2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kizlar derin dondurucuya attigimiz sutu cozdurdukten sonra ne kadar surede tukettirmemiz lazim? Birde sizin goguslerde gunduz emilmekten yumusacik oluyor mu.benin yumusak oluyor sma sut de dolu oluyor.birde benim oglanda uykuya dalma sorunu cikti.bu durumu yasayan var mi aranızda

kızlar bizim kırkımız cıkalı 15 gün oldu zaten benim kanamamda kırkım cıkmadan 10 gün önce flan bitmişti.
dün pembe leke olmuş camaşırıma.
ama bügün olmamıştı şimdi peceteye pembe yine geldi sizce bu adetmi ya anlamadım kafam karıştı
ama kırmızı ve yogun degil pempe ve az

evt gaz sıkıntımız bitti derken bu kez uyumaya dalmada sorun yaşıyoruz birkaç gündür,
sallayınca kesinlikle uyumuyor artık, basıyor çığlıgı
gögsüme alıp sıkıca sarılıyorum, pış pış pış diye diye tüm odaları dolaştırıyorum ancak o şekilde uyuyor

bu kez onu yerine yatırdıktan sonra belim ve sırtım tutuldugu için
karyolasının basında en az bir 5 dakika dogrulmaya çalışıyorum

benimde öyle canım taş gibi olmuyor göğsüm 2 saatte birde emzirsem hep yumuşak bende süt yok mu acaba diye düşünmeden edemiyorum.

kızlar hep okuyorum ama bir türlü yazamıyorum. oğlum şu an bebek arabasında uyuyor çünkü 2 gündür 8 den sonra çocuğa bişeyler oluyor ağlayıp durdu dün en son 12 de mama verdim sonra uyudu dedim ki açmış herhalde çünkü dün dinlenememiştim herhalde sütüm azaldı akşam saati diye düşündüm.. bugün yine aynı şey ağlayıp duruyor gezdirince susuyor ama hep mıkırdanıyor yatırmak isteyince basıyor çığlığı yine sütüm mü az diye düşünüp sağdığım sütümden verdim bu sefer sakinleşmedi yine meme verdim boşta olsa emsin de uyusun diye uyudu beşiğe koyunca uyandı ne yapacağımıl şaşırdım en son bebek arabasında uyuttum. hiç böyle değildi sütümmü yetmiyor diye düşünmeden edemiyorum ama bu arada gündüz 2- 3 saatlik uykular bile uyudu yetmese uyumazdı herhalde ben anlamıyorum böyle birşey yaşayan varmı?

bir de ben birinin bana verdiği akılla 21. günden itibaren bir emzirmede sağ göğsümü veriyorsam ve 1 saat sonra falan emmek istiyorsa bir dahaki emzirmede yine aynı göğsü veriyordum sonra diğer göğsü veriyordum. ilk 20 gün ise bir sağ bir sol veriyordum kilo alımı iyiydi son 10 gün bozulmuş günde 20 gr almış doktor emzirmenden olabilir dedi ve her emzirmede iki göğsünü de ver bir sonraki emzirmede son emzirdiğin göğsünden başla dedi pazartesiden beri öyle yapıyorum daha iyi olmuştu hatta mama da ver hala aranıyorsa dedi ama ben düne kadar vermedim işte dün artık son çare olarak verdim ödüm patladı biberonu alınca memeyi bırakacak diye ve bugün yine biberonla sütümü verdim korkuyorum memeyi bırakmasından böyle vermek istemiyorum acaba sebepsiz huzursuzluk yapıyorda ben mi açlığa yoruyorum? fikri olan arkadaşlarım paylaşırsanız sevinirim ben yanlış mı yapıyorum sütüm az mı ki hiç anlamadım?

çok uzun oldu ama çok çaresiz hissediyorum kendimi şu süt ve akşam ağlamaları konusunda o ağladıkça bende ağlıyorum allah sağlık versin en önemlisi tabi de yapabileceğim bişey varsa yapayım diye uğraşıyorum..

