Her aşının belirli bir zamanı var zamanında olsa daha sağlıklıdır dedi...
ay bendeded vardı bu kitabın aynısı 7 sene önce.Ben de kesenin içinde birley görmedim merak etme bence:)
Canım kan ilaçları her zaman iştah açar haberin olsun
Kızlar ben de bu kitaptan aldım çok güzel anlatmış bebwği olan bir arl. Tavsiye etmişti önce ondan aldım inceledim sonra ben de aldım diyatı 47 liraydı faliba:)
siz eşinle fransızca ya da ingilizce mi konuşuyorsunuz peki? mısırda tanıdığımız bir çift vardı, kadın alman adam mısırlı aralarında ingilizce konuşuyorlardı ve çocuk üç dili birden öğrenmişti. Çocuklar aynı anda dört dile kadar öğrenebiliyorlarmış. Cezayirde sizin çocuk fransızcayı da söker, etti mi sana bi dil dahaBiz de düşünüyoruz çift dilli yetiştirsek mi diye ama hala kararsızız. Arkadaşlarımdan var yapanlar ama Türkiye'nin göbeğinde garip oluyor be ya:44:
evet dil açısından şanslı olucak bebişin ama gurbet zormuş gerçekten. hele senin daha da zormuş ben yine uçakla 1 saatte gidebiliyorum. sivastayım bende. istanbulla karşılaştırınca tabiki çok eksikleri var ama sivas istanbul önemli değil benim için. ailem yanımda olsa hiç zorluk çekmezdim.ama bi kere sevdim ve burdayım işte. eşimin ailesi burda ama hiç kimse insanın kendi ailesinin yerini tutamaz. ama bebişimle beraber bu zorlukları atlatıcaz inşallah. zaten akşamları eşim yanımda olduğu için hiç sorun yok gündüzleri yanlız kalınca insan ailesini arıyor ee gündüzleride bebişlerimiz oldumu bi sorun kalmaz artık inş :)
bende eşim için 8 de kalkıp kahvaltı hazırlıyorum kahvaltı ediyoruz ama o gider gitmez ben yatağa uçuş yapıyorum resmen :) ben progestan içtiğimde de böleyim içmediğimdede. duyduğuma göre tembelleşip çok uyuyanların erkek oluyomuş bebeği ne kadar doğrudur bilrmiyorum tabi :)
benim de gece içim yanıyor, su içeyim diyorum ama nerdeee midem kavruluyor saatlerce. sabah kalkınca elma yiyerek kendime geliyorum. elma, ayva yiyenin çocuğu gamzeli olurmuş :) annesi gibi gamzeli olur belki de :)
boşver canım belki kız çıkar gerçekten kocacın içinden geceni işartelemiş bence
Gurbet zor yaa oturduğum şehirden direkt İstanbul'a uçak yok başkente gidiyoruz önce ordan İStanbul'a. Allah'tan ailem İStanbul'da da ordan bi daha aktarma yapmak zorunda kalmıyoruz :) Aynen benim de eşim yanımda olunca keyfim yerinde. İlk 2 ay alışayım diye işe gitmedi eşim sağolsun (kendi işi olduğu için yapabildi bunu tabi) Ama sonra bir başladı pir başladı şimdi de 2 üniversiteye birden gidiyo okumalara doymadı :) Burda yapabileceğim bi aktivite de yok. Spora başlamıştım tam ingilizce kursuna gidecektim ki hamile kaldım ikisi de kaldı. İstiyodum zaten çok yoğun bi hayattan bir anda eve kapanınca sıkılacağımı biliyodum. Bebiş gelince zaten tüm vaktimi ona tahsis edicem inşallah. O zaman bu kadar sıkılmam zaten.
Dediğin çok doğru benim de eşimin ailesi çok iyiler benimle de hem yabancı hem de gurbette olduğum için çok ilgileniyolar ama anacığımın yerini kimse tutamaz. İnsan annesinden başkasına naz bile yapamıyo. Annem yakınımda olsa ona gider karnımı doyururdum bana gelir yemek yapardı :) Eşim dışardan bişey getiriyim diye ama tavuktan tiksindim zaten o yüzden hiç bişey istemiyo canım. Allah yardımcımız olsun..
