Bizim yok ama ben seminere katılmıştım. bu konudan bahsettiler sakın ovmayın o kendiliğinden geçecek demişlerdi.
Kizlar birsey daha sorcam ya bnm kiz hirlliyor gibi bzen hapsiriyor oksuruyor normalmi yoksa kiz usuttumu atesi filan yok ama????
dr brown ' s geniş ağızlı biberon aldım. fakat akışkanlığı baya fazla. nuk'un biberonu daha yavaş akıtıyordu. hemen bitiremiyordu çocuk. şimdi hemen bitiriyor mamayı. benim göğsümü iki dakikadan fazla emmiyor o yüzden. akışkanlığı azıcık azalsa bırakıyor hemen.
benim biberonda mı sorun var, yoksa dr. brown's biberonları hep öyle mi?
bu arada doğum günümü kutlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
Suyun içinde sesi çıkmayan kızım giydirilme aşamasında ortalığı yıkıyor resmen etinden et kopuyormuş gibi ağlıyor
aynıyız canım ya...oğluşkom canı isteyince emiyor,özellikle uykuluyken tıkıorum ağzına mememi ama ayıkken pek istemiyor biberona alıştığı için. sağdığımda da toplamda 2 göğüsten 20-30 cc anca çıkıyor. herşeyi denedim ama semizotu gerçekten işe yarıyor sanırım.yoğurtlu semizotu salatası yapıp yediğimde 30-40 cc kadar çıkıyor ehh işte anca o kadar işe yarıyor3 lt su içiyorum süt yerine idrar oluyor
doğum hazırlıklarını yaparken b3 paket göğüs pedi aldım üstelik az gibi gelmişti
göğüs kalkanı bile almayı düşünmüştüm hani sütüm akıp ziyan olmasın diye
alışveriş yaptığımız yerde satıcı kadın humana çayları bizde indirimli dediğinde ne gerek var süt artırıcı çayı ne yapayım diye düşündüm ve kadını hiç tınmadım
doğumdan sonra her annenin sütünün olduğunu sanıyordum
hamileliğimde korktuğum şey ya çocuğumu emziremezsem ya mememi tutmasa
hamileliğimde kaç defa rüyamda doğum yapmışım kızım olmuş ve ben kaygıyla ona mememi tutturmaya çalışıyrm biraz uğraşıyorum ve tutuyordu
kızım memeyi tuttu ama süt gelmedi..normal doğum olmasına rağmen 2-3 hafta sonra sütüm geldi
damlaya damlaya göl olmuyor olsa olsa 20 ml oluyor
merhaba kızlar doğum yaptığımdan beri sürekli sırtımda mideme vuran bir ağrı hissediyordum ama spinal sezeryandan kaynaklandığıını gecıceğini düşünüyordm gecen gece dayanılmyack kdr fenalştm hast gittik tahliller vs saframda bir sürü taş olduğu sebebide net olmamakla birlkte hamilelik donemnde yenen fazla yumurtalarmış neyse işte ameliyat dediler acil özel bi hastanede sonra çapaya gittim gün alın dediler dün gece gene fenalaştm ama boyle bir ağrı yok oluyordum sabaha kadar onumuzdeki 1 hafta ıcınde ameliyat olucam muhtemelen merak ettiğim bu sıkıntıları yasayan varmı ameliyattan sonra neler yasanıyor
beylikdüzü marmarapark avm de biraraya gelelim dedik
buluşup yüz yüze tanışalım ddik eee kızlar ses cıkmadı
loverlover kesin geliyor powerr de kesin geliyor
diger arkadaşlar ses cıkmadı sizlerden kesin bi gün belirleyelim ben bi sayfa actım zaten gelcekler ordanda burdanda bana ulaşşın
bişey değil cnm umarım bidaha hiçbirimiz böyle bir deneyim yaşamayız. Rezene çayını bende aldım aynısını, cnm kaynamakta olan sudan biberona dökeceksin çayı da biberona koyacaksin sonra sogutup vereceksin yani ocakta kaynıyorken içine koymayacaksin çayı.çok geçmiş olsun canım
