merhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
Bugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
Gelgelelim bebegimde kulak iltihabi baslamisZaten huzursuz ne zamandir. Bugun fitil vermek zorunda kaldim. Siz nasil veriyorsunuz? Benim bebegimin cani cok yandi. O agladi ben agladim. Aam iki dakikaya kalmadan bosaltti bagirsaklari
Bugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
Gelgelelim bebegimde kulak iltihabi baslamisZaten huzursuz ne zamandir. Bugun fitil vermek zorunda kaldim. Siz nasil veriyorsunuz? Benim bebegimin cani cok yandi. O agladi ben agladim. Aam iki dakikaya kalmadan bosaltti bagirsaklari
rahat ol canım bi sıkıntı çıkmayacak Allah ın izniyle
valla canım bende öyle yapıyorum her defasında başka kaba sağım yapıp bide olan sütü ziyan etmek istemiyorum bi sağımda her iki memeden bazen 20ml çıkıyo bazen 10ml bi sonraki sağımda 10 ml bile çıkmıyo damla damla akıyo
bugün doktora sordum canım önemli bir durum değil dedi çok şükür
başını diğer tarafa çevirmesini sağlicakmışız dikkatini çekecek şeyler koyarak
geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşursun
yumurtaya da şaşırdım açıkcası
Canım cok gecmıs olsun
Az once netten okudum da bıkac yerden smdı bu amelıyat cok kolay ve rahat oluyomus ertesı gun kalkıp ısınıze gıdebılırsınız yazıyodu ıns sende de bu sekılde kolay ve rahat olur kısa zmanda saglıgına kavusursun
Yanlıs hatırlamıyosam burda bı arkadas ta sezeryandan sonra safra kesesı amelıyatı olmustu HulyaErdem dı sanırım canım ona ulasabılırsen taze yasamıs bırı olarak yardmcı olur sana
Yumurta olayı da cok ılgınc yalnız
çok geçmiş olsun ama laproskopik kolay bir ameliyat bildiğim kadarıyla inşallah çarçabuk toparlarsın canım
nasıl arttırdım bize de yazar mısın hayatım belki faydası olur bize de.. fırsat bulupta yazarsan sevinirim..
canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin bir an önce düzelir inş.galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmışilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff
oy melek yerim senin o eliniEki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:
evet ya bende biberondan omuzumdan ve onun elinden kıskanıyorum..benim haricimde her yeri gayet zevkle emiyor..ama bizimki emzik tutmadıkızlar sizde de oluyor mu kızımı emzikten kıskanıyorum ben onu öyle emip dururken görünce beni aldatıyormuş gibi geliyor annesinin memesini silikon emziğe tercih ediyor diye üzülüyorumne bulsa emmeye çalışıyor gerçi elini emmeye alışacak korkusuyla başladım zaten emziğe de ağzına bir cisim yaklaşsın yeter ki hemen dil dışarı çıkıyor
buaralar baya bir gaz problemimiz var masaj da kar etmiyor çoğu zaman. sıcak su torbası koyuyorum ayaklarına biraz rahatlıyor gibi oluyor. zinco damla kullananlar var mı aranızda ben aldırdım ama kullanıp kullanmamak konusunda kararsız kaldım. ilerde bağırsak tembelliği yapıyor falan diyorlar.