Ayni durumdayız ben de sutum yetmiyor mu diye taktim oğlum her emmde tek memeyi 5 dak emiyor ama fazlasını da çıkarıyor ustelik kakasi ve idrari da iyi ama uyumakta direniyor.yani ben oyle düşünüyorum ams sutum mu yetmiyor acaba.iki gundur sagiyorm miktari da iyi aslında napcagimi şaşırdım

Derin dondurucudan cikan sütü 24 saatte buzdolabin da acilmasini beklemek gerekiyor birden acmak cok sagliksiz yine ayni sekil de o sütü acildiktan sonra dolapta 24 saat bekletmelisin eger isittinsa oda sicakligin da en gec 4 saatte icmeli yoksa döküyorsun eger hava-ev cok sicaksa en gec 2 saat
Tekrar buzdolabina koyup sonra tekrar isitamiyorsun.. Ben buzluktan cikardigim sütü genel de 150-180 ml arasi oluyor onun yarisini biberona koyup isitiyorum diger yarisini da bir sonrakin de veriyorum bu süre icinde gögüslerim sismis oluyor sagip tazeyi buzluga atip eski tarihten birtane cikarip dolaba koyuyorum ertesi gün icin bu sayede dondurucu da 1 aydan daha eski sütüm kalmamis oluyor

Benim kanamam 37. Gün bitti 42. Gün adet oldum suan hala devam ediyor ama hic adet sancim falan yok normal de asiri sancili gecirirdim.. Bende de sabah pembe leke vardi aksama adetim basladi

Geceleri oglum pasa pasa uyuyor derken dün ve bugün aksam olunca devamli agliyor.. Emzirmek sallamak kucakta gezdirmek hic birsey fayda etmiyor.. Yikadigim zaman en fazla 10
Dk sessiz sonra yine.. Esimle battaniyenin icine koyup ayakta sallayinca susuyor sadece nesi var ne oldu birden bire hic anlamiyorum

teşekkürler benimki de aventin demeki almakla iyi etmişim sağol.bol bol emzirmeler diliyorum size:)

canım umarım bi sıkıntı yoktur sen içini ferah tut..boyun usgsini niye çektirdiniz ki

kızım başını genelde sağa çevirmeye meyilli canım
sola da çevirebiliyor ama genelde sağ tarafa bakıyor
doktor da bir ultrasonunu çekelim boynunun dedi
bakalım yarın randevumuz var sonuçları götürücem
inşallah ciddi bir şey değildir

Annelere 20 Soruda Bebekleri Anlama Rehberi

Anneler, bebekleri doğduğunda ne kadar kitap okurlarsa okusunlar, hatta anneleri, kayınvalideleri, arkadaşları ve kız kardeşlerinden bebek bakımı konusunda destek de alsalar, bebeklerini büyütürken onlarca soruyla karşı karşıya kalırlar. Bu soruların yanıtlanmaması endişeye dönüşür.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik, annelerin bebek bakımında artık halk efsanesine dönüşmüş bilgilerin doğrularını anlatarak, annelere bir mini rehber oluşturdu.

1- Emziren Anne Üşütünce Kendi Karnı Ağrır, Bebeğe Bir şey Olmaz!
Anne üşütürse en fazla kendi karnı ağrır, zira soğukta bağırsak kasılma ve hareketleri hızlanır, bu da karın ağrısı olarak hissedilir. Ancak bu fiziksel durumun süt yoluyla bebeğe geçmesi söz konusu değildir.

2- Anne Gazlı İçecek Tüketirse Bebekte Gaz Olmaz
Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır. Benzer şekilde gaz yapan yiyecekler yendiğinde annenin bağırsaklarında bulunan bakteriler, bu yiyecekleri (yoğun probiyotik ve prebiyotik içeren gıdalar) fermente ettiğinde açığa çıkan gazlar annede gaz olarak hissedilebilir. Ancak bu gaz baloncuklarının da süt yoluyla fiziksel olarak bebeğe geçmesi söz konusu değildir. Annenin yediği yiyeceklerin içinde bulunan bazı alerjik protein ve kimyasalların süt yoluyla bebeğe geçip, bebekte alerjik reaksiyon ve karın ağrısı oluşturma potansiyeli vardır. Ama bu sadece duyarlı bebeklerde ve nadiren oluşur.

3- Bebek Yeşil Kaka Yapıyorsa Araştırmak Gerekir
Bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olan çok sayıda sebep vardır. En temel neden bağırsak pasajının hızlanmasıdır. Bağırsak hareketini artıran her türlü fiziksel ve kimyasal etken bebeğin kakasının yeşil olmasına neden olur. Bu, çoğunlukla da belirgin bir sebep olmadan olur.

4- Anne Strese Girince Sütü De Etkilenir
Geleneksel olarak süt salgısını artırdığı düşünülen sayısız gıda, içecek ve bitki çayları tanımlanmıştır. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış ve her annede aynı derecede etki gösteren özel bir gıda ya da içecek ne yazık ki bulunmamaktadır. Anne sütü üzerine etkili olan temel faktörler şunlardır: Annenin yapısal ve genetik özellikleri, emzirmeye moral motivasyon, arzu ve inancı, normal doğum yapıp en kısa sürede bebeğin anne memesiyle buluşması, annenin ağrı, sancı, yorgunluk ve stresinin olmaması, doğru teknikle ve sık aralıklarla bebeğini emzirmesi, bol sıvı alması ve dengeli beslenmesi

5- Tırnaklarını Kesmek İçin Kırkının Çıkmasını Beklemeyin
Bebeğin tırnakları, tırnak yatağını ne zaman geçerse o zaman kesilir, bunun için kırkını beklemeye gerek yoktur. Bazen bebek doğduğunda bile kesilebilecek kadar uzun olabilir.

6-Hava Sıkışınca Hıçkırık Olur
Bebeğin hıçkırması temel nedeni midede sıkışıp kalan bir hava cebininin mideden dışarı diyafram kasına doğru bir baloncuk oluşturup bu kası uyarmasıdır. Sıkışan bu hava kitlesi geğirilip çıkıncaya kadar hıçkırık devam eder.

7- Göz Yaşarması, Göz Zarının Tahriş Olması Demektir
Bebeğin göz yaşarması çoğunlukla mikrobik, alerjik ya da fiziksel bir etkenin göz zarını tahriş etmesine tepkisel olarak ortaya çıkar. Bazen de gözyaşı kanallarının doğuştan tıkalı olması nedeniyle gözyaşının buruna drenajındaki zorluk nedeniyle olur.

8- Ağlayan Bebeği Sık Sık Kucaklayın
Yenidoğan bebeğin, dünyada yapayalnız, savunmasız ve çaresiz olarak, kendini güvende ve huzurlu hissedeceği tek ortam olan anne kucağından şımaracağı gerekçesi ile mahrum kalması ne acı! Bebeklerinizi her ağladıklarında kucaklayın.

9- Yer Yemez Kaka Yapmasından Korkmayın
Tüm canlılarda var olan bir refleksin yenidoğandaki görünümü gastrokolik refleks, mideye bir gıda maddesi girdiğinde, eş zamanlı olarak kalın bağırsaklar da harekete geçerek bağırsak içinde bulunan dışkının dışarı atılması hadisesidir. Son derece sağlıklı ve fonksiyonel bir süreçtir; kesinlikle sindirim ya da emilim bozukluğunun işareti değildir.

10 - Şekerli Suya Alışınca Memeyi Reddeder
Yenidoğan sarılığında bebeğin beslenmesinin çok büyük bir rolü olduğu kesin. Anne sütü yetersiz olan bebeklerde sarılık daha erken ve daha uzun sürmektedir. Formula mama çağından önceki yıllardan kalma bir alışkanlık olarak, aç kalan bebeğin en azından şekerli suyla beslenmesi kulağa mantıklı gelebilir; ancak günümüzde anne sütüne yakın formül mamalar varken şekerli suyla bebeğin beslenmesi gereksiz hatta zararlı bir davranış olabilir. Zira şekerli suyun tadına alışan bebek anne memesini reddedebilir.

11- İlk 3 Ay Bebeğe Yalancı Meme Vermeyin
Anne-babaların en büyük isteği bebeklerinin bir an önce yalancı emziğe alıştırıp bebeğin ağlama krizlerinden kurtulmaktır. Gerçekten de bebeğin yalancı emzikle avutulması kısa süre de olsa aileye nefes alma fırsatı verir. Ancak bebeğin yalancı emziği tutmak için yaptığı dil damak dudak hareketleri anne memesini emerken yaptığından çok farklıdır. Bu nedenle ilk günlerde bebekler yalancı emziği tutmakta çok başarılı görünmezler. Ancak bir kere bu işi başardıklarında bu sefer de anne memesini kavramakta zorluk çekerler. Bu da memenin bırakılması, formül ve biberon beslenmeye geçiş anlamına gelir. Bu nedenle mümkünse ilk 3 ay bebeklere yalancı meme verilmemelidir.

12- Bebek Annesinin Memesini Bulunca Rahatlar
Bebekleri hayata bağlayan, güçlü arama refleksleridir. Bu refleks sayesinde bebek, anne memesini arar, bulunca da emer. Böylece hem karnı doyar, hem de kendini güvende hisseder. Çünkü henüz görme yeteneği tam gelişmemiş bebeğin çevresinde olan biteni anlama algılama kapasitesi sınırlıdır. Tek bildiği sıcak anne kucağı ve anne memesidir. Ona kavuşunca doğru yerde olduğunu hisseder, rahatlar. Dolayısıyla karnı tok bile olsa yenidoğan bebek, sürekli doğru yeri bulana kadar aranmak durumundadır.

13- Bebeğin Sık Hapşırması Reflekstir
Yenidoğan bebekler genellikle doğum sırasında burunlarında bulunan salgı ve mukusu atmak için sık sık hapşırırlar. Bu tamamen refleks bir olay olup üşütme ile ilgili değildir.

14- Bebeğin Memesinde Süt Toplanırsa Geçmesini Bekleyin
Anneden gecen hormonların etkisiyle yenidoğan bebeğin memelerinde bazen süt toplanabilir, buna hiç el sürmemek en iyisidir. Bu, bir kaç hafta içinde zaten kendiliğinden geçecektir. Masaj, memede enfeksiyon ve apseyle sonuçlanabildiğinden önerilmemektedir.

15-Göbeğinde Fıtık Varsa Kendiliğinden Geçer
Göbek fıtıkları, değil ceviz portakal büyüklüğünde bile olsa genellikle kendiliğinden geçen oluşumlardır. Üzerine bağlanacak cisimlerin bu sürece olumlu ya da olumsuz etkisi olmaz.

16- Göbeği Düşsün Diye Toz Kullanmayın
Göbek tozu çok eski yıllarda kullanılan bir çeşit antibiyotik olup günümüzde kesinlikle kullanılmamaktadır. Göbeğe kullanılacak en iyi madde %70’lik alkol solüsyonlarıdır.

17-Gözündeki Çapağa Anne Sütü Damlatmayın
Evet anne sütü içindeki antimikrobial maddeler yüzeysel göz enfeksiyonlarında işe yarayabilir. Ancak en doğrusu hekimin görüp karar vermesidir.

18- Bitki Çayları Gazı Gidermiyor
Bu tarz bitki çaylarının ya da geleneksel gaz gidericilerin bilimsel olarak bir faydası olduğu gösterilememiştir. Bu içeceklerin temelde zararı içlerinde bulunan şeker nedeniyle bebeğin anne sütünden soğuması ve biberona alışmasıdır. Ayrıca bitkisel kökenli olsalar da hangi bebekte ne tür yan etkiler yapacağının önceden kestirilmesi de güçtür.

19- Her Gün Yıkamak Büyümesini Kolaylaştırır
Bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar ve güzel uyur. Büyüme hormonu uykuda salgılandığından indirekt yolla banyo, bebeğin büyümesine katkı sağlayabilir.

20- Bebeği Tuzlamanın Ölümcül Sonuçları Olabilir
Anadolu'da halen yaygın olarak kullanılan yenidoğan bebeğin tuzlanması adeti, son derece tehlikeli ve ölümcül sonuçları olabilecek çağdışı bir uygulamadır ve asla yapılmamalıdır.

drun söylediği emzirme şekli doğru aynen böyle devam et canm.sırayla her iki göğsüde veriyorum ben 15 er dakika.uyuklarsa gıdıklayıp vs uyandırıyorum ve mutlaka o süeyi tamamlıyorum.bi sonraki ezirmeye son emdii memeden başlıyorum.bi göğsü emerken diğer göğse kalkan takıyorum.80-90 ml birikiyo çoğu zaman kendiiğinden.bunu yazmamın nedeni sütüm var fazlasıyla ama benim tosun her iki göğsü emiyo ve arkasından 100ml mama veya sağdığım sütü e mip ancak doyuyo.bugün bir aylık oldu.miktarı zamanla artırdık bebeğin aranmasına göre.doyunca emmiyo zaten fazlasını.benimki iri bir bebekti ve daha hastanede sütün yetmez mama da ver demşti hemşireler.şu an süt ağırlıklı olarak destekliyorum emzirmeyi mama verdiğim de oluyo.başta obez olur d iye korkuyodm ama bi ara tarttık normaldi kilo alımı.demek ki gerçekten o kadar emmesi gerekiyo.yksa aranıyo hep.biberon doğduğundan beri kullanıyorum mecburan kaşıkla yarısı boşa gidiyodu verdiğimizin.ben avent biberon kullanıyorum memeyi bırakmadı neyse ki.başlarda ben de korkmuştu biberona alışır diye.

geçen gece kızıma babası bakıyordu
ben uyumuşum çekyatta
diğer çekyatta da eşim kızımızı ayağında sallıyordu
ikisi de uyumuşlar
gecenin bir vakti elifin ağlamasıyla uyandım
yattığım yerden bir kalkışım var ki sormayın uçtum resmen
eşim almış eline sussun diye aşağı yukarı sallıyor
ben de sandım ki ayağında sallarken düşürdü ondan ağlıyor
ay adamın başını yedim gece gece
aklım başımdan gitti nasıl kızıyorum düşürdün mü kızımı diye
valla düşürmedim diyor adam ama yok bir süre inanmadım
doğru söyle düşürdün mü dedim durdum
kaptım hemen yavrumu öptüm kokladım emzirdim mis kokulumu

o geceden beri aklıma geliyor
ben çalışmayı düşünüyorum kızım 6 aylık filan olunca
ay ben nasıl bırakıcam bu çocuğu ya
kendi annem de dahil kimin kucağında olursa olsun tedirgin oluyorum
sanki rahat değil gibi geliyor
ya ağlarsa ya iyi tutamıyorlarsa ya canı yanıyorsa diye düşünmekten fenalık geliyor içime
çalışan annelerin rabbim yardımcısı olsun çok zordur eminim
ben de kara kara düşünmeye başladım nasıl bırakırım kime bırakırım diye

sezaryen dikişleriyle problem yaşayan var mı araızda?benim başta diişlerin olduğu yerde karın içiinde küçük bisıvı toplanması oldu akıntı da oldu dikşlerden.bepanten pomadla bastırarak masaj yapa apa geçti.bu kezde dikişlerin ufak bi noktasında açılma gibi bişey oldu,nokta şeklinde.drum vücudun farklı bi şekilde tepk veriyo dikişe dedi.allerjik i yapım var zaten.bu kez de advantan pmad verdi. kortikosteoid içeriyo onu kllanıyorum şimdi.bi de siikonlu yara pomadlardan önerdi silikonlu yara bantlarıyla.unlara heüz başlamadım ama çok canım sıkılıyo bu durma.geçmezse iğne tedavisi ugluycaz dedi.babamda bypass ameliyaında sonra yanı bantları iğneleri fln kullandı.onun şikeyeti dikişlerin kalnlaşması ve kaşnmasıydı.bi problem var galiba bizi yara iyileşmesi sürecimizde.

galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmış ilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff

galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmış ilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff

Sevgili arkadasim,
Hipotrioid tedavisi cok kolay bir hastalik, yalniz vakit kaybetmeden bir cocuk endokronologuna gorunmenizde ve onun yonlendirmesiyle ilac tedavisine baslanmasinda fayda var. biliyorsun trioid vucuttaki butun hormon sistemini yoneten bez ve eksikligi gelisim ozukluklarindan, zeka geriligine kadar sorunlara sebep olabilir.
Siz nasil fark ettiniz? Yenidogan taramalarinda mi fark edildi, yoksa daha sonra mi cikti?
Cok gecmis olsun, lutfen panik olmayin ve uzman bir hekim ile iletisime gecin
Sevgiler

Sevgili arkadasim,
Bu tarif bana bebeklerde aksam huysuzlugu denen seyi hatirlatti . Bebekler aksam saatlerinde nedensiz yere aglayabilirler( yirtinircasina) bu ac olduklari, gazlarinin oldugu anlamina gelmeyebikir. Enerjilerini bosaltmak icin agliyorlar. Ilk kizimda ben de sizin gibi ac oldugu icin agladigino dusunurdum. Eger meme ile kavga ederek emiyorsa ve ayaklarini cekerek agliyorsa, gaz sorunu yasiyor olabilirsiniz, bu durumda gaz masaji ve sonrasinda meme fayda saglayabilir. Elbette sutumuzun en az oldugu saatler aksam saatleri ancak sakin akliniza yetmiyoru getirmeyin. Memenizin dolu olmasi icin tas gibi sert olmasina gerek yok.
Bu arada her emzirmede 2 memeyi de vermenizi ve her emzirmeye son verdiginiz meme ile baslamanizi tavsiye ederim. Emzirme sureleri 5-15 dakika olmaki ve bebek uyukladiginda ya da sizi emzik olarak kullanmaya basladiginda bebegi uyandirmayi unutmayiniz.
Bunlar ben de ise yarayantaktikler. Umarim sizin de isinizi gorur.
Bu arada aksam huysuzlugunda ben isiklari kapatip siss sisss diye kulagina sesleniyorum. Bazen su sesi aciyorum, bunlarda ise yariyor.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…