şükür başındaymışsın valla bizim bıcırıkta sürekli tıkanıyor sırtına vuruyom poposuna vuruyom güç bela düzeliyor her seferinde aklım başımdan gidiyor ya geçmesse diye benimde aklımda bulunsun ters çevirmek yoksa hiç aklıma gelipte yapmazdım sayende öğrenmiş oldum sağolasın
kızlar birde şu milupanın rezenesini aldım gazı için dr 15cc ver dedi günde kaç sefer ne kadar vermeliyim sizler nasıl veriyorsunuz hazırlanışıda arkasında kaynamakta olan suya atıp altını kapatın soğutup verin diyor sizde öylemi yapıyorsunuz dün verdim ilk kez ama bizde bir değişiklik olmadıbu çay işe yarıyormu yaramıyormu acaba :)
cnm 40 niz hayırlı olsun. Bizde aynı gün çıkarttık 40mizi. Oglusuna maşallah çok yakışıklı
bebeklerimizin derdine düştük kocaları ihmal ettik galiba biraz
en azından ben öyle yapmışım bugün anladım
oturmuş kızımı emziriyordum
öne doğru eğilmişim biraz
haliyle benim göbiş de eğilmiş
eşofmanımdan pırtlamış sağolsun jöle kıvamında olduğu için
kocacım da bana bakıyor o ara yandan yandan
geldi şap diye öptü göbişten
mıncıklıyor filan
dedim elleme şunu sinir oluyorum yumuşacık oldu iyice
e doğum yaptın olacak o kadar dedi
sonra biz konuşurken gülüşürken birden sen artık pek sarılmıyorsun bana demez mi
içim burkuldu resmen
hemen sarıldım sımsıkı o da tabi
hakikaten düşündüm de önceden evde kocamla birbirimize temas etmeden durmazdık
ya yan yana otururduk ya beraber uzanırdık çekyata
sarılırdık sürekli filan
şimdi benim bütün derdim kızım olmuş
canım kocacımı nasıl ihmal etmişim farkında bile değilim
demem o ki siz de belki benim gibisinizdir ama farkında değilsinizdir canlar
arada kocalarla da ilgilenmek lazım unutmayalım
onları da öpelim sarılalım filan
maşallah güzel prensese çok güzel gözleri var
moonletter cnm paylaştığın videolar çok faydalı teşekkür ederim.
bişey değil cnm umarım bidaha hiçbirimiz böyle bir deneyim yaşamayız. Rezene çayını bende aldım aynısını, cnm kaynamakta olan sudan biberona dökeceksin çayı da biberona koyacaksin sonra sogutup vereceksin yani ocakta kaynıyorken içine koymayacaksin çayı.
cnm 40 niz hayırlı olsun. Bizde aynı gün çıkarttık 40mizi. Oglusuna maşallah çok yakışıklı
maşallah güzel prensese çok güzel gözleri varnazar değmesin.
Kocişkom dq aynı senin kocan gibi aynı şeyi dedi bana , sen benimle hiç ilgilenmiyosun öpüp sarilmiyosun bana dedi. İçim burkuldu öyle deyince bende hemen öpüp sarıldım çocuk gibi sevindikocalarinizi ihmal etmeyin kızlar. .. onlar bizim koca bebeklerimiz.
aynıyız canım ya...oğluşkom canı isteyince emiyor,özellikle uykuluyken tıkıorum ağzına mememi ama ayıkken pek istemiyor biberona alıştığı için. sağdığımda da toplamda 2 göğüsten 20-30 cc anca çıkıyor. herşeyi denedim ama semizotu gerçekten işe yarıyor sanırım.yoğurtlu semizotu salatası yapıp yediğimde 30-40 cc kadar çıkıyor ehh işte anca o kadar işe yarıyor
geçmiş olsun canım acil şifalar inşallah...
