emzirme kampımı eziyet kampımı ağlama kampımı anlamadım
bizim kampımız sabah 6dan öğlen 1e kadar sürebildi ancak
zavallı kuzucum saat 5-6 gibi uyandı biraz sonra başına geleceklerden habersiz annesine gülücüklerdağıtıyordu...
sonra haydi bugün emzirme kampı yapalım dedim çocuğa emzirdim memede yattı yatağa koydum 10dk sonra gözler cin gibi
hoop yine memeye sonra yine 10dk uyku..sonra yine meme baktım olmuyor kucağımda bende dik vaziyette uyuyalım dedik
pek konforlu olmayınca ben uyuyamadım..zavallımda açlıktan uyuyamıyor
ilk başlarda gülücükler dağıtan çocuk yavaş yavaş ağlamaya başladı
sonra kuzucum bi zıçtı sırtına kadar hemen banyoya
banyodan sonra uyku geliyor ama açlıktan uyuyamıyo
ağlama krizlereinde zar zor meme tutturuyorum ayy kızlar bi ağlaması var göreceksiniz meme ağzında biraz emip biraz ağlıyor
benim istediğim bu değil bunda süt yok dercesine içli içli
tomris hanım nasıl yapmış bilmiyorum ama bende olmadı emzirip yatacakta çocuk bende o arada yatıp dinlenecekmişim
çocuk açlıktan hiç mememden düşmediki ben yataayım
diğer zamanlarda daha iyi yatıyordum
kv 1 gibi artık dayanmadı 135 ml mama yaptı kuzumun bi yiyişi vardı doymadı biberonu ağzından çekince ağzını şlap şlap şapurdattı
yok anam bende süt yok nasıl dayansın çocuk bu kampa
evim güney cephe. sıcaktan eriyoruz. çocukta yarı baygın gibi. emzirirken iki dakikada yorgun düşüyor uyukluyor. tam doymadığı için de kısa süre sonra yine kalkıyor. demin 2 çay kaşığı su verdim.
su verenler ne kadar su veriyorsunuz. genelde rezene içiriyorum diye saf su vermiyordum ama artık sade su da vercem. çocuk bayıldı sıcaktan.
tşk ederim:) biz bu işi sabunla denedik olmadıda acaba bu tarifle olur mu.8 günde bir yapıyor.yani cuma yapması gerek ama bugün poposunda kaka lekesi vardı ve kızım uyuyamadı.yarın dr götürcem.
bebeğimin özellikle uykudan uyanınca başı çok sıcak oluyor.ateşi mi var acaba diyorum.yoksa sıcaklardan mı kaynaklı.istanbul cehennem sıcağı yaşıyor son günlerde.bebeğimde eziyet çekiyor resmen.ah bir gelse eylül ekim ayları çok mutlu olucam.alından ateş ölçerle baktığım zaman vücut sıcaklığı hep 37 derece civarı.var mı benzer durumu yaşıyan?
hadi cnm gözün aydın, rahatlamissindir iyi tatiller sana cnm.selam kızlar ben en sonunda ıst oh bee gece uçaktan indim sabah pazara gıttım resmen yürümeyi özlemışm geçmişi okuyamadım telden gırıyorum
bişey değil cnm bebislerimiz iyi olsun yeterki, hep aynı korkuları yaşıyoruz, bak sana ne diycem youtube da bebeklere uygulanacak ilk yardımla ilgili çeşitli videolar var çok egitici, , aklına gelen şeyleri orsan arat izle cnm cok gerekli ve faydali.Sorunlar ne kadar da aynı
Benim oğlum da uyumuyor sabahtan bu yana ne yaptımsa olmadı 40ından sonra gerçekten değişti sanırım enerjisi arttı yorulmadan uyumuyor
Bi de akşamüstü boğazına süt kaçırdı sanırım öksürüyor annem yanımdaydı bir panik oldu normalde sırtına vurnca geçerdi vur vur geçmiyor ben de hemen denizkızının yaptığı gibi arkasını çevirip salladım Allah razı olsun gerçekten denizkızı ben onu bilmesem elimi ağzına atcam dye uğraşırdım muhtemelen
Geçenlerde gece de oldu Allahtan uyanıp hemen kaldırdım gerçekten Allahtan.. Bi de eşim yok o olmayınca hep diken üstünde gibiyim bütün sorumluluk bende annem hiç karışmıyor hem pek bilmiyor hem de müdahale etmek istemiyor londrada yalnız olcam alışayım diye başından beri karışmıyor ben öyle istemiştim ama bayılazağım diyorum bazen:)
CNm sanki bizi anlatmissin kızım kırkından sonra huy degisti onceden emzirirdim memede uyutdun beşiğine kıyarsın şimdi ise illa yanında yatacağım göğsümde veya kucağımda sallayacağım ki uyusun yerine kor komaz uyanıyor gündüz uyumuyor uykusu olduğu halde gece ise 12 kerî buluyor ve saatlerce uyutmaya çalışıyorum denenedigim yöntem kalmıyor yani tek degilsinbizim kız 2 aylık oldu huyları tamamen değişti normalde gündüz iki üç kere uyuyan gece de 6 saat uyuyan çoçuk gitti bir anda gündüz uyumayan geceleri de banyodan sonra 2-3 saatte ancak uyutabildiğimiz bir çocuk geldi. Sizlerde de var mı aynı sıkıntılar?
