Korusun

günaydın anneler...
süt yapan şeylere ben de yeni bi tane ekleyeyim...
malum süt olsun diye denemediğimiz şey kalmıyor..

susam...annem tavada kavurdu susamı öle çay kaşığıyla günde bikaç kez yiyorum...
belki sizde de fayda eder diye paylaşmak istedim...

kızlar bi de bişe sorcam.

kızım sabahları ve gece de uyanıyor..ama ağlamıyo da böle içini çekiyo gibi gözlerde kapalı...
aç değil... altı da temiz...
gaz sancısı mı bu acaba..
ama hergün böle...
ne uykuya dalabiliyor ne de uyanabiliyor...
neden acaba var mı bi fikriniz?

Cevap icin tesekkurler bugun hava biraz isinsin hemen deneyecegim.aslinda hergun banyo yaptiriyorum ama yine de boynunun kivrimlari yine de terliyor(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…