kızım bir türlü uykuya dalamıyor ya çıldırıcam artık
sabah 6 dan akşama kadar toplasanız 1 saat uyumuyor
en fazla 20 dk uyuyor sonra yine ayakta
neden böyle oluyor anlamıyorum
tam derin bir uykuya dalıyor hah diyorum bu sefer uyuyacak
beş dakika olmadan açıyor gözlerini
ne yapıcam ben böyle
tahin pekmezdi helvaydı tereyağdı derken kilo aldım iyi mi
süt olsun diye pehlivana dönücem yakında
kahve -özellikle türk kahvesi- sütü azaltır mı kızlar böyle bir şey duyan var mı?
şimdi ben şöyle düşündüm
maydonoz nane filan sütü azaltırmış duyduğuma göre
bunlar hep vücuttan ödem atan yani çok idrara çıkaran besinler
e kahvenin de benzer etkileri var
yani idrara çıkartıp vücuttan fazla suyu atıyor
acaba bu durumda kahve de süt azaltır mı yoksa bütün bunlar birer safsata mı acaba
Çatlaklar ; kalan sağlar bizimdir durumunda cnminş benimkide gider, çok çirkin duruyor yaaa
canım peki gece nasıl uykusu, eger gecede uyukusu böyleyse allah yardımcın olsunn
cnm süt olsun diye öyle herseyi tüketme yaa, bol su iç arada bir tatlı ye o kadar, bak sonra cok pişman olursun,
doktor bana süt olmasını istiyorsan sadece su iç dedi, sütü %90 su yaparmış,
özellikle gece kalk bardak bardak iç..
ben hergün nescafe içiyorum bazen günde 2 bardak içtigim oluyor, hiç öyle bişi yaşamadım,
nazar degmesin sütümde oldukça iyi
kahve -özellikle türk kahvesi- sütü azaltır mı kızlar böyle bir şey duyan var mı?
şimdi ben şöyle düşündüm
maydonoz nane filan sütü azaltırmış duyduğuma göre
bunlar hep vücuttan ödem atan yani çok idrara çıkaran besinler
e kahvenin de benzer etkileri var
yani idrara çıkartıp vücuttan fazla suyu atıyor
acaba bu durumda kahve de süt azaltır mı yoksa bütün bunlar birer safsata mı acaba
Kahve, kola, cay ve cikolata icin uyarmisti dr beni
Uyarıcı etkisi var sütü etkiliyor diye
ama cikolata ve cayi minimumlarda tuketiyorumbi sıkıntı yok cok şükür
Bol su içiyorum ama birde süt arttırıcı Çaydancok tatlı tuketme cnm..
Hic sevmememe rağmen canim tatlı istiyor ama bastırıyorum boyle kuru kayısı incirle ve meyveyle
Çatlaklar ; kalan sağlar bizimdir durumunda cnm
.gitmeyecekler:26:
Cizgi geçmeye başladı ama bende de
Zeynom Su zeytinyağı pamuk mevzusunda da;
Benimde muhattap olduğum, söyleyen drlar hep işin ehliydi.gerikafalilık degil yani bu
Gorende bebislere kolonoskopi yaptık sanır
2 kere yapmistık, daha dokundugu gibi yaptı.icine bile degmedi yani
Ama simdi masaallahi var cok şükür
Oglusunla marketlete gidiyormuşsunn..masaallah onane güzel:)darısı başıma
Bende istiyorum:) birinde bahcede gezinelim diye çıktım bebek arabasiyla.
Bebegi Kucağıma alıp, arabayi tek elle surmek zorunda kaldimm:) bi dahada teşebbüs etmedim agladigi icin
Bende gezintilere çıkmak istiorum yaf.markete gitsek yeter
gece uykusu bazen iyi canım 2-3 saat bazen 4 saat uyuyor çok şaşırıyorum seviniyorum
öyle zamanlarda ben de uykumu alabiliyorum çünkü
ama bazen de gece 3 te bir uyanıyor uğraş ki uyusun kabus gibi
bebek dediğin karnı doyunca altı temizlenince 2-3 saat uyumaz mı ya
benimki niye böyle hiç anlamıyorum bir yerlerde hata mı yapıyorum acaba :26:
süt olsun diye yeyip durmaktan vazgeçicem zaten canım ya
doğumdan sonra bile daha zayıftım kilo aldım resmen
keşke böyle yapmasaydım şimdiden çok pişman oldum
ben de kahveyi çok severim biliyor musun
hamilelikten önce her gün 3 fincan içerdim
hele türk kahvesine bayılırım
her akşam kocacıma yapıyorum iftardan sonra
benim de çok canım çekiyor ama içemiyordum ne olur ne olmaz diye
bundan sonra içeyim arada da içimde kalmasın valla bir yerlerim şişecek yoksa
teşekkür ederim tatlım cevaplar için
Gecmis olsun canim bizde bugun olucaz inss verem asisini nasil yaptilar koldan canim igneyi batirinca icerdeyken donduruyor falan dedi arkadasimda
Oylemi acaba
aşılar ateş yapmasada agrı yapıyor, halsizleştiriyor,
üzülme ertesi gün gözler yine faltaşı gibi açılıyor, gülücükler tekrar sacılıyor..
su an bebeginin agrısı var uyuması onun için çok daha iyi annesi,
Öyle değil mi.