CNm İzmir seçik sıcak ilk baslarda hendeğinde iki kez ateşini ölçüyordum normal çıkıyordu yazık sıcaktan mayişip kalıyordu ama şimdi klima çalıştırıyorum evsafım rahat valla hemde alismis da olur evin icinde zaten zibin ya da atlet kilotla duruyorbebeğimin özellikle uykudan uyanınca başı çok sıcak oluyor.ateşi mi var acaba diyorum.yoksa sıcaklardan mı kaynaklı.istanbul cehennem sıcağı yaşıyor son günlerde.bebeğimde eziyet çekiyor resmen.ah bir gelse eylül ekim ayları çok mutlu olucam.alından ateş ölçerle baktığım zaman vücut sıcaklığı hep 37 derece civarı.var mı benzer durumu yaşıyan?
hadi cnm gözün aydın, rahatlamissindir iyi tatiller sana cnm.
bişey değil cnm bebislerimiz iyi olsun yeterki, hep aynı korkuları yaşıyoruz, bak sana ne diycem youtube da bebeklere uygulanacak ilk yardımla ilgili çeşitli videolar var çok egitici, , aklına gelen şeyleri orsan arat izle cnm cok gerekli ve faydali.
Kızlar nasılsınz herkes iyidir inşallah daha geçmişi okuyamadim şimdi kızımı ayağım da sallarken okuyimbuarada kızlar ben anakucagi almak istiyorum ama ev tip imi alsam yoksa otoya da takılan ana Kucağındanmi alsam karar veremedim. Aslında otoyada takılanlar daha çok işimi görür ama duruş şekli hoşuma gitmedi oturur vaziyette gibi bebekler en erken 6aya kadar oturtulmamali o yüzden kafam karışık,bu anakucaklarinsa sırt ayarı varmı kullananlar ne düşünüyorsunuz sizce ev tipi mi alim yoksa bu otoya takılanlardanmi alsam atar yapılabiliyor mu ?
Evet lohusaligimda da etrafimdaki tum erkekler bana naz yapmisti esim, kardesim, babam. Ben degil onlar dogurdu sankicanım öyle deme ya zamanla düzelir..şimdi seninde hassas zamanın erkeklerden anlayış bekleme beklentilerini azaltırsan hayat daha kolaylaşacak erkek milleti işte fazla şey beklemeyeceksin...bu arada sende alıngan olabilirsin..doğum sonrası küçük şeyleri bile büyütebiliyoruz onlara dikkat et..şunu unutma doğum yapan sensin ama alttan alınması gereken senin haricinde herkessen alttan alacaksın yoksa mutlu olamazsın.. Cocuk sahibi olmak bize yaramadi öyle deme bebişin dışındaki herkesi boşwer totonuzu yesinler onlar sizin
Rezene veriyordum ama bir topikte rezenenin uyusturucu etki yaptigini okudum kafam karisti. Kendim iciyorum artikrezene veriyormusun. bana dr milupanın rezenesini gün içinde damla damla ver demişti.
