canım zaten 3 aydan sonra gece emmeleri azalacak ve 6 ayda hiç kalmaması gerek bu uyku düzeni kurup eğitim verme işi de asıl o zaman yapılıyor o zamana kadar bebeğin yönlendirmesi ile olduğu kadar yapılabiliyor.gör bak en geç birkaç ay içinde her şey yoluna girecekCnm uyku düzenini çok güzel ayarlamışsıniz bravo size.... benim bu dediklerin arasında tek yapamadığım şey alt açmak çünkü benim kızım her emmeden sonra baya kaka yapiyo altıni açmak zorundayim , , altını almazsam da rahatsız olduğu için uyumuyo . Mesela şu an uykusu iyice açıldı ağlıyonasıl yapicam ben bu uyku düzenini?
dr brown ' s geniş ağızlı biberon aldım. fakat akışkanlığı baya fazla. nuk'un biberonu daha yavaş akıtıyordu. hemen bitiremiyordu çocuk. şimdi hemen bitiriyor mamayı. benim göğsümü iki dakikadan fazla emmiyor o yüzden. akışkanlığı azıcık azalsa bırakıyor hemen.
benim biberonda mı sorun var, yoksa dr. brown's biberonları hep öyle mi?
bu arada doğum günümü kutlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
merhaba kızlar..
günler sonra girebildim foruma ama daha önce girip sizin yazdıklarınız okumadığım için kafamı taşlara vurucam
hep aynı şeyleri yaşamışız ama ben bunları bir tek ben yaşıorum sanıp ağlama krizlerine girdirm.
önce bebeğimi gündüz uyutamadım ağlamıodu ama mememden ayrılmıyordu memde uyuyo beşiğe yatırınca tekrara aranıodu bende tekrar meme veriodum. gazı var ondan dediler gaz ilacı zinco kullanmaya başladık. gaz olmasın die hiç bişi yememeye başladım tabi moralde sıfır bu arada. ve benim sütüm azalmaya başladı saat 3 gibi resmen damla akmıyodu çünkü bebeğim saatte bir emmeye balamıştı uyumadığı için devamlı memede mama vermek dünyanın en kötü şeyi gibi görünüodu. herkes sütün yeter mama verme sakın hiç gelmez die korkutmaya başladı 3 farklı dr gittim üçüde farklı şey söledi biri sütün yetior biri mama ver bişi olmaz biride sakın mama verme ne yapcağımı şaşırdım. kayınvalidem yanımda daha hiç bebeğimle yalnız kalmadım cesaretim yok henüz çünkü.
yaşadıklarım kısaca bunlar size sorucam çok şeyvar oğlum 1 aylık oldu ama ben bugün yeni doğmuş gibi sıfırdan başlayıp ona nasıl bakmam gerektiğini öğrenmek istiorum çünkü sizin yazdıklarınızı okuyunca çoook hata yaptığımı anladım.
ilk önce bu süt olayı ben istedikçe veriodum gündüz uyumadığı için memede yapışık geziodu ve memede süt hiiiç birikmiodu ve öğleden sonra sütüm bitiodu ağlaya ağlaya mama veriosum. şimdi zorla sallayarak felan 1 1,5 saat kadar uyutmaya memede süt birktirmeye çalışıorum ama mememi kendiliğinde hiç bırakmıor iki memeyide emio hala aranıo kayınvalidem senin memnde uyumak istior memeni yalancı emzik niyetine kullanıo felan dior. ama bana doymadığından memeyi bırkmak istemio gibi gelio böle yapınca mama vermelemiyim.
birde dün istediği gibi yalancı memeyi bulduk aventin aldım olmadı chicconun aldım olmadı marketten bebedorun dandik bi emziği aldım onu beğendi beyefendiama onuda nasıl kullanıcamı bilmiorum emzirdikten sonra hala aranırsa mı vermeliyim yoksa ağlayınca mı ya da uyutmaya çalışırken mi ?
birde bir aylık bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor ne kadar uyuyor uyumadığı zaman meme arıomu devamlı ? ben hep aç ondan uyumuyo diyorum. kayınvalidem birbuçuk saat felan sallıor sallama durunca bizimki ağlamaya meme aramaya başlıor çünkü. bende sallamayı hiç istemiorum çocuk sallandıkça başı dönüo salaklaşıo ondan uyuyo gibime gelio.
