2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım emzirme kampı ne?

evim güney cephe. sıcaktan eriyoruz. çocukta yarı baygın gibi. emzirirken iki dakikada yorgun düşüyor uyukluyor. tam doymadığı için de kısa süre sonra yine kalkıyor. demin 2 çay kaşığı su verdim.

su verenler ne kadar su veriyorsunuz. genelde rezene içiriyorum diye saf su vermiyordum ama artık sade su da vercem. çocuk bayıldı sıcaktan.

ben düzenli olmasa da günde 2 defa 3 çay kaşığı kadar veriyorum
toplamda 6 çay kaşığı ediyor
felaket sıcak var rahatlasın azıcık yavrucaklar

tşk ederim:) biz bu işi sabunla denedik olmadıda acaba bu tarifle olur mu.8 günde bir yapıyor.yani cuma yapması gerek ama bugün poposunda kaka lekesi vardı ve kızım uyuyamadı.yarın dr götürcem.

ben bunu kulak pamuğuyla değil de derecenin ucuyla yapıyorum
metal kısmını zeytinyağına batırıp poposundan içeri sokuyorum
hafiften oynatıyorum orada
sonra gerisi geliyor zaten

bizde de öyle oluyo canım.bende bazen ateşi mi var die ölçüyorum ama koltuk altından.dr u öyle ölç demşiti.36.5 çıkıyo.birde koltuk altından ölç.

Cnm bir dene bakalim denedikten sonra banada yaz ama sonucu :) sabunu ben bebekken annem yapiyormus bana bosver sen onu 8 gunde 1 arada baya zaman var eger bu yontemle kakasini yaparsa 2-3 gunde 1 sen yaptirirsin bu sekilde. Pdnk nin dedigi gibi ates olcer ucuyla da yapanlar var

bizim kız 2 aylık oldu huyları tamamen değişti normalde gündüz iki üç kere uyuyan gece de 6 saat uyuyan çoçuk gitti bir anda gündüz uyumayan geceleri de banyodan sonra 2-3 saatte ancak uyutabildiğimiz bir çocuk geldi. Sizlerde de var mı aynı sıkıntılar?

slm kızlar dün 2. ay aşılarımız vardı.bende tetanozun 3. dozunu oldum.calpol bizede verdiler sağlık ocağından elimde sürekli ateş ölçerle gezdim bugün.hep uyudu durdu gün boyu.şuan hala uyuyor.rota virüsü aşısını bende yaptırıcam.bebeğim püskürerek birkaç kez kusunca dün doktora götürdük doktoru radyoloji uzmanı bütün iç organlarına baktı idrar tahlili yaptırdık.tahlil için idrar almak için bebeğin çüküsüne minik poşet bağlıyorlaraltını açınca hooop üzerime hem çişini hemde kakasını yapıverdi.

çok şükür bi sorun çıkmadı organlarıyla alakalı.idrar kültürüde yarın sonuçlanacak.bazen çokmu abartıyorum acaba en ufak bişeyde taşıyorum doktora bebeğimi

selam kızlar geçen gün duyurdum gibi sünnet düğünü yapıyorum biliyorsunuz ama şimdiden problemler başladı düğünü aslıünde kapının önünde yapıcaktım kızım küçük olduğu için vazgeçtim yemek telaşesi yaşamak istemiyorum ama annem ve kayın validem tutturdu yemeksiz olmaz deliricem kalp kırmak istemiyorum ama çok karışıyorlar zaten sütümçok az stresten olanda gidecek ne yapıcam bilmiyorm

selam kızlar ben en sonunda ıst oh bee gece uçaktan indim sabah pazara gıttım resmen yürümeyi özlemışm geçmişi okuyamadım telden gırıyorum
hadi cnm gözün aydın, rahatlamissindir iyi tatiller sana cnm.

bişey değil cnm bebislerimiz iyi olsun yeterki, hep aynı korkuları yaşıyoruz, bak sana ne diycem youtube da bebeklere uygulanacak ilk yardımla ilgili çeşitli videolar var çok egitici, , aklına gelen şeyleri orsan arat izle cnm cok gerekli ve faydali.

Kızlar nasılsınz herkes iyidir inşallah daha geçmişi okuyamadim şimdi kızımı ayağım da sallarken okuyim buarada kızlar ben anakucagi almak istiyorum ama ev tip imi alsam yoksa otoya da takılan ana Kucağındanmi alsam karar veremedim. Aslında otoyada takılanlar daha çok işimi görür ama duruş şekli hoşuma gitmedi oturur vaziyette gibi bebekler en erken 6aya kadar oturtulmamali o yüzden kafam karışık,bu anakucaklarinsa sırt ayarı varmı kullananlar ne düşünüyorsunuz sizce ev tipi mi alim yoksa bu otoya takılanlardanmi alsam atar yapılabiliyor mu ?

