2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

herkese merhaba
tugokcum okuyunca kendımı gördum ve bebegımız ıkızmı acep dıye dusundum :)
akşam huzursuzlugu bızdede mevcut..saatı kurulmuş gıbı ıftardan sonra baslıyor aglamaya.ınan bana bır cok sey denedım ama tam olarak cözmuş degılım. yalnız dun akşamkı aglama seansı sırasında mutfakta gezınıyordumkı aspiratör gözume carptı. en son ayarında açtım kızımıda altına tuttum sustu ınan bana süt dökmüş kedı gıbı oldu. sonra uyuyacak kadar sakınlesınce emzırdım ve uyuttum.ama 2 saat oturdugum yerden hıc kalkmadım cunku yerıne koydugum sanıyesınde uyanıyor her akşam denemeyle sabıttı. bende tv ızledım bısıler ıctım falan. bu arada ben emzırme yastıgı kullanıyorum. kızım 5 gunlukken sezaryen oldugum ıcın dıkışlerden dolayı dogru duzgun tutamıyordum cok acı cekıyordum babyjemın emzırme yastıgını aldım 35 tl ye muthıs rahat bısey. onun uzerınde uyutuyorum kucakda terlıyorlar kolumuz agrıyor bellı bır zaman sonra bunu belıme takıyorum ve oturuyorum sadece . tavsıye ederım herkese .daha sonrada oturması ıcın kullanılıyormuş.

emzırme konusuna gelınce. benım kızım memeyle cok sık kavga eder. gögsum dolu olur emerken zorlanır , bos olur aglar. sağarkende benım canım yanıyor. tam olarak cözemedım ama saglık ocagındakı ebeye sordum. gögsun doluysa ve gergınlıkden dolayı almıyorsa bır kaç delıkden bırden sut akıyorsa ememez dedı. sutun ılk basında seker+karbonhıdrat+su olarak gelır sonra sutun yaglı tarafı gelır dedı. bu durumda ılk bastakı kısmı sağ sonrakı kısmı ver gögsun cok gergınse eger dedı.

dün banyo yaptırırken burnuna su kaçırdım bastı çığlığı deniz kızım.bide biberon verirken boğazına kaçtı öksürdü
akabinde kal geldi kızıma öle boş boş bakıyor babasıda dışardaydı.panik yaptım ters çevirdim vurdum sırtına tık yok
hemen banyoya koştum yüzünü yıkadım ayağını çimdikledim azcık gıkladı.ayy ödüm koptu zaten dün iyi değildim
tüm akşam ağladım üzüldüm...eski işyerimden aramışlardı öğlen, bebiş 3-4 aylık olunca gel diyorlar.bende olumlu
düşünmüştüm ammaa bunları yaşadıkça kendime bile güvenim azalıyor bırakıp nasıl gideyim.aynen senin gibi
en ufak seste harekette ışık hızıyla müdahale ediyorum.ayrı kalırsam nasıl olurum bilemiyorum.psikolojim bozuldu,
doğru düşünemiyorum.halbuki mantık, soğukkanlılık, pozitiflik benim göbek adımdı...

Eki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:

aynısını bende bugün yaşadım...yeni neslin hiç saygısı kalmadı anaya babaya

Ahahaa cok ıyıymıs anneye hareketın alası
Benım oglum da eldıvenı cıkardıgım gıbı yapıyor ama korkuyorm suan eldıvensız durdurmaya.elıyle kendını mıncıklıyor elını yuzunu cekıstırıyor Allah muhafaza gozune falan daldırır dıye bı sure daha eldıvene talıbız.en azından 40ımız cıksın dıyorum ıyı mı edıyorum bılmıyorum ama

galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmış ilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff

Canım bızım de tsh degerımız yuksek cıktı tekrardan kan verdık.bu olabılen bı durum dedıler ve eger dusmezse de erken teshısle kısa surede tedavı edılen bısymıs sıkma canını

Arkadaslar bı konuya acıklık getırmek ıstıyorum

Mesele lohusa ve adet durumu
Dun bı arkadas yazmıstı 40 ımız yenı cıktı kanamam bıtmıstı bıkac gun gectı adet oldum dıye.bu yazıyı gorunce cvp vermk ıstedm ama fırsatım olmadı sımdı kısaca ozetlemek ıstıyorum maddeler halınde

-Lohusa durumu yanı kanama bıttıkten sonra adet olmak ıcın aradan en az 15 gun gecmesı gerekır.15 gunden once gelen kan adet kanı degıl burnumuzdan yahut vucudumuzun herhangı bır yerınde olan yara vs den akan kan gıbıdır.

