2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
su midemi bulandırıyor artık. aslında en sevdiğim içecek sudur ama şimdi sıcak içtiğimden mi midem bulanıyor.

dr brown kaç para. malum biberonum sizlere ömür. yeni bibeon alcam. gene nuk alırım diyordum ama almışken dr brown alabilirm belki

Ben hastanede biberona kiziyolar diye dr brown almistim plastik gibi olandan gaz yapmayan kipadan cok ucuza 11 lira gibi biseydi bulunsun diye aldim sonra iyi bisey alirim diye dusundm en iuisi buymus cok beyendim iki gun once kucuk tencereye koydum yemek kaynatir gibi kaynattim hicbirsey olmadi hic bi parcasina tavsiye ederim

ooowwww yerim onu ben, çok güzel bir kız olacak belli şimdiden

kızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama
ben 1 yaşa kadar düşünmüyorum,tavsiye edilmiyor

maalesef dökülüyor onlar canım

Arkadaşlar merhaba ben Temmuz annesi olmayı beklerken neredeyse mayıs annesi olmak üzereyken 02.06 doğan kız bebek annesiyim...sizleri takip etmeme rağmen ancak şimdi yazma fırsatım oldu...kısaca hikayemi anlatayım 07.07 de doğum yapmam gerekiyordu ama aniden hiç nedensiz ve normal doğum beklerken 02.06 saat 10 civarı suyum geldi ve akşam saat 20:20 de 35+0 haftalıkken 2870kg 46 cm doğdu kızım ufak bir solunum sıkıntısıyla bu sıkıntı ile doğan bebeklerin birkaç gün küvezde kalması gerekiyormuş ama öyle bilinen küvezde kalmadı kızım sadece başına astronotlar gibi şeffaf bir başlıkla oksijen verildi ama tabii ben ne kucağıma alabildim ne de emzirebildim 4 günün sonunda tam vereceklerdi ki bu seferde sarılık oldu anlayacağınız 8 gün geç evimize geldi EDAM tahmin edin artık mutluluğumuzu ama geldiğinde belli alışkanlıkları vardı mesela meme emmiyordu lıkır lıkır alışmıştı biberona bir süre sağdım ama yetmedi mamaya başladık...bu arada zaten sütümde beslemiyordu verdiğim zaman hala açtı ve içine doktor tavsiyesi ile milupa aptamil pro katmaya başladık o bayağı besledi derken, bebeğim ağzından burnundan mama kusmaya başladı kilosu bu arada 3300 falan boyuda 49 falandı.bebeğimin reflü olduğu ortaya çıktı tabii bu seferde anne sütü içince kusmaya başladı.onu da içiremez olduk falan..ama Allaha şükür şuan çok ama çok iyiy gaz sancısı hariç arada ağlama olunca buzuki orhan kolik cdsini dinletiyorum tavsiye olunur anne karnındaki sesler sakinleştiriyor...bu arada aşı olan arkadaşlar ne aşısı oldular biz 2 kez hepatit aşısı olduk bir de ayın ağustos18inde karma aşı için yazmışlar aşı olanlar bizi de bilgilendirirse çok sevinirim tekrar herkese merhaba...

kızlar ya bebeklerinizin saçları dökülüyormu benim tosun kel kaldı nerdeyse yaa.normal bişeymiş ama içim gidiyo saçları elime geldikçe.

sen iyi fiyata almışsın ama normalde daha pahalıdır sanırım. kipada bebek ürünleri uygun sanırım. ama bana yakın kipa yok maalesef.

bu bankalara da uyuz oluyorum. çocuk ne güzel uyuyordu. bende bişiler yiyordum. aradılar çocuk uyandı. katıla katıla ağlayarak uyandı hemde

doğum yapmak üzereyken de 444 lü numaradan bi banka sürekli arayıp durdu. ben kapatıyorum onlar arıyor. en son doğumdan sonra gene aradılar. açtım ve fena kızmıştım. telefondaki kız telefonu nasıl kapatacağını bilememişti

cnm ya yalı kahvesinde benim için bi çay içermisin bide yanında simit bide nokul olmazsa olmaz tabi :))
yaaa ağlıcam şimdi gözlerim doldu valla sinopa gitmek istiyorum yaa (
gitmezmiyim cnm dün akşam oradaydım kızımı da bebek arabasına koydu m kiz arkadaşlarımla buluştum :-D birdahaki gidişimde senin için gidicem söz. ..

