canım sendeki hastalıktan bende de var o yüzden doğduktan sonraki hafta baktırdık yüksek çıktı bir ay sonra tekrara dedi hamieleken içtiğin ilaç etkileyebilir dedi sütten geçer mi dedim o da hamilelikteki gibi fazla geçmez dedi bekliyorum
Canım bu yanlış bilgileri nerden edindin sen? Benim dahs kırkım bile çıkmadı ama löşi kanamam ( lohusalıkta olan kanama) biteli 1 haftadan fazla oldu. Pazartesi de koyu renkte kanama başladı. Doktora gittim regl olduğumu söyledi. O öyle senin dediğin gibi 40 güne falan bakmıyor tatlım. Ben de bu konuya açıklık getirmek istedim.
Arkadasim,
Panik olma ve internetteki en kotu senaryolari okuma derim. Ben de hipotrioid hastasiyim ve ilk kizimda oldum oldum dirildim acaba o da hasta mi diye. Beni bir cocuk profu cok korkutmustu
Yenidogan tarama testleri, bebek ilk dogdugunda hastanede topuktan kan alinarak yapiliyor, sonrasinda bir saglik kurumunda bebegin 7. Gunu testi tekrarlatiyorsunuz. Saglik bakanligi bir anormallik oldugu taktirde aile ile temasa geciyor. Eger yenidogan tarama testini yaptirmadiysaniz pzt sabahi saglik ocaginiza gidip doktor ile konusun.
Tsh ve st4 referans araliklari disinda cikiyors,st4 referans araligi altinda ve tsh referans araligi uzerinde, zaten sizi testi yapan hekim endokronologa yonlendirecektir. Bebeklerde hipotrioid ihmal edilmemesi gereken bir hastalik, ne kadar erken teshis ve tedavi edilirse o adar iyi, panik olmadan hemen doktorunuzla konusun. Dedigim gibi beni cok panik etmislerdi ve agla agla pztsiyi zor etmistim. Sakin benim yaptigim hatayi yapmayin, cok sukur sonrasinda bir sorun cikmadi ama dedigim gibi o 2 gun 40 sene yaslandim
Kızlar nasılsınız umarım ufak tefek sorunlar dışında herkes iyidir.
Bugün kızım beni çok korkuttu. Uyuyodu beşiğinde Allahtan bende yanında duruyordum minicik bir öksürük sesi geldi hemen beşiğine baktım kuzum Öksürmeye başlamış baktım zorlaniyo henen kucağıma alıp ters çevirip sırtına vurdum ama düzelemëdi gözleri kaymaya ve morarmaya başladı öyle korktumki elimde minicik yavrum boğuluyodu aklım çıktı sarsalamaya başladım annem de yok çığlık atmaya başladım sonra ayaklaindan tutup baş Aşağı sirkeledim ve serin bir nefesten sonra ağlamaya başladı minik kuşum. Kızlar ömrümden ömür gitti o kadar çok korktum ki anlatamam duygularımı , gun boyu bakıp bakıp ağladım yavrucuma bide dün burada nurgu nun paylaştığı yazıyı okumuştum o da hep aklimdaydi dunden beri bir paranoyakligim üstümdeydi şimdi daha beter korktum çocuğun başından ayrılamiyorum . Bugün ya yanında olmasaydım ya tuvalete falan gitmiş olsaydım uyuyo diye Allahim düşündükçe zangir zangir titriyorum offff çok şükür ki o anda başındaydim yoksa söylemek düşünmek bile istemiyorum
dün banyo yaptırırken burnuna su kaçırdım bastı çığlığı deniz kızım.bide biberon verirken boğazına kaçtı öksürdü
akabinde kal geldi kızıma öle boş boş bakıyor babasıda dışardaydı.panik yaptım ters çevirdim vurdum sırtına tık yok
hemen banyoya koştum yüzünü yıkadım ayağını çimdikledim azcık gıkladı.ayy ödüm koptu zaten dün iyi değildim
tüm akşam ağladım üzüldüm...eski işyerimden aramışlardı öğlen, bebiş 3-4 aylık olunca gel diyorlar.bende olumlu
düşünmüştüm ammaa bunları yaşadıkça kendime bile güvenim azalıyorbırakıp nasıl gideyim.aynen senin gibi
en ufak seste harekette ışık hızıyla müdahale ediyorum.ayrı kalırsam nasıl olurum bilemiyorum.psikolojim bozuldu,
doğru düşünemiyorum.halbuki mantık, soğukkanlılık, pozitiflik benim göbek adımdı...
