2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Bu gaz sorunu delirtecek beni. Masajlar ilaclar care olmuyor. Sab simplex kimyasal cok diye azalttim nurse harvey ve zinco basladim ama bebgim gazdan ciglik atiyor. Kakasini yapamiyor. Fitil vermek istemiyorum. Zeytinyagi da ise yaramiyor. Surekli agliyor dogru durust ememiyor. Aksi gibi soguk almis yaz gunu. Oksurup hapsiriyor. Surup basladim. Antibiyotik baslamadan once farkli bir doktora goturecegim kulak icin. Zavalli yavrum aci cekiyor minicik haliyle

Gunler birbirinin ayni. Esimle sorunlarimiz bitti derken tekrar basliyor. Dogum yaptim yapali bir anlayissizliktir gidiyor. Ben de depresyondayim sanirim guzel yanlarini gozum gormuyor artik. Bu donemi atlatabilecek miyiz bilmiyorum Cocuk sahibi olmak bize yaramadi

canım öyle deme ya zamanla düzelir..şimdi seninde hassas zamanın erkeklerden anlayış bekleme beklentilerini azaltırsan hayat daha kolaylaşacak erkek milleti işte fazla şey beklemeyeceksin...bu arada sende alıngan olabilirsin..doğum sonrası küçük şeyleri bile büyütebiliyoruz onlara dikkat et..şunu unutma doğum yapan sensin ama alttan alınması gereken senin haricinde herkes sen alttan alacaksın yoksa mutlu olamazsın.. Cocuk sahibi olmak bize yaramadi öyle deme bebişin dışındaki herkesi boşwer totonuzu yesinler onlar sizin

canm kalça için bılmıyoru, ama işitme testi için uyuyor olması gerekıyor

Hiç birsey yapmana gerek yok CNm ha sadece işitme testini uyurken yapıyorlar bebeğin uyurken götür yeterli
sağ olun kızlarkalça kolaymış da işitme için bakalım o uyutma işi nasıl olacak,o bizi uyutmasın oralarda

Merhaba anneler ben 2012 Haziran annesiyim ama benide aranıza alırsınız herhalde benim tecrübeli annelere bir sorum olacaktı benim kızım 13 aylık gece beslenmesini bir türlü kesemiyorum biberonu bırakında belki biter dedim alıştırma bardağına geçtim ama aynen devam gece çok fazla uyanıyor ve yaklaşık 500 ml süt içiyor kesinlikle suyu kabul etmiyor çığlık atıyor sizce ne yapmalıyım birkaç gece ağlamasına müsademi etmeliyim yoksa kendi kendine bırakılma gece uyanmayın bebeklere ve annelere çok imreniyorum bu arada bebişim akşam 8 de yatıyor Sabah'ta yaklaşık 7 gibi uyanıyor yani bu kadar süre aç kalabilirmi lütfen yardım ederseniz teşekkür ederim

günaydın herkese güzel mutlu gazsız ve booolllllllll uykulu günler biz galiba üşüttük burun tıkalı arada öksürüyor mu ne hapşırıyoruz bol bolda kusuyoruz bugün sağlık ocağına gideceğiz bakalım ne diyecek

tam bilemiyorum ama belki gece öğünlerini yavaş yavaş azaltabilirsin nacizane fikrim

herkese merhaba. bende haziran annesiyim 41 günlük bir kızım var.forumun sessiz takipçisiyim. size bir sorum olacak. dün kızım çok huzursuzdu. sabah tan akşama kadar hiç uyumadı diyebilirim. 10 dk dalıyor sonra bağırmaya başlıyor. acaba sütüm mü yetmiyor diye çok korkuyorum, sürekli emmek istedi, gece bile zorla daldı uykuya. gazı yoktu. aç olduğu için mi acaba yada bebekler büyüme atağı yaşarken oluyormuş böyle huzursuzlukları. büyüdüğünden mi oldu ki. sütüm konusunda çok korkuyorum inşallah yetiyordur.

rezene veriyormusun. bana dr milupanın rezenesini gün içinde damla damla ver demişti.

