dr brown kaç para. malum biberonum sizlere ömür. yeni bibeon alcam. gene nuk alırım diyordum ama almışken dr brown alabilirm belki
ooowwww yerim onu ben, çok güzel bir kız olacak belli şimdidenEki Görüntüle 764739 Eki Görüntüle 764740 Eki Görüntüle 764741
bu da benim 40 ı çıkan 4000gramlık kızım kuzum yavruummmm
ben 1 yaşa kadar düşünmüyorum,tavsiye edilmiyorkızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama
maalesef dökülüyor onlar canımkızlar anne sütünü ısıttıp verdiğinizde eğer bebiş tamamını bitirmemişse gerisini döküyormusunuz...ben dökmek istemiyrm zaten çok az süt çıkyor bugün ilk defa 80 ml çıktı dökemem yaw
Ben hastanede biberona kiziyolar diye dr brown almistim plastik gibi olandan gaz yapmayan kipadan cok ucuza 11 lira gibi biseydi bulunsun diye aldim sonra iyi bisey alirim diye dusundm en iuisi buymus cok beyendim iki gun once kucuk tencereye koydum yemek kaynatir gibi kaynattim hicbirsey olmadi hic bi parcasina tavsiye ederim
gitmezmiyim cnm dün akşam oradaydım kızımı da bebek arabasına koydu m kiz arkadaşlarımla buluştum :-D birdahaki gidişimde senin için gidicem söz. ..cnm ya yalı kahvesinde benim için bi çay içermisin bide yanında simit bide nokul olmazsa olmaz tabi :))
yaaa ağlıcam şimdi gözlerim doldu valla sinopa gitmek istiyorum yaa(
Sağol cnm bugün doktora gittim kalça ultrasonu için randevu almak için tabi muayene de ettirdim herşey normal dedi, akşam huzursuzlugu normal gaz sancisidir dedi doktor. Yani 3ayi dolana kadar bu gaz sancisi yüzünden olan ağlama krizlerini cekicez... ya bişey değil o öyle ağlarken çok üzülüyorum canımdan can gidiyoDenizkizi..kirklanmissiz hadii, rahatlamissindir tabi.. günler ne çabuk geçiyor. .maşallah yavruna
Bu aksamuzeri aglamalari cogu kiside var..niye oluyor acaba..dedigin gibi uyuyana kadarda devam ediyor
Oglumun sesi çekiliyor bu aksam aglamasinda
Havanin karardigi vakitte nobeti tutuyor yani:S
Cumleten kolay gelsin ne diyelim
cnm Sağol. Bende 2gundur uyuturken penye battaniyesini kundak gibi sarıp öyle uyutuyorum ve sicrayip uyanmiyo bu sayede. ...ayy okuyorum okuyorum tam yazıcam ya biri geliyor ya oğlan uyanıyor ya bilmem ne...
kırkları çıkanlara hayırlı olsun,gördüklerim denizkızı, naserdo
naserdo canım, kundak denedin mi? girerse kundağa çok rahat edersiniz muhtemelen
zeynoo,keyfin yerine gelmiş canım sevindim-anne ile tartışma fenadır tartışır bi de tartıştım diye üzülürsün..seninkinin de niyeti kötü değilmiş belli ki sizi korumaya çalışıyor. Bir de anneler bu yaşlarda biraz faydalı hissetmek istiyor galiba.
cnm üzülme daha güzel saçları çıkacak yerlerinekızlar ya bebeklerinizin saçları dökülüyormu benim tosun kel kaldı nerdeyse yaa.normal bişeymiş ama içim gidiyo saçları elime geldikçe.
canım benım artık öle pat dıye klaıcaz snaırm bızde hast.gıtımızde yazma ıle camları kapattımm esım bır yanıda battanıye ıle tabı sıcakdan erıdım ama oglumu doyurmayı basardım hehemerve gelmiş hoşgelmiş
bu sefer de talia gitmiş
ben şehir dışına çıkacağımı söylemiştim ya
oğlum ilk gezmesini şehir dışına yaptıgeçen hafta perşembe
orada yaşadığım çok komik bir olayı anlatacağım. kardeşimin ikili testi için gitmiştik. onlar kuzenimle gidip geldiler. kuzenim işine döndü biz de ailecek evde sıkılınca alışveriş merkezine gidelim dedik. neyse gezdik sonra bebişi emzirmek için arabaya annemle bindik. o sırada yandaki arabalara baktım kimse var mı diye kimse yok ohh dedim. yandaki aracın camları siyah içi görünmüyor ama.ben açtım göğsümü ama tam değil.arabadan bir kadın indi, cama yaklaştı
ben o an mala bağladım, tabi şoklardayım arabanın direksiyonunda da adam var. neyse kadın bana bebeği gösterip kaç günlük kaç aylık gibi o an beynimde uğuldayan bişeyler sordu. ben hala mal modunda bakıyorum.kem küm kem küm derken 1 aylık dedim. kadın Allah bağışlasın dedi. annem üzerime battaniyeyi attı. adamla kadın inip gittiler. ben hala aynen şoklardayım. halimizi görseniz, hele beni çatlarsınız gülmekten. çok utandım yaaa
selam şirin bebişlerinin anneleri.ben ağustosta doğum yapacam alalhın izniyle.Sormka istediğim şye aranızda göğüs kalakan kullkanan varmı faydasını gördümü bide göğüsüne tam oturdumu ben denedim ama hiç güzel durmadan evde nasıl duracağım onunla alamış değilim.
