64 cmmiiimaşallaah valla 4 aylık gibi duruyor ya
annne babada uzunmu
bizimkide sudan çıkınca basıyor çığlığı sudayken bana bi agucuklar içimin yağları eriyor
benimki böyleydi. 2-3 gündür ağlamıyor. doğrudan suya koymuyorum artık. kuru bi havlu üzerine yatırıyorum. havlu üzerinde soyuyorum. sonra yavaş yavaş su döküyorum. bu şekilde yaptığımdan beri ağlamıyor.
Ahh ah neler denemedimki, kucağımda küvete bile girip denedik ama malesefsu değer değmez kararıyo ağlamaktan
ooo maşallah çok ii almışşnurgül kilomuzu sormuşsun. 42 günlüğüz. benim ölçümüme göre şu an 5300 falan.
en son dr ölçümünde bir aylıkken 4400 dü.
doğduğunda 3790 dı.
Fotoğraf mevlüdünden, 20 günlükken. Yakın çekim göz yanılsaması:) oğlum 4 kilo 53 cm doğdu, babasının boyu 1.93 benim 1.70 canım. Allah sağlık versin hepsine bebişlerimizin.
Ahh ah neler denemedimki, kucağımda küvete bile girip denedik ama malesefsu değer değmez kararıyo ağlamaktan
ooo maşallah çok ii almışş
belli canım anne babanında maşallahı var
suyun ısısını iii hazırla canım ya sıcak yada soğuk geliyodur
bide bebekler banyodan 1 kere korkarlarsa hep korkarlarmış
benim yöntemde o suya değmiyor su ona değiyor :)
benimkide aynen dediğin gibiydi. yaptığımı tam anladın mı. kuru havluyu küvete koyuyorum. sonra çocuğu kuru havlu üzerine küvete koyuyorum. üzerini küvetin içinde çıkarıyorum. sonra ayaklarından başlayarak su döküyorum. en son kafasını yıkıyorum. kafa kısmında biraz ağlıyor.
anne sütüyle almadı ama bu kiloyu. mamayla aldı. mamada gereksiz şişiriyor diyorlar ya.. benimki de öyle oldu galiba
sağol canım aminn, hepimizinki inşallah...oyyy kuzum benim maşalaahh sana dünyanın en tatlı varlıkları
allahım analı babalı büyütsün hayırlı ewlat olsun inşallaahh..
amin canım çok sağol, çok şükür geçti bitti, Allah kimseyi evladından ayrı koymasıncanm allah bağışlasın çok tatlı bebeğın allah nazarlardan korusun bu arada geçmiş olsun tam olarak bılmıyorum ama bebeğin rahatsızmış ama çok geride kalmış artık herşey yoluna girmiş allahım bıdaha yaşatmasın canm
Eger bebegin kucagi seviyorsa kucagina al omzunda duscha gir önce sirtini sonra yüzünü öne cevirip ön tarafini yikarsin, benim oglum hersekil de suyu cok seviyor aglamiyor hic ama ara sira kucagima alip duscha giriyorum 2 dk icinde basini omzuma koyup uyuyor.. Bir dene istersen
Tam bu sıralamayla değil ama yarın aynen böyle deniycem inşallah işe yarar.
canım biz daha 35 günlüğüz ama aynı sorun bizdede var,bir haftada 200 gr alması gerekirken biz 120 gr almışız dr bir hafta daha kontrol edelim ona göre mamaya başlayabilirim dedi olmadı dr a sorar sende mama verirsinKızlar selam nasilsini dün asımız vardi olduk
Kızım 2 aylık oldu ama sadece 500 gr almış
Hemşire sınırda dedi kilo alımı için
Bebeği benim gibi olan var mı ? Öneri bekliyor um
olsun canım ya ayaklanınca kilolarını döküyorlar zaten anne sütüde alıyor demi bildiğim kadarıyla:26:
bebişlere kalça ultrasonu, işitme testi vs. yaptıran annelergitmeden önce yapılması gereken birşey var mı? önerileriniz var mı?
tatlış güven kendine yaparsın hemde daha iyi bakarsın kuzucuğuna (gerçi benimde şuan kv yanımda öle atıp tutuyom amaslm annişler,
uzun süredir kv bende.ama artık dün laf çarpıtmaya başladı.ben olmasam sen ne yapardın,bu çocuğa nasıl bakardın vs vs laflar işte.valla çok gücüme gitti.ben babaannesi seviyo bakmak istiyo die veriyorum bebeği o zorunlu olduğu için bakıyormuş galiba.neyse eşim durumu gördü yaşlı ses çıkarma dedi.bende birşey demedim hiç.galiba yakında gidecek.kaygılıyım bebeğime tek bakabilir miyim,ev işlerine yetişebilir miyim die???bana güç verin kızlar ne olur......