günaydınlar.bugün yine erkenciyiz.yine 4.30da başlayan ve hiç sekmeyen gaz sancısıyla uyandıkmetsil verdik geçti...
kafada kurup duruyorum acil bir durumda ne yapmalıyım nasıl soğukkanlı olurum vs. diyerek.bu yazılanlarıda okudukça
bunların başımıza gelmesi çok olası gibi duruyor.en iyisi araştırıp öğrenmek dedim bari bir kaç taktik bileyimde kendime güvenim
yerine gelsin :44: hayatımda hiç bu kadar güvensiz hissetmemiştim...
nette şunları buldum.paylaşırsam belki hiç olmazsa bikaçımızın işine yarar...videoda var izleyin...
Aile Hekimligi - Solunum Yolu Tıkanıklığı Ve Boğulmalarda İlk Yardım
First Aid for a Choking Infant
canım çok sağol ama korkmamak elde değil tedavisi kolay ondan korkmuyorum ama geç kalmaktan korkuyorum iki seferdir yüksek çıkıyo bebek 2 aylık oldu 3 hafta sonra tekrar kan vercez 3 aydan sonra tedaviye başlasak geç olabilir mi diye korkuyorum
boy-kilo topiği açtık cnm oradan da bakabilirsin gel beklerizSelam teteler
Bebeler dogunca yazan cok olmaz herkes mınıgıyle mesgul olur dıye dusunurken gordum kı sımdı de bıkac ay oncesnden cok farkı yok sayfalar 5er 10ar ılerlıyor :) vakıt ıcınde vakıt ureten anneler tebrık edıyorum sızı
Bız bugun ılk ay asımızı olduk.oglum basta cıglıgı bassa da susması kısa surdu ama o saatten berı bıraz huzursuz gıbı emerken bıle acı ceker gıbı bı halı var :26:
Boyumuzu kılomuzu da olctuler hemsıre normal dedı ama ben yıne de sıze sormak ıstedım mınıklerınız bır ayda kac cm uzadı ?
o beslenme süresince (yani max 1-2 saat) duruyor sonra tekrar dondurucuya konulmuyor canım onlarKizlar derin dondurucuya attigimiz sutu cozdurdukten sonra ne kadar surede tukettirmemiz lazim? Birde sizin goguslerde gunduz emilmekten yumusacik oluyor mu.benin yumusak oluyor sma sut de dolu oluyor.birde benim oglanda uykuya dalma sorunu cikti.bu durumu yasayan var mi aranızda
canım acaba açlık dışında bir nedenden ağlıyor olabilir mi? dr. ne diyor?kızlar hep okuyorum ama bir türlü yazamıyorum. oğlum şu an bebek arabasında uyuyor çünkü 2 gündür 8 den sonra çocuğa bişeyler oluyor ağlayıp durdu dün en son 12 de mama verdim sonra uyudu dedim ki açmış herhalde çünkü dün dinlenememiştim herhalde sütüm azaldı akşam saati diye düşündüm.. bugün yine aynı şey ağlayıp duruyor gezdirince susuyor ama hep mıkırdanıyor yatırmak isteyince basıyor çığlığı yine sütüm mü az diye düşünüp sağdığım sütümden verdim bu sefer sakinleşmedi yine meme verdim boşta olsa emsin de uyusun diye uyudu beşiğe koyunca uyandı ne yapacağımıl şaşırdım en son bebek arabasında uyuttum. hiç böyle değildi sütümmü yetmiyor diye düşünmeden edemiyorum ama bu arada gündüz 2- 3 saatlik uykular bile uyudu yetmese uyumazdı herhalde ben anlamıyorum böyle birşey yaşayan varmı?
