2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canım zaten 3 aydan sonra gece emmeleri azalacak ve 6 ayda hiç kalmaması gerek bu uyku düzeni kurup eğitim verme işi de asıl o zaman yapılıyor o zamana kadar bebeğin yönlendirmesi ile olduğu kadar yapılabiliyor.gör bak en geç birkaç ay içinde her şey yoluna girecek

Canım benim biberonum bu. Bundan öyle çabuk gelmesi mümkün değil çektikçe geliyo pipetle çeker gibi.

merhaba kızlar..
günler sonra girebildim foruma ama daha önce girip sizin yazdıklarınız okumadığım için kafamı taşlara vurucam
hep aynı şeyleri yaşamışız ama ben bunları bir tek ben yaşıorum sanıp ağlama krizlerine girdirm.
önce bebeğimi gündüz uyutamadım ağlamıodu ama mememden ayrılmıyordu memde uyuyo beşiğe yatırınca tekrara aranıodu bende tekrar meme veriodum. gazı var ondan dediler gaz ilacı zinco kullanmaya başladık. gaz olmasın die hiç bişi yememeye başladım tabi moralde sıfır bu arada. ve benim sütüm azalmaya başladı saat 3 gibi resmen damla akmıyodu çünkü bebeğim saatte bir emmeye balamıştı uyumadığı için devamlı memede mama vermek dünyanın en kötü şeyi gibi görünüodu. herkes sütün yeter mama verme sakın hiç gelmez die korkutmaya başladı 3 farklı dr gittim üçüde farklı şey söledi biri sütün yetior biri mama ver bişi olmaz biride sakın mama verme ne yapcağımı şaşırdım. kayınvalidem yanımda daha hiç bebeğimle yalnız kalmadım cesaretim yok henüz çünkü.
yaşadıklarım kısaca bunlar size sorucam çok şeyvar oğlum 1 aylık oldu ama ben bugün yeni doğmuş gibi sıfırdan başlayıp ona nasıl bakmam gerektiğini öğrenmek istiorum çünkü sizin yazdıklarınızı okuyunca çoook hata yaptığımı anladım.

ilk önce bu süt olayı ben istedikçe veriodum gündüz uyumadığı için memede yapışık geziodu ve memede süt hiiiç birikmiodu ve öğleden sonra sütüm bitiodu ağlaya ağlaya mama veriosum. şimdi zorla sallayarak felan 1 1,5 saat kadar uyutmaya memede süt birktirmeye çalışıorum ama mememi kendiliğinde hiç bırakmıor iki memeyide emio hala aranıo kayınvalidem senin memnde uyumak istior memeni yalancı emzik niyetine kullanıo felan dior. ama bana doymadığından memeyi bırkmak istemio gibi gelio böle yapınca mama vermelemiyim.
birde dün istediği gibi yalancı memeyi bulduk aventin aldım olmadı chicconun aldım olmadı marketten bebedorun dandik bi emziği aldım onu beğendi beyefendi ama onuda nasıl kullanıcamı bilmiorum emzirdikten sonra hala aranırsa mı vermeliyim yoksa ağlayınca mı ya da uyutmaya çalışırken mi ?
birde bir aylık bebekleriniz gündüz nasıl uyuyor ne kadar uyuyor uyumadığı zaman meme arıomu devamlı ? ben hep aç ondan uyumuyo diyorum. kayınvalidem birbuçuk saat felan sallıor sallama durunca bizimki ağlamaya meme aramaya başlıor çünkü. bende sallamayı hiç istemiorum çocuk sallandıkça başı dönüo salaklaşıo ondan uyuyo gibime gelio.
çok karıştırdım ama sizlerin yardımına çook ihtiyacım var

canım bebeğin kendini sakinleştirme yöntemi emmek yani gazı varken emmek ister, uykusu varken emmek ister, acıkınca emmek ister vs.. sen her dk meme verdiğinde o da memeni emzik olarak kullanıyor bencede.. emziği önce uyumak istediğinde ver yani uyuması lazım gündüz ve gece bol bol uyumadığı için sakinleşemiyordurda.. memeyi de istedikçe ver tabi ama 1,5-2 saat aralıkla olursa daha iyi olur uyusun bu arada sende yat canım sütün dolsun.. bir de memende 15-20 dk dan daha fazla tutma hayatım gerisi sadece emme isteği yani doymuştur mutlaka ayrıca 1 hafta bir dene bence sadece anne sütü ile düzene sokmaya çalışarak önce ve sonra tart bakalım sağlık ocağında falan eğer günde 30 gr falan almışsa doğru gidiyorsundur canım.. uyutmak içinde kendi sallanan ana kucakları var eğer durumun varsa onlardan al derim ayakta sallamayın bence sen bilirsin tabi.. bir de sakinleştirici müzikler var onları dene uyuturken.. bir de panik olma bende aynı senin gibi hep ağlıyordum bir de göğüsler sırf yaraydı benim gerçi hala yara ama daha sakinim artık sen sakin olunca bebeğin de sakin oluyor hayatım.. allah kolaylık versin hepsi düzene girer merak etme hayatım..