ben genelde mamadan sonra veriyorum. baya faydasını gördüm. özellikle sabaha karşı ıkına ıkına kendi çıkarıyor gazını. ıkınma seslerinden beni uyutmuyor gerçi ama olsun :)
Durup dusunuyorum normal mi bu hareketleri ben mi abartiyorum diye. Dedim ya yaptigi onca guzel seyi bir anda alip gidiyor bana kizmasi sert sert konusmasi. Hakaret yok, siddet yok ama soyledigi seylerden inciniyorum
geçecek canım sen bebi,şten dolayı streslisin bunu eşine yansıtıyosundur ee bide önceki ilgi alakayı bekliyolar maalesef bizde görmemiş gibi tamamen kendimizi bebeğe adamış durumdayız
eşinin hareketleride normaldir aslında ama bize ters geliyor işte çok zor günler allah yardımcın olsun
40ın çıktı bildiğim kadarıyla bol bol dua et kuran oku rahatlarsın
bendede aynıydı nerdeyse çocuk olduğuna pişman olacaktım eşim yanımdaa yatmadı 15 gün nasıl üzülüyodum ağlıyordum
şimdi söylüyor meğer dikişlerime değermiş, bişde kolum alçıdaydı çarparsa diye korkuyomuş
şimdimi söylüyosun dedim ben neler neler kurdum ağladım dedim
tabi bu süreçte önce annemle sonra k.valideyle uyuduk
Zaten sik sik rezene iciyorum artik hergun icecegim. Masaj yapinca kusuyor canim ya artik o kadar rahat yapamiyorum. Yediklerime gelince bir tek bakliyat tuketmiyorum. Hem anne sutunden gaz gectigine dair hicbir bilimsel baglanti bulunamamis hem de bebek biraz alissin istiyorum. Nereye kadar yeme. O karpuz oyle guzel sut yapiyor kicanım gaz olayını ben rezene ile hallettim diyebilirim. ama kendin içeceksin, bebeğe verdiğimde yine çıkartıyordu ama sancılı olarak ve ağlayarak... ne zaman kendim içmeye başladım rahatladı bebeğim hem bana da süt yaptı bolca çok şükür. sabahtan demliyorum gün içinde toplam 3 kupa kadar içiyorum. ilaçlar bizimkine kabızlık yapmıştı bu arada. masaj da işe yarıyor yapışını kolaylaştırıyor. yediklerine de çok dikkat et. hiç yeme demiyorum ama çok az ye, mesela karpuz, domates, biber, salatalık çok çok az yiyorum. karpuzu biraz kaçırsam gaz olayı tavan yapıyor. mercimek, fasulye, nohut da yeme...
eşine gelince... maalesef biraz sıkıntı oluyor ilk zamanlar biz de kapıştık bolca şimdi daha iyiyiz Allah a şükür. bol bol oku canım.
Canim dun okudum bu yazdigini ve denedim. Cubugu degdirmemle kakayi bosaltmasi bir oldu. Iceri sokmadim bile. SOnra aksam tekrar mis gibi altin sarisi kaka yapticanım ben sana sadece kulak cubugunu zeytinyagına batırıp poposuna sokmanı tavsiye edecegimm
korkmayın lütfen yaa koskoca fitilleri sokuyolarda küçücük kulak çöpünü koymaya mı korkuyorsunuz, hem zeytinyagına batırınca kaygan kaygan pıt diye giriyor, hem bunu bana yap diyen uzman çocuk doktorugaz ilacı, fitil bunlar daha zararlı bence, doğal yoldan çıkart cocugun gazını acı çekmesin yazık yavrucaga ben emire sürekli yaptım noldu yanii şimdi patır patır kendi yapıyor kakasını gazınıda kolayca çıkarıyor elini korkak alıştırma, hadi yap hem bebişin hem sen kurtulllll
Boyuna okuyorum dua ediyorum ben de. Sakin olmazsam bebek ciglik atarken gozume birden sevimsiz bisey gibi gorunuyor. Kendime hakim olamayip cocuga zarar verecegim diye korkuyorum. Hemen bebegimi opup bagrima basiyorum annelik duygularim depressin diyeAyniyiz canim bende dun bahsettim yasadiklarimi bende depresyondayim sanki suruba basladim pasiflora sute gecmiyo bitkisel sakinlestirici baska turlu atlatamiycam sanirim sende cok takma olan bize oluyo herkes kendi havasında
Canim benim de ikinci gun ogleden sonra oyle oldu. Bebek acliktan bayagi agladi gogsumde sut kalmadi ama mama vermedim bos bos da olsa emzirdim. Ertesi gun tasan sutlerim vardiemzirme kampımı eziyet kampımı ağlama kampımı anlamadım
bizim kampımız sabah 6dan öğlen 1e kadar sürebildi ancak
zavallı kuzucum saat 5-6 gibi uyandı biraz sonra başına geleceklerden habersiz annesine gülücüklerdağıtıyordu...