bu haftaiçi buluşmayın,bi dahaki haftaiçi buluşunbende geleyim.anneme geleceğim çünkü İstanbul'a
3 saat icinde uyanmazsa uyandiriyorum canim. Bol bol dinlenip iyi besleniyorsun. Her seferinde iki memeyi de veriyorsun. Sagacak kadar sut kalmiyor bebek surekli emdigi icin o yuzden sagmadim ben.Her istediginde arandiginda meme veriyorsun.Simdi mesela iki saat olmadan emzirmiyorum avutmaya calisiyorum gaz yapmasi diye. Ama emzirme kampinda 5 dk sonra da istese emziriyorsun bebek bikana kadar. Ben faydasini gordumcanım bilgiler için teşekkürler.. ben bir de emzirme kampı ile ilgili birşey sormak istiyorum bunu yaparken bebek uzun uyursa örneğin 3 saat falan uyandırıp emziriyormusun yoksa uyanmasını mı bekliyorsun yani burda mantık bebeği istedikçe emzirmek ve aralarda da sadece yemek yiyip dinlenmek di mi? birde her seferinde iki göğüs mü emziriyorsun ve emzirdikten sonra mutlaka sütünü sağıyor musun?
daha çok küçük canım illa ki bozulduğu zamanlar olur ama biraz rahatladım olacak bu uyku işi onu anladım..rutine biz banyoyu koymadık çünkü gündüz yapıyor..bir tane uyku arkadaşı aldık(britbee) ve çok işe yaradı zaten işe yarayacağı belliydi çünkü bizim de elimizi kullanıyordu öncesinde uyku arkadaşı olarak. Bizim rutin şöyle öpüp yatırıp ışığı kapatıyoruz, doğa sesleri açıyoruz emziği verip uyku arkadaşını eline veriyoruz ama bir yandan da emziğe destek oluyor o sonra da odadan çıkıyoruz..bizim rutinin her bir parçasını neredeyse bebek seçti diyebilirim daha doğrusu ihtiyaç hasıl oldu ondan koyduk. Misal o emziği atmasın diye elimizi koydurtuyordu bir kaç defa hem kendi elimizle hem de uyku arkadaşı ile uyuttuk sonra elimizi çektik. Gürültüden kolayca uyanıyordu bu yüzden sabit gürültü olsun diye doğa sesi açtık (ilk haftadan beri), zaten ışıkta asla uyumuyor bu yüzden ışığı hep kapattık vs. Bu arada gece uyku kurallarına uyuyoruz (alt açma yok, sesli konuşma yok, yatak boş vs.)maaşallah size canım allah bozmasın.. uyku rutini derken yani örneğin banyo-giydirme-ışıkları kapatma-beşiğe yatırma-emzik dayama falan gibi birşey mi bir de benimki sallamadan uyumuyor ki bir elimizle emziği ağzına tutup(kendi atıyor) bir elimizlede sallıyoruz ahh kendi kendine uyusa ne güzel olur..
ayy maşallah ne güzel gülmüş..pozu da iyi yakalamışsın canım ben bir türlü yakalayamadım gülerken makineyi görür görmez gülmeyi kesiyor ..umarım paşanın kısa zmanda çözülür sorunu öp bizim içinBugun yine cok agladi yavrum. Gazini cikarirken agliyor cikardiktan sonra yine agliyorBirbirinden farkli birkac tane aglama modu gelistirdi. Bazen ciglik atasim geliyor fenalik basiyor bana Tekrar doktora goturucem pasami. derdi neymis ciksin ortaya iyice
Bu da benim zavalli minigim. Keske hep boyle gulse yavrum
Cnm üzerinde 100cc ye bir tatlı kaşığı diyo ben ziyan olmasın diye 50cc ye yarım tatlı kaşığı koyup bununda yarısını veriyorum, geri kalaninida en fazla 3 saat icinde kullanabilirsin ama fazlası iyi değil cnm rezeneyi de cok sık vermemek lazim.bunu da her akşam değil de gaz sancisi çektiği akşamlarda veriyorumsöylediğin iyi oldu canım çok makbule gçti saolasın güya 2. çocuğum ama hiç böyle şeyleri bilmiyorum ilkinde ne mama verdim ne biberon kulandım nede böyle çaylar yeni yeni öğreniyorum peki canım ne kadar veriyorsun bir seferde ve kaç kere veriyorsun bir günde bizimki cuk cuk içiyor çayı ne kadar verirsem vereyim yanlış vermek istemiyorum
daha çok küçük canım illa ki bozulduğu zamanlar olur ama biraz rahatladım olacak bu uyku işi onu anladım..rutine biz banyoyu koymadık çünkü gündüz yapıyor..bir tane uyku arkadaşı aldık(britbee) ve çok işe yaradı zaten işe yarayacağı belliydi çünkü bizim de elimizi kullanıyordu öncesinde uyku arkadaşı olarak. Bizim rutin şöyle öpüp yatırıp ışığı kapatıyoruz, doğa sesleri açıyoruz emziği verip uyku arkadaşını eline veriyoruz ama bir yandan da emziğe destek oluyor o sonra da odadan çıkıyoruz..bizim rutinin her bir parçasını neredeyse bebek seçti diyebilirim daha doğrusu ihtiyaç hasıl oldu ondan koyduk. Misal o emziği atmasın diye elimizi koydurtuyordu bir kaç defa hem kendi elimizle hem de uyku arkadaşı ile uyuttuk sonra elimizi çektik. Gürültüden kolayca uyanıyordu bu yüzden sabit gürültü olsun diye doğa sesi açtık (ilk haftadan beri), zaten ışıkta asla uyumuyor bu yüzden ışığı hep kapattık vs. Bu arada gece uyku kurallarına uyuyoruz (alt açma yok, sesli konuşma yok, yatak boş vs.)
