- 8 Mayıs 2008
- 8.605
- 524
- 363
Aventi biliyorum da diger markayi duymadim. Ben chicco aldim ve tek veriste emdi hemen. Kocaman bu emzik diye cok soyleniyo gorenler ama oglum sikayetci degil. Renkli suslulerden aldim bakalim gelince deneyecegimCanım ben Avent ve Mam marka 0-6 olanlarını aldım. Hepsi çok şekerler. Birde gece emzikleri varmış bilmiyordum onlardanda aldım ama daha gelmediler. Galiba şekilleri aynı resimlerden öyle anadım,
Cok gecmis olsun canim. Sicak masaj yapip sagman lazim. Pompa yeterli gelmezse kiralayabilirsin hastaneden cunku guclu ceken bir pompa lazimbugün kızımın 23. günüydü ve göbeği hala düşmemişti.küçük bir operasyonla göbeği kestiler.yalnız bazı testler yapacaklarmış.immun sistemde problem olursa eğer göbek düşmeyebiliyormuş.aklım çıktı valla.dua edin lütfen arkadaşlar.
birde kendimde kötüyüm.sağ göğsüm şiştikçe şişti.içi taş gibi oldu.terleme üşüme arkasından titreme.sanki sıtma nöbeti geçiriyor gibiydim 2 sabahtır.sağlık ocağında ebeye gösterdim mastit başlangıcı olabilir dedi.burda onu geçirenler vardı sanırım.ne yapmam gerekiyor.antibiotik tedavisi yeterli oluyormu yoksa cerrahi müdahale yapılıyor mu.allahım öyle bir şey olursa ben bu yaramaz kızıma nasıl bakarım.bekleyim mi acaba kendi kendine geçer mi.hastanede hangi branş ilgileniyor bu durumla.çok soru sordum ama bilen varsa cevaplasın lütfen.
Benim bebegim 43 gunluk o bile donmeye basladi iki aylik donmesi cok normal. Aman dikkat etarkadaşlar çok üzücü bir şey geldi başımıza aman diyim siz dikkat edin.bizim oğlanı emzirip koltuğa yatırmıştım dün aşı olduk 2 aylığız ara ara kontrol ediyorum ateşini. mutfağa çay koymaya gitmiştim pat diye bir ses bizimki yerde inanamıyorum hala nasıl dönebildi nasıl düştü hala anlamıyorum. Allahtan koltuk yüksek değil ve minderini yere koymuşum yer açılsın diye kafası mindere gelmiş. sakın dönmez küçük falan demeyin. nemelazım yere yatırın. çok korktuk çok dikkat edin....
Ben sab simpleks kullaniyorumkızlar bundan önce oğlumun sürekli ağlayıp ıkındığından emerken sürekli kavga edip emmeyi bırakmasından doğru düzgün uyumayıp sık sık uyandığından yakınmıştım iki gündür tavan yaptı bu sıkıntılar dün artık bütün gece ayakta kaldıktan sonra dayanamayıp dr yolunu tuttuk gaz ilacı olarak sab simplex kullanıyordum dr çok fazl gazı olduğunu bu sebepten karnı ağrıdığını emerkenden bu yüzden ağladığını kavga ettiğini söyledi bir tane karın bölgesi için masaj yağı verdi (gazason ) birde bitkisel şurup verdi (aguline) ve şükürler olsun dün gece ağlamadan huzursuzlanmadan geçti şurubu ilmiyorum ama masaj yağı gerçekten çok işe yarıyor sürüp masaj yaptıktan sonra çok rahatladığını görebiliyorsunuz gazdan muzdarip anneler için yazmak istedim sab simlex bağırsak hareketlerini kitleyip durdurduğu için karın ağrısına neden olmuş işleyiş şekli öyleymiş çünkü her çocuk farklıdır kimisine yarar kimisine hiç yaramaz dedi.
göbek fıtığımız için sakın bastırmayın bastırıcak bir şey koymayın kendiliğinden geçicek dedi çok ara ara ama çok fazla miktarda kusmasınada reflü sebep olur ama oda kendiliğinden geçer dedi kilo alımı ii 3 haftada 1100gr almış anne sütüne devam dedi bizden haberler böylee :))
Vanim ben de sallamak istemiyordum ama pes ettim. Bebegini aglatma.Zamanla guvensizlik sorunu cikar ortaya. bu da sallamata alismasindan bin kat kotu.Bebegini bol bol kucakla ve sevbiraz önce bebeğimi ağlatarak uyuttum.
öncesinde neler oldu anllatayım
emzirdim altını değiştirdim. yatağına yatırdım. konuşup sevdim, sonra kendi haline bıraktım. başka odaya gittim. tabi ağlamaya başladı. aldım gazı vardır diye gaz çıkarmaya çalıştım. baktım gözler kızarmaya başlamış. uykusu var dedim. yüzüstü uykuya güzel dalıyor. baya ağladı, hatta kız kardeşim ağlatma emzir uyusun dedi. ben de ben çalışırken nasıl uyuyacak dedim. o zaman salla dedi. bi de bana emziğe alıştırma diyen kardeşim salla diyor. sonra yan çevirdim yine ağladı bi süre sonra yavaş yavaş sırt üstü çevirdim. ağlaması durdu gözleri kapandı. tam olarak uyuduğundan emin olunca kundak yapıp yatırdım. yoksa eliyle yüzüne kafasına vurup çoktan uyanmıştı.
şimdi burada sizce ağlatmam doğru mu. ?????????????????
uyuması için emzirmem gerekecekti. onu yapıp yapmamakta kararsızım.
bu yaptığımı sürekli uygulasam bile her seferinde tutmayacak biliyorum. çünkü çevremde itiraz edecek çok kişi var
hatta dün teyzemin oğlu(kendisinin 3 çocuğu var ve ilgili bir baba)kucağa alıştırmakta bir sakınca olmadığını söyledi.her istediğinde kucağa almalıymışım. dün gidene kadar çocuğu kucağında sevdi. bizim ki de tık çıkarmadı. hatta konuştukça gülücükler saçtı. bana gülümsemedi mesela.
kızlar neye alıştırırsam öyle gidecek ne yapayım sizce?
bazen emzikle, bazen böyle kendi kendine, bazen emzirerek uyuyor.?
çalışmasam aynen devam ederdim. ama çalışmaya başlayınca nasıl uyuyacak. en iyisi kendi kendine uyuması değil mi? :44: