hanımlar benm oglan sabahtır aglıyo
son zamanlarda ıyıce huysulaştı başlarda ıyıydı birde eskisi gibi emmiyo acaba sütüm azaldı da açlıktan mı uyumuyo
gögsümü sıktıgım zaman ucundan sut geliyo eger süt olmasa gelmez herhalde
Burda rota asisini mecburi olarak görüp 1. ayda ilkini 3. ayda ikincisini veriyorlar ve tamamen devlet karsiliyor.. Ben birincisini yaptirdim önemsiz birsey olsa bizim karar vermemizi isterlerdi diye düsünüyorum.. Doktorumuz hic sormadan simdi önemli asilarindan birini verelim diye verdi ogluma zaten agiz yoluyla veriliyor.. Atesi cikma gibi falan yan etkilerinin olmq ihtimali cok düsük..
Bu asi olmadigi zaman ishal oldugun da sürekli huysuz, uyumuyor, emmiyor ee böyle olunca da cok agliyorlarmis, rota asisi ise bu ihtimalleri kaldirip hastaligi cok hafif atlamasini sagliyormus.. Benim asi listesinde ki rota hakkin da yazanlar bunlar
canım benimki otomatik sallanmıyor malesef, manuel sallaman gerekiyor, titreşim özelligi var
benim şansıma oğluş zaten sallanmayı pek sevmiyor..
benimki bu canım,
sallanmasını istiyorsan eger salıncak tipi olanlara bakman gerekiyor sanırım :44:
kizlar aksam huzursuzlugu son birkac gündür bizde de var saat 6,8den sonra gülücükler atan kendi kendine oldugu yerde yatan cocuk birden huysuzlasiyor gazi desem yok ben üstten cikaramamissam eger hemen kendisi alttan birkac defa sesli sesli cikariyor, kakasini da yapiyor gün icinde en az 4-5 defa.. ne yapsam susmuyor en sevdigi sey kucakta odalari gezdirmemiz onu yaparken bile sürekli mizmiz.. en son dün emzigini seftalinin suyuna hafif degdirdim aglayan cocuk o saniye aglamayi birakip resmen yutucak gibi emzik emiyordu bu sefer de seftali tadi bittikce emzigi diliyle atip yine istemeye basladiartik gözlerinden yas gelmiyor ama islaniyor dudaklarini büzüp nemli gözlerle de bakinca gelde dayan.. emzik almayan bebekler icin bu seftali suyu, karpuz suyu veya cok az recele batirip vermeyi deneyin isterseniz birkac defa belki ise yarar
Kizlar kafayi yiycm oglum gun boyu huysuzdu uykuya dalamiyor ac mi gazi mi var anlayamiyorum memwyi emiyor sonra cekiyor kendini tekrar almiyor bir suru kaka yapti aksama kadar idrsri da iyi ac değil sanirim gazi var. Ne yapmalıyım simdi banyo yaptı uyudu.cocuk değişti resmen kirki cikinca
canım biz daha 35 günlüğüz ama aynı sorun bizdede var,bir haftada 200 gr alması gerekirken biz 120 gr almışız dr bir hafta daha kontrol edelim ona göre mamaya başlayabilirim dedi olmadı dr a sorar sende mama verirsin
canım benim oğlum doğduğu günden itibaren 23 gün yoğunbakımda kaldı enfeksiyon geçirdi dr hatası yüzünden, daha sonra 9 günlükken bağırsaklarından ameliyat oldu ama çok şükür geçti bitti,2 haftadır evimizdeyiz
günaydın herkese güzel mutlu gazsız ve booolllllllll uykulu günlerbiz galiba üşüttük burun tıkalı arada öksürüyor mu ne hapşırıyoruz bol bolda kusuyoruz bugün sağlık ocağına gideceğiz bakalım ne diyecek
bir iki gündür yaptığım mamaları döküyordum. oğlum yemiyor çünkü. iştahsız hasta mı falan diye düşünmeye başlamıştım.
sütümün miktarı aynı olduğu için sütümden doyma ihtimali aklıma gelmiyordu.
dün yine sağım yapmıştım. dolaba koymuştum. bugün baktım üstünde baya yağ olmuş. sanırım sütüm yağlandı çocuk ondan doyuyor.
