gaz sorunu olanlar biz gazımızı şu şekilde çıkarıorum gaz sorunumuz olmadı şu ana kdr kendi çıkartıo gazını bazen ben yardımcı oluorum çok giyindirmeyin gaz çıkarırken çıtçıtlı bady siyle çıkartıyolar güzel bacaklarının eklem yerlerinden ovun önce uzatır upuzun bacaklarını snra gaz aynı bizlerin suni sancısı gibi bişeydir bebeklerdeki anlık gelir kızardığı an bilinki sancı vuruyo o sırada bacakların ikisinide hafif bürküp kasığını doğru itin ama dikkatlice bastırmadan bunu tekrarlamanız gerekir 5 dk içinde hem kakasını yapar hem gazı çıkar doktorlar her ne kdr su vermeyin sütünüzden alıolar desede ben günde 2 çay kaşığı su veriorum oğluma çokda sevio suyu ağzını tatlandırın bebişlerin hiçbişey olmaz geçenlerde görümcem çorba suyu yemek suyu tattırdı az bişey damağı alışsın die sorunda olmadı gazını çıkarırken ağzına emziğini verin ki meşgul olsun onunla öyle kolay çıkarıolar biz bu şekilde 5 dk içinde çıkarıoruz gazı çkıncada iyi yatıo rahatsız etmio onu
Gunler birbirinin ayni. Esimle sorunlarimiz bitti derken tekrar basliyor. Dogum yaptim yapali bir anlayissizliktir gidiyor. Ben de depresyondayim sanirim guzel yanlarini gozum gormuyor artik. Bu donemi atlatabilecek miyiz bilmiyorumCocuk sahibi olmak bize yaramadi
canım işitme testini bize doğumdan birgün sonra yapmışlardı annem hemşireyle gittiiği için bilmiyorum ne yapıyorlar..kalça usgsinde bebişin alt kıyafetini çıkarıyorsun bitek bezi kalıyo (doktor beni durdurmasa herşeyini çıkarıyodum son anda çıtçıtlıyı kurtardık) sonra bebişi yan yatırıyorsun bacağını tutuyorsun hoop kımıldamazsa bitti gitti
canm kalça için bılmıyoru, ama işitme testi için uyuyor olması gerekıyor
sağ olun kızlarHiç birsey yapmana gerek yok CNm ha sadece işitme testini uyurken yapıyorlar bebeğin uyurken götür yeterli
Merhaba anneler ben 2012 Haziran annesiyim ama benide aranıza alırsınız herhalde benim tecrübeli annelere bir sorum olacaktı benim kızım 13 aylık gece beslenmesini bir türlü kesemiyorum biberonu bırakında belki biter dedim alıştırma bardağına geçtim ama aynen devam gece çok fazla uyanıyor ve yaklaşık 500 ml süt içiyor kesinlikle suyu kabul etmiyor çığlık atıyor sizce ne yapmalıyım birkaç gece ağlamasına müsademi etmeliyim yoksa kendi kendine bırakılma gece uyanmayın bebeklere ve annelere çok imreniyorum bu arada bebişim akşam 8 de yatıyor Sabah'ta yaklaşık 7 gibi uyanıyor yani bu kadar süre aç kalabilirmi lütfen yardım ederseniz teşekkür ederim
sağ olun kızlarkalça kolaymış da işitme için bakalım o uyutma işi nasıl olacak,o bizi uyutmasın oralarda
günaydın herkese güzel mutlu gazsız ve booolllllllll uykulu günlerbiz galiba üşüttük burun tıkalı arada öksürüyor mu ne hapşırıyoruz bol bolda kusuyoruz bugün sağlık ocağına gideceğiz bakalım ne diyecek
Bu gaz sorunu delirtecek beni. Masajlar ilaclar care olmuyor. Sab simplex kimyasal cok diye azalttim nurse harvey ve zinco basladim ama bebgim gazdan ciglik atiyor. Kakasini yapamiyor. Fitil vermek istemiyorum. Zeytinyagi da ise yaramiyor. Surekli agliyor dogru durust ememiyor. Aksi gibi soguk almis yaz gunu. Oksurup hapsiriyor. Surup basladim. Antibiyotik baslamadan once farkli bir doktora goturecegim kulak icin. Zavalli yavrum aci cekiyor minicik haliyle
ben ilk günlerde hacışakir sabun tozu kullandım anam makina kafayı yedi şimdi dalin aldım yumuşatıcıyıda ilk günden beri kullanıyom dalin bazı arkadaşlar kokusu çok hoş demiş ama benim nedense hoşuma gitmedi
canım bende bu biberonu kullanıyrm fekat gayet güzel damlatıyr patır patır..mavi aparat kolik önleyici aparat..emmeyince damlamasını engellemiyr...bizimkiinden niye öle akıyo peki..o yüzden memeyle kavga ediyo kızım
bende yaptırmadım henüz ama bizim ebe işitme testine gideceğin zman 5 gün önce banyo yapmış olması gerekiyor bunuda soruyolar yoıksa yapmıyolar dedi:26:bebişlere kalça ultrasonu, işitme testi vs. yaptıran annelergitmeden önce yapılması gereken birşey var mı? önerileriniz var mı?