Sağol cnm bugün doktora gittim kalça ultrasonu için randevu almak için tabi muayene de ettirdim herşey normal dedi, akşam huzursuzlugu normal gaz sancisidir dedi doktor. Yani 3ayi dolana kadar bu gaz sancisi yüzünden olan ağlama krizlerini cekicez... ya bişey değil o öyle ağlarken çok üzülüyorum canımdan can gidiyo
cnm Sağol. Bende 2gundur uyuturken penye battaniyesini kundak gibi sarıp öyle uyutuyorum ve sicrayip uyanmiyo bu sayede. ...

kızlar ya bebeklerinizin saçları dökülüyormu benim tosun kel kaldı nerdeyse yaa.normal bişeymiş ama içim gidiyo saçları elime geldikçe.
cnm üzülme daha güzel saçları çıkacak yerlerine

merve gelmiş hoşgelmiş
bu sefer de talia gitmiş

ben şehir dışına çıkacağımı söylemiştim ya
oğlum ilk gezmesini şehir dışına yaptı geçen hafta perşembe
orada yaşadığım çok komik bir olayı anlatacağım. kardeşimin ikili testi için gitmiştik. onlar kuzenimle gidip geldiler. kuzenim işine döndü biz de ailecek evde sıkılınca alışveriş merkezine gidelim dedik. neyse gezdik sonra bebişi emzirmek için arabaya annemle bindik. o sırada yandaki arabalara baktım kimse var mı diye kimse yok ohh dedim. yandaki aracın camları siyah içi görünmüyor ama.ben açtım göğsümü ama tam değil. arabadan bir kadın indi, cama yaklaştı
ben o an mala bağladım, tabi şoklardayım arabanın direksiyonunda da adam var. neyse kadın bana bebeği gösterip kaç günlük kaç aylık gibi o an beynimde uğuldayan bişeyler sordu. ben hala mal modunda bakıyorum. kem küm kem küm derken 1 aylık dedim. kadın Allah bağışlasın dedi. annem üzerime battaniyeyi attı. adamla kadın inip gittiler. ben hala aynen şoklardayım. halimizi görseniz, hele beni çatlarsınız gülmekten.çok utandım yaaa

canım benım artık öle pat dıye klaıcaz snaırm bızde hast.gıtımızde yazma ıle camları kapattımm esım bır yanıda battanıye ıle tabı sıcakdan erıdım ama oglumu doyurmayı basardım hehe

kızlar ebe me sordum sıpırıal taktıryımdıye ama devlet artık hıc bırsyeı karsılamıyormus her eczanede dede satılmıyormus sızler ne yaptınız en az 1,5 sene RA bb ın ızın verııse bebek hamıslık dununmuyorus o yusdne en etkılı sı olan sey sipirial dıye dusunuyorumm ama ebe 41.gunu takmam gerek dedı bısde o vakıte memleketteyız ne yapcam bılmıyorum ya sonra ne zaman hasta olurum bılmem kııı sızın fıkırlarınız nelerrrrrrrr

siz taktırdınızmı nasıl oldu kac tl ye aldınız bılgı lutfen benm ebe 50-60 tl arası dıyoooo

merhaba;

gögüs kalkanı benim hayatımı kurtardı.yara bere içinde olan gögüslerim sayesinde iyileşti.bebeğim 49 günlük oldu ve 19 günlükken keşfetmiştim ve inan hiç çıkarmıyorum .bir gün çıkarmıştım.tekrar ağrılarım baaşladı.gögüs ucunu hiç bir yere deydirmemesi onun yara olmasını önlüyor.Aventin kini almıştım ben.

Kızlar bugün 44.günümüzdeyiz ve benim kanamam hala devam ediyor 40a kadar adet gibi ve yoğundu 40tan sonra az ama devam ediyor 40.gün akşam da adet sancısı gibi sancı oldu biraz fazlaydı kanamam
Bu pek normal değil gibi doktora mı gitsem napsam?
Bir de benim dr um 2.ayda gel spiral takalım dedi pek araştıramadım siz nasıl korunmayı düşünüyorsunuz?

boş ver canım ya emzirmek ayıp mı ben emzirme örtüsü ile bulduğum yerde emziriyorum valla minicik bebeğin beslenmesinden rahatsız olan varsa bakmasın gerçi şu hamilelere dışarı çıkmasınlar diyen şuursuz adam bunu duysa linç eder herhalde

oy öldüm okumaktan hangi arada yazıyonuz ya ben ancak ara ara okuyabiiliyrm yazmaya fırsat olmuyo ancak beğen butonuna basabiliyrm
Bebegini yuzustu yatiranlar bir resim koyabilirmi benim kizim yattirxigimda basini yan kpymiyor yuzunu yere gomuyor burnunu kapatiyor nasill yapiyosunz
bizimki öle yatmayı seviyo fotoda görüldüğü gibi