1 aydır falan sürekli bol bol tereyağ yiyordum. etkisini şimdi göstermeye başladı sanırım. miktarı arttırmak daha zor sanki. miktar kadar kalitesi de önemliymiş şimdi daha iyi anladım.
balık yağı ve elevit te aldım. onlarıda kullanmaya başlıcam. inş sadece sütüm yeterli olur.
benimki kendinden sallanıyor. müzikli. hem de uzaktan kumandalı çok komik. oturduğun yerden sallanma hızını ve müziğin sesini ayarlıyorsun. büyük halamın bize hediyesi. çok işe yarıyor. bir de ben ana kucağı almam ne gerek var diyordum.
sen yurtdışındaydın ama değil mi..(
sütünün yetip yetmediğini kilo takibinde anlıyorlar canım anne sütü alırken yeterli kilo alımı olduysa yetiyor demektir büyüme atağıda olabilir 1 hafta falan sürüyormuş en fazla bebekler ara ara böyle dönemler geçiriyor ben dahil forumdaki çoğu arkadaşın bebekleride böyle şu an ben de kilo alımı ii olmasına rağmen meme emerken kavga ettiği için sütümmü az geliyor yetmiyor diye düşünüyorum ama dr yeterli mama almasına gerek yok dedi bakalım geçicek inşş
Bu gaz sorunu delirtecek beni. Masajlar ilaclar care olmuyor. Sab simplex kimyasal cok diye azalttim nurse harvey ve zinco basladim ama bebgim gazdan ciglik atiyor. Kakasini yapamiyor. Fitil vermek istemiyorum. Zeytinyagi da ise yaramiyor. Surekli agliyor dogru durust ememiyor. Aksi gibi soguk almis yaz gunu. Oksurup hapsiriyor. Surup basladim. Antibiyotik baslamadan once farkli bir doktora goturecegim kulak icin. Zavalli yavrum aci cekiyor minicik haliyle
herkese merhaba. bende haziran annesiyim 41 günlük bir kızım var.forumun sessiz takipçisiyim. size bir sorum olacak. dün kızım çok huzursuzdu. sabah tan akşama kadar hiç uyumadı diyebilirim. 10 dk dalıyor sonra bağırmaya başlıyor. acaba sütüm mü yetmiyor diye çok korkuyorum, sürekli emmek istedi, gece bile zorla daldı uykuya. gazı yoktu. aç olduğu için mi acaba yada bebekler büyüme atağı yaşarken oluyormuş böyle huzursuzlukları. büyüdüğünden mi oldu ki. sütüm konusunda çok korkuyorum inşallah yetiyordur.
Benim size bir sorum olacak..
Sizler rotavirüs aşısı yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız..
Devlet karşılamıyor ve 143,5 TL.
2 doz olarak verilecek.
3 ay dolmadan başlanıp 6. aya dek de 2. dozun vurulması gerekıyormuş.
Sizler ne düşündünüz, neler yaptınız bu aşı konusunda, yazarsanız çok sevinirim.
Bir de yarın 2. ay aşılarımız var, bcg vs.
Bu aşıdan sonra ateş vb. sıkıntılarınız ne durumdaydı, bunu da yazan olursa sevaba girer.. :))
Kizlar göbegimde ki yukardan asagi olan kahverengi cizginin alt tarafi tamamen kayboldu oysa cokta koyu ve belirgindi üst tarafta var biraz oda gitgide rengi aciliyor.. Görüntüsü hic hosuma gitmiyordu, yirtiklara care yok ama hic yoktan bundan kurtuldum
desty tombiş yapmak istermiyim hiç oğlumu :)
bugün annemlere gidiorum. emzirme kampı vs yapcam. mamayı kesmeyi düşünüorum.
sağol canım ben otomatik sallansın ve senin ki gibi oyuncakları müziği falan olsun istiyorum kraft dondy var ona bakıcam bakalım..
hangi marka canım bebiş gündüz kendi kendine duruyor mu?
inş benimkide gider, çok çirkin duruyor yaaa
Gecmis olsun canim bizde bugun olucaz inss verem asisini nasil yaptilar koldan canim igneyi batirinca icerdeyken donduruyor falan dedi arkadasimdaBugün aşılarımız yapıldı. Kıyamet koptu.
Eve gelince hemen calpol verdim ateşi çıkmasın diye. Sabah 10 da olduk aşımızı ve oğlum eve geldiğimizden beri uyuyor. Bir ara kaldırıp mamasını verdim zorla. İçini çeke çeke uyuyor kuzum saatlerdir.
Kıpır kıpır bebeğim şimdi bıraktığım gibi yatıyor, çok fenayım.
Aşı mı onu böyle halsizleştirdi ki.
Aşıdan önce doktoruna gülücükler atıyordu bebeğim bütün keyfi kaçtı şimdi.
Rotavirüs için 1 ay sonra dedi doktorumuz.
Bugün aşılarımız yapıldı. Kıyamet koptu.
Eve gelince hemen calpol verdim ateşi çıkmasın diye. Sabah 10 da olduk aşımızı ve oğlum eve geldiğimizden beri uyuyor. Bir ara kaldırıp mamasını verdim zorla. İçini çeke çeke uyuyor kuzum saatlerdir.
Kıpır kıpır bebeğim şimdi bıraktığım gibi yatıyor, çok fenayım.
Aşı mı onu böyle halsizleştirdi ki.
Aşıdan önce doktoruna gülücükler atıyordu bebeğim bütün keyfi kaçtı şimdi.
Rotavirüs için 1 ay sonra dedi doktorumuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?