YAŞTAN DOLAYIMIR GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİNMİDİR GERÇEKTEN ÖYLE BUNU SADECE BEN SÖYLEMİYRUM CİCİİMM
RABBİM KİMSEYE EWLAT ACISI TADDIRMASIN...
olay o kadar abartıldıki ewet yanlış yaptım paylaşmakla ama unutmaki bunu birebier yaşayanda BİR ANNE
kimin başına ne geleceği belli değil...
uykusuz kalacaksın,zırt pırt uyanacaksın,emzirirkende bayılacak gibi olacaksın tabi annelik bu işte
bu durumlara dikkat edelim başımıza böyle felaketler gelmesin dikkatli olalım
göründüğü gibi iş işten geçtikten sonra hiç bir şeye yaramıyor
ben yazımı paylaşırken kimseden izin alacak değilim isteyen okur istemeyen okumaz
özelliklede belirttim şikayetçi oluyoruz bu yazı işe yarayacak diye
baktınki başlık hoşuna gitmeDİ , mademki bağıra çağıra yazmışım okumadan geç güzelim...
ben anneliği senden öğrenecek değilim.evladım için katlanacaklarımın hesabınıda sen yapamazsın.dikkat etmemiz için
paylaşım yapacaksan bu ölüm haberleri olmamalı yada detayı paylaşılmamalı.tabiki benden izin alacak değilsin zaten
okumamak için sayfayı değiştirdim.
Ama üslubun hiç hoş değil.umarım bunun farkına varırsın.şu mübarek ramazanda senden dolayı sütüm kesilirse
vebalı senin boynuna olsun.
bende bundan sonrası için kulağıma gelen ve okuduğum bildiğim ne kadar felaket haberi varsa paylaşayım
arkadaşlar uyarı böyle oluyormuş...
bu iyi haberimdi. kötü olansa galiba bebeğim memeden ayrılacak. dünden beri emzirdiğimde sinirleniyor kızarıp bozarıyor. gazı var sanıyorum . çıkarmaya çalışıyorum çıkmıyor birşey. biberonla mama verdiğimde o şekilde davranmıyor. emdikten ve mama verdikten bi yarım saat sonra sağım yapmaya fırsat buldum. 60 cc çıktı. ortalama 60-70 cc süt çıkıyor benden zaten. hadi olsun 80. demekki içmemiş fazla. uğraşmak istemiyor sanırım az az geliyor diye. ne yapacağım bilmiyorum. hep hayalimdi bol bol emzirmek. 2 yaşına kadar emziririm diye düşünüyordum. bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum.
ben anneliği senden öğrenecek değilim.evladım için katlanacaklarımın hesabınıda sen yapamazsın.dikkat etmemiz için
paylaşım yapacaksan bu ölüm haberleri olmamalı yada detayı paylaşılmamalı.tabiki benden izin alacak değilsin zaten
okumamak için sayfayı değiştirdim.
Ama üslubun hiç hoş değil.umarım bunun farkına varırsın.şu mübarek ramazanda senden dolayı sütüm kesilirse
vebalı senin boynuna olsun.
bende bundan sonrası için kulağıma gelen ve okuduğum bildiğim ne kadar felaket haberi varsa paylaşayım
arkadaşlar uyarı böyle oluyormuş...
Bu konuyu ilk haber veren bendim ama konunun buralara gelmesine uzuldum ilk yazdigimda
da bole bir durum olmuz dikkat edelim dedim sadece cunku hepimiz cok uykusuzuz kimse kimseyi anneligi ogretemez annelik sorgulanmazda belki sen hic sikayet etmedin yavrundan of uyu artik bile demedin bilemeyiz a ben 3 yil bekledigim ugruna ameliyat bile oldugum yavruma dedim bu yaziuo oluyana kadar.kizimin degerini anlamam icin bi yazi okumam gerekmezdi evet ama artik daha dikkatliyim.nurgide koti bisey yapmadi paylasmakla.