boş ver canım ya emzirmek ayıp mımerve gelmiş hoşgelmiş
bu sefer de talia gitmiş
ben şehir dışına çıkacağımı söylemiştim ya
oğlum ilk gezmesini şehir dışına yaptıgeçen hafta perşembe
orada yaşadığım çok komik bir olayı anlatacağım. kardeşimin ikili testi için gitmiştik. onlar kuzenimle gidip geldiler. kuzenim işine döndü biz de ailecek evde sıkılınca alışveriş merkezine gidelim dedik. neyse gezdik sonra bebişi emzirmek için arabaya annemle bindik. o sırada yandaki arabalara baktım kimse var mı diye kimse yok ohh dedim. yandaki aracın camları siyah içi görünmüyor ama.ben açtım göğsümü ama tam değil.arabadan bir kadın indi, cama yaklaştı
ben o an mala bağladım, tabi şoklardayım arabanın direksiyonunda da adam var. neyse kadın bana bebeği gösterip kaç günlük kaç aylık gibi o an beynimde uğuldayan bişeyler sordu. ben hala mal modunda bakıyorum.kem küm kem küm derken 1 aylık dedim. kadın Allah bağışlasın dedi. annem üzerime battaniyeyi attı. adamla kadın inip gittiler. ben hala aynen şoklardayım. halimizi görseniz, hele beni çatlarsınız gülmekten. çok utandım yaaa
bizimki öle yatmayı seviyo fotoda görüldüğü gibiBebegini yuzustu yatiranlar bir resim koyabilirmi benim kizim yattirxigimda basini yan kpymiyor yuzunu yere gomuyor burnunu kapatiyor nasill yapiyosunz
şu otri bebeyi nasıl kullanıyonuz ya ben beceremedim bi türlü o yüzden tuvalet kağıdını burup sokuyrm çıkarıyormburnu tıkanıksa fokur fokur otri burun aspratörünü kullan tatlım süper bi icat biraz tiksinç ama olsun
10 dk dan sonraki sonuç geçerli değildir ama ben hamile olmadığım zmanlarda bakıyordum yarım saat sonra hiç bişi çıkmıyodu
ümitlendirmek istemem ama inşallah vardır
sabah ilk idrarla muhakkk dene haberlerini bekliyoruz
canım uykuluyken vermeye çalış o zaman tutar bizimkide öle tutuyo çok açıkınca mümkün değil tutmuyo tabiri yerindeyse mala bağladığında tutuşturuyom ağzına memeyibu iyi haberimdi. kötü olansa galiba bebeğim memeden ayrılacak. dünden beri emzirdiğimde sinirleniyor kızarıp bozarıyor. gazı var sanıyorum . çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor birşey. biberonla mama verdiğimde o şekilde davranmıyor. emdikten ve mama verdikten bi yarım saat sonra sağım yapmaya fırsat buldum. 60 cc çıktı. ortalama 60-70 cc süt çıkıyor benden zaten. hadi olsun 80. demekki içmemiş fazla. uğraşmak istemiyor sanırım az az geliyor diye. ne yapacağım bilmiyorum. hep hayalimdi bol bol emzirmek. 2 yaşına kadar emziririm diye düşünüyordum. bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum.