Daha dün gündüz uyusun diye gözünün içine bakıyordum şimdi de uyumasın istiyorum.
Az önce uyandı emdi gülücükler agucuklar yaptı geri gitti.
Şimdi daha iyiyim.
Gunler birbirinin ayni. Esimle sorunlarimiz bitti derken tekrar basliyor. Dogum yaptim yapali bir anlayissizliktir gidiyor. Ben de depresyondayim sanirim guzel yanlarini gozum gormuyor artik. Bu donemi atlatabilecek miyiz bilmiyorumCocuk sahibi olmak bize yaramadi
asefcim ikide bir ortalıktan koybolma özlüyorum yahu seniii
evet cnm ben ne 2 ne 3 kaç kere yaptıgımı hatırlamıyorum bileama hiç pişman degilim zararlı oldugunuda düşünmüyorum, ki doktor bana bunu önermeseydi belki acaba larım olabilirdi, bu yöntem sayesinde oğlum acılar cekmedi zorlanmadı,
bayadır kendisi yapıyor kakasını, gazını kendisi çıkarıyorgaz ilacı, fitil bunlar bana daha saglıksız geliyor,
gezme konusunda da sanırım oğluş yönünden şanslıyım, aglarken arabasına yerleştirdigim anda susuyor ve sanki gezmeye gidecegimizi anlıyorkesinlikle saatlerce dısarıda kalıyoruz hiç sesi çıkmıyor ben acıktıgını düşündügüm anda uygun bir yer bulup emziriyorum, tekrar arabasına koyuyorum oğluşum annesine çekmiş gezenti oldu başımıza
senin bebiş huysuz çıktı yaa annesini çok üzüyor çokkk
iyi bari gece uykusu fena degil, ama gündüzde uyuması gerekiyor, acaba uykuya dalmakta mı zorlanıyor :44: gazının olmadıgından emin ol yatırırken, birde nerde uykuya dalıyorsa iyice emin olmadan yatagına yatırma, iyice dalsın sonra kaldır yatagına koy, inş gündüz de uykusu düzelir yoksa gercekten çok yıpratıcı bir durum
kahve konusunda eziyet etme kendine iç gitsin, anne sütü sadece annenin psikolojisiyle ilgili bir durum bunu kabullen önce,
onu yersem sütüm gider bunu yersem sütüm olur gibi bir düşünceye inanmıyorum ben,
rica ederim cnm ne demek pek yardımcı olamadım ama yazdım iştee
Canim 3 gündür huysuzdu hep aksamlari, dünde ben inatla aksam saat 7 den 10 a kadar uyutmadim(eger 7-9 arasi uyursa gece 1-2 e kadar huysuzluk yapip uumuyor) her uyukladigin da dikkatini dagitmaya calistim baktim buna ragmen uyuyor gittim elime bir seftali aldim emzigini suyuna degdirip degdirip verdim cocukta uyku falan kalmadi canavar gibi emzik emmeye basladi en sonun da emzirdim saat 10 gibi yatagina koyup dönencesini actim yarim saat ona baka baka kendi kendine uyudu gitti.. Insallah bu gece de böyle
Olursa artik hep bu düzene uymaya calisicagim
canım duruyor mu diye sormuşsun. duruyor. yani huysuzsa açsa işe yaramıyor tabi ama onun dışında sorun yok oyalanıyor gün içinde çok şükür.
zeyyyno kaka yaptırma tarifini banada verir misin:) geçmişi okuyamıyorum.
ay niran bi daha bu kadar çoklu alıntı yapma :) sileceğim diye canım çıktı. :)
dalinin kokusunu bende beğenmedim. hatta kokmuyor pek. sanırım yumuşatıcısı kokuyor. yumuşatıcı kullanmıyorum ben.
benim biberonda şıp şıp damlatıyor. arkadaşlarınki damlatmayınca benimki sorunlu diye düşünmüştüm. tek benim değil demekki. benimki geniş ağızlı. belki o dar olan akıtmıyordur.
tşk ederim:) biz bu işi sabunla denedik olmadıda acaba bu tarifle olur mu.8 günde bir yapıyor.yani cuma yapması gerek ama bugün poposunda kaka lekesi vardı ve kızım uyuyamadı.yarın dr götürcem.tabiki
malzemelerimiz1 adet alt açma minderi yada örtüsü
1 kulak çubugu bebekler için olandan, uç kısımları daha yumusak çünkü,
zeytin yagı
çok az pamuk
yapılışı
önce alt açma örtüsünü serip bebegi üzerine yatırıyoruz, sonra bebegin popo deligine pamukla biraz zeytinyagı sürüyoruz
(tahriş olmasın diye)
sonra bebegin ayaklarını altını temizler gibi tek elle havada birleştirip tutuyoruz
sonra kulak çubugunu çubuk kısmıda dahil bol zeytin yagına batırdıktan sonra popoya yavaş yavaş sokuyoruz,
çubugun pamuklu kısmını tamamen sok. sonra bir saga bir sola hafif hareket ettirip hemen çekiyoruz,
zaten çekmenizle içinin boşalması aynı saniyeye denk geliyor
bol şanslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?