yok canım sendede bi hata yok arkadaşlarda haklı kusura bakmasınlar
bende 2 kez bebeğimi kaybettim bu bebeğime kavuşmak içinde
9 ay boyunca hergün iğne vurundum sırf onun için
ben kimseyi üzmek istemiyorum zaten öyle bi kişiliğim yok
başkaları yaşayınca bir iki gün hatırlayıp unutuyoruz bu şekilde kaıcı olur dikkati oluruz istedim
ama benim yaptığımda yanlıştı lohusalık zor gerçekten biz iki aylık olduk o dönemleri atlattık
herkes geçirdi o dönemi diye düşündüm
neyse uzatmmanı alemi yok HERKESTEN ÖZÜRDİLİYORUM
MÜBAREK AYDA VE GÜNDE KIRGINLIK YAŞANMASIN...
İyi bir insansin belli yoksa iki aylik olduuk diye bizim sorumuz bitti degil sana soylenene anlayis gostermen iyi bisi bu arada asi yeri yuvarlak kizardi senin ole oldumu koldaki
Bende hep deneyip yanılma yöntemiyle öğreniyorum. Hergün bir adım inşallah halledicez bu işi gör bak süper anneler olucaz.
Memeden ayrılırsa sağıp verirsin. Benim bir arkadaşım 10 aydır sağarak veriyor. Oğlu 2 ay erken doğmuştu. Şimdi tosun gibi maşallah.
Canım sana öyle geliyordur. Ben de sütümü sağıyordum bir ara göğüslerim yaraydı emziremiyordum 15 dakikada bazen 80 cl bazen 150 cl bazen daha fazls çıkıyordu. Şimdi emziriyorum yine sağmam gerekirse 100 120 cl çıkıyor fazlası çıkmıyor ama o gün sağdım 70 anca çıktı hemen arkasından arda uyandı emzireyim defim cok cok emdi kuzum ağzındsn süt bile taştısen pes etme ve düzenli sağ sütünü. Lohusa şerbeti inanılmaz artırıyo sütü bi de humana çayını mutlaka dene.
Benim sağma makinasının kullanma klavuzunda verimi artırmak için sağarken bebeğinizi düşünün hatta bir resmine bakın yazıyor. Yarın denicem bakalım doğru mu?
Su anda aynı durum benim basımda. Hic üzülmeden daha fazla sütümüz kaçmasın diye durum tespiti yapalım :)) süt pompası kiraladim ya biraz şımardım herhalde, hadi sağalım ne kdr çıkıyor ay hazır sagilmis süt var siz iki saat bebegin yanında http://www.kadinlarkulubu.com/rekse...om/adserver/go.php?zid=344038&bid=112882durun da ben şuraya gideyim su isimi halledeyim falan diye 50 gündür ağzına biberon değmemiş bebeğe sıklıkla biberon verdim son birkaç seferdir. Sonuc olarak goguslerim tam doluysa emıyor hanımefendi yoksa etinden et koparmissin gibi ağlıyor. Bugünden itibaren biberonu kesiyorum ve kizimla inatlasmamiz başlayacak, umarım ben kazanırım. :)
sen bildigim kadarıyla mama da veriyorsun o yüzden biberondan vazgeçmen biraz zor çünkü kasık bana cok zor geliyor sana da öyleyse biberon şart( biberonun markası ne?? Bende avent var anne göğsü sekli bilmem ne ama sonuçta delik küçük de olsa aventtan vakum olmasa da süt geliyor ben de medela calma da var sapsal gibi ilk onu kullanmadım bi daha biberon gerekirse onu vericem. Sen de biberonunun durumuna göre değiştirebilirsin biraz inat et bakalım. Bence bu durum her ikinizin de inadına bağlı. Bazen ne yaparsan yap bebek emmiyor. Bu durum da cok zor biliyorum ama düzenli sagip tüm sütunu biberonla vericen ama burda da senin çaban cok önemli. Gelişmeleri yaz ben de yazarım. Allah kolaylık versin ikimize de...