çok karıştırdım ama sizlerin yardımına çook ihtiyacım var
ya kızlar bu benim oğlum emerken üst dudağını kapatmaktan vazgeçmiyor hatta 1-2 gündür daha da kötüleşti ağzını açıyor memeyi veriyorum kapatırken alt dudak dışarda onda sorun yok ama üst dudağını içeri büküyor elimle düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor memelerimin her geçen gün daha çok yara olmasını geçtim birde doğru emmediği için sütte çok gelmiyor sinirleniyor.. ben doğduğu zamandan itibaren emzik verdim ona bağlıyorum çünkü doğduğunda ilk 3-4 gün gayet güzel emiyordu bence emzik bozdu.. ben napmalıyım tecrübeli anneler veya bu konuda bir fikri olan var mı çok üzülüyorum süt gelmeyince sinirlenince bir de canımın acısı da tuzu biberi yani..
slm annişler,
uzun süredir kv bende.ama artık dün laf çarpıtmaya başladı.ben olmasam sen ne yapardın,bu çocuğa nasıl bakardın vs vs laflar işte.valla çok gücüme gitti.ben babaannesi seviyo bakmak istiyo die veriyorum bebeği o zorunlu olduğu için bakıyormuş galiba.neyse eşim durumu gördü yaşlı ses çıkarma dedi.bende birşey demedim hiç.galiba yakında gidecek.kaygılıyım bebeğime tek bakabilir miyim,ev işlerine yetişebilir miyim die???bana güç verin kızlar ne olur......
slm annişler,
uzun süredir kv bende.ama artık dün laf çarpıtmaya başladı.ben olmasam sen ne yapardın,bu çocuğa nasıl bakardın vs vs laflar işte.valla çok gücüme gitti.ben babaannesi seviyo bakmak istiyo die veriyorum bebeği o zorunlu olduğu için bakıyormuş galiba.neyse eşim durumu gördü yaşlı ses çıkarma dedi.bende birşey demedim hiç.galiba yakında gidecek.kaygılıyım bebeğime tek bakabilir miyim,ev işlerine yetişebilir miyim die???bana güç verin kızlar ne olur......
benim göğüs yaralarıma en çok faydası olan şey göğüs kalkanı çok para verdim ama değdi hem sütlerde akıp gitmiyo birikiyo. emzirirkende belki silikon göğüs ucu kullanabilirsin canım. emzik bende doğunca verdim hemen sıkıntı olmadıkızlar benim şu derdime derman olacak kimse yok mu... :18: :18:
Cnm Allah kolaylık versin sana işin zor gerçekten de ama bence de doğru karar vermişsiniz. İnşallah çok güzel bir düğün olur.kızlar ne yapacağımı bilmiyorum eylül ayında oğluma sünnet düğünü yapıcam kısmetse kızım çok küçük ozaman tam 3aylık olacak şimdiden gözümde büyüyor aslında biz hazirana koymustuk meleğimiz geldi ben bütün hazırlıklarımı yaptım eee oğlumda biliyo bu sene düğün yapacağımızı kardeşin olcak ertelememiz gerekiyor dedik şimdi ne zaman yapıcaz deyip duruyordu düşündük bir yaşındaki çocukla daha zor olur tam ayaklanma zamanı yabancı seçme zamanı eylüle karar verdik kızımda bende biraz yorulacağız bana dua edin hayırlısı ile atlatıyım şu düğünü
İnşallah öyle olur cnm tam işe başladığım zamanda gece uykumuzda olmazsa işe zombi gibi giderim ki ben polisim ve aktif görevdeyim nasıl dayanırim ya yorgunluktan sütüm azalırsa o zaman diye kara kara düşünüyorumcanım zaten 3 aydan sonra gece emmeleri azalacak ve 6 ayda hiç kalmaması gerek bu uyku düzeni kurup eğitim verme işi de asıl o zaman yapılıyor o zamana kadar bebeğin yönlendirmesi ile olduğu kadar yapılabiliyor.gör bak en geç birkaç ay içinde her şey yoluna girecek
cnm öncelikle sakin ol hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz ama zamanla geçiyo çünkü hergün yeni huylar çıkarıyolar bebisler. Kayinvaliden haklı bebeğin seni emzik olarak kullanıyo bunu bıraktırmak için ağzı boş kaldığı her zaman emzik ver bunun bir ritueli zamanı yok seni emzik olarak kullanmamasi için emzigi ver o arttıkça sen bidaha tak ki alissin. Benim kiz da wee baby nin ucuz emzigini emiyomerhaba kızlar..
günler sonra girebildim foruma ama daha önce girip sizin yazdıklarınız okumadığım için kafamı taşlara vuruyorum...... bunları bir tek ben yaşıorum sanıp ağlama krizlerine girdirm.