bizde aynı durumdayız 40 mız çıktı bizde zıvanadan çıktık diyebiliriz gaz sancımız tavan yaptı kakamızı zeytinyağı içmemize rağmen yapamıyoruz ve uyuyamıyoruz en önemlisi kafayı yemek üzereyim uyuanıkken 2 dk durmuyor hep kucakta hamak beşiğinde anakucağında yerde falan durmuyor gerçi kucaktada durmuyor anca sürekli oda oda gezersek bir müddet duruyor emerken sürekli ıkınmaktan kavga etmekten ememiyor bol bol hava yutuyor snrada gazdan ağlıyor uykudan bayılıyor uyumamak için direniyor kucakta dalıyor ama yerine koyunca hemen uyanıyor şansa uyanmadıysada ıkınmak için uyanıyor ne gece ne gündüz hep böyle of demiyim diyorum emme konusunda çok canım sıkılıyor kilo alımı düşücek beslenemiyor bence o yüzdende sürekli emmek istiyor( kızlar birde cahilliğime verin ama bişey sormak istiyorum ben pompa almamıştım çalışmıyorum nasıl olsa diye şimdi bir arkadaşım bende vardı sana sende oksa veriyim dedi alırım tamam dedim ama ne işime yarıycak pek bilemedim ben evdeyim yanındayım hep dolaba falanda süt koymama gerek olmuyor böyle olunca ilkindede kullanmamıştım. ben mi yanlış biliyorum lazım olurmu lazım olursa neye ve nasıl lazım oluyor alıyım mı sizce yoksa bana lazım değil se lazım olan birine versin
ben ilk günlerde hacışakir sabun tozu kullandım anam makina kafayı yedi şimdi dalin aldım yumuşatıcıyıda ilk günden beri kullanıyom dalin bazı arkadaşlar kokusu çok hoş demiş ama benim nedense hoşuma gitmediKızlar ya şimdiye kadar bebişimin cicilerine roxy sabun tozu kullanıyordum
artık hassaslıkları geçmiştir 3. aya girdik bide lekeleri güzel çıkarmıyor
şimdi kararsız kaldım dalin kullananlar memnunmu:44::44: yoksa OMO BABY alıcam,bide yumuşatıcı kullanıyomusunuz:26::26:
tatlım sen ne güzel bi bebeksin maşallh sanaEki Görüntüle 767535 bu da biz teteleriii
anaaaaam bu kuzucukların hepsi ayrı tatlı
senin o ellerini o kollarını o saçlarını yerim
biraz mıbebeklerimizin derdine düştük kocaları ihmal ettik galiba biraz
tatlış bende öle yaptım ama hiç bişi çıkarmadı bende peçeteyle çıkarıyom..ama ben öle çok içime çekmeye çekiniyom çocuğa zarar verecem diyeNİRAN BURUN ASPİRATÖRÜNÜ SORMUŞSUN CANIM ALINTI YAPMAYI UNUTMUŞUM
BEBEĞİN BURNUNA GELEN KISMINI BURNUNA SOKUYOSUN DİĞER APARATTA SENİN AĞZIINDA
HÜÜÜÜÜÜÜÜP DİYE ÇEKİYOSUN UCUNSA SÜNGER VAR AĞZINA GELMEZ
canım inş. sütün dolup taşar..çok üzülüyorum böyle yazıları okuyunca annelerin sütü olmayınca..ama ben şunu anladım her bünye süt yapmıyor...dinlenmeyle yemeyle uykuyla alakası yok..annem köy yerinde ne dinlenme ne doğru dürüst yemek nede uyku yüzü görmüş yinede memelerinden süt taşıyormuş..biz ise yediklerimizle artırmaya çalışıyoruz inş. artar bizimkilerdeaynıyız canım ya...oğluşkom canı isteyince emiyor,özellikle uykuluyken tıkıorum ağzına mememi ama ayıkken pek istemiyor biberona alıştığı için. sağdığımda da toplamda 2 göğüsten 20-30 cc anca çıkıyor. herşeyi denedim ama semizotu gerçekten işe yarıyor sanırım.yoğurtlu semizotu salatası yapıp yediğimde 30-40 cc kadar çıkıyor ehh işte anca o kadar işe yarıyor
tatlım yerim ben senin güülücükleriniBugun yine cok agladi yavrum. Gazini cikarirken agliyor cikardiktan sonra yine agliyorBirbirinden farkli birkac tane aglama modu gelistirdi. Bazen ciglik atasim geliyor fenalik basiyor bana Tekrar doktora goturucem pasami. derdi neymis ciksin ortaya iyice
Bu da benim zavalli minigim. Keske hep boyle gulse yavrum
canım bende bu biberonu kullanıyrm fekat gayet güzel damlatıyr patır patır..mavi aparat kolik önleyici aparat..emmeyince damlamasını engellemiyr...bizimkiinden niye öle akıyo peki..o yüzden memeyle kavga ediyo kızımEki Görüntüle 766746
Canım benim biberonum bu. Bundan öyle çabuk gelmesi mümkün değil çektikçe geliyo pipetle çeker gibi.
zeyno maşallah maşallhtek başına bebege de bakarsın, evinide temizlersin yemegini de yaparsınnhiç korkma,
maşallahMerhabalar herkese,
bebişlere kalça ultrasonu, işitme testi vs. yaptıran annelergitmeden önce yapılması gereken birşey var mı? önerileriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?