İyi bir insansin belli yoksa iki aylik olduuk diye bizim sorumuz bitti degil sana soylenene anlayis gostermen iyi bisi bu arada asi yeri yuvarlak kizardi senin ole oldumu koldaki
arkadaslar sıze bırsey danısmak ıstıyorum sabah kalktıgımda kızımın bır gozu sıstı baya korktum aksamda cok huzursuzdu bız sıcaktan dedık ama belkıde gozu agrıyodu bende bu formu takıp edıyorum daha oncede bır arkadas bole bırsey yasadıgından bahsetmıstı doktora goturduklerını normal oldugunu soyledıgını yazmıstı hatırladıgım kadarıyla bızde doktora goturcez ama konuyu hatırlayanlasr varmı bana yada bu durumu yasayan arkadasta belkı burdadır bu yazdıklarımı gorur dıye yazıyorum buraya
Saol sabah beri ona taktim kafayi dun bi sinek girmis isirdi sandim bisi demedilerki banyo yaptirma dediler sadece kabuk baglicanida bilmiyodum iyiki dedin bide ona takardimneyse canım oldu bi kere...
ewet bizdede var hatta bi kaç ay sonra o şişlik yaraya döenecek kabuk tutacak telaş yapmayın yarayı koparmayın dedi ...
burada birkaç alıntı yapmayı beceremiyorum...nurgu benimde ağzımın ayarı kaçtı hadi kapatalım konuyu barışalım.senin yaşadıklarını ben yaşasaydım eminim hayattan soğurdum ve toparlanamazdım.aşırı duygusalımdır ben.okumadım ama kafada çok kurdum sabah sabah.
süt süt diyorum gitti gidecek benim kafam ona takık.yoksa aksi biri değilim bu kadar.gereksiz uzattım bende...
neyse bugün kırkımız çıktı gerçi ben kırk çıkarmayı bilmiyorum ama...darısı 40 ı bekleyenlerin başına olsun.Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
Amin.bizde ole suya altin filan atip cikardik pek inanmam ole seylere.sut icin incir ye dondurma ve bol su vitamin haplarina devam et.olmuyo diyede kafana takma ucicu aydan sonra doyurucu sut oluyomus az emsede doyuyomus rabbim herseyi ayarlamis buyudukce kivami degisip daha cok doyacak saatlerce emmeden.rabbim bebegine ne kadar sut nasip ettiyse o kadar icer unutma incir hikaye ama moralin duzelzin diye yap ben yapiyorum.belki baskasinin gur akan sutunden senin 20 cc sutun daha faydalidir bole dusun arkadasim hep
Merhaba hanımlar;
Bi kaç defa yazmıştım hamileyken yine yine ara ara takip ediyorum sizi yaşadığımız sorunlar bu dönemlerde hemen hemen aynı o yüzden yalnız olmadığımı düşünüyorum ve seviniyorum..
Bende haziran'ın 7 sinde cuma saati normal doğum ile oğlumj dünyaya getirdim.. 10 günlük olduğundan beri yalnızız allaha şükür bakabiliyorum da.. Bende ilk 15 gün emzirdim, yanlış emzirmeden dolayı uçlarım yara oldu ve sağmaya başladım ama sağdığım süt yetmedi mama takviyesi yaptık gün içinde bi mama bi süt olarak devam ettik.. Ama 5 günde mama bitiyordu can mı dayanır buna dedim.. Emzirm kampını yapmaya niyetlendim.. Eşimde destek oldu çok şükür.. Oğlum 36 günlüktü meme vermeye başladım tabii önce idrak edemedi emdi sonra anladı tabii bildiğiniz laf sayıyomuş gibi çemkirmeye başladı sıpa :))
Ben inat ettim tabii meme verme konusunda.. Buarada da sütü de arttırmam lazım tahin helvası,tahinlipekmek, süt çayı, komposto, çörek otu ve her emzirmeden sonra nerdyse 1 litre su içtim.. Tam 1 hafta boyunca memeyi kabullenditmeye çalıştım.. Eşim artık ağlamalarına dayanamayıp mama vermek istedi ama ben çok kararlıydım ve sonuç tabiki zafer benim :))
Oğlum pes artık.. Şimdi uslu uslu emiyo bazende süt azaljnca kızıyo bol bol gelmeyince yine dayıyorum ağzına bakıyo kurtuluş yok yine çekmeye devam)
Şimdi 50 günlük olduk çok şükür bi sıkıntımız yok.. Doğrı emzirme yöntemini de öğrendim göğüs uçlarım iyileşti hala yaralar duruyo ama acı yok en azından krem sürmeye devam ediyorum..