önce bebeğimi gündüz uyutamadım ağlamıodu ama mememden ayrılmıyordu memde uyuyo beşiğe yatırınca tekrara aranıodu bende tekrar meme veriodum. gazı var ondan dediler gaz ilacı zinco kullanmaya başladık. gaz olmasın die hiç bişi yememeye başladım tabi moralde sıfır bu arada. ve benim sütüm azalmaya başladı saat 3 gibi resmen damla akmıyodu çünkü bebeğim saatte bir emmeye balamıştı uyumadığı için devamlı memede mama vermek dünyanın en kötü şeyi gibi görünüodu. herkes sütün yeter mama verme sakın hiç gelmez die korkutmaya başladı 3 farklı dr gittim üçüde farklı şey söledi biri sütün yetior biri mama ver bişi olmaz biride sakın mama verme ne yapcağımı şaşırdım. kayınvalidem yanımda daha hiç bebeğimle yalnız kalmadım cesaretim yok henüz çünkü.
yaşadıklarım kısaca bunlar size
ilk önce bu süt olayı ben istedikçe veriodum gündüz uyumadığı için memede yapışık geziodu ve memede süt hiiiç birikmiodu ve öğleden sonra sütüm bitiodu ağlaya ağlaya mama veriosum. şimdi zorla sallayarak felan 1 1,5 saat kadar uyutmaya memede süt birktirmeye çalışıorum ama mememi kendiliğinde hiç bırakmıor iki memeyide emio hala aranıo kayınvalidem senin memnde uyumak istior memeni yalancı emzik niyetine kullanıo felan dior. ama bana doymadığından memeyi bırkmak istemio gibi gelio böle yapınca mama vermelemiyim.
birde dün istediği gibi yalancı memeyi bulduk aventin aldım olmadı chicconun aldım olmadı marketten bebedorun dandik bi emziği aldım onu beğendi beyefendiama onuda nasıl kullanıcamı bilmiorum emzirdikten sonra hala aranırsa mı vermeliyim yoksa ağlayınca mı ya da uyutmaya çalışırken mi ?
birde bir aylık bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor ne kadar uyuyor uyumadığı zaman meme arıomu devamlı ? ben hep aç ondan uyumuyo diyorum. kayınvalidem birbuçuk saat felan sallıor sallama durunca bizimki ağlamaya meme aramaya başlıor çünkü. bende sallamayı hiç istemiorum çocuk sallandıkça başı dönüo salaklaşıo ondan uyuyo gibime gelio.
çok karıştırdım ama sizlerin yardımına çook ihtiyacım var
Benimki keyfi yerindeyse yuzume bakip bakip guluyor. Sansliyim bu konudaayy maşallah ne güzel gülmüş..pozu da iyi yakalamışsın canım ben bir türlü yakalayamadım gülerken makineyi görür görmez gülmeyi kesiyor ..umarım paşanın kısa zmanda çözülür sorunu öp bizim için
Tek basina daha iyi bakiyorsun. Isler aksar ama zamanla onu da yapar hale gelirsin. Gecen hafta ev supurup toz aldim, mutfagi temizledim ilk defa. Yemek yapiyordum da temizlige zaman kalmiyordu. Yakinda bebek uyurken cam da silerizslm annişler,
slm annişler,
benim göğüs yaralarıma en çok faydası olan şey göğüs kalkanı çok para verdim ama değdi hem sütlerde akıp gitmiyo birikiyo. emzirirkende belki silikon göğüs ucu kullanabilirsin canım. emzik bende doğunca verdim hemen sıkıntı olmadı
kızlar benim oğlum gözleri açık uyuyor neredeyse sizinkiler nasıl
tabiki olr canım nedn olmasın beylikdüzüne yakınsan ayarlarız tarihi
beylikdüzü marmarapark avm de biraraya gelelim dedik
buluşup yüz yüze tanışalım ddik eee kızlar ses cıkmadı
loverlover kesin geliyor powerr de kesin geliyor
diger arkadaşlar ses cıkmadı sizlerden kesin bi gün belirleyelim ben bi sayfa actım zaten gelcekler ordanda burdanda bana ulaşşın
bende geliyorum inşşlh
ama biran önce buluşalım bayram öncesi ailemin yanına gidicemmmm
bu hafta içi marmara parkta buluşsak uyarmı hanımlar size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?