- Her gordugumuz kan da adet kanı degıldır.soyle kı;
* ıkı adet arasında kan gormeden 15 gun gecmıs olması gerekır
* 15 gun gectı ve kan gelıyorsa bu gelen kanın da en fazla 10 gunu adetten sayılır.10 gunden fazla gelen kan adet kanı degıldır yukarda da belırttıgım gıbı burun vs den gelen kan gıbıdır.
*ve adet sayılabılmesı ıcın o kanın en az 3 gun gelmesı gerekır.3 gunden az gelen kan da yıne adet kanı degıldır.

NOT: Bu aralarda olan burun kanaması vs dıye bahsettıgım kanamalar ozur kanaması olarak adlandırılır.namaza oruca ve kuran okumaya engel degıldır.

Sımdılık gereken kadarını yazmaya calıstım arkadaslar bu kanama durumları namaz kılmak,kuran okumak ve oruc tutma durumların da cok cok onemlı.o yuzden ızah ettım.
Sayet anlamadıgınız ve bu konularda sormak ıstedgınız bı nokta olursa yardımcı olabılırım ..

kızlar sizde de oluyor mu kızımı emzikten kıskanıyorum ben onu öyle emip dururken görünce beni aldatıyormuş gibi geliyor annesinin memesini silikon emziğe tercih ediyor diye üzülüyorum ne bulsa emmeye çalışıyor gerçi elini emmeye alışacak korkusuyla başladım zaten emziğe de ağzına bir cisim yaklaşsın yeter ki hemen dil dışarı çıkıyor
buaralar baya bir gaz problemimiz var masaj da kar etmiyor çoğu zaman. sıcak su torbası koyuyorum ayaklarına biraz rahatlıyor gibi oluyor. zinco damla kullananlar var mı aranızda ben aldırdım ama kullanıp kullanmamak konusunda kararsız kaldım. ilerde bağırsak tembelliği yapıyor falan diyorlar.

mrb kızlar cvp yazcaktım unutmadım ama biraz da ha beklemk istedim belki olumlu bişey olur diye 2 gündür tekrar test yapıyorum ama hala çift çizgi görememedim bugün 11.günüm hala olmadı ama umudum da kalmadı

İyi yazmissin da bugün doktora gittim 47. Günüm yani kanamam 5 gündür var doktorum kontrol edip adetin baslamis dedi yani dogru degil bu yazi veya en azindan bende erken basladi

o zaman bugün doğum günün :) mutlu yıllar dilerim canım bebişinle kocişinle sağlıklı huzurlu nice yaşların olur inşallah...

kızlar ya bebek için yastık kullanmaya ne zaman başlanıyo ben hala kullanmıyorum ama

bazı doktorlar 1 bazı doktorlar 2 yaşına kadar önermiyor. bende kullanmıyorum ama çocuk doktoru 2-3 cm.lik bir yükseklik yap kafasının altına demişti battaniyesini falan koyuyorum katlayıp ama doğru mu yapıyorum diye tedirgin oluyorum bu sefer. kullanan var mı öyle birşey?

ben sağmıyorum canım ama normal miktarı nedir acaba? bir de tabi pompaya görede değişiyor kesinlikle benimki avent.

maaşallah sütüne allah dağına göre kar veriyor işte oğlun topikse ona görede sütün var.. ben mama vermekten çok çekiniyorum annem kızıyor aslında doymuyorsa ver çocuğa diyor ama ne zaman aç çokta anlamıyorum valla.. ama bu emzirme yöntemiyle devam edeceğim gerçekten farketti oğlumda genel olarak daha bi sakinledi.. kendimi rahat bırakacağım artık rızkı ne ise onu alacak sonuçta sütüm var diye düşünüp emziriyorum kötü bişey düşünmeyeceğim.. sadece zaten memeyi alırken doğrudüzgün ağzını açmayı ve kavga etmemeyi yeni yeni öğrendi sayılır birde biberonu görünce memeyi bırakır diye korkuyorum..