şu otri bebeyi nasıl kullanıyonuz ya ben beceremedim bi türlü o yüzden tuvalet kağıdını burup sokuyrm çıkarıyorm

canım uykuluyken vermeye çalış o zaman tutar bizimkide öle tutuyo çok açıkınca mümkün değil tutmuyo tabiri yerindeyse mala bağladığında tutuşturuyom ağzına memeyi

ya bende inatlaştım memeyi tutmamaya başlayınca ama onun inadı benimkinden daha baskın çıktı..2 gün ağladı kaşıkla yemeye diretti...ee yanımızda kv olunca tekrar biberonla verelim diyince bişi diyemedim..pek kendi kafama göre bakamıyrm sanırım...çok faydası var ama biraz baskı hissediyrum sanırım..

canım ya şu emzirme kampı dediğiniz şey nasıl oluyor
oyyyyyyyy kurban olsunlar maşallah maşallah Allah nazarlardan saklasın...çok güzelsin bebek çok..teyzesi totosunu yesin

kızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama
canım ben ilk günden beri kullanıyorum ama annem yünden çok ince bi yastık yapmıştı onu kullanıyrm bide elyaf yastığının içindeki elyafın bi kısmını çıkardım daha incelttim onu kullanıyrum
geçmiş olsun canım inş. bi an önce atlatırsınız...peki niye ishal oluyor kuzucuk

tatlış aşı yapıldığı anda ağladı sonra hemn sustu sonrasındada ateş falan olmadı..mışıl mışıl uyudu
biz bugün 2. ay aşılarımızı olduk epey ağladı..hiç uyumadı şu anda yatmıyr..ateş olabilirmiş..calpol verdi hemşire ne olur ne olmaz diye azıcık içirdim
valla normalde ayrı zamanlarda yaptığınız sağımları bile karıştırmayın diyolarda ben de az süt olması sebebiyle yapıyorum o dediklerinin hepsini. gene mamadan iyidir.
yapma ya benden 10ml çıktığı için üstüne sağıyorum ayrı ayrı sağıp bide olmayan sütü ziyan edemem walla

evet ya. ishal nasıl anlaşılıyor. çoğu zaman cıvık bazen su gibi yapıyor benimki
bizde o gün dr ishal şüpesiyle gittik allahtan dr baktığında kakasını yapmıştı normal dedi cıvık olabilrmiş ki bizimki o an cıvıktı yeşil olduğunda sıkıntı oluyr
canım çook çok geçmiş olsun çok şükür atlatmışsınız rabbim bi daha yaşatmasın

Gecmis olsun ishal oldugunu nasil anliyosun cok yapmasindanmi cunku sivi kaka yapiyolarya

canım kakası çok sulu oluyo anlıyorsun zaten.normali cıvık ama bu sulu sulu çıkıyo.birde kakayı hemen görürsen anlarsın.bn prima bez kullanıyorum kakanın bile suyunu çekiyo o zaman anlamak zor oluyo.iki gündür altını açtığımda kakayı yapıyordu çok sulu ordan anladım.

canım bende dr brown kullanıyorum emziriyorsan dikkat et bir süre sonra memeyi almıyorlar.biz bir kere anne sütü vermiştik biberonla sonra meme almadı.inat ettim memeyi aldı yine.

eşimin ingiltereden arkadaşları geldi akşam onları yemeğe çıkarıcaz.bebişide kv bırakcaz.bugün kvye aklım bebişte kalacak zaten ishal dedim; bana ne dedi biliyor musunuz merak etme senden iyi bakarım bu bebeğe.sevgili kvcim bakacağını biliyorum ama unuttuğun bir şey var ben anneyim.ve o bebişin annesi.

merhaba
02 temmuzda oğlum oldu. bugün 24 günlük olduk çok şükür.bebişin yüzünde yeni doğan sivilcesi var doktor kendi geçer bir şey kullanmanıza gerek yok dedi ama yaklaşık bir haftadır devam ediyor aynı problemi yaşayan varmı?
birde bebişleri hergün banyo yaptırıyormusunuz
ve her seferinde şampuan kullanıyormusunuz ve banyo sonrası masaj yağı
biz hergün banyo yapıyoruz ve şampuan kullanıyoruz daha sonra masaj yğı dorumu sizce şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…