ben genelde mamadan sonra veriyorum. baya faydasını gördüm. özellikle sabaha karşı ıkına ıkına kendi çıkarıyor gazını. ıkınma seslerinden beni uyutmuyor gerçi ama olsun :)

ay niran bi daha bu kadar çoklu alıntı yapma :) sileceğim diye canım çıktı. :)

dalinin kokusunu bende beğenmedim. hatta kokmuyor pek. sanırım yumuşatıcısı kokuyor. yumuşatıcı kullanmıyorum ben.

benim biberonda şıp şıp damlatıyor. arkadaşlarınki damlatmayınca benimki sorunlu diye düşünmüştüm. tek benim değil demekki. benimki geniş ağızlı. belki o dar olan akıtmıyordur.

bebişlere kalça ultrasonu, işitme testi vs. yaptıran anneler gitmeden önce yapılması gereken birşey var mı? önerileriniz var mı?
bende yaptırmadım henüz ama bizim ebe işitme testine gideceğin zman 5 gün önce banyo yapmış olması gerekiyor bunuda soruyolar yoıksa yapmıyolar dedi:26:

geçecek canım sen bebi,şten dolayı streslisin bunu eşine yansıtıyosundur ee bide önceki ilgi alakayı bekliyolar maalesef bizde görmemiş gibi tamamen kendimizi bebeğe adamış durumdayız
eşinin hareketleride normaldir aslında ama bize ters geliyor işte çok zor günler allah yardımcın olsun
40ın çıktı bildiğim kadarıyla bol bol dua et kuran oku rahatlarsın
bendede aynıydı nerdeyse çocuk olduğuna pişman olacaktım eşim yanımdaa yatmadı 15 gün nasıl üzülüyodum ağlıyordum
şimdi söylüyor meğer dikişlerime değermiş, bişde kolum alçıdaydı çarparsa diye korkuyomuş
şimdimi söylüyosun dedim ben neler neler kurdum ağladım dedim
tabi bu süreçte önce annemle sonra k.valideyle uyuduk

bir iki gündür yaptığım mamaları döküyordum. oğlum yemiyor çünkü. iştahsız hasta mı falan diye düşünmeye başlamıştım.

sütümün miktarı aynı olduğu için sütümden doyma ihtimali aklıma gelmiyordu.

dün yine sağım yapmıştım. dolaba koymuştum. bugün baktım üstünde baya yağ olmuş. sanırım sütüm yağlandı çocuk ondan doyuyor.

1 aydır falan sürekli bol bol tereyağ yiyordum. etkisini şimdi göstermeye başladı sanırım. miktarı arttırmak daha zor sanki. miktar kadar kalitesi de önemliymiş şimdi daha iyi anladım.

balık yağı ve elevit te aldım. onlarıda kullanmaya başlıcam. inş sadece sütüm yeterli olur.

sütünün yetip yetmediğini kilo takibinde anlıyorlar canım anne sütü alırken yeterli kilo alımı olduysa yetiyor demektir büyüme atağıda olabilir 1 hafta falan sürüyormuş en fazla bebekler ara ara böyle dönemler geçiriyor ben dahil forumdaki çoğu arkadaşın bebekleride böyle şu an ben de kilo alımı ii olmasına rağmen meme emerken kavga ettiği için sütümmü az geliyor yetmiyor diye düşünüyorum ama dr yeterli mama almasına gerek yok dedi bakalım geçicek inşş

Kızlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Bebişle uğraşmaktan buralara yazamaz oldum.

Okuduğum kadarı ile benzer sorunlarımız var..

Gazıdır, ağlamasıdır, uykusudur, sütüm acaba yetiyormu sudur.. vs.vs..

Allah hepimize kolaylıklar versin..

Benim size bir sorum olacak..
Sizler rotavirüs aşısı yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız..
Devlet karşılamıyor ve 143,5 TL.
2 doz olarak verilecek.
3 ay dolmadan başlanıp 6. aya dek de 2. dozun vurulması gerekıyormuş.

Sizler ne düşündünüz, neler yaptınız bu aşı konusunda, yazarsanız çok sevinirim.
Bir de yarın 2. ay aşılarımız var, bcg vs.
Bu aşıdan sonra ateş vb. sıkıntılarınız ne durumdaydı, bunu da yazan olursa sevaba girer.. :))

Hepinize sevgiler...

ROTAVİRÜS AŞISI

Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999’da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.

Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?

Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.

Aşının yan etkileri nelerdir?

Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.

Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?

Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.

Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?

Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.