bu süpermiş..

evet en önemlisi artık aklıma yetmiyor mu diye düşünmeyeceğim.. bende artık sebepsiz ağlama olduğunu düşünüyorum gaz yok gibi çünkü.. aynen öyle emzirmeye başladım doğrusu buymuş böyle devam edeceğim.. bir de su sesini deneyeyim..

emzirme yastığım var benimde hiç denemedim hemen deneyeceğim aspiratörü duymuştum ama denemedim bir de onu deneyelim..

teşekkür ederim arkadaşlarım hepinize yaa ne güzel rahatladım biraz ve doğru mu yapıyorum neler yapabilirim fikrim oldu.seviyorum bu topiği...

canım bende haşimato tiroidi var ondan götürdüm doktora bebeği henüz ilaç başlamadık 1 ağustosta 2 aylık oluyoruz üst bıngıldağımız da geniş hipotiroidinin etkisi olabilirmiş korkuyorum tespit edene kadar geç kalmayalım 2-3 ay erken teşhis mi oluyor acaba

İyi yazmissin da bugün doktora gittim 47. Günüm yani kanamam 5 gündür var doktorum kontrol edip adetin baslamis dedi yani dogru degil bu yazi veya en azindan bende erken basladi

Tatlım doktorlar bu mevzuların dını boyutunu bılmıyorlar.doktor tabıkı sana adet kanaması dıyecek benım yaptıgım acıklamayı yapması ıcın ılmıhal bılgısı olması lazım.
Soyledıklerımın dogrulugundan emınım hangı kıtabı acıp baksan yazdıklarımın aynısı cıkcak karsına canım.suan eger emzıren bı anne olmasaydın oruc tutman gerekecektı ama doktor sana adetsın dedıgı ıcın tutmayacaktın ıste benım soyledıklerım bu noktalarda devreye gırıp onem kazanıyor

Ebebekde yenidoğan yastığı var çok çok ince ben doğduğundan beri onu kullanıyorum. Doktorumuz başı hafif yukarda eğimli yatır demişti çünkü.

akşam 8 den sonra ağlamaları bizde hep var.bende sütüm yetersiz diye düşünüp canım sıkılıyordu.ama alakası yok.yani birden o saatte başlıyo.susturmak için her yolu deniyoruz kucakta bile durmuyo.herkese yapmayın dediğim şeyi yapıyorum yani kundakta sallıyorum ama uyumuyo biraz sakinleşince memeyi dayıyorum gezerek emziriyorum.umarım en kısa sürede hepimizin bu sorunu kalmaz.

merhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor

canım sendeki hastalıktan bende de var o yüzden doğduktan sonraki hafta baktırdık yüksek çıktı bir ay sonra tekrara dedi hamieleken içtiğin ilaç etkileyebilir dedi sütten geçer mi dedim o da hamilelikteki gibi fazla geçmez dedi bekliyorum

geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşursun
yumurtaya da şaşırdım açıkcası

rahat ol canım bi sıkıntı çıkmayacak Allah ın izniyle

Bugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti 15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum

Gelgelelim bebegimde kulak iltihabi baslamis Zaten huzursuz ne zamandir. Bugun fitil vermek zorunda kaldim. Siz nasil veriyorsunuz? Benim bebegimin cani cok yandi. O agladi ben agladim. Aam iki dakikaya kalmadan bosaltti bagirsaklari

canm çook geçmiş olsun kulak iltihabını nasıl farkettin
ben banyodan sonra kulagını temizlerken birinde kulak cubugu sararıyo götürmem lazım mı acaba:18:

Canım cok gecmıs olsun
Az once netten okudum da bıkac yerden smdı bu amelıyat cok kolay ve rahat oluyomus ertesı gun kalkıp ısınıze gıdebılırsınız yazıyodu ıns sende de bu sekılde kolay ve rahat olur kısa zmanda saglıgına kavusursun
Yanlıs hatırlamıyosam burda bı arkadas ta sezeryandan sonra safra kesesı amelıyatı olmustu HulyaErdem dı sanırım canım ona ulasabılırsen taze yasamıs bırı olarak yardmcı olur sana
Yumurta olayı da cok ılgınc yalnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…