Gunler birbirinin ayni. Esimle sorunlarimiz bitti derken tekrar basliyor. Dogum yaptim yapali bir anlayissizliktir gidiyor. Ben de depresyondayim sanirim guzel yanlarini gozum gormuyor artik. Bu donemi atlatabilecek miyiz bilmiyorumCocuk sahibi olmak bize yaramadi
herkese merhaba. bende haziran annesiyim 41 günlük bir kızım var.forumun sessiz takipçisiyim. size bir sorum olacak. dün kızım çok huzursuzdu. sabah tan akşama kadar hiç uyumadı diyebilirim. 10 dk dalıyor sonra bağırmaya başlıyor. acaba sütüm mü yetmiyor diye çok korkuyorum, sürekli emmek istedi, gece bile zorla daldı uykuya. gazı yoktu. aç olduğu için mi acaba yada bebekler büyüme atağı yaşarken oluyormuş böyle huzursuzlukları. büyüdüğünden mi oldu ki. sütüm konusunda çok korkuyorum inşallah yetiyordur.
canım bende ana kucağı alıcam şöyle müzikli oyuncaklı olsun istiyorum ama kendi kendine sallansın içinde uyusunda istiyorum yani otomatik sallanan ana kucağı olsun istiyorum senin ki öyle mi?
Kızlar selam nasilsini dün asımız vardi olduk
Kızım 2 aylık oldu ama sadece 500 gr almış
Hemşire sınırda dedi kilo alımı için
Bebeği benim gibi olan var mı ? Öneri bekliyor um
merve benimki de az kilo almıştı ilk 25 gün. sonra ben mamayı nerdeyse her öğün vermeye başladım. kendi ölçümlerime göre şimdi de 9 günde 900 gr almış. bu sefer de hızlı gidiyor sanki
Ya aslinda hic kiskanc biri degilim ben 4 yildir evliyiz bu ilk kisksnvligm diyebilirim konustugu is arkadaslari kiz ve hepsi bekar sadece oda degil benm bebegimin gaz problemi var yanlis emzirdigim icn hava yuttugunu falan solemisler bide gelip anlatiyo bana ..yolda beraaber geliyolar falan sonnra beraber yaptiklari makaralari anlatiyo belki biraz abartip fazla sinirimi bozmus olabilirim ve sirf buyuzden sutum dahada azaldi
Bu gaz sorunu delirtecek beni. Masajlar ilaclar care olmuyor. Sab simplex kimyasal cok diye azalttim nurse harvey ve zinco basladim ama bebgim gazdan ciglik atiyor. Kakasini yapamiyor. Fitil vermek istemiyorum. Zeytinyagi da ise yaramiyor. Surekli agliyor dogru durust ememiyor. Aksi gibi soguk almis yaz gunu. Oksurup hapsiriyor. Surup basladim. Antibiyotik baslamadan once farkli bir doktora goturecegim kulak icin. Zavalli yavrum aci cekiyor minicik haliyle
Kızlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
Bebişle uğraşmaktan buralara yazamaz oldum.
Okuduğum kadarı ile benzer sorunlarımız var..
Gazıdır, ağlamasıdır, uykusudur, sütüm acaba yetiyormu sudur.. vs.vs..
Allah hepimize kolaylıklar versin..
Benim size bir sorum olacak..
Sizler rotavirüs aşısı yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız..
Devlet karşılamıyor ve 143,5 TL.
2 doz olarak verilecek.
3 ay dolmadan başlanıp 6. aya dek de 2. dozun vurulması gerekıyormuş.
Sizler ne düşündünüz, neler yaptınız bu aşı konusunda, yazarsanız çok sevinirim.
Bir de yarın 2. ay aşılarımız var, bcg vs.
Bu aşıdan sonra ateş vb. sıkıntılarınız ne durumdaydı, bunu da yazan olursa sevaba girer.. :))
Hepinize sevgiler...
ROTAVİRÜS AŞISI
Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.
Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?
Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.
Aşının yan etkileri nelerdir?
Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.
Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?
Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.
Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?
Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.
Kızlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
Bebişle uğraşmaktan buralara yazamaz oldum.
Okuduğum kadarı ile benzer sorunlarımız var..
Gazıdır, ağlamasıdır, uykusudur, sütüm acaba yetiyormu sudur.. vs.vs..
Allah hepimize kolaylıklar versin..
Benim size bir sorum olacak..
Sizler rotavirüs aşısı yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız..
Devlet karşılamıyor ve 143,5 TL.
2 doz olarak verilecek.
3 ay dolmadan başlanıp 6. aya dek de 2. dozun vurulması gerekıyormuş.
Sizler ne düşündünüz, neler yaptınız bu aşı konusunda, yazarsanız çok sevinirim.
Bir de yarın 2. ay aşılarımız var, bcg vs.
Bu aşıdan sonra ateş vb. sıkıntılarınız ne durumdaydı, bunu da yazan olursa sevaba girer.. :))
Hepinize sevgiler...
ROTAVİRÜS AŞISI
Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.
Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?
Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.
Aşının yan etkileri nelerdir?
Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.
Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?
Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.
Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?
Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?