aşıyı devlet karşılamıyor canım, ücretli eczaneden alıyorsun ama ücretsiz vuruyorlarrota aşısı ücretlimiymiş canım konuştunuzmu:26:
hoş geldin cnmHerkese merhaba. Biz de haziran annesi ve haziran paşası olarak geldik topiğe oğluşumla. 22 günlük olduk Allah'a bin şükür. E haliyle çok tecrübesiziz. Oğlum dünyaya, biz de ona alışmaya çalışıyoruz. Gerçi birbirimizi iyi tanıdık artık da bi de huy değiştirmelerimiz olmasa :)
cnm görmemişim ben yazını dünbildiginiz gibi haftaya cuma biz türkiyede olcagiz insallah rabbimin izniyle :))
yalniz benim suan icin en önemli sorun bebek bezleri turkiyede hangi bez daha kaliteli ve fiyatlari nedir burdan fazla bezmi alip göturmelyim yoksa ordan mi almam daha iyi olur gerci ne kadar fazla göturebilirinmki en fazla 3 torba o da yetmez gelene kadar :)))
bu yuzden fiyatlarini ve hangi bezi almam gerekiyor bilmem gerek :))
birde rota asisini sordum dun bir tek nurgu cevap yazmisti baska bilen yokmu bu konuda fikri olan yokmu ???????
rota mi rotarix mi arasindaki fark ne oluyor ben burda bir tek rotayi biliyorum :)))
kııııııızzzzz tontişler bugün tartı günü değilmi niye kimse kilosunu yazmamış topiğe
beeeeeeeeeeeeenn 900 gr vermişim
hemde bu hafta öküz gibi hamur işi yememe rağmen
ama bol su ve meyveyidee bool bool yedim
semizotuyla kardeş olduk zaten
süper, sabaha karşı babamız baktıGunaydin kizlar nasilsiniz
ben çıkarmaya çalışıyorum gazı çıkardıktan sonra (2 kere çıkacak öyle tekle olmuyor bzim gazlı oğlan) rahat uyuyor ama bazen uyuyakalmış oluyor ve çıkarmıyor işte o zaman zaten çabuk uyanıyor ben de çıkarıyorum. Bazen de uyansın diye altını açıyorum. İki gün önce bu dediğin şey olmuştu bizde..bir türlü uykuya geçememişti bir sıkıntısı vardı ama çözemedik sonra ertesi gün bütün gün uyudukızlar gece emzirip yatırıyosunuz ya uykusunda iken
gazını alıyomusunuz?
ya bizim kız uykusu açılmasın diye almıyorum ben emzirip yatırıyorum ama
bi türlü uykuya dalamıyor
ağlamıyo da öyle mız mız iki saat duruyo yatakta gözleri kapalı
bana eziyet
sebebini anlayamadım ya gazı mı var acaba ondan mı böle yapıyor
bu sabaha karşı gaz çıkarmayı da denedm gazı çıkmadı
sizler nasıl yapıyosunuz uykusundayken?
sizinkilerde de uykuya gecemeyip öyle iki saat gözler kapalı mızmızlanan var mı acaba?
süper, sabaha karşı babamız baktıen uyudum benden mutlusu yok (eşime de maşallah istiyorum artık ne yapayım )sen nasılsın canım?
ben çıkarmaya çalışıyorum gazı çıkardıktan sonra (2 kere çıkacak öyle tekle olmuyor bzim gazlı oğlan) rahat uyuyor ama bazen uyuyakalmış oluyor ve çıkarmıyor işte o zaman zaten çabuk uyanıyor ben de çıkarıyorum. Bazen de uyansın diye altını açıyorum. İki gün önce bu dediğin şey olmuştu bizde..bir türlü uykuya geçememişti bir sıkıntısı vardı ama çözemedik sonra ertesi gün bütün gün uyudu
17 kilo aldim dogumdan sonra 7 kilo verdim su sut muhabbeti yuzunden hepsini geri aldim.Gecen likrali bir pantalonumun icine girmeye calisirken kocis gordu o kadar dardikigozlerini acarak askim napiyosun dedi :).Denedim nolmus imkansizi basarmqya calistimben bu sene uzun elbiselerle takilicam bu yemeyle kiloda veremem seneye Allah kerim
kızlar gece emzirip yatırıyosunuz ya uykusunda iken
gazını alıyomusunuz?
bana eziyet
sizinkilerde de uykuya gecemeyip öyle iki saat gözler kapalı mızmızlanan var mı acaba?
