kızlar hep okuyorum ama bir türlü yazamıyorum. oğlum şu an bebek arabasında uyuyor çünkü 2 gündür 8 den sonra çocuğa bişeyler oluyor ağlayıp durdu dün en son 12 de mama verdim sonra uyudu dedim ki açmış herhalde çünkü dün dinlenememiştim herhalde sütüm azaldı akşam saati diye düşündüm.. bugün yine aynı şey ağlayıp duruyor gezdirince susuyor ama hep mıkırdanıyor yatırmak isteyince basıyor çığlığı yine sütüm mü az diye düşünüp sağdığım sütümden verdim bu sefer sakinleşmedi yine meme verdim boşta olsa emsin de uyusun diye uyudu beşiğe koyunca uyandı ne yapacağımıl şaşırdım en son bebek arabasında uyuttum. hiç böyle değildi sütümmü yetmiyor diye düşünmeden edemiyorum ama bu arada gündüz 2- 3 saatlik uykular bile uyudu yetmese uyumazdı herhalde ben anlamıyorum böyle birşey yaşayan varmı?
bir de ben birinin bana verdiği akılla 21. günden itibaren bir emzirmede sağ göğsümü veriyorsam ve 1 saat sonra falan emmek istiyorsa bir dahaki emzirmede yine aynı göğsü veriyordum sonra diğer göğsü veriyordum. ilk 20 gün ise bir sağ bir sol veriyordum kilo alımı iyiydi son 10 gün bozulmuş günde 20 gr almış doktor emzirmenden olabilir dedi ve her emzirmede iki göğsünü de ver bir sonraki emzirmede son emzirdiğin göğsünden başla dedi pazartesiden beri öyle yapıyorum daha iyi olmuştu hatta mama da ver hala aranıyorsa dedi ama ben düne kadar vermedim işte dün artık son çare olarak verdim ödüm patladı biberonu alınca memeyi bırakacak diye ve bugün yine biberonla sütümü verdim korkuyorum memeyi bırakmasından böyle vermek istemiyorum acaba sebepsiz huzursuzluk yapıyorda ben mi açlığa yoruyorum? fikri olan arkadaşlarım paylaşırsanız sevinirim ben yanlış mı yapıyorum sütüm az mı ki hiç anlamadım?
çok uzun oldu ama çok çaresiz hissediyorum kendimi şu süt ve akşam ağlamaları konusunda o ağladıkça bende ağlıyorum allah sağlık versin en önemlisi tabi de yapabileceğim bişey varsa yapayım diye uğraşıyorum..
geçen gece kızıma babası bakıyordu
ben uyumuşum çekyatta
diğer çekyatta da eşim kızımızı ayağında sallıyordu
ikisi de uyumuşlar
gecenin bir vakti elifin ağlamasıyla uyandım
yattığım yerden bir kalkışım var ki sormayın uçtum resmen
eşim almış eline sussun diye aşağı yukarı sallıyor
ben de sandım ki ayağında sallarken düşürdü ondan ağlıyor
ay adamın başını yedim gece gece
aklım başımdan gitti nasıl kızıyorum düşürdün mü kızımı diye
valla düşürmedim diyor adam ama yok bir süre inanmadım
doğru söyle düşürdün mü dedim durdum
kaptım hemen yavrumu öptüm kokladım emzirdim mis kokulumu
o geceden beri aklıma geliyor
ben çalışmayı düşünüyorum kızım 6 aylık filan olunca
ay ben nasıl bırakıcam bu çocuğu ya
kendi annem de dahil kimin kucağında olursa olsun tedirgin oluyorum
sanki rahat değil gibi geliyor
ya ağlarsa ya iyi tutamıyorlarsa ya canı yanıyorsa diye düşünmekten fenalık geliyor içime
çalışan annelerin rabbim yardımcısı olsun çok zordur eminim
ben de kara kara düşünmeye başladım nasıl bırakırım kime bırakırım diye
Eki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:
galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmışilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff
mrb siz deneyimli annelere bişey sorcam benim adetim 9 gün geçti ve bugün test yaptım negatif ama 4-5 saat sonra baktım çok silik baya silik gördüm biliyosum olumsuz olabilir ama fikir almak istedim 9 geçip böyle olması olumsuz bi sonuç ama
Arkadaslar bı konuya acıklık getırmek ıstıyorum
Mesele lohusa ve adet durumu
Dun bı arkadas yazmıstı 40 ımız yenı cıktı kanamam bıtmıstı bıkac gun gectı adet oldum dıye.bu yazıyı gorunce cvp vermk ıstedm ama fırsatım olmadı sımdı kısaca ozetlemek ıstıyorum maddeler halınde
-Lohusa durumu yanı kanama bıttıkten sonra adet olmak ıcın aradan en az 15 gun gecmesı gerekır.15 gunden once gelen kan adet kanı degıl burnumuzdan yahut vucudumuzun herhangı bır yerınde olan yara vs den akan kan gıbıdır.