Ay ben de öyleyim hatta genelde kahvaltıyı hazırlayıp geri yatıyorum eşimin gittiğini bile duymuyorum. Eşim zaten sabah kaldırmıyo beni ben kendim uyanırsam onun kıpırtına o zaman hazırlıyorum zaten. Öğlen yemeğine geldiğinde ya yeni kalkmış oluyorum ya da eşim uyandırıyo psikolojin bozulacak artık çık yataktan diyo :) Zaten hiç iş yapasım yok zorla yapıyorum herşeyi ne olacak halim bilmiyorum. Bebişimi de erkek hissediyorum ama ilk bebeğin kız olması çok güzel hem kıyafetleri çok tatlı hevesi alır insan hem de büyüyünce arakadaş oluruz :) Ama ben hep erkek hissediyorum işte bakalım 2 ay sonra belli olur zaten inşallah
Ben de elma yiyebiliyorum ayva çıkmadı daha burda ama olsa onu da yerim çok severim kendilerini :) Ayy benim 3 tane babasının 2 tane gamzesi var pek de derin ikimizinki de. inşallah bebeşimiz de gamzeli olur.
Aslında iki seçeneğede basmış. Zaten reklam baloncuklarınada basıp sinir eder beni. Türkçeyi biraz anlasa neysede Tarkan ve eşşoğlu eşşek ten başka bildiği bişey yok:)))
çocuk gibidir kendisi herşey oyun ona göre. Ben kızınca niye kızdım anlamadı bile. Bu o kadar ciddi ve önemli bişey değil niye kızıyorsun bidaha ıpad ini kullanmıcam dedi oturdu köşesine. Tam bi komedi:))))
Bir arkadaş bileklik işe yaramadı demiş ama galiba bende işe yaradı. Tam olarak geçirmiyor ama bulantıyı azaltıyor çekilir hale getiriyor. Az önce abdest almak için çıkardım 15 dk içinde öğürmeye başladım hemen geri taktım bileklikleri. Acaba bendeki farklı bişeymi? Queaz-Away diye bişey.
Bide ben çok karpuz seviyorum bugünlerde acaba yeterince su içmiyormuyum? İçtiğimi sanıyorum ama fazla suyun zararı varmıdır fazla içsem? Yaklaşık 3 litre içiyorum yinede boğazım kuruyor.
hiç sorma canım kaç gündür börek istiyor kimseden isteyemiyorum annem olsaydı şimdi hemen yaptırırdım. gelir evimi toparlardı yemeğimi yapardı. yada hergün ona giderdim yemek yemeye ama burda olmuyor işte gidemiyorum. hiç gelip yardım ediyim diyende yok zaten. bende artık kadın tuttum her hafta gelicek. ama yemek işi sorun. bende bazen yemek yapmayınca dışarı falan çıkıyoruz ama canım hiç istemiyo o yemekleri ben annemin yemeklerini özlüyorumGurbet zor yaa oturduğum şehirden direkt İstanbul'a uçak yok başkente gidiyoruz önce ordan İStanbul'a. Allah'tan ailem İStanbul'da da ordan bi daha aktarma yapmak zorunda kalmıyoruz :) Aynen benim de eşim yanımda olunca keyfim yerinde. İlk 2 ay alışayım diye işe gitmedi eşim sağolsun (kendi işi olduğu için yapabildi bunu tabi) Ama sonra bir başladı pir başladı şimdi de 2 üniversiteye birden gidiyo okumalara doymadı :) Burda yapabileceğim bi aktivite de yok. Spora başlamıştım tam ingilizce kursuna gidecektim ki hamile kaldım ikisi de kaldı. İstiyodum zaten çok yoğun bi hayattan bir anda eve kapanınca sıkılacağımı biliyodum. Bebiş gelince zaten tüm vaktimi ona tahsis edicem inşallah. O zaman bu kadar sıkılmam zaten.