Uykuya daldiginda gazi cok zor cikarsada , hic uykusuna bakmadan o gazi cikarana kadar ugrasiyorum yoksa donusu muhtesem oluyor bizimki mizmizlanmiyor bildigin yeri gogu inletiyor.Emzirdikten sonra hemen kaldirip gazini cikarmani tavsiye ederim bekleyince yada yatirinca cok zor cikiyor uzun sure cikarmazsan zaten artik bagirsaklarina inmis oluyor onuda pirtlatmasi biraz sancili olabiliyor.
canım bu sorunu çok sık yaşıyoruz
gazı olduğunda sizinki de böyle yapıyo mu
sorunu gaz mı acaba onu çözemedm
gazı olsa ağlamaz mı?
sancı da mı ağlar sadece , peki sonra nasıl uykuya geçiyo tekrar kaldırıp gazını alınca?
bende uykumu aldım bugün sonundasüper, sabaha karşı babamız baktıen uyudum benden mutlusu yok (eşime de maşallah istiyorum artık ne yapayım )sen nasılsın canım?
ben çıkarmaya çalışıyorum gazı çıkardıktan sonra (2 kere çıkacak öyle tekle olmuyor bzim gazlı oğlan) rahat uyuyor ama bazen uyuyakalmış oluyor ve çıkarmıyor işte o zaman zaten çabuk uyanıyor ben de çıkarıyorum. Bazen de uyansın diye altını açıyorum. İki gün önce bu dediğin şey olmuştu bizde..bir türlü uykuya geçememişti bir sıkıntısı vardı ama çözemedik sonra ertesi gün bütün gün uyudu
Benimde oluyo arasıra ovalayarak bol bol emzirerek sicak suyla geçiriyorum
değildir inş ama baya ovalaman gerek sonrasındada acıyabiliyor bi süremastit falan değildir yani inşallah...
baya korkuttu da akşamdan beri..
teşekkür ederim...
teşekkür ederim canım.umarım operasyona falan gerek kalmaz.internette okuduklarım aklımı çıkardı.geçmiş olsun canım testler de temiz çıkar inşallah.
benim ablamın göğsünde süt birikmesi çok oluyordu kaç kere acile götürdüğümüzü hatırlıyorum antibiyotik veriyorlardı tedavi için operasyon falan olmadı sıcak havlu sıcak duş ve sürekli sağmasını söylüyolardı o şekilde atlatıyordu ama birkaç sefer tekrarlamıştı çok fena birşey sürekli sağmaya ve biriktirmemeye çalış sütünü o şekilde geçer inş.
allahım o ateşle mide bulantısıyla çocuğu emzirmek cennet gerçekten anaların ayakları altındaymış dedirtti bana.antibiotiksiz geçmiş senin ne güzel.benim şişlik bugün biraz azaldı ama kızarıklık aynen duruyor.kızarıklıkta enfeksiyon belirtisi sanırım.sendede olmuşmuydu kızarıklık?aynı şeyleri ben de yaşadım canım zangır zangır titredim resmen bütün gece
ama çok şükür ki geçti
şişen göğsünü sürekli sağmalısın
boşaltmalısın onu yoksa kistleşir içeride
benim göğsümün içi de taş gibiydi ve aksi gibi ucu da felaket yaraydı
makineyle sağamadım
emzirmekle de boşalmadı
en sonunda sıcak havluyla masaj yaparak eşim çekti çekti tükürdü
çok canım yandı ama öylece atlattık çok şükür
aman ihmal etme kötüleşmesin
sağol canım.eşim çalışıyor bugün ama gece bir acile gitmeyi düşünüyorum elimde küçük bir bebekle.allahım annemi istiyorum:)gecmis olsun canim hem sana hemde kizina cok cok gecmis olsun insallah kizinin tahlik sonuclari iyi cikar kötu birsey cikmaz rabbim korusun insallah:))
gögusune SIK SIK sagmaya calis insallah gecer sen doktora görun cok daha iyi olur :))
3 kere miben 3 kere oldum. çok kötü bişi Allah yardımcın olsun. dr lar hemen antibiyotik vermiyor. pompayla çok iyi sağman gerekiyor. benim bi tanesinden iltihap bile akıodu pompayla sağarak iyileştirdm. pompam bozulmuştu bi ara. o ara mastitim çok ağır geçti. ateşim çok fazlaydı. antibiyotik o zaman kullandım. ama kullanma ilk başta. bebeği rahatsız ediyor benimkini etmişti.
hemen bi pompa al yada kirala iyice sağ. genel cerrahi yada kadın doğumcuya gidebilirsin. ben ikisinede gittim ikisi de sağ dedi öncelikle.
tıkalı kanallara bastıra bastıra sağ.
bugün kızımın 23. günüydü ve göbeği hala düşmemişti.küçük bir operasyonla göbeği kestiler.yalnız bazı testler yapacaklarmış.immun sistemde problem olursa eğer göbek düşmeyebiliyormuş.aklım çıktı valla.dua edin lütfen arkadaşlar.
birde kendimde kötüyüm.sağ göğsüm şiştikçe şişti.içi taş gibi oldu.terleme üşüme arkasından titreme.sanki sıtma nöbeti geçiriyor gibiydim 2 sabahtır.sağlık ocağında ebeye gösterdim mastit başlangıcı olabilir dedi.burda onu geçirenler vardı sanırım.ne yapmam gerekiyor.antibiotik tedavisi yeterli oluyormu yoksa cerrahi müdahale yapılıyor mu.allahım öyle bir şey olursa ben bu yaramaz kızıma nasıl bakarım.bekleyim mi acaba kendi kendine geçer mi.hastanede hangi branş ilgileniyor bu durumla.çok soru sordum ama bilen varsa cevaplasın lütfen.
selam günaydın kızlar umarım rahat uykumu bir geceden uyanmissinizdir
Biz bugün kırkımızı çıkardık birazdan kızını tuzlayip ikimizde banyo yapicaz darısı cikarmayanlarin basına inşallah
İnşallah birsey çıkmaz CNm
Göğüslerin icinde sadece sık sık sag ben 1 ayy çektim cok kötü gercekten ateş yapıyor bı gece kalktım titriyorum atesimvar göğüslerimde şişmiş hemen sağdım sabaha terleyerek atesimi atmisim cok gecmis olsun
Ysmc CNm benim şutum maşallah yerinde hergun sagip döküyorum mecbur yakınımda olsaydın keske
gece emzirirken bende uykusunu kaçırmak istemiyorum bazen sırtına vursamda çıkarmıyor zatenkızlar gece emzirip yatırıyosunuz ya uykusunda iken
gazını alıyomusunuz?
bana eziyet
17 kilo aldim dogumdan sonra 7 kilo verdim su sut muhabbeti yuzunden hepsini geri aldim.Gecen likrali bir pantalonumun icine girmeye calisirken kocis gordu o kadar dardikigozlerini acarak askim napiyosun dedi :).Denedim nolmus imkansizi basarmqya calistimben bu sene uzun elbiselerle takilicam bu yemeyle kiloda veremem seneye Allah kerim
hhaaaay maşallah ne kadar akıllıymış yavrum hala öylemi peki
dinlermi sizi:26:
Evet canım gayet akıllı ve hala dinliyor.7 yaşında şuan.asıl eergenlikdee dinleyeceyecek mi o önemli.Ama şöle söliim 4 yaşında okuma yazma işini bitirmişti. ve biz o televizyonda yazanı okuyunca öğrenmiştik onun okuma yazma bildiğini(televizyondaki yazılardan öğrenmiş)1. sınıftayken öğretmeni ona 3. sınıf test kitaplarındaki matematik ödevlerini veriyordu.bir çok basit geldiği için.