- Her gordugumuz kan da adet kanı degıldır.soyle kı;
* ıkı adet arasında kan gormeden 15 gun gecmıs olması gerekır
* 15 gun gectı ve kan gelıyorsa bu gelen kanın da en fazla 10 gunu adetten sayılır.10 gunden fazla gelen kan adet kanı degıldır yukarda da belırttıgım gıbı burun vs den gelen kan gıbıdır.
*ve adet sayılabılmesı ıcın o kanın en az 3 gun gelmesı gerekır.3 gunden az gelen kan da yıne adet kanı degıldır.
NOT: Bu aralarda olan burun kanaması vs dıye bahsettıgım kanamalar ozur kanaması olarak adlandırılır.namaza oruca ve kuran okumaya engel degıldır.
Sımdılık gereken kadarını yazmaya calıstım arkadaslar bu kanama durumları namaz kılmak,kuran okumak ve oruc tutma durumların da cok cok onemlı.o yuzden ızah ettım.
Sayet anlamadıgınız ve bu konularda sormak ıstedgınız bı nokta olursa yardımcı olabılırım ..
18 haziranda doğum yaptım. sanırım 28 temmuzda kırkımız doluyor. bişi ypmıcam gerçi. bi gün öncesinde gezmeye gitmek istiyorum sadece. hem doğum günüm o gün. pazar günü de fırsat bulursam temizlik yapacağım. hafta içi bebek görmeye gelenler olacak. o kadr temizlik için kendimi yırtmıştım şimdi heryer çok kötü durumda
kızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama
Ayni durumdayız ben de sutum yetmiyor mu diye taktim oğlum her emmde tek memeyi 5 dak emiyor ama fazlasını da çıkarıyor ustelik kakasi ve idrari da iyi ama uyumakta direniyor.yani ben oyle düşünüyorum ams sutum mu yetmiyor acaba.iki gundur sagiyorm miktari da iyi aslında napcagimi şaşırdım
drun söylediği emzirme şekli doğru aynen böyle devam et canm.sırayla her iki göğsüde veriyorum ben 15 er dakika.uyuklarsa gıdıklayıp vs uyandırıyorum ve mutlaka o süeyi tamamlıyorum.bi sonraki ezirmeye son emdii memeden başlıyorum.bi göğsü emerken diğer göğse kalkan takıyorum.80-90 ml birikiyo çoğu zaman kendiiğinden.bunu yazmamın nedeni sütüm var fazlasıyla ama benim tosun her iki göğsü emiyo ve arkasından 100ml mama veya sağdığım sütü e mip ancak doyuyo.bugün bir aylık oldu.miktarı zamanla artırdık bebeğin aranmasına göre.doyunca emmiyo zaten fazlasını.benimki iri bir bebekti ve daha hastanede sütün yetmez mama da ver demşti hemşireler.şu an süt ağırlıklı olarak destekliyorum emzirmeyi mama verdiğim de oluyo.başta obez olur d iye korkuyodm ama bi ara tarttık normaldi kilo alımı.demek ki gerçekten o kadar emmesi gerekiyo.yksa aranıyo hep.biberon doğduğundan beri kullanıyorum mecburan kaşıkla yarısı boşa gidiyodu verdiğimizin.ben avent biberon kullanıyorum memeyi bırakmadı neyse ki.başlarda ben de korkmuştu biberona alışır diye.
Sevgili arkadasim,
Bu tarif bana bebeklerde aksam huysuzlugu denen seyi hatirlatti . Bebekler aksam saatlerinde nedensiz yere aglayabilirler( yirtinircasina) bu ac olduklari, gazlarinin oldugu anlamina gelmeyebikir. Enerjilerini bosaltmak icin agliyorlar. Ilk kizimda ben de sizin gibi ac oldugu icin agladigino dusunurdum. Eger meme ile kavga ederek emiyorsa ve ayaklarini cekerek agliyorsa, gaz sorunu yasiyor olabilirsiniz, bu durumda gaz masaji ve sonrasinda meme fayda saglayabilir. Elbette sutumuzun en az oldugu saatler aksam saatleri ancak sakin akliniza yetmiyoru getirmeyin. Memenizin dolu olmasi icin tas gibi sert olmasina gerek yok.