Dediğin çok doğru benim de eşimin ailesi çok iyiler benimle de hem yabancı hem de gurbette olduğum için çok ilgileniyolar ama anacığımın yerini kimse tutamaz. İnsan annesinden başkasına naz bile yapamıyo. Annem yakınımda olsa ona gider karnımı doyururdum bana gelir yemek yapardı :) Eşim dışardan bişey getiriyim diye ama tavuktan tiksindim zaten o yüzden hiç bişey istemiyo canım. Allah yardımcımız olsun..
Ay ben de öyleyim hatta genelde kahvaltıyı hazırlayıp geri yatıyorum eşimin gittiğini bile duymuyorum. Eşim zaten sabah kaldırmıyo beni ben kendim uyanırsam onun kıpırtına o zaman hazırlıyorum zaten. Öğlen yemeğine geldiğinde ya yeni kalkmış oluyorum ya da eşim uyandırıyo psikolojin bozulacak artık çık yataktan diyo :) Zaten hiç iş yapasım yok zorla yapıyorum herşeyi ne olacak halim bilmiyorum. Bebişimi de erkek hissediyorum ama ilk bebeğin kız olması çok güzel hem kıyafetleri çok tatlı hevesi alır insan hem de büyüyünce arakadaş oluruz :) Ama ben hep erkek hissediyorum işte bakalım 2 ay sonra belli olur zaten inşallah
canım sen nerden buldun amerikalı damadıdaha önce orda mı yaşıyordun..aman çocugunun o kültürle yetişmesine izin verme.Türklüğü aşıla ona
kızlar yaaa..çok üzgünüm..bir arkadaşım benim gibi rehber öğretmen olarak atanmıştı..şimdi istifa etmiş Amerikaya doktora yapmaya gidiyo..duydugumdan beri aglıyorum..iyice duygusala bağladımm ben..çok iyi bir arkadaştıı
kızlar bilgilerinizi yazarmısınız sizin eksik..yaş,beklenen doğum tarihi..kaçıncı çocuk,kalp atışı duyulduysa ne zaman
Gezmeye gelmiştim. Hastalanınca doktora gittim. İki ay sonra Las Vegasta evlendik. Sonrada kaldım buralarda. Türkiye'yi çok özlüyorum. Çocuğumu tabiiki Türk olarak yetiştiricem zaten eşimde öyle olmasını istiyor. Oda Amerikan kültürünü hiç sevmiyor. Eşim o kadar adapte olduki Türkçe konuşabilseydi Türk sanardınız. Benimle birlikte oruç bile tuttu. Geçen haftada kurban kestik:))
Sadece Türk yemekleri yeriz çünkü Burdaki yemekleri oda sevmiyor. Yazları Türkiye'de çalışmak için Türk vatandaşlığına müracaat etti. Türkiye'ye hayran kendisi. Bir sürü Türk hastamız var. Duymuşlar benim Türk olduğumu hep ona geliyorlar. Bu sayede birçok Türk arkadaş edindik. Eşimin en yakın arkadaşları hep Türk:)
kızlar benim yarın 7 hafta doluo.doktor bana 2li tarama için tahmınen ne zaman gel der sizce..ben ikili tarama için izmire gitmeyi düşünüyorum.bilet alcam.fikri olan varsaaa bilgilendırrse sevınırımmm..
hamilelikte duygular uç noktada oluyor canım çokta üzme kendini bebekte sakin huzurlu bir bebek olsun. özel mesaj atacaktım sana ama mesaj sayım tutmadı malesef. biz ne zaman 2li teste gideceğiz doktor bir tarih verdimi sana
bu sabah hiç uyanmamayı isterdim hemde hiç.... kanamam oldu az önce geldim doktordan kesen hala duruyor sorun yok ama düşük tehliken var dedi hap verdidinlen dedi...kanaman fazlaşırsa gel dedi...tek başımayım memlektimdeyim annem işte kimse yok yanımda.eşim desen zavallım bugün akşam binip gelecek yanıma...kafayı yicemm(((
gözlerim şişti ağlamaktan nolur iyi olacak düzelecek diyinn....
daha önceki nick i değiştirdim bu arada önceki iclal di..tşk ediyorum adminlere hemen msj ıma cvp verdikleri için...