Size sorum bazen oğlumu uyutmak için sallarken uyandırmamak için salladığım yastıkla bırakıyorum sizce bişi olur mu kemik gelişimi açısından ?
burada birkaç alıntı yapmayı beceremiyorum...nurgu benimde ağzımın ayarı kaçtı hadi kapatalım konuyu barışalım.senin yaşadıklarını ben yaşasaydım eminim hayattan soğurdum ve toparlanamazdım.aşırı duygusalımdır ben.okumadım ama kafada çok kurdum sabah sabah.
süt süt diyorum gitti gidecek benim kafam ona takık.yoksa aksi biri değilim bu kadar.gereksiz uzattım bende...
neyse bugün kırkımız çıktı gerçi ben kırk çıkarmayı bilmiyorum ama...darısı 40 ı bekleyenlerin başına olsun.Allah bebeklerimizi bize bağışlasın.
Saol sabah beri ona taktim kafayi dun bi sinek girmis isirdi sandim bisi demedilerki banyo yaptirma dediler sadece kabuk baglicanida bilmiyodum iyiki dedin bide ona takardim
Merhaba hanımlar;
Bi kaç defa yazmıştım hamileyken yine yine ara ara takip ediyorum sizi yaşadığımız sorunlar bu dönemlerde hemen hemen aynı o yüzden yalnız olmadığımı düşünüyorum ve seviniyorum..
Bende haziran'ın 7 sinde cuma saati normal doğum ile oğlumj dünyaya getirdim.. 10 günlük olduğundan beri yalnızız allaha şükür bakabiliyorum da.. Bende ilk 15 gün emzirdim, yanlış emzirmeden dolayı uçlarım yara oldu ve sağmaya başladım ama sağdığım süt yetmedi mama takviyesi yaptık gün içinde bi mama bi süt olarak devam ettik.. Ama 5 günde mama bitiyordu can mı dayanır buna dedim.. Emzirm kampını yapmaya niyetlendim.. Eşimde destek oldu çok şükür.. Oğlum 36 günlüktü meme vermeye başladım tabii önce idrak edemedi emdi sonra anladı tabii bildiğiniz laf sayıyomuş gibi çemkirmeye başladı sıpa :))
Ben inat ettim tabii meme verme konusunda.. Buarada da sütü de arttırmam lazım tahin helvası,tahinlipekmek, süt çayı, komposto, çörek otu ve her emzirmeden sonra nerdyse 1 litre su içtim.. Tam 1 hafta boyunca memeyi kabullenditmeye çalıştım.. Eşim artık ağlamalarına dayanamayıp mama vermek istedi ama ben çok kararlıydım ve sonuç tabiki zafer benim :))
Oğlum pes artık.. Şimdi uslu uslu emiyo bazende süt azaljnca kızıyo bol bol gelmeyince yine dayıyorum ağzına bakıyo kurtuluş yok yine çekmeye devam)
Şimdi 50 günlük olduk çok şükür bi sıkıntımız yok.. Doğrı emzirme yöntemini de öğrendim göğüs uçlarım iyileşti hala yaralar duruyo ama acı yok en azından krem sürmeye devam ediyorum..
Size sorum bazen oğlumu uyutmak için sallarken uyandırmamak için salladığım yastıkla bırakıyorum sizce bişi olur mu kemik gelişimi açısından ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?