kızlar benim şu derdime derman olacak kimse yok mu... :18: :18:

slm annişler,

uzun süredir kv bende.ama artık dün laf çarpıtmaya başladı.ben olmasam sen ne yapardın,bu çocuğa nasıl bakardın vs vs laflar işte.valla çok gücüme gitti.ben babaannesi seviyo bakmak istiyo die veriyorum bebeği o zorunlu olduğu için bakıyormuş galiba.neyse eşim durumu gördü yaşlı ses çıkarma dedi.bende birşey demedim hiç.galiba yakında gidecek.kaygılıyım bebeğime tek bakabilir miyim,ev işlerine yetişebilir miyim die???bana güç verin kızlar ne olur......

aynen camın benim kv dede 1 aydır bizde 2 gün gitti bu 1 ay içinde ve ben kafayı yicektim o iki günde o olmasa sanki tuvalete bile gidemicem gibi gelior ama okuduğum her yerdede her anne kendi çocuğuna iç güdüleriyle kendisi gayet rahat bakabilir yazıor. deneyerek yaşıcaz galiba herşeyi

bende tek bakamam gibi geliyordu ailem gitti şimdilik kız kardeşim var o da gidecek. bakıyor insan bi şekilde. birileri olunca onlara güvendiğimiz için bakamayız sanıyoruz. tek başına kalınca bi güç geliyor. ama eş yardımı çok önemli tabi. bak ben birde ev taşıdım

Hiç durmasın gitsin.Bizimkiler bebeğim 20 günlükken gittiler bende de aynı kaygılar vardı yapabilir miyim diye oluyormuş.Zorda olsa oluyor bazen oğlum sağ elimde sol elimle yemek yemeye çalışıyorum bazen de pışpışlamaktan ellerim kopuyor bebeğin uyudukça işlerini yaparsın.Ama anneyiz ve gücümüz herşeyin üzerinde ben bile yaptıysam oluyor bişekilde..

kızlar benim şu derdime derman olacak kimse yok mu... :18: :18:
benim göğüs yaralarıma en çok faydası olan şey göğüs kalkanı çok para verdim ama değdi hem sütlerde akıp gitmiyo birikiyo. emzirirkende belki silikon göğüs ucu kullanabilirsin canım. emzik bende doğunca verdim hemen sıkıntı olmadı

Cnm Allah kolaylık versin sana işin zor gerçekten de ama bence de doğru karar vermişsiniz. İnşallah çok güzel bir düğün olur.
İnşallah öyle olur cnm tam işe başladığım zamanda gece uykumuzda olmazsa işe zombi gibi giderim ki ben polisim ve aktif görevdeyim nasıl dayanırim ya yorgunluktan sütüm azalırsa o zaman diye kara kara düşünüyorum
cnm öncelikle sakin ol hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz ama zamanla geçiyo çünkü hergün yeni huylar çıkarıyolar bebisler. Kayinvaliden haklı bebeğin seni emzik olarak kullanıyo bunu bıraktırmak için ağzı boş kaldığı her zaman emzik ver bunun bir ritueli zamanı yok seni emzik olarak kullanmamasi için emzigi ver o arttıkça sen bidaha tak ki alissin. Benim kiz da wee baby nin ucuz emzigini emiyo en az 2 saatte bir emzir yoksa sütün birikmez ve het emzirmeden sonra bol su ve sıvı iç bidw uyuyabilirsen uyu çünkü en iyi süt uyuyoken birikiyo mesela ben dünyaları yesemde uyuyamazsam yorgunsam sütüm falan olmuyor ama uyursam sütüm dolup taşıyor.