ya bende inatlaştım memeyi tutmamaya başlayınca ama onun inadı benimkinden daha baskın çıktı..2 gün ağladı kaşıkla yemeye diretti...ee yanımızda kv olunca tekrar biberonla verelim diyince bişi diyemedim..pek kendi kafama göre bakamıyrm sanırım...çok faydası var ama biraz baskı hissediyrum sanırım..Su anda aynı durum benim basımda. Hic üzülmeden daha fazla sütümüz kaçmasın diye durum tespiti yapalım :)) süt pompası kiraladim ya biraz şımardım herhalde, hadi sağalım ne kdr çıkıyor ay hazır sagilmis süt var siz iki saat bebegin yanında durun da ben şuraya gideyim su isimi halledeyim falan diye 50 gündür ağzına biberon değmemiş bebeğe sıklıkla biberon verdim son birkaç seferdir. Sonuc olarak goguslerim tam doluysa emıyor hanımefendi yoksa etinden et koparmissin gibi ağlıyor. Bugünden itibaren biberonu kesiyorum ve kizimla inatlasmamiz başlayacak, umarım ben kazanırım. :)
sen bildigim kadarıyla mama da veriyorsun o yüzden biberondan vazgeçmen biraz zor çünkü kasık bana cok zor geliyor sana da öyleyse biberon şart( biberonun markası ne?? Bende avent var anne göğsü sekli bilmem ne ama sonuçta delik küçük de olsa aventtan vakum olmasa da süt geliyor ben de medela calma da var sapsal gibi ilk onu kullanmadım bi daha biberon gerekirse onu vericem. Sen de biberonunun durumuna göre değiştirebilirsin biraz inat et bakalım. Bence bu durum her ikinizin de inadına bağlı. Bazen ne yaparsan yap bebek emmiyor. Bu durum da cok zor biliyorum ama düzenli sagip tüm sütunu biberonla vericen ama burda da senin çaban cok önemli. Gelişmeleri yaz ben de yazarım. Allah kolaylık versin ikimize de...
canım ya şu emzirme kampı dediğiniz şey nasıl oluyorMerhaba hanımlar;
Bi kaç defa yazmıştım hamileyken yine yine ara ara takip ediyorum sizi yaşadığımız sorunlar bu dönemlerde hemen hemen aynı o yüzden yalnız olmadığımı düşünüyorum ve seviniyorum..
Bende haziran'ın 7 sinde cuma saati normal doğum ile oğlumj dünyaya getirdim.. 10 günlük olduğundan beri yalnızız allaha şükür bakabiliyorum da.. Bende ilk 15 gün emzirdim, yanlış emzirmeden dolayı uçlarım yara oldu ve sağmaya başladım ama sağdığım süt yetmedi mama takviyesi yaptık gün içinde bi mama bi süt olarak devam ettik.. Ama 5 günde mama bitiyordu can mı dayanır buna dedim.. Emzirm kampını yapmaya niyetlendim.. Eşimde destek oldu çok şükür.. Oğlum 36 günlüktü meme vermeye başladım tabii önce idrak edemedi emdi sonra anladı tabii bildiğiniz laf sayıyomuş gibi çemkirmeye başladı sıpa :))
Ben inat ettim tabii meme verme konusunda.. Buarada da sütü de arttırmam lazım tahin helvası,tahinlipekmek, süt çayı, komposto, çörek otu ve her emzirmeden sonra nerdyse 1 litre su içtim.. Tam 1 hafta boyunca memeyi kabullenditmeye çalıştım.. Eşim artık ağlamalarına dayanamayıp mama vermek istedi ama ben çok kararlıydım ve sonuç tabiki zafer benim :))
Oğlum pes artık.. Şimdi uslu uslu emiyo bazende süt azaljnca kızıyo bol bol gelmeyince yine dayıyorum ağzına bakıyo kurtuluş yok yine çekmeye devam)
Şimdi 50 günlük olduk çok şükür bi sıkıntımız yok.. Doğrı emzirme yöntemini de öğrendim göğüs uçlarım iyileşti hala yaralar duruyo ama acı yok en azından krem sürmeye devam ediyorum..
Size sorum bazen oğlumu uyutmak için sallarken uyandırmamak için salladığım yastıkla bırakıyorum sizce bişi olur mu kemik gelişimi açısından ?
oyyyyyyyy kurban olsunlar maşallah maşallah Allah nazarlardan saklasın...çok güzelsin bebek çok..teyzesi totosunu yesinEki Görüntüle 764739 Eki Görüntüle 764740 Eki Görüntüle 764741
bu da benim 40 ı çıkan 4000gramlık kızım kuzum yavruummmm
canım ben ilk günden beri kullanıyorum ama annem yünden çok ince bi yastık yapmıştı onu kullanıyrm bide elyaf yastığının içindeki elyafın bi kısmını çıkardım daha incelttim onu kullanıyrumkızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama
geçmiş olsun canım inş. bi an önce atlatırsınız...peki niye ishal oluyor kuzucukslm annişler,
biz yine ishaliz.artık ne yapcam bilmiyorum.surplarını içiriyorum bitiyo ve bir hafta sonra tekrar başlıyo ishali.oğlum dünden beri çok huzursuz uyuyo.bebeğim bu yaşta ilaçlarla tanışı vicdanım çok sızlıyo.birde o malum yazıyı okudum hüngür hüngür ağladım.bütün gece gözümü kırmadım bebeğime birşey olur diye.sağlık ocağındaki dr yarına kadar geçmezse druna götür dedi.birde bu aralar çok incir yedim oda yapmış olabilir dedi.allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.oğlumun saçının teline zarar gelse ölürüm ben.annelik o kadar farklı birşeymiş ki.onun bir gülüşüne,bir bakışına,altına kaka yapmasına bile kurban olurum ben.