Bu arada her emzirmede 2 memeyi de vermenizi ve her emzirmeye son verdiginiz meme ile baslamanizi tavsiye ederim. Emzirme sureleri 5-15 dakika olmaki ve bebek uyukladiginda ya da sizi emzik olarak kullanmaya basladiginda bebegi uyandirmayi unutmayiniz.
Bunlar ben de ise yarayantaktikler. Umarim sizin de isinizi gorur.
Bu arada aksam huysuzlugunda ben isiklari kapatip siss sisss diye kulagina sesleniyorum. Bazen su sesi aciyorum, bunlarda ise yariyor.
Sevgiler
herkese merhaba
tugokcum okuyunca kendımı gördum ve bebegımız ıkızmı acep dıye dusundum :)
akşam huzursuzlugu bızdede mevcut..saatı kurulmuş gıbı ıftardan sonra baslıyor aglamaya.ınan bana bır cok sey denedım ama tam olarak cözmuş degılım. yalnız dun akşamkı aglama seansı sırasında mutfakta gezınıyordumkı aspiratör gözume carptı. en son ayarında açtım kızımıda altına tuttum sustu ınan bana süt dökmüş kedı gıbı oldu. sonra uyuyacak kadar sakınlesınce emzırdım ve uyuttum.ama 2 saat oturdugum yerden hıc kalkmadım cunku yerıne koydugum sanıyesınde uyanıyor her akşam denemeyle sabıttı. bende tv ızledım bısıler ıctım falan. bu arada ben emzırme yastıgı kullanıyorum. kızım 5 gunlukken sezaryen oldugum ıcın dıkışlerden dolayı dogru duzgun tutamıyordum cok acı cekıyordum babyjemın emzırme yastıgını aldım 35 tl ye muthıs rahat bısey. onun uzerınde uyutuyorum kucakda terlıyorlar kolumuz agrıyor bellı bır zaman sonra bunu belıme takıyorum ve oturuyorum sadece . tavsıye ederım herkese .daha sonrada oturması ıcın kullanılıyormuş.Eki Görüntüle 765365
emzırme konusuna gelınce. benım kızım memeyle cok sık kavga eder. gögsum dolu olur emerken zorlanır , bos olur aglar. sağarkende benım canım yanıyor. tam olarak cözemedım ama saglık ocagındakı ebeye sordum. gögsun doluysa ve gergınlıkden dolayı almıyorsa bır kaç delıkden bırden sut akıyorsa ememez dedı. sutun ılk basında seker+karbonhıdrat+su olarak gelır sonra sutun yaglı tarafı gelır dedı. bu durumda ılk bastakı kısmı sağ sonrakı kısmı ver gögsun cok gergınse eger dedı.
Sevgili arkadasim,
Hipotrioid tedavisi cok kolay bir hastalik, yalniz vakit kaybetmeden bir cocuk endokronologuna gorunmenizde ve onun yonlendirmesiyle ilac tedavisine baslanmasinda fayda var. biliyorsun trioid vucuttaki butun hormon sistemini yoneten bez ve eksikligi gelisim ozukluklarindan, zeka geriligine kadar sorunlara sebep olabilir.
Siz nasil fark ettiniz? Yenidogan taramalarinda mi fark edildi, yoksa daha sonra mi cikti?
Cok gecmis olsun, lutfen panik olmayin ve uzman bir hekim ile iletisime gecin
Sevgiler
İyi yazmissin da bugün doktora gittim 47. Günüm yani kanamam 5 gündür var doktorum kontrol edip adetin baslamis dedi yani dogru degil bu yazi veya en azindan bende erken basladi
o zaman bugün doğum günün :) mutlu yıllar dilerim canım bebişinle kocişinle sağlıklı huzurlu nice yaşların olur inşallah...
bazı doktorlar 1 bazı doktorlar 2 yaşına kadar önermiyor. bende kullanmıyorum ama çocuk doktoru 2-3 cm.lik bir yükseklik yap kafasının altına demişti battaniyesini falan koyuyorum katlayıp ama doğru mu yapıyorum diye tedirgin oluyorum bu sefer. kullanan var mı öyle birşey?