sonra haydi bugün emzirme kampı yapalım dedim çocuğa emzirdim memede yattı yatağa koydum 10dk sonra gözler cin gibi
hoop yine memeye sonra yine 10dk uyku..sonra yine meme baktım olmuyor kucağımda bende dik vaziyette uyuyalım dedik
pek konforlu olmayınca ben uyuyamadım..zavallımda açlıktan uyuyamıyor
ilk başlarda gülücükler dağıtan çocuk yavaş yavaş ağlamaya başladı
sonra kuzucum bi zıçtı sırtına kadar hemen banyoya
banyodan sonra uyku geliyor ama açlıktan uyuyamıyo
ağlama krizlereinde zar zor meme tutturuyorum ayy kızlar bi ağlaması var göreceksiniz meme ağzında biraz emip biraz ağlıyor
benim istediğim bu değil bunda süt yok dercesine içli içli
tomris hanım nasıl yapmış bilmiyorum ama bende olmadı emzirip yatacakta çocuk bende o arada yatıp dinlenecekmişim
çocuk açlıktan hiç mememden düşmediki ben yataayım
diğer zamanlarda daha iyi yatıyordum
kv 1 gibi artık dayanmadı 135 ml mama yaptı kuzumun bi yiyişi vardı doymadı biberonu ağzından çekince ağzını şlap şlap şapurdattı
yok anam bende süt yok nasıl dayansın çocuk bu kampa
Kızlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,
Bebişle uğraşmaktan buralara yazamaz oldum.
Okuduğum kadarı ile benzer sorunlarımız var..
Gazıdır, ağlamasıdır, uykusudur, sütüm acaba yetiyormu sudur.. vs.vs..
Allah hepimize kolaylıklar versin..
Benim size bir sorum olacak..
Sizler rotavirüs aşısı yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız..
Devlet karşılamıyor ve 143,5 TL.
2 doz olarak verilecek.
3 ay dolmadan başlanıp 6. aya dek de 2. dozun vurulması gerekıyormuş.
Sizler ne düşündünüz, neler yaptınız bu aşı konusunda, yazarsanız çok sevinirim.
Bir de yarın 2. ay aşılarımız var, bcg vs.
Bu aşıdan sonra ateş vb. sıkıntılarınız ne durumdaydı, bunu da yazan olursa sevaba girer.. :))
Hepinize sevgiler...
ROTAVİRÜS AŞISI
Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999’da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.
Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?
Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.
Aşının yan etkileri nelerdir?
Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.
Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?
Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.
Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?
Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.
kızım bir türlü uykuya dalamıyor ya çıldırıcam artık
sabah 6 dan akşama kadar toplasanız 1 saat uyumuyor
en fazla 20 dk uyuyor sonra yine ayakta
neden böyle oluyor anlamıyorum
tam derin bir uykuya dalıyor hah diyorum bu sefer uyuyacak
beş dakika olmadan açıyor gözlerini
ne yapıcam ben böyle
Internette o kadar farkli bilgi var ki birinin tavsiye ettigini digeri hic iyi degil diye onaylamiyor. Her bebekte her sey ise yaramiyor zaten. Kafam karisti bu konuda. Anneden sutle bebege gaz gectigi bilimsel olarak kanitlanamamis ama eskiden beri herkes yediklerimizin bebege gaz yaptigini soyluyor. Bitki caylarini tavsiye eden cok ama etmeyen de. Kaka yapamayan bebege bazilari fitil veriyor bazilari aman ha sikinti olur diyor. Bir de sadece anne sutu icen cocukta gaz olmaz, kakasi ve gazi kokmaz, kabiz olmaz diyen grup var ki fena gicigim kendilerine. Oluyor iste oluyor.
Bu arada bebegim elini yumruk yapipi yiyor resmen. Arastirdim dis kemikleri olusmaya basladigi icinmis. Salyalar daha da artacakmis yakinda :18:
Cok yazdim cok sordum ama bir sey var merak ettigim. Gunduzleri serin giydiriyorum ama geceleri ayarlayamiyorum. Az giydirsem burnu tikaniyor, sabah karsi usutuyor. Uzun kollu body ve uzun alt giydirsem terliyor. Siz nasil giydiriyorsunuz? Ankarada gunduz yakiyor, sabaha karsi usutuyor insani hava.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?