CNm sanki bizi anlatmissin kızım kırkından sonra huy degisti onceden emzirirdim memede uyutdun beşiğine kıyarsın şimdi ise illa yanında yatacağım göğsümde veya kucağımda sallayacağım ki uyusun yerine kor komaz uyanıyor gündüz uyumuyor uykusu olduğu halde gece ise 12 kerî buluyor ve saatlerce uyutmaya çalışıyorum denenedigim yöntem kalmıyor yani tek degilsin
CNm İzmir seçik sıcak ilk baslarda hendeğinde iki kez ateşini ölçüyordum normal çıkıyordu yazık sıcaktan mayişip kalıyordu ama şimdi klima çalıştırıyorum evsafım rahat valla hemde alismis da olur evin icinde zaten zibin ya da atlet kilotla duruyor

Zeyno kuzum sen kaka tarifi bermüşsün benim de acizane bir problemim var bu konuda bir ay önce kızım gaz sancısından gece uyuyamiyor ikinip duruyordu dayanamadım doktora götürdüm doktor bı masaj yaptı karnına sonra ayaklarından tutup dizlerini karnına dogru sert bı sekilde bastırdı ve gazı çıktı bana ilaç vermedi böyle yaparsangazi çıkar dedi ve o gündür bu gündür bu yöntemi kullanıyorum ama alışkanlık yapmasından korkuyorum hep ben çıkarıyorum ya alisirsa bazen kakasini bile bu yöntemle ben yaptırıyorum şimdi sen denedin mı senin yöntemi uygularsam kızım bir müddet sonra kendisi yapmaya baslar mı yani senin oğluşun duanda kakasini gazını kendimi yapıyor hala devam ediyor musun yoksa

Cevabın için şimdiden teşekkürler tatlim

ev tipi ana kucakları hakkında bilgim yok ama araba için olanlardan var bende.gerçekten oturur vaziyette sadece arabada kullanıyorum.ben içine ana kucağı bel desteği aldım öyle kullanıyorum.eskisine nazaran daha rahat oldu hatta sünnet ettirdiğimizde evde ana kucağında yattı bikaç gün.araba için ideal oldu yine de uzun süre kullnımda boynu rahatsız olabilir bebeğin.

Evet lohusaligimda da etrafimdaki tum erkekler bana naz yapmisti esim, kardesim, babam. Ben degil onlar dogurdu sanki Alinganlik had safhada biliyorum ama iste anlayis bekliyorum ben de.

Rezene veriyordum ama bir topikte rezenenin uyusturucu etki yaptigini okudum kafam karisti. Kendim iciyorum artik

Durup dusunuyorum normal mi bu hareketleri ben mi abartiyorum diye. Dedim ya yaptigi onca guzel seyi bir anda alip gidiyor bana kizmasi sert sert konusmasi. Hakaret yok, siddet yok ama soyledigi seylerden inciniyorum O da uste cikip 'sen kendi kendini uzuyorsun' demiyor mu bir de

Zaten sik sik rezene iciyorum artik hergun icecegim. Masaj yapinca kusuyor canim ya artik o kadar rahat yapamiyorum. Yediklerime gelince bir tek bakliyat tuketmiyorum. Hem anne sutunden gaz gectigine dair hicbir bilimsel baglanti bulunamamis hem de bebek biraz alissin istiyorum. Nereye kadar yeme. O karpuz oyle guzel sut yapiyor ki Zaten yesem de yemesem de gazi oluyor benim pasanin

Canim dun okudum bu yazdigini ve denedim. Cubugu degdirmemle kakayi bosaltmasi bir oldu. Iceri sokmadim bile. SOnra aksam tekrar mis gibi altin sarisi kaka yapti Yalniz doktorlar fitil ve cubuk gibi uyaricilarin cok kullanilmasina karsiymis bebekte ilerde gevseklik ya da fitik olmasin diye

Ayniyiz canim bende dun bahsettim yasadiklarimi bende depresyondayim sanki suruba basladim pasiflora sute gecmiyo bitkisel sakinlestirici baska turlu atlatamiycam sanirim sende cok takma olan bize oluyo herkes kendi havasında
Boyuna okuyorum dua ediyorum ben de. Sakin olmazsam bebek ciglik atarken gozume birden sevimsiz bisey gibi gorunuyor. Kendime hakim olamayip cocuga zarar verecegim diye korkuyorum. Hemen bebegimi opup bagrima basiyorum annelik duygularim depressin diye

Canim benim de ikinci gun ogleden sonra oyle oldu. Bebek acliktan bayagi agladi gogsumde sut kalmadi ama mama vermedim bos bos da olsa emzirdim. Ertesi gun tasan sutlerim vardi Biraz dayanman gerekiyor. Ayrica uykunu tam almalisin. Bu da sutu artiriyor

Gaz konusunda buyuklerim hep ayaklarini mi usutuyorsun diye soruyor yediklerimden ziyade. Ben de artik kislik terlik giyiyorum. Havalar serin biraz ben de usutuyorum sanirim ayaklarimi. Bu da bebekte gaz yaparmis. Dunden beri daha iyi cikariyor sanki gazini. Agliyor ama daha az. Bugun anliycam asil. Ya kulak cubugunun kerameti ya da nurse harvey ise yaramaya basladi