Bi de bendw bebeğimi ayağım da sallayarak uyuyabiliyorum yapacak bişey yok bu şekilde uyuyo çok takma kafana hepimiz sallayarak uyuduk büyüdük bişeyimizde eksik değil ama sallamadan uyuyosa o daha iyi tabi. Cocugunu izleyerek onun nasıl uyudugunu sen gozlemleyeceksin değişik yollar dene. Mesela ben uyuturken ayağım da sallıyorum ve internetten kolik bebek müziklerini açıyorum cok işe yarıyor sakinlestiriyo ve uykuya daha çabuk geçiyor. ... hic telaşa kapilma aynı şeyleri yaşıyoruz yani. Benim.kizim akşam lari çok huzursuz oluyor çok ağlıyo ben annem seferber oluyoruz gazını çıkarmak ve uyutmak için ama 5-6 saat uğraştığımz oluyo........

son 3 gündür kabullendim. benim bebe gazlı, başka ne açıklaması olabilir ki
30-35 güne kadar iyi gidiyordu. şimdi 40 ı da çıktı. maymun gözünü açtı.
gazla başımız dertte. size bir günümü anlatayım:126:
sabah 6 ve 8 de uyanıp emip yatıyor. 10 da gaz sancısıyla uyanıyor. gazı alttan üstten çıkıyor
emiyor, gazı çıkıyor, bizimle konuşup oynayıp saat 12-13.00 arası uyuyor. 3 de uyanıyor. eğer gazıyla uyandıysa bi daha uyumayabiliyor. eğer normal uyandıysa emip gazını çıkarıp uyuyor. saat 7 de bi uyanıyor gece 2 ye kadar emiyor, gaz çıkarıyor, oda geziyor, bütün aile bireyleri ile konuşuyor, 1 saat sonra tekrar emme,gaz,avutma,
1 kere daha tekrar aynı şeyler derken gece 12 gibi ben tükeniyorum o tükenmiyor.
12 den sonra kavgamız başlıyor uyku akıyor gözlerinden ama memede uyumak için direniyor. gaz çıkarmaya çalışırken tekrar uyanıyor. tekrar meme arıyor. tekrar emziriyorum, yatağına yatırıyorum. gazıyla uyanıyor, tekrar gaz çıkarıyorum. :84:
yatırıyorum bu arada ulur gibi seslerle mızmızlanıyor. emzik veriyorum emziği atıyor, uyur uyanık emziği alıyor sonra atıyor. bu uzunca bir süre devam ediyor. gece 2 de uykuya dalıyor. gazı varsa 1 saat sonra uyanıyor.sonra sabah 6 da uyanıyor. bizim günlük programımız bu

Benimki keyfi yerindeyse yuzume bakip bakip guluyor. Sansliyim bu konuda

Tek basina daha iyi bakiyorsun. Isler aksar ama zamanla onu da yapar hale gelirsin. Gecen hafta ev supurup toz aldim, mutfagi temizledim ilk defa. Yemek yapiyordum da temizlige zaman kalmiyordu. Yakinda bebek uyurken cam da sileriz

canım yaparsın merak etme düzene giriyor ben akşamüstüne kadar o uyurken işimi yapıyorum akşam üstü uyuyunca da onunla beraber biraz yatıp uyuyamasamda dinlenmeye çalışıyorum.. herkes kendine göre bir çözüm buluyor ona senden daha iyi kimse bakamaz inan bana.. sadece sakin ol ve kendine güven hayatım..

canım yaralar tam geçer gibi oluyor bizim sıpa üst dudağını daha da kapatıp emmeye başladığı için yine yara oluyor öyle bir kapatıyor ki elimle düzeltmeye çalışınca açamıyorum.. niye böyle yapıyor ki acaba?

bende geliyorum inşşlh
ama biran önce buluşalım bayram öncesi ailemin yanına gidicemmmm
bu hafta içi marmara parkta buluşsak uyarmı hanımlar size

bende geliyorum inşşlh
ama biran önce buluşalım bayram öncesi ailemin yanına gidicemmmm
bu hafta içi marmara parkta buluşsak uyarmı hanımlar size

tüh o zaman ben gelemeyeceğim,madem siz buluşun hanımlar ama sonra bi kere de benimle buluşun başka zaman olur mu

sezeryanlı annişler bir sorum olacak...17 haziranda oldum sezeryanı ama hala idrara çıkarken dikişlerimin iç tarafında bi gerilme ağrı oluyor sanki mesanem kasılıp gevşiyormuş gibi,bazen tuvaletimi yapmaya bile korkuyorum.sizde de var mı böyle bir şey? hep geçer geçer ameliyat yani kolay değil falan dedim ama geçmio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…