bir de ben birinin bana verdiği akılla 21. günden itibaren bir emzirmede sağ göğsümü veriyorsam ve 1 saat sonra falan emmek istiyorsa bir dahaki emzirmede yine aynı göğsü veriyordum sonra diğer göğsü veriyordum. ilk 20 gün ise bir sağ bir sol veriyordum kilo alımı iyiydi son 10 gün bozulmuş günde 20 gr almış doktor emzirmenden olabilir dedi ve her emzirmede iki göğsünü de ver bir sonraki emzirmede son emzirdiğin göğsünden başla dedi pazartesiden beri öyle yapıyorum daha iyi olmuştu hatta mama da ver hala aranıyorsa dedi ama ben düne kadar vermedim işte dün artık son çare olarak verdim ödüm patladı biberonu alınca memeyi bırakacak diye ve bugün yine biberonla sütümü verdim korkuyorum memeyi bırakmasından böyle vermek istemiyorum acaba sebepsiz huzursuzluk yapıyorda ben mi açlığa yoruyorum? fikri olan arkadaşlarım paylaşırsanız sevinirim ben yanlış mı yapıyorum sütüm az mı ki hiç anlamadım?
çok uzun oldu ama çok çaresiz hissediyorum kendimi şu süt ve akşam ağlamaları konusunda o ağladıkça bende ağlıyorum allah sağlık versin en önemlisi tabi de yapabileceğim bişey varsa yapayım diye uğraşıyorum..
ben de eşime yapıyorum öyle şeyler, dışarıda yürüyüş yaparken arabayı genelde o kullanıyor ve sürekli uyarıyorum ama ortada birşey yok halbuki güvenirim eşime..annelik iştegeçen gece kızıma babası bakıyordu
ben uyumuşum çekyatta
diğer çekyatta da eşim kızımızı ayağında sallıyordu
ikisi de uyumuşlar
gecenin bir vakti elifin ağlamasıyla uyandım
yattığım yerden bir kalkışım var ki sormayın uçtum resmen
eşim almış eline sussun diye aşağı yukarı sallıyor
ben de sandım ki ayağında sallarken düşürdü ondan ağlıyor
ay adamın başını yedim gece gece
aklım başımdan gitti nasıl kızıyorum düşürdün mü kızımı diye
valla düşürmedim diyor adam ama yok bir süre inanmadım
doğru söyle düşürdün mü dedim durdum
kaptım hemen yavrumu öptüm kokladım emzirdim mis kokulumu
o geceden beri aklıma geliyor
ben çalışmayı düşünüyorum kızım 6 aylık filan olunca
ay ben nasıl bırakıcam bu çocuğu ya
kendi annem de dahil kimin kucağında olursa olsun tedirgin oluyorum
sanki rahat değil gibi geliyor
ya ağlarsa ya iyi tutamıyorlarsa ya canı yanıyorsa diye düşünmekten fenalık geliyor içime
çalışan annelerin rabbim yardımcısı olsun çok zordur eminim
ben de kara kara düşünmeye başladım nasıl bırakırım kime bırakırım diye
Eki Görüntüle 765350 bu hareket için tek suçum uyutmaya çalışmak :26:
canım inan bir çok kişi aynı şeyi yaşıyor bakma yeri geliyor mış gibi yapıyoruz pollyannacılık oynuyoruz fln ama çoğumuzda azaldı o dediklerin biraz doğal sürecin payı var biraz etraftan duyduklarımızın biraz hormonların.. kim içi rahat ede ede bebişini bırakabilir ki ama zamanı gelince de elbet işlerimize döneceğiz özleye özleye merak ede ede geçecek sanırım o zamanlardün banyo yaptırırken burnuna su kaçırdım bastı çığlığı deniz kızım.bide biberon verirken boğazına kaçtı öksürdü
akabinde kal geldi kızıma öle boş boş bakıyor babasıda dışardaydı.panik yaptım ters çevirdim vurdum sırtına tık yok
hemen banyoya koştum yüzünü yıkadım ayağını çimdikledim azcık gıkladı.ayy ödüm koptu zaten dün iyi değildim
tüm akşam ağladım üzüldüm...eski işyerimden aramışlardı öğlen, bebiş 3-4 aylık olunca gel diyorlar.bende olumlu
düşünmüştüm ammaa bunları yaşadıkça kendime bile güvenim azalıyorbırakıp nasıl gideyim.aynen senin gibi
en ufak seste harekette ışık hızıyla müdahale ediyorum.ayrı kalırsam nasıl olurum bilemiyorum.psikolojim bozuldu,
doğru düşünemiyorum.halbuki mantık, soğukkanlılık, pozitiflik benim göbek adımdı...
geçmiş olsun canım umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun, taş düşürme ağrısı doğum ağrısından fenadır derler Allah yardımcın olsunmerhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
pavlov'un iti gibiyiz
et zil salya
bizde durum
kavga çıngırak meme
kavga çıngırak mama
çok geçmiş olsun canım, çok zor bir deneyim olmuş gerçektenKızlar nasılsınız umarım ufak tefek sorunlar dışında herkes iyidir.