Esim konusuna gelince. Buradan dua alinca gercekten islerim cok daha iyi gidiyor. Kirildigimi sonunda anlayan kocam ozur dilemedi ama pervane gibi dolanip duruyor benimle konusmaya calisiyordu, dun de yemege goturdu beni. Bebekle ilk yemek biraz sikintiliydi. Kalabaligi garipsedi oglum mizmizlik aglamasi yapti ama emzigini verip konusarak susturdum. Tabi yemekleri soguk yemek zorunda kaldim Ben sakin biriyim, sesimi yukseltmem gerekmedikce ve oyle kaba tavirlardan hoslanmam. Esimin tencere kapaklarini carpa carpa acip kapatarak oflayip poflamasi bile beni felaket kiriyor bu yuzden. Acken kendinden geciyor. Yarim saatte ne yemekler yapilirmis, bebekli aileler ac mi kaliyormus, neden et yokmus Halbuki corba, yemek ve salata var oluyor. Sorun salatanin yetisememesi ya da ana yemegi begenmemesi. Ille de kofte ille de kebap olsun diyo Ya da temizlige takiyor kafayi. Bebek uyudukca yemek yapayim temizlik yapayim istiyor. Ben hic dinlenmeyeyim mi, bir de motor taksaydik daha verimli calisirdim Bunun icin kalp kirilir mi anlamiyorum ben. O yuzden cok kiriliyorum sanirim. Bana ters boyle seyler. Normal zamanda iyi biri, yardimci oluyor bana. Disardan gorene gore zaten seker gibi acayip anlayisli gulec yuzlu biri, insan onla kavga edemez. Ama iste o da eve gelince reislik tasliyor bana

Sonunda kadin dogumcuma muayene oldum. Smear icin ornek alinirken cok canim yandi . Normal dogurmadim ama sanki daralmis o kisim, iliskiden de korktum bir anda :18::18: Artik yasak kalkti. Korunmayi ihmal etme dedi. Hersey yolundaymis ve hamilelik oncesi konuma gelmis. Kesik yerim de zamanla gorunmez olacakmis

Internette o kadar farkli bilgi var ki birinin tavsiye ettigini digeri hic iyi degil diye onaylamiyor. Her bebekte her sey ise yaramiyor zaten. Kafam karisti bu konuda. Anneden sutle bebege gaz gectigi bilimsel olarak kanitlanamamis ama eskiden beri herkes yediklerimizin bebege gaz yaptigini soyluyor. Bitki caylarini tavsiye eden cok ama etmeyen de. Kaka yapamayan bebege bazilari fitil veriyor bazilari aman ha sikinti olur diyor. Bir de sadece anne sutu icen cocukta gaz olmaz, kakasi ve gazi kokmaz, kabiz olmaz diyen grup var ki fena gicigim kendilerine. Oluyor iste oluyor.

Bu arada bebegim elini yumruk yapipi yiyor resmen. Arastirdim dis kemikleri olusmaya basladigi icinmis. Salyalar daha da artacakmis yakinda :18:

Cok yazdim cok sordum ama bir sey var merak ettigim. Gunduzleri serin giydiriyorum ama geceleri ayarlayamiyorum. Az giydirsem burnu tikaniyor, sabah karsi usutuyor. Uzun kollu body ve uzun alt giydirsem terliyor. Siz nasil giydiriyorsunuz? Ankarada gunduz yakiyor, sabaha karsi usutuyor insani hava.

2 aylık aşımız 3 adetti 1 sol kolve 2 bacak çok huysuzlandı oğluşum
akşama kadar 1 damla uyku uyumadı ama ertesi günde ayılamıyodu
ateşliydi maalesef hep çıtçıtlı badiyle durdu sürekli ateşi kontrol ettim 38e çıkınca hemen üsütünü başını açıp serinletiyodum
rota aşısınıda düşünmüyorum ebemiz zorunlu değil daha o kadar güvenemediğimiz için dewlet karşılamıyor size kalmış dedi
yapın bana bi güzellik ne diyosunuz yani dedim yaptırma diyemem ama ben oğluma yaptırmadım dedi
aldım mesajı
BİDE SOL KOL 2 -3 AY SONRA AŞI YERE YARA OLACAK KABUK TUTACAK KOPARMAYIN DEDİ
BAZI ARKADAŞLARA SÖYLEMEMİŞLER BİLGİNİZE

aynen ya bir günü bir gününü tutmuyor bazen bi uyuyor sadece meme için uyanıyor sonra dewam bazende bğütün gün memede sonra ayakta salla babam salla:44::44:

bizimkiside 1 haftadır şapur şapur ellerini yalıyor çok komik sesler çıkıyor bende açmı doymuyormu acaba diye düşünmeye başlamıştım
giysi konusuna gelince bizimkide aynı ya maleseef sabaha karşı hep burnu tıkanmış oluyor
ablam burun tıkanıklığı için COLTMİX diye bi ilaç adı verdi
çocuğun omzuna badisine damlatıyosun yoğun nane kokusu nefesini açıyor onu deneeycem bakalım

esra
paşanın oyun halısı geldimi cicim nasıl?? geçmişi pek takip edemedim bu aralar bilgilendirirsen sewinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…