canım hakkında hayırlısı olsun bir an önce inş. mutlu haberi eşine verirsin çift çizgiyi görürsün..canını sıkmamrb kızlar cvp yazcaktım unutmadım ama biraz da ha beklemk istedim belki olumlu bişey olur diye 2 gündür tekrar test yapıyorum ama hala çift çizgi görememedim bugün 11.günüm hala olmadı ama umudum da kalmadı
çok çok geçmiş olsun rabbim bi an önce şifa versinmerhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin kuzucuğuna nasıl anladın kulak iltahabınıBugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
cnm aynı şeyleri bende düşünüyorum minicik bebeğim i daha 5aylik bile olmadan nasıl yaban ellere bırakıp işe gidicem . İşte hep aklim bebeğim de kalacakgeçen gece kızıma babası bakıyordu
ben uyumuşum çekyatta
diğer çekyatta da eşim kızımızı ayağında sallıyordu
ikisi de uyumuşlar
gecenin bir vakti elifin ağlamasıyla uyandım
yattığım yerden bir kalkışım var ki sormayın uçtum resmen
eşim almış eline sussun diye aşağı yukarı sallıyor
ben de sandım ki ayağında sallarken düşürdü ondan ağlıyor
ay adamın başını yedim gece gece
aklım başımdan gitti nasıl kızıyorum düşürdün mü kızımı diye
valla düşürmedim diyor adam ama yok bir süre inanmadım
doğru söyle düşürdün mü dedim durdum
kaptım hemen yavrumu öptüm kokladım emzirdim mis kokulumu
o geceden beri aklıma geliyor
ben çalışmayı düşünüyorum kızım 6 aylık filan olunca
ay ben nasıl bırakıcam bu çocuğu ya
kendi annem de dahil kimin kucağında olursa olsun tedirgin oluyorum
sanki rahat değil gibi geliyor
ya ağlarsa ya iyi tutamıyorlarsa ya canı yanıyorsa diye düşünmekten fenalık geliyor içime
çalışan annelerin rabbim yardımcısı olsun çok zordur eminim
ben de kara kara düşünmeye başladım nasıl bırakırım kime bırakırım diye
geçmiş olsun cnm inşallah tedqvi ile herşey yoluna girer kalbini ferah tut.galiba bebeğimde hipotiroidi var 40 günlükken tsh 7 idi şimdi 56 günlük 8 e çıkmışilaç başlamadık 3 hafta sonra tekrar kontrol var çok korkuyorum offff
Yeyim ben o minik parmaklarıniEki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:
cnm çok geçmiş olsun inşallah ameliyatin kolay ve sorunsuz geçer ve biran önce sağlıgina kavusursun.merhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
sana maşallah cnm sütün hep böyle bol olsun inşallah. Bebisinede geçmiş olsun kulak iltihabı Büyüklerde bile ne kadar zor ağrılı bir hastalık minicik bebisine Kıyamam ben carcabuk atlatirsiniz inşallah. .Bugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
canm çook geçmiş olsun kulak iltihabını nasıl farkettin
ben banyodan sonra kulagını temizlerken birinde kulak cubugu sararıyo götürmem lazım mı acaba:18:
nasıl arttırdım bize de yazar mısın hayatım belki faydası olur bize de.. fırsat bulupta yazarsan sevinirim..
Sutun nasıl arttı canım o kadar merak ettım ozel olarak bısyler yaptın mı?
Bebsınde ıyılesır ıns kısa zamanda.bende sorcm aynı soruyu nasıl anladn ıltıhap oldugunu
canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin kuzucuğuna nasıl anladın kulak iltahabını
bide kızlar gibi bende soruyorum şu süt meselesini nasıl arttı..dahada artar dolup taşar inş. seninkide bizimkilerde
Tesekkur ederim kizlar. Iltihabi doktora goturunce doktorumuz soyledisana maşallah cnm sütün hep böyle bol olsun inşallah. Bebisinede geçmiş olsun kulak iltihabı Büyüklerde bile ne kadar zor ağrılı bir hastalık minicik bebisine Kıyamam ben carcabuk atlatirsiniz inşallah. .
Tamam canim aklimda olsun. Ucte birini ver demisti doktor. Tam ittiremedim iceri o kadar cok agladi ve zorlandi ki kiyamadim. Cok az bir parca girdi ve o bile ise yaradicanım fitili atmadan önce zeytinyağına bularsan canı yanmaz
Gecmis olsun canim. Benim oglum da kusmaya basladi ben de diken ustundeyim.Kızlar nasılsınız umarım ufak tefek sorunlar dışında herkes iyidir.