Son düzenleme:
canım bende ana kucağı alıcam şöyle müzikli oyuncaklı olsun istiyorum ama kendi kendine sallansın içinde uyusunda istiyorum yani otomatik sallanan ana kucağı olsun istiyorum senin ki öyle mi?

benimki kendinden sallanıyor. müzikli. hem de uzaktan kumandalı çok komik. oturduğun yerden sallanma hızını ve müziğin sesini ayarlıyorsun. büyük halamın bize hediyesi. çok işe yarıyor. bir de ben ana kucağı almam ne gerek var diyordum.

Kızlar selam nasilsini dün asımız vardi olduk
Kızım 2 aylık oldu ama sadece 500 gr almış
Hemşire sınırda dedi kilo alımı için
Bebeği benim gibi olan var mı ? Öneri bekliyor um

2 ayda toplam 500 gramsa biraz az olmuş. ama en iyisini doktor bilir. onunla bi yeme planı düzenleyin. anne sütüyle beraber devam sütü kullanabilirsin

merve benimki de az kilo almıştı ilk 25 gün. sonra ben mamayı nerdeyse her öğün vermeye başladım. kendi ölçümlerime göre şimdi de 9 günde 900 gr almış. bu sefer de hızlı gidiyor sanki

tatlım 9 günde 900 gram biraz fazla değil mi? :)))) tombiş yapıcan oğlunu :)))

tamamiyle bizle ilgili. kiloları tam veremedik, versek de sarkıklarımız kaldı, uyku düzenimiz bozuldu, göğüsler sürekli açıkta, eh hamilelik ve lohusalık derken cinsel hayat sekteye uğradı ve tüm bunlar da özgüvenimizi azalttı. senin yasadıklarını az ya da çok herkes yaşıyor merak etme. çok az kaldı geçecek. vakit buldukça biraz kendinle ilgilen. eşin için değil kendin için yap bunu. sen kendini görsel olarak daha iyi görünce ruh haline de emin ol yansıyacak. ben doğum yaptıktan sonra 3 kere ofise gittim mesela. giyindim süslendim makyaj topuklu ayakkabılar falan toplamda 2 saat gidip geldim. valla evden çıkarken eşimin bana bakışı bile değişmişti farkındayım. eski günlerdeki gibi diye düşündü herhalde :))))

canım gaz olayını ben rezene ile hallettim diyebilirim. ama kendin içeceksin, bebeğe verdiğimde yine çıkartıyordu ama sancılı olarak ve ağlayarak... ne zaman kendim içmeye başladım rahatladı bebeğim hem bana da süt yaptı bolca çok şükür. sabahtan demliyorum gün içinde toplam 3 kupa kadar içiyorum. ilaçlar bizimkine kabızlık yapmıştı bu arada. masaj da işe yarıyor yapışını kolaylaştırıyor. yediklerine de çok dikkat et. hiç yeme demiyorum ama çok az ye, mesela karpuz, domates, biber, salatalık çok çok az yiyorum. karpuzu biraz kaçırsam gaz olayı tavan yapıyor. mercimek, fasulye, nohut da yeme...
eşine gelince... maalesef biraz sıkıntı oluyor ilk zamanlar biz de kapıştık bolca şimdi daha iyiyiz Allah a şükür. bol bol oku canım.

bu aşıya bizim h.hane 300 dedi... bu arada 2 aylıkken yapılan 3 adet aşı sonrası bizimkinde kızarıklık yaptı tüm vücudunda ama dr normal dedi. geçti zaten çok şükür.

Burda rota asisini mecburi olarak görüp 1. ayda ilkini 3. ayda ikincisini veriyorlar ve tamamen devlet karsiliyor.. Ben birincisini yaptirdim önemsiz birsey olsa bizim karar vermemizi isterlerdi diye düsünüyorum.. Doktorumuz hic sormadan simdi önemli asilarindan birini verelim diye verdi ogluma zaten agiz yoluyla veriliyor.. Atesi cikma gibi falan yan etkilerinin olmq ihtimali cok düsük..

Bu asi olmadigi zaman ishal oldugun da sürekli huysuz, uyumuyor, emmiyor ee böyle olunca da cok agliyorlarmis, rota asisi ise bu ihtimalleri kaldirip hastaligi cok hafif atlamasini sagliyormus.. Benim asi listesinde ki rota hakkin da yazanlar bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…