Bugün kızım beni çok korkuttu. Uyuyodu beşiğinde Allahtan bende yanında duruyordum minicik bir öksürük sesi geldi hemen beşiğine baktım kuzum Öksürmeye başlamış baktım zorlaniyo henen kucağıma alıp ters çevirip sırtına vurdum ama düzelemëdi gözleri kaymaya ve morarmaya başladı öyle korktumki elimde minicik yavrum boğuluyodu aklım çıktı sarsalamaya başladım annem de yok çığlık atmaya başladım sonra ayaklaindan tutup baş Aşağı sirkeledim ve serin bir nefesten sonra ağlamaya başladı minik kuşum. Kızlar ömrümden ömür gitti o kadar çok korktum ki anlatamam duygularımı , gun boyu bakıp bakıp ağladım yavrucuma bide dün burada nurgu nun paylaştığı yazıyı okumuştum o da hep aklimdaydi dunden beri bir paranoyakligim üstümdeydi şimdi daha beter korktum çocuğun başından ayrılamiyorum . Bugün ya yanında olmasaydım ya tuvalete falan gitmiş olsaydım uyuyo diye Allahim düşündükçe zangir zangir titriyorum offff çok şükür ki o anda başındaydim yoksa söylemek düşünmek bile istemiyorum
Tesekkur ederim kizlar. Iltihabi doktora goturunce doktorumuz soyledi. Onceki gun cok agladigini soylemistim. Burnu hic acilmiyordu ne yapsam. Iki gun ust uste sabaha karsi oksuruyordu. Meger burun tikanikligi kulaga vurmus ve iltihap baslamis. Antibiyotik agri kesici ve ates dusurucu verdi. Burun tikanikligi ates de yaparmis cunku. Ilerleyen zamanda hala devam ederse alejik olup olmadigina bakacak ama simdilik aspirator ve serum fizyolojikle acmaya calisacagim gunde 5 kez
Gelelim sut meselesine. Ben bu sut konusunda ilk basta cok sikinti cekmistim. Bebegimi hic emziremeyecegimi sanip agladim. SUt yok diye agladim. Ama sanirim duzene girdi. Sutumu en cok artiran sey emzirme kampi: yani birkac gun surekli bebegi emzirmek is yapmamak, yeyip yatmak. Bebek her istediginde emzirdim. O uyurken ben de dinlendim. Yemek yedim yattim yorucu is yapmadim. Bu donemde bebegim surekli kucagimda uyuyordu. Ikinci gun sutum bitti sandim bebek cekti cekti bos geldi. Ama ertesi gun memeler tam randiman calismaya basladi.
Yediklerime gelince. Sutum sadece bebege yetiyordu sagamiyordum. Ama deneme yoluyle sutu artiran besinleri kesfettim.
Dereotu, semizotu, yesil salata, sut ve sutlu tatli, hosaf, helva, bulgur.
Bu yazdiklarimdan semizotu ve dereotu inanilmaz artiriyor. Semizotuyla yogutlu salatasini yapiyorum, dereotunu da salataya dogruyorum. Su an goguslerim yine doldu sukurler olsunHumana cay ve rezene de iciyorum sik sik. Es ve ev isi konusunda da biraz daha rahatladim kafama gore takiliyorum bu da stresimi azaltti. Sanirim bunun da etkisi cok.
Tamam canim aklimda olsun. Ucte birini ver demisti doktor. Tam ittiremedim iceri o kadar cok agladi ve zorlandi ki kiyamadim. Cok az bir parca girdi ve o bile ise yaradi
Gecmis olsun canim. Benim oglum da kusmaya basladi ben de diken ustundeyim.