Bugün kızım beni çok korkuttu. Uyuyodu beşiğinde Allahtan bende yanında duruyordum minicik bir öksürük sesi geldi hemen beşiğine baktım kuzum Öksürmeye başlamış baktım zorlaniyo henen kucağıma alıp ters çevirip sırtına vurdum ama düzelemëdi gözleri kaymaya ve morarmaya başladı öyle korktumki elimde minicik yavrum boğuluyodu aklım çıktı sarsalamaya başladım annem de yok çığlık atmaya başladım sonra ayaklaindan tutup baş Aşağı sirkeledim ve serin bir nefesten sonra ağlamaya başladı minik kuşum. Kızlar ömrümden ömür gitti o kadar çok korktum ki anlatamam duygularımı , gun boyu bakıp bakıp ağladım yavrucuma bide dün burada nurgu nun paylaştığı yazıyı okumuştum o da hep aklimdaydi dunden beri bir paranoyakligim üstümdeydi şimdi daha beter korktum çocuğun başından ayrılamiyorum . Bugün ya yanında olmasaydım ya tuvalete falan gitmiş olsaydım uyuyo diye Allahim düşündükçe zangir zangir titriyorum offff çok şükür ki o anda başındaydim yoksa söylemek düşünmek bile istemiyorum
Kızlar nasılsınız umarım ufak tefek sorunlar dışında herkes iyidir.
Bugün kızım beni çok korkuttu. Uyuyodu beşiğinde Allahtan bende yanında duruyordum minicik bir öksürük sesi geldi hemen beşiğine baktım kuzum Öksürmeye başlamış baktım zorlaniyo henen kucağıma alıp ters çevirip sırtına vurdum ama düzelemëdi gözleri kaymaya ve morarmaya başladı öyle korktumki elimde minicik yavrum boğuluyodu aklım çıktı sarsalamaya başladım annem de yok çığlık atmaya başladım sonra ayaklaindan tutup baş Aşağı sirkeledim ve serin bir nefesten sonra ağlamaya başladı minik kuşum. Kızlar ömrümden ömür gitti o kadar çok korktum ki anlatamam duygularımı , gun boyu bakıp bakıp ağladım yavrucuma bide dün burada nurgu nun paylaştığı yazıyı okumuştum o da hep aklimdaydi dunden beri bir paranoyakligim üstümdeydi şimdi daha beter korktum çocuğun başından ayrılamiyorum . Bugün ya yanında olmasaydım ya tuvalete falan gitmiş olsaydım uyuyo diye Allahim düşündükçe zangir zangir titriyorum offff çok şükür ki o anda başındaydim yoksa söylemek düşünmek bile istemiyorum
Eki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:
3 lt su içiyorum süt yerine idrar oluyor
doğum hazırlıklarını yaparken b3 paket göğüs pedi aldım üstelik az gibi gelmişti
göğüs kalkanı bile almayı düşünmüştüm hani sütüm akıp ziyan olmasın diye
alışveriş yaptığımız yerde satıcı kadın humana çayları bizde indirimli dediğinde ne gerek var süt artırıcı çayı ne yapayım diye düşündüm ve kadını hiç tınmadım
doğumdan sonra her annenin sütünün olduğunu sanıyordum
hamileliğimde korktuğum şey ya çocuğumu emziremezsem ya mememi tutmasa
hamileliğimde kaç defa rüyamda doğum yapmışım kızım olmuş ve ben kaygıyla ona mememi tutturmaya çalışıyrm biraz uğraşıyorum ve tutuyordu
kızım memeyi tuttu ama süt gelmedi..normal doğum olmasına rağmen 2-3 hafta sonra sütüm geldi
damlaya damlaya göl olmuyor olsa olsa 20 ml oluyor
Sağol cnm Allah hepimizin yavrularıni korusun gözetsin...Gecmis olsun canim. Benim oglum da kusmaya basladi ben de diken ustundeyim.