kızlar hep okuyorum ama bir türlü yazamıyorum. oğlum şu an bebek arabasında uyuyor çünkü 2 gündür 8 den sonra çocuğa bişeyler oluyor ağlayıp durdu dün en son 12 de mama verdim sonra uyudu dedim ki açmış herhalde çünkü dün dinlenememiştim herhalde sütüm azaldı akşam saati diye düşündüm.. bugün yine aynı şey ağlayıp duruyor gezdirince susuyor ama hep mıkırdanıyor yatırmak isteyince basıyor çığlığı yine sütüm mü az diye düşünüp sağdığım sütümden verdim bu sefer sakinleşmedi yine meme verdim boşta olsa emsin de uyusun diye uyudu beşiğe koyunca uyandı ne yapacağımıl şaşırdım en son bebek arabasında uyuttum. hiç böyle değildi sütümmü yetmiyor diye düşünmeden edemiyorum ama bu arada gündüz 2- 3 saatlik uykular bile uyudu yetmese uyumazdı herhalde ben anlamıyorum böyle birşey yaşayan varmı?
bir de ben birinin bana verdiği akılla 21. günden itibaren bir emzirmede sağ göğsümü veriyorsam ve 1 saat sonra falan emmek istiyorsa bir dahaki emzirmede yine aynı göğsü veriyordum sonra diğer göğsü veriyordum. ilk 20 gün ise bir sağ bir sol veriyordum kilo alımı iyiydi son 10 gün bozulmuş günde 20 gr almış doktor emzirmenden olabilir dedi ve her emzirmede iki göğsünü de ver bir sonraki emzirmede son emzirdiğin göğsünden başla dedi pazartesiden beri öyle yapıyorum daha iyi olmuştu hatta mama da ver hala aranıyorsa dedi ama ben düne kadar vermedim işte dün artık son çare olarak verdim ödüm patladı biberonu alınca memeyi bırakacak diye ve bugün yine biberonla sütümü verdim korkuyorum memeyi bırakmasından böyle vermek istemiyorum acaba sebepsiz huzursuzluk yapıyorda ben mi açlığa yoruyorum? fikri olan arkadaşlarım paylaşırsanız sevinirim ben yanlış mı yapıyorum sütüm az mı ki hiç anlamadım?
çok uzun oldu ama çok çaresiz hissediyorum kendimi şu süt ve akşam ağlamaları konusunda o ağladıkça bende ağlıyorum allah sağlık versin en önemlisi tabi de yapabileceğim bişey varsa yapayım diye uğraşıyorum..
canım bende haşimato tiroidi var ondan götürdüm doktora bebeği henüz ilaç başlamadık 1 ağustosta 2 aylık oluyoruz üst bıngıldağımız da geniş hipotiroidinin etkisi olabilirmiş korkuyorum tespit edene kadar geç kalmayalım 2-3 ay erken teşhis mi oluyor acaba
geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşursunmerhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
rahat ol canım bi sıkıntı çıkmayacak Allah ın izniylekızım başını genelde sağa çevirmeye meyilli canım
sola da çevirebiliyor ama genelde sağ tarafa bakıyor
doktor da bir ultrasonunu çekelim boynunun dedi
bakalım yarın randevumuz var sonuçları götürücem
inşallah ciddi bir şey değildir
valla canım bende öyle yapıyorum her defasında başka kaba sağım yapıp bide olan sütü ziyan etmek istemiyorum bi sağımda her iki memeden bazen 20ml çıkıyo bazen 10ml bi sonraki sağımda 10 ml bile çıkmıyo damla damla akıyoNette haftada bır yeterlı dıye okumustum bı yerde ama bana az geldı kotu mu yapıyorum bılmıyorm ama her yıkamada kullanıyorm ben sampuan
Bende sağım yaptığımda az çıktığı için her seferinde buzdolabından çıkarıp üstüne sağıyorum.Acaba yanlış mı yapıyorum?
Sonunda çoklu alıntı yapmayı çözdüm çok şükürteknoloji beni geriyor
Bugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
Gelgelelim bebegimde kulak iltihabi baslamisZaten huzursuz ne zamandir. Bugun fitil vermek zorunda kaldim. Siz nasil veriyorsunuz? Benim bebegimin cani cok yandi. O agladi ben agladim. Aam iki dakikaya kalmadan bosaltti bagirsaklari
merhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?