Herşeyin normali iyi.çünkü biz ona yetemiyoruz daha şimdiden.Dil ise pabuç.zaten zamane gençleri çok akıllı bizimkinin özel durumu ile baş etmek biz normal insanlar için inanın çok zor.Çok merak ediyorum bebişimde mi ablası gibi olacak diye...
korkmak gerek galiba ben de korkuyorum bazenbugün çok komik birşey oldu,oğlan emdi epeyce de uykusu var bir anda gaz sancısı geldi gazı çıkarayım derken memeden aldım diye kızdı geri memeye koydum ama o kadar kızdı ki ilk başta almadı ben de yatışsın diye bekledim. Bir an durdu ve kelimenin tam anlamı ile yakama yapıştı kendini yukarı doğru ittirip memeyi buldu ve hırsla emdi..korksam mı gülsem mi bilemedim valla
eşin çok ayıp etmiş.Canim idare ediyor mu bilmiyorum. Benim oyle kaprislerim, nazlarim yoktur pek. O benim bir an once eski halime donup evi yine eskisi gibi cekip cevireyim, yine uc cesit yemegi yapayim, ebebge bakayim, adamin gonlunu hos edeyim, ustune bir de sen sakrak muhabbet edeyim istiyor. Ama yok bende o takat o derman yok. Birini yapsam biri kaliyor. Dunku tartismamiz yemegi begenmemesi yuzunden cikti. Corba, kiymali yemek, bulgur pilavi, salata vardi ama neymis hani et yok muymus, ramazanmis oruc tutuyormusmus. E be adam ben de aksama kadar bebekle ugrasiyorum, iki lokmayi zor yiyorum bazen bi de beni dusun. Yemek bulduguna sukretcegine bahane buluyor. Benim de alinganlik anima geldi cok canim sikildi. Zaten yedekte kofte hazirlamistim olur da isterse diye. Daha sofrayi gormeden tan tan yapti. Gelir gelmez hemen menude ne var diyor zaten deli oluyorum lokanta sanki burasi. Inan yemek yaparken iki uc kez altini kapatip sonra devam ettigim oluyor. Ama yok kadir kiymet nerde. Kendimi hizmetci gibi hissediyorum. Ben birkac kisiyi dusunmek zorundayken beni kimse dusunmuyor. Hala canim sikkin.
Kirk cikarma diye bir sey yok. Sadece geleneklerde var. O da sanirim ilk alti haftanin anne ve bebek acisindan cok onemli olmasindan kaynaklaniyor. Kirkim cikti da ne oldu sigirli degnek yok ki bebek birden duzene girsin. Ama kirki cikinca huy degistrip daha sakin ve huzurlu oldugunu soyluyor herkes.
bebğin maşaallah çok tatlı öp bizim içinEki Görüntüle 758732 benım uyku bılmez sevgilim =) üüü cekme annem gezdir beni diye ağlıyo =)
ben de yazmazsam olmaz şimdive şafak sayıyorum sanki. günlerin akıp gitmesini ve sıkıntıların azalmasını bekliyorum. çocuğumun bu hallerinin tadını çıkaramıyorum. eli kolu kokusu ne güzel. körpe körpe. ama sıkıntılardan bunları göremiyorum bile. fotograflarını bile fazla çekemiyorum artık. ilk günler kardeşim varken çektiğim fotoları var. son hallerinin fotografları yok. gün gün gelişimini fotograflamak istiyordum oysaki
tam rahatlaşıcaz işe başlıcam. gene çocukla yeterince ilgilenemeyeceğim. anne olmak zor, çalışan anne olmak ayrı zor. imkanım olsaydı ücretsiz izne ayrılırdım. onu yapamıcam ama en azından süt iznini toplu kullanmayı düşünüyorum. ek gıdaya başlıcak kadarbüyüse iyi olur. yoksa kayınvalidemin bakması zor baya. süt sağ et zor gibi.
40 mız geçince bıçak gibi kesilse sıkıntılar :) her bi göğsümden 100 ml süt gelse. yağlı yağlı olsun birde :) göğsümdeki yaralar iyileşmese de olur razıyım. bi sütüm artsa. bunun hayalini kuruyorum , düşüncesi bile çok güzel geliyor.
benim ki de ilk günlerinden itibaren yüzüstü yatmayı seviyor. karnı ısınıyor ve rahatlıyorkızlar 2 gündür yeni keşfettim kızım yüzüstü uyumaya bayılıyooooooo
hele ki çok gazı varken yatırıyorum zorlanmadan gaz da çıkarıyo mışıl mışıl da uyuyo
ama kafasını döndürürde nefes yolunu tıkarsa diye başından ayrılamıyorum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?