tatlış aşı yapıldığı anda ağladı sonra hemn sustu sonrasındada ateş falan olmadı..mışıl mışıl uyuduKızlar doğum sonrası depresyonu yaşıyorum ve bugünlerde yavaş yavaş atlatmaya başladım. Benimle birlikte bebeğimde saklinleşti , bebek hisseder dedikleri doğruymuş meğer . Kendi derdimden onun ne istediğini anlayamıyordum çok kötü günlerdi. Bugün de sabah 9a kadar emdi emdi uyudu. Bu saate kadar oynaştıktan sonra şimdi tekrar uyudu. Yavrum benim 20 gün duygusal yönden çok çok mahrum bıraktım onu. Ona rağmen bana şimdiden gülücük atmaya başladı bile.
Kızlar bu arada hepatit b ikinci aşısını yaptıran var mı? Pazartesi yaptırıcaz. canı çok yanıyor mu? Sonrasında sancı, ateşlenme oluyor mu bebekte. Bir ilaç kullandınız mı fitil falan? Artık canı yansın üzülsün ağlasın istemiyorum.
yapma ya benden 10ml çıktığı için üstüne sağıyorum ayrı ayrı sağıp bide olmayan sütü ziyan edemem wallavalla normalde ayrı zamanlarda yaptığınız sağımları bile karıştırmayın diyolarda ben de az süt olması sebebiyle yapıyorum o dediklerinin hepsini. gene mamadan iyidir.
bizde o gün dr ishal şüpesiyle gittik allahtan dr baktığında kakasını yapmıştı normal dedi cıvık olabilrmiş ki bizimki o an cıvıktı yeşil olduğunda sıkıntı oluyrevet ya. ishal nasıl anlaşılıyor. çoğu zaman cıvık bazen su gibi yapıyor benimki
canım çook çok geçmiş olsun çok şükür atlatmışsınız rabbim bi daha yaşatmasınArkadaşlar merhaba ben Temmuz annesi olmayı beklerken neredeyse mayıs annesi olmak üzereyken 02.06 doğan kız bebek annesiyim...sizleri takip etmeme rağmen ancak şimdi yazma fırsatım oldu...kısaca hikayemi anlatayım 07.07 de doğum yapmam gerekiyordu ama aniden hiç nedensiz ve normal doğum beklerken 02.06 saat 10 civarı suyum geldi ve akşam saat 20:20 de 35+0 haftalıkken 2870kg 46 cm doğdu kızım ufak bir solunum sıkıntısıyla bu sıkıntı ile doğan bebeklerin birkaç gün küvezde kalması gerekiyormuş ama öyle bilinen küvezde kalmadı kızım sadece başına astronotlar gibi şeffaf bir başlıkla oksijen verildi ama tabii ben ne kucağıma alabildim ne de emzirebildim 4 günün sonunda tam vereceklerdi ki bu seferde sarılık oldu anlayacağınız 8 gün geç evimize geldi EDAM tahmin edin artık mutluluğumuzu ama geldiğinde belli alışkanlıkları vardı mesela meme emmiyordu lıkır lıkır alışmıştı biberona bir süre sağdım ama yetmedi mamaya başladık...bu arada zaten sütümde beslemiyordu verdiğim zaman hala açtı ve içine doktor tavsiyesi ile milupa aptamil pro katmaya başladık o bayağı besledi derken, bebeğim ağzından burnundan mama kusmaya başladı kilosu bu arada 3300 falan boyuda 49 falandı.bebeğimin reflü olduğu ortaya çıktı tabii bu seferde anne sütü içince kusmaya başladı.onu da içiremez olduk falan..ama Allaha şükür şuan çok ama çok iyiy gaz sancısı hariç arada ağlama olunca buzuki orhan kolik cdsini dinletiyorum tavsiye olunur anne karnındaki sesler sakinleştiriyor...bu arada aşı olan arkadaşlar ne aşısı oldular biz 2 kez hepatit aşısı olduk bir de ayın ağustos18inde karma aşı için yazmışlar aşı olanlar bizi de bilgilendirirse çok sevinirim tekrar herkese merhaba...
Gecmis olsun ishal oldugunu nasil anliyosun cok yapmasindanmi cunku sivi kaka yapiyolarya
Ben hastanede biberona kiziyolar diye dr brown almistim plastik gibi olandan gaz yapmayan kipadan cok ucuza 11 lira gibi biseydi bulunsun diye aldim sonra iyi bisey alirim diye dusundm en iuisi buymus cok beyendim iki gun once kucuk tencereye koydum yemek kaynatir gibi kaynattim hicbirsey olmadi hic bi parcasina tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?