Degerleriniz referans araliginin disinda mi? Tam degerleri ve referanslarini yazar misiniz?
ışığı kapatıp holün ışığını açıyoruz biz gece lambası denedik olmadı çareyi böyle bulduk..gündüz uykuları henüz düzenli değil ama genelde banyodan sonra uyuyor gündüz rutini yapmıyoruz sadece emziği veriyoruz saati epey kayabiliyor bazen hem öğle hem sabah bazen sadece öğle uyuyor..gece otursun gündüze de el atmayı düşünüyorum. Uyku rutinini uyumak istediğini belli edince yapıyoruz (saçını oynuyor, ağzını açıyor esniyor vs) henüz saat belirlenmedi ama 8, 8:30 civarı oluyor uyuyup uyanıyor sonra ihtiyaçlar karşılanıyor (emme, gaz, alt değiştirme, tulum giyme vs.) sonra biraz seviyoruz oynatıyoruz(belki bu ara zamanı ilerde gece sütü zamanı fln yaparız diye düşünüyorum) saat 11, 11-30 civarı oluyor uyku rutinini yine tekrarlıyoruz ve gece de 1-2 kere uyanıyor emmeye(ama onlarda gazı çıkarıp yatıyor-rutin yok)..Dediğin gibi canım her çocuk bir olmuyor, "aman böyle de olur muymuş" dediğim şeyler oldu gitti..hepsinin ihtiyacı farklı farklı oluyor demek ki. Bir de dikkatimi çekti 40'ı çıkınca cidden değişiyormuş son iki haftadır oturuyor bizim düzenler daha da tam oturmuş değiluyku düzenin ilgimi çekiyor gece saat kaçta yatırıyorsun oğlum okadar düzenliydiki 19 yaşındaydım herşey yoluna birşekilde girdi bebeklliğinden beri 10.30ta yatakta herşeyi düzenlidir ama seninde dediğin gibi her çocuk birolmuyor kızım çok uğraştırıyor beni acemileştiriyor ki bunda okadar dikkat ediyorum özen gösteriyorum olmuyoooor... sakınan göze çöpmü batıyor ne bide ışığı kapamameselesi gece nasıl görüyorsun karanlıkta benim kzım çok kusuyor gece uyusamda bi gözüm açık diken üstü uyku düzeninin saatlerini söyleyebilir misin gündüz içinde gecerlimi sabahları aynı saatte uyandırıyormusun mesela çok uzun oldu
Canım bende Dr brown kullanıyorum. Üstünde natural flow yazıyor. İçinde mavi aparati var bebek emmedikçe süt akıtmıyor. Biz memnunuz.
:
gürültüden kolayca uyanıyordu bu yüzden sabit gürültü olsun diye doğa sesi açtık (ilk haftadan beri), zaten ışıkta asla uyumuyor bu yüzden ışığı hep kapattık vs. Bu arada gece uyku kurallarına uyuyoruz (alt açma yok, sesli konuşma yok, yatak boş vs.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?