Bebegi parmaklarini yalayan var mi benimki gibi? Emzigi atip elini yumruk yapiyor ve yiyor resmenNe yapamaya calistigini anlamadim. Acliktan da degil. Bir de gaz cikarirken ciglik atiyor, kivraniyor. Fitil koyunca kaka yapti ama hala ciglik atiyor azicik gaz icin
kızlar günaydınkesintisiz 6,5 saat uyumuş olmanın mutluluğu ile yazıyorum.. uyku rutinini yaptık, oğlanı yatağına koyduk sakince kendi kendine uyudu sonra ben de uyumuşum bir uyandık ki sabah olmuş emzirdim tekrar uyudu 2 saat, uyurken de bol gülücük biriktirmiş her yere dağıtıyor şimdi umarım bu pazar böyle keyifli devam eder ve hepinizin pazarı da keyifli geçeeer
çok geçmiş olsun canımKızlar nasılsınız umarım ufak tefek sorunlar dışında herkes iyidir.
geçmiş olsun hemen atlatırsınız umarımBugun cok sutum oldugu icin mutluyum. Bebek emdikten sonra sagdim tamamen bosalttim memeleri 150 cc cikti15 cc ile baslayan sag mememden 65 cc sut cikti cok mutlu oldum
Gelgelelim bebegimde kulak iltihabi baslamisZaten huzursuz ne zamandir. Bugun fitil vermek zorunda kaldim. Siz nasil veriyorsunuz? Benim bebegimin cani cok yandi. O agladi ben agladim. Aam iki dakikaya kalmadan bosaltti bagirsaklari
geçmiş olsunnnmerhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
maşallah size valla bende uğraşıyordum bu uyku rutini için benim oğlan bu aralar daha beter oldu akşamkızlar günaydınkesintisiz 6,5 saat uyumuş olmanın mutluluğu ile yazıyorum.. uyku rutinini yaptık, oğlanı yatağına koyduk sakince kendi kendine uyudu sonra ben de uyumuşum bir uyandık ki sabah olmuş emzirdim tekrar uyudu 2 saat, uyurken de bol gülücük biriktirmiş her yere dağıtıyor şimdi umarım bu pazar böyle keyifli devam eder ve hepinizin pazarı da keyifli geçeeer
Eki Görüntüle 764739 Eki Görüntüle 764740 Eki Görüntüle 764741
bu da benim 40 ı çıkan 4000gramlık kızım kuzum yavruummmm
Selam teteler
Bebeler dogunca yazan cok olmaz herkes mınıgıyle mesgul olur dıye dusunurken gordum kı sımdı de bıkac ay oncesnden cok farkı yok sayfalar 5er 10ar ılerlıyor :) vakıt ıcınde vakıt ureten anneler tebrık edıyorum sızı
Bız bugun ılk ay asımızı olduk.oglum basta cıglıgı bassa da susması kısa surdu ama o saatten berı bıraz huzursuz gıbı emerken bıle acı ceker gıbı bı halı var :26:
Boyumuzu kılomuzu da olctuler hemsıre normal dedı ama ben yıne de sıze sormak ıstedım mınıklerınız bır ayda kac cm uzadı ?
benimkininde var. hemde aynı sol.
komşumuz göğüslerini ov süt birikir ondan ağlar demişti. koltuk altlarına doğru masaj yap dedi.
ne kdar doğru bilmiyorum, dediğini yapmadım da ama o öyle dedikten sonra dikkatimi çekti. senin dediğin şeyden var. bana da o sanki sütmüş gibi geliyor kadın öyle dediği için.
Suyun içinde sesi çıkmayan kızım giydirilme aşamasında ortalığı yıkıyor resmen etinden et kopuyormuş gibi ağlıyor
Kizlar birsey daha sorcam ya bnm kiz hirlliyor gibi bzen hapsiriyor oksuruyor normalmi yoksa kiz usuttumu atesi filan yok ama????
Selm hanimlar nasilsiniz ayy artik ne pc ne tv le alakam kaldi surekli ev yemek tmzlk cocuk koca boyleyim sıkldm gezmeyede cikartmiolar 40 olmadi die catlicem 27 gunluguz biz bgn dikislerim 23 gunlken tamamn dstu kizn gbei 18 gunlken asimiza az kaldi rabiam suyu banyoyu bi sevioki ablalari grmelisiniz ya kizlr bi sey sorcam malum yaz hava sicak nemli birasi bazen bzen dedigim genellikle esio pencereleri komple actikmi. kizimi citcitli uzerine ayakli pijama uzun kollu giydiriorum sizler nasil giydirionus bebisleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?