Bebegi parmaklarini yalayan var mi benimki gibi? Emzigi atip elini yumruk yapiyor ve yiyor resmenNe yapamaya calistigini anlamadim. Acliktan da degil. Bir de gaz cikarirken ciglik atiyor, kivraniyor. Fitil koyunca kaka yapti ama hala ciglik atiyor azicik gaz icin
Cnm banada bikaç gün önce annem söylemişti öyle hatırladım panik anında. Çok dikkat etmek gerekiyo bugünlerde şöyle bir 3-4 aylık olsalardı biraz daha az korkariz o zaman ....canım çok geçmiş olsun walla iyi cesaret ayaklarından baş aşağı etmek...benim aklıma gelmezdi artık aklımda bulunur...bizimkininde biraz önce battaniyesi yüzünü örtmüştü öylesine baktım aklım çıktı görünce allahtan yan yatırmıştım..sanırım mart annesinin çocuğunun öldüm haberinden bu yana hepimiz hassaslaştık...rabbim kimseye öyle bi acı yaşatmasın
Canim sende ameda almistin degil mi memnun msn
Amin canim. Bebegimin kivrandigini gozlerinden yaslar bosandigini gormek cok uzucu.Sağol cnm Allah hepimizin yavrularıni korusun gözetsin...
Parmak yalamata gelince benimki de aynı şeyi yapıyor bütün elini yunruk yapip sapir şupur yaliyo çok tatlı bişey yer gibi
Cnm banada bikaç gün önce annem söylemişti öyle hatırladım panik anında. Çok dikkat etmek gerekiyo bugünlerde şöyle bir 3-4 aylık olsalardı biraz daha az korkariz o zaman ....
Arkadaslar bı konuya acıklık getırmek ıstıyorum
Mesele lohusa ve adet durumu
Dun bı arkadas yazmıstı 40 ımız yenı cıktı kanamam bıtmıstı bıkac gun gectı adet oldum dıye.bu yazıyı gorunce cvp vermk ıstedm ama fırsatım olmadı sımdı kısaca ozetlemek ıstıyorum maddeler halınde
-Lohusa durumu yanı kanama bıttıkten sonra adet olmak ıcın aradan en az 15 gun gecmesı gerekır.15 gunden once gelen kan adet kanı degıl burnumuzdan yahut vucudumuzun herhangı bır yerınde olan yara vs den akan kan gıbıdır.
- Her gordugumuz kan da adet kanı degıldır.soyle kı;
* ıkı adet arasında kan gormeden 15 gun gecmıs olması gerekır
* 15 gun gectı ve kan gelıyorsa bu gelen kanın da en fazla 10 gunu adetten sayılır.10 gunden fazla gelen kan adet kanı degıldır yukarda da belırttıgım gıbı burun vs den gelen kan gıbıdır.
*ve adet sayılabılmesı ıcın o kanın en az 3 gun gelmesı gerekır.3 gunden az gelen kan da yıne adet kanı degıldır.
NOT: Bu aralarda olan burun kanaması vs dıye bahsettıgım kanamalar ozur kanaması olarak adlandırılır.namaza oruca ve kuran okumaya engel degıldır.
Sımdılık gereken kadarını yazmaya calıstım arkadaslar bu kanama durumları namaz kılmak,kuran okumak ve oruc tutma durumların da cok cok onemlı.o yuzden ızah ettım.
Sayet anlamadıgınız ve bu konularda sormak ıstedgınız bı nokta olursa yardımcı olabılırım ..
canım bende haşimato tiroidi var ondan götürdüm doktora bebeği henüz ilaç başlamadık 1 ağustosta 2 aylık oluyoruz üst bıngıldağımız da geniş hipotiroidinin etkisi olabilirmiş korkuyorum tespit edene kadar geç kalmayalım 2-3 ay erken teşhis mi oluyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?