Kızlar bugün doktora gittim şükürler olsunki bu sefer mol çıkmadı fakat kese var yolk kesesi de var ama bebek görünmüyor acaba geç döllenme midir yoksa bebek gelişmeyecek mi şimdi 15 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Son adet günümün başlangıcı 17 eylül buna göre hesaplarsam şuan 6+4 ultrasonda kesenin çapı 18.2 mm yazıyor, birde gd değeri var 5w 6d.. Bi fikri olan var mı??
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır takip edemedim çünkü hamileliğimin son 1,5 haftası yatakta geçti
Başıma gelenleri özetlemek isterim.
Ekimin 20 sinde ilişkiye girdim 21 inde ise yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirme işlerini yaptım. Fakat ağır bişey kaldırıp yada yorucu hareketler yapmadım hepsini eşim yaptı. O akşam kasıklarımda ağrı vardı ve koyu kahverengi akıntım olmuş. Korktum tabi ertesi gün p.tesi doktoruma gittim acil olarak. Bekletmedi beni sağolsun aldı hemen içeri. Bu sıralar 6 haftamdayım. Ultrasonla baktığında herşey gayet normal, korkulacak hiçbişey yok dedi. Hatta kalp atışlarını duydum çok mutlu oldum. Ve bebeğimin artık göründüğünüde söyledi 7,24 mm olmuş :) Yinede kendimi yormamam gerektiğini ve progestan adlı düşük önleyici ilaç verdi 3 gün iç kanaman devam ederse içmeye devam et,etmezse içme dedi. Çok şükür etmedi. Artı 10 gün ilişkiye girme dedi uzun yola çıkma dinlen dedi. Ve ben doktordan döndüğüm günden beri hiç bir şey yiyemiyorum başımı yataktan kaldıramıyorumMidemde aşırı bi rahatsızlık var söylemesi ayıp geyirti gibi bişeyler oluyor. Üzerinede kurban bayramı vesilesi ile etten hepten iğrendim. Mide bulantım ise sadece 2 gece oldu ve bir daha kusmadım. Umarım bundan sonrada olmaz Aşırı halsizim ama bu hafta mecbur kalktım çalıştığım için, çok zorlanıyorum işte 10 Kasımda kontrolüm var bu durumları doktorumlada konuşucam. Bazı arkadaşların canı bir çok şey çekiyomuş ne güzel kıymetini bilin Aç olup bişey yiyememek çok zor çünkü
Kızlar toxoplazma pozitif çıktı bende moralim çok bozuk ..Yeni bir tahlil istedi doktorum..Toxo ıgg avidite adında bir test..1 hafta sonra sonucum gelicek..Ankaraya gönderiyorlarmış...Cumaya kadar ölürüm meraktan ve korkudan ...Bütün hamile arkadaşlarım dua edin bişey çıkmasın....
Gezmeye gelmiştim. Hastalanınca doktora gittim. İki ay sonra Las Vegasta evlendik. Sonrada kaldım buralarda. Türkiye'yi çok özlüyorum. Çocuğumu tabiiki Türk olarak yetiştiricem zaten eşimde öyle olmasını istiyor. Oda Amerikan kültürünü hiç sevmiyor. Eşim o kadar adapte olduki Türkçe konuşabilseydi Türk sanardınız. Benimle birlikte oruç bile tuttu. Geçen haftada kurban kestik:))
Sadece Türk yemekleri yeriz çünkü Burdaki yemekleri oda sevmiyor. Yazları Türkiye'de çalışmak için Türk vatandaşlığına müracaat etti. Türkiye'ye hayran kendisi. Bir sürü Türk hastamız var. Duymuşlar benim Türk olduğumu hep ona geliyorlar. Bu sayede birçok Türk arkadaş edindik. Eşimin en